Matura 2010 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-09, 09:28   #931
liquefy
Wtajemniczenie

Dot.: Matura 2010

Cytat:
Napisane przez Just0915 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!
Bo ja już zgłupiłam...

Zdaję maturę w 2010r z tą nieszczęsną obowiązkową matematyką.

I teraz jak to jest z tym dodatkowym przedmiotem?

U mnie część osób mówi, że nie trzeba wybierać i zdawać dodatkowego przedmiotu bo matma jest obowiązkowa.

Inni jednak mówią, że trzeba zdawać dodatkowy tak jak było do tej pory.

A jak to jest naprawde?
nie trzeba. trzeba zdawać tylko polski, język i matmę.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 12:51   #932
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Ale wam fajnie, macie jazdy A ja już jestem 2 miesięcznym pełnoprawnym kierowcą.... Ach jak bym sobie pojedziła eLeczką.

A co studniówki, to u nas nigdy nie ma w szkole zawsze jakiś lokal jest wynajęty

Kurcze ale mam zryty humor dziś!!! Zgubiłam bilet, jak jechałam samochodem to ztrąbił mnie jakiś debil!!! wogóle cały dzień do bani
madzioonia18w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 14:53   #933
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
Ooo jaaaa dziewczyny ale żeście napisały
aż nie nadążam odpisywać.
hm, każda z nas najpóźniej jutro będzie miała wakacje, więc cieszmy się

naukę wakacyjną niestety planuję. powtórzyć coś z biolo, bo jestem z tym w lesie i nauczyć się zasad ruchu drogowego ;D porobić testy itp itd, coby być dobrym kierowcą ^^
z angielskim się nie cofnę - wyjeżdżam w tę sobotę do Szkocji na miesiąc (jak to się stało, że się na to zgodziłam?)
lektury też nadrobić trzeba... Lalkę, potop, który zaczęliśmy niedawno omawiać, a ja nie przeczytałam nawet jednego zdania... Ojoj.

a studniówka u mnie zawsze jest w hotelu w szkole byłoby fajnie , tematyka sali i w ogóle ale wiadomo, tradycja ta już dawno została zmieniona i teraz hotel.

a TŻ to się zawsze może pojawić

Magdolena - zaryzykować zawsze warto, a nóż coś z tego wyjdzie !
Też jestem na etapie prawka, i będę robić testy aby teorię na 100% opanować .
I bioo sobie powtórzę i wezmę się za rozszerzenie.
Pewnie czasu mi nie starczy, ale jak to napocznę tylko to będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
Jejku, ale spłodziłyście postów Ale aż miło się wątek czyta ;D

Ja jeszcze tylko jutro mam geografię i wolność !!
Ang dzisiaj poprawiałam i miałam zaliczać zaległy spr. z chemii, ale sorka kazała nam się... wstrzymać -.- nie wiem do kiedy, skoro nie będziemy mieć juz lekcji do rady ped. ale to się wytnie ... ;]
jutro tylko spr. teoretyczny z fizyki z II polrocza i wakacje!!
dlugo oczekiwane i zasluzone
plany??
mam zapr. od kolezanki z Krakowa wiec na bank skorzystam
i do mojego rodzinnego Zamościa zapewne jak zawsze pojade
no w mniej wiecej w polowie wakacji przekrocze magiczny prog 18 lat ja chce nadal byc dzieckiem

pisalyscie o lekturach :P ja przez wakacje chce przeczytac 'wesele' i 'ludzi bezdomnych' a jak sie uda to i 'chlopow' czyli lektury na 3klase :P zeby miec potem mniej roboty ;P zobaczymy co z tego bedzie ew. zrezygnuje z ktorejs na rzecz przeczytania 'zbrodni i kary', bo podczas omawiania tego na lekcjach zaciekawila mnie ta ksiazka
a jesli chodzi o jakies przypomnienia... pewnie porobie troche arkuszy z chemii :P zreszta sie okaze co mi korepetytorka wymysli :P

poruszony zostal temat 100dniowki - ja mam juz zaliczke w kwocie całych 20zł zaplacona ale problem jest (tak jak u wiekszosci moich kolezanek) z partnerem na 100.

cos mi mignelo przed oczami odnoscie partnerow zyciowych/chlopakow/tż-tow.
ja mam jakies chore wymyslone przekonanie, ze wszystkie dziewczyny do okoła kogos maja a ja nie -.- chociaz wiem ze tak nie jest moze z moja psychika cos nie tak..
sa momenty, gdy cholernie mi kogos potrzeba, a na drugi dzien ciesze sie ze jestem sama a nie uwiazana z jakims matołem (sorry chlopaki ).
byl w moim zyciu niedawno pewien epizod.. ciezko mi bylo sie z tego 'wyleczyc' ale chyba najgorsze juz mam za soba zeby bylo smieszniej owego chlopaka poznalam... na Wizażu
jednak odleglosc 200km jaka nas dzieli okazala sie zapora nie do przejscia...szkoda, ale narazie tego nie zmienie... zobaczymy co mi zycie/los przyniesie

nooo i chyba jakos ogarnelam ostatnie kilkadziesiat postow
Chłopak z Wizażu ? Fajnie
A spotykaliście się długo ?

Też mam zamiar się wziąć za lektury.
Dokończyć Lalkę, przeczytać Nad Niemnem (już to omawialiśmy, a ja oczywiście nie przeczytałam) i Potop

Coś czuję, ze wakacje będą za krótkie
Stary 2009-06-09, 16:10   #934
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

ja dopiero zapisze sie na prawko pod koniec wakacji
a dzisiaj dyrektor powiedzial nam ze wejdzie taki przepis ze mozna zdawac 6 przedmiotow dodatkowych teorytycznie ale wiecie jak to jest w praktyce
dzisiaj byl moj ostatni dzien w szkole !! ;D hura
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:27   #935
Karmenka
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12684331]ja dopiero zapisze sie na prawko pod koniec wakacji
a dzisiaj dyrektor powiedzial nam ze wejdzie taki przepis ze mozna zdawac 6 przedmiotow dodatkowych teorytycznie ale wiecie jak to jest w praktyce
dzisiaj byl moj ostatni dzien w szkole !! ;D hura[/QUOTE]
6 ?
To nawet by mi sprawę ułatwiło.
Bo teraz się waham co zdawać
A tak to by nie było wątpliwości.

Ja jeszcze jutro na chwilę wpadam do szkoły.
Ale nie na lekcje
Stary 2009-06-09, 16:30   #936
201605040950
Konto usunięte

Oj mi też aż jest szkoda jak wszyscy opisujecie te jazdy :P ja dopiero w sierpniu pójdę więc jeszcze mi zostało trochę czasu ;D ja już od dzisiaj mam wolne normalnie kocham wakacje ;D tylko że mam na wrzesień do zrobienia zielnik :/ i wakacje będę musiała się wziąć za chemię, ale w sumie lubię więc nie ma problemu

ale się cieszę, że już koniec szkoły ;P
201605040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:44   #937
magdolena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
Jejku, ale spłodziłyście postów Ale aż miło się wątek czyta ;D

Ja jeszcze tylko jutro mam geografię i wolność !!
Ang dzisiaj poprawiałam i miałam zaliczać zaległy spr. z chemii, ale sorka kazała nam się... wstrzymać -.- nie wiem do kiedy, skoro nie będziemy mieć juz lekcji do rady ped. ale to się wytnie ... ;]
jutro tylko spr. teoretyczny z fizyki z II polrocza i wakacje!!
dlugo oczekiwane i zasluzone
plany??
mam zapr. od kolezanki z Krakowa wiec na bank skorzystam
i do mojego rodzinnego Zamościa zapewne jak zawsze pojade
no w mniej wiecej w polowie wakacji przekrocze magiczny prog 18 lat ja chce nadal byc dzieckiem

pisalyscie o lekturach :P ja przez wakacje chce przeczytac 'wesele' i 'ludzi bezdomnych' a jak sie uda to i 'chlopow' czyli lektury na 3klase :P zeby miec potem mniej roboty ;P zobaczymy co z tego bedzie ew. zrezygnuje z ktorejs na rzecz przeczytania 'zbrodni i kary', bo podczas omawiania tego na lekcjach zaciekawila mnie ta ksiazka
a jesli chodzi o jakies przypomnienia... pewnie porobie troche arkuszy z chemii :P zreszta sie okaze co mi korepetytorka wymysli :P

poruszony zostal temat 100dniowki - ja mam juz zaliczke w kwocie całych 20zł zaplacona ale problem jest (tak jak u wiekszosci moich kolezanek) z partnerem na 100.

cos mi mignelo przed oczami odnoscie partnerow zyciowych/chlopakow/tż-tow.
ja mam jakies chore wymyslone przekonanie, ze wszystkie dziewczyny do okoła kogos maja a ja nie -.- chociaz wiem ze tak nie jest moze z moja psychika cos nie tak..
sa momenty, gdy cholernie mi kogos potrzeba, a na drugi dzien ciesze sie ze jestem sama a nie uwiazana z jakims matołem (sorry chlopaki ).
byl w moim zyciu niedawno pewien epizod.. ciezko mi bylo sie z tego 'wyleczyc' ale chyba najgorsze juz mam za soba zeby bylo smieszniej owego chlopaka poznalam... na Wizażu
jednak odleglosc 200km jaka nas dzieli okazala sie zapora nie do przejscia...szkoda, ale narazie tego nie zmienie... zobaczymy co mi zycie/los przyniesie

nooo i chyba jakos ogarnelam ostatnie kilkadziesiat postow
KaasiaaK codo zbrdni i kary to ja teraz czytam i generalnie bardzo mi sie podoba ta ksiazka chociaz jeden fragment na poczatku byl nudny (rozmowa w barze).

i ja tez nie mam Tzta i czesto mam takie uczucie samotnosci...
Stary 2009-06-09, 17:13   #938
madzioonia18w
Wtajemniczenie

A ja musze jeszcze do szkoły chodzić, mam taką zrytą wychówe i tak zachowanie mam kiepskie! I też w przyszły wtorek musze iść, ale dobrze przynajmniej że mam tylko 2 lekcje...

Jak wam dzień mija?
Stary 2009-06-09, 17:51   #939
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzioonia18w Pokaż wiadomość
A ja musze jeszcze do szkoły chodzić, mam taką zrytą wychówe i tak zachowanie mam kiepskie! I też w przyszły wtorek musze iść, ale dobrze przynajmniej że mam tylko 2 lekcje...

Jak wam dzień mija?
mojego wychowawce nie obchodzi ze tak powiem czy mamy duzo godzin opuszczonych czy nie ;p wazne zeby byly usprawiedliwione, mowi ze pozniej wyjdzie nam to nie chodzenie na lekcje na maturze

a dzien minal nawet spoko tylko z rana wkurzona bylam bo dowiedzialam sie ze z polaka mam 2 na koniec ;/;/ a wyliczylam sobie ze 3 i teraz juz nic z tym nie zrobie....

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
6 ?
To nawet by mi sprawę ułatwiło.
Bo teraz się waham co zdawać
A tak to by nie było wątpliwości.

Ja jeszcze jutro na chwilę wpadam do szkoły.
Ale nie na lekcje
tak nam powiedzial ze 6, bo obowiazkowe musisz zdac na podstawowym i jesli chcesz zdac ta matme , polski i np angielski na rozszerzonym to juz masz 3 dodatkowe przedmioty a gdzie reszta np gegra WOS ?

tez jutro wogole nie ide na lekcje , tylko musze isc zaliczyc spr ;D
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 18:08   #940
201605040950
Konto usunięte

Dzień ok w sumie zaliczyłam angielski i łacinę a teraz muszę się jeszcze wziąć za zadania na korki z chemii na piątek, ale ogólnie jakoś dobry humor dziś
Stary 2009-06-09, 18:18   #941
Claaire
Wtajemniczenie

Ja mam już koniec wszystkiego od tamtego tygodnia
szczerze mowiac jestem strasznie z siebie dumna, bo mam lepsza srednia niz w tamtym roku - 4.4, bylo napraawde ciezko i duzo musialam poswiecic, ale oplacalo sie z paru powodow
jakos wakacji jeszcze nie czuje

W dodatku przeczytalam PRAWIE wszystkie lektury a niektore prawie cale.. ;P praktycznei wszystkie z programu przerobilismy, ale niestety nie za dokladnie.. bylo tez tak ze krotki dramat tluklismy 2 tygodnei a takic Chlopów 3 dni..
w kazdym razie nie chce mi sie juz o tym myslec, wole zająć sie wakacjami a we wrzesniu znowu martwić się.. niestety już maturą
Stary 2009-06-09, 18:24   #942
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peggy sue Pokaż wiadomość
Oj mi też aż jest szkoda jak wszyscy opisujecie te jazdy :P ja dopiero w sierpniu pójdę więc jeszcze mi zostało trochę czasu ;D ja już od dzisiaj mam wolne normalnie kocham wakacje ;D tylko że mam na wrzesień do zrobienia zielnik :/ i wakacje będę musiała się wziąć za chemię, ale w sumie lubię więc nie ma problemu

zielnik? że liście w albumie?
jak pamiętam to takie coś w podstawówce robiłam

poza tym, dzisiaj wystawiła oceny z przedsiębiorczości ;D mam piąteczkę i z WOSu.. czteeeery na koniec, ale i tak jestem z siebie dumna.. bo czwórka u tej baby to coś ekstra ;D

a muszę się wam pochwalić ! od 15.00 sterczę w kuchni ;D zrobiłam ponad 100szt pierogów z truskawkami
już mam patent na własny biznes - mała garmażeria, haha.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 18:33   #943
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość

poza tym, dzisiaj wystawiła oceny z przedsiębiorczości ;D mam piąteczkę i z WOSu.. czteeeery na koniec, ale i tak jestem z siebie dumna.. bo czwórka u tej baby to coś ekstra ;D

a muszę się wam pochwalić ! od 15.00 sterczę w kuchni ;D zrobiłam ponad 100szt pierogów z truskawkami
daj troche

a ja dziś byłam na wfie tylko, żeby 5 mieć. i sprawdziłam sobie oceny i mam 4 z fizyki i 6 z PO czyli jest dobrze już wakacje właściwie
Stary 2009-06-09, 18:33   #944
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wam fajnie, macie jazdy A ja już jestem 2 miesięcznym pełnoprawnym kierowcą.... Ach jak bym sobie pojedziła eLeczką.
zamieniamy się?
Cytat:

ja też w sierpniu, ale co tam, już o tym cały czas gadam
Cytat:
Napisane przez magdolena Pokaż wiadomość
KaasiaaK codo zbrdni i kary to ja teraz czytam i generalnie bardzo mi sie podoba ta ksiazka chociaz jeden fragment na poczatku byl nudny (rozmowa w barze).
my teraz przerabiamy Zik, ale ja jeszcze Potop dokańczam...
Cytat:
ja też, nie znosiłam tego

Ja już mam wakacje praktycznie od tygodnia, w czwartek była klasówka z pozytywizmu, od tego czasu tylko chodzę tak sobie Wszystkie oceny jasne, nic nie musiałam zaliczać

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 18:45   #945
mtynai
Zakorzenienie

ja też mam wszystkie oceny jasne
musiałam tylko tą fizykę poprawiać.. i kurcze taka jedna dwója.. a reszta ładne czwórki i piątki, tudzież szóstki.. no cóż...

ech..

Warren Buffet
Stary 2009-06-09, 18:57   #946
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Pierogi z truskawkami
Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
zamieniamy się?

ja też w sierpniu, ale co tam, już o tym cały czas gadam

my teraz przerabiamy Zik, ale ja jeszcze Potop dokańczam...

ja też, nie znosiłam tego

Ja już mam wakacje praktycznie od tygodnia, w czwartek była klasówka z pozytywizmu, od tego czasu tylko chodzę tak sobie Wszystkie oceny jasne, nic nie musiałam zaliczać
A ja pamiętam mój zielnik, 6 dostałam i Pani pochwaliła, że najładniejszy w klasie
Stary 2009-06-09, 19:03   #947
201605040950
Konto usunięte

Cytat:

Właśnie taki zielnik, bo cyt. "rozpoznawanie liści jest na maturze" nie wiem jak ja to zrobie z moją niechęcią do wszelkiego rodzaju takich prac ;/

a pierogami mogłabyś się podzielić, bo ja nienawidzę wszelkich prac kuchennych z gotowaniem na czele :P
Stary 2009-06-09, 19:55   #948
ewelina*
Rozeznanie

Hej Mam pytanko do geografek żeby poprawić oceny z gery musimy odpowiedzieć na pewne pytania i mam jedno dość proste ale.. muszę być pewna na 100% A wiec:
Do działań proekologicznych podejmowanych w krajach wysko rozwiniętych zaliczyć można:
a) recyklin, czyli wielokrotne wykorzystanie odpadów w produkcji przemysłowej
b) stosowanie energochłonnych technologi
c) biologiczne oczyszczanie ścieków
d) spalanie odpadów
e) odsiarczanie gazów
f) ekokonwersja długów zagraniczncyh

Bardzo prsze o pomoc
Wydaje mi sięże beze a,c,e i moze d ??

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 20:10   #949
blue_apple
Zakorzenienie

ale wy macie tempo pisania postów!
a co będzie jak ja na miesiąc wyjadę? będe potem drugi miesiąc nadrabiała

a prawa z prawka testy chcę porobić zanim zapiszę się w ogóle na jazdy :P a zrobię to dopiero jak wrócę, bo pomyślałam, że przedtem nie ma sensu, bo się nie wyrobie, a miesiąc przerwy to zły pomysł...

hm, my dopiero potop przerabiamy i to też tak dokładnie, że hoho. strasznie mnie wkurza sposób omawiania u nas jakichkolwiek tekstów. opiera się to na streszczaniu ich :/
w lalce np. nie omówiliśmy, ani nie scharakteryzowaliśmy grup społecznych :|
zastanawiam się, czy faktycznie nie lepiej jest w wakacje przeczytać lektury trzeciej klasy na zapas... Jednak oabwiam się, że wiele bym z nich nie zapamiętała do czasu ich przerabiania...
strasznie mnie przeraża fakt, że nie wiem w co ręce w sadzić w te wakacje... :P

Myslovitz też lubię <3

A zielnik robiłam w gimnazjum, w podstawówce mama mi zrobiła ^^ jak sobie przypominam to mama często mi pomagała

Chłopak z wizażu, wow

Edytowane przez blue_apple
Czas edycji: 2009-06-09 o 20:12
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 20:26   #950
Karmenka
Zakorzenienie

My właśnie dokładnie przerabiamy lektury i sporo nam z tym schodzi.
Dopiero Nad Niemnem skończyliśmy.
No ostatnio mieliśmy Kamizelkę na 1 lekcji ale wiadomo, dużo tego nie ma
Stary 2009-06-09, 20:53   #951
201605040950
Konto usunięte

Moja pani od polskiego sieje postrach więc wszyscy są przygotowani na praktycznie każdą lekcje czyli mamy pozaznaczane fragmenty i jesteśmy mniej więcej przygotowani do omawiania więc nam to idzie dość szybko, a przerabiamy chyba w miarę dokładnie przynajmniej tak sądzę ale nie doczytałam wszystkich książek a jak się nie skończyło książki to aż strach iść na lekcje :P
Stary 2009-06-09, 20:54   #952
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
zamieniamy się?

Chętnie czym jezdzisz?? mam nadzieje ze yariską

mtynai podzieliłabyś się

A co do tempa pisania, to fakt jak dziś weszłam, to musiałam 1,5 strony nadrobić, a co będzie w wakacje, jak mnie nie będzie czasami w domu. A co to dopiero będzie przed maturą
Stary 2009-06-09, 21:11   #953
Karmenka
Zakorzenienie

W wakacje to powyjeżdżamy to nie będzie takiej zmasowanej produkcji.

ale przed maturą...
To będzie spamerstwo
Stary 2009-06-09, 21:11   #954
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie czym jezdzisz?? mam nadzieje ze yariską

mtynai podzieliłabyś się

A co do tempa pisania, to fakt jak dziś weszłam, to musiałam 1,5 strony nadrobić, a co będzie w wakacje, jak mnie nie będzie czasami w domu. A co to dopiero będzie przed maturą
Ja w sierpniu idę Ale będę jeździć yariską Jak zdam, rodzice mi kupią auto i na razie też myślą o Yaris, zależy jak mi się nią będzie na jazdach jeździło (bo ten kokpit...)

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 21:34   #955
blue_apple
Zakorzenienie

Ja mam jakiegoś stresa, że ciągle będzie mi gasł, że wyjdę na debila przed tym instruktorem albo co
że będzie niemiły trochę też, ale w kasze sobie dmuchać nie dam
Albo, że kogoś przejadę!

A jak nie będę mogła zdać?!

W ogóle to od kiedy mam skończone 18 (miesiąc niecały...) czuję się jakoś starawo :P
I dziwnie, bo na 18 lat nie wyglądam, więc nikt mnie tak nie traktuje (w klubach np.)
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 21:34   #956
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
W wakacje to powyjeżdżamy to nie będzie takiej zmasowanej produkcji.

ale przed maturą...
To będzie spamerstwo

przed maturą wszyscy się bedą uczyć i nie będzie czasu na wizaż...

jaaaassne
Stary 2009-06-09, 22:13   #957
KaasiaaK
Zakorzenienie

ja nie nadarzam juz
wolniej, dziewczyny

ja dzisiaj mialam ostatnia geografie w zyciu
w weekend zrobie cos z zeszytami, co by milej bylo
myslalam ze mi 3 wystawi a tu suprajs i 4 ^^
jedna ocena wyzej z jakiegos przedmiotui bym miala srednia 4,0
ale i tak sie ciesze z tego co mam, bo mimo, iz w II semestrze lekko sobie olałam nauke (oprocz biologii i chemii) to mam lepsze oceny niz w I polroczu

Cytat:
Chłopak z Wizażu ? Fajnie
A spotykaliście się długo ?
czy ja wiem, czy fajnie...
czy dlugo? bylo kilka spotkan. bariera byla odleglosc. poznalismy sie jakos w grudniu, a pod koniec stycznia bylam u kolezanki, on mieszka w tym samym miescie, wiec sie pare razy spotkalismy. mial do mnie przyjechac na poczatku marca, ale bodajze 26lutego napisal mi ze to nie ma sensu, ze nie jest pewny czy warto czekac na mnie, i takie tam.. myslalam ze zycie mi sie zawalilo ;] ale jakos sobie z tym poradzilam. a najgorsze jest to ze w tym dniu chcialam powiedziec mamie ze poznalam kogos, ze przez internet i wszystko wyjasnic. ale jak sie okazalo nie bylo takiej potrzeby...
pod koniec maja widzialam sie z nim...
powiem tylko, ze bylo milo

widze, ze czesc z Was ma/robi prawo jazdy ;P
tez o tym myslalam, ale dostalam wybor odnosnie prezentu na 18nastke: prawko albo dolozenie kasy do laptopa ;P nie zastanawialam sie dlugo doszlam do wniosku, ze jak wyjade na studia (a wyjade na pewno) to ojciec mi nie da samochodu, wiec jezdzic nie bede ;P a robic za kierowce znajomych.. zeby ich z imprez odbierac czy cos, to nie, dziekuje
ale planuje zrobic kiedys prawko tylko, ze nie wyobrazam sobie siebie za kierownica ;D ostatnio rozmawialam o tym z kolezanka i doszlysmy do wniosku, ze dla nas musieliby jakis dodatkowy pas ruchu, oddzielony od reszty zrobic
Stary 2009-06-09, 22:16   #958
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Hej Mam pytanko do geografek żeby poprawić oceny z gery musimy odpowiedzieć na pewne pytania i mam jedno dość proste ale.. muszę być pewna na 100% A wiec:
Do działań proekologicznych podejmowanych w krajach wysko rozwiniętych zaliczyć można:
a) recyklin, czyli wielokrotne wykorzystanie odpadów w produkcji przemysłowej
b) stosowanie energochłonnych technologi
c) biologiczne oczyszczanie ścieków
d) spalanie odpadów
e) odsiarczanie gazów
f) ekokonwersja długów zagraniczncyh

Bardzo prsze o pomoc
Wydaje mi sięże beze a,c,e i moze d ??
A, C, E i możliwe, że F, ale moim zdaniem nieprecyzyjne..
ekokonwersja czyli zamiana części zadłużenia jakiegoś kraju u innych krajów na środki pieniężne..(które później muszą być przeznaczone na jakieś działania związane z ochroną środowiska) np. Polska korzysta z ekokonwersji... i m.in. taką ekokonwersję podjęło USA.. czyli, że pomaga Polsce.. nie wiem czy to jasno napisałam..

moim zdaniem odpowiedź F jest też prawidłowa.. na mój tok rozumowania.. bo wydaje mi się, że chodzi w tej odp. o to, że ten kraj wysoko rozwinięty gosp. (co zawarte jest w pyt.) ma podejmować decyzję o ekokonwersji.. a nie ją przyjmować

zagmatwałam ; )))

no i odpowiedź D, o spalaniu odpadów kompletnie nie ma racji bytu przy spalaniu odpadów wydziela się duża ilość CO2, a także innych trujących dla środowiska gazów, ale nie ma co się rozdrabniać

Warren Buffet

Edytowane przez mtynai
Czas edycji: 2009-06-09 o 22:19
Stary 2009-06-09, 22:24   #959
201605040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
Ja mam jakiegoś stresa, że ciągle będzie mi gasł, że wyjdę na debila przed tym instruktorem albo co
że będzie niemiły trochę też, ale w kasze sobie dmuchać nie dam
Albo, że kogoś przejadę!

A jak nie będę mogła zdać?!

W ogóle to od kiedy mam skończone 18 (miesiąc niecały...) czuję się jakoś starawo :P
I dziwnie, bo na 18 lat nie wyglądam, więc nikt mnie tak nie traktuje (w klubach np.)
mam takie same obawy dlatego wcześniej chce pojeździć trochę żeby mieć jakieśkolwiek pojęcie i nie wyjść na głupią i zobaczyć czy w ogóle się do tego nadaję
Stary 2009-06-09, 22:37   #960
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie same obawy dlatego wcześniej chce pojeździć trochę żeby mieć jakieśkolwiek pojęcie i nie wyjść na głupią i zobaczyć czy w ogóle się do tego nadaję

a tam bzdury gadacie brać ojca/wujka/brata/Tżeta i na plac gdzieś jechać .. :P niech uczy ! :P

ja z tatą od dwóch lat na plac jeżdżę (tak jak mamy czas, w sobotę, też nie w każdą) ;] tylko, że z reguły mamy zawsze większy samochód.. i jak wsiadam teraz na jeździe do eLki (punto) to jako tak jak się odwrócę do tyłu.. to wystarczy rękę wyciągnąć i ma się wrażenie, że się szyby tylnej dotknie xD

Warren Buffet
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości