|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odkarmisz dzieciaka i będziesz jak nowa ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2582 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na ślubie wyglądaliście przepięknie Cytat:
Ja akurat do 21 tyg. przytyłam niecałe 5 kg ![]() Cytat:
![]() Akurat teraz leżysz w gabinecie USG, dlatego mocno trzymam zaciśnięte kciuki o same pomyślne wiadomości ![]() Cytat:
niech wam dobrze służy bez konieczności częstych wizyt w warsztacie Cytat:
i oczywiście za to, żeby udało wam się USG 4d zrobić ![]() Cytat:
Nika1980 trzymam mocne kciuki za rozwiązanie rodzinnych spraw przytulam was na pocieszenie i przesyłam różyczke oraz buziaczka na poprawę humorku
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Witjacie dziewczyny,
witam nową mamusię Kikunię Pinky, Twój synek jest przecudny, wielkie gratulacje, słodziak z niego taki, że aż za serce chwyta! My chcemy zrobić usg 4D za około miesiąca. Co do wagi, ja przed ciążą ważyłam 45 kg, i miałam prawie niedowagę. Sczuplejsze mamy powinny przytyć więcej, te które miały nadwagę przed ciążą mniej. Ja jestem w końcu 22 tygodnia i mam 6 na plusie . Też mi się biodra rozeszły poza tym to tylko brzuszek mi wystaje i tyle. tu są kalkulatory do obliczania wagi w ciąży: http://www.baby-shower.pl/Kalkulator...ach-ciazy.html http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ Wczoraj z tego stresu , który przeżyłam, moja mała chyba załapała jakiś zastrzyk adrenaliny bo wieczorem myśleliśmy z mężem, że się przebije przez skórę brzucha. moje słodziutkie elfiątko... PS: Bea dziękuję, póki co jedyne co mogę to czekać na decyzję sądu....no a potem być może podróż do polski ktora mnie przeraża, bo to daleko , a ja już zaczęłam 6 miesiąc...ale trzymam się, bo muszę !
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-04 o 15:23 |
|
|
|
#2584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jakie tam maja terminy? bo strony w necie chyba brak |
|
|
|
|
#2585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A podróżą wogóle nie powinnaś się martwić - chyba że boisz się latać samolotem, bo samochodem to faktycznie daleko Ja w pierwszej ciąży leciałam do rodziny do USA na Florydę - i podróż od wyjazdu z domu trwała 30 godz i bez problemu dałam radę - w tamtą stronę leciałam w 7 miesiącu a jak wracałam to zaczął mi się już 9 miesiąc ... ale fakt, że przez całą ciążę czułam się bardzo dobrze ![]() Życzę powodzenia i trzymaj się
|
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.szpitalzelazna.pl/index.p...c7bca4ca1a5ae9 Tu są wszystkie informacje. Jak tak marudzi bez szczególnego powodu to nie wiem jak trafic do niego. Mój jak marudzi to zawsze podaje argumenty, które można zbic ![]() Wsuwam pizze. Nie mamy gazu, to mój pierwszy ciepły posiłek od poniedziałku. MNIAM. |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie wiem , jak to wszystko się poukłada, co z tego wyniknie...zrobiłam co było w mojej mocy. wszystko to mnie przytłacza. brat mojego męża napisał mi dziś tak pięknie, gdy mu poweidziałam, że mała tam mocno kopie, on napisał w odpowiedzi: silne matki rodzą silne córki. więc mówię sobie: jestem silna, Lenka jest silna, damy radę. zjadłam banana, gruszkę i nektarynkę a teraz idę robić ćwiczenia i relaksację, bo myślę, że mi tego trzeba, a w czoraj nie miałam głowy...
|
|
|
#2588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też byłam zszokowana, bo wszędzie czytałam, że koło 12 kg jest prawidłowo. W każdym razie aż tak się tym nie przejmuję, przecież nagle nie schudnę, a trudno żebym już nic do porodu nie przytyła. Przed ciążą nie byłam gruba, ale szczuplutka też nie, taka normalna - rozmiar 36, ważyłam 57kg przy 158 cm wzrostu, a teraz 65 kg, coś koło 70 kg pewnie skończę. Wagą będę martwić się po porodzie
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Witam na wątku nową mamusię i mamy kolejnego chłopca
![]() Moja koleżanka mnie pocieszyła że nic się nie zmieniłam oprócz tego że mam śliczny brzuszek i piersi duże kochana jest, ale ja tak wiem że w bioderkach jestem szersza, ale mnie to w ogóle nie martwi lżej bedzie mi maluszka urodzić stwierdziła że jak tam patrzy na mnie to sama już by chciała mieć dziecko ![]() Kikunia mojemu mężowi podoba się Aleksander a mi coś ostatnio Alan, oj będzie prolem z imieniem
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-04 o 16:06 |
|
|
|
#2590 |
|
Raczkowanie
|
zjadlam 7pierogow z miesem i do tego ponad 0,5l barszczu czerwonego... milo bylo poznac... ledwo sie ruszam
![]() ale sie morda cieszy i wlasnie czekam az truskawki i moj chlopak wroca do domu ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- dziekuje za stronke a Ty na kiedy zapisana? nawet sobie znajde jakis pasujacy termin byle by miejsca wolne byly ;(
|
|
|
|
#2591 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem zapisana na 02.07.09 - 27.07.09 (poniedziałki i czwartki) |
||
|
|
|
#2592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie teraz jesteś w gabinecie ![]() Cytat:
Cytat:
A ja po obiadku - dziś robiłam lasagne
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
wracam do zrelaksowana i rozciągnięta.. prawie mi się zdrzemło w czasie tej relaksacji
![]() Cytat:
Przyrost wagi zależy jednak od wagi wyjściowej na początku ciąży. jak ktoś miał sporą nadwagę i jeszcze 15 przytyje to mogą się pojawić kłopoty z cukrzycą , kręgosłupem itp. Lekarze zwracają nam uwagę na ten przyrost wagi nie latego, że grube będziemy ale ze względu na nasze zdrowie. Ja się też wagą nie przejmuje , ale wolałbym 20 kg nie przytyć, nie ze względu na to, że dbam o linie, ale ze względu na zdrowie. Imionka ładne ![]() a gdzie się ostatnio podziewa Karamari?
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie namawiam Cię na Jumpera X, ale przejdź się do sklepu z wózkami i zobacz go na żywo. Wtedy zobaczysz, czy Ci się spodoba. A koła przednie zawsze można zablokować.
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie przyjechałam do moich rodziców pokazać wnuczka
ale się ucieszyli ![]() Dzięki za komplementy dla synusia Tequillla nie ma sprawy
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Sweetpinky, gratuluję zdrowego synusia i nowego samochodu. Życzę, żeby dobrze się sprawował.
Nika, ![]() Kikunia81 witamy na naszym sympatycznym wątku. _________________________ _ Byłam dziś w Kappahlu na zakupach i kupiłam sobie fajną bluzeczkę, a dla brzdąca dwupak pajacyków zapinanych na zamek błyskawiczny. Zakupy wyniosły mnie niecałe 50 zł ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Dziewczyny, zaczęłam się z mężem zastanawiać, czy kupować fotelik samochodowy, który można wpiąć do stelaża wózka, ale w sumie nie ma tych wszystkich atestów ADAC, czy sobie darować jeżdżenie po mieście z fotelikiem w wózku i zainwestować w lepszy fotelik samochodowy z opcją nosidła?
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wózek nie jest aż tak istotny, po długim namyśle zdecydowałam się na dwufunkcyjny Jedo za 900 zł. Fotelik chcę kupic z najwyższą notą crashów. Drogie jak nie wiem co i nadal się zastanawiam który. |
|
|
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Plan jest taki, żeby nie przekroczyć 70kg czyli 13kg. Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować![]() Póki co kręgosłup jeszcze ani razu mnie nie bolał, test na glukozę też już miałam i wyniki są ok. |
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie coś może o fotelikach mutsy safe to go? Jak wypadają w testach? Bo taki planuję kupić.
|
|
|
|
#2601 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety, mąż zarąbał aparat, więc fotki za tydzień zamieszczę. Wszystko zgodnie z zamówieniem. Ogólnie zadowala mnie jakośc. Polarowy pajacyk wymiata - jest mięciusi jak pluszowy miś Bodziaki mają ładne nadruki i są miłe w dotyku, poza rękawkami 2 z nich. Rękawki te, mają paseczki nadrukowane, więc można było się tego spodziewac - myślę, że zmiękną po praniu. Bodziaki bez paseczków z innymi nadrukami - miękkie w całości. Niedrapki - zwyczajne niedrapki. Miękkie i w miłych dla oka kolorach. Cytat:
Poszukaj tutaj Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-06-04 o 17:44 |
||
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html
|
|
#2603 | |||||||
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny
Jakiś leń mnie ogarnął i choć czytam Was cały czas, to jakoś pisać mi się nie chce. Zawiodła mnie pogoda. W sobotę idę na ślub przyjaciela, miałam ubrać śliczną zwiewną jedwabną sukienkę, specjalnie kupioną na tą okazję a tu Więc protestuje - mam dość deszczu, żądam słonka i ciepełka Cytat:
Cytat:
Ostatnio zrobiło się bardzo aktywne, szczególnie w nocy. Zaczyna od 21 i kopie tak z przerwami 15, 30 minutowymi aż do 2,3 . Cytat:
![]() Cytat:
Mi na szczęście nic z cycków nie leci i niech tak zostanie, bo ja nigdy staników w lato nie lubiłam nosić, a w tym wypadku, to byłoby konieczne. Cytat:
Już nie mogę się doczekać swojego badania 4d, ale to dopiero pod koniec czerwca, wiec muszę się uzbroić w cierpliwość Cytat:
Cytat:
Dzisiejszą noc spędzam samotnie, tzn. z Rudą i Maleństwem, które właśnie zaczęło się wiercić. Mój wyjechał na spotkanie służbowe, więc sobie zrobię wieczór piękności. Tylko martwi mnie ta pogoda i szkoda mi tej sukienki |
|||||||
|
|
|
#2604 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pieknie wygladalas!!! Mialas bardzo ladny kroj sukienki/bluzki ktory rewelacyjnie podkreslal brzuszek.Ale jakie Ty masz dlugie nozki ![]() [quote=Nika1980;12595481] nagle problemy, który do tej pory zawracały mi głowe ( jakie firaneczki do pokoju dziecka, mebelki białe czy inne..bla bla) zrobiły się śmieszne. [quote] Trzymam kciuki zeby sie wszytsko ulozylo. Cytat:
Ale wy wszytskie zgragnichy jestescie!!! ![]() Cytat:
Cytat:
A Ty jestes z wielkopolski?? BO ja tak. Mieszkam 50km od P-nia. Moja siostra rodzila na Polnej i powiem ci ze nie jest zadowolona Za duzo pacjentek sie tam przewija i to tzw wylegarnia. Oczywiscie zgrzeszylaby gdybym powiedziala ze to zly szpital bo sprzet maja bardzo dobry. |
||||
|
|
|
#2605 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdjecia nie wstawie, bo niestety juz sie nie mieszcze w kadrze Cytat:
, tez dobre, ale wolalabym polskieCytat:
. Wiec my na 100% kupimy nowy.Wczoraj i dzisiaj suszylam ubrania w mojej nowej suszarce i jestem bardzo zadowolona . Wczoraj wysuszylam reczniki, koszulki i sa bardzo mieciutkie![]() . Ale madry sprzet kupilamTzn. ja mam pierwszy raz suszarke i pomylilam program, bo tam jest dosuszanie, ale jak widac maszyny sa juz madrzejsze od ludzi
|
|||
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w mojej pralce wkurza mnie to, że nastawiam program na pranie np. 30 min. a ta za 15 min. mi pokazuje, że jeszcze 40 będzie prać |
|
|
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Kikunia witaj na forum
)No nie, Wy tez z Aniago25 chcecie Alana?? No to byli by juz we 4 tyle imion na swiecie a tu prosze
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane
![]() byłam dziś na usg genetycznym! wygląda na to że wszystko jest w porządku i dzidziuś zdrowy jutro dla pewności jeszcze lekarz zalecił zrobić test pappa, więc rano zrobię ![]() trzymajcie kciuki by wszystko było ok co do płci, to na 99% chłopiec ![]() ![]() ![]() tak więc mam cudną płytkę z nagraniem i jestem pod dużym wrażeniem
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Tak jeszcze raz przeglądałam moje typy fotelików i chciałam zapytac co o tym sądzicie:
http://www.ceneo.pl/2179408 Bezpieczeństwo oczywiście 5/5. Tak do 5 stów to jeszcze przyzwoicie. Inne które sprawdzałam to od 8 stów do.... 1500. Szok! Cytat:
Niedługo liczebnośc chłopców dogoni dziewczynki
Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-06-04 o 19:20 |
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za komplementy
![]() Cytat:
dlatego bym chciała jak najmniej przytyć, póki co mi to wychodzi mimo iż w miarę dużo jem, tzn. nie ograniczam dla dzidziusia ![]() niestety jakiś czas przed ciążą brałam hormony przez które dużo przytyłam i napuchłam, potem jak je odstawiłam to brałam inne witaminy i leki przez które też przytyłam, więc przed ciążą już ważyłam 70 kg przy wzroście 162 cm ![]() naszczęście podobno nie wyglądam na swoją wagę i to mnie pociesza, bo to mój meeeeeeeeeeeeeeeega kompleks
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

warto było 
ziewało sobie i łykało wody płodowe, po czym zaczęło nam grozić paluszkiem wskazującym
Martwi mnie natomiast fakt że 5 cm przybyło mi w biodrach
aktualnie mam 104 cm
ciekawe ile będzie na finiszu 
A na ślubie wyglądaliście przepięknie 
w sumie wiedziałam, że od dłuższego czasu się skłania do zmiany ale i tak mnie zaskoczył, że to dzisiaj.
i przesyłam różyczke oraz buziaczka na poprawę humorku 

Together forever