|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Cytat:
![]() Ale jak czytam gdzie Ty chcesz to rzeczywiście szok a innych Politechnik nie znalazłaś? kurcze to takie jakieś mniej znane, a o tej Koszalińskiej to jeszcze nie słyszałam kierunki te same co mówiłaś?
|
|
|
|
#2612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żebyście nie opierały się o drzwi w autobusie/metrze, jeżeli nie ma takiej konieczności i nie ma jakiegoś strasznego tłoku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jeszcze przeglądam strony wciąż tych samych uczelni WSB, GWSH, AE. A ja zdecydowałam się na to mieszkanie, o którym Wam pisałam wczoraj. Ale to nie znaczy, że będę tam mieszkać Najpierw muszę przejść "casting"
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby casting się udał
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mam wymóg taki, żeby w mieszkaniu nie było w ogóle gazu, bo panicznie się tego boję. A jednak jak czytam ogłoszenia to wszędzie: gaz, gaz, gaz... Trzymajcie kciuki, żebym pomyślnie przeszła przez casting
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poznałaś resztę lokatorów czy to tylko ta współlokatorkę?
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy się nie zastanawiałam czym ogrzewamy wodę Nie wiem Poznałam tylko moją przyszłą (mam nadzieję) współlokatorkę.
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-06-08 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2618 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nija trzymam kciuki żeby się udało z mieszkaniem
|
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Stypendium socjalne wymaga dochodu mniej niz 600zl a stypendium na mieszkanie/wyzywienie to co innego . To tj dodatek przynajmniej tak mi sie wydaje.Egzamin masakra . brak słów . I jeszcze nie dość , że bym sie spózniła bo okazało się ze tramwaje nie jezdza to jak juz poszłam na autobus zaczeło lac . Ale tak ze jak padało to az bolało . Byłam tak przemoknięta ze bardziej juz nie mogłam . Kartka na której egzam pisałam tez była cała mokra . Dziś nie jest dobry dzień dla naukowca. łep mi pęka i jestem zmęęęęczona mega . Czekam na TZa i idziemy spać
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Stypendium mieszkaniowe i na wyżywienie do tylko dodatek do socjalnego. Można ubiegać się o mieszkaniowe tylko wtedy, kiedy dostanie się socjalne ![]() Ja chcę się już wyprowadzić
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Śpicie
Ejjj no, jeszcze wcześnie jest ![]() Chciałam tylko napisać, że jednak rezygnuję z tego mieszkania (tzn. miejsca w pokoju). Szukam dalej. Okazało się, że ta dziewczyna uwielbia perfumy, a ja jestem bardzo wrażliwa na zapachy. Nie potrafię dopasować żadnego do siebie, a jak długo przebywam w obecności osoby, która intensywnie pachnie, boli mnie głowa i mam mdłości ![]() ![]() Poza tym chcę mieć własny pokój, no! Jest czerwiec, dlaczego miałabym nie znaleźć czegoś odpowiedniego? Znajdę! Napisałam już do 2 koleżanek, żeby zapytały swoich znajomych o wolny pokój. Potem będe uruchamiać dalsze kontakty.
|
|
#2622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z mieszkaniem to wyjdzie tam, że chyba będziemy razem w lipcu dopiero szukać spoko nie lubię perfum, bo mnie nie stac na nie
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to nie masz problemów ze wstawaniem
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Jak trzeba wstać, to trzeba, ale budzik i tak przez pół godziny drzemkę dzwonił
Nenya jak staż? kiedy kończysz?
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
ale upał dzisiaj...Piesek czuje się już lepiej 1 czerwca wpłacałam kasę na konto uczelni przez pocztę, do dzisiaj nie ma pieniędzy, jak tylko przyjechałam poszłam na pocztę, posprawdzali dokumenty i od nich przelew już dawno wyszedł. Wygląda na to, że na pieprzonej polibudzie jest bałagan i nadal nie odnaleźli wpłaty. Przed chwilą dzwoniłam ale oczywiście już nie pracują. Wysłałam maila z dowodem wpłaty i napisałam, żeby wyjaśnili sprawę. Jeśli do 16 czerwca wpłata nie dojdzie to mogę pożegnać się z egzaminem wstępnym Dziwne to jest bo każdy kandydat ma swoje indywidualne konto i pieniądze powinni bez problemu dochodzić. Niech szlag trafi taką nienormalną uczelnię Gdyby nie to, że w okolicy nie ma takich kierunków i mamy mieszkanie w Białym to bym poszukała innej uczelni.
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu pustki
Deborah100 Cieszę się, że z pieskiem lepiej.
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie drzemka przez jakąś godzinę dzwoni ![]() Staż kończył mi się w maju, ale mogłam jeszcze przedłużyć. Tak więc pracuję do końca sierpnia mogłam jeszcze cały wrzesień ale stwierdziłam, że chcę mieć jakieś wakacje.
|
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, że nie wysyłałaś z konta internetowego, bo w bankach szybko to idzie i na nastepny dzien już jest na koncie uczelni oby odpisali pozytywnie Nija mieszkanie nie dało o sobie znać? edit: ale zamotana jestem... przecież zrezygnowałas...ehh chyba idę spać Nebya a Ty co? opalasz się? ![]() American kiedy wyniki exam? i kiedy kolejny, żebyśmy kciuki trzymały?
Edytowane przez gwiazda89 Czas edycji: 2009-06-09 o 20:56 |
|
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Uff już wszystko ok
Super cieszę się. gwiazda89 Nawet jeśli wysłałabym ze swojego konta czy z innego banku to i tak system nie widziałby wpłat, to zamieszanie na uczelni, widocznie im się nie śpieszy ![]() Nija_ Heh odnośnie pieska to wzięłam się za jego opiekę. Codziennie wychodzę z nim na spacer i będę sprawdzać czy nie ma kleszczy. Nie chcę żeby drugi raz tak się męczył. Też bym wolała mieszkać sama w pokoju, może być malutki ale przynajmniej trochę prywatności jest i lepsze warunki do nauki. Na pewno coś znajdziecie atrakcyjnego, sezon dopiero się rozpoczyna ![]() |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem juz zmęczona tą nauką tak na ostatnią chwile . CIągle robie to samo choc wiem , że przez to i męcze się psychicznie i wyniki nie są tak dobre jak by mogły.. eh musze zmienić moj sposób nauki i od przyszłego semestru biore się ostro i systematycznie do nauki . Będą ciekawsze przedmioty więc łatwiej się bedzie za to zabrac ![]() A wy jak tam nastroje przed ogłoszeniem matur i przed wymarzonym studiowaniem? Wszystkie juz zdecydowane na co chcą isć i gdzie? Pewnie tylko ja taka nieogarnięta ![]() Ide się uczyc
|
|
|
|
#2632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).Hehe, ta jasne- opalam się ) w których robiłam za tragarza trochę się opaliłam W ogóle to nie wiem dlaczego, ale w subskrypcjach wcale nie pokazuje mi że są nowe posty w naszym wątku![]() A anatomii to bym się chętnie już pouczyła gdybym miała gwarancję, że nie uczę się na darmo ![]() Cytat:
![]() A o maturach w ogóle nie myślę- sama nie wiem dlaczego, przestałam się przejmować i już. Od poniedziałku do szpitala na ćwiczenia, tak mi zlecą dwa tygodnie, a później to zaraz wyniki matur i pierwsze listy przyjętych. ![]() Wczoraj doszłam do wniosku, że za wytrzymanie z ojcem już prawie dwóch tygodni powinien mi ktoś pomnik postawić, albo sama sobie taki prezent zrobie ![]() Dzisiaj znowu ruszam na zakupy tym razem.... mięsne ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia
|
|
|
#2633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam burze Niestety u mnie żadko się zdażają a jak są to takie słabiutkie Maturami sobie też juz nie zaprzątam głowy i nawet nastawilam sie na to , że w tym roku nie uda się przenieść na dzienne , ale jak odpocznę od sesji i pozałatwiam sprawy to zacznę czytac kodeksy , żęby juz wczesniej byc zapoznana z tym co czeka mnie na 2 roku i na 3 juz na 100% się przeniosę . Zastanawiam się tylko co zrobić jak zostane na zaocznych. Czy isc na zarządzanie (bo napewno się dostanę) . Nie wiem czy dam rade pogodzic 2 kierunki jeden w tygodniu a drugi w weekendy..Moze poczekam i za rok dopiero spróbuję , ale wtedy pokryje mi sie z magisterką..teraz byłby najlepszy czas na rozpoczęcie 2 kierunku ale sama nie wiem.. A wy co byście mi doradziły.. Jesli zdam mature lepiej niż oczekuję i bedzie szansa na lingwistykę to bez wahania zacznę 2 kierunek choc byłoby bardzo cięzko . Ale z tym zarzadzaniem waham sie strasznie bo nie wiem czy z matmą nie polegnę. No i tu pojawia się pytanie GDZIE isc za zarzadzanie UG czy PG ![]() Tak mało czasu na zastanowienie . A nie chciałabym stracic opłaty rekrutacyjnej , zapłacic i stwierdzic , że jednaak nie chce wiec wolalabym wiedziec juz wczesniej..Z tego wszystkiego zobacze jeszcze raz progam studiów.. zaraz wracam hehe
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężka sprawa, zarówno studiując dwa kierunki dziennie jak i jeden zaocznie a drugi dziennie trochę się pomęczysz
|
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia. Przejrzałam i porównałam siatki przedmiotów i nie wiem. Masakra. Inżynierskie są jednak 3,5letnie.
Na UG jest strasznie malo przedmiotów i głównie podstawy , 3.Encyklopedia prawa 4.Makroekonomia 5.Matematyka 6.Statystyka II semestr 7.Informatyka 8.Język obcy 9.Makroekonomia 10.Podstawy finansów 11.Statystyka 12.Wychowanie fizyczne 13.Wykłady do wyboru I 14.Wykłady do wyboru II III semestr 15.Ekonometria 16.Finanse publiczne 17.Język obcy 18.Mikroekonomia 19.Podstawy organizacji i zarządzania 20.Wychowanie fizyczne 21.Wykłady do wyboru I IV sem. 22.Badania operacyjne 23.Finanse przedsiębiorstw 24.Język obcy 25.Podstawy inwestowania 26.Podstawy marketingu 27.Podstawy nauki o przedsiębiorstwie 28.Rachunkowość (podstawy) Wykłady do wyboru I: - Logika; - Podstawy filozofii; - Podstawy psychologii; - Podstawy socjologii Wykłady do wyboru II: - Geografia gospodarcza; - Historia gospodarcza; - Nauka o cywilizacji Specjalność: Menedżer V semestr 1.Analiza rynku 2.Bankowość 3.Ergonomia i humanizacja pracy 4.Metody organizatorskie 5.Ochrona środowiska 6.Prawo handlowe 7.Rachunkowość zarządcza 8.Zarządzanie jakością VI semestr 9.Audyt wewnętrzny 10.Budżetowanie 11.Komputerowa analiza danych 12.Nadzór korporacyjny 13.Prognozowanie i symulacje 14.Wykłady do wyboru 15.Seminarium magisterskie 16.Techniki mierzenia pracy 17.Zarządzanie personelem 18.Zarządzanie wartością firmy 19.Zarządzanie wiedzą V semestr 1.Analiza rynku 2.Bankowość 3.Metody organizacji i zarządzania 4.Ochrona środowiska 5.Prawo handlowe 6.Przedsiębiorczość w zarządzaniu MSP 7.Rachunkowość zarządcza 8.Sektor MSP w gospodarce 9.Zarządzanie jakością w MSP VI semestr 10.Formy organizacyjno-prawne MSP 11.Logistyka i zarządzanie majątkiem w MSP 12.Plan marketingowy 13.Polityka produktu 14.Prognozowanie i symulacje 15.Projektowanie organizacji 16.Segmentacja rynku 18.Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa i wycena 19.Zarządzanie personelem Strasznie dużo przedmiotów mnie ominie bo nie bede robić magisterki..Niby latwo by było z taką ilościa przedmiotów , bo na PG jest ich 2xwięcej i nie trzeba wybierać specjalności.NIEWIEM:conf used: W sumie tytuł inżyniera w 3,5roku zamiast licencjata w 3. Więc tu ogromny + . Tylko na polibudzie są tez przedmioty niepotrzebne np chemia stosowana.. Nie wiem czy po licencjacie na UG coś bede umiala skoro tam tak mało przedmiotów i wszystko raczej podstawy ..eh..
|
|
|
#2636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
American ja podobnie jak Nija powstrzymam się od radzenia, bo również nie wiem co to studiowania i sama zrezygnowałam z kierunku, na którym było 8os/miejsce, wiec nie jestem dobra w te klocki choć takie studiowanie 7 dni w tygodniu to chyba musi być ciężkie, zwłaszcza, że prawo chyba łatwe i z małą ilością materiału nie jest
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jednak myślisz, że sobie np. nie poradzisz itp. to nie ma co się męczyć i wybrać uniwerek. ale z drugiej strony lepiej na studiach zakuwać a później bez problemu znaleźć pracę, chociaż w dzisiejszych czasach nie zawsze jest ta pewność, że będzie nawet po studiach. Zrób sobie wyliczankę ![]() |
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
Wypiszę sobie chyba za i przeciw hehe . Skłaniam się ku PG ponieważ ma się tytuł inżyniera (licencjatów jak mrówków przecież),zdobywa się napewno szerszą wiedzę więc i możliwość znalezienia pracy jest większa(więcej możliwości),pracodawca chyba lepiej spojrzy na kogoś po polibudzie niz po uniwerku , bo na PG cieżej , chyba.
Ogromnym minusem bedzie jednak masa nauki nie tylko na prawie ale i na polibudzie , matematyka i przedmioty tj chemia Ciekawe ile przedmiotów mają w jednej sesji.. napisalam do koleżanki , mam nadzieje , że nie tak jak na prywatnych 12 przedmiotów w sesji.. Ja mam na ogól ok 4 ale pewnie ilosc materiału porównywalna do tych 12 Jesli miałabym w sesji np 8 egzaminów to byłoby w miare ok ale jak bym miala mieć z 15 to juz troche gruuuubo.Z drugiej strony moim priorytetem jest pprawo i to tu będe się przykładać z całych sił a zarządzanie to tylko taki dodatek , więc nie wiem czy jest sens się az tak męczyć ..Patrzę na studia z perspektywy późniejszej pracy więc PG wydaje się najlepszym wyjsciem..zawsze można przeciez zrezygnować .. Z kolegą kiedys rozmawiałam (on studiował własnie zarzadzanie na PG-ale zaocznie)i powiedział , ze nie było cięzko.Tylko ze on byl w klasie matematyczno-informatycznej a ja w bio-chem więc mu napewno bylo łatwiej .. Mam niewiele czasu na zastanowienie a nie wiem gdzie rady szukac i nie wiem czym sie kierowac ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Nija a ty juz na 100% wybierasz sie na rachunkowosc? a prawa nie biezesz pod uwagę??
|
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tą klasą to mnie zaskoczyłaś byłam pewna, że z Twoimi zainteresowaniami i prawem to tak po humanie jesteś
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do rachunkowości to jeszcze się zastanawiam i będę się zastanawiać aż do samej chwili złożenia papierów Na razie rachunkowość wydaje mi się najlepszym wyborem, ale zobaczymy co będzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

kierunki te same co mówiłaś?

Już to widzę, stoje obok drzwi a one nagle ciach i czuję tylko podmuch powietrza...
Nie wiem 

z mieszkaniem to wyjdzie tam, że chyba będziemy razem w lipcu dopiero szukać
Gdyby nie to, że w okolicy nie ma takich kierunków i mamy mieszkanie w Białym to bym poszukała innej uczelni.