Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-04, 15:19   #2581
Tequillla
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dzięki za radę - po wielu przeczytanych stronkach w necie, zdecydowaliśmy się na LCD - tylko jeszcze musimy wybrać markę
Jeśli LCD to też polecam samsunga, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Grzeją wszsytkie, takie prawa fizyki...
Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Wróciłam z USG warto było coś wspaniałego to 4D
mam na 100 % pięknego synka
widzieliśmy normalnie wszystko.
Najpierw gin nam pokazał buzię ziewało sobie i łykało wody płodowe, po czym zaczęło nam grozić paluszkiem wskazującym potem pokazał nam wszystkie wnętrzności od seduszka po mózg i móżdżek. Niedawno co się wysiusiał bo miał pusty pęcherz. Serduszko ma zdrowe i wszystkie żyły drożne
a potem nam pokazał siusiaczka idealnie było widać
pomierzył też nóżki i stópki
Jak podglądał gin mu siusiaczka to mały mi niezłe kopniaki sprzedawał
a na sam koniec pokazał palca środkowego co go będą podglądać
jestem mega szczęśliwa
o jaki piękny synek Gratuluję!!!!! Gdybyś szukała dla niego narzeczonej, to ja nic nie mam przeciwko takiemu zięciowi
Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Cześć,

Od kilku dni podczytuję sobie Wasz wątek i chciałabym do Was dołączyć. Mam na imię Kinga, mam 28 lat i spodziewam się synka z terminem porodu na 20 września. To moje pierwsze dziecko
Witaj Kikunia Imię już wybrane?
Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Spokojnie dziewczyny.Moja ginka jest pod tym względem delikatnie mówiąc dziwna. Być może przez to że sama wygląda jak chodząca śmierć. Osobiście uważam że przed ciążą wage miałam idealną i teraz nawet te 6 kg na plusie nie są żadnym dramatem dlatego wogule się tym nie przejmuję Martwi mnie natomiast fakt że 5 cm przybyło mi w biodrach aktualnie mam 104 cm ciekawe ile będzie na finiszu no ale najwidoczniej taka moja uroda i już
nie martw się, wg moich badań magisterskich ten tłuszczyk z bioder i znad tyłka jest używany do produkcji mleka, więc spoko Odkarmisz dzieciaka i będziesz jak nowa
Cytat:
To się Wam udało Ja byłam wczoraj z mężem na 4d, ale niestety nasz maluch nie lubi być podglądany, ułożył się buzią przy samej ściance macicy i na 20 minutowym filmie niewiele mamy ładnych ujęć. Mimo wszystko jestem bardzo zadowolona, bo w końcu poznaliśmy płeć naszego malucha. Będzie synek!!! Wcześniej też na 2d nigdy nie chciał pokazać co tam ma między nóżkami
Nasze maleństwo połykało płyn owodniowy i robiło akrobacje nóżką, tak więc mamy zdjęcie twarzy ze stopą na czole
Lekarz zrobił też wszystkie pomiary i maluch rozwija się prawidłowo. W 24tc 2 dni waży 744g i wszystkie pomiary ma w normie, kilka dni do przodu
Chociaż nie mamy ładnych ujęć to i tak polecam wszystkim mamom 4d

Cytat:
Mój gin prowadzący jest zapalonym sportowcem i też ciągle mi powtarza, że mam kontrolować wagę, ograniczyć węglowodany, zero jasnego pieczywa itd, ta sama gadka co wizytę. Powiedział, że powinnam przytyć 8kg przez całą ciążę, a ja jestem w 25tyg i już tyle przytyłam Nie objadam się jakoś szczególnie, ale mam znacznie mniej ruchu niż kiedyś. Myślę, że jak synuś przyjdzie na świat to szybko zrzucę.
8 kg? Skąd on to wziął??
Stary 2009-06-04, 15:20   #2582
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
W piątek mialam egzamin z prawa jazdy i oczywiście niezdalam.. wymusilam pierszenstwo
A w sobote jesli pamiętacie, wzięłam slub cywilny z moim ukochanym a oto zdjęcia..
Egzaminem wogóle się nie przejmuj Trzymam kciuki żebyś następnym razem zdała A na ślubie wyglądaliście przepięknie

Cytat:
Mały brzuszek, a na wadze przybyło mi już 9 kg!!
Czy któraś z was jest choć troszke bliska mojemu przytyciu do 21 tygodnia?? ehhh
Wogóle tych kg u ciebie nie widać Ja akurat do 21 tyg. przytyłam niecałe 5 kg

Cytat:
W poniedziałek byłam na wizycie u lekarza. Niestety przyplątała się do mnie jakaś infekcja i dostałam globulki dopochwowe (antybiotyk) i lek osłonowy provag (to jest to samo co lactovaginal tylko bierze się go doustnie). Mam nadzieję że szybko wyleczę się z tego paskudztwa....
Trzmam kciuki za szybkie pozbycie się tego świństwa

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
ja dziś koło 15 mam usg genetyczne..także prosimy o kciuki
Akurat teraz leżysz w gabinecie USG, dlatego mocno trzymam zaciśnięte kciuki o same pomyślne wiadomości

Cytat:
Najpierw gin nam pokazał buzię, ziewało sobie i łykało wody płodowe, po czym zaczęło nam grozić paluszkiem wskazującym, potem pokazał nam wszystkie wnętrzności od seduszka po mózg i móżdżek. Niedawno co się wysiusiał bo miał pusty pęcherz. Serduszko ma zdrowe i wszystkie żyły drożne,
a potem nam pokazał siusiaczka, idealnie było widać,
a na sam koniec pokazał palca środkowego - co go będą podglądać
jestem mega szczęśliwa

a mój małż kupił dziś samochód w sumie wiedziałam, że od dłuższego czasu się skłania do zmiany ale i tak mnie zaskoczył, że to dzisiaj.
Był tak dumny z synka, że musiał sobie prezent sprawić
a i kawał samochodu więc wszsytko możemy bez problemu przewozić (Nissan Navara).
portret mojego synka
Gratuluję pięknego synka ( zdjęcie przesłodkie ) oraz zakupu samochodu
niech wam dobrze służy bez konieczności częstych wizyt w warsztacie

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Widać, dziś dzień badań. Ja mam wizytę na 16.40. Może uda się załapać na 4d, bo ponoć można u faceta zrobić. Ale wcześniej się nie umawiałam na konkretnie 4d i nie wiem czy da się dziś je zrobić czy tylko normalne.
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę u lekarza i oczywiście za to, żeby udało wam się USG 4d zrobić

Cytat:
Cześć,

Od kilku dni podczytuję sobie Wasz wątek i chciałabym do Was dołączyć. Mam na imię Kinga, mam 28 lat i spodziewam się synka z terminem porodu na 20 września. To moje pierwsze dziecko
Bardzo chętnie przyjmiemy do swojego grona kolejną wrześniową mamusię i oczywiście gratuluję synka

Nika1980 trzymam mocne kciuki za rozwiązanie rodzinnych spraw przytulam was na pocieszenie i przesyłam różyczke oraz buziaczka na poprawę humorku Wierzę, że wszystko dobrze się ułoży

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 15:20   #2583
Nika1980
Zakorzenienie

Witjacie dziewczyny,

witam nową mamusię Kikunię

Pinky, Twój synek jest przecudny, wielkie gratulacje, słodziak z niego taki, że aż za serce chwyta!

My chcemy zrobić usg 4D za około miesiąca.

Co do wagi, ja przed ciążą ważyłam 45 kg, i miałam prawie niedowagę. Sczuplejsze mamy powinny przytyć więcej, te które miały nadwagę przed ciążą mniej. Ja jestem w końcu 22 tygodnia i mam 6 na plusie . Też mi się biodra rozeszły poza tym to tylko brzuszek mi wystaje i tyle.

tu są kalkulatory do obliczania wagi w ciąży:
http://www.baby-shower.pl/Kalkulator...ach-ciazy.html
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

Wczoraj z tego stresu , który przeżyłam, moja mała chyba załapała jakiś zastrzyk adrenaliny bo wieczorem myśleliśmy z mężem, że się przebije przez skórę brzucha.
moje słodziutkie elfiątko...

PS: Bea dziękuję, póki co jedyne co mogę to czekać na decyzję sądu....no a potem być może podróż do polski ktora mnie przeraża, bo to daleko , a ja już zaczęłam 6 miesiąc...ale trzymam się, bo muszę !

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-06-04 o 15:23
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 15:24   #2584
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Witaj

Ja też wybieram się na Żelazną.
Mam daleko, jak i do każdego innego szpitala położniczego w okolicy.
Mieszkam między szpitalem w Pruszkowie a tym na Żelaznej - mniej więcej ta sama odległośc, ale opinie na temat szpitala w Pruszkowie zjeżyły mi włosy na głowie.
Na szkołę zapisałam się do "Zosieńki" przy szpitalu. Refundowana z budżetu miasta

A pytałaś chłopaka czemu nie chce z Tobą iśc?
bo on zawsze musi marudzic... i bedzie sie wsciekal z blizej nieokreslonych i nierozumianych przez nikogo powodow.
a jakie tam maja terminy? bo strony w necie chyba brak
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 15:41   #2585
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Wczoraj z tego stresu , który przeżyłam, moja mała chyba załapała jakiś zastrzyk adrenaliny bo wieczorem myśleliśmy z mężem, że się przebije przez skórę brzucha.
moje słodziutkie elfiątko...

PS: Bea dziękuję, póki co jedyne co mogę to czekać na decyzję sądu....no a potem być może podróż do polski ktora mnie przeraża, bo to daleko , a ja już zaczęłam 6 miesiąc...ale trzymam się, bo muszę !
Maleństwo napewno odczuwa stres, który przeżywa mamusia
A podróżą wogóle nie powinnaś się martwić - chyba że boisz się latać samolotem, bo samochodem to faktycznie daleko Ja w pierwszej ciąży leciałam do rodziny do USA na Florydę - i podróż od wyjazdu z domu trwała 30 godz i bez problemu dałam radę - w tamtą stronę leciałam w 7 miesiącu a jak wracałam to zaczął mi się już 9 miesiąc ... ale fakt, że przez całą ciążę czułam się bardzo dobrze i leciała ze mną mama, która ponad 20 lat pracowała jako położna

Życzę powodzenia i trzymaj się

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 15:46   #2586
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
bo on zawsze musi marudzic... i bedzie sie wsciekal z blizej nieokreslonych i nierozumianych przez nikogo powodow.
a jakie tam maja terminy? bo strony w necie chyba brak
Jest stronka w necie:
http://www.szpitalzelazna.pl/index.p...c7bca4ca1a5ae9

Tu są wszystkie informacje.

Jak tak marudzi bez szczególnego powodu to nie wiem jak trafic do niego.
Mój jak marudzi to zawsze podaje argumenty, które można zbic

Wsuwam pizze. Nie mamy gazu, to mój pierwszy ciepły posiłek od poniedziałku. MNIAM.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 15:48   #2587
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Maleństwo napewno odczuwa stres, który przeżywa mamusia
A podróżą wogóle nie powinnaś się martwić - chyba że boisz się latać samolotem, bo samochodem to faktycznie daleko Ja w pierwszej ciąży leciałam do rodziny do USA na Florydę - i podróż od wyjazdu z domu trwała 30 godz i bez problemu dałam radę - w tamtą stronę leciałam w 7 miesiącu a jak wracałam to zaczął mi się już 9 miesiąc ... ale fakt, że przez całą ciążę czułam się bardzo dobrze i leciała ze mną mama, która ponad 20 lat pracowała jako położna

Życzę powodzenia i trzymaj się
Bea dzięki, my najpewniej autem, bo tak taniej , a to będę nieplanowane "wakacje". ale całe szczęście w połowie drogi mieszka moja przyjaciółka, tam zawsze zatrzymujemy się na noc.
jeszcze nie wiem , jak to wszystko się poukłada, co z tego wyniknie...zrobiłam co było w mojej mocy.

wszystko to mnie przytłacza. brat mojego męża napisał mi dziś tak pięknie, gdy mu poweidziałam, że mała tam mocno kopie, on napisał w odpowiedzi: silne matki rodzą silne córki.
więc mówię sobie: jestem silna, Lenka jest silna, damy radę.

zjadłam banana, gruszkę i nektarynkę a teraz idę robić ćwiczenia i relaksację, bo myślę, że mi tego trzeba, a w czoraj nie miałam głowy...

Stary 2009-06-04, 16:02   #2588
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
J

Witaj Kikunia Imię już wybrane?

nie martw się, wg moich badań magisterskich ten tłuszczyk z bioder i znad tyłka jest używany do produkcji mleka, więc spoko Odkarmisz dzieciaka i będziesz jak nowa

8 kg? Skąd on to wziął??
Jeszcze nie mamy imienia, jak się jakieś mężowi podoba to mi nie i na odwrót. Ja bym chciała: Alana, Aleksandra, Bruna lub Huberta, a mąż: Stefana, Wiktora, Hugona lub Sebastiana.

Też byłam zszokowana, bo wszędzie czytałam, że koło 12 kg jest prawidłowo. W każdym razie aż tak się tym nie przejmuję, przecież nagle nie schudnę, a trudno żebym już nic do porodu nie przytyła. Przed ciążą nie byłam gruba, ale szczuplutka też nie, taka normalna - rozmiar 36, ważyłam 57kg przy 158 cm wzrostu, a teraz 65 kg, coś koło 70 kg pewnie skończę. Wagą będę martwić się po porodzie
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 16:04   #2589
aniago25
Zadomowienie

Witam na wątku nową mamusię i mamy kolejnego chłopca
Moja koleżanka mnie pocieszyła że nic się nie zmieniłam oprócz tego że mam śliczny brzuszek i piersi duże kochana jest, ale ja tak wiem że w bioderkach jestem szersza, ale mnie to w ogóle nie martwi lżej bedzie mi maluszka urodzić stwierdziła że jak tam patrzy na mnie to sama już by chciała mieć dziecko

Kikunia mojemu mężowi podoba się Aleksander a mi coś ostatnio Alan, oj będzie prolem z imieniem

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-06-04 o 16:06
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 16:26   #2590
Shine01
Raczkowanie

zjadlam 7pierogow z miesem i do tego ponad 0,5l barszczu czerwonego... milo bylo poznac... ledwo sie ruszam
ale sie morda cieszy i wlasnie czekam az truskawki i moj chlopak wroca do domu

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

dziekuje za stronke a Ty na kiedy zapisana? nawet sobie znajde jakis pasujacy termin byle by miejsca wolne byly ;(
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 16:33   #2591
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze nie mamy imienia, jak się jakieś mężowi podoba to mi nie i na odwrót. Ja bym chciała: Alana, Aleksandra, Bruna lub Huberta, a mąż: Stefana, Wiktora, Hugona lub Sebastiana.
(...)
U nas padły na razie: Witold, Wiktor, Igor, Borys, Jan, ale lista nadal otwarta. Mąż chce zrobic imprezę z burzą mózgów

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
(...)ale sie morda cieszy i wlasnie czekam az truskawki i moj chlopak wroca do domu

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

dziekuje za stronke a Ty na kiedy zapisana? nawet sobie znajde jakis pasujacy termin byle by miejsca wolne byly ;(
Ciekawe, że truski na pierwszym miejscu wymieniasz( nie żebym nie rozumiała)
Jestem zapisana na 02.07.09 - 27.07.09 (poniedziałki i czwartki)
Stary 2009-06-04, 16:45   #2592
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja w ciąży nie trawie chipsów a dzisiaj zajadam się Laysami cebulkowymi, dziwne
Mnie na początku odrzuciło od chipsów, ale ostatnio gdzieś spróbowałam i mi smakują, szczególnie cebulkowe

Cytat:
Widać, dziś dzień badań. Ja mam wizytę na 16.40. Może uda się załapać na 4d, bo ponoć można u faceta zrobić. Ale wcześniej się nie umawiałam na konkretnie 4d i nie wiem czy da się dziś je zrobić czy tylko normalne.
A kciuki trzymam.
No to czekamy na relację
Pewnie teraz jesteś w gabinecie

Cytat:
Cześć,

Witamy nową mamuśkę

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Nas też czeka zmiana telewizora (oczywiście mąż ma taką zachciewajkę bo dla mnie to zbędna rzecz) i z tego co się dowiadywaliśmy to do 40 cali spokojnie można kupić LCD bo nie będzie widać różnicy w obrazie (jedynie w cenie telewizora i zużyciu prądu), Powyżej 40 cali lepiej kupić już plazmę bo na LCD mogą pojawiać się smugi i plamy - zwłaszcza w ruchu. Jesli macie sygnał cyfrowy to warto już kupić Full HD.
My póki co nastawiliśmy się na Sony Bravia. Ważne jest też żeby nie przesadzić z wielkością telewizora i dopasować do odległości z jakiej się ogląda np. 37 cali najlepiej ogląda się z 3,7 metra itp. U znajomych to wypróbowaliśmy i faktycznie jak siedzi się na sofie to obraz idealny ale jak podejdziesz już do połowy odległości to obraz jest tragiczny, buzie jakieś nieforemne, sztuczne, widać smugi itp.
Precious dzięki za radę - jeszcze myślimy

A ja po obiadku - dziś robiłam lasagne

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 16:45   #2593
Nika1980
Zakorzenienie

wracam do zrelaksowana i rozciągnięta.. prawie mi się zdrzemło w czasie tej relaksacji

Cytat:

Też byłam zszokowana, bo wszędzie czytałam, że koło 12 kg jest prawidłowo. W każdym razie aż tak się tym nie przejmuję, przecież nagle nie schudnę, a trudno żebym już nic do porodu nie przytyła. Przed ciążą nie byłam gruba, ale szczuplutka też nie, taka normalna - rozmiar 36, ważyłam 57kg przy 158 cm wzrostu, a teraz 65 kg, coś koło 70 kg pewnie skończę. Wagą będę martwić się po porodzie
w mojej książce piszę, że prawidłowy przyrost wagi w ciąży wynosi od 10 do 15 kg i jest rozpisane, ile co powinno przybyć- ile mniej więcej średnio na dziecko, na łozysko, piersi itp.
Przyrost wagi zależy jednak od wagi wyjściowej na początku ciąży. jak ktoś miał sporą nadwagę i jeszcze 15 przytyje to mogą się pojawić kłopoty z cukrzycą , kręgosłupem itp. Lekarze zwracają nam uwagę na ten przyrost wagi nie latego, że grube będziemy ale ze względu na nasze zdrowie.

Ja się też wagą nie przejmuje , ale wolałbym 20 kg nie przytyć, nie ze względu na to, że dbam o linie, ale ze względu na zdrowie.

Imionka ładne też bym miała kłopot z wyborem

a gdzie się ostatnio podziewa Karamari?

Stary 2009-06-04, 16:52   #2594
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
malin, dlaczego bebetto vulcano jest do ? bo my chcieliśmy bebetto murano i może mają wspólne wady? Muszę z mężem pogadać o tym jumperze x, bo nie wydaje sie głupi. Nie chciałam przednich kół skrętnych, bo wszędzie były małe, a tu sa duże i pompowane.
Murano nie widziałam, ale sprzedawczyni powiedziała mi, że też jest fatalny. Tzn. mała gondola, no i przede wszystkim ciężki. To wszystko, co napisał o tych wózkach producent to pic na wodę. Rzeczywistość jest zupełnie inna. Vulcano miał gondolkę wewnątrz na pewno dużo mniejszą o kilka centymetrów niż zapewniał mnie producent i na pewno nie ważył tych 13 kg przy pompowanych kołach tylko 16. No i fatalnie był wykończony - na ramie widoczne wszystkie spawy. A te "8 w 1" czy "7 w 1" to ma każdy wózek wielofunkcyjny.

Nie namawiam Cię na Jumpera X, ale przejdź się do sklepu z wózkami i zobacz go na żywo. Wtedy zobaczysz, czy Ci się spodoba. A koła przednie zawsze można zablokować.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 16:53   #2595
sweetpinky
Zakorzenienie

właśnie przyjechałam do moich rodziców pokazać wnuczka ale się ucieszyli

Dzięki za komplementy dla synusia
Tequillla nie ma sprawy

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 17:14   #2596
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Sweetpinky, gratuluję zdrowego synusia i nowego samochodu. Życzę, żeby dobrze się sprawował.

Nika,

Kikunia81 witamy na naszym sympatycznym wątku.

_________________________ _

Byłam dziś w Kappahlu na zakupach i kupiłam sobie fajną bluzeczkę, a dla brzdąca dwupak pajacyków zapinanych na zamek błyskawiczny. Zakupy wyniosły mnie niecałe 50 zł

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Dziewczyny, zaczęłam się z mężem zastanawiać, czy kupować fotelik samochodowy, który można wpiąć do stelaża wózka, ale w sumie nie ma tych wszystkich atestów ADAC, czy sobie darować jeżdżenie po mieście z fotelikiem w wózku i zainwestować w lepszy fotelik samochodowy z opcją nosidła?
Stary 2009-06-04, 17:30   #2597
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Sweetpinky, gratuluję zdrowego synusia i nowego samochodu. Życzę, żeby dobrze się sprawował.

Nika,

Byłam dziś w Kappahlu na zakupach i kupiłam sobie fajną bluzeczkę, a dla brzdąca dwupak pajacyków zapinanych na zamek błyskawiczny. Zakupy wyniosły mnie niecałe 50 zł

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Dziewczyny, zaczęłam się z mężem zastanawiać, czy kupować fotelik samochodowy, który można wpiąć do stelaża wózka, ale w sumie nie ma tych wszystkich atestów ADAC, czy sobie darować jeżdżenie po mieście z fotelikiem w wózku i zainwestować w lepszy fotelik samochodowy z opcją nosidła?
Ja sobie darowałam, bo jak mi wózek pasował, to okazywało się, że fotelik do niego crash-testów nie miał . Kupię osobno.
Wózek nie jest aż tak istotny, po długim namyśle zdecydowałam się na dwufunkcyjny Jedo za 900 zł. Fotelik chcę kupic z najwyższą notą crashów. Drogie jak nie wiem co i nadal się zastanawiam który.
Stary 2009-06-04, 17:33   #2598
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
w mojej książce piszę, że prawidłowy przyrost wagi w ciąży wynosi od 10 do 15 kg i jest rozpisane, ile co powinno przybyć- ile mniej więcej średnio na dziecko, na łozysko, piersi itp.
Przyrost wagi zależy jednak od wagi wyjściowej na początku ciąży. jak ktoś miał sporą nadwagę i jeszcze 15 przytyje to mogą się pojawić kłopoty z cukrzycą , kręgosłupem itp. Lekarze zwracają nam uwagę na ten przyrost wagi nie latego, że grube będziemy ale ze względu na nasze zdrowie.

Ja się też wagą nie przejmuje , ale wolałbym 20 kg nie przytyć, nie ze względu na to, że dbam o linie, ale ze względu na zdrowie.

Imionka ładne też bym miała kłopot z wyborem
Też wolałabym 20 nie przytyć Plan jest taki, żeby nie przekroczyć 70kg czyli 13kg. Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować
Póki co kręgosłup jeszcze ani razu mnie nie bolał, test na glukozę też już miałam i wyniki są ok.
Stary 2009-06-04, 17:33   #2599
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Ja sobie darowałam, bo jak mi wózek pasował, to okazywało się, że fotelik do niego crash-testów nie miał . Kupię osobno.
Wózek nie jest aż tak istotny, po długim namyśle zdecydowałam się na dwufunkcyjny Jedo za 900 zł. Fotelik chcę kupic z najwyższą notą crashów. Drogie jak nie wiem co i nadal się zastanawiam który.
No właśnie. Taki zwykły fotelik to kwota ok. 200 zł, a ten z atestami to ponad dwa razy droższy jest. Te z Bebe Comfort i Maxi Cosi mają chyba najwięcej dobrych ocen z testach ADAC
Stary 2009-06-04, 17:35   #2600
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie. Taki zwykły fotelik to kwota ok. 200 zł, a ten z atestami to ponad dwa razy droższy jest. Te z Bebe Comfort i Maxi Cosi mają chyba najwięcej dobrych ocen z testach ADAC
A wiecie coś może o fotelikach mutsy safe to go? Jak wypadają w testach? Bo taki planuję kupić.
Stary 2009-06-04, 17:41   #2601
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
(...)Daj znać jakie są jakościowo. Jakoś boję się kupować przez internet niesprawdzonych firm, bo ostatnio w C&A zobaczyłam, że ich bodziaki są z takiej sztywnej nieprzyjemnej bawełny i zrezygnowałam z ich zakupu, a przez internet ciężko sprawdzić "miękkość" materiału
(...)
No więc przyszły
Niestety, mąż zarąbał aparat, więc fotki za tydzień zamieszczę.

Wszystko zgodnie z zamówieniem. Ogólnie zadowala mnie jakośc.
Polarowy pajacyk wymiata - jest mięciusi jak pluszowy miś i poprostu piękny, tak samo jak frotowy komplecik: śpiochy ze śpiącym misiem + kaftanik .
Bodziaki mają ładne nadruki i są miłe w dotyku, poza rękawkami 2 z nich. Rękawki te, mają paseczki nadrukowane, więc można było się tego spodziewac - myślę, że zmiękną po praniu. Bodziaki bez paseczków z innymi nadrukami - miękkie w całości.
Niedrapki - zwyczajne niedrapki. Miękkie i w miłych dla oka kolorach.

Cytat:
A wiecie coś może o fotelikach mutsy safe to go? Jak wypadają w testach? Bo taki planuję kupić.
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

Poszukaj tutaj

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-06-04 o 17:44
Stary 2009-06-04, 17:44   #2602
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Ma ocenę 3 na 5 możliwych.

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html
Stary 2009-06-04, 18:09   #2603
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

cześć Dziewczyny
Jakiś leń mnie ogarnął i choć czytam Was cały czas, to jakoś pisać mi się nie chce.

Zawiodła mnie pogoda. W sobotę idę na ślub przyjaciela, miałam ubrać śliczną zwiewną jedwabną sukienkę, specjalnie kupioną na tą okazję a tu bo ma być zimno, pochmurno, deszczowo.
Więc protestuje - mam dość deszczu, żądam słonka i ciepełka

Cytat:
właśnie wcinam śniadanko płatki czekoladowe na mleku
ulubione śniadanko teraz w ciąży
Ostatnio to i mój ulubiony zestaw śniadaniowy

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Moje maleństwo rusza się z rana, dokładnie w tym momencie i zawsze po prawej stronie, jeszcze nigdy nie czułam go z lewej chyba w tamte rejony nie podróżuje, ale najbardziej około 22.00 jak kładziemy sie spać, wtedy maluszek zaczyna nocne życie
Nasze Maleństwo do kopania upodobało sobie stronę lewą i rzadko kiedy kopie po środku, a po prawej w ogóle.
Ostatnio zrobiło się bardzo aktywne, szczególnie w nocy. Zaczyna od 21 i kopie tak z przerwami 15, 30 minutowymi aż do 2,3 .

Cytat:
Na weekend zaplanowaliśmy wielkie sprzątanie po remoncie i wracamy do naszego mieszkanka oczywiście trwało to dłużej niż zaplanowaliśmy, ale efekt najważniejszy. Akurat fajnie się złożyło, że za tydzień idę na urlop więc będę mogła szukać dodatków do mieszkanka no i mamy spokój na kilka lat z remontem.
Nam wczoraj zamontowali komandora z dwoma lustrami wysokim na prawie 3 metry. A ja szczęśliwa, bo w końcu cała mogę się obejrzeć. Jak tylko obok przechodzę to lukam na brzucha-jestem taka dumna

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
hej dawno nie zaglądałam... Co do siary to mi leci od ponad miesiąca i mówi wam.... nic fajnego wkładki murze w cycnik wsadzać, hehe sutki wystają, ale jak zawsze. za to dla pociechy, moja ciocia która niedawno urodziła pierwsze dzidzi czekała na siarę baaaardzo długo. pokarm pojawił się jej dopiero na 3 dzień po porodzie, ale spokojnie mogła później karmić piersią

pochwalę się brzuszkiem w 20 tygodniu, teraz jest większy o 5 tygodni
Brzusio miodzio i jaki zgrabniutki
Mi na szczęście nic z cycków nie leci i niech tak zostanie, bo ja nigdy staników w lato nie lubiłam nosić, a w tym wypadku, to byłoby konieczne.

Cytat:
Najpierw gin nam pokazał buzię ziewało sobie i łykało wody płodowe, po czym zaczęło nam grozić paluszkiem wskazującym potem pokazał nam wszystkie wnętrzności od seduszka po mózg i móżdżek. Niedawno co się wysiusiał bo miał pusty pęcherz. Serduszko ma zdrowe i wszystkie żyły drożne
a na sam koniec pokazał palca środkowego co go będą podglądać
jestem mega szczęśliwa

pokażę Wam póki co fotkę mojego dzidziusia bo nie umiem robić zdjęcia z filmu
portret mojego synka
Super wieści zdjęcie synka słodkie.
Już nie mogę się doczekać swojego badania 4d, ale to dopiero pod koniec czerwca, wiec muszę się uzbroić w cierpliwość

Cytat:
Cześć,

witamy nową Mamuśkę

Cytat:

Nika,

A ja cały czas żyję w przekonaniu, że jeszcze na wszystko mam czas, tzn. nie czuję jeszcze potrzeby kupowania rzeczy, typu: ciuszki, łóżeczka, foteliki, ściągacze mleka itp. Myślę, że wrzesień poświęcimy na te przyjemności

Dzisiejszą noc spędzam samotnie, tzn. z Rudą i Maleństwem, które właśnie zaczęło się wiercić.
Mój wyjechał na spotkanie służbowe, więc sobie zrobię wieczór piękności. Tylko martwi mnie ta pogoda i szkoda mi tej sukienki a miało być tak pięknie...
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 18:31   #2604
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
W piątek mialam egzamin z prawa jazdy i oczywiście niezdalam.. wymusilam pierszenstwo
A w sobote jesli pamiętacie, wzięłam slub cywilny z moim ukochanym a oto zdjęcia..
Egzaminem sie nie przejmuj!!
Ale pieknie wygladalas!!! Mialas bardzo ladny kroj sukienki/bluzki ktory rewelacyjnie podkreslal brzuszek.Ale jakie Ty masz dlugie nozki

[quote=Nika1980;12595481]
nagle problemy, który do tej pory zawracały mi głowe ( jakie firaneczki do pokoju dziecka, mebelki białe czy inne..bla bla) zrobiły się śmieszne.
[quote]
Trzymam kciuki zeby sie wszytsko ulozylo.

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość

pochwalę się brzuszkiem w 20 tygodniu, teraz jest większy o 5 tygodni
Piekne m1
Ale wy wszytskie zgragnichy jestescie!!!

Cytat:
To piekne co piszesz!!! Rewelacja!! Gratuluje syneczka i samochodu. Maluda cudowny
Cytat:
Cześć,

Witamy

Cytat:
Planuje ktoś z Was poród w Poznaniu?
A Ty jestes z wielkopolski??
BO ja tak. Mieszkam 50km od P-nia.
Moja siostra rodzila na Polnej i powiem ci ze nie jest zadowolona
Za duzo pacjentek sie tam przewija i to tzw wylegarnia. Oczywiscie zgrzeszylaby gdybym powiedziala ze to zly szpital bo sprzet maja bardzo dobry.

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 18:31   #2605
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
zartownis, a mogłabyś wrzucić tu swoje zdjęcie?? pewnie nie widac tych 6 kg.. jeżeli chodzi o mnie, to ja te 9 kg czuje ze mam wiecej... w tylku rozrosłam sie 5 cm, albo teraz moze i więcej..
U Ciebie nie widac, ze tyle przytylas, bo nadal jestes szczupla, ja niesteyt juz w zime troche przytylam i przed ciaza nie zdazylam schudnac i wygladam pulchnie
Zdjecia nie wstawie, bo niestety juz sie nie mieszcze w kadrze
Cytat:
Zartownis wydaje mi sie ze najlepsze sa kefiry tylko nie wiem czy u Was sa dostepne
Kefiry tez dobre i przepyszne, ale u nas nie dostepne, ja kupuje cos niemieckiego to cos jak maslanko-zsiadle mleko, tez dobre, ale wolalabym polskie
Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
A my kupilismy wozek!! uzywany, ale niewiele-wyglada jak nowy i za 1/3 ceny! musimy jeszcze tylko go odebrac, bo kupilismy na aukcji. W przyszlym tygodniu pewnie nasza Mura bedzie juz w domu
A jaka Mure kupiliscie? Ja patrzylam uzywane u nas, ale wogole ich nie ma . Z tego wychodzi, ze nikt tu ich nie kupuje, albo, ze po 4 latach uzytkowania sie rozlatuja. Wiec my na 100% kupimy nowy.

Wczoraj i dzisiaj suszylam ubrania w mojej nowej suszarce i jestem bardzo zadowolona. Wczoraj wysuszylam reczniki, koszulki i sa bardzo mieciutkie, a dzis wsadzilam podsuszona pociel wlaczylam dlugi program i maszyna po 10 min pomyslala i skrocila program z prawie 2 godz do ...30min. Ale madry sprzet kupilam.
Tzn. ja mam pierwszy raz suszarke i pomylilam program, bo tam jest dosuszanie, ale jak widac maszyny sa juz madrzejsze od ludzi
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 18:47   #2606
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
dzis wsadzilam podsuszona pociel wlaczylam dlugi program i maszyna po 10 min pomyslala i skrocila program z prawie 2 godz do ...30min. Ale madry sprzet kupilam.
Tzn. ja mam pierwszy raz suszarke i pomylilam program, bo tam jest dosuszanie, ale jak widac maszyny sa juz madrzejsze od ludzi
ja bym to wzięła za objaw nieposłuszeństwa

w mojej pralce wkurza mnie to, że nastawiam program na pranie np. 30 min. a ta za 15 min. mi pokazuje, że jeszcze 40 będzie prać
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 19:12   #2607
klaudiaaa86
Zadomowienie

Kikunia witaj na forum )

No nie, Wy tez z Aniago25 chcecie Alana?? No to byli by juz we 4 tyle imion na swiecie a tu prosze

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 19:14   #2608
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cześć Kochane
byłam dziś na usg genetycznym!
wygląda na to że wszystko jest w porządku i dzidziuś zdrowy
jutro dla pewności jeszcze lekarz zalecił zrobić test pappa, więc rano zrobię
trzymajcie kciuki by wszystko było ok
co do płci, to na 99% chłopiec
tak więc mam cudną płytkę z nagraniem i jestem pod dużym wrażeniem
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 19:18   #2609
Foka29
Zadomowienie

Tak jeszcze raz przeglądałam moje typy fotelików i chciałam zapytac co o tym sądzicie:
http://www.ceneo.pl/2179408

Bezpieczeństwo oczywiście 5/5.
Tak do 5 stów to jeszcze przyzwoicie. Inne które sprawdzałam to od 8 stów do.... 1500. Szok!

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
byłam dziś na usg genetycznym!
wygląda na to że wszystko jest w porządku i dzidziuś zdrowy
jutro dla pewności jeszcze lekarz zalecił zrobić test pappa, więc rano zrobię
trzymajcie kciuki by wszystko było ok
co do płci, to na 99% chłopiec
tak więc mam cudną płytkę z nagraniem i jestem pod dużym wrażeniem
Gratuluję zdrowego łobuza!
Niedługo liczebnośc chłopców dogoni dziewczynki

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-06-04 o 19:20
Stary 2009-06-04, 19:19   #2610
sweetpinky
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękuję za komplementy normalnie dumna mama ze mnie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
U Ciebie nie widac, ze tyle przytylas, bo nadal jestes szczupla, ja niesteyt juz w zime troche przytylam i przed ciaza nie zdazylam schudnac i wygladam pulchnie
Zdjecia nie wstawie, bo niestety juz sie nie mieszcze w kadrze

Kefiry tez dobre i przepyszne, ale u nas nie dostepne, ja kupuje cos niemieckiego to cos jak maslanko-zsiadle mleko, tez dobre, ale wolalabym polskie

A jaka Mure kupiliscie? Ja patrzylam uzywane u nas, ale wogole ich nie ma . Z tego wychodzi, ze nikt tu ich nie kupuje, albo, ze po 4 latach uzytkowania sie rozlatuja. Wiec my na 100% kupimy nowy.

Wczoraj i dzisiaj suszylam ubrania w mojej nowej suszarce i jestem bardzo zadowolona. Wczoraj wysuszylam reczniki, koszulki i sa bardzo mieciutkie, a dzis wsadzilam podsuszona pociel wlaczylam dlugi program i maszyna po 10 min pomyslala i skrocila program z prawie 2 godz do ...30min. Ale madry sprzet kupilam.
ja też przytyłam przed ciążą i nie zdążyłam schudnąć dlatego bym chciała jak najmniej przytyć, póki co mi to wychodzi mimo iż w miarę dużo jem, tzn. nie ograniczam dla dzidziusia
niestety jakiś czas przed ciążą brałam hormony przez które dużo przytyłam i napuchłam, potem jak je odstawiłam to brałam inne witaminy i leki przez które też przytyłam, więc przed ciążą już ważyłam 70 kg przy wzroście 162 cm
naszczęście podobno nie wyglądam na swoją wagę i to mnie pociesza, bo to mój meeeeeeeeeeeeeeeega kompleks

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości