Dobry fryzjer w Warszawie - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-03, 14:51   #1861
KasiaxQ
Zakorzenienie

Dot.: Dobry fryzjer w Warszawie

A czy ktoś może polecić jakiś salon fryzjerski w Warszawie wykonujący regenerację włosów JOICO?

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 16:54   #1862
emptyline
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cooltoknownothing Pokaż wiadomość
A dasz się namówić na fotkę "przed" i "po" ?
wrzucę, ale jakoś na początku tygodnia, bo mam aparat w naprawie.
emptyline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 17:14   #1863
day
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
A czy ktoś może polecić jakiś salon fryzjerski w Warszawie wykonujący regenerację włosów JOICO?

regeneracje Joico wykonuje salon Creative Hair. Ulica Zgody na tylach Zary na Marszalkowskiej. Koszt ok 120 zl. Tzn. sama regeneracja 50, ale potem razem z modelowaniem ok 120.
Nigdy tam nie bylam, ale wiem to, bo zastanawiam sie nad fryzjerem z tego salonu. Swego czasu na innym forum bylo o nim wiele pochlebnych opini i w zwiazku z tym mam pytanie do Was dziewczyny - czy ktoras z Was byla moze u fryzjera o imieniu Tadas ?????
Moze ktos cos o nim slyszal ???

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

metice dzieki serdeczne za informacje. Moje wlosy troszke odratowane, ale na odrosniecie jeszcze sobie poczekam.
day jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 17:49   #1864
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez day Pokaż wiadomość
regeneracje Joico wykonuje salon Creative Hair. Ulica Zgody na tylach Zary na Marszalkowskiej. Koszt ok 120 zl. Tzn. sama regeneracja 50, ale potem razem z modelowaniem ok 120.
Nigdy tam nie bylam, ale wiem to, bo zastanawiam sie nad fryzjerem z tego salonu. Swego czasu na innym forum bylo o nim wiele pochlebnych opini i w zwiazku z tym mam pytanie do Was dziewczyny - czy ktoras z Was byla moze u fryzjera o imieniu Tadas ?????
Moze ktos cos o nim slyszal ???
Dzięki, Day.
A może ktoś zna jakiś salon wykonujący regenerację Joico z własnego doświadczenia?
Ja znalazłam np. Joico Effect Studio Urody, przy ul.Waliców 19. Czy ktoś korzystał tam z jakiejkolwiek usługi?

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 14:21   #1865
PannaX
Rozeznanie

GG do PannaX

Czy była może któraś z Was w salonie STUDIO MODNYCH FRYZUR przy ul.Grochowskiej 100? Bardzo zależy mi na opiniach głównie odnośnie strzyżenia (długie włosy) Grr strasznie boje się nowych fryzjerów ale chciałam wypróbować kogoś innego... A może polecacie jakiś inny salon na Grochowie? (pilne!)

--
[edit] Wygląda na to, że Studio Modnych Fryzur przestało istnieć... Ale nadal jestem otwarta na wszystkie grochowskie propozycje

Edytowane przez PannaX
Czas edycji: 2009-06-05 o 09:21 Powód: aktualizacja informacji ;)
PannaX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 08:30   #1866
mercyy
Przyczajenie

A ja polecam p.Basię z salonu Czajki na Nowogrodzkiej , najlepsza fryzjerka u jakiej byłam , a przerobiłam ich nie mało.
Ale niestety ostatnio miałam wpadke , bo do p.Basi nie było zapisów na czerwiec i zdecydowałam się na studio Danuty Gonery - totalna porażka za grube pieniadze.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

A jesli chodzi o Grochów , spróbuj w Millordzie u p.Kamili.
mercyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 09:32   #1867
PannaX
Rozeznanie

GG do PannaX

Cytat:
Napisane przez mercyy Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o Grochów , spróbuj w Millordzie u p.Kamili.
Dzięki mercyy przejadę się i dokonam orientacji w cenach

Słyszałam, że w CH Szembeka jest salon o zabawnej nazwie "Wyczes" (a przynajmniej był kilka lat temu...) nie wiem jak u nich cenowo. Może ktoś był i podzieli się wrażeniami?

Opinii na temat Milorda też chętnie posłucham

Do tej pory chodziłam zawsze do salonu przy Pl. Szembeka (bliżej kościoła) i jestem zadowolona ale jak mówiłam, chciałam wypróbować coś innego (człowiek czasem potrzebuje takich zmian choć się ich boi ) W drugim salonie przy Szembeku, tym Grochowska róg Zamienickiej też byłam - tylko raz... Niestety nie polecam.
Stary 2009-06-05, 11:12   #1868
mercyy
Przyczajenie

W Milordzie nie jest drogo , strzyzenie kosztuje około 30 zł , natomiast w studio Danuty Gonery 85zł , a poziom usług o wiele niższy , moim zdaniem nadrabiają wystrojem
Pozdrawiam serdecznie.
mercyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 11:25   #1869
amiza
Przyczajenie

Czy możecie polecić dobrego fryzjera do włosów kręconych? Bardzo ciężko znaleźć kogoś naprawde dobrego albo włosy się puszą albo zbijają. Może znacie kogoś godnego polecenia?
amiza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 10:53   #1870
blueania
Zakorzenienie

Sledze watek od jakiegos czasu i powaznie zastanwiam sie nad wizyta u pana Pawla w CeCe ale niektore z Was nie byly zadowolone z jego uslug....
Co myslicie o tym salonie http://www.strefaciecia.za.pl/nowinka1.html
maja fajne promocje przy pierwszej wizycie strzyzenie i farbowanie kosztuje tylko 89 zl
Moze macie jakies opinie o tym miejscu
pozdrawiam
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 11:20   #1871
gosiak0071
Raczkowanie

a ja zaraz wybieram się do p. Beaty
jak wrócę to podzielę się spostrzeżeniami
gosiak0071 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 12:24   #1872
PannaX
Rozeznanie

GG do PannaX

A gdzie ta pani Beata?
Stary 2009-06-08, 16:19   #1873
cooltoknownothing
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosiak0071 Pokaż wiadomość
a ja zaraz wybieram się do p. Beaty
jak wrócę to podzielę się spostrzeżeniami
Ze Studia fryzur?
Dziel się, bo ja się zastanawiam nad nią (bo blisko mam i ciut taniej niż w Cece) albo nad Pawłem...

Powiedzcie jeszcze dziewczyny, które farbowały włosy w tych miejscach - jak Wasze włosy się miały po farbowaniu? Czy farba je jakoś bardzo "zmasakrowała", bo była naładowana chemikaliami, czy miała ich tylko tyle ile trzeba? :P
cooltoknownothing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 16:50   #1874
Ami
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
Dzięki, Day.
A może ktoś zna jakiś salon wykonujący regenerację Joico z własnego doświadczenia?
Ja znalazłam np. Joico Effect Studio Urody, przy ul.Waliców 19. Czy ktoś korzystał tam z jakiejkolwiek usługi?
Byłam w tym salonie, ale dawno. Jakieś 4 lata temu. Kosmetyki, na których pracują ok - farba długo się trzymała, miała ładny połysk, włosy były w takiej kondycji, jak przed farbowaniem. Ale sam salon wywarł na mnie wrażenie trochę zaniedbanego, a efekt pracy fryzjerki (strzyżenie, farba i refleksy) bez rewelacji, ale i bez zgrzytania zębami. Nie wróciłam tam, bo ceny zdecydowanie za wysokie były, jak na taki nijaki efekt.
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 17:38   #1875
gosiak0071
Raczkowanie

Cytat:
Ze Studia fryzur?
Dziel się, bo ja się zastanawiam nad nią (bo blisko mam i ciut taniej niż w Cece) albo nad Pawłem...

Powiedzcie jeszcze dziewczyny, które farbowały włosy w tych miejscach - jak Wasze włosy się miały po farbowaniu? Czy farba je jakoś bardzo "zmasakrowała", bo była naładowana chemikaliami, czy miała ich tylko tyle ile trzeba? :P
Ta sama ;] ale ona teraz jest w Salonie Cherry na M. Dąbrowskiej

Miałam ostre cięcie - włosy wycieniowane prawie od czubka głowy plus asymetryczna grzywka. Teraz wydaje się, że jest ich dwa razy więcej
A jak końce zwiążę to fryzura sprawia wrażenie ciętej "na chłopaka"
Do tego mam chwilowo miedziane refleksy, ale docelowo będą pomarańczowe
Jestem baaaaardzo zadowolona. Dzisiaj moim ulubionym zajęciem jest stanie przed lustrem
Wpadnę w samozachwyt A może już to się stało

W salonie Cherry pracują na amerykańskim Farouku, którym mogą malować włosy nawet kobiety w ciąży. Jest podobno ekologiczny i na naturalnych składnikach. Wszyscy sobie go chwalą, więc coś w tym musi być.

Edytowane przez gosiak0071
Czas edycji: 2009-06-08 o 17:42
Stary 2009-06-09, 12:25   #1876
nadek
Przyczajenie

Kierując się waszą opinia umówiłam się do p. Pawła na dziś po południu.... jestem bardzo ciekawa efektu, troche się cykam ale mam nadzieję że się nie zawiodę.
nadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 13:28   #1877
tangleofnatumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mercyy Pokaż wiadomość
W Milordzie nie jest drogo , strzyzenie kosztuje około 30 zł , natomiast w studio Danuty Gonery 85zł , a poziom usług o wiele niższy , moim zdaniem nadrabiają wystrojem
Pozdrawiam serdecznie.

Emmm... dzwoniłam do dwóch salonów Milord, ceny za strzyżenie jakie mi podano to przedział 65-85zł, przy czym jak powiedziałam o co chodzi, to ok.75zł. to raczej nie jest 30zł...

Dziewczyny, a macie może jakąś panią Jadzię do polecenia? Zwykłą, osiedlową panią fryzjerkę z małego saloniku, która jest tania i dobra? Takie też są na pewno, ale akurat w Wwie nie znam żadnej, a zbyt często się przeprowadzam, żeby obczaić miejscowe usługi Akurat nie mam teraz tyle kasy, żeby wydać 80zł na strzyżenie...
Stary 2009-06-09, 13:53   #1878
amiza
Przyczajenie

Cytat:

Miałam ostre cięcie - włosy wycieniowane prawie od czubka głowy plus asymetryczna grzywka. Teraz wydaje się, że jest ich dwa razy więcej
Jestem baaaaardzo zadowolona. Dzisiaj moim ulubionym zajęciem jest stanie przed lustrem

W salonie Cherry pracują na amerykańskim Farouku, którym mogą malować włosy nawet kobiety w ciąży. Jest podobno ekologiczny i na naturalnych składnikach. Wszyscy sobie go chwalą, więc coś w tym musi być.

A mogłabyś udostępnić namiary na Panią Beatę?
amiza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 15:53   #1879
PannaX
Rozeznanie

GG do PannaX

Cytat:
Napisane przez tangleofnatumi Pokaż wiadomość
Emmm... dzwoniłam do dwóch salonów Milord, ceny za strzyżenie jakie mi podano to przedział 65-85zł, przy czym jak powiedziałam o co chodzi, to ok.75zł. to raczej nie jest 30zł...
No niestety, byłam dziś zapytać o cenę (Grochów). Za strzyżenie (z modelowaniem) trochę dłuższych włosów 80zł... Podziękowałam...
Stary 2009-06-09, 17:12   #1880
day
Przyczajenie

Cytat:
Ze Studia fryzur?

U mnie farba Ce Ce w wiekszosci zmyla sie po pierwszym myciu, po drugim i trzecim prawie cala. Jest to dziwne tym bardziej, ze ta farba troche rozjasnila mi wlosy, wiec nie mogla byc tak bardzo slaba, a mimo to zmyla sie... Ogolnie, na bazie swoich doswiadczen, ja tej farby polecic nie moge.
Ale w salonie Ce Ce maja tez farby Vitalitis - roslinne. I drozsze. Ja farba Vitalitis poprawialam ta cece wlasciwie juz po paru myciach, bo nie moglam patrzec na te zaniedbane wlosy. I musze przyznac, ze farbe Vitalitis oceniam bardzo pozytywnie. Naturalny odcien, nie zmywa sie szybko, ale bardzo stopniowo i ladnie. Wlosy sa po niej w dobrej kondycji i blyszczace. Uwazam ze jest to naprawde niezla farba. I co wazne - roslinna i w miare naturalna. Podobno jest nawet mniej agresywna niz Diacolor Loreala... Ja bede jej szukac w hurtowniach i na Allegro, zeby wyprobowac jeszcze inny odcien.
Poza tym jesli chodzi o ce ce, polecic moge szampon i odzywke z jedwabiem tej firmy - naprawde niezle.
Ale pana Pawla polecic nie moge.
Jesli ktos chce niech sprobuje u pani Grazynki w ce ce, mysle, ze u niej mozna sprobowac.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Poza tym szukam dalej - przede wszystkim kogos tanszego.
Zstanawiam się nad pania Beata... co prawda jeszcze troche potrwa zanim wlosy odrosna na tyle, ze bedzie co obcinac, ale juz obmyslam plan co dalej...
Czy pani Beata juz jest w tym nowym salonie Cherry? I jakie sa u tej pani ceny?
day jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 17:34   #1881
ollenka87
Przyczajenie

Witam dziewczyny, wlasnie sie zalogowalam do serwisu wiec chcialam sie przywitac mam pytanie co sadzicie o salonie na chmielnej 26 i pani Basi? i czy tam jeszcze wogole pracuje?? albo o salonie "korona" i panie Piotrze?? albo o salonie w KDT?? prosze o odpowiedzi.. chcialabym sie obciac jakos fajnie( wlosy za ramiona) i polozyc jakis kolo albo ewentualnie baleyage jakis.. i do kwoty 150zl max i studentka jestempozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi!!!
ollenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 20:02   #1882
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Pisałam już o tym w wątku o Milekdesign, ale napiszę jeszcze tutaj ; )
Więc tak- poszłam do pani Asi, w nadziei , że uda jej się sensownie wycieniować moje loki oraz podetnie delikatnie grzywkę. Na początku zostałam zapytana, czy będę chciała, aby wyprostowała włosy na szczotce, czy prostownicą. Powiedziałam, że na szczotce. Grzywka układa mi się gorzej, niż przedtem, po za tym została wyprostowana na blachę i wyglądała okropnie. Generalnie nie zauważyłam różnicy, jeśli chodzi o resztę włosów- lekko skrócone końcówki i nic po za tym. W każdym razie pod koniec pani stwierdziła, że jednak jeszcze użyje prostownicy, więc ok. A tu przy kasie niespodzianka- 110zł. Zdarto ze mnie 20zł za prostowanie włosów. I bynajmniej nie chodzi mi o te pieniądze, po prostu chodziłam tam od dłuższego czasu i nigdy nie płaciłam za głupie prostowanie. Wyszłam z ogromnym niesmakiem i nie zamierzam tam wrócić.
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 21:52   #1883
cooltoknownothing
Przyczajenie

Cytat:

O, a myślałam, że ona tam od lipca dopiero . Dzięki za info!
Hmm, to może się skuszę... A Ty poszłaś do niej z zamiarem takiej "szalonej" fryzury, czy to była jej wizja artystyczna?

Day, Tobie również dzięki za wieści o Cece .
cooltoknownothing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 00:13   #1884
gosiak0071
Raczkowanie

Cytat:
O, a myślałam, że ona tam od lipca dopiero . Dzięki za info!
Hmm, to może się skuszę... A Ty poszłaś do niej z zamiarem takiej "szalonej" fryzury, czy to była jej wizja artystyczna?

Day, Tobie również dzięki za wieści o Cece .
No przyjmuje wcześniej, ale tylko do godz. 14... Z tymże chyba od 20 czerwca ma urlop do połowy lipca czy jakoś tak. Nie wiem dokładnie musiałabyś zadzwonić do Cherry i się dowiedzieć...
Szalona fryzura dobrze powiedziane Fryzura to właściwie jej fantazja, ale wcześniej pokazała mi dwa zdjęcia i zmodyfikowała- połączyła je.... Ale jest śliczna taki mały narcyzik ze mnie teraz wychodzi..

amiza
namiary już podawałam poszukaj ze dwie strony wcześniej.... jest dośc dokładna mapka dojścia do salonu....
Stary 2009-06-10, 11:16   #1885
blueania
Zakorzenienie

Dziewczyny zadna z Was nie byla w Strefie Ciecia na Elektoralnej?
Stary 2009-06-10, 12:52   #1886
NiesfornaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadek Pokaż wiadomość
Kierując się waszą opinia umówiłam się do p. Pawła na dziś po południu.... jestem bardzo ciekawa efektu, troche się cykam ale mam nadzieję że się nie zawiodę.
I co byłaś ?? Jak wrażenia ??
Jest dobrze czy nie ??
NiesfornaC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 15:25   #1887
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
Dziewczyny zadna z Was nie byla w Strefie Ciecia na Elektoralnej?
Się wybierałam ale nie dotarłam..

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 22:44   #1888
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
Się wybierałam ale nie dotarłam..
wlasnie zastanawiam sie powaznie nad wizyta w tym salonie lub w Jean Louis David i nie mam pojecia gdzie sie umowic a zalezy mi nad wizyta u fryzjera jeszcze w piatek ;/
Stary 2009-06-11, 00:02   #1889
strawberka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
wlasnie zastanawiam sie powaznie nad wizyta w tym salonie lub w Jean Louis David i nie mam pojecia gdzie sie umowic a zalezy mi nad wizyta u fryzjera jeszcze w piatek ;/
ja byłam- pisałam już tu o tym polecam Kingę naprawdę ładnie zrobiła mi refleksy i dobrze ścięła napewno jeszcze się do niej wybiorę
moim zdaniem warto wybrać się tam ze względu na promocję jaką mają przy pierwszej wizycie

Edytowane przez strawberka
Czas edycji: 2009-06-11 o 00:05
strawberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 11:48   #1890
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberka Pokaż wiadomość
ja byłam- pisałam już tu o tym polecam Kingę naprawdę ładnie zrobiła mi refleksy i dobrze ścięła napewno jeszcze się do niej wybiorę
moim zdaniem warto wybrać się tam ze względu na promocję jaką mają przy pierwszej wizycie
dzieki za info zalezy mi na dobrze dobranym blondzie i podcieciu koncowek oraz podcieciu grzywki.Chyba sie do niej umowie...a nie wiesz na jakich farbach pracuja?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości