![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Kolorowa i smaczna Dieta" warzywa,owoce,mieso.
Cytat:
Oj co do siusiania, to byłam dziś w nocy 3 razy:P a zazwyczaj chodzę raz... Aż taka opuchnięta, to nie pamiętam, kiedy byłam. No i co do tego dochodzi, to że na hormonach jestem, dopiero drugi cykl i po prostu ost. mam plamienia i jakieś dziwota się dzieją... A staram się zapychać mięsem i owocami oraz warzywami. No trudno... niech ta woda szybciej schodzi! Ech... może wieczorkiem pobiegam. Też uwielbiam pomidory ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja lubie pomidory ale jak ja ukruje i na kanapke po kims nie lubie juz bo najlepiej do zjesc calego bo potem zasycha i ja nie jem ;P
co do bananow to lekarze zabraniaja-bo ciezko jest strawic.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
A ja od poniedziałku na diecie będę !!! Francuska dieta- Dukana.
![]() ![]() ![]() Ja to najbardziej lubię pomidory malinowe ![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytam sobie o niej za jakis czas zobacze jakie tam jedzenie moze i ja sie skusze ![]() to dziewczyny do uslyszenia ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chlebek, to ciemny ![]() Udanego wyjazdu!!! ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Wczoraj- rano sałatka (sałata, pomidory, oliwki i mozarella z vinegret)- mała miseczka + szynka z indyka + żółty ser (po 50g około),
-na obiad sos jak do spaghetti (mięso, cebula, pomidory z puszki,przecier, zioła,czosnek)+ 1 mała cukinia w plastrach ugotowana na parze (zamiast makaronu ![]() - lód waniliowy- 2 łyżki z owocami leśnymi w soku-4 łyżki (pewnie ze 200kcal, ale 235 spaliłam na rowerku ![]() -potem 10 orzechów, mały banan, bifidus do picia (coś jak actimel), -na kolację winogrona zielone i różowe ( w sumie duża kiść), mały kawałek camemberta (ze 30-40 g), parę oliwek, 4 małe ostre papryczki nadziewane serkiem feta w oliwie (takie greckie przekąski z Lidla-pyszne) i mały kabanos z musztardą + pół kieliszka chianti- wiem, nie było to niskokaloryczne jedzenie (to tak "od święta" i raczej w małych ilościach)- jak widać, jestem fanką włoskiej i trochę greckiej kuchni ![]() Rowerek-40 min 235 kcal + różne prace domowe, więc trochę kcal spaliłam ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() A dziś- na śniadanie ok. 150g twarogu półtłustego+ duży pomidor, -w południe- jajecznica z 2 jajek z czerwona cebulą i szynką + pomidor mały, -przekąski: mały banan, potem serek danio na słono z pomidorami (chyba jestem od nich uzależniona ![]() - w "gościach" 2 rafaello-ok.120 kcal (ale na rowerku spaliłam 235 kcal) -na kolację żółta sałatka: 1/2 filetu z kurczaka pokrojonego w kostkę i podsmażonego na odrobinie oliwy z przyprawą curry (ja używam Kamisu), pokrojone w kostkę: 3 plastry ananasa w syropie light, 1/3 słoika selera, 1 grubszy plaster żółtego sera, (można dodać rodzynki i orzechy włoskie) sos:jogurt naturalny-2-3 łyżki (ew. łyżeczka majonezu), doprawić jeszcze curry w proszku, ziołami do sałatek, pieprzem. Oczywiście pyszna jeszcze bardziej z kukurydzą(ale to zboże, więc dziś nie dodałam). Na rowerku 235 kcal -ok.40 min i 25 min. ćwiczeń (brzuch, plecy, ręce). Edytowane przez aldi1174 Czas edycji: 2009-05-04 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje, wyjazd udany ale teraz siedze w opolu i musze 8 h czekac bezczynnie bo chlopak na szkoleniu
![]() nie spie od 3 w podrozy od 4.. dojechalismy na 8. nawet nie mam gdzie sie przespac .. zly dzien, i w ogole jakos zle.. jadlam w gorach placki ziemniaczane itp.. ale mialam nadzieje,ze spalilam chodzac ciagle..
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
O to super, że wyjazd udany
![]() U mnie nowa dieta- Dukan, ale nie wiem, czy nie zmodyfikuję:P Bo trochę drogo wychodzi. Ale dieta ok ![]() Dziś super długi spacer 6km z TŻ-em ![]() Miłego wieczora!!! ![]()
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Niestety, po długim weekendzie nastąpił brutalny powrót do rzeczywistości czyli pracy i w poniedziałek oraz wtorek
![]() ![]() ![]() Schudłam planowy 1 kg ![]() Zrobiłam nową sałatkę z łagodnym czosnkiem marynowanym w oliwie, mi smakowała: sałata lodowa, szynka z indyka, żółty ser (mały kawałek), ananas z puszki w lekkim syropie, czosnek marynowany w oliwie z curry (jest bardzo łagodny w smaku- "egzotyczny" firmy Ole!) , sos: 2 łyżeczki zalewy+ 2 łyżeczki majonezu (zabrakło mi jogurtu). -1kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dziuba to super
![]() ![]() Aldi, nie odmawiaj sobie. od czasu do czasu trzeba ![]() ![]() p.s. Dziewczyny zwazylam sie w domku! ![]() ![]() ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2009-05-10 o 09:47 Powód: Edytuje rano: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo ja czasem muszę zjeść węglowodany (np dziś na obiedzie u rodziny zjadłam 2 łyżki kaszy- wolę to, niż namawiania i moje tłumaczenia, że nie jem). Jeśli chodzi o moje "węglowodanowe grzechy" ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
O widzę dziewczyny, że nieźle Wam idzie
![]() Ja dalej jestem na tej mojej diecie i ćwiczeniach ![]() ![]() ![]() W tym tygodniu się zważę i zobaczymy ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Tak Aldi, bez pieczywa i ziemniakow. tzn mam pieczywo te co wczesniej pisalam czarne 39% blonnik i siemie lniane i jest dobrze lepiej sie trawi. oczywiscie dochodzi wasa. a no i dzis na uczelnie biore ryz + ogorek + miesko mielone bo siedze do 19 pozniej nie chce jesc tylko lekko spac
![]() gratuluje Ci postepow,ten sport i jezdzenie ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie mija juz 3 tyg tego odchudzania i jest w sumie ok 4 gk, jakos 3,5kg. Wiec zdrowo, szybko nie wroci powoli spada i jest jak chcialam ![]() ![]() Dziuba a kiedy sie ostatnio wazylas? Od razu poinformuj bedziemy razem sie ciezsyc ![]() ![]() ![]() ![]() ja dzis zgrzesze ![]() ![]() ![]() Aldi a rowerek to w domu czy taki normalny rower, jezdzisz gdzies na spacery? ![]() ![]() W ogole jedna rzecz mnie denerwuje, jak wspominalam nigdy mi w brzuch nie szlo tylko w boki i pupe teraz mam brzuszek, i chudne to spodnie luzniejsze a boczki i brzuszek zostal gdzie boczki zawsze pierwsze spadaly ![]() Ale sie rozpisalam ![]() 3majcie sie ![]() dopisek: Dziewczyny, pisalam juz w tym temacie co trzeba ale chce poradzic sie was, przynajmniej odpiszecie. Chce zrobic dla mojego Tz jakas kolacyjke z milym zakonczeniem ![]() Mamy martini.. niestety tu nie mam jakis ladnych kieliszkow ale ukradlam z domu dwie calkiem ladne szklaneczki, on konczy prace o 18 wiec dla niego to bedzie obiado kolacja. Z kolei ja juz powinnam jesc ostatni posilek i to lekki, myslalam o salatce z arla apetina ale on takich rzeczy ni eje:P to faet, mieso i sie naje. no i co polecacie? co zrobic.. cos dobrego, dla mnie lekkiego (to np bez ziemniakow) dla niego cos konkretnego, np cos z piersi kurczaka cos w ksztalcie serca moze.. mam malo mozliwosci bo na stancji jest piekarnik gazowy i pieczenie odpada bo zawsze sie przypala. a ze ostatnio nigdzie nie wychodzimy i psuje sie troche chce jakas niespodzianke mu zrobic i dobra kolacje ![]() ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2009-05-11 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Rowerek stacjonarny- zaraz zresztą pojeżdżę z godzinkę, bo dziś późno wróciłam do domu.
Odnośnie kolacji- czy wolałabyś zrobić jakąś sałatkę z kurczakiem (kurczak podsmażony na odrobinie oleju w kawałkach z przyprawami świetnie pasuje do sałaty lodowej, świeżych warzyw, ew. trochę sera) czy wolisz jakieś danie na ciepło?- bardzo szybkie i łatwe są szaszłyki ( np. zamarynowane wcześniej kawałki kurczaka, chudy boczek wędzony, pieczarki i cebula, do tego ryż dla TŻ + jakaś surowe warzywa)- może udałoby się mimo tego złego piekarnika (krótko się piecze), albo można je podsmażyć na patelni, najlepiej grillowej ( na zwykłej to będzie trzeba dać więcej oleju). Nie wiem, jakie warzywa lubicie najbardziej- napisz jakie wchodzą w grę, a jakie zdecydowanie odpadają (np. jak czosnek? por? oliwki? brokuł?)- może coś podpowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
kurcze robie bombe kaloryczna
![]() zrobilam piersi nie mialam kiedy wejsc na forum wiec cos w standardzie, w piersiach ser topiony + szynka, do tego ryz i ogotki konserwowe malutkie ![]() ![]() ![]() a ciasto pogniotlam z zakupami ![]() mam jeszcze ciabate czosnkowa ale to juz by bylo za duzo na dzis, chociazzzz... ![]()
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Dziś zrobiłam niskowęglowodanowe zielono- żółte danie :
filet z kurczaka podsmażony na 1/2 łyżki oleju, posypany żółtą przyprawą curry, w sosie- dodajemy śmietanę 18% (lub 12%, lub jogurt- ten ostatni jest kwaśny i się warzy po zagotowaniu, 12% czasem też) a na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki; do tego zielona sałata z ogórkiem w vinegret i gotowany kalafior (zamiast ryżu lub makaronu ![]() Generalnie udało mi się zmienić dietę, mimo,że mam "jedzeniowe wpadki", ale ograniczyłam bardzo węglowodany (nie całkiem, ale tak do 10% tego, co wcześniej), z reguły nie zjadam więcej niż 1200-1500 kcal i spalam przynajmniej ok. 300-400 kcal/dz ćwicząc (5 x/tydzień). Jeśli chodzi o wagę, to ten tydzień mnie załamał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aldi1174 Czas edycji: 2009-05-14 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie mysle,ze powinnas ograniczyc rowerek bo wiem jak daje miesni. ciotka kiedys jezdzila dziennie po kilka godzin na rowerze zwyklym i zamaist schudnac to wygladalo strasznie "mesko" duzo miesni przybylo itp, najlepsze sa efekty jak ktos widzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halo A Dziuba to gdzie sie podziewa? ![]() ja sie zwazylam.. niestety po tygodniu 0,7kg ![]() Nie nie.. ten tydzien oglaszam sobie tygodniem bez slodyczy;P zobacymy jak to bedzie, a no i Tz wspomnial o naszych zapomnianych spacerach wiec to tez sie poprawi chociaz zaczynaja sie egz i tez pewnie nie bedzie sil checi bo nauka. Dzis przyjechalam do swojego domku, zaraz lece do rodzicow na obiad- beda jesc pieczonego kurczaka, ja poprosilam o ugotowanie dokupie chyba warzywka i zjem cos takiego bo ostatnio zaniedbalam warzywa. A jak tam Aldi ? Weekend sie zaczal, tez czekam na wiesci jak minal ![]() ![]() no .. dziewczyny zapomnialyscie juz? ![]() ![]() ![]() wczoraj znalazlam w necie kalklator BMI, wyszlo mi,ze mam 28 a do 25 waga normalna, czyli wychodze ze mam nadwage, to juz i tak lepiej bo w wakacje mialam 31 wskaznik-to niezle.
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2009-05-22 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Niestety u mnie z dietą coraz gorzej, bo miałam zapalenie oskrzeli
![]() ![]() ![]() Przez pierwsze 2 tygodnie maja schudłam ok. 1.5 kg,ale rzeczywiście mięśnie mi się trochę rozbudowały, choć mój mąż mówi, że nie widać ![]() A teraz, po przerwaniu diety boję się wejść na wagę ![]() Powoli wrócę do rowerka ![]() ![]() Odnośnie bólu brzucha- jeśli tak reagujesz na śmietanę, która jest głównie tłuszczem, to trzeba zbadać wątrobę i drogi żółciowe (żółć pomaga w trawieniu tłuszczu) czyli zrobić USG brzucha. Jeżeli masz problemy z żołądkiem (ból na górze brzucha), to tylko gastroskopia w poradni gastrologicznej. Jak ból jest taki "rozpychający", to wtedy doraźnie coś rozkurczowego, chociażby no-spę. Już zaczynają się młode warzywa i truskawki, więc będę wymyślać kolorowe potrawy ![]() Powinni chyba przesunąć ten wątek na "odchudzanie"? Edytowane przez aldi1174 Czas edycji: 2009-05-25 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Kurcze jak dobrze ze sie odezwalas, bo nie ma to jak wsparcie kogos.
Co do jedzenie to niestety nic nie wymyslalam nowego, jadlam np kotleta z surowka, zero kolorkow,zero warzywek takich brokul itp, tylko wlasnie ostatnio truskawki jem ![]() ![]() dzieki za te informacje odnoscnie watroby, mysle,ze to wlasnie cos z nia jest nie tak, pojde na dniach po skierowanie na usg. co do mojej wagi to sie strasznie boje, jade do domku w pt, sb rano zwaze sie. no i zobacze ,tak sie ostatnio boje stawac na wage bo niestety ale coraz czesciej siegam bo kalorie lody, wprawdzie nie w wielkich ilosciach ale zawsze cos, wczoraj zjadlam domowego hamburgera o zgrozo na bialej duzej bulce ![]() raz na jakis czas mozna pozwolic sobie no ale wiadomo przegiac nie mozna. kolezanka kiedys byla strasznie gruba, ma juz 20 pare lat, wysoka i grubej kosci-jeszcze jej nie widzialam ale moja mama mowi,ze taka laska ze tak schudlam.. kurcze musze sie dowiedziec co takiego. co do tej kalorri z tym,z,e chyba 1000 kalorii- znajoma kiedys schudla przez miesiac bardzo duzo z 44 na 38 rozmiar (zeby nie oklamac nie pamietam czy dokladnie miesiac czasu) no ale to nie koniecznie zdrowie wiesz, ja sie wybieram ciagle i nie moge sie wybrac do diettyka- nie chce brac jakis konkretnych diet bo jednak strach. Aldi nie przejmuj sie, wazne ze nie zakonczylas diety tylko po prostu od oczasu do czasu zdarzylo sie zjesc co jest normalnie ![]() a co do rowerku, kolezanka na silownie chodzi o miesiaca czy dwoch.. szczupla jest na gorze ale rece ma strasznie umiesnione;P wiec ja dlatego odrzucam silownie, moglabym pojezdzic czasem rowerem ale niestety nie ma jak, spacery od czasu do czasu rzadko daje efekt ale to nic po 1kg spadalo w tygodniu. to najwazniejsze zobacze jak bedzie teraz. zagladaj tu czesciej!! ![]() ![]() ![]() ![]() a Aldi powiedz jak ogolnie wyglada Twoja dieta? nie jesz bialego pieczywa i ziemniakow itp ? czy jesz od czasu do czasu?? nie ma co sie przejmowac naprawde, ja jem nie raz tyz do obiadu i mimo to chudlam, szukam teraz jakis diet od dietetyka ale niestety.. mysle o kopenhaskiej ale nie pasuje mi- je sie tylko 3 razy dziennie co mi zupelnie nie pasuje bo przyzwyczailam sie do 5 malych, tzn zoladek sie przyzwyczail i mu to pasuje. Ostatnio przypadkiem zjadlam dwa male wciagu dnia i brzuch sie strasznie buntowal.
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny!
Wybaczcie, że tak mało się odzywam, ale jakoś jak wchodzę na forum, to więcej czytam. Niestety moje chudnięcie, to zmieniło się w przytycie ![]() Opuściłam się przez półtora tygodnia... ![]() ![]() Też zastanawiam się nad dietetykiem, ale sztuką też jest, żeby trafić do dobrego... Pozdrawiam ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
kurcze patrze kazda ma jakies zachwania ale dalej probujemy
![]() mi juz dzis sie snily batoniki snicersy jeju, jadlam ;D ale jak wstalam na szczescie okazalo sie,ze to tylko sen ![]() byla ktoras z was na diete South beach? myslalam o niej, tylko najgorsze ze w 1 fazie nie ma kawy :| a no i tylko znalazlam co mozna a czego nie jesc a nie konkretnie wypisane dni co i ile jesc. South beach mi pasuje czytalam,ze je sie 5,6 razy dziennie tylko problem w tym ze nie moge znalezc co i jak o ktorej jedza czy widzialyscie to? Tak samo wpisalam diete Dukana tez jest opisane jaka to ale nie ma co ile jesc ![]() szukam dalej a moze wy wiecie co i jak lub widzialyscie? zachcialo mi sie teraz byc zalezna od diety;D jak mowilam,ze nie lubei tak teraz mam ochote jesc o kazdej porze to co w diecie.
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2009-05-27 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Zobacz Dukana, podobna do SB i kawkę można
![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Aldi masz ochote przejsc na jakas konkretna diete? Moze wspolnie Dukan? znalazlam link https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post12481834
poczytalam, duze efekty maja ![]() ![]() ![]() Mam ochote przejsc, Dziuba dala przepisy tzn musze sciagnac i pomyslec nad tym no i zaczac albo cos innego. Wydaje sie byc zdrowa mozna jesc duzo ![]() ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2009-05-27 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem, że ja jem owocowe, ale kefiry, które mają 0% tłuszczu.
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zadomowienie
|
[quote=mischievous;1247248
a Aldi powiedz jak ogolnie wyglada Twoja dieta? nie jesz bialego pieczywa i ziemniakow itp ? czy jesz od czasu do czasu?? nie ma co sie przejmowac naprawde, ja jem nie raz tyz do obiadu i mimo to chudlam, szukam teraz jakis diet od dietetyka ale niestety.. mysle o kopenhaskiej ale nie pasuje mi- je sie tylko 3 razy dziennie co mi zupelnie nie pasuje bo przyzwyczailam sie do 5 malych, tzn zoladek sie przyzwyczail i mu to pasuje. Ostatnio przypadkiem zjadlam dwa male wciagu dnia i brzuch sie strasznie buntowal.[/quote] Ostatnio to jadłam wszystko, bo chora byłam, tylko mniejsze ilości. Ale niestety słodycze też ![]() Co do kopenhaskiej, to ją stosowałam, kiedy chciałam szybko schudnąć przed operacją 3 lata temu- schudłam 5 kg w 2 tyg., żeby mieć BMI w normie -ciężka jest, osłabia organizm i znów waga wraca, po 2-3 miesiącach. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Znalazłam coś takiego- naprzemienne stosowanie diety ubogiej i bogatej w węglowodany podobno wzmaga wydzielanie hormonów spalających tłuszcz. Dieta polega to na tym, że jest 5 posiłków na dzień i: poniedziałek-środa jemy białka i tłuszcze a ograniczamy węglowodany (w przepisach-jajka, sery, kurczak, ryby, oliwa, warzywa, orzechy- białko w każdym posiłku); czwartek-sobota mało białka i tłuszczu a przewaga węglowodanów (sporo owoców, pieczywo z razowej mąki, płatki owsiane, ryż,warzywa a mniej-jajek, mleka, mięsa, ryb, serów- białko 3x dz); niedziela- można jeść wszystko do 1500 kcal (nawet coś słodkiego), chyba, że się nie chudnie 1 kg tygodniowo, to w niedzielę też dieta taka jak w pn-śr. W sobotę mam jeszcze ostatnią imprezę urodzinową, a w niedzielę zaczynam i jem wszystko ![]() Plusem jest to, że jak po 3 dniach stęsknię się za owocami i np. chlebem lub makaronem (razowy dozwolony- zamierzam kupić taki pełnoziarnisty Lubelli), to będę mogła to zjeść. Kiedyś, gdy byliśmy z mężem obydwoje na diecie bez chleba, makaronu, ziemniaków- dużo łatwiej, bo tych produktów nie ma w domu i już, jedliśmy też to samo. A teraz- jemu makaron, ziemniaki, a ja bez, on każe mi zjeść choć trochę, bo przesadzam ![]() ![]() ![]() Aha, w tej diecie nieodzowne są ćwiczenia- też są podane w gazecie, z przepisami i ilością jedzenia (nr czerwcowy babskiej gazety na "O", nie mogę chyba robić reklamy ![]() Edytowane przez aldi1174 Czas edycji: 2009-05-27 o 18:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
no tak nikt Ci za to nie placi
![]() kurcze wiec ja nie wiem.. ta Twoja fajna no ale tez 3 dni wytrzymac bez jak mowisz owocow a moj Tz jak kupu truskawki to wez nie zjedz ![]() Ja na razie od kilku dni nie zjadlam nic slodkiego wiec jest dobrze, moze jednak zostane przy swoim, bede ejsc to co jadla, czesciej piersi i salatki, musze ograniczyc ryz i kasze bo ostatnio czesto jadlam do obiadu, wlasciwie juz duzo nie potrzebuje ![]() ![]() ![]() hmm ale jestem najedzona ![]() a co do tego,ze dwie osoby jak nie jedza i nie ma w domu to fakt, latwiej jest a jak ta nasza druga polowka kupi taki GRZESZEK to trzeba nawet zgrzeszyc ![]() szczerze powiedziawszy nie brakuje mi ziemniakow, troche bulek ale jakos jem na tym czarnym chlebie ziarna w zeby ![]() ![]() najbardziej denerwujacy zapach z rana? swieze buleczki ktore TZ sobie kupuje ajj ![]() ale wiecie co?! wzial mnie za brzuszek wczoraj i mowi-ZMNIEJSZYL SIE ![]() ![]() ostatnio jak mi wywalalo to jakbym (tfu tfu) zaciążona chodzila. Jutro ide po skierowanie na usg brzusia, zobaczymy co tam zlego siedzi. dobrze kontynujmy ten watek tu ![]() ![]() ja zalezy kiedy jestem w domu, raz co tydzien ale czesciej co dwa wiec tak w sam raz, gdybym miala tu wage to bym ciagle na niej stala ![]() dopisuje dzis.. dzis sb.. wazylam sie a to 20 dkg mniej coza dol ![]() w sumie rodzice mowia,spodnie luzne buzia znow mniejsza- tata mowi ze czasem ta waga sie zatrzymuje ale spada tluszcz jak sie cos robic zamienia sie w miesnie (tak jest w przypadku u Ciebie Aldi-masz miesnie zamiast tluszczyku) ja od dzis jestem znow tak jak na poczatku,zero slodyczy i smazonego, ziemniakow i pieczywa bialego. .i ograniczam ryz .. na sniadanie zjadlam jajka z lyzka majonezu co niedlugo zastapie majonez + musztarda, taki sosik sprobuje jednak, i na obiad albo golabek albo piers kupie, poszukam warzyw, mam kurczaka to ugotuje + warzywka, przed obiadem jgourt naturalny lub owoc, 38 dni =4,6 kg latw ospadlo bo woda teraz bedzie ciezej ale nie ma co sie poddawac!
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2009-05-30 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Miałam zacząć nowa dietę od 1.06 ale oczywiście znów kłody rzucane przez los
![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam magazyn o zdrowiu na "V" z 13-dniową dietą ułożoną przez dietetyków z Set point ( minus 3-4 kg w 2 tyg, ok. 1200 kcal.)- chcę zobaczyć jakiś efekt szybko, a potem ta dieta z "O", o której wspominałam. Muszę w końcu rozpisać sobie posiłkowy grafik, co każdego dnia będę zjadać, bo inaczej, to znów moja słaba ![]() ![]() ![]() ![]() Odezwę się, żeby się pochwalić ![]() Jutro w menu- jak najwięcej kolorów: botwinka z młodą włoszczyzną, pieczony kurczak, ziemniaczki z koperkiem, ogórki i sałata z jogurtem, deser z truskawkami (może galaretka?)- powstał "truskawkowy" wątek, poczytam i coś znajdę pysznego. Na kolację- koktajl truskawkowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
heh i ja zaczelam kupowac gazety z dietami, uroda,zdrowie sa lepsze od takich opowiadajacych historie a jakie przydatne;P ja na razie przed okresem to tylko wcinam, no i sesja.. ciezko.
ciagle czekam na diety od dietetyka i zaczynam. ![]() stanelam na wadze i bez zmian tak cieszylam sie,ze nie przybylo. od jutra jestem na diecie, 4 posilki dziennie duzo warzyw papryka,ogorki pomidory brokuly ![]() ![]() 26.06 TA DIETA TO NIE WYPAL. NIE PASOWALO MI TAMTO JEDZENIE JAKIES NIE DOPASOWANE.. ;/ OD DZIS STARAM SIE BYC NA TEJ DIECIE 1200 KALORII, POLICZYC TROSZKE-MOZE COS DA, PRZYNAJMNIEJ NIE BEDZIE OGRANICZEN CO JESC.
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2009-06-23 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.