Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-03, 21:34   #751
kzabeczka
Zadomowienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja to sobie taka wymarzyła a czy wyjdzie to nie wiem ide do mojej zaufanej fryzjerki ktora własciwie mnie nei zawiodła zzestaw mam taki co wy na to??
Takie same kwiaty zamówiłam
Stary 2009-06-03, 21:44   #752
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez kzabeczka Pokaż wiadomość
Takie same kwiaty zamówiłam

super a jaka masz suknie?? wiedze ze slub masz przede mna czekam zatem na relację zdjęciową

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 21:57   #753
bzyczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny dzisiaj dostałam pieniążki za sukienkę i to z dyszką za przesyłkę jeszcze mi ta kobieta napisała że ma nadzieję, że negatywów nie będzie. Odpisałam jej zgodnie z prawdą, że mam zamiar wystawić neutrala

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:08   #754
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
mnie rodzice zrobili niespodziankę...rozwodzą się...

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ja się wogóle nie denerwuje , w moim stanie jest to nie wskazane
Kupilismy wódke w sobote i miałam panieński a tz kawalalerski.

Szybciutkie strzeszczenie Panieńskiego...
W wiekszej ilości dziewczyny mnie olały, jestem z tego powodu wściekła a raczej zrobiło mi sie przykro że mnie tak olały, Panieński udał się , było fajnie miałam szarfę i napis na niej " OSTATNI RAZ DO WZIĘCIA " a z tyłu " ostatnie chwile wolności"
miałam takie branie że hej ubrałam sie elegancko miałam uszy króliczka i korone księżniczki, dostałam śliczną sexi bielizne i taki strój , torta pysznego. Bawiłams sie do 2 w nocy.
Tż miał bardzo udany kawalerski , oczywiście ma limo na oku podtknął sie i uderzył o kant stołu centralbie w srodek oka, dobrze że mu7 nie wypłyneło ale bardzo blisko było rana pod okiem do szycia i lmo na całe oko
Mój tż miał striptiz, chłopaki zabrali go do domu publicznego. Mój tz powiedział że był tak obojętny na to i że stwierdził że bardzo mnie kocha i jestem dla niego najważniejsza , i nie chce sie patrzeć na jakieś laski tylko na mnie . Zdał sobioe sprawę jakim jest szczęściarzem że mnie ma , normalnie w szoku byłam .
Jeszcze jedna sprawa jak się doowiedziała jak mi tz powiedział że dwoch nie wytrzymało ciśnienia na tym striptizie i poszli sobie pouzywać normalnie myslałam że padnę , w życiu bym sie tego nie spodziewała.
Zostały mi 4 dni do wesela a ja jestm obojetna na to wszystko, źle się czuje mdli mnie i jestem śpiąca .
Widziałam zdjęcia na nk, fajnie że Twoja impreza się udała...

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Wiem, wiem Nawet chyna kilka razy powstawał taki wątek, który był zawsze przesuwany do nas

Ja podziwiam, bo już tutaj się gubię w nickach i praktycznie najbardziej kojarzę te dziewczyny, które są od samego początku lub prawie od początku w PMkach 2009
A mnie pamiętasz?

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny...jestem

To co dzisiaj przeżyłam w tym szpitalu, to totalna trauma. Już na izbie przyjęć wyniknął problem, bo miałam wypełnić oświadczenie o tym, że byłam szczepiona na zółtaczkę o czym poinformowana nie zostałam. STanęło na tym, ze wejdę tylko na kolposkopię i w związku z brakiem szczepienie nie ryzykuję i nie zgadzam się na ewentualny wycinek. Miałam wejść na 10 min, co się okazało ulokowali mnie normalnie w sali na łóżku (tylko tak w ciuchach bez przebierania)...10 min zmieniło się w 5 godz. Na szczęście mama z moim TŻ weszli do mnie i było mi raźniej. Po 5 godz czekania wreszcie mnie wzięli na ta powtórną kolposkopię...i narazie kazali mi zapomnieć o wszystkim, nacieszyć się ślubem, podróżą poślubną i na wycinek nie wezmą. Co prawda nie jest wszystko OK - powiedzieli, ze jestem dziwnym przypadkiem niby nic a jednak...Za jakies 3 m-ce mam iść jednak na ten wycienek - a raczej powiedziała, ze to taki uszczypek i nawet bez narkozy i zaleciła usuniecie tego wszystkiego metodą LEEP - trochę mnie to przeraża, bo to jest taka trochę straszna metoda i boję się komplikacji. Echhhhh...jestem nadal załamana...
Będzie dobrze ja nie wiem czy mam w końcu iść do tego szpitala, bo biorę takie tabletki (z Kanady) i pierwszy raz od kilku lat dostałam okres z dwutygodniowym opóźnieniem, a tak to po pól roku nie miałam... więc mam nadzieję, że się wszystko normuje

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
...

Soll, zeskanowałam specjalnie dla Ciebie trochę niewyraźne, bo musiałam zmniejszać i zmniejszać do wymaganych rozmiarów
Apetycznie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
co do stojącego solarium to mi opala nogi, bo akurat chodze na takie ze sa mega lampy mocne 8 minut ciezko wytrzymac
aczkolwiek nogi zawsze sie dluzej opalaja , i nie ma to jak slonce naturalne. Ale jak nie bede mogla opalic sie naturalnie w wakacje przed slubem, to nie dosc ze skorzystam z solarium, to jeszcze mysle sobie ze jakies 2-3 tygodnie przed slubem posmaruje sie balsamem brazujacym i tez bedzie super
A mi nogi szybko łapie ja nie mogę opalić dekoltu, szyi i twarzy nieraz jestem cała brązowiutka a w tych miejsca biała

Cytat:
Chyba za rzadko tu bywamy
Masz rację, tytuł jakby pod czekając na ślub Ale nie martw się, mężatek ciągle przybywa, więc za niedługo zaczniemy sie buntować, że jednak tytuł PM 2009 był najlepszy bo obejmował nas wszystkie
Wszystkie PM-ki nasze są ! ale jest też watek dla mężatek i on mówi stop jeszcze nie mężatką ale jeszcze trochę i wszystkie tam będziemy trajkotać o sprawach małżeńskich
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:12   #755
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczyny, któraś pisała kiedyś o jakimś zabiegu na twarz u kosmetyczki, po którym znikają zaskórniaki, przebarwienia? co to był za zabieg, ktoś pamięta?
...czy to nie czasami motley była?

A czy któraś z Was robiła peeling kawitacyjny albo mikrodermabrazję?
Jakie były efekty i koszty?
Stary 2009-06-03, 22:15   #756
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Ale fajnieU nas bedzie dwojkaA jak to zaplanowaliscie?Oni beda trzymac te obraczki caly czas czy oddadza dopiero wam ?Bo wlasnie sie zastaniawiam.
dzieci beda je niesc przed nami i juz przed oltarzem odejda sobie na bok do pierwszej lawki, a pozniej ksiadz ma ich ladnie poprosic, zeby przyniosly obraczki Siostra w kancelarii nam powiedziala, ze bedzie oki, bo przeciez nie nam pierwszym dzieci beda podawac GPSy

Zaplacilismy juz za slub - nie co laska tylko prosto z mostu 500zl w tym juz jest organista i koscielny. Bylismy u spowiedzi-niby wszystko ok, ale ksiadz jakos tak bez wyrazu i expresem nas potraktowal jak bylam na 1-szej spowiedzi przedslubnej to trafilam na super ksiedza i wyszlam z kosciola na skrzydelkach i taka podekscytowana a teraz ...
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Cześć

Super, myślałam ze już wyszła, ale jak tak to kupię na pewno

Też mam ten problem, muszę odwołać rezerwację, ech nielubię

Mój bukiet przywiezie TZ świadkowa, zresztą swój też, pytałam i mówiła, ze to nie problem, a ona bedzie jechac z KIelc (tu zamówiłam kwiatki) 30 km do mnie

P.S. wysłałam zaproszenie Paulina to ja

Ja najchetniej chciałabym imprezkę w domku, dużo wina coś do wszamania powygłupiać się, pgadać, moze potem isc potańczyć gdzies

a mozesz podac linka, bo mi gdzies umknęło
do Ciebie tez zaproszenie poszło

Polonistyczne skrzywienie? Ja uwielbiam kupować książki. Mam juz prawie całą twórczość Idy Fink (ostatnio kolekcjonuje) brakuje mi tylko Śladów, ale nie mogę nigdzie dostać. Moj TZ nie wpuszcza mnie do księgarń, ani do antkwariatów

A ja się chciałam wyżalić. W mojej grupie jest jedna dziewczyna która hajta się w sierniu i czasem gadam z nią o ślubie. I dziś dowiedziałam się , ze ona mnie ogaduje, ze ona to bedzie miala Bóg wie jakie wesele. Itd. ze ja to mam okropną sukienkę/kościół/sale itd. A zawsze jak rozmawiałyśmy to mi przytakiwała, ze spoko. Bo my z M. nie szalejemy z kosztami, a jej wszystko sponsorują rodzice i ona to ma welon za tyle, kolczyki za tyle.

Niby mam w co kto sobie myśli, ale troche mi sie zrobiło przykro. ze jest taką hipokrytką. Głupia . Całe szczęście, ze ja wychodzę za mąż z miłości, a nie dlatego, zeby zrobić show, na pokaz.

To siem wyżaliła.
Wiem, ze ciezko sie nie przejmowac tydzien po nas ma wesele tz kuzynka i jej mamusia tez tak wygaduje, co to jej corcia nie bedzie miala np "bukiet to nie wiem dokladnie z czego, ale NA PEWNO cos oryginalnego i drogiego" ja bede miec wachlarz-ORYGINALNY I DROGI , ale nie powiedzialam jej, bo co bede sie wdawac w dyskusje takze zawsze znajdzie sie ktos, kto bedzie chcial nam uprzykrzyc, ale my sie nie damy
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:25   #757
Ana***
Zakorzenienie

Zapomniałam dodać, że mam ostatnio, no już w zasadzie miesiąc na pewno doła... 20 lat na karku, a na szyji zrobiły mi się dwie potworne zmarszczki może panikuję, ale chce żeby zginęły albo chociaż się nie pogłębiły... i przez to boję się iść nawet do solarium... że się pogłębią, albo będą bardziej widoczne Ktoś, może mnie wyśmieje i pomyśli 'ma baba problemy'... ale to na pewno nie jest wiek na takie oznaki myślicie, że te zabiegi co wyżej wymieniłam, mogłyby wpłynąć na nie korzystnie? myślę, żeby może iść do dermatologa, moze to jakieś rozstępy, sama nie wiem...
Co ja mam z nimi zrobić smaruje teraz kremam, odżywiam ale dopiero miesiąc...
Stary 2009-06-03, 22:30   #758
nenur
Raczkowanie

GG do nenur

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość

Zaplacilismy juz za slub - nie co laska tylko prosto z mostu 500zl w tym juz jest organista i koscielny.
u mnie to dopiero prosto z mostu...500 zl za sama msze, koscileny 150 zl, zapowiedzi 150zl, i oczywiscie organista ok 200 zl.czyli 1000 wyjety ot tak

Bartłomiej - 16.02.2011r.

nenur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:36   #759
atomufka
Zakorzenienie

Maggie 1983 dzieki za odpowiedzJa wlasnie mysle jak to ztymi dzieciaczkami wykombinowacBoj e sie ze sie zamotaja.Moi maja 6 i 8 lat wiec tacy mali juz nie są
Gorzej jak zgubia je po drodze

ana pierwsze zmarszczki moga pojawiac sie juz okolo 20 roku zycia.Ja mimiczne mam juz od kilku lat.Niektorym skora szybciej sie starzeje do tego solarium i gotowe.Na pewno nie są takie zle te Twoje zmarszczkiA duzo sie opalasz?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:36   #760
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Soll, zeskanowałam specjalnie dla Ciebie trochę niewyraźne, bo musiałam zmniejszać i zmniejszać do wymaganych rozmiarów
jeee ja tez kupuje te gazetki

Cytat:
Witam, czuję się jakoś wyalienowana, bo juz mało kto mnie zauważa
ja tez sie tak czuje

wiec tak zamowilismy kwiaty - bede miala zielone margaretki taki polny bukiecik niestety w sierpniu tak jak pisaly dziewczyny storczyki sa trudne do zdobycia... na samochodzie dekoracja tez bedzie z zielonych margaretek
100 zl place za moj bukiet 150 za dekoracje auta, 50 za bukiet swiadkowej.. no i jeszcze pewnie dojada kosze z kwiatami dla rodzicow...

aa i bylismy w urzedzie miasta w poniedzialek mamy papier do odebrania i bedzie mozna spisac protokow w kosciele..

zaproszenia juz prawie wszystkie rozdane.. w piatek jade pod wroclaw na wesele to tam rozdamy ostatnie..

pozdrawiam
Stary 2009-06-03, 22:38   #761
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć
MiśQa a dlaczego ty masz ślub w piątek?

bo jestem prawosławna i u nas śluby sa w piatki i niedziele

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
Anuulaa pokaz przepis i zdjęcie

masakra z tymi szpitalami
na czym polega metoda LEEP, dlaczego straszna

yyyyy... no trochę się chcę odchudzić, ale żeby brideoreksja

pewnie duzo biegasz i dlatego schudlas..
poproś mamę o knedle z truskawkami - teraz sezon, z autopsji wiem że działa na przytycie
a z pogodą nie wiadomo - u nas w dzien piekne słońce a wieczorkiem leje, a co Ci deszcz będzie przeszkadzał jak juz po kosciele będziesz, niech sobie wtedy pada
hehe ale mi naprawde nic na te tycie nie pomaga, jadlam nawet na kolacje boczki smazone i nic, a wrecz przeciwnie

Cytat:
Trzymam kciuki za piękną pogodę i za to, żebys spokojnie wszystko zdązyła pozałatwiać
oj przydadzą sie

przepraszam, ze nie komentuje wszystkiego, ale tyle smarujecie... a ja tylko na chwilke, b o lece juz spac, jutro rano chce sie wyspac a pozniej kilka spraw do załatwienia..

a słuchajcie taka krępująca dośc sytuacje dzis miałam... moi szefowie ( małżeństwo) mieli przyjsc na slub, ale jednak ich nie bedzie i kupili mi dzis bukiet kwiatów i dali prezent ( koperta i pieniądze ) ale nie zagladałam do niej w pracy, tylko juz w domu i normalnie szok... 1000 zł włożyli... i tak mi źle z tym... kurcze, jeszcze zeby przysli to jakos inaczej, a tak.... heh....
w pon po slubie zawioze słodka wódke i torta ale mimo wszystko głupio się będę z tym czuła... od rodziny takich prezentow nie dostaje, a od szefow... czyli tak na dobra sprawe obcych ludzi... heh...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:42   #762
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nenur Pokaż wiadomość
u mnie to dopiero prosto z mostu...500 zl za sama msze, koscileny 150 zl, zapowiedzi 150zl, i oczywiscie organista ok 200 zl.czyli 1000 wyjety ot tak
no ladnie

Nenurku, pytalas o jakas narzutke-ja mam bolerko z dlugim rekawem, ale z tiulu-dostalam je na wypozyczenie za darmo, ale nie podoba mi sie ono i nie wiem co robic bylam dzis w kosciele normalnie w swetrze i plaszczyku i wcale nie bylo mi za cieplo, a co dopiero w samej sukni
Cytat:
Maggie 1983 dzieki za odpowiedzJa wlasnie mysle jak to ztymi dzieciaczkami wykombinowacBoj e sie ze sie zamotaja.Moi maja 6 i 8 lat wiec tacy mali juz nie są

ana pierwsze zmarszczki moga pojawiac sie juz okolo 20 roku zycia.Ja mimiczne mam juz od kilku lat.Niektorym skora szybciej sie starzeje do tego solarium i gotowe.Na pewno nie są takie zle te Twoje zmarszczkiA duzo sie opalasz?
nie ma za co u nas chlopczyk ma 5 latek, jego siostra byla w tym roku u komunii, a ta mala ma 4 latka tz dzis (w kosciele z reszta) wymyslil, ze najstarsza moglaby niesc obraczki, a mlodsze za raczke przed nia podusia ma na srodku takie 2 male rozyczki i od nich odchodza cieniusienkie tasiemki i do tych tasiemek przywiazuje sie obraczki, wiec nie zgubia
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2009-06-03, 22:43   #763
kzabeczka
Zadomowienie

Cytat:
super a jaka masz suknie?? wiedze ze slub masz przede mna czekam zatem na relację zdjęciową
Moja jest bardzo prosta i nie chciałam jej przytłaczać wielkim bukietem a jak ten zobaczyłam to odrazu mi się spodobał
Stary 2009-06-03, 22:48   #764
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jeee ja tez kupuje te gazetki

ja tez sie tak czuje

wiec tak zamowilismy kwiaty - bede miala zielone margaretki taki polny bukiecik niestety w sierpniu tak jak pisaly dziewczyny storczyki sa trudne do zdobycia... na samochodzie dekoracja tez bedzie z zielonych margaretek
100 zl place za moj bukiet 150 za dekoracje auta, 50 za bukiet swiadkowej.. no i jeszcze pewnie dojada kosze z kwiatami dla rodzicow...

aa i bylismy w urzedzie miasta w poniedzialek mamy papier do odebrania i bedzie mozna spisac protokow w kosciele..

zaproszenia juz prawie wszystkie rozdane.. w piatek jade pod wroclaw na wesele to tam rozdamy ostatnie..

pozdrawiam
No co wy takie odrzucone sie czujecie
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość

hehe ale mi naprawde nic na te tycie nie pomaga, jadlam nawet na kolacje boczki smazone i nic, a wrecz przeciwnie

oj przydadzą sie

przepraszam, ze nie komentuje wszystkiego, ale tyle smarujecie... a ja tylko na chwilke, b o lece juz spac, jutro rano chce sie wyspac a pozniej kilka spraw do załatwienia..

a słuchajcie taka krępująca dośc sytuacje dzis miałam... moi szefowie ( małżeństwo) mieli przyjsc na slub, ale jednak ich nie bedzie i kupili mi dzis bukiet kwiatów i dali prezent ( koperta i pieniądze ) ale nie zagladałam do niej w pracy, tylko juz w domu i normalnie szok... 1000 zł włożyli... i tak mi źle z tym... kurcze, jeszcze zeby przysli to jakos inaczej, a tak.... heh....
w pon po slubie zawioze słodka wódke i torta ale mimo wszystko głupio się będę z tym czuła... od rodziny takich prezentow nie dostaje, a od szefow... czyli tak na dobra sprawe obcych ludzi... heh...
Misqa, ja tez dostalam od szefowej (nie od niej bezposrednio, bo to niestety niemozliwe , ale przeslala przez siostre) przepiekny, wielgachny bukiet kwiatow z lososiowych lilii i gerberow, ale jest przecudniasty siostra tez powiedziala, ze szefowa mowi, ze prezent bedzie jak wroci, ale dla mnie najwiekszym prezentem bylby jej powrot sam w sobie poza tym tez byloby mi nawet glupio, bo juz w zeszlym roku zafundowala mnie i tz tydzien w Egipcie all inclusive wiec wiem co czujesz
Stary 2009-06-03, 22:48   #765
motley
Zadomowienie

Cytat:

A ja się chciałam wyżalić. W mojej grupie jest jedna dziewczyna która hajta się w sierniu i czasem gadam z nią o ślubie. I dziś dowiedziałam się , ze ona mnie ogaduje, ze ona to bedzie miala Bóg wie jakie wesele. Itd. ze ja to mam okropną sukienkę/kościół/sale itd. A zawsze jak rozmawiałyśmy to mi przytakiwała, ze spoko. Bo my z M. nie szalejemy z kosztami, a jej wszystko sponsorują rodzice i ona to ma welon za tyle, kolczyki za tyle.

Niby mam w co kto sobie myśli, ale troche mi sie zrobiło przykro. ze jest taką hipokrytką. Głupia . Całe szczęście, ze ja wychodzę za mąż z miłości, a nie dlatego, zeby zrobić show, na pokaz.

To siem wyżaliła.
no ale nie rozumiem o co chodzi, czujesz się gorsza z jakiegoś powodu? Każdy organizuje sobie ślub tak jak mu pasuje i jak ktoś czuje się lepiej z tego powodu, że kupił sobie droższy welon no to już jest jego problem. Mnie zawsze śmieszą ludzie, którzy budują własną wartość na tym, że kupili sobie coś droższego niż inni Nie przejmuj się nią i najlepiej nie gadaj z nią o ślubie

Cytat:
Na pierwszym zdjęciu wydaje się jakbyś miała za jasny podkład, coś mi w tym makijażu nie gra...sama nie wiem, może za jednolicie pomalowane oczy tym cieniem. A fryzurka jest nawet ok, z boku bardzo ładnie wygląda, tylko tak jakoś niesymetrycznie jest skręcony ten kok, ale podoba mi się
na zdjęciu bez lampy lepiej widać jak pomalowane są oczy i że są pocieniowane. A w ogóle to brakuje mi zdjęcia z otwartymi oczkami. Mi też się fryzurka nawet podoba ale najważniejsze żeby neska się w niej dobrze czuła.

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj dostałam pieniążki za sukienkę i to z dyszką za przesyłkę jeszcze mi ta kobieta napisała że ma nadzieję, że negatywów nie będzie. Odpisałam jej zgodnie z prawdą, że mam zamiar wystawić neutrala
o no to świetnie, nie ma to jak profesjonalna reklamacja

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś pisała kiedyś o jakimś zabiegu na twarz u kosmetyczki, po którym znikają zaskórniaki, przebarwienia? co to był za zabieg, ktoś pamięta?
...czy to nie czasami motley była?

Mi się wydaje, że chodziło o mikrodermabrazję tlenową albo inaczej oxybrazję, którą opisywała tancerka.
Ja robiłam mikroderabrazję diamentową dwa razy na plecach i raz na twarz-szyja-dekold i jestem zadowolona z efektu. Twarz i plecy zrobiły się gładsze, bardziej jednolite kolorystycznie i przebarwienia i blizny też się wygładziły ale dla dobrego efektu kosmetyczka powiedziała mi, że trzeba 4-5 zabiegów więc cierpliwie czekam Najbardziej podoba mi się, że robi się coraz mniej zaskórniaków. Ten zabieg, który opisywała tancerka jest chyba mniej inwazyjny. Przy mikrodermabrazji nie można się opalać, chodzić na basen i do sauny więc myślę, że ostatnie zabiegi zrobię w lipcu a potem zacznę korzystać z lata. A na razie używam mocnych filtrów.

Cytat:

Wiem, ze ciezko sie nie przejmowac tydzien po nas ma wesele tz kuzynka i jej mamusia tez tak wygaduje, co to jej corcia nie bedzie miala np "bukiet to nie wiem dokladnie z czego, ale NA PEWNO cos oryginalnego i drogiego" ja bede miec wachlarz-ORYGINALNY I DROGI , ale nie powiedzialam jej, bo co bede sie wdawac w dyskusje takze zawsze znajdzie sie ktos, kto bedzie chcial nam uprzykrzyc, ale my sie nie damy
Miesiąc przed nami jest ślub kuzyna TŻ ale na razie jest spoko atmosfera. Zresztą z nami rodziny mają ciężki orzech do zgryzienia bo my w ogóle nic nikomu (poza moją mamą) nie mówimy. Mama TŻ jeszcze nie wie w jakiej miejscowości bieżemy ślub

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:53   #766
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Jako jedyna odpisałaś ... -to pierwsze
Po drugie, nie opalam się dużo, szczególnie teraz. Tak 3 lata temu chodziłam częściej do solarium, ale też bez przesady i to trwało- taki napad pół roku do roku, a potem to tak z powodu sylwestra, zbliżającego się lata... we wakacje za to na wypoczynku dużo się opalałam, ale niedługo bo góra 2 tyg... i tyle .
A teraz przed ślubem się boje iść do solarium, że się pogłębią... a wtedy to już bym się załamała .
U mnie widzę dwa powody tego, pierwszy to siedzenie przy ksiązkach czy komputerze i bródkę (nieświadomie ) schylam ku szyi.... a drugi to taki, że przy smarowaniu twarzy kremikiem trochę zaniedbałam szyję...- co wydaje się dość dziwne u mnie, bo ma skórę bardzo tłustą i wydawłąo mi się, że nie potrzebuje nawilżenia...
Najważniejsze żeby teraz to naprawić, zmniejszyć, albo zapobiec pogorszeniu...

Są jakieś dobre kremy do solarium przeciwzmarszczkowe? zna ktoś?
bo tym co są do kupienia w solarium to nie wierze...

No i peeling kawitacyjny, mikrodermabrazja wpłyną korzystnie na skórę szyi i dekoltu? zmniejszą zmarszczki?
Stary 2009-06-03, 22:54   #767
nenur
Raczkowanie

GG do nenur

Cytat:
no ladnie

Nenurku, pytalas o jakas narzutke-ja mam bolerko z dlugim rekawem, ale z tiulu-dostalam je na wypozyczenie za darmo, ale nie podoba mi sie ono i nie wiem co robic bylam dzis w kosciele normalnie w swetrze i plaszczyku i wcale nie bylo mi za cieplo, a co dopiero w samej sukni
no wlasnie o to chodzi ze tu niby cieplo nie pada deszcze ale ten wiatr jest okropnygdyy nie on to moze bym wytrzymala jakos w tym moim skromnym bolereczku...a jak nie to wezme marynarke od Tżta

Stary 2009-06-03, 22:58   #768
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
...
Mi się wydaje, że chodziło o mikrodermabrazję tlenową albo inaczej oxybrazję, którą opisywała tancerka.
Ja robiłam mikroderabrazję diamentową dwa razy na plecach i raz na twarz-szyja-dekold i jestem zadowolona z efektu. Twarz i plecy zrobiły się gładsze, bardziej jednolite kolorystycznie i przebarwienia i blizny też się wygładziły ale dla dobrego efektu kosmetyczka powiedziała mi, że trzeba 4-5 zabiegów więc cierpliwie czekam Najbardziej podoba mi się, że robi się coraz mniej zaskórniaków. Ten zabieg, który opisywała tancerka jest chyba mniej inwazyjny. Przy mikrodermabrazji nie można się opalać, chodzić na basen i do sauny więc myślę, że ostatnie zabiegi zrobię w lipcu a potem zacznę korzystać z lata. A na razie używam mocnych filtrów.
...
Ooo tak tylko że nie widzę takowej w ofercie kosmetyczki, której wizytówka wpadła mi w ręce... jest tylko mikrodermabrazja... hmmm wpływa to jakoś na zmarszczki? i czy przy zabiegu na twarz robi tezz szyję? boję się trochę zaufać i poddać się takiemu zabiegowi, bo chodziłam na kurs kosmetyczny (tylko kurs i o tych cudach co nieco wspomniano) i jak ktoś nieumiejętnie to zrobi, to mogą powstać blizny... A jaki jest koszt jednego zabiegu? i czy długo trwa? i czy boli?
Stary 2009-06-03, 23:01   #769
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
no ale nie rozumiem o co chodzi, czujesz się gorsza z jakiegoś powodu? Każdy organizuje sobie ślub tak jak mu pasuje i jak ktoś czuje się lepiej z tego powodu, że kupił sobie droższy welon no to już jest jego problem. Mnie zawsze śmieszą ludzie, którzy budują własną wartość na tym, że kupili sobie coś droższego niż inni Nie przejmuj się nią i najlepiej nie gadaj z nią o ślubie

na zdjęciu bez lampy lepiej widać jak pomalowane są oczy i że są pocieniowane. A w ogóle to brakuje mi zdjęcia z otwartymi oczkami. Mi też się fryzurka nawet podoba ale najważniejsze żeby neska się w niej dobrze czuła.

o no to świetnie, nie ma to jak profesjonalna reklamacja

Miesiąc przed nami jest ślub kuzyna TŻ ale na razie jest spoko atmosfera. Zresztą z nami rodziny mają ciężki orzech do zgryzienia bo my w ogóle nic nikomu (poza moją mamą) nie mówimy. Mama TŻ jeszcze nie wie w jakiej miejscowości bieżemy ślub
ja tez mowie szczegoly tylko mojej mamie i tz i prosze, by tz dalej nie klepal tylko zostawil to dla siebie
Cytat:
no wlasnie o to chodzi ze tu niby cieplo nie pada deszcze ale ten wiatr jest okropnygdyy nie on to moze bym wytrzymala jakos w tym moim skromnym bolereczku...a jak nie to wezme marynarke od Tżta
hehe zawsze to jakies wyjscie-prognozy jednak nie bardzo na sobote

DOBRANOC Kochane-obiecalam tz, ze sie wyspie
Stary 2009-06-03, 23:06   #770
atomufka
Zakorzenienie

ana solarium strasznie niszczy skore.Na Twoim miejscu zrezygnowalabym w ogole.Ja poszlam tylko teraz przed slubem kilka razy a tak tylko latem slonko i duzy filtr.Niestety skora sie starszeje to jest proces nieodwracalny

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 23:09   #771
motley
Zadomowienie

Cytat:
Ooo tak tylko że nie widzę takowej w ofercie kosmetyczki, której wizytówka wpadła mi w ręce... jest tylko mikrodermabrazja... hmmm wpływa to jakoś na zmarszczki? i czy przy zabiegu na twarz robi tezz szyję? boję się trochę zaufać i poddać się takiemu zabiegowi, bo chodziłam na kurs kosmetyczny (tylko kurs i o tych cudach co nieco wspomniano) i jak ktoś nieumiejętnie to zrobi, to mogą powstać blizny... A jaki jest koszt jednego zabiegu? i czy długo trwa? i czy boli?
U mnie trwało ok 45 min. Co do szyi to musisz ustalić z kosmetyczką bo tam gdzie ja chodzę można robić samą twarz, albo twarz-szyja-dekold. Ten drugi zabieg kosztuje 160 zł. Możesz sobie popatrzeć na stronach internetowych zakładów, bo zwykle są tam cenniki. Blizny się raczej nie porobią bo nie ma od czego ale mogą być przetarcia, które szybko znikają. Podobno im głębsza mikroderabrazja bym lepszy efekt - ale przez pierwsze dni można nieciekawie wyglądać. U mnie najgorzej po samym zabiegu wyglądał dekold bo tam jest delikata skóra. Co do bólu to pierwsze 10 min jest przyjemne a potem zaczyna trochę boleć jak kolejny raz kosmetyczka przejeżdża maszynką w tym samym miejscu ale da się wytrzymać... zresztą dla urody można wytrzymać prawie wszystko
Co do tych zmarszczek to w salonach kosmetycznych są zabiegi przeciwzmarszczkowe, może coś takiego by pomogło.

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 23:11   #772
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
O fak to nasz ksiądz nic o kasie nie wspominał ,ale jak sie zapytalam to stwierdzil ,że co łaska i to jeśli mozemy i chcemy dac to przed ślubem samym swiadkowie moga zaniesc w kopercie ofiare czy cos takiego ... Ale masakra co to za ksiądz

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiamaja Pokaż wiadomość
O fak to nasz ksiądz nic o kasie nie wspominał ,ale jak sie zapytalam to stwierdzil ,że co łaska i to jeśli mozemy i chcemy dac to przed ślubem samym swiadkowie moga zaniesc w kopercie ofiare czy cos takiego ... Ale masakra co to za ksiądz
Mogłas go poprosic o paragon ,za taką cene ... w ogóle takim księdzą się powinno kasy fiskalne montowac , jestem zszokowana

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 23:16   #773
nenur
Raczkowanie

GG do nenur

Cytat:
Napisane przez Kasiamaja Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Mogłas go poprosic o paragon ,za taką cene ... w ogóle takim księdzą się powinno kasy fiskalne montowac , jestem zszokowana
no przydalaby sie kasa fiskalna przydala i u mnie nie bylo co laska od razu przy protokole dostalam karteczke i rozpiske co ile kosztujeno ale coz nic sie nie zrobi

Stary 2009-06-04, 07:56   #774
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cześć Panienki
Właśnie weszłam do pracy , robię sobie śniadanko...dzisiaj z TŻ jedziemy na dalsze poszukiwania garnituru...cieżka sprawa

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 08:01   #775
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam mikrodermabrazję i taką połączoną z peelingiem kawitacyjnym również.
Efekty fajne - przez tydzień skóra gładsza, rozjaśniona. Potem niestety wszystko wraca do normy. Blizn i przebarwień u mnie niestety nie zniwelowała...bynajmniej nie tak jakbym chciała.

A koszt - ostatnio zapłaciłam 120zł na mikro+kawitacja i do tego jakieś algi.

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2009-06-04 o 08:20
azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 08:05   #776
SollAngelica
Raczkowanie

Cytat:
Ja w ogóle nie wiem co mam robić z tym opalaniem... Jestem zawsze blada... Jak się opale na słońcu, to zawsze na czerwono... W solarium nigdy nie byłam Nie zalezy mi na jakijs mocnej opaleniznie, tylko tyle, żeby nie być białą
Rybulko moze balsam brązujący? (nie samoopalacz!) Od samoopalacza różni się tym, że jest mniej intensywny, łatwo sie rozprowadza na skórze i po zastosowaniu nie masz żadnych smug
Ja mam Sopot z Ziaja i jestem bardzo zadowolona z niego.

Cytat:
Dziękuję. To miała być niespodzianka dla TŻ, ale jest mi przykro, bo jeszcze nic mi nie powiedział ani nie napisał, nie wiem czy widział. Wczoraj kupiłam przy nim gazetkę, ale akurat byliśmy pokłóceni i mu nie pokazałam (ale wiedział, że przepis ma być) i później zostawiłam ją dla teściowej na jej biurku. Dzisiaj też byłam u niego, bo drukował mi pracę dyplomową, ale byłam nadal na niego zła. Pierścionek leży u niego na półce A on o przepisie ani słowa A specjalnei dla niego był ten opis, ciekawe kiedy go zobaczy
Pewnie jak w r e s z c i e zauważy to będzie mu głupio. I dobrze! Niech szybko wraca do Ciebie z tym pierścionkiem!! Ech te chłopy...

Cytat:
ja tam sie nie znam na tym ich sprzęcie ale tak czy inaczej chyba tak zrobimy ze u mnie bedzie fotograf a u mojego kamerzysta kurde blaszka jeszcze az 3,5 miesiaca nie moge sie juz doczekac im mniej czasu zostaje tym bardziej mi sie dłuży
hehe a ja mam tydzien przed Tobą i stres mnie ogarnia na samą myśl, że to JUŻŻŻZZ

Cytat:
Jak się bardzo pokłócimy albo jestem zła na TŻ to ja się w sobie zamykam i nic się do niego nie odzywam, nawet kilka godzin. On bardzo się stara, zagaduje i chce rozmawiać, aż w końcu on traci cierpliwość i zaczyna być ironiczny czego nie znoszę Dopiero rozmawiam jak mi przejdzie i wtedy dopiero mu wszystko tłumaczę, co mi się nie podoba, czemu jest mi źle. Ogólnie mam w sobie jakąś blokadę, ciężko jest mi tak po prostu zapomnieć o wszystkim i za 5 minut udawać, że nic się nie stało.
Anulko, taki chłop co chce rozmawiać to skarb!! Wiem co mowię.. moj TŻ znowu zamyka się w sobie. Widzę po nim, że coś jest nie tak i nie wiem czy zły jest na mnie, czy na pracę, czy wstał lewą nogą, czy nie wiadomo co się stało... na pytanie co się dzieje, odpowiada warrrczącym "nicccc".... jednym słowem bez kija nie podchodź
na szczescie szybko mu to przechodzi.... ale rozmawiać nie chce

Cytat:
Ja sie nie przejmuje
Tylko tak troche nie fajnie jak sie człowiek dowaduje, ze tu ktos mowi ze fajn ie a potem dupe obrabia (za przeproszeniem)
Scio wiesz co, po czyms takim przestałabym z nią o ślubie rozmawiać
a z drugiej strony moim zdaniem laska ma jakieś kompleksy, bo takie udowadnianie na siłę, że ona jest 'lepsza' i będzie miala 'fajniej' normalne nie jest

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
vbylam dzisiaj na makijazu probnym i fryzurze..no i d..blada.... w ogole mi sie fryz nie podoba. nieładna i niedopracowana... makijaz jako tako
zobaczcie tu bo nie chce mi sie jeszcze raz wklejac...tam gdzies moj post jest
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post12600038
powiem Ci co bym zmienila
jesli chodzi o makiarz
ciemniejszy podklad - za bardzo Ci się odznacza nawet od szyi,
oczy - bardziej bym wycieniowała - wg mnie są za jednolite, trochę ciemniejszego grafitu bym dodala i koniecznie delikatne (!!) kreseczki na górnych powiekach

jesli chodzi o fryzurę, to gdyby byla bardziej dopracowana, to taki kształt moglby byc
dodalabym np jakiś kwiat jeszcze -bedzie pasował, albo kryształki we włosy - takie wkrętki (zdjęcie w załączeniu) i będzie super

Cytat:

Będzie dobrze ja nie wiem czy mam w końcu iść do tego szpitala, bo biorę takie tabletki (z Kanady) i pierwszy raz od kilku lat dostałam okres z dwutygodniowym opóźnieniem, a tak to po pól roku nie miałam... więc mam nadzieję, że się wszystko normuje
dziewczyny jesli macie takie problemy z @, że po pół roku nie macie to nie bagatelizujcie tego!
do endokrynologa marsz!! i poczytajcie sobie o zespole policystycznych jajników - nie leczony moze prowadzic do bezpłodności i wielu innych chorób

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ooo a ja bylam na prawoslawnym slybie w sobote
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wkrętka 1.jpg (60,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wkrętka 2.jpg (61,0 KB, 17 załadowań)
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 08:06   #777
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć Panienki
Właśnie weszłam do pracy , robię sobie śniadanko...dzisiaj z TŻ jedziemy na dalsze poszukiwania garnituru...cieżka sprawa
hehe no to powodzenia zycze mój w sumie garniaka szybko kupił, za to za butami cały miesiąc jezdzil po miescie

Angelica - powiem szczerze, ze pierwsze słysze, ale teraz taki nawał tych ślubów ze moze i w sobote juz sa, tak jak katolickich kiedys w niedziele nie było.. a teraz juz sa

Czas zacząć nowe, lepsze życie...

Edytowane przez MisQa
Czas edycji: 2009-06-04 o 08:08 Powód: dopisek :)
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 08:23   #778
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam
oczywiscie wczoraj nie poszlismy do spowiedzi, bo o godzinie 16 TZ mi powiedział,z e nie czuje sie psychicznie do tego nastawiany chco rano twierdził,z e jedziemy myslałam, ze mu krzywdę zrobie

nie wiem kiedy teraz pojedziemy do spowiedzi. dzis mamy na 15 tance, a potem jedziemy z zzaproszeniami. jutro za to mamy poradnię rodzinną

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 08:25   #779
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Bardzo ładana suknia a masz juz rekawiczki?Jesli tak to gdzie kupulas ecri tzn bardziej takie wlasnie szampanskie?

ząbale
KLIK PLISSS
http://[luksjab]471229[/luksjab]
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 09:19   #780
ania20m
Wtajemniczenie

czesc dziewczeta
ale tu cisza ja siedze w pracy i mam troche luzu i czytam ta gazetke "przyślij przepis"

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości