|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
piekę chlebek dukana z odrobiną czosnku.. może pomoe zwalczyć chorobę ![]() Cytat:
![]() hehe przez sen też się chudnie może to właśnie Twój sposób
|
|
#3122 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laski . Super, że tylko 3 dni i dużo wolnego. Ja standardowo zjadłam czeresnie na działce i niestety waga ani drgnęła przez weekend
Ale dobrze, że nie poszła w górę żadnych grzeszków. Buziaki dla Was ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- A Wszystkim chorym mniej lub bardziej powrotu do zdrowia |
|
|
|
#3123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
ooj niedobrze
ja modlę się, żeby młodej nie zarazić... 24.06 mamy mieć szczepienie p-ko odrze i ospie itd.
|
#3125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja trzymam kciuki, dasz radę Skarbie, głowa do góry |
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Angela
qrcze, nie miałam nigdy aż takiego skoku wagi przy okresie.. po ciężkim grzeszeniu owszem, ale ostatnio jestem grzeczna ![]() no musi być dobrze
|
#3127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z góry dziękuję dziewczyna33@onet.eu---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ja w @ to nawet się do wagi nie zbliżałam, bo nie chciałam się załamywać. Skończył się i jest ok. Damy radę, w końcu zajefajne laski z Nas, no nie ?
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no raczej
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak mówiłam wracam do Was od dzisiaj
Dukan+ ćwiczenia Nie będę już robiła fazy uderzeniowej bo wyczytałam, że można ją robić tylko raz Idę systemem 5/2 ... i mam nadzieję, że tym razem wytrwam![]() Będę ważyć się jutro i okaże się ile mi przybyło przez ten (miesiąc? ) leniuchowania![]() Pozdrawiam Was stare( ) i nowe proteinki
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
angela wyslane, daj znac czy sie ladnie otwieraja bo cos ostatnio dziewczyny mialy problemy, to wyslemy ponownie.
czymze bylaby dieta bez grzeszenia? Taka juz nasza natura ze jak mamy sztywne reguly ktorych trzeba sie trzyamac to od razu kombinujemy jak by je obejsc. A poza tym zycie jest za krotkie zeby sie umartwiac. Wiec jak jeden dzien sobie pogrzesze to co? Ze mi pol kg przybedzie? a niech tam, spadnie potem a za to ile przyjemnosci mialam. Nie wiem jak wy, ale mnei moje grzeszki mobilizuja do ciezszej pracy. do domu bym poszla a tu jeszcze 4,5h
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a masz rację z tym grzeszeniem , ja zawsze jestem zdania lepiej grzeszyć a potem żałować niż żałować , że się nie grzeszyło Ideały są nudne |
|
|
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna Angela
Ty to mnie chyba nie lubisz
|
|
#3134 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Proteinki
![]() Dawno mnie nie bylo na wizazu bo byłam na wyjezdzie. Niestety troszke nagrzeszylam ale i tak -1kg mniej ![]() Uaktualnienie tabelki: margo27 - 163 -bylo 60-jest 54 Szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich schorowanych proteinek!!!!!!!! |
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Kasienka666 witaj!!!!
mloda jak mozna Cie nie lubic.. ja Cie lubie.
|
#3136 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam już siódmy dzień I fazy pociągnę tak jeszcze do czwartku - a co tam. Czyje się rewelacyjnie
(i trzymam kciuki za wasze szybkie ozdrowienie) do tej pory nie zdarzyło mi się zgrzeszyć ani razu - choć niestety bywają dni kiedy nic nie jem (oprócz 1 lub 2 wieśniaków) bo nie mam czasu nic przyrządzić a jak już znajdę chwilę to jest 23 więc nie mogę - ale jakoś leci.Rok temu przeszłam kopenhaską to dopiero był hard core ciągle niestety nie mam czasu przeczytać książki ale weekend przede mną i po mimo zapowiedzianego nalotu rodzinki postaram się ją ruszyć ![]() strasznie Wam zazdroszczę tych ćwiczeń - kurde ja na nic ostatnio nie mam czasu a jak już nawet mam to jestem zmęczona ciągłą gonitwą ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- piję olbrzymie ilości zielonej herbaty i to mnie chyba trzyma przy życiu - kupiłam sobie pół litrowy kubas i po wypiciu całego czuję się nawet nasycona! |
|
|
|
#3137 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki, podpatrywałam Was już troszke i od dzis ruszyłam do boju.... Książka w drodze, ja przestawiam się na nową drogę żywieniową co już dało rezultaty w postaci.... porządku w piwnicy... żeby nie myśleć o lodówce
Mam do zrzucenia DYSZKĘ bo przez nią mam cholerka ZAdyszkę ![]() Śniadanko: woda i jogurcik z otrębami II Śniadanko: serek wiejski light z dodatkiem pieprzu obiad: pół piersi kurzej w musztardzie, chrzanie, bazylii, vegecie i patelnia + jogurt z pieprzem i sola bleeeeeee;P no i zagalopowalam sie bo wypilam pół activii co będę jeść później? zobacze co upoluje ![]() w każdym razie liczę na Wasze wsparcie jak patrzę na to, jak Wy daleko jesteście w tej dietce, to z jednej strony budzi się we mnie co raz większy zapał, a z drugiej obawy czy wytrwam
|
|
|
|
#3138 |
|
Raczkowanie
|
Młoda, coś Ty sobie wkręciła ?
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Kochane Proteinki, ja Was Wszystkie może to i dobrze , bo nie myślę o ziemniaczkach
|
|
|
|
#3139 |
|
Przyczajenie
|
Jestem tu nowa. 3 dzień na diecie. Nie wiem gdzie jest dostęp do jakiejś tableki czy wykresu???
|
|
|
|
#3140 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dzielne proteinki
mam takie pytanko ,chodzą za mną kluski ,normalnie mam taką ochotę na jakieś kluchy że zwariuję i tak sobie pomyślałam ,jakby wymieszać mąkę kukurydzianą ,jajko i odrobinę wody i ugotować jak lane kluski ,a do tego serek wiejski to zgodne z dukanem czy nie? no i czy takie kluski z mąki kukurydzianej to wyjdą? bo ja jeszcze nigdy nic z tej mąki nie robiłam.I co wy na to??????
|
|
|
|
#3142 |
|
Przyczajenie
|
Chodzi mi ze wyczytałam gdzieś że jest jakiś wykres na stronie dukana a nie mam linku nie moge znaleźć- chodzi o to żeby okreslic ile ma trwać I faza
|
|
|
|
#3143 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj Ja tez dzis dolaczylam i dzis zaczełam dietę ![]() Ten tescik o ktory Ci chodzi, jest na tej stronie: http://www.regimedukan.com/je-minscris.html
Od 8/06 Dukan 8/06 - 72 kg Do 31/08 - 61 kg Edytowane przez deidre333 Czas edycji: 2009-06-08 o 23:36 |
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Najleniwsze leniwe ok. 500g serka homogenizowanego 6 kopiastych łyżek mąki kukurydzianej 2 jaja sól słodzik i kakao odtłuszczone Wymieszać serek z mąką i jajkami. Nabierać łyżką niewielkie kluseczki i wrzucać a osolony wrzątek, kiedy woda ponownie zawrze zamieszać i pogotować jeszcze ok. 2-3 min., odcedzić. Podawać posypane słodzikiem i kakao. __________________ |
||
|
|
|
#3145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale mnie zoladek boli
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj miałam dzień proteinowy, ale dziś na wadze 1 kg więcej. W ogóle tego nie rozumiem.
|
|
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
justyna- <głaszcze>
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie sobie uswiadomilam ze zapomnialam sie dzis zwazyc. Jak mi sie to udalo? Wazenie tak mi weszlo w krew, ze pierwsze co po wstaniu z lozia (ok zaraz po lazieneczce zeby waga mniej wskazywala). Zrobilam wczoraj tiramisu. Mialam straszna faze na czekolade i musialam cos wymyslec. Jakie dobre wyszlo mmmmm Jak na pierwsza probe to wyszlo naprawde niezle. Najpierw zrobilam biszkopciki z otrebow i skrobii kukurydzianej w mikrofali a potem mase. Musze pomyslec nad modyfikacjami, ale az mi slina leci jak sobie pomysle o tej misce co w lodowce stoi. Deserek jest kompletnie dietetyczny i wedlug wskazowek i spokojnie mozna go jesc na proteinowych dniach. Przepis wrzuce na przepisowy watek. Uzylam fromage frais, to taki francuski bialy serek konsystencja i smakiem przypominajacy jogurt naturalny. ale spokojnie mozna go pewnie bedzie zrobic z naturalnym serkiem homo lub zmielonym chudym bialym wymieszanym z jogurtem aby mial lzejsza konsystencje.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
przepis dodany. wszelkie sugestie i udoskonalenia mile widziane. bede wtedy poprawiac wpis. znalazlam stronki z francuskimi przepisami. w miare jak bede je wyprobowywac to przetlumacze i wstawie te udane (bo nie ma sensu tlumaczenie jak leci jezeli okaze sie ze to paskudztwo) jezeli szukacie jakiegos przepisu to dajcie znac moze tam cos bedzie to wstawie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

wiec jestem szczesliwa
wtedy bedzie 2kg mniej! obiecuje Ci ze schudniesz te 2kg 

Nie będę już robiła fazy uderzeniowej bo wyczytałam, że można ją robić tylko raz