Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-09, 09:01   #1441
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Dziewczyny czy do piosenki oczarowanie Wodeckiego (walc angielski) pasowałby wstęp z tego układu - pozytywka- pierwsze 50 sekund - czyli moja solóweczka a potem juz układ z walca angielskiego
http://www.youtube.com/watch?v=fIWjW...eature=related

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:08   #1442
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem kupiłam wczoraj na allegro poduszke na obrączki i od razu wpłaciłam kase za nią. a pod wieczór patrze i pojawił sie napis że aukcja została zablokowana przez pracownika allegro. i nie wiem co teraz zrobic wysłałam sprzedawcy kilka maili i nic zero kontaktu, wysłałam sms i nic, dzwoniłam i nie odbiera co teraz z moją kasą i czy dostane tą poduszkę
napisz do allegro, może Ci powiedzą czemu ta aukcja została usunięta

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Mnie nie było prae dni na wizażu. Ogólnie to jestesm załamana w pełnym tego słowa znaczeniu. Wczoraj pokłocilismy sie i to bardzo poważnie z rodzicami Tż-ta. Powód? Jego o 2 lata młodsza siostra (notabene juz mezatka i dzieciata) wymyslila jakas bajke, ze niby gadam cos zle dookoła o niej i rodzicach Tż-ta Nie wiem skad to wziela, bo osoba która rzekomo jej to przekazała w ogole z nia nie rozmawiała i nie wiedział o co chodzi. To juz nie pierwszy taki numer z jej strony zrobiła tak juz kilkakrotnie i zapowiada sie ze nie ma zamiaru przestac, pomimo ze ma ju wlasna rodzine (mieszka z rodzicami Tż-ta). Zawsze cos wymysłala na moj temat a rodzice T-żta nawet nie chcieli sluchac ze klamie. Tak jest i teraz. Ojciec Tż-ta pow ze nie wyprawi mu wesela i wsztsko musi robic sam, ale nie to jest najgorsze. Powiedział ze pojdzie tylko do kosciola a na sale nie i ze juz zdania nie zmieni. Chyba, ze Tż-et z kims innym bedzie sie żenil Wiecie co ja juz nie mam siły....Od poczatku jest tak samo, te same sceny tylko dlatego ze siostra Tż-ta jest o niego zazdrosna (zawsze razem sie trzymali ona miala go na kazde zawolanie a jak zaczal sobie ukladac zycie ze mna to jej to nie pasowalo). Najgorsze ze jego rdzice nie widza jak ona sie smieje w twarz ze wierza w jej klamstwa a nie w nasza prawde. nie amm juz sily udawac milej dziewczynki, która udawalam bo liczylam ze sie przekonaja kto knuje. A tu jeszcze gorzej. Cokolwiek nie zrobie jestem najgorsza a tamtej wszytsko płazem uchodzi. Nie bylo problemu zeby wyprawic jej wesele nie planowane9z gosciem ktorego 3 miesiace znala) a jest wyprawic nasze z 2 letnim wyprzedzeniem...Jestem rozbita..Nie mam juz sil na nic.Przepraszam, ze wam sie tak żale ale musialam jakos to z siebie wyrzucic.
masakra, nie rozumiem takich ludzi jak siostra Twojego TŻ. Najgorsze jest to, że nawet nie wiadomo co zrobić w takiej sytuacji bo nie sądzę, żeby ona zmieniła swoje postępowanie

Maggie1983 Gratulacje!!

A ja znalazłam kolejną fajną piosenkę, idealną na pierwszy taniec. Posłuchajcie:
http://odsiebie.com/pokaz/1882569---f19e.html

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:08   #1443
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cześć dziewczynki!!!
Maggie cieszę się, że super wszystko

I nie moge się doczekać swojego.
Choć trochę mi przykro bo Tż i moja mama ciagle mówią "żeby już było po wszystkim" - tak jakby to jakieś ciężkie wydarzenie było. Ale ja się nie dam
Stary 2009-06-09, 09:11   #1444
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Może spróbuj sie skontaktowac z administracja allegro? Powinni pomóc albo przynajmniej doradzic co zrobic w zaistniałej sytuacji...

Misqa, Kasiaher wspaniale sie Wam wesela udały (tzn. z tego co piszecie). Bardzo sie ciesze

Mnie nie było prae dni na wizażu. Ogólnie to jestesm załamana w pełnym tego słowa znaczeniu. Wczoraj pokłocilismy sie i to bardzo poważnie z rodzicami Tż-ta. Powód? Jego o 2 lata młodsza siostra (notabene juz mezatka i dzieciata) wymyslila jakas bajke, ze niby gadam cos zle dookoła o niej i rodzicach Tż-ta Nie wiem skad to wziela, bo osoba która rzekomo jej to przekazała w ogole z nia nie rozmawiała i nie wiedział o co chodzi. To juz nie pierwszy taki numer z jej strony zrobiła tak juz kilkakrotnie i zapowiada sie ze nie ma zamiaru przestac, pomimo ze ma ju wlasna rodzine (mieszka z rodzicami Tż-ta). Zawsze cos wymysłala na moj temat a rodzice T-żta nawet nie chcieli sluchac ze klamie. Tak jest i teraz. Ojciec Tż-ta pow ze nie wyprawi mu wesela i wsztsko musi robic sam, ale nie to jest najgorsze. Powiedział ze pojdzie tylko do kosciola a na sale nie i ze juz zdania nie zmieni. Chyba, ze Tż-et z kims innym bedzie sie żenil Wiecie co ja juz nie mam siły....Od poczatku jest tak samo, te same sceny tylko dlatego ze siostra Tż-ta jest o niego zazdrosna (zawsze razem sie trzymali ona miala go na kazde zawolanie a jak zaczal sobie ukladac zycie ze mna to jej to nie pasowalo). Najgorsze ze jego rdzice nie widza jak ona sie smieje w twarz ze wierza w jej klamstwa a nie w nasza prawde. nie amm juz sily udawac milej dziewczynki, która udawalam bo liczylam ze sie przekonaja kto knuje. A tu jeszcze gorzej. Cokolwiek nie zrobie jestem najgorsza a tamtej wszytsko płazem uchodzi. Nie bylo problemu zeby wyprawic jej wesele nie planowane9z gosciem ktorego 3 miesiace znala) a jest wyprawic nasze z 2 letnim wyprzedzeniem...Jestem rozbita..Nie mam juz sil na nic.Przepraszam, ze wam sie tak żale ale musialam jakos to z siebie wyrzucic.
ale wredna, ale nie przejmuj sie
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
super relacja. czyli widze, ze obyło sie bez jakis wpadek??

Cytat:
No własnie najgorsze jest to, ze milion razy rozmawial i z nia i z nimi, ale oni mu nie wierza, bo twierdza ze to on jest zaslepiony

Maggie tylko pozazdroscic. Oby cale wasze zycie było tak piekne jak dzien Waszego ślubu.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Maggie1983...super, ze wszystko się udało Ja juz się nie moge doczekać swojego dnia ( to już za 32 dni!!!)...

Generalnie bez wpadek - tylko w kosciele jak szlam to podknelam sie o zawiniety dywan, a to ponoc ZLA WROZBA ale oficjalnie uznaje, ze sie nie liczy, bo jak sie pozniej okazalo to wszyscy sie podknelismy w tym samym miejscu-swiadkowie tez

Mielismy tez mala niespodzianke - zaprosilismy na nasz slub znajomego ksiedza, ale tak jako goscia, a on zdobyl sobie taka specjalna delegacje i wraz z kolega prowadzil slub wogole ksieza byli swietni - jak podeszli do nas to ten 1 pyta: Ale wy naprawde jestescie razem juz 11 lat? potem jak nam zakladali stule i dzieci podeszly z obraczkami to nas pyta: Ale to nie wasze, co? i pozniej jeszcze: zastanowiliscie sie prawda? eeee, no pewnie ze sie zastanowiliscie-w koncu mieliscie na to 11 lat tz mowi, ze jak mowilam slowa przysiegi to glosik mi sie zalamal i scisnal mnie mocno za rece i przywrocil mnie do porzadku a wogole to jeszcze nasz jeden jest koscielnym tylko w innym kosciele i tez byl na slubie i prowadzil msze i czytal nam czytania, a na koniec zlozyl nam zyczenia i mnie zyczenia urodzinowe i dostalismy kwiaty przed oltarzem

tzoczywiscie dopial swego i przeciagnal mnie na swoja strone-tak sie zawzial, ze sie ruszyc nie moglam z miejsca i musialam mu ulec a swiadkowie widzieli, ze sie troche silujemy i nie wiedzieli kto wygra i tak sie zakrecili, ze na koncu jak szlismy przez oltarz to swiadek byl za mna a swiadkowa za tz
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:22   #1445
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lece sie opalac

jakby i któras doradziła, czy te dwie pisoenki do siebie pasują to bede wdzięczna

Stary 2009-06-09, 09:25   #1446
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!!!
I nie moge się doczekać swojego.
Choć trochę mi przykro bo Tż i moja mama ciagle mówią "żeby już było po wszystkim" - tak jakby to jakieś ciężkie wydarzenie było. Ale ja się nie dam
Moja mama też powtarza..."O Boże, tyle zachodu i tylko się musze denerwować", "Same zmartwienia przez to wesele" i takie tam...mi jest przykro jak ona to mówi, bo powinna mnie wspieraći cieszyć się razem z nami, ale ona teraz rozpacza, ze od 1 lipca się wyprowadzam i to jest dla niej największa tragedia...

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:33   #1447
ania20m
Wtajemniczenie

aaaaaa 101 dni mi zostało do ślubu już sie nie moge doczekać

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:38   #1448
agulkaa
Rozeznanie

GG do agulkaa

Maggie tak to ślicznie napisalaś, że się aż poplakalam gratuluje pięknego ślubu! Kazda z nas na to liczy, że bedzie piękny i wyjątkowy...ale jak ja płacze na Twoich opowieściach to aż się boję o mój makijaż na swoim ślubie hihih

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:51   #1449
gold-fish
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, dzieki za wsparcie
Już sama nie wiem co mysleć... poszliśmy do tego księdza, dalismy mu wszystkie dokumenty a on mówi, że chciał się z nami spotkać, bo w tej parafi to on prowadzi 10 spotkań, z czego 4 są ewangelizacyjne i 6 o małzeństwie i ze on chciałby z nami teraz porozmawiać krótko max. 45 minut o Piśmie Świętym. Nie ważne ze przynieślismy mu zaświadczenia że odbylismy łącznie 14 spotkań przedmałzeńskich i 2 w poradni No i gadał tak i gadał. Po czym na koniec zapytał się o której dzisiaj mamy czas My takie oczy a on ze dzisiaj chce krótko porozmawiać o małzeństwie jeszcze I ze to potrwa jeszcze 45 minut i da nam dzisiaj licencję Tym oto sposobem, wczoraj było nasze 17-ste spotkanie przedmałzeńskie, a dzisiaj będzie 18-ste O dziwo nic nie gadał o nas, że nie praktykujemy itd. Ale nie wiem czy przypadkiem moja mama wczoraj po moim telefonie do niej nie skontaktowała się z księdzem. Powiedziałam jej wczoraj, ze skoro tak namieszała i jeżeli ksiadz będzie robił problemy to sama do niego pójdzie i wyprosi o ta licencję.
Powiedział, ze da nam dzisiaj karteczki do spowiedzi...i że świadkowie bedą musieli donieść zaświadczenia o tym ze mogą nimi być u Was też tak muszą ?

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, kiedy się płaci za ślub?? jakoś przed samym slubem, czy można wcześniej jak już załatwiamy zapowiedzi? A jak pójdziemy zgłosić zapowiedzi na ponad 2mce przed ślubem to nie za wcześnie??
Za ślub planuję zapłacić po Mszy. Przeczytałam na innym wątku, ze tak zrobiła jakś para. Powiedziała ksiedzu, ze po mszy przyjdzie matka czy swiadkowa i zapłaci. W końcu to jakby zapłata za coś. Nie wiem czemu za wszystko płaci się po ślubie, a za mszę przed przecież to jest ,,niby" co łaska

Cytat:
- umowilismy sie z Panią od tancy dzis na miescie aby omówic nasz ukłąd i umówic sie juz na tance....
zmieniliscie nauczyciela?

Cytat:
Dziewczyny czy na spisanie protokołu trzeba jechac dopiero jak sie a juz pierwsza spowiedź odbytą??
my mamy juz wszytskie dokumenty z wyjątkiem spowiedzi.
myślę ze nie. Protokół spisuje się najczęsciej na 3 miesiace przed a pierwsza spowiedz słyszałam, ze jest od razu po spisaniu protokołu, albo na mieisac przed

Cytat:
Ogólnie to jestesm załamana w pełnym tego słowa znaczeniu. Wczoraj pokłocilismy sie i to bardzo poważnie z rodzicami Tż-ta. Powód? Jego o 2 lata młodsza siostra (notabene juz mezatka i dzieciata) wymyslila jakas bajke, ze niby gadam cos zle dookoła o niej i rodzicach Tż-ta Nie wiem skad to wziela, bo osoba która rzekomo jej to przekazała w ogole z nia nie rozmawiała i nie wiedział o co chodzi. .
A TZ jak do tego podchodzi? Wybacz, ale to mi wyglada na jakas niezdrową relację miedzy rodzeństwem. Wydaje mi się, ze to się już nie zmieni... Ta siostra musi mieć nierówno pod sufitem, skoro tak sie zachowuje. Mozesz jej tylko żałować, bo to nieszczęśliwa osoba Pytanie co na to TŻ?

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Witam Was juz jako swiezo upieczona ZONKA
Cześć Maggie i co było dalej...? i co dalej? pisz

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 09:55   #1450
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Może spróbuj sie skontaktowac z administracja allegro? Powinni pomóc albo przynajmniej doradzic co zrobic w zaistniałej sytuacji...

Misqa, Kasiaher wspaniale sie Wam wesela udały (tzn. z tego co piszecie). Bardzo sie ciesze

Bardzo współczuje, okropna jest ta jego siostra i najgorsze ze rodzice jej tak wierzą i nie słuchają waszych argumentów. Trzymam kciuki aby sie jakoś ułożyło, bo to co was łączy jest najważniejsze. Niepoddawaj sie choc wiem, że mi tylko łatwo sie pisze, a tak sytułacia potrafi npsuc nerwów. Trzymaj sie kochana

Maggie1983 super relacja, widze ze ten dzień był najszcześliwszy dla ciebie i wysztko sie udało. Życze ci wszystkiego dobrego na nowej drodze życia szczęśliwa ŻONKO

Madzialenka12344321 z tym załatwianiem spraw do ślubu idziesz jak błyskawica

ania20m ja bym napisała do allegro z pytaniem dlaczego tego allegrowicza konto zostało usuniete. Mógł nie zapłacic alegro za wystawiane produkty
Stary 2009-06-09, 09:56   #1451
mallenstwo
Przyczajenie

A mi zostaje 100 dni zaraz zgubie 1 z przodu
Stary 2009-06-09, 10:01   #1452
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
ania20m ja bym napisała do allegro z pytaniem dlaczego tego allegrowicza konto zostało usuniete. Mógł nie zapłacic alegro za wystawiane produkty
no właśnie napisze tylko nie wiem gdzie jest jakiś kontakt do tego allegro, gdzie to sie posze

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mallenstwo Pokaż wiadomość
A mi zostaje 100 dni zaraz zgubie 1 z przodu
ty też masz ślub w piątek tak jak MiśQa dzień przedemną

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:07   #1453
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Moja mama też powtarza..."O Boże, tyle zachodu i tylko się musze denerwować", "Same zmartwienia przez to wesele" i takie tam...mi jest przykro jak ona to mówi, bo powinna mnie wspieraći cieszyć się razem z nami, ale ona teraz rozpacza, ze od 1 lipca się wyprowadzam i to jest dla niej największa tragedia...
No właśnie, u mnie też tak... Ale w ogóle łapię się na tym, że mi przykro z powodu podejścia innych do tego ślubu - jakby nikt nie wiedział jak ważny to dla mnie dzień...
Stary 2009-06-09, 10:10   #1454
81gosia
Zadomowienie

Dot.: ŚLUB CYWILNY 2009!!!!! Przygotowania, suknie, kwiaty... itp.

taki temat był tutaj, ale dawno nikt nic nie pisał
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...%B6lub+cywilny
nie wiem czy jeszcze czegoś gdzieś nie widziałam

osobiście zapraszam do nas - sierpniowych panien młodych
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327109

ja też biorę cywilny dzień po Tobie
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:13   #1455
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

A TZ jak do tego podchodzi? Wybacz, ale to mi wyglada na jakas niezdrową relację miedzy rodzeństwem. Wydaje mi się, ze to się już nie zmieni... Ta siostra musi mieć nierówno pod sufitem, skoro tak sie zachowuje. Mozesz jej tylko żałować, bo to nieszczęśliwa osoba Pytanie co na to TŻ?

Mój Tż-et jest oczywiscie po mojej stronie, na poczatku łudził sie ze sie ulozy wszytsko ze jej przejdzie i zrozumie cos. Ale sie nic nie zmienilo jest nawet gorzej. Teraz jest po prostu załamany ze jego rodzina sie tak zachowała i bardzo sie za nich wstydzi. Ale wie ze to oni przeginaja.

Cytat:
Bardzo współczuje, okropna jest ta jego siostra i najgorsze ze rodzice jej tak wierzą i nie słuchają waszych argumentów. Trzymam kciuki aby sie jakoś ułożyło, bo to co was łączy jest najważniejsze. Niepoddawaj sie choc wiem, że mi tylko łatwo sie pisze, a tak sytułacia potrafi npsuc nerwów. Trzymaj sie kochana
Dziekuje za wspracie , jakos mi lżej na duszy. Chociaz tez jest mi strasznie przykro. co innego jakbym zasłuzyla na takie traktowanie,a co innego jak oni mnie nienawidzili ak jeszcze mnie na oczy nie widzieli tylko dlatego ze siostra Tż-ta miala taki kaprys
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:15   #1456
AgatkaL
Wtajemniczenie

Zakupiłam wczoraj poduszkę pod obrączki na allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=646912902
Nie jest moze taka jaką bym sobie wymarzyła, ale chyba tej wymarzonej jeszcze nie zrobiono :P

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:20   #1457
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
aaaaaa 101 dni mi zostało do ślubu już sie nie moge doczekać
wyslalam ci fotki na emaila
Stary 2009-06-09, 10:24   #1458
BEAMI
Raczkowanie

ania20m wklejam formularz, który jest na stronie allegro i go wypełniasz jak masz jakies pytanko http://www.allegro.pl/country_pages/...ting/about.php

liliputek dziwi mnie jej troszki zachowanie bo przeciez ona zycie sobie ułozyła i ma męża. Musi naprawde wam zadrościc. Jest chyba juz bardzo zdesperowana
Stary 2009-06-09, 10:29   #1459
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż-et jest oczywiscie po mojej stronie, na poczatku łudził sie ze sie ulozy wszytsko ze jej przejdzie i zrozumie cos. Ale sie nic nie zmienilo jest nawet gorzej. Teraz jest po prostu załamany ze jego rodzina sie tak zachowała i bardzo sie za nich wstydzi. Ale wie ze to oni przeginaja.
To będzie dobrze Najważniejsze że TŻ to widzi. Bo gdyby on nie widział problemu i czasami bronił siostry to co innego. O to własnie mi chodziło. Wspieraj go i pamietaj że wychodzisz za niego, nie za jego rodzinę

Fajna ta poduszka i jaka cena ! A ja sie zastanawiam czy nie uszyć sama poduszki z materiału który zostanie po sukni

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-06-09, 10:31   #1460
mallenstwo
Przyczajenie

Tak mamy ślub w piątek co dobrze się złożyło bo znajomi których zapraszamy do nas jak się okazało po zarezerwowaniu już wszystkiego, że mają 19 września. A przy okazji ciężko było znaleść w naszej okolicy salę na sobotę bo wszystko było zarezerwowane już. W piątek też fajnie bo jest sporo rodziny przyjezdnej więc wezmą wolny piątek, a jak by był ślub w sobotę to poniedziałek by musieli wziaść wolny a tak przez sobotę i niedziele dojdą do siebie
Stary 2009-06-09, 10:32   #1461
liliputek
Raczkowanie

Cytat:

liliputek dziwi mnie jej troszki zachowanie bo przeciez ona zycie sobie ułozyła i ma męża. Musi naprawde wam zadrościc. Jest chyba juz bardzo zdesperowana
Własnie nas tym bardziej to dziwi, myslelismy ze jak wyjdzie za mąż to troche zmadrzeje. Ale nie, podejrzewam ze moze to byc tez zadrosc, bo ona nigdy nie chciala mieszkacz rodzicami na wsi ale jak zaszla w ciaze to sie okazalo ze nie maja gdzie mieszkac i zostac tam musiala. Wiec robi wszytsko, zeby popsuc nam nasze stosunki z tesciami i moje z Tż-em. My wynajmujemy mieszkanie. Mielismy mieszkacz rodzicami Tż-ta bo sami an to nalegali, ale sie tylko dowiedziala o tym jego siostra to specialnie zaszla w ciaze (o czym perfidnie powiedziala przy nas i naszych znajomych ale tak zeby jej rodzice nie slyszeli, aby sie mogla wyprzec) zeby nam pokrzyzowac plany i zeby rodzice byli po jej stronie. Powiedziala, ze jak sie pojawi dziecko to rodzice o wszytskim zapomna i beda musieli zakaceptowac jej obecnego meza (bo byli przeciwni temu zwiazkowi, gostek jest ogolnie hmmmm.....no typem spod ciemnej gwiazdy). I miala racje. Wyszlo an jej, rodzice Tż-ta nagle nie chcieli zebysmy my z nimi mieszkali, pomimo ze wczesniej nas o to prosili. I tak jest po dzis dzien, ze jak tylko zauwazy, ze jej rodzice cos zaczynaja podejrzewac albo sie do nas przekonywac, to wymysla jakas historyjke.

Cytat:
To będzie dobrze Najważniejsze że TŻ to widzi. Bo gdyby on nie widział problemu i czasami bronił siostry to co innego. O to własnie mi chodziło. Wspieraj go i pamietaj że wychodzisz za niego, nie za jego rodzinę

Jakby Tz nie widzial problemu, to podejrzewam, ze bym z nim juz nie byla. Tak samo, jak gdybysmy nie mieszkali razem, tylko w domach rodzinnych. W koncy bysmy psychicznie nie wytrzymali, nawet teraz-gdy mieszkamy oddzielnie-jest nam ciezka z ta mysla.

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2009-06-09 o 10:35
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:37   #1462
zlotko855
Rozeznanie

Maggie kochana gratuluje! piekna relacja, az sie troszke wzruszylam. super, ze wszystko poszlo po twojej mysli (male wpadki zawsze sie zdarzaja)
a wklejalas jakies fotki do folderu? chcialabym cie zobaczyc

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:37   #1463
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

opałam sobie plecki godzinke, przekeciłam się na przód i... słonko zaszło czekam az wyjdzie i wpadłam do was
Cytat:
tak
dopiero dzis mamy sie umówic na pierwsze spotkanie - mamy ppogadac, co chcemy i umówic sie juz na lekcje

chciałam zrobic tk jak radziałs- wstep ta pozytywka a [potem ich kałd ale nie wiem czy te dwa utwory do siebie pasują .

Gold nieźle masz z tymi spotkanimi.
nie wiem czemu ten ksiądz was tam męczy
Cytat:

Stary 2009-06-09, 10:41   #1464
Maggie1983
Zakorzenienie

.wysiwyg { PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; BACKGROUND: #f7f7f7; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 5px 10px 10px; FONT: 16px Times New Roman; COLOR: #000000; PADDING-TOP: 0px } .wysiwyg A:link { COLOR: #5e0a5e } .wysiwyg_alink { COLOR: #5e0a5e } .wysiwyg A:hover { COLOR: #5e0a5e } .wysiwyg A:active { COLOR: #5e0a5e } .wysiwyg_ahover { COLOR: #5e0a5e } P { MARGIN: 0px } .inlineimg { VERTICAL-ALIGN: middle }
Cytat:
Napisane przez agulkaa Pokaż wiadomość
Maggie tak to ślicznie napisalaś, że się aż poplakalam gratuluje pięknego ślubu! Kazda z nas na to liczy, że bedzie piękny i wyjątkowy...ale jak ja płacze na Twoich opowieściach to aż się boję o mój makijaż na swoim ślubie hihih
Kochana
o makijaz sie nie martw, bo ja na przyklad po weselu wcale sie zmylam i w niedziele tylko troche poprawilam, co sie rozmazalo pod okiem i cala niedziele jeszcze slicznie wygladalam
Cytat:
Hej dziewczyny, dzieki za wsparcie
Już sama nie wiem co mysleć... poszliśmy do tego księdza, dalismy mu wszystkie dokumenty a on mówi, że chciał się z nami spotkać, bo w tej parafi to on prowadzi 10 spotkań, z czego 4 są ewangelizacyjne i 6 o małzeństwie i ze on chciałby z nami teraz porozmawiać krótko max. 45 minut o Piśmie Świętym. Nie ważne ze przynieślismy mu zaświadczenia że odbylismy łącznie 14 spotkań przedmałzeńskich i 2 w poradni No i gadał tak i gadał. Po czym na koniec zapytał się o której dzisiaj mamy czas My takie oczy a on ze dzisiaj chce krótko porozmawiać o małzeństwie jeszcze I ze to potrwa jeszcze 45 minut i da nam dzisiaj licencję Tym oto sposobem, wczoraj było nasze 17-ste spotkanie przedmałzeńskie, a dzisiaj będzie 18-ste O dziwo nic nie gadał o nas, że nie praktykujemy itd. Ale nie wiem czy przypadkiem moja mama wczoraj po moim telefonie do niej nie skontaktowała się z księdzem. Powiedziałam jej wczoraj, ze skoro tak namieszała i jeżeli ksiadz będzie robił problemy to sama do niego pójdzie i wyprosi o ta licencję.
Powiedział, ze da nam dzisiaj karteczki do spowiedzi...i że świadkowie bedą musieli donieść zaświadczenia o tym ze mogą nimi być u Was też tak muszą ?

Za ślub planuję zapłacić po Mszy. Przeczytałam na innym wątku, ze tak zrobiła jakś para. Powiedziała ksiedzu, ze po mszy przyjdzie matka czy swiadkowa i zapłaci. W końcu to jakby zapłata za coś. Nie wiem czemu za wszystko płaci się po ślubie, a za mszę przed przecież to jest ,,niby" co łaska

myślę ze nie. Protokół spisuje się najczęsciej na 3 miesiace przed a pierwsza spowiedz słyszałam, ze jest od razu po spisaniu protokołu, albo na mieisac przed

Cześć Maggie i co było dalej...? i co dalej? pisz
no nie prowokuj Kochana, bo wam bede prztruwac o swoim weselu caly dzien
Cytat:

Maggie1983 super relacja, widze ze ten dzień był najszcześliwszy dla ciebie i wysztko sie udało. Życze ci wszystkiego dobrego na nowej drodze życia szczęśliwa ŻONKO

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
No właśnie, u mnie też tak... Ale w ogóle łapię się na tym, że mi przykro z powodu podejścia innych do tego ślubu - jakby nikt nie wiedział jak ważny to dla mnie dzień...
nie przejmujcie sie- umnie tez mama caly czas powtarzala "moglby juz byc 10 czerwca" a teraz zadowolona jak nie wiem

Dalsza relacja na wasze wlasne zyczenie-jak bedziecie chcialy, bym przestala to dajcie mi wyraznie znac :

jesli chodzi o wesele to wszyscy zadowoleni - jedzenia duzo i pycha, wszyscy baaardzo chwala zespol, ze caly czas grali, bawili gosci itp. Tez nie moga sie nadziwic nami-mna i tz, ze caly czas tanczylismy - bo naprawde caly czas tanczylismy, wyciagalismy gosci, tak by zatanczyc z kazdym chociaz raz, a jak nie grali to chodzilismy od stolu do stolu poza tym bylo baardzo duzo mlodych ludzi, ktorzy tez rozkrecali wszytsko

Swiadek nam zrobil niespodzianke i przyniosl rzutnik taki profesjonalny i zrobil na kompie prezentacje z podkladem muzycznym - jak bylismy mali, jak sie zmienialismy, zdjecia z zareczyn, rozne smieszne inne zdjecia - TZ tata, moja swiadkowa sie poplakali, ja tez ale umiarkowanie, bo nie chcialam sie rozwyc jak bobr ale ta prezentacja zrobila furrore a my naprawde nic nie wiedzielismy moja mama, bratowa, tesciowa pomagaly swiadkowi we wszystkim

impreza sie skonczyla o 5 rano - polecialam do pokoju, wskoczylam w pizame (bo nic innego nie mialam) i w tej pizamce w postaci bokserek w serduszka i koszulce "Daddy's little Angel" i w butach na obcasach znosilismy jedzenie, wodke itp.
Nocy poslubnej nie bylo - nie umyci normalnie padlismy i mielismy tylko 2 godziny na szybka drzemke, ale nadrabiamy te noc caly czas i mam nadzieje, ze beda z tego dzieci bo akurat sa wlasnie te dni i oby moje jajeczko sie nie zmarnowalo tylko tz powtarza, ze mam pilnowac, zeby byl chlopak ale powiem Wam, ze z mezem wspolne noce to tak mi smakuja jak nigdy
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2009-06-09, 10:42   #1465
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Własnie nas tym bardziej to dziwi, myslelismy ze jak wyjdzie za mąż to troche zmadrzeje. Ale nie, podejrzewam ze moze to byc tez zadrosc, bo ona nigdy nie chciala mieszkacz rodzicami na wsi ale jak zaszla w ciaze to sie okazalo ze nie maja gdzie mieszkac i zostac tam musiala. Wiec robi wszytsko, zeby popsuc nam nasze stosunki z tesciami i moje z Tż-em. My wynajmujemy mieszkanie. Mielismy mieszkacz rodzicami Tż-ta bo sami an to nalegali, ale sie tylko dowiedziala o tym jego siostra to specialnie zaszla w ciaze (o czym perfidnie powiedziala przy nas i naszych znajomych ale tak zeby jej rodzice nie slyszeli, aby sie mogla wyprzec) zeby nam pokrzyzowac plany i zeby rodzice byli po jej stronie. Powiedziala, ze jak sie pojawi dziecko to rodzice o wszytskim zapomna i beda musieli zakaceptowac jej obecnego meza (bo byli przeciwni temu zwiazkowi, gostek jest ogolnie hmmmm.....no typem spod ciemnej gwiazdy). I miala racje. Wyszlo an jej, rodzice Tż-ta nagle nie chcieli zebysmy my z nimi mieszkali, pomimo ze wczesniej nas o to prosili. I tak jest po dzis dzien, ze jak tylko zauwazy, ze jej rodzice cos zaczynaja podejrzewac albo sie do nas przekonywac, to wymysla jakas historyjke.
kurde strasznie glupia sytuacja, okropna jest ta siostra (przepraszam za osad). wydaje mi sie, ze jest nieszczesliwa i psuje innym zycie i tak jak piszesz zazdrosna o TZ

Stary 2009-06-09, 10:47   #1466
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
Maggie kochana gratuluje! piekna relacja, az sie troszke wzruszylam. super, ze wszystko poszlo po twojej mysli (male wpadki zawsze sie zdarzaja)
a wklejalas jakies fotki do folderu? chcialabym cie zobaczyc

KOCHANE
ze zdjeciami jest troche gorzej, bo musimy je zdobyc od znajomych, ale na razie wklajem jedno

TAK RADOSNIE MASZEROWALISMY DO OLTARZA, POWIEDZIEC TAAAAAK
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1195.jpg (47,9 KB, 185 załadowań)
Stary 2009-06-09, 10:48   #1467
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
.
Dalsza relacja na wasze wlasne zyczenie-jak bedziecie chcialy, bym przestala to dajcie mi wyraznie znac :

jesli chodzi o wesele to wszyscy zadowoleni - jedzenia duzo i pycha, wszyscy baaardzo chwala zespol, ze caly czas grali, bawili gosci itp. Tez nie moga sie nadziwic nami-mna i tz, ze caly czas tanczylismy - bo naprawde caly czas tanczylismy, wyciagalismy gosci, tak by zatanczyc z kazdym chociaz raz, a jak nie grali to chodzilismy od stolu do stolu poza tym bylo baardzo duzo mlodych ludzi, ktorzy tez rozkrecali wszytsko

Swiadek nam zrobil niespodzianke i przyniosl rzutnik taki profesjonalny i zrobil na kompie prezentacje z podkladem muzycznym - jak bylismy mali, jak sie zmienialismy, zdjecia z zareczyn, rozne smieszne inne zdjecia - TZ tata, moja swiadkowa sie poplakali, ja tez ale umiarkowanie, bo nie chcialam sie rozwyc jak bobr ale ta prezentacja zrobila furrore a my naprawde nic nie wiedzielismy moja mama, bratowa, tesciowa pomagaly swiadkowi we wszystkim

impreza sie skonczyla o 5 rano - polecialam do pokoju, wskoczylam w pizame (bo nic innego nie mialam) i w tej pizamce w postaci bokserek w serduszka i koszulce "Daddy's little Angel" i w butach na obcasach znosilismy jedzenie, wodke itp.
Nocy poslubnej nie bylo - nie umyci normalnie padlismy i mielismy tylko 2 godziny na szybka drzemke, ale nadrabiamy te noc caly czas i mam nadzieje, ze beda z tego dzieci bo akurat sa wlasnie te dni i oby moje jajeczko sie nie zmarnowalo tylko tz powtarza, ze mam pilnowac, zeby byl chlopak ale powiem Wam, ze z mezem wspolne noce to tak mi smakuja jak nigdy
Maggie pisz pisz, relacje moge czytac i czytac.
co do prezentacji na rzutniku to teraz w sobote na weselu u znajomych brat mlodego tez im taka przygotowal - swietna niespodzianka i super zdjecia a pozniej zadawal im pytania, np jak sie poznali, jak sie TZ jej oswiadczyl wszytsko bylo prowadzone z humorem, mama TZ opowiedziala tez jakas tam smieszna historyjke takze pomysl super i zabawnie bylo.

a jak wyszly podziekowania dla rodzicow Maggie u Was?

Stary 2009-06-09, 10:50   #1468
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

maggie slicznie wyglądaliscie.

Stary 2009-06-09, 10:51   #1469
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie nas tym bardziej to dziwi, myslelismy ze jak wyjdzie za mąż to troche zmadrzeje. Ale nie, podejrzewam ze moze to byc tez zadrosc, bo ona nigdy nie chciala mieszkacz rodzicami na wsi ale jak zaszla w ciaze to sie okazalo ze nie maja gdzie mieszkac i zostac tam musiala.

Mielismy mieszkacz rodzicami Tż-ta bo sami an to nalegali, ale sie tylko dowiedziala o tym jego siostra to specialnie zaszla w ciaze (o czym perfidnie powiedziala przy nas i naszych znajomych ale tak zeby jej rodzice nie slyszeli, aby sie mogla wyprzec) zeby nam pokrzyzowac plany i zeby rodzice byli po jej stronie.
.
o matko ta laska jest niemozliwa. Zastanawiam się jak trzeba mieć zrytą psychikę, zeby na coś takiego wpasć W takim razie to już wogóle się nie przejmuj. Nie wysilaj się, zeby być miłą dla niej. Chora dziwczyna i tyle. Ona sama sobie narobi bigosu w życiu zobaczysz Jeszcze kiedys będzie Cię przepraszać z wiekiem może się zmieni....

Cytat:
.
Swiadek nam zrobil niespodzianke i przyniosl rzutnik taki profesjonalny i zrobil na kompie prezentacje z podkladem muzycznym . ta prezentacja zrobila furrore a my naprawde nic nie wiedzielismy moja mama, bratowa, tesciowa pomagaly swiadkowi we wszystkim

No nieźle zamęczysz TZ a swiadkowie super
opowiadaj dalej, bo mi mało

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2009-06-09 o 10:53
Stary 2009-06-09, 10:51   #1470
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:

KOCHANE
ze zdjeciami jest troche gorzej, bo musimy je zdobyc od znajomych, ale na razie wklajem jedno

TAK RADOSNIE MASZEROWALISMY DO OLTARZA, POWIEDZIEC TAAAAAK
i pieknie. usmiech od ucha do ucha i gosciom tez sie to udziela przy okazji. super sie prezentowaliscie razem.
aha powodzonka przy staraniach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości