Macie tatuaż? - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-03, 14:17   #1891
whiteladygaga
Przyczajenie

Dot.: Doda - tatuaż (nie śmiać się!)

Czy wiecie ile mógł by kosztować taki tatuaż jak ten na plecach Dody? Chodzi mi o wymiary i sposób skomplikowania. Tutaj widać dokładnie jak on wygląda.... http://galerie-handlowe.a2a.pl/archives/3723 Jeśli ktos ma się ze mnie śmiać, to prosze od razu żeby się powstrzymać, nie po to pytam...
whiteladygaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 14:28   #1892
roladish
Raczkowanie

GG do roladish
Dot.: Macie tatuaż?

No powiem wam ze ja sobie tez zalozylam folie ale najpierw smaruje mascia, ale tez sciagam zeby byl dostep powietrza A motylka zaraz wstawie o ile znajde zdjecie

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez whiteladygaga Pokaż wiadomość
Czy wiecie ile mógł by kosztować taki tatuaż jak ten na plecach Dody? Chodzi mi o wymiary i sposób skomplikowania. Tutaj widać dokładnie jak on wygląda.... http://galerie-handlowe.a2a.pl/archives/3723 Jeśli ktos ma się ze mnie śmiać, to prosze od razu żeby się powstrzymać, nie po to pytam...

chodzi ci o skrzydla?? bo na linku nic nie znalazlam mysle ze tysiac zl napewno jak nie wiecej, no napewno jest to dlugi czas tatuowania go hehe
roladish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 15:11   #1893
Ashlee_
Zadomowienie

ok, a ja mam problem [chyba]
moj tatuaz nie ma jeszcze tygodnia, ladnie go smaruje 3-4 razy dziennie bepantenem i ogolnie dbam o niego, ale ... on mi sie .. [jak to odpisac?] odkleja? xD smarujac go w pewnym momencie zostal mi na rece fragment tatuazu . nie umiem tego odpisac w inny sposob. czy możliwe ze tatuaz został zrobiony za płytko?

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 17:30   #1894
lola133
Raczkowanie

Talking Dot.: Macie tatuaż?

Witam, od dzisiaj mam wreszcie upragniony tatuaż . Bolało cholernie (na stopie), ale nie żałuje, mam mały, delikatny, wyglada po prostu super
lola133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 17:31   #1895
topcia06
Rozeznanie

GG do topcia06

No mi kazał nosić folię, żeby go nie podrażnić i mówił też, że przy kolorowym tatuaż się dłużej goi...
Ashlee, nie mam pojęcia dlaczego Tobie się tak robi A zaklejasz go czymś? Bo słyszałam, że niekiedy jak nosi się gaziki przy świeżym tatuażu, to tusz wyłazi...
Może idź z nim do salonu i zapytaj.
Lola, zdjęcie poprosimy!
Stary 2009-06-03, 17:36   #1896
Ashlee_
Zadomowienie

wlasnie nie, nie zaklejam :/ sama nie wiem, niby jak mi sie "odkleja" to kolor i tatuaz pod tym zostaje, ale chyba nie powinno sie tak robic :|

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-06-03, 17:50   #1897
lola133
Raczkowanie

robilam tutaz u kolegi, ktory ma zamiAR OTWORZYC studio. mi kazał nosic folie spozywcza przez 1 godz od zroboenia tatuazu. przez 3dni w ogole nie zamaczać tatuazu no i smaruje maścia ALANTAN . moja siostra tez robila właśnie u niego tatuaz, smaruje ta maścia, 0 stropkow zaczerwien. kolega wlasnie mowil że moze "odchodzić" troche tuszu przez kilka dni. więc chyba nie masz się o co martwic
ok dzis dodam foty
Stary 2009-06-03, 18:58   #1898
roladish
Raczkowanie

GG do roladish

Cytat:
Napisane przez Ashlee_ Pokaż wiadomość
wlasnie nie, nie zaklejam :/ sama nie wiem, niby jak mi sie "odkleja" to kolor i tatuaz pod tym zostaje, ale chyba nie powinno sie tak robic :|

to normalne zjawisko ja wlasnie sciaglam folie zbey to przemyc i pelno tego czarnego g*wna starlam ale tatuaz jest od skora a na zewnatrz wychodza takie resztki
Stary 2009-06-03, 19:01   #1899
Dagusiac
Zakorzenienie

Ashlee nie martw się to normalne zjawisko, też tak miałam i też panikowałam U mnie tatuaż był po kilku dniach taki gruby i to był strupek, który później odpadał z resztkami tuszu Także spokojnie, raczej nie jest zrobiony za płytko
Stary 2009-06-03, 20:25   #1900
topcia06
Rozeznanie

GG do topcia06

A mi ten tusz tylko trochę się mazał w dzień zrobienia tatuażu. I nie zrobiły mi się jeszcze ani żadne strupki, ani nic. Tylko mnie swędzi, no! I to wcale nie jest takie proste, żeby się nie drapać. Ale staram się powstrzymywać...
Stary 2009-06-03, 22:01   #1901
lola133
Raczkowanie

A to moje :P dzisiejszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1490.jpg (44,6 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1488.jpg (43,2 KB, 248 załadowań)
Stary 2009-06-03, 22:29   #1902
Dotka81
Zakorzenienie

Odłażenie tatuażu to złuszczanie się martwego naskórka.

Też jestem właśnie na etapie łuszczenia i strasznego swędzenia
Jeszcze kilka dni i to minie

A folię należy nosić tylko zaraz po zrobieniu. Później tatuaż ma mieć dostęp do powietrza żeby mógł się dobrze goić.

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:30   #1903
topcia06
Rozeznanie

GG do topcia06

Lola, śliczny Sama wymyśliłaś wzór, czy znalazłaś gdzieś w necie? Bo wydaje mi się, że kiedyś natknęłam się na podobny.
Ile czasu zajęło zrobienie tego tatuażu?
Takie cudeńko musiał zrobić chyba naprawdę doświadczony tatuażysta, bo wymaga niezłej precyzji.

Dotka, dzięki za informację Trochę mnie niepokoiło to swędzenie, ale już wiem, że to nic strasznego. I na szczęście dzisiaj nie zakładałam folii i już jej nie będę zakładała. Tydzień to i tak dużo
W ogóle to po ile macie tatuaży? Planujecie jeszcze zrobienie kiedyś jakichś kolejnych?

Edytowane przez topcia06
Czas edycji: 2009-06-03 o 22:32
topcia06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:33   #1904
roladish
Raczkowanie

GG do roladish

no ladny taki skromniutki moj tatuaz gosc zrobil szybko jakas godzine 10 minut ?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez topcia06 Pokaż wiadomość
Lola, śliczny Sama wymyśliłaś wzór, czy znalazłaś gdzieś w necie? Bo wydaje mi się, że kiedyś natknęłam się na podobny.
Takie cudeńko musiał zrobić chyba naprawdę doświadczony tatuażysta, bo wymaga niezłej precyzji.

Dotka, dzięki za informację Trochę mnie niepokoiło to swędzenie, ale już wiem, że to nic strasznego. I na szczęście dzisiaj nie zakładałam folii i już jej nie będę zakładała. Tydzień to i tak dużo
W ogóle to po ile macie tatuaży? Planujecie jeszcze zrobienie kiedyś jakichś kolejnych?
No ja mam dwa w tej chwili i planuje nastepne ale juz o wiele skromniejsze.. jeszcze mi chodzi po glowie postac marilyn monroe ehh
Stary 2009-06-03, 22:37   #1905
Dotka81
Zakorzenienie

Bardzo dobrze, że swędzi jak swędzi znaczy, że się goi w końcu to rana i ma się ładnie cały złuszczyć

Ja mam 4 więcej robić nie będę bo repliką kaplicy sykstyńskiej nie zamierzam być planuję tylko cover jeszcze

Edytowane przez Dotka81
Czas edycji: 2009-06-03 o 22:39
Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:45   #1906
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
ok, a ja mam problem [chyba]
moj tatuaz nie ma jeszcze tygodnia, ladnie go smaruje 3-4 razy dziennie bepantenem i ogolnie dbam o niego, ale ... on mi sie .. [jak to odpisac?] odkleja? xD smarujac go w pewnym momencie zostal mi na rece fragment tatuazu . nie umiem tego odpisac w inny sposob. czy możliwe ze tatuaz został zrobiony za płytko?
To normalne zjawisko!! Na początku tatuaż jest piękny, kruczoczarny, ale jak straci wlasnie ta skórkę troszkę bladnie, ale nie mocno. Także nie przejmuj się

Ja jak zrobiłam tattoo, to myłam 3-4 razy dziennie mydłem bambino i smarowałam alantanem plus maść.

Myślę o kolenym tatuażu, lecz musze dobrze wybrać miejsce i wzór.
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 23:04   #1907
Ashlee_
Zadomowienie

dzieki za odpowiedzi. zdziwilo mnie to, bo wlasnie z poprzednim az takiej masakry nie mialam xD dzieki jeszcze raz, mam nadzieje ze on nie zostanie taki beszczelnie blady :P

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-06-03, 23:22   #1908
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Cytat:
Pewnie masz takie płaty skóry na dłoniach ale tatuaż jest na swoim miejscu prawda nie że znikł tylko dalej jest a na dłoni masz coś czarnego... tak myślę po twoim opisie jeśli tak jest to si nie martw tylko dalej go smaruj przemywaj smaruj nic się nie dzieje jak ja robiłam tatuaż to facet mi powiedział żebym się tym nie przejmowała bo zawsze pierwszą warstwa skóry bdzie schodzić i to nic strasznego i żebym się nie bała że mi tatuaż schodzi wiec smaruj i się nie martw.... a jeśli chodzi o folie to z nią różnie ja miałam tylko 2 dni i potem już jej nie nosiłam ale dla bezpieczeństwa zanim ubrałam bluzkę to pod nią miałam bawełniany podkoszulek żeby właściwa bluzka nie podrażniła tatuażu .. pozdrawiam
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 07:53   #1909
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
ja mam 3 tatuaze jeden z nich na pewno rozbuduje i chcialabym jeszcze jeden tattoo, na caly bok, ale co z tego wyjdzie - zobaczymy wzor juz mam w glowie
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 11:31   #1910
lola133
Raczkowanie

[quote=topcia06;12602412]Lola, śliczny Sama wymyśliłaś wzór, czy znalazłaś gdzieś w necie? Bo wydaje mi się, że kiedyś natknęłam się na podobny.

Fajnie, że podoba się :d dobrze ci się wydaje, na tym forum jakieś 2 tygodnie temu natknęłam się na podobny tatuaż , ale był za duży, mój tatuażysta mi go troszkę zmienił bo chciałam taki delikatny, nie na całą nogę. chociaż tamten był też bardzo ładny.
a tatuaż robił mi w godzinke precyzję ma, bo ile razy noga skakała mi do góry bo strasznie bolało :P
Stary 2009-06-04, 14:32   #1911
topcia06
Rozeznanie

GG do topcia06

A no właśnie tak myślałam, że kojarzę ten wzór
Ja narazie cieszę się swoim pierwszym tatuażem, ale myślę, że na jednym nie skończę...
Stary 2009-06-04, 15:22   #1912
pb88btm
Raczkowanie

Hejka wszytkim , ja mam "narazie" jeden tatuazyk ale w tym miesiacu robie kolejny wlasnie taką chciałam małą i niezabardzo skomplikowaną tylko prostą mam ją 2 lata i wiem ze mi sie nigdy nieznudzi bo jąąą LOVEEEEEE ale sądze ze keidys ją troszke jeszcze przerobie
pb88btm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 15:23   #1913
pb88btm
Raczkowanie

aha i tu fotka

robił mi to kolega wiec niejest zaidealnie , ide na poprawke zeby byl ciemniejszy no i dopracować to ładniej..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSCF3426.jpg (37,1 KB, 197 załadowań)

Edytowane przez pb88btm
Czas edycji: 2009-06-04 o 15:25
Stary 2009-06-04, 16:19   #1914
pb88btm
Raczkowanie

hmm ;/ ma ktoś może tatuaż na biodrze ?? bo wlaśnie robie niedlugo i zastanawiam sie czy naparwde bardzo by mi sie w przyszłosci rozciągneło po ciąży ;/;/.... dręczy mnie to bo chce zrobic kroliczka playboya takiego na 5 cm , i zrobie i tak czy siak;/;/ tlyko dręcyz mnie to ze sie zniszczy;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krolik roz 5cm.jpg (10,2 KB, 12 załadowań)
Stary 2009-06-04, 17:02   #1915
Wyrak
Zakorzenienie

Z perspektywy samca ogladacza tatuazy

Przemyslany, dobrze dobrany, w odpowiednim miejscu i przede wszystkim oryginalny tautaz dodaje uroku. Natomiast kilku rzeczy nie rozumiem:
- Robienia sobie tatuzy w kanji - popularne w Stanach, w Polsce chyba tez. Ciekawe czy Japonczycy robia sobie tatuaze w alfabecie lacinskim Jak dla mnie ni przypial ni wypial to dla osob, ktore zadnego zwiazku z kulturami Dalekiego Wschodu nie maja. Ciekawe, ile takich osob konczy z "kurczakiem w sosie ostrym" zamiast przyjazn, wiernosc, lojalnosc, milosc itd. na plecach
- Tribal i inne wygibasy nad dupskiem - sorry, ale u wiekszosci dziewczyn to wyglada tragicznie. Motyw nudny do za przeproszeniem wyrzygania, sztampowy na maksa i wcale nieladny
- Gwiazdki na szyi - oryginalnosc - 0. Mi sie w ogole tatuaze w tym miejscu nie podobaja...

Ogolnie podejscie typu machniecia sobie wzoru, z ktorym juz xxxxxxx osob lata.

Oczywiscie, kazdy robi co chce ze swoim cialem, ot, taka ocena z boku.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 17:15   #1916
pb88btm
Raczkowanie

taki chamski i bezczelny koles niemusiałes byc :|:|:|:| kazdy robi wlasnie co mu sie podoba , a jak masz zamiar obrażac tu wszystkich to po cholere tu wchodzisz ? <żal>
Stary 2009-06-04, 17:47   #1917
Ashlee_
Zadomowienie

Ale to co pisze Wyrak wlasciwie jest prawda.
Ja sama uwazam, ze jesli juz robisz sobie cos, co masz do konca zycia to raczej nie powinien to byc wzor znaleziony w necie i 2 dni potem wydziarany, bo to glupota ... ja mam swoje tatuaze bardzo przemyslane, zrobione na znak czegos co kocham i co ma wplyw na moje zycie i tak dalej, a sama widze, ze gdybym miala je robic jeszcze raz, to niekoniecznie by to wygladalo tak jak teraz

a co do kanji i Japonii. oni tam na pewno nie dziaraja sie w takim stopniu jak w USA [chyba 40% amerykanow ma tatuaze, gdzies tam czytalam], no i tatuaze wciaz kojarza sie z Yakuza, wiec jak juz maja cos robic to najlepiej b bylo to male i niewidoczne.... ale tak, robia tatuaze zarowno w alfabecie lacinskim jak i w kanji [i smieja sie jesli ktos ma wydziarany tatuaz tylko w katakanie i hiraganie, bo uwazaja te sylabariusze za glupie , tak mi kumpel - japonczyk mowil ]

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-06-04, 19:14   #1918
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pb88btm Pokaż wiadomość
taki chamski i bezczelny koles niemusiałes byc :|:|:|:| kazdy robi wlasnie co mu sie podoba , a jak masz zamiar obrażac tu wszystkich to po cholere tu wchodzisz ? <żal>
Polecam zapoznanie sie z definicja slowa "bezczelny". Jesli czujesz sie obrazona i ze to bylo chamskie, zglos ZP Ogolnie rzecz biorac, to wg mnie prawda w oczy kole. A wchodze tam gdzie mam ochote wchodzic i nic Tobie do tego.

Cytat:
Ja sama uwazam, ze jesli juz robisz sobie cos, co masz do konca zycia to raczej nie powinien to byc wzor znaleziony w necie i 2 dni potem wydziarany, bo to glupota ... ja mam swoje tatuaze bardzo przemyslane, zrobione na znak czegos co kocham i co ma wplyw na moje zycie i tak dalej, a sama widze, ze gdybym miala je robic jeszcze raz, to niekoniecznie by to wygladalo tak jak teraz
Ja wlasnie dlatego nie mam zadnego tatuzu, choc mnie korci i korcilo.

Cytat:
a co do kanji i Japonii. oni tam na pewno nie dziaraja sie w takim stopniu jak w USA [chyba 40% amerykanow ma tatuaze, gdzies tam czytalam], no i tatuaze wciaz kojarza sie z Yakuza, wiec jak juz maja cos robic to najlepiej b bylo to male i niewidoczne.... ale tak, robia tatuaze zarowno w alfabecie lacinskim jak i w kanji [i smieja sie jesli ktos ma wydziarany tatuaz tylko w katakanie i hiraganie, bo uwazaja te sylabariusze za glupie , tak mi kumpel - japonczyk mowil ]
Ponoc Japonczycy strasznie lubia wszystko z litera "L", bo im sie to takie zachodnie wydaje ? W sumie tak jak wiele osob stad fascynuje Daleki Wschod, tak wiele osob stamtad fascynuje Zachod.

Swoja droga - sluszna uwaga ze skojarzeniami z Yakuza - mnostwo wzorow tatuazy pochodzi z kryminalu, zza krat... a teraz ludzie wrecz bezmyslnie sie tatuuja nie zdajac sobie sprawe, czy dany symbol ma znaczenie i jakie.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 20:29   #1919
topcia06
Rozeznanie

GG do topcia06

Cytat:
Napisane przez pb88btm Pokaż wiadomość
hmm ;/ ma ktoś może tatuaż na biodrze ?? bo wlaśnie robie niedlugo i zastanawiam sie czy naparwde bardzo by mi sie w przyszłosci rozciągneło po ciąży ;/;/.... dręczy mnie to bo chce zrobic kroliczka playboya takiego na 5 cm , i zrobie i tak czy siak;/;/ tlyko dręcyz mnie to ze sie zniszczy;/
Moja kuzynka miała mały tatuaż na biodrze, który zrobiła właśnie przed ciążą. I po ciąży tatuaż całkowicie stracił kształt. Została jakaś taka czarna plama przedstawiająca właściwie nic. A wcześniej miała tam jakieś słoneczko. Właśnie robiła cover jakiś czas temu, żeby zakryć to co z poprzedniego tatuażu zostało
Tyle, że to pewnie też kwestia indywidualna. Zależy od tego jaką masz skórę, czy mocno Ci się rozejdzie, ile przytyjesz podczas ciąży, jak bardzo urośnie Ci brzuch...
Ona akurat przytyła w ciąży 30 kg, a potem gwałtownie schudła prawie 40...
Stary 2009-06-04, 21:16   #1920
roladish
Raczkowanie

GG do roladish

Cytat:
Moja kuzynka miała mały tatuaż na biodrze, który zrobiła właśnie przed ciążą. I po ciąży tatuaż całkowicie stracił kształt. Została jakaś taka czarna plama przedstawiająca właściwie nic. A wcześniej miała tam jakieś słoneczko. Właśnie robiła cover jakiś czas temu, żeby zakryć to co z poprzedniego tatuażu zostało
Tyle, że to pewnie też kwestia indywidualna. Zależy od tego jaką masz skórę, czy mocno Ci się rozejdzie, ile przytyjesz podczas ciąży, jak bardzo urośnie Ci brzuch...
Ona akurat przytyła w ciąży 30 kg, a potem gwałtownie schudła prawie 40...
nie straszcie mnie bo ja mam na biodrze przeciez ha ha :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości