|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Kobra913 - dzięki, mam nadzieję, że takie będą
|
|
|
|
#4773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to nie wiem czy sie udało czy nie dowiem sie juz w krótce ![]() ale jestem na antybiotyku i mało staranek było w tym cykluCytat:
![]() widze ule kochana odzywaj sie szybko ![]() ![]()
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-06-04 o 16:58 |
||
|
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonianajlepiej skonsultuj sie z lekarzem,bo nie mozna tego lekcewazyc.
|
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
i złapal mnie dół
Tak patrze sobie na zdjęcia Przepiórki i tak mi smutno.Ja z moim Tż nie bedziemy mogli wziasc slubu koscielnego a tak zawsze o tym marzylam chodz on twierdzi ze po cywilnym nie raz ludzie lepiej zyja niz po koscielnym i ze miedzy nami to nic nie zmnieni ale ja tak zawsze chcialam w kosciele z ta magia i wogole
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt koscielny slub to duze przezycie ale milosc jest najwazniejsza a do cywilnego tez mozesz ubrac biala suknie i miec normalne wesele |
|
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
mam 10 stron do nadrobienia , ale zrobi się![]() na początku dziękuję za zainteresowanie moją osobą i trzymanie kciuków w niedziele zaczął mnie bardzo boleć brzuch po lewej stronie , wystraszyłam się i mąż zawiózł mnie do szpitala. tam zrobili mi usg , i według badania jest wszystko ok. dzidzia miała 3mm , lekarz powiedział ze te bółe są wczesnoporonne i zostawił mnie na oddziale . brałam antybiotyk , no spe i mój duphaston (teraz juz antybiotyku nie muszę brać) dziś ( 7tc 4 dzień ) miałam drugie usg , pęcherzyk płodowy 11,6mm , zarodek 3,6mm zamartwiałam się czy nie jest za mały , ale lekarz powiedział że zarodek ma dopiero 4 tygodnie ( owulacja była pózno ) i mam się nie martwić. mam się oszczędzać , mąż za dwie godzinki wraca ( był w belgii) dziewczyny dziękuję Wam z całego serducha , jesteście kochane nawet nie wiecie jak dużo dajemi znajomość z wami gratuluję zafasolkowanym
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
pędze do gina
do pózniej
|
#4779 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny...
Może któraś z Was mi pomoże... Wczoraj z miśkiem troszkę sie "przytulaliśmy" i w trakcie złapał mnie dwa razy silny ból brzucha... potem to ustapiło i było ok... Myslicie że to cos poważnego?? chciałam iś do gin al mój dopiero za dwa tygodnie... moze iśc do inniegoo... kurcze aż się boje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Ulka witaj z nami... Cieszę się ze już wróciłaś
|
|
|
|
#4780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywoscie masz racje poprostu zawsze tak marzylam i powiedzialam no fakt moze w bialej nie pujde do slubu ale weselicho bedziemy miec napewno i bedziemy sie kochac bardzo mocno tylko teraz ciezy okres przechodzimy przez te jego sprawy-wiesz jakie- i mysle ze to jest dla nas takim malym sprawdzianem
|
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Dzięki za kciuki, ale nie jestem w ciąży. Zrobiłam dzisiaj teścior i jedna krecha. Sama już nie wiem od czego to plamienie i brak miesiączki..
![]() Powiem szczerze iz mimo tego, że mamy zawieszone staranka to jeszcze gdyby się zdarzyło teraz byłabym szczęśliwa. No teraz jak dostanę w końcu miesiączkę napewno będę uważać, bo nie chce do ślubu iść w dziewiątym miesiącu ciąży
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dra a to malo przypadkow bylo,ze dziewczyna zawiesza staranka,poddaje sie,a to za malo staranek a tu bachhh dzidzia .poki @ nie przylazla to jeszcze nie mysl o nastepnym cyklu.no bo bedzie czerwona---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Kaamila a na kiedy masz termin @.moze za wczesnie tescik zrobilas.a poza tym najlepiej jakbys zrobila go rano |
|
|
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
ale jestem już taka zmęczona że nie dam rady odpisać każdej na posty ![]() Dra za wizytę u ginakochane proszę nie smutajcie się , dla każdej z tego forum przyjdzie czas i jeszcze raz Wam dziękuję ... jesteście skarbem ![]() zapomniałam Wam napisać że moja Kruszynka ma już pikające serduszko ( a raczej zaryz z pulsem) więc przesyłam dla każdej malutkie fluidki
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
tak się cieszę Ula że wszystko jest dobrze
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ula cieszę się, że wszystko dobrze z dzidzią
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poczestuje sie ![]() ciesze sie ze juz wszystko dobrze u Ciebie, teraz oszczedzaj sie i odpoczywaj duzo ![]() Kobra i niewazne z jakim slubem
|
|
|
|
|
#4787 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja zazywałam na poczatku ciazy to po pjakims czasie lekarz kazał stopniowo ograniczyc i przestac. Nie wiem w jakiej dawce zarzywałaś, ale moze własnie lepiej dalej zazywac i troche ograniczyc. Ja tez jakos po tym leku nie za dobrze sie czułam. Teraz tez miałam kupe leków/ witaminek przypisanych. Stwierdziałam, że dość. Nie chce o tym myslec i w tej chwili odstawiam całą tą chemie. Może to przez to ze sie tak faszeruje to nie wychodzi. Odstawiłam nawet kwas foliowy na jakis czas. Cytat:
![]() jeszcze tylko obrona 23 czerwca pomaranczka, a Ty się kuruj szybko ![]() Cytat:
Ostatnio kolezanka ze studiów, która jest w 6 miesiacu ciaży zaliła mi sie ze strasznie załuje ze jest w ciąży bo nie bedzie mogła się rozwijac zawodowo ![]() Normalnie jak słysze takie zeczy to sie ciesze ze ja nie mam takiego myslenia. Chociaz ktos kto nie ma takiego problemu jak my, nie potrafi docenic swojego szczescia. Wydaje mi sie ze to ze nas los tak okrutnie doswiadcza, pozwoli troche inaczej i z szacunkiem patrzec na cud jakim jest dziecko. Cytat:
oj wredna ta @ale za to gratuluje rowerka .Tez niedawno zakupiłam i niestety nie ma kiedy jezdzic ![]() Cytat:
![]() Czesto takie badania na poczatku pracy są robione byle jak, zeby odbebnic. Moze uda Ci sie jakos porozmawiac z lekarzem, zeby to ominąć, albo przesunąc na inny termin. Swoją drogą to jest okropne ze kazda kobieta sie boi przyznac o ciazy, ze odrazu z tego wzgledu jest źle oceniana. W poprzedniej pracy to czy oby czasem nie planuje dziecka było jednym z pierwszych pytan na rozmowie kwalfikacyjnej . Jakoś sie wykreciłam od tego pytania przyjmując to jako (niezbyt smaczny) zart szefa. oby u Ciebie szef miał lepsze podejscie do tego tematu i jak pojawi sie dzidzius, nie robił głupich problemów ![]() tak po za tym to gratulacje !!! Edzia za Twoje pęcherzyki ![]() Ula ciesze sie ze u Ciebie juz wszystko dobrze, oby do konca nie było juz zadych problemów, po za mdłościami od czasu do czasu ![]() ------------------------------------------------------- a ja ide chyba zdrobić test owulacyjny, tak z ciekawości. W poprzednim miesiacu jakoś w14 dc wyszły dwie kreseczki. ---------------------------------------------- cos ten wizaz sobie zartuje. Nie chce mi wiadomosci wysłac bo za dużo buziek chyba zgłupiał
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane!
jestem już po usg genetycznym ![]() wygląda na to że wszystko w porządku, i że dzidziuś zdrowy, ale dla pewności lekarz zalecił test pappa więc jutro rano biegnę do laboratorium ..trzymajcie dalej kciuki ![]() no i okazało się że na 99% chłopczyk ![]() mam cudowne nagranie na dvd z dzidziusiem, piękny jest
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha to bede trzymac
za obrone a co do rowerks to tez nie mam zabardzo czasu ale bede na nim do pracy jezdzic i niedziela wolna zawsze a mam tez rowerek domowy do cwiczen i wieczorkami troche jezdze chociaz ostatnio chya tydzien juz nie bo tak goraco ze sie nie chce
|
|
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
Boze, nawet nie wiem od czego zaczac. Wlasnie wrocilam od ginekologa, mialam nadzieje ze stwierdzi u mnie 3 tydzien ciazy. Niestety
Ale w tym wszystkim to byla najlepsza widomosc![]() Zrobil mi przezpochwowe USG. Wypelnial moja karte i az mi sie slabo zrobilo jak dostrzeglam slowo "policystyczny", nie wiedzialam dokladnie co to znaczy, ale wiedzialam ze nie oznacza ono nic dobrego. Spokojnie zaczal mi tlumaczyc, lacznie z wykonaniem rysunku jajnika i jestem przerazona. Nie stwierdzil ze mam zespol policystycznych jajnikow ale we wnioskach napisal "obraz jajnikow jak w PCO", dla mnie to oczywiste. Myslalam ze sie rozplacze. Zlecil mi zrobienie badań TSH, testosteronu i prolaktyny. Kazal czekac na miesiaczke a potem zrobic badania. Z wynikami zglosic sie do niego. Czytajac watek natknelam sie ze dziewczyny cos pisaly o PCO, ale nie sadzilam ze mnie to dotyczy. Jakby ktoras z Was byla uprzejma napisac mi cokoliwek na ten temat to bede wdzieczna. Najgorsze jest to ze mam 28 lat i duzo czasu to mi raczej nie zostalo. Mojego meza nie ma w domu, wroci ok 21 i jestescie pierwsze ktorym o tym mowie. Mamie tylko powiedzialam ze w ciazy nie jestem ale wszystko jest ok i ze mamy probowac dalej. Nie bede jej martwic. Tymczasem lece na dział ginekologiczny poczytac o PCO. Edytowane przez ałła Czas edycji: 2009-06-04 o 19:23 |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Alisanko gratuluje synusia
Ałła niestety nic Ci nie pomogę bo sama nie wiem co to za dolegliwość. Musisz być dobrej myśli. Może to nic takiego i bez problemu będziesz mogła mieć dzidzię.
|
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mężczyzna owszem może okazać się bezpłodny, ale kobieta nie nie ma bezpłodnych kobiet, gdyż kobieca natura potrafi się zmieniać jak kalejdoskopie, zdarzały się przypadki że kobieta nagle po 12 latach starania się o dzidziusia, nagle niespodziewanie zachodzi w ciążę, jest tyle przypadków że w głowie się nie mieści... tak więc jeśli lekarz jakiś powie Ci że jesteś bezpłodna, zmień Go szybko.. bo bezpłodnych kobiet nie ma!
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
|
ałła
biedactwo niestety Ci nie pomoge bo sie na tym nie znam, ale trzymam zeby było wszystko dobrze.Nieraz cos o tym słyszałam, ze to wcale nie oznacza ze Wam się nie uda. Na pewno bedzie dobrze i za nie długo bedziecie sie cieszyc fasolką
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje kochana że dzidzia zdrowa.I wielkie gratki syna ![]() A Ciebie zapraszam w końcu na wątek mamusie listopadowo-grudniowe
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
beda trzymane mocno o to szybko wiesz plec - bedzie pierworodny syn ![]() mezus pewnie szczesliwy ałła |
|
|
|
|
#4796 | |
|
Wtajemniczenie
|
ałła, PCO to choroba którą można z powodzeniem leczyć, jest wiele możliwości, na Naszym wątku było kilka dziewczyn z PCO, jedna już urodziła dzidziusia, druga ma termin na październik chyba (ma 32 lata)
One właśnie niedawno tutaj z Nami siedziały, zresztą mamy tu nadal staraczki z PCO, musisz być dobrej myśli ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dzisiaj test - wiem, że w tym cyklu to dużo za wcześnie, ale w poprzednim uważaliśmy tak raczej od niechcenia więc myślałam,że może, może... (sam fakt przyjścia @ zignorowałam, bo znam kilka przypadków gdzie @ występowałam przez pierwsze dwa, trzy miesiące) Tym bardziej, że nagle ledwo mieszczę się w spodnie i jakieś dziwne odczucia miałam więc pojawił się taki nikły cień nadziei, że może fasolka postanowiła spłatać nam figla i pojawić się miesiąc wcześniej... No ale niestety - jedna wstrętna gruba krecha. Teraz pozostaje mi czekać dwa tyg na @ i mieć nadzieję, że się jednak nie zjawi.
Tak mnie nastroiło, że powyciągałam dziś z pudełka śpioszki i kaftaniki w rozm. 56 aby sobie na nie popatrzeć - ech, aż mi się łezka zakręciła w oku.... Gratki dla wszystkich zafasolkowanych I wielkie za całą resztę. Niech moc będzie z nami |
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
aliisanka
![]() rzeczywiscie dosyc szybko sie dowiedzieliscie. -------------------------------------- a ja robiłam ten test owulacyjny. Na poczatku nic. Po kilku minutach pojawiła się słabiutenka druga kreska. Czy to świadczy o tym ze owulacja wogóle wystąpi?? Mi chodzi o to zeby sprawdzic czy wogóle wystepuje owulacja, a to kiedy dokładnie bedzie to dla mnie nie jest bardzo istotne, bo polujemy ciagle na nią polujemy i jesli bedzie raczej nie przeoczymy
|
#4800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aliisanka ![]() Dra jak wrocisz to skrobnij cos do nas jak wizyta Ula to teraz lezec,lezec,lezec i odpoczywac |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

jeszcze jednego cyklu nie skonczylas a juz o drugim myslisz.jak masz takie podejscie to moze chcesz rekordy w ilosciach cyklow bic
.uszy do gory.za to myslenie masz ode mnie

i mało staranek było w tym cyklu
i miec normalne wesele
mam 10 stron do nadrobienia , ale zrobi się

za wizytę u gina