|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratuluje!
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie kręgosłup boli, ale jak zwykle w odcinku piersiowym (tam mam lekkie skrzywienie, nie wiem, co to ból krzyża). Oprócz tego w ciągu dnia ćmi mnie glowa, a wieczorem mam lekko spuchnięte łydki. Dziwne, bo nadal jestem na urlopie, a nie w pracy. A w górach nic mi nie dolegało... Nic tylko wracać w góry
![]()
#2643 |
Wtajemniczenie
|
Malinko, no lekarz nic nie mówił że duży a ja tam się nie znam
![]() z tego co tam widzę na opisie to termin mam na 10-13 grudnia chyba że chodzi Ci o wielkość zdjęcia, bo zdjęcie to ja sama modyfikowałam juz w photoshopie, powiększałam i takie tam ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, ja zmykam do łóżka. Przez remont wstajemy teraz przed 9, a nie po 9, jak to zwykle bywa podczas urlopów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2645 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie od początku ciąży czuję się bardzo dobrze. do tej pory nie mam problemów, z puchnięciem, bólem kręgosłupa i innymi dolegliwościami i jak tak dalej pójdzie, to jeszcze w 9 miesiącu będę aktywną osobą. to takie moje małe przeczucie i oby się sprawdziło ![]() po kimś musiało odziedziczyć taki sprzęcik ![]() Cytat:
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-04 o 22:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aliisanka zazdroszczę małego Strzelca!!! kiedy rodzicom urodzi się dziecko spod znaku Strzelca mogą mówić o szczęściu. W towarzystwie tego dziecka , dla dorosłych powtórnie zaczyna się nowe życie; zabawy, wycieczki, sporty, gry - do tego trzeba powrócić, jeśli nie chce się utracić kontaktu z dzieckiem, bo mały Strzelec nie może usiedzieć spokojnie i milczeć. Umysł jego jest ruchliwy i bystry, a w rozmowie Strzelce są inteligentne i ogarnięte i ogólnie lubiane. w czasie wakacji nie wolno dzieci tych trzymać w mieszkaniu. Muszą się wyszumieć i uwolnić od nadmiaru siły. W grach i zabawach pies w dużym stopniu możezastąpić zmęczonych rodziców. marzę o małym strzelcu, tym bardziej, że sama nim jestem, z 10 grudnia właśnie ![]() czytałam, że np. małe Wagi są sympatyczne, nie ma z nimi kłopotów, większych awantur lub starć. Chytra umiejętność przystosowania się , przymilność i słodycz, choćby były udawane rozbroją każdego - taki jest styl małych Wag. Dyplomacja, przebiegłość, chytrość doprowadzają młodą Wagę zawsze do upragnionego celu. Wagi są rozmowne, żywe, lubiane przez rówieśników i dorosłych. Dziecko ze znaku Wagi ma umysł lotny, choć trochę powierzchowny. Stosunkowo wcześnie klasyfikuje odbierane wrażenia na "ładne" "nieładne". Dziewczęta już wcześnie zwracają uwagę na łany ubiór i chętnie zaglądają w lustro. Kieszonkowym gospodarują trochę lekkomyślnie i skarbonki miewają puste. Gorzej jest z skorpionikami, dlatego rozmawiam ze swym dzieciątkiem, by za długo w brzuszku siedzieć nie chciało. bo małe Skorpiony mają ciężkie charaktery i wiele trudnych dzieci pochodzi z tego znaku. Są bojowe, uparte, samowolne. W duszy kpią sobie z każdego i ze wszystkiego, nieraz nawet podświadomie. Dzieci z tego znaku są zdolne, bystre, inteligentne, lecz nie należy spodziewać się po nich uległości i łagodności. Inne cechy małego skorpiona to zaciętość, agresywność i wytrwałość. Wychowanie ich jest raczej trudne. To oczywiście zależy kto w co wierzy, wiec lepiej do takich informacji podchodzić sceptycznie. Ale przyznam, że ja wole dmuchać na zimne. Do Strzelca ciąży nie donoszę ![]() ![]() (źródło; L.Szuman, W kręgu znaków zodiaku.) Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-04 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zadomowienie
|
oczywiście
w skrócie Podświadomym hasłem działania u małej Panny jest: nie podpadać, nie rzucać się w oczy. To bystry obserwator, więcej też widzi i słyszy, niż rodzice sami przypuszczają. Mając dziecko ze znaku Panny, rodzice mogą spać spokojnie, bo z tymi dziećmi nie ma kłopotów. Są pilne i pracowite. Tu rodzą się również kujony i kowale, pierwsi i zaufani uczniowie, chluby klasy i duma nauczycieli. Dzieci te nie zawsze potrafią zdobyć się na koleżeńskie współżycie z rówieśnikami. Z tego powodu bywają czasem nielubiane wśród kolegów koleżanek. Są zadziwiająco oszczędne i gospodarne. Kiedy zaczynają dorastać, bywają przemądrzałe. Nie pozwalajmy dzieciom ze znaku Panny przebywać zbyt wiele w mieszkaniu. Zabierajmy je na przechadzki, namawiajmy by zajmowało się sportem i przebywały więcej na świeżym powietrzu ![]() aha i chętnie pomagają rodzicom, choć zazwyczaj siedzą całe popołudnie nad książkami, ucząc się pilnie, bo Panna to taki typ, który wcześnie stara sobie dobrze pościelić, aby się później móc dobrze wyspać ![]() czas już wyłączyć kompa i zmusić się do spania. jutro znów będę miała problemy ze wstaniem więc śmigam, choć i tak wiem, że szybko nie zasnę... ps. właśnie zaczęłam 21 tydzień !!! Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-04 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
Witam,mnie juz obudzil glod i wc
![]() Wczoraj Tz byl "opijać" dziecko tych znajomych i jak opowiadal..... ![]() Kolezance odeszly wody o 12 w poludnie, wiec szybko do szpitala i tam sie zaczelo.... dziecko nie pchalo sie jednak chyba na swiat, podobno dali jej 3 kroplowki, jakies czopki na rozluznienie i nic, probowali wszystkiego a ona sie ciagle meczyla.. Dopiero o 22! podjeta zostala decyzja ze bedzie cesarka, jak sie zaczeli do niej zabierac to sie okazalo ze na sali jest 2 pacjentka ktora rodzi i ktorej dziecko ma pepowine zawiazana dokola szyi, takze moja kolezanke zostawili i tam biegli ratowac ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
Ja standardowo pierwsza z samego rana
![]() Allisanka takie wyraźne zdjęcie że nie ma wątpliwości że to chłopczyk, ale faktycznie duży ![]() Dzisiaj rano budzik zadzwonił o 5.45 a mój maluszek jak na komende zerwał się i urządza sobie akrobacjie a mój mąż z taką dumą mówi kochany mój dzidziuś wstał razem z tatusiem ![]() U nas dalej pogoda do ![]() Oj przepraszam Klaudia była pierwsza :P
#2653 |
Zadomowienie
|
Mikołaja rodziłam we Wrześni i jestem bardzo zadowolona. Teraz tez tam planuje bo tam pracuje moja ginka.
Ta kolejna sie melduje ![]() U nas tez ma byc brzydko na week a mielismy jechac do zoo zobaczyc sloniarnie ![]() Edytowane przez justyna-viola Czas edycji: 2009-06-05 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
Witam i jak - zbieramy się do babci
![]() Do zobaczenia po południu, miłego dnia ![]()
#2655 |
Zadomowienie
|
A ja od rana myśle i wymysliłam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2656 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tu w Holandii kobiety jak zaczynają rodzić to mają trójkę pod rząd i nie słyszałam, żeby się którejś rozpadł wózek przy drugim czy trzecim dziecku. Moi znajomi -również ci holenderscy- właściwie wszyscy kupują wózki używane, mebelki używane, nikt nie ma jakiś obiekcji. Serio, nie przejmuj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Wtajemniczenie
|
Sorenja dziękuję Ci kochana
![]() naprawdę mam dużego dzidziusia? bo tak po prawdzie to póki co to schudła 2 kilo od początku ciąży ![]() ![]() ![]() byłam dziś na pobraniu krwi do testu pappa, za 2 tygodnie wyniki i mam nadzieję że all będzie dobrze ![]() Nikuś Kochana nie wiem ile dzidziuś ma bo nie umiem się rozczytać z tego wykresu co mam ![]() jak któraś wie i mnie nakieruje to Wam powiem ile ma dzidziuś ![]() dopiero wczoraj późnym wieczorem doszło do mnie że będę mieć synka ![]() ![]() i będę się głęboko modlić by był zdrowy ![]() DZIEWCZYNKI KOCHANE, TE KTÓRE MÓWIĄ ŻE DZIDZIUŚ DUŻY, POWIEDZCIE MI JAK JA MAM TO SPRAWDZIĆ, GDZIE PISZE ŻE DUŻY JEST? ![]() frapuje mnie to ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- ps. mąż chce nazwać dzidziusia właśnie MIKOŁAJ ![]() a ja trochę się waham, bo męża siostra poroniła półtora roku temu w 20 tygodniu, dzidziusia pochowali i nazwali Mikołaj, zastanawiam się jak Ona na to zareaguje, i czy nie będzie jej przykro...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zadomowienie
|
Umówiłam się na usg
![]() ![]()
#2659 |
Zadomowienie
|
Aliisanka jakbym byla Twoja siostra to byloby mi przykro... Za kazdym razem jakbyscie go wolali to pewnie cos tam by mnie bolalo, bo wkoncu to ja mialam tak wolac do swojego synka.. Poza tym jest tyle imion, znajdzie cos innego moze.. Jej bym nawet nie wspominala o takim pomysle.. no ale to moje zdanie...
Nie chodzilo Alisanko o to ze dziecko duze tylko siusiak jak na 3 miesiac... Jeszcze z niego moga sie uformowac wary takze wiesz ![]()
#2660 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i mój wie ile ważę niestety ![]() ![]() ![]() Obiecałam sobie, że po porodzie biorę sie ostro z siebie bym była ładną, zgrabną mamuśką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co można wziąć na gardło ![]() W dodatku zrobiła mi się opryszczka na ustach ![]() ![]()
![]() |
#2661 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza maleńka najpierw była za mała ...chyba najmniejsze dziecko na tym forum. a potem jak zaczęła rosnąć to pierwsze ruchy w 17 tyg poczułam, bo była tak silna ![]() gdyby coś było nie w normie to by ci lekarz powiedział. jeśli masz jakieś wymiary dziecka podane z usg to możesz je woisać tu i ten kalkulator ci policzy : http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2 co do imienia....chyba bym się powstrzymała...przemyslci e to jeszcze... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, dlatego wolałabym inne imię
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zadomowienie
|
Nika1980 moga moga,spokojnie
![]() ![]()
#2664 |
Raczkowanie
|
[quote=aliisanka;12621773]
DZIEWCZYNKI KOCHANE, TE KTÓRE MÓWIĄ ŻE DZIDZIUŚ DUŻY, POWIEDZCIE MI JAK JA MAM TO SPRAWDZIĆ, GDZIE PISZE ŻE DUŻY JEST? ![]() frapuje mnie to ![]() tu sobie wpisz dane http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1 oj chyba Nika1980 juz podala stronke Edytowane przez III78 Czas edycji: 2009-06-05 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Wtajemniczenie
|
no coś mi nie wychodzi to obliczanie na stronie, bo ja mam cm a tam w mm i wychodzi mi tam że błędne dane, ale na drugiej stronie w opisie usg, mam wypisane normy w tygodniach jakie powinny być i z tego co widzę to mieszczą się
![]() ale gdyby coś było nie tak to myslę że lekarz by powiedział, a lekarz powiedział że dzidziuś jest zdrowy i ładnie wygląda, tyle że dla czystego sumienia zrobić test pappa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||
Zakorzenienie
|
macie czas kochana
![]() Cytat:
Ale jak widać narządy to już się nic nie zmieni. dobry profesjonalny ultrasonografista nie powie, że widzi , jak nie widzi. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny ja tylko na chwilę - bo pies domaga się spaceru i nawet na klawiaturze nie daje mi pisać... heheheh
wczoraj byłam w szkole rodzenia i podpytałam o bóle w pachwinach - które są bardzo normalen - niestety i o ból w pośladku który nie daje mi chodzić - okazało się że jest to ucisk na nerw kulszowy i nic się nie da zrobić - więc będe się meczyć jeszcze 3 miesiace - ehh dobra wiadomość jest taka że kostka mnie już nie boli - jupiiii i przybieram na wadze - w 24 tc mam na plusie 3,5 kg ![]()
#2668 |
Wtajemniczenie
|
no tak własnie zrobiłam, i pisze mi że wynik błędny lub brak danych
![]() ale z tego co pisze tutaj na opisie, czyli rozmiary i między jakim tygodniem powinno to byc, to mieszczą się normie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.