Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-09, 23:46   #3661
zetka89
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI

Nija ja myślę, że warto przezwyciężać nasze lęki
tylko człowiek musi być silny, patrzę na najbliższy mi przykład - mój kuzyn.
kilka lat temu miał wypadek samochodowy z udziałem pociągu, zginęła jego mama, on sam był 2tygodnie w śpiączce. Później miał w psychice lęk przed wsiadaniem do samochodu, ale w końcu go pokonał i zrobił nawet prawo jazdy. Po jakimś czasie jechaliśmy we dwójkę samochodem i mieliśmy dosyć poważny wypadek (przez pijanego kierowcę, zderzenie z tirem, zepchnięcie nas przez inny samochód, uderzenie w drzewo) i znowu mój kuzyn był 5dni w śpiączce w bardzo ciężkim stanie. Zarówno on jak i ja mieliśmy potem obawy wsiadać do samochodu itd. On znowu to pokonał, ja zrobiłam prawko i w dniu dzisiejszym jedynie czasem boję się wyprzedzać tiry (ale to tylko jeśli akurat mi się w trakcie przypomni wypadek)

zetka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 00:08   #3662
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Ufff chociaż Ty jedna

Nie wiem co będzie jak nie znajdę mieszkania bez gazu. Nie chcę o tym myśleć. Nie biorę takiej możliwości pod uwagę.
Wiem , ze jest trudno, strach niestety duzy, ale tak jak Hula pisze, mogą sie zdarzyc ( nie muszą, ale mogą to podkreślam), że jednak będziesz musiala mieszkac w mieszkaniu gdzie jest gaz, trauma jest, ale niestety trzeba strach mimo to przezwyciężać, ale życze mimo wszystko żebyś znalazła ( w chwili obecnej bo to najważniejsze) mieszkanie bez gazu.
Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
no ja sobie to powtarzam cały czas, że przecież teraz jesteśmy razem i wogóle ale to nie działa! ta zazdrość gdzieś we mnie siedzi!

a co do TŻ i wakacji to ja z moim będziemy się widywali tylko w weekendy i to chyba nie wszytskie;/ On będzie pracował w Krakowie ja mam nadzieję, że w kielcach
Zazdrość rzecz normalna, ale dasz radę kochana, przecież on jest z tobą, ciebie kocha, a nie byłą, ty jesteś dla niego najpiękniejsza i po prostu baw się dobrze i pokaż ( wredna jestem i pewnie bym tak zrobila) jaka to jesteś z tż szczęsliwa i jak świetnie się bawicie.
Cytat:
Napisane przez e_myszka Pokaż wiadomość
Jasne, leć po prezenciki bo nie wiem czy to nie jest jakoś ograniczone
A co do zdjęć, nie wierzę ,że nikt Cię nie chcial! Źle szukałaś! Śliczna z ciebie dziewczyna więc byś znalazła za darmo, ale skoro jesteś aż tak zdeterminowana to ważne żeby zdjęcia łądne wyszly Wyslałabyś mi na PW linka do profilu tej dziewczyny, chętnie zobacze jakie robi zdjęcia ? Zresztą jeśli te wyjdą dobre i wrzucisz je na swój profil to znalezienie kolejnego fotografa będzie 2 razy latwiejsze
Jak tylko ogarnę wszystkie zaliczenia mykam na zdjęcia mam już w kolejce 2 fotografów
Jutro pójde do rossmana, juz kod mam
Pisałam do fotografów, ale większosc w trójmiasta chce opłaty za zdjęcia i to dużej, no i napewno odstraszają moje nie profesjonalne zdjecia. A profil tej dziewczyny zaraz ci podam Myślę,że będzie ok
A i już wiem, że będzie chyba romantycznie i dziewczęco bo mówila, że jak chcę to mam wziąć sobie jakieś ciuchy z kokardkami, falbankami i koronkami

Maseczka na twarzy, balsam brązujący i pazurki fioletowo-różowe, będzie dobrze, egzamin zalicze, dostane pracę, a jak nie... no to nie
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 00:13   #3663
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetka89 Pokaż wiadomość
Nija ja myślę, że warto przezwyciężać nasze lęki
tylko człowiek musi być silny, patrzę na najbliższy mi przykład - mój kuzyn.
kilka lat temu miał wypadek samochodowy z udziałem pociągu, zginęła jego mama, on sam był 2tygodnie w śpiączce. Później miał w psychice lęk przed wsiadaniem do samochodu, ale w końcu go pokonał i zrobił nawet prawo jazdy. Po jakimś czasie jechaliśmy we dwójkę samochodem i mieliśmy dosyć poważny wypadek (przez pijanego kierowcę, zderzenie z tirem, zepchnięcie nas przez inny samochód, uderzenie w drzewo) i znowu mój kuzyn był 5dni w śpiączce w bardzo ciężkim stanie. Zarówno on jak i ja mieliśmy potem obawy wsiadać do samochodu itd. On znowu to pokonał, ja zrobiłam prawko i w dniu dzisiejszym jedynie czasem boję się wyprzedzać tiry (ale to tylko jeśli akurat mi się w trakcie przypomni wypadek)
Dla Ciebie te wszystkie lęki są równorzędne. Dla mnie niestety nie

Chyba w każdej rodzinie zdarzyły się różne tragedie. Moja ciocia też zginęła na przejeździe kolejowym, kiedy we mgle (do tego mróz, śnieg) zaklinowali się samochodem na tym nieszczęsnym przejeździe (na górce, okropne miejsce) i nie usłyszeli pociągu (nie wiem jak to możliwe...). Ciocia zginęła na miejscu, wujek długo dochodził do zdrowia. Inne wypadki samochodowe też były, chociażby taki, w którym mój wujek (inny) prawie stracił oko i był cały poparzony. Ciągle słyszy się o wypadkach... Ale mimo to zapisałam się na prawko i nie mam żadnego lęku przed prowadzeniem samochodu.
Jako dziecko miałam nieprzyjemne zdarzenie na basenie - teraz w ogóle nie boję się wody.
Mimo ostatniej katastrofy samolotu chyba nie miałabym oporów przed wejściem nad pokład.
Ale lęku przed gazem nawet nie chcę przezwyciężać. Nie chcę mieszkać w takim mieszkaniu na stałe. Po prostu nie chcę, tak samo jak nie chciałabym dzielić pokoju z osobą palącą czy nie chciałabym, żeby spod podłogi wychodziły pająki. Każdy szuka pokoju wg swoich wymagań.

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Wiem , ze jest trudno, strach niestety duzy, ale tak jak Hula pisze, mogą sie zdarzyc ( nie muszą, ale mogą to podkreślam), że jednak będziesz musiala mieszkac w mieszkaniu gdzie jest gaz, trauma jest, ale niestety trzeba strach mimo to przezwyciężać, ale życze mimo wszystko żebyś znalazła ( w chwili obecnej bo to najważniejsze) mieszkanie bez gazu.
Dziękuję
Rozmawiałam na gg z tą dziewczyną od mieszkania i przeszłyśmy na luźniejsze tematy i napisała mi, że ona rok temu miała taką nieprzyjemną sytuację. Wentylacja przestała działać, ona wyszła z łazienki i zemdlała. Nie pytałam dalej kto ją uratował, ale jak tu się nie bać. W mojej rodzinie właśnie z takiego powodu była ta tragedia. A znajoma mojej mamy też "tylko" zemdlała, ale na szczęście mąż w porę się zjawił w domu
Stary 2009-06-10, 00:38   #3664
e_myszka
Zakorzenienie

dobranoc od 11 kciukasy dla emyszki
Stary 2009-06-10, 01:07   #3665
zetka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Dla Ciebie te wszystkie lęki są równorzędne. Dla mnie niestety nie

Chyba w każdej rodzinie zdarzyły się różne tragedie. Moja ciocia też zginęła na przejeździe kolejowym, kiedy we mgle (do tego mróz, śnieg) zaklinowali się samochodem na tym nieszczęsnym przejeździe (na górce, okropne miejsce) i nie usłyszeli pociągu (nie wiem jak to możliwe...). Ciocia zginęła na miejscu, wujek długo dochodził do zdrowia. Inne wypadki samochodowe też były, chociażby taki, w którym mój wujek (inny) prawie stracił oko i był cały poparzony. Ciągle słyszy się o wypadkach... Ale mimo to zapisałam się na prawko i nie mam żadnego lęku przed prowadzeniem samochodu.
No dla mnie jest to porównywalne. Wiadomo, że w każdej rodzinie są tragedie, tutaj chodziło mi raczej o to, że mój kuzyn stracił w wypadku matkę, dwa razy prawie sam nie zginął i pokonał ten lęk dotyczący samochodów w porównaniu do tego, że to nie Tobie osobiście zdarzyła się tragedia z gazem (ale oczywiście każdy inaczej reaguje na różne sytuacje i czasem tragedia kogoś z rodziny może na nas bardziej zadziałać niż nasza własna ).
Tak jak Ty teraz mówisz, że nie chcesz nigdy zamieszkać w mieszkaniu z gazem tak ja mówiłam po wypadku, że nigdy nie wsiądę do samochodu (nie mówiąc o tym, że sama miałabym kiedyś prowadzić.) A teraz cieszę się, że mam to za sobą i dałam sobie z tym radę i tyle.

Cytat:
dobranoc od 11 kciukasy dla emyszki
pewnie!

Stary 2009-06-10, 06:31   #3666
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

jak Panie wstana to Panie potrzymają kciuki od 8 do 10 prawda?
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 07:56   #3667
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Hula juz 3mam
u mnie tu w mieszkaniu tez jest woda na gaz, na poczatku mialam jakies stresy, ale po prostu nie zamykam drzwi na zamek i mowie tz-towi by do mnie zagladal co jakis czas czy nic mi nie jest i jakos zyje;D

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 08:17   #3668
kalioppe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
jak Panie wstana to Panie potrzymają kciuki od 8 do 10 prawda?
a potem miłe Panie przerzucą się na trzymanie za mnie do 10 do 12, prawda?
a później od 14 do 15.

Kiedy bogowie chcą nas ukarać, spełniają nasze prośby./
O.Wilde

UWAGA jeżdżę
kalioppe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 08:30   #3669
e_myszka
Zakorzenienie

o kurczę, i znowu nic dziś niie zrobię cały dzień trzymania kciuków!
Stary 2009-06-10, 08:43   #3670
kalioppe
Zadomowienie

Cytat:
o kurczę, i znowu nic dziś niie zrobię cały dzień trzymania kciuków!
przepraszam

O.Wilde

UWAGA jeżdżę
Stary 2009-06-10, 09:39   #3671
marta6704
Zakorzenienie

I za mnie proszę o kciuki od 14 do 15
Stary 2009-06-10, 11:50   #3672
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
No dla mnie jest to porównywalne. Wiadomo, że w każdej rodzinie są tragedie, tutaj chodziło mi raczej o to, że mój kuzyn stracił w wypadku matkę, dwa razy prawie sam nie zginął i pokonał ten lęk dotyczący samochodów w porównaniu do tego, że to nie Tobie osobiście zdarzyła się tragedia z gazem (ale oczywiście każdy inaczej reaguje na różne sytuacje i czasem tragedia kogoś z rodziny może na nas bardziej zadziałać niż nasza własna ).
Tak jak Ty teraz mówisz, że nie chcesz nigdy zamieszkać w mieszkaniu z gazem tak ja mówiłam po wypadku, że nigdy nie wsiądę do samochodu (nie mówiąc o tym, że sama miałabym kiedyś prowadzić.) A teraz cieszę się, że mam to za sobą i dałam sobie z tym radę i tyle.
Współczuję kuzynowi, strasznie przeżycia i to w tak młodym wieku
Ale dobrze, że i Ty i on poradziliśmy sobie z tym

Wymieniłam buty na większy rozmiar, teraz pasują idealnie

Stary 2009-06-10, 13:00   #3673
DsC
Zakorzenienie

W sumie nic dziwnego, że się boi Nija... jeżeli się mieszka od urodzenia w miejscu gdzie nie ma gazu... też bym się pewnie bała Ale ja mieszkając w bloku w ogóle prawie o tym nie myślę!

No i 5 wpadła z etyki za to podpis na cały indeks... bazgroły raczej!
Stary 2009-06-10, 13:08   #3674
ViLLeMkA
Zakorzenienie

a ja wczoraj bylam na woda, opalilam sie, bylo cieplutko slicznie i w ogole ;x
ale za to moja przyjaciolka ktora ma bardzo jasna karnacje ma cale poaprzone nogi : (
bo polozyla sie na brzuchu i wysmarowalam jej plecy uda i posladki taka gruba warstwa, a lydki olalam, bo ona miala sie posmarowac sama len jeden! ^^

i nawet obiad ugotowalam
master

a dzisiaj caly dzien z unia ; (

a co do rozmowy o gazie, nigdy nie mialam nic na gaz poza kuchenka gazowa.. ;x
i chyba wolalabym nie miec, ale wiadomo jak jest.
w ogole dla mnie ogrzewanie gazowe i inne takie to jakby strasznie przestarzala forma ogrzewania :O chyba nawet nie znam nikogo kto ma gaz ;x u mnie ciepla woda do kranow i kaloryferow przyplywa gotowa z blizej nieokreslonego miejsca
i dla mnie oczywiste jest ze we wszystkich mieszkaniach tak jest

a nie ?

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 13:23   #3675
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
W sumie nic dziwnego, że się boi Nija... jeżeli się mieszka od urodzenia w miejscu gdzie nie ma gazu... też bym się pewnie bała Ale ja mieszkając w bloku w ogóle prawie o tym nie myślę!
Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
a co do rozmowy o gazie, nigdy nie mialam nic na gaz poza kuchenka gazowa.. ;x
i chyba wolalabym nie miec, ale wiadomo jak jest.
w ogole dla mnie ogrzewanie gazowe i inne takie to jakby strasznie przestarzala forma ogrzewania :O chyba nawet nie znam nikogo kto ma gaz ;x u mnie ciepla woda do kranow i kaloryferow przyplywa gotowa z blizej nieokreslonego miejsca
i dla mnie oczywiste jest ze we wszystkich mieszkaniach tak jest

a nie ?
Ja mam chyba bojler na centralne ogrzewanie albo na prąd, nie wiem Wiem, że tata jako pracownik kopalni dostaje ileś ton węgla na zimę i dzięki temu jeszcze nie zbankrutowaliśmy przez opłaty.

Niektórzy mają w łazience takie coś na gaz. I ten płomień gazu ogrzewa od dołu wodę

Właśnie uruchomiłam swoje znajomości krakowskie Mogę zamieszkać nawet w Krakowie, byle bez gazu

Dzwoniłam w odpowiedzi na jedno ogłoszenie w Katowicach, całe mieszkanie 2 osobowe do wynajęcia - pomyślałam, że mogę sama wynająć i potem poszukać współlokatorów. Ale pan nie był zbyt miły słysząc, że chodzi o studentów

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

A tak w ogóle to my w domu też mamy kuchenkę gazową, ale schowaną głęboko w piwnicy I pozwalam jej użyć mamie tylko w obecności taty i tylko wtedy, kiedy wyłączyli prąd na więcej niż kilka godzin, a ja umieram z głodu i pragnienia
Stary 2009-06-10, 13:30   #3676
ViLLeMkA
Zakorzenienie

nie no kuchenki gazowej sie nie boje w ogole, bo przeciez bardzo dobrze czuc gaz jak sie ulatnia, ja czuje od razu.

a w lazience nie mam zadnego bojlera, zadnego podgrzewacza, nic
pusto
ja bylam pewna ze w mieszkaniach w blokach tak jest, chyba ze to jakies budynki starsze, jak maja 40, 50 lat ;x
a w mieszkaniu sluzbowym mojej mamy kiedys mielismy podgrzewac wody na prad, i byl fajny, tylko szkoda ze kase zzeral w tempie blyskawicznym

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2009-06-10 o 13:34
Stary 2009-06-10, 14:33   #3677
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
nie no kuchenki gazowej sie nie boje w ogole, bo przeciez bardzo dobrze czuc gaz jak sie ulatnia, ja czuje od razu.

a w lazience nie mam zadnego bojlera, zadnego podgrzewacza, nic
pusto
ja bylam pewna ze w mieszkaniach w blokach tak jest, chyba ze to jakies budynki starsze, jak maja 40, 50 lat ;x
a w mieszkaniu sluzbowym mojej mamy kiedys mielismy podgrzewac wody na prad, i byl fajny, tylko szkoda ze kase zzeral w tempie blyskawicznym
ja miszkam w starym, 11 pietrowym bloku i tez tutaj nie mam nic prócz kuchenki gazowej , ale własnie w starej kamienicy jak mieszkałam to miałam ;P
Stary 2009-06-10, 14:36   #3678
Nija_
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/1987697,12,item.html

No dobra, jakbym miała do wyboru samolot i inny środek transportu to chyba wybrałabym inny
Stary 2009-06-10, 17:09   #3679
marta6704
Zakorzenienie

Czeka mnie raczej kampania wrześniowa
No coż chyba, że będzie cud.

Niby dostałam ta pracę, w sobotę mam szkolenie i wtedy ostatecznie zdecyduje czy chcę tam pracowac.
I paczkę z rossmana te odebrałam, ostatnią

Za to humor mam paskudny i pogoda robi się adekwatna do mojego nastroju
Stary 2009-06-10, 17:40   #3680
e_myszka
Zakorzenienie

a ja mam 3 z tego co dziś pisałam
Same 3 będą w indeksie, no ale trudno - inaczej bym się nie wyrobiła z nauką...
jeszcze 4 zaliczenia tzn 1 poprawa kola z ćwiczeń, zaliczenie i 2 egzaminy i wakacje! ( za 2 tygodnie :P )
Stary 2009-06-10, 18:46   #3681
Mariolcia =P
Zakorzenienie

a ja siedze i kuje slowka. z jezykoznawstwa mam 3, bylo duzo , nawet 5, podejrzewam, ze on tego nawet nie spr....

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 18:54   #3682
zetka89
Zakorzenienie

a ja sobie w bibliotece siedzę ;P
przy okazji ściągam filmy na dzisiejszy wieczór filmowy ;x

Stary 2009-06-10, 19:57   #3683
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:

Niby dostałam ta pracę, w sobotę mam szkolenie i wtedy ostatecznie zdecyduje czy chcę tam pracowac.
I paczkę z rossmana te odebrałam, ostatnią

Za to humor mam paskudny i pogoda robi się adekwatna do mojego nastroju
a jakie warunki są tej pracy?

kupiłam buty na wesele i jestem umówiona do fryzjera więc teraz żadna była nie jest mi straszna

aaaa i zdałam wczorajszy egzamin
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 20:03   #3684
ViLLeMkA
Zakorzenienie

a ja juz poszlam biegac, pocwiczylam troche, zjadlam pyszne kolorowe kanpaki z mnsotwem warzyw.

i co, i pomalu sie nastrajam ze juz 20 i powinnam juz wrocic do unii .. zapowiada sie dluugi wieczor i dluuuga noc ze wspolnota ^^

Stary 2009-06-10, 20:28   #3685
zetka89
Zakorzenienie

Vill a co Ty się z tej Unii tyle uczysz

a ja dzisiaj miałam wyniki z business english i zdałam

no to mnie jakaś choroba rozłożyła, świetnie że akurat w czasie kiedy powinnam dzień i noc kuć do dwóch najgorszych egzaminów.

nawet nie mam siły na noc filmową
no ale jakoś będę musiała znaleźć bo obiecałam.

Stary 2009-06-10, 20:35   #3686
kalioppe
Zadomowienie

Cytat:
mnie chyba tez, ale juz prawie się z tym pogodziłam. nie ma lekko

O.Wilde

UWAGA jeżdżę
Stary 2009-06-10, 21:17   #3687
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Vill a co Ty się z tej Unii tyle uczysz
.
ja sie bardziej zbieram do nauki unii, bo ciezko mi to idzie, i wlasciwie wiecej siedze z ksiazka w rece niz cos z tego wiem..

po prostu mam egzamin w poniedzialek, pytania otwarte, egzamin 1,5 h wiec cos trzeba wiedziec...
a ksiazka 500 stron i oczywiscie pamieciowka, procesy integracyjne, struktury, 3 filary, polityka taka smaka i owaka

po stokroc wole mikro i matme!

Stary 2009-06-11, 02:31   #3688
lele
Zakorzenienie

jestem w domu. sesja zakonczona( no okej, moge meic jeszcze prpawke z wtyki,alke egzmimny wszytskie).. do slubu masa roboty, pozdrawaim
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 03:27   #3689
urodzona3maja
Rozeznanie

Talking Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI

ojej.. ile mnie tu nie było ! a Wy nadal istniejecie !
Lele,Zetka pamietam Wasze login-y nawet ! niezawodna pamiec studentki
Stary 2009-06-11, 04:06   #3690
zetka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
jestem w domu. sesja zakonczona( no okej, moge meic jeszcze prpawke z wtyki,alke egzmimny wszytskie).. do slubu masa roboty, pozdrawaim
zazdroszczę!! ja niestety jeszcze nie koniec...

Cytat:
Napisane przez urodzona3maja Pokaż wiadomość
ojej.. ile mnie tu nie było ! a Wy nadal istniejecie !
Lele,Zetka pamietam Wasze login-y nawet ! niezawodna pamiec studentki

właśnie obejrzałam m.in. Zmierzch
a miałam doczekać do końca sesji ;P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości