|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nadmierne pocenie się ...
Ja teraz używam antidral raz na tydzień
Ale nie pocę się w szkole i na w-f, tylko jak mam strasznie duzy wysiłek fizyczny (długie bieganie itp.) pozdr
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tego dezodorantu Super Deo używasz na ręce i nogi czy tylko pod pachy ???????????? |
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On nie zostawia na skórze żadnej klejącej powłoki jak normalne dezodoranty więc bez problemu można go używać na ręce
|
|
|
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Maju, a jak juz sie pocisz np podczas biegania, to bardzo czy tak troche? tzn n atyle by było plamy?
Co w sytuacjach stresujących? Rozumiem, ze nie pocisz sie wtedy? pozdrawiam |
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio smarowałam się Antidralem we wtorek wieczorem, czyli 2 dni temu. Miałam go na sobie tylko 2 godziny przed spaniem, a potem zmyłam, bo bardzo mnie swędzi i nie da się usnąc z nim. Mimo, że potem nie spałam jeszcze to już nie miałam siły miec dłużej na sobie Antidralu. Czyli w sumie krótki czas trzymałam, a efekty fajne. Sucho
Tylko uczucie niby mokrości jest dobijające! Dziś było ciepło i miałam na sobie 2 bluzki i bluzę, czułam przy bluzie ciepło i od bluzek też czułam ciepło, a do cholery jak się przebrałam jak wróciłam do domu to jest sucho! A mam wrażenie wiecznych plam!Dziś u koleżanki u której przenigdy nie było widac plam nawet w upał, miała takie maleńskie mimo, że nie było upału.Haha. |
|
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Little Brown - kiedy dużo np. biegam i jest do tego gorąco np. na w-f biegałyśmy w straszny upał na boisku i każda dziewczyna była mokra na twarzy na plecach...to wtedy ja też jestem spocona. Ale w sytuacjach stresowych suchutko!
Wczoraj miałam bierzmowanie, gdybym nie Antidral to bym miała napewno mokre koła pod pachami bo się bardzooo denerwowałam a tak to sucho.
|
|
|
|
|
#937 |
|
Przyczajenie
|
A ile kosztuje aktualnie Antidral ?
Jeśli chodzi o moją skórę no to nikt takiej wytrzymałej jak moja to nie ma Ja nigdy nic nie czuję ![]() Ala |
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
To się fajnie masz... Ja kupiłam swój za 18,80...A czytałam, że nawet są i po 13 zł, zależy jak sobie apteka liczy. U mnie w mieście jest dużo aptek, na pewno ceny są różne, ale ja kupiłam w pierwszej lepszej.
Majaa, mi się wydaje, że nasze pocenie było na podobnym podłożu. Że i przy stresie żeśmy się pociły i przy tym, gdy się zgrzałyśmy. Ja miałam kilka stresów i było ok, jak mi było gorąco też było całkiem ok z poceniem, ale już bardziej czułam tą wilgoc (której oczywiście na bluzce nie było widac). Ja na wf pod pachami się nie pociłam, bo nie mamy takich intensywnych, szczerze to jest tylko rozgrzewka taka bardziej rozgrzewająca, a potem to już luzy...Tylko, że na plecach się pocę. I się boję, że to będzie widac... Ale w sumie wiem, że przecież, żeby było widac to naprawdę musiałby już potok byc, czyli np wtedy gdy cwiczę w domu sama sobie ![]() dziś dalej spokój miałam, ale może już jutro użyje Antidrala. |
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nieźle, ale generalnie wychodzi na to, że moja aptek nieźle sobie policzyła.
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
ten superdeo to granica 20 zł?:P jak skonczy mi sie zapas etiaxilu to spróbuje
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(ten niemiły zapach powstaje przez bakterie właśnie) Jak dla mnei jest o niebo lepszy niż te wszystkie antyperspiranty nivei, fa, i innych..
|
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja musze sie pochwalic, ze stosowalam 3 razy codziennie i widac rezultaty! Nic nie pieklo, tylko troszke swedzialo, ale mialam uczucie goraca nad ranem
|
|
|
|
|
|
#944 |
|
Przyczajenie
|
nadmierne pocenie
hej.. o mam problem z poceniem sie..
chodzi o ręcee,, mam jedno pytanko.. czy ktos pił szłwiee przez okolo 2 tyg. ??? jak tak to jakie były rezultaty... pprobowałam Antridalu (czy jak to sie nazywa ) ale to nie pomaga.. wkurza mnie to bo np jak chce poznać jakiegoś nowego chlopaka to pozniej juz nie ma szans , na dalszy tok sprawy nie moge liczyć bo pozniej jak cos z tego wyjdzie to niby jak ja mam go trzymać za reke jesli mam całą spoconą.... ;p tyle razy miałam przez to doła !!! bardzo krepujące to jest
|
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nadmierne pocenie
polecam ci wątek o suplemencie diety perspi block.
Pozdrawiam i życzę powodzenia bo ja problem potu mam już z głowy
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
ja piłam szałwię nawet więcej niż dwa tygodnie ale mi dużo nie pomoglo
mam taki sam problem jak ty też mi się pocą dłonie i bardzo mnie to krępuje w poznawaniu nowych osób |
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Hej
mam pytanie: Dziś w gazecie przez przypadek przeczytałam krótki artykuł na temat "Dricloru" otóż pisze tam że wystarczy że będzie się go stosować codziennie przez 7 -10 dni i wystarczy.... czy to prawda?! Z tego co wiem takich specyfików należy używać regularnie...
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wystarczy do czego? by nie uzywac juz do konca zycia i sie nie pocic? Dricloru uzywa sie przez 1-2 tygodnie codziennie az do uzyskania zadawalajacego efektu, a pozniej wedle uznania. |
|
|
|
|
|
#949 |
|
Przyczajenie
|
Na ten problem polecam Ci kremik na bazie ziół "SPIRIAL" firmy SVR laboratories.
Poprostu wcierasz w dłonie, ja stosuję go pod pachy, jest bez zapachu, delikatny, no i działa. Kilka razy zastosowałam na stopy i się sprawdził, więc myślę, że na dłonie też będzie dobry, zwłaszcza że producent pisze o takim zastosowaniu. Można go kupić w aptekach, cena około 40 zl. ale jest wydajny. |
|
|
|
|
#950 |
|
Przyczajenie
|
Witam .. mam problem z nadmiernym poceniem się w nocy. Zdarza mi się nawet przebierać kilka razy w nocy. Stwierdzono mi mięśniaka macicy z tego tez powodu mam bardzo zaniżone żelazo czy to może być powodem tego pocenia? Mam 42lata i od dłuższego czasu leczę się na serce bo mam niedokrwistość.
|
|
|
|
|
#951 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny nawet się nie zastanwiajcie! błagam was! idźcie do apteki, chociaż wiem z własnego doświadczenia, że to jest bardzo stresujace i poproście o Etiaxil! może i kosztuje trochę dużo ale jest naprawdę skuteczny! Przeczytajcie całą ulotke i stosujcie tak jak jest wskazane!
Nie męczcie się z tym probelem!
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej chyba wypróbowac najpierw tańszy produkt, w razie niepowodzenia nie traci się tyle pieniędzy
|
|
|
|
|
|
#953 |
|
Przyczajenie
|
Hm,
również cierpię na tą frustrującą dolegliwość , nie ma się co rozpisywać , kto ma, ten zrozumie. Wczytując się w wątek pierwszy raz spotkałam się z przyznaniem do towarzyszącego mi również "poczucia mokrych plam". Mimo iż paszki są suche- o tym dlaczego zaraz- wielokroć w trakcie dnia dotykam się i sprawdzam ![]() Krok pierwszy: botoks. Dowiedziałam się o nim ok póltorej roku temu i gdy tylko uzbierałam na zabieg- 1800zł -pobiegłam do dermatologa. Efekty są po prostu zdumiewające! Po max.dwóch tygodniach od zabiegu przez około 3 miesiące problem po prostu przestał istnieć, pachy nie pociły się wogóle. Minusy z początku skóra "szukała" innego miejsca w zamian do zrównoważenia ciepłoty i nieco nad wyraz pociły się plecy na odcinku krzyżowym- trwało to jednak też max. 2 tygodnie. Gdy upłynęło pół roku- tyleż botox "rozpuszcza" się w skórze i przestaje działać- udałam się na nastęny zabieg, podczas próby (pachę smaruje się jodyną i obsypuje mączką ziemniaczaną- miejsca w których odczyn jest czarny wskazują nadmierną nadpotliwość) spostrzegłam z panią doktor iż obszar objęty nadpotliwością zmniejszył się o 1/3 ! Krok drugi: etiaxil odpowiednio stosowany jego tańszym odpowiednikiem jest antidral- który mi niestety nie służył - wszystkie wskazówki producenta zapewnią działanie produktu, używam go co drugi dzień na niepodrażnioną i nie bezpośrednio ogoloną (48h od golenia) paszkę, umytą- pozostawiam do wyschnięcia i dosuszam suszarką, następnie nakładam etiaxil na jedną i trzymam rękę w górze aż do momentu wyschnięcia-pojawienia się białego "filmu" na skórze, jeśli po nałożeniu od razu opuścisz rękę- a naprawdę cierpisz na nadpotliwość to pierwsze kropelki potu pojawią się w ułamku sekundy -totalnie zaprzepaszczając cały proces- potem druga paszka- czekam do wyschnięcia i kładę się spać, rano myję paszki bardzo delikatnie z niewielką ilością mydła, wycieram delikatnie, po samoistnym wyschnięciu użwam odrobinę dezodorantu w sprayu Krok 3: perspi block- napewno nie zgodzę się z opinią że to panaceum, moim zdaniem ziołowe działanie preparatu- regulującego metabolizm oraz lekko uspokajającego- jest skuteczne; podkreślić należy że problemy z żołądkiem- ja np.cierpię na przerost drożdży w jelitach,permanentne wzdęcia na zmianę zaparcia oraz biegunki- ma ogromny wpływ na regulowanie ciepłoty ciała do tego dochodzi stres i tu krok.. krok 4: joga, wyciszenie każdemu pomaga coś innego- wysiłek fizyczny, medytacja, taniec, nieważne co to będzie znajdź dziennie 15 minut na wyciszenie się- odepchnięcie dnia codziennego, wszystkich sytuacji związanych ze stresem, hiperhidroza pach to bardzo złożony problem, warto zbadać swoją tarczycę, zrobić sobie badania hormonalne, jeśli te czynniki się wykluczy z czystym sumieniem polecam odkładać sobie na zabieg botoxu, który co warto podkreślić będzie zmniejszać problem na przyszłość, oraz dobrać odpowiedni preparat -etiaxil/antidral/certain dri (tylko u.s.a.), a przede wszystkim nauczyć się panować nad sobą, praca nad emocjami oraz stresem przynosi wspaniałe rezultaty (ja oprócz ograniczenia nadmiernego pocenia się wygrałam również z rumieńcem, czyli paleniem raczka ![]() i jeszcze jeden mały ale wcale nie najmniej istotny kroczek: DIETA nie bez kozery ostre przyprawy przysługują się dodatkowemu wydzielaniu potu- ogranicz więc, albo stosuj okazjonalnie- chilli i temu podobne ![]() wszystkim pociuszkom życzę powodzenia |
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Heh ja męczyłam się z tym problemem kilka lat. Zwłaszcza jak zaczęłam jeździć samochodem to zaczął się koszmar - na dworze gorąco w samochodzie zimno i od razu zlana potem. Aż przeczytałam i kupiłam antidral i już od kilku miesięcy raz na dwa tygodnie smaruje i nie mam kłopotu - oby nigdy nie przestał działać.
|
|
#955 |
|
Przyczajenie
|
Ja własnie odkryłam nowy specyfik o nazwie ODABAN
|
|
|
#956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zapamietajcie jedno
Te wszystkie preparaty nie sa w zasadzie swoimi odpowiednikami (mimo ze tak wielu twierdzi nawet farmaceuci). One maja po prostu tą samą substancję czynna, czyli chlorek glinu, ale nawet mała roznica w pozostałych składnikach, ich ilosciach i stęzeniach robi więlka roznicę. Najprostrzy skład ma Driclor ( woda, chlorek glinyu i alkohol), najbardziej złozony jest Apers i Antidral, Antidral z tego co pamietram ma 10% chlorku glinu, a np Driclor 20%. Gdyby one były swoimi odpowiednikami to w zasadzie działały by tak samo, a jest wielka rzesza ludzi na których one działaja zupełnie inaczej. Np na mnie Etiaxil wogole nie działa, Apers to chyba jakas kpina, Antidral troche, a juz najlepiej działa Driclor. Odabanu nigdy nie uzywałam.
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dlatego ja zawsze proponuję zacząć od próby tych najtańszych, bo jeśli nie działa to zawsze mniej żal wyrzuconych pieniędzy kiedy wydajemy złotych 13 a nie 50
|
|
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Nieprawda.
Dlaczego bardzo stresujące? Po coś takie preparaty istnieją. |
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Mam podobne problemy jak Wy z tym ze u mnie poca sie pachy pley i pod biustem, czesto tez na twarzy. Co moglybscie mi polecic> Myslalam ze jak schudne to problem zniknie ale niestety nie. Tym bardziej ze juz prawie lato i bedzie coraz gorzej
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Ale nie pocę się w szkole i na w-f, tylko jak mam strasznie duzy wysiłek fizyczny (długie bieganie itp.) pozdr

Tylko uczucie niby mokrości jest dobijające! Dziś było ciepło i miałam na sobie 2 bluzki i bluzę, czułam przy bluzie ciepło i od bluzek też czułam ciepło, a do cholery jak się przebrałam jak wróciłam do domu to jest sucho! A mam wrażenie wiecznych plam!
Wczoraj miałam bierzmowanie, gdybym nie Antidral to bym miała napewno mokre koła pod pachami bo się bardzooo denerwowałam
Ja nigdy nic nie czuję