|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Sweet Jelly, cudowna wiadomość Aby tak dalej![]() Nowe mieszkanko, nowy lokator w brzuszku ...nowy etap ...czego chcieć więcej, buziaki
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2009-06-03 o 16:34 |
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, dziś mamy 3 czerwca i już 3 staraczki świeżo zafasolkowane
![]() ![]() Wynik imponujący
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
SWEET JELLY kochana gratuluje-nawet nie wiesz jak ciesze sie Twoim szczesciem bo wiem ze kilka miesiecy jzu razem płakałysmy po rozczarowaniu-super że w końcu Ci sie udało
![]()
|
|
#4685 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pomarnczka i Sweet_Jelly wielkie gratulacja.... zarażajcie nas teraz Kochane... Tak się ciesze ze Wam się udało... Dziś Misiek powiedział mi ze musimy wziac sie do pracy... wszystkie chodza z brzuchami kogo nie spotka ze znajomych... Niby powiedział to w żartach a tak bardzo to zaboało ![]() ![]() ![]() Nic dziewczynki trzymajcie się i do usłyszonka wieczorkiem... |
|
|
|
|
#4687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za troskę... dziś było o wiele lepiej ale potem humor zepsutu... wraz z awansem zminił sie przełożony a ja bardzo lubiłam tego co miałam zawsze mozna się z nim było dogadac teraz bedzie inny znam go i wiem ze bedzie ciezko cokolwiek załatwic ale czas pokaze... do tego ten teks Miśka tak zabolał... ale się pozbieram...
Dzięki ze jestescie Skarby... Jak można się wygadac to od razu robi sie lepiej... |
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może trochę z opóźnieniem, ale wygadałam
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Raczkowanie
|
Pomarańczko GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Wow, jak takie wiadomości poprawiają humor!
.---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
wygadaj mi też PROSZĘ!!!!!!Zaczęłam 7 cykl mam nadzieję że szczęśliwy (moja szczęśliwa liczba to 11 ale nie chcę tyle czekaćPodobnopo HSG łatwiej zaciążyć MUSI MI SIĘ UDAĆ!!!!
Edytowane przez Koona Czas edycji: 2009-06-03 o 19:17 |
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
es od Uli
"czuje się super i już nie boli i ma nadzieje,że jutro ją wypiszą po usg i jeszcze jest w pokoju z jakaś panią co miała czyszczenie macicy i chce do domku i pozdrawia i całuje i gratki też dla dziewczyn przesyła" no odpisałam jej,żeby była na bierząco i pozdrowiłam
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusiu, dziękujemy Ci za wiadomości, kochana jesteś
zaczął się owocny miesiąc, oby tak dalej
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny - bardzo się cieszę z dobrych wieści o nowo-zafasolkowanych. To jest naprawdę owocny okres. Ja w ubiegłym tygodniu dowiadywałam się co dzień o nowej zafasolkowanej koleżance. Nie wytrzymałam i w piątek wzięłam wolne. U mnie znow owulacji nie było.
Dziewczyny.... nie chce mi się nawet z łóżka wstawać - nie mam siły czekać. Muszę umówić się do lekarza od stycznia (kiedy poroniłam) nie moge sie zebrać w sobie i jeszcze ta .... owulacja - a właściwie jej brak nie daje mi "szans". A czy wy się czymś wspomagacie? bierzecie coś lub pijecie jakieś ziółka? |
|
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Dra, dziękujemy za wieści
![]() Ula, wracaj szybciutko na wątek, bo czekamy na Ciebie
|
#4695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz ja brałam CLO,ale nie chce sie truć więcej dość i tak nie pomogło teraz piję ziółka nie zaszkodzą na pewno a moga pomóc
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
DRA, a jakie ziółka pijesz jeśli mogę spytać?
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki , z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników dla cyklów bezowulacyjnych
lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem. taką mieszankę ![]() wejdz na nasz-bocian.pl i tam sa różne mieszanki,ja dzięki tym ziółką co prawda dzidzi nie ma,ale mam mniejsze bóle @,bo tak to ledwo żyłam,a teraz też boli ale mnie,wiec w jakis sposób pomogły
|
#4698 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
Nie mogę nadążyć z czytaniem tyle piszecie ![]() A ja właśnie wróciłam z monitoringu i tak na prawym jajniku jedno jajeczko wielkości 11mm a na lewym trzy wielkości 25mm i endometrium 10,8mm i następny monitoring w piątek myślę,że wtedy się już okaże czy jajeczka pękają czy nie a to już będzie 18 d.cjeżeli się okaże,że nie pękają to w następnym cyklu chyba zastrzyki mnie czekają Sweet_Jelly Gratuluję Pocierp ja miałam przebijane pęcherzyki i od razu sprawdzają drożność jajowodów i po laporo. dalej biorę closty.nawet w większej dawce 3*3 ale teraz ta nowa doktorka kazała mi brać tylko 1 raz dziennie a nie 3 co do @ to przed laporo,cały czas miałam wywoływana jakimiś lekami a to pigółki lub plastry i zawsze miałam rególarnie co 28 dni a po laporo.nie biorę żdnych leków na wywołanie mam swoje @ rególarnie co 33-35 dni szkoda tylko,że takie długie te cylke się zrobiły ale przynajmniej wróciły moje naturalne @ a teraz bym tak bardzo chciała,żeby nie przylazła to ta @ jest na zawołanie normalnie ![]() Cherubinka będzie wszystko o.k zobaczysz Lisica1 Mocno 3mam ![]() Moonia26 Gratuluje znalezienia pracy ![]() honeey a Ty na co jeszcze czekasz !!!Marsz do lekarza ![]() No chyba nikogo nie pominełam a jak tak to przepraszam ![]() Miłej i upojnej nocki życzę wszystkim staraczkom |
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
dzięki edziu za odpowiedż
Moja @ chyba jednak gdzieś się czai za rogiem, bo nastrój ech szkoda gadać. Moja mama jak nikt inny potrafi wzbudzić we mnie poczucie winy i zrobić z igły widły. Po rozmowie z nią płakałam dobre 20 minut jak dziecko. Potem wyżyłam się na mężu, bo ma cechę, która nie jest zła, ale na mnie działa jak płachta na byka. Mianowicie jest przyjacielem całego świata swoim kosztem. Nie smęce Wam i mykam, bo pożytku dziś ze mnie nie będziecie dziś miały, pa Słońca |
|
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Co z Ulą są jakieś nowe wieści??
A co do "owocowego" miesiąca mam nadzieję, że wszystkie zafasolkujemy a wątek przejmą kolejne staraczki
|
#4701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj tą cechę to mój TŻ także ma... ojjj zazdrosna bywam w takich sytuacjach dosc czesto, choc staram sie panowac. a poza tym- nie smęcisz każda z nas ma te swoje ciężkie dni...
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musisz zacząć myśleć o Sobie, i o tym by teraz Tobie i Twojemu mężowi było dobrze w życiu, byście mogli dać dziecku to czego sami nie otrzymaliście.. a mój mąż ma tą samą zaletę co Twój, wszystkim by pomógł jakby mógł, zresztą ja też to mam, więc nie mogę Swojemu wyrzutów robić, choć zdarza mi się ![]() bądź dzielna, nastrój w końcu się poprawi, i wszystko wróci do normy, i miejmy nadzieję że jeszcze troszkę i los spłata Ci DOBREGO MALUTKIEGO figla w brzuszku ![]()
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
Ja tylko na chwilkę dziś, bo ledwie żyję. Dopiero wróciłam z pracy, a jutro idę na rano..eh. Ale co tam, nie ma co narzekać ![]() ![]() ![]() Serdeczne gratki dla nowozafasolkowanych Smutne i rozczarowane cieplutko ppzdrawiam i przytulam Pamiętajcie - nowy cykl, nowa szansa i nadzieja. Jeszcze raz dziękuję Wam za miłe powitanie na wątku Tak się cieszę, że tu jestem ![]() ![]() ![]() Niedługo @ się skończy i do dzieła!!! Owocnej nocki
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje nowym mamuśką!
Dziewczyny mam sprawę. Mimo tego, że póki co się nie staramy to czasami zdarza nam się zapomnieć i własnie tak było w tym miesiącu. Ostatnią miesiączkę miałam 26 kwietnia. Nie mam żadnych objawów przedmiesiączkowych. Zawsze czuje lekki ból podbrzusza i wywala mnie na buzi. Cykle mam dość nieregularne (po odstawieniu tabletek pół roku temu dalej się nie uregulowały). Przeważnie wachają się od 32- 35 dni. Trzy dni temu zauważyłam na majtkach brązowe plamki. I takie brązowe plamienia miałam do wczoraj. Dzisiaj już mam normalny śluz. Od wczoraj dokucza mi zgaga, ale myśle, że to jest powód stresu, bo wczoraj miałam zaliczenie. Już sama nie wiem co mysleć..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
W koncu dotarłam do domu.
Jutro bede nadrabiac to co napisłyscie, ale kilka ważnych wiadomości obiło mi sie o oczy. GRATULUJE dziewczynki ![]() ![]() U mnie wszystko dobrze praca zaliczona W poniedziałek oddaje prace do dziekanatu, wiec dzis mnie jeszcze drukowanie czeka wazne ze juz zaliczone
|
#4706 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaciskam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja uciekam spać miłej nocki
|
|
#4707 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, niech ten dołek ucieka ... Nie wolno tak myśleć, chociaż sama mam podobnie ... Od grudnia szukam pracy (też jestem z małego miasta), dzidziusia nie ma, @ aktualnie też nie, test negatywny .... A co do znajomości to zgadzam się w 100% ... ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Niech to się wyjaśni ... bo jeżeli to jeszcze nie teraz to nowy cykl oznacza nowe szanse .... |
|||
|
|
|
#4708 |
|
Rozeznanie
|
witajcie czwartkowo
ziaa aliisanka dra dzięki za miłe słowa ula za usg i wracaj do nas szybciutko. Wiem jak niefajnie jest w szpitaluCo do picia różnych ziółek to wiem, że na wywołanie miesiączki działa wyciąg z czarnej malwy (suche kwiatki do zaparzania) niedobre strasznie to świństwo, ale działa. Jak kiedyś byłam w anglii to tam za chiny nie wiedzieli o co pytam, więc rodzice przysłali mi w paczce i piłam regularnie. @ dostałam po 1,5 tygodnia. Nie mam pojęcia jaki i czy to ma wpływ na ew ciąże, także musicie być na 100% pewne, że dzidzi nie ma. edzia oby Twoje pęcherzyki ładnie urosły i popękały, nawet wszystkie. Im więcej dzieci tym weselej! Edytowane przez pacierp Czas edycji: 2009-06-04 o 08:45 |
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie jakby tak wszystkie 3 pękły
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Sardynki kochane
![]() ja dziś przed 15 mam usg genetyczne, także proszę o kciuki znów mnie prawie cały dzień nie będzie więc będę Was wieczorem nadrabiać ![]() spokojnego dnia życzę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

Sweet Jelly, cudowna wiadomość
Aby tak dalej

(moja szczęśliwa liczba to 11 ale nie chcę tyle czekać

każda z nas ma te swoje ciężkie dni...