|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexy dzikie kotki-Panny Młode 2010 cz.VII- Uwolnij w sobie zboka.
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
moje mieszkanie ma ponad 70 metrów a jakos nie umiem go sobie wyobrazić jako piętrowego domu
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem może parterowy zrobią...
w każdym razie fajnie by było jakby się wyprowadził ![]() tylko wtedy nie wiem czy my byśmy się budowali bo rodzice tżta jak się jedno z dzieci wyprowadzi to chcą przejść do tej małej oddzielnej części co my w niej bedziemy mieszkać a całą resztę dużego domu oddać drugiemu dziecku... w sumie trochę bez sensu budować dwa domy każdy sobie, bo co rodzice zrobią z wielkim chyba około 200 metrowym domem ale zobaczymy co to bedzie bo nawet 70 metrowy dom trzeba miec za co postawic..
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że Twój tz ma jakies kilkusetmetrowe przestrzenie w domu to tak A z sobie spojrzałam na projekt mojego domu i ponad 70 m to my mamy na dole gdzie jest tylko salon, kuchnia pokój gościnny i mała lazienka, i to bez garażu i kotłowni , bo z nimi to 100 m to ja nie wiem jaki on mikro dom chce I bez garażu?Sam garaz to 20 metrówSwoja droga jak tak teraz popatrzyłam, ze moje przyszłe mieszkanie ma miec wielkość parteru mojego domu to to jest mało chyba. Juz sie chyba przyzwyczailam do tej przestrzeni...ale Z drugiej strony jak jestem u znajomych w mieszkankch, które nie sa duże to mi sie podoba. |
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą ja się boję że będzie chciał potem żebym go spłaciła albo cos.. chyba że rodzice by zapisali dom tylko na nas dwoje... ale to takie odległe gdybanie że chyba nawet nie warto sobie głowy tym zaprzątac.. z resztą ja nie wiem jeszcze jak mi się będzie mieszkało z teściami- mimo osobnego wejścia itp to jednak swoje mieszkanie to jest swoje... poczekamy zobaczymy jak to będzie.. jak lipa będzie to uciekamy stamtąd gdzie pieprz rośnie![]() ale mi sie pierogów z jagodami zachciało o jaaacieee chyba idę do sklepu bo i tak na kolację nie mam nic ciekawego w lodówce i by zwykłe kanapki były a tak pierożki z jagodami śmietaną i cukrem mmmmm idę!!!
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie u siebie w mieszkaniu wcale nie czuje mniej 'luzno' niz u kolezanek w domach jednorodzinnych![]() a moj pokoj mam wiekszy niz te kolezanki maja swoje pokoje
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
jej, o domach rozmawiacie i o mieszkankach a ja to póki co rozmawiać o tym nawet nie chcę, no ale nie ma co się martwić na zapas, może kiedyś będzie nas stać
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak moj brat wexmie ten dom, w ktorym teraz mieszkamy to mi odda swoje mieszkanie albo mnie spłaci własnie, bo moi rodzice chcą uczciwie podzielić a nie faworyzowac jedno dziecko. Tak samo u tż.
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy dom, ale że chcemy mieszkać we wrocławiu to musimy kupic mieszkanie, a na starość je zostawimy dziecku a sami zamieszkamy tu u nas w mieście i będziemy grzebać w ogródku
![]() stwierdziłam, że chyba chcę mieć 1 dziecko, bo wtedy nie będę nikogo faworyzować. Zostawię mu mieszkanie itd. poza tym nie wiem czy umiałabym kochać 2 dzieci tak samo dałn ze mnie?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-06-08 o 18:59 |
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
dlaczego od razu daun? ja póki co w ogóle sądzę, że nie chcę mieć dzieci. Może mnie ruszy instynkt za parę lat ale na obecną chwilę nie planujemy
|
#2562 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
3 godziny w poczekalni a było ze 20 osób![]() Niestety diagnoza brzmi półpasiec I to cholerstwo zaraźliwe jest. Jak ktoś nie miał ospy to może się zarazić. A choroba wzięła się stąd, że mogłam mieć kontakt z osobą chorą na ospę albo ze zwykłego stresu. Tydzień zwolnienia mam. Przynamniej się wyśpię i może więcej nauczę na egzaminy
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także nie ma tego zlego![]() Ja wiem, że nawet jakby mi sie przydarzyło faworyzowanie to na pewno tz to ukróci, bo on jest bardzo sprawiedliwy. Cytat:
Instynktu nie mam ani trochę, ale wiem, ze chce dzieci. I będę fajną mamą a tz fajnym tatą
|
||
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
a mi wszyscy mówią, że będę durna matką
nawet TZ...ja też nie czuje instynktu, ale jednak tak pusto bez dzieci ale powiedziałam TZ, że może składac petycję jak będziemy mieli juz mieszkanie i skończę 28lat
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj TZ niedawno obczail wozek dla dziecka, gdzie mniejszy gowniarz sobie siedzi w wozku, a wiekszy stoi na takim podesciku przed mama prowadzaca wozek stwierdzil, ze fajna sprawa![]() Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-06-08 o 19:13 |
||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie w żartach, bo jak mówią poważnie to nie wiem na czym taki sąd opierają. a tż to juz w ogóle![]() Ja niektórych dzieci nawet nie lubię Mam nadzieję, ze nie będe miała durnego dziecka bo co ja zrobię jak mnie bedzie wkurzało i nie będe go lubic a co dopiero kochac![]() ![]() Ale chyba swoje to sie kocha i lubi nawet jak jest wkur....ące, bo sie tego nie widzi, inni to widza i wtedy tego dziecka nie lubią haha Oby oje dziecko było fajne i nie było jakims odludem I żeby nie irytowało soba mamusi |
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja niby jestem egoistka i nie potrafię sie poświęcić komus innemu
że mi by dziecko przeszkadzało, bo ja nie lubie byc od czegoś uzalezniona, a dziecku trzeba się poświęcić jakby nie patrzećSamoa urodzi Ci się taka maruda jak ja w czasie sesji albo @
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-06-08 o 19:17 |
|
|
|
#2568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(chyba, że po pierwszym stwierdzę nigdy więcej![]() I tak jak piszesz dla mnie zycie bez dzieci nie miało by sensu. Tż juz chciałby teraz Ale wie, że najpierw muszę skończyć studia i slub będzie a potem dzidziuś I coraz bardziej mnie przekonuje żeby mieć po ślubie Bo tak naprawdę zawsze jest coś co trzeba zrobić a decyzję o urodzeniu dziecka odkłada się na później. Tylko czasami już jest za późno. Ja kocham dzieci Zajmowałam się moim bratem jak był mały teraz siostrzenicą I Tż tez kocha dzieci i na pewno będzie cudownym ojcem Ale cudze się kocha inaczej niż swoje
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-06-08 o 19:18 |
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie czesto babki jak mają dwoje dzieci to jakies akrobacje wyczyniaja, zeby drugie na tym wózku zawiesić(dosłownie) a tak to problem z głowy![]() Masz racje, ze na starość trzeba kogos mieć. I co do rodzeństwa to też racja. Mam nadzieję, ze będe mogla miec dwoje dzieci, nawet troje mogłabym, ale jak będzie nas stać. Tylko ten mój kręgosłup
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu CI sie wszystko przewartościuje... i będzie mały rozpieszczony potworek
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie tak sobie spieprzyc życie w wieku 23 lat![]() Tadzik to mi pierdzi od jakiegos czasu o dzieciach, ale jest mądry chłopczyk i popiera to, że dziecko tak, ale jak będzie praca i mieszkanko o mamo 3 dzieci mnie to zawsze wkurzało jak jakis wyjazd to auto zapchane na maxa
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-06-08 o 19:22 |
|
|
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej, to mozesz byc psychiczna matka, która swoje niespełnione ambicje chce zrealizowac na dziecku, mozesz byc surowa i miec dziecko w d. Spoko Kasia, takie matki tez są Ważne, zeby był przyrost naturalny dodatni, wiec jako egoistka zrób sobie dziecko, zeby mial kto na emeryturke pracować![]() Cytat:
![]() Ja nie kocham dzieci, owszem, uważam że niektore sa slodkie i sliczne, ale nie mam specjalnego uwielbienia do nich. Jestem wręcz negatywnie nastawiona. Ale mojego chrzesniaka lubie, bo jest fajny i on tez mnie lubi i to jak widac działa w obie strony nie moge sie doczekac az podrosnie (ma 4 latka)to będziemy go zabierac z tż do kina i może w jakies góry - i po co nam własne dziecko????? Na razie po nic
|
||
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta Jeepa tz chce teraz kupic to juz by był, bo pewnie ja bym go odziedziczyła jako wyjazdowóz jakbyśmy w przyszlości znów zmieniali
|
|
|
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może ostro napisałam, ale z tego co piszesz nie dojrzałaś do posiadania dziecka. Widzisz moja siostra "zmarnowała" sobie zycie w wieku 20 lat. Ale daje radę. Mają mieszkanie, studiuje dziennie od wrzesnia idzie do pracy. I wcale nie mówi, że mała zmarnowała jej życie. Mała nadała sens jej życiu i zawsze mi powtarza, że nie wie co by zrobiła bez małej. I nic by w swoim życiu nie zmieniła. Ale każdy dojrzewa w swoim tempie. I nie mówię, ze każdy ma mieć dziecko w wieku 20 lat. Ja sama bym nie chciała Ale teraz jakby była wpadka to bardzo bym się cieszyła A tż by mnie na rękach nosił Dzieci nadają sens naszemu istnieniu
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiecie dziewczyny, ja jestem jedynaczka i odczuwam dość mocno brak rodzeństwa. dlatego chciałabym mieć dwójkę, żeby mieli siebie nawzajem
Mój TŻ uwielbia dzieci, koleżanka która ma 1,5 roczna córę już parę razy mi mówiła, że on będzie świetnym ojcem, zaobserwowała jak TŻ traktuje jej córcię a poza tym, mój TŻ ma sześcioro rodzeństwa, więc też nie chciałby żebysmy mieli jedno dziecko tylko. A do tego, w mojej rodzinie są bliźniaki i z genetycznego punktu widzenia, ja tez mogę je mieć
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
a jakiego on chce? ja się bujam w LR discovery, ale czarnym
Obca jakby mi się wpadło (a nie sądzę) to trudno przecież bym urodziła, ale pewnie bym temu dziecu wypomniała w nerwach co nieco nie każdy od razu ma ciśnienie na matke polkę z 5 dzieci na rękach
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-06-08 o 19:36 |
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym teraz wpadla to ok, fajnie, bo nasze, ale by nam to dziecko streasznie popsuło plany i bym była wkurzona, bo jakis tam plan na przyszłośc mam i nie uwzgedniam w nim dziecka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

ale zobaczymy co to bedzie bo nawet 70 metrowy dom trzeba miec za co postawic..
nawet znalazł sobie projekt co budowa wyniesie ok 60 tysiecy.. powodzenia mu życzę!!! po pierwsze taki dom to chyba wielkosci pudełka zapałek a po drugie ciekawe skąd weźmie 60 tysięcy plus kasa na urządzenie domu

3 godziny w poczekalni a było ze 20 osób
I to cholerstwo zaraźliwe jest. Jak ktoś nie miał ospy to może się zarazić. A choroba wzięła się stąd, że mogłam mieć kontakt z osobą chorą na ospę albo ze zwykłego stresu. Tydzień zwolnienia mam. Przynamniej się wyśpię i może więcej nauczę na egzaminy
ale powiedziałam TZ, że może składac petycję jak będziemy mieli juz mieszkanie i skończę 28lat
mnie to zawsze wkurzało jak jakis wyjazd to auto zapchane na maxa