|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Dzięki bardzo Ewaleno! ten i mnie się podobał najbardziej teraz to już jestem przekonana! chociaż troszkę niewyraźny, ale zdaje się, że to mieszanka róże, eustoma i kalie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Przyczajenie
|
Drogie wizażanki, pls help, za niecałe 3 tyg ślub i do końca tyg mam podać florystce jak powinien wyglądać mój bukiet
![]() suknia jak na załączonej fotce, jednak będzie bez szelki na szyi, kolor to jasne ecru z delikatniejszym niż wynika ze zdjęcia haftem ze srebrna nitką i kryształkami (jak na zdj.ten4)... ja sama jestem drobna brunetką (rozm. 34) o ciepłej karnacji, oczy ciemno brązowe, 163 wzrostu + 9 cm obcas, , narzeczony- wys. 180 cm, jasny szatyn z niebieskimi oczami, garnitur grafitowo-brązowy koszula ecru.. zastanawiałam się nad mocniejszymi dodatkami(bukiet pod nazwą ten3) jednak sądzę że skupię sie na subtelnych kolorach, jasnych kolorach, poniżej zdjęcia "nominowanych bukietów", na początku brałam pod uwagę jedynie okrągłe, zwarte jednak zaczynam se zastanawiać czy nie powinno ewentualnie coś delikatnie zwisać żeby mnie "wydłużyć"? |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Przyczajenie
|
...oj zapomniałam wyjaśnić, że zamieściłam dwie fryzurki ponieważ jeszcze się nie zdecydowałam w której pójdę, narzeczony uwielbia włosy spięte na bok jak na zdj "uczesanie2" jednak najprawdopodobniej założę welon wiec pozostaje mi prosty koczek z tylu jak na 1szej fotce z fryzurką... welon będzie miał na brzegach zdobienia z kryształków i srebrnej nici... - to tytułem uzupełnienia, na wypadek gdyby miało to wpływ na dobór bukietu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Suknia taka troszkę "roztrzepana" - sporo sie na niej dzieje. Bukiet kolorystycznie piękny, ale wybrała bym jednorodne kwiaty -albo cantadeskie albo eustomę (mnogość odcieni). Bukiet byłby jednorodny kwiatowo,jednorodny kolorystycznie, ale jego piękno wynikało by z gry odcieni.Zastanawiam sie nad długością łodyg, ale do tego potrzebuje wiekszego zdjęcia sukni. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Przyczajenie
|
Kochane, prosze powiedzcie mi z czego wykonany jest ten bukiet? http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1242150173
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Przyczajenie
|
Droga Ewaleno seeeerdecznie dziękuję za odpowiedź, jesteś nieoceniona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Biały storczyk dendrobium którego pędy także wystają z bukietu (dostępny cały rok) Jeśli chciała byś, aby bukiet był bardziej intensywny w wyrazie można zastosować storczyk dendrobium w kolorze zielonym. Na zdjęciu 5 jest inny kwiat a mianowicie stephanopsis którego kwiatki są o wiele mniejsze niż dendrobium. Na zdjęciu bukiet wykonany raczej z kwiatków stylizowanych sztucznych. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-06-04 o 09:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Rozeznanie
|
mama pytanie prosze o pomoc, chce miec bukiet storczykowy oraz kwiaty we wlosach-rowniez storczyki.prosze mi podpowiedziec czy one sa jakos specjalnie mocowane na jakichs drucikach czy fryzjerka musi sobie sama poradzic z nimi?
#3519 |
Przyczajenie
|
Droga Ewaleno, dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Rozeznanie
|
Droga Ewaleno,
bardzo dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zadomowienie
|
Florysta -kwiaciarz musi przygotować kwiat w sposób odpowiedni, zawatować tzn zabezpieczyć przed utratą wody, zadrutować tak aby sie nie połamała i był na tyle plastyczny aby fryzjerka mogła go przypiąć i uformować do fryzury. Storczyk jest kruchy i niewątpliwie wymaga zabezpieczenia drutem i taśmoą florystyczna.Watowanie można sobie darować stprczyk jest wytrzymały.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 |
Zadomowienie
|
No więcej tego "roztrzepania" niż myślałam. Ja bym wybrała jeden kwiat bez ozdób. Jedynie ładnie owinięta łodyga zakończona jakaś ozdobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Przyczajenie
|
Ewaleno, czy mozesz mi powiedziec, czy Amarylis jest dostepny w czerwcu? Jaka jest jego cena?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Raczkowanie
|
Ewaleno mam pytanko jaki może być orientacyjny koszt wiązanki składającej się z 5 różowych kalli i 4 białych eustom?
Będę wdzięczna za odpowiedź Z góry dziękuję .Pozdrawiamwiązanka.jpg
Edytowane przez lejlla Czas edycji: 2009-06-04 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Raczkowanie
|
dołączam zdjątko wiązaneczki
![]() |
#3526 |
Zadomowienie
|
Cena kwiatów w wiązance to jedna sprawa Nigdy nie licz ceny jak za jeden kwiatek w kwiaciarni kupowany do bukietu. Tu trzeba z większej ilości kwiatów wybrać te równe rozmiarem, kolorem, stopniem rozwinięcia itp.a wykonanie wiązanki to druga sprawa. Cena zależy od stopnia trudności wykonania wiązanki.
W tym przypadku stopień trudności zwiększają cantedeskia które sa łamliwe i dośc trudne do zabezpieczenia drutem(miękka łodyga). W Warszawie zwisajacy bukiet to koszt miedzy 220 a 260zł. Wklep w wyszukiwarkę www.kwiatyubozeny.pl tu znajdziesz cennik obowiazujacy w kwiaciarniach Warszawskich. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Jest. Cena w kwiaciarni za 1 kwiat ok.20zł |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Rozeznanie
|
dziękuje za odpowiedz Ewelano i mam nadzieje ze Pani w kwiaciarni zrobi jak mówisz jeśli ją o to poprosze.
#3528 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Raczkowanie
|
Ewaleno dziękuję Ci bardzo za informacje, mam teraz chociaż jakieś rozeznanie. Dzięki raz jeszcze
![]()
![]() |
#3530 |
Przyczajenie
|
Droga Ewaleno pomóż! jestem wizażanką od niedawna
![]() PROSZE POMÓŻ!!! z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Rozeznanie
|
serio serio sama w to nie wierze!!! tak zleciało a ja mam wrażenie jakby to minęło góra 3 lata
![]()
#3532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie pasował by bukiet z ostatniego zdjęcia. kolorystykę można dopasować do dodatków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Przyczajenie
|
Przeglądając to forum, natknęłam się na pytanie o biżuterię z kwiatów, zatem wrzucam kilka znalezionych fotek (o ile uda mi się je załączyć), być może komuś się przydadzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zadomowienie
|
Przejrzałam cały wątek i chyba zmieniła mi się koncepcja bukietu
![]() Żeby było jaśniej, pisałam w poście 3342 =>Klik<= Cały czas myślałam o cantadeskach, ale stwierdziłam, że chyba postawię na klasykę i wybiorę bukiet z róż. Załączam zdjęcia dwóch, nad którymi się zastanawiam. Teraz moje pytanie, czy dobrze wybrałam? Bardziej podoba mi się ten różowy, ale nie wiem czy ta kolorystyka pasowałaby do mnie. Włosy mam ciemny blond, może jasny brąz, oczy zielone, do ślubu na pewno się opale. Narzeczony brunet o zielonych oczach ( ![]() Na jaki kolor kwiatów postawić? Mam też pytanie "techniczne"-wiem, że pierwszy bukiet będzie droższy, ale chciałabym dowiedzieć się orientacyjnie ile te bukiet mogą kosztować oraz ile i jakich kwiatów byłoby potrzebne? Uff... Ale się rozpisałam ![]() Czekam na fachową pomoc ![]() Edytowane przez ignorantka007 Czas edycji: 2009-06-05 o 15:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Przyczajenie
|
dziękuje Ewaleno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Rozeznanie
|
Dzięki za pomoc dziewczyny
![]() ![]()
#3537 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, Prosze doradzcie jaki bukiet slubny do tej sukni? Moj TZ bedzie w tradycyjnym anglielskim garniturze z jasna kamizelkai za zlotymi zdobieniami i zlotym krawatem, ja tez bede miala zlota bizuterie. Myslicie zeby dodac jakis kolor za pomoca kwiatow? Moja suknia jest ecrui i jego kamizelka tez? A moze jakies dodatki ze zlotym dolaczyc do bukietu i do butonierki? Czekam na podpowiedz bo sama nie wiem? Z gory dziekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 |
Przyczajenie
|
Droga eweleno i inne wizażanki bardzo Was proszę o pomoc odnośnie załączonego bukietu. Jaki to rodzaj róż? Pani z kwiaciarni twierdzi, że to jest "wendella" ale jak mi ją pokazała to na żywo to wygląda inaczej i niebardzo mi sie podoba. Chciałabym te róże, które są w zamieszczonym bukiecie ale nie wiem jak sie nazywaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Raczkowanie
|
Witam, bardzo proszę o propozycje bukietu do mojej sukienki. Nie mam pomysłu na kwiaty, na kolor , ani nic w tym stylu jedynie wspomnę ,że zawsze marzyłam o takim wiszącym bukiecie, ale naprawdę nie wiem czy będzie pasował?! Jestem niewysoka 1,62 sukienka jak widać bardzo zdobna , ale przy tym również efektowna jeśli nie zostanie zalana tandetnymi dodatkami typu diadem, czy rękawiczki ( a nie zostanie
![]() Z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.