|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
![]() ja mialam w bukiecie rozowe roze, we wlosach rozowa rozyczke a na sali pomaranczowo lososiowy wystroj
|
|
|
|
|
#1682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na was kobietki to zawsze mozna liczyc![]() Cytat:
a mój tata sie wkurzyl, z ebaba sie bedzie nam wpraszac. powiedzial, ze jakbysmy mieli sale na 400 osób to moze i bysmy ja zaprosil, ale jest limit do 170 osób i nie ma mowy (nawet jak nam ktos odmówim to i tak niech sie babka cmoknie)
|
||||
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki jak sie nazywa ta chusteczka ozdobna wkladana do kieszonki garnituru??
![]() z gory dziekuje za pomoc
|
|
#1684 |
|
Przyczajenie
|
zatem powodzenia! My wybieramy się w piątek
Napiszcie jeszcze dziewczyny, co robicie z podziękowaniami? komu, w jaki sposób (dyskretnie czy z pompą) i jakie upominki a czasu coraz mniej... http://dw.daisypath.com/O1K9p2.png |
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() własnie napisalam do tego fotografa co ma mi zrobic sesję niespodzianke dla TZ - pamietacie. chce sie z nim umówic na nastepny tydzien, tata powiedzial ze mnie zawiezie, bo to jest w innym miescie, mama pojedzie z nami. zawioza mnie, skocza sobie na zakupy a jak zrobie sobie sesję i po mnie wrócą oby tylko fotograf mial wolne.
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włożymy je w kosze z czyms słodkim i jakims np winkiem nie bedziemy dawac kwiatów bo ten dzien i tak okupiony bedzie wielka ich iloscia.
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
czy dane swiadków sa wymagana przy spisywanieu protokołu, czy dopiero potem mam dac??
|
|
|
|
#1688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w papierach mam zapisane, ze musi byc przy spisywaniu protokołu: - akt chrztu -bierzmowanie - swiadoctwo z kursu przedmałzenskiego -swiadectwo z liceum - dokumenty z USC -dowód - dane swiadków a tydzien przed: - poradnia - spowiedzi - zaswiadczneie o zapowiedziach jedziemyz TZ dzis na 17.00 spisac protokól wiec trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam wszystko i jedna uwaga mi sie nasunela.. MADZIALENKA jak ty na codzien jestes taka panikara i o wszytko sie tak martwisz i gadasz gadasz pytasz pytasz i na przemian gadasz to ja wspolczuje twojemu tz przeciez ty go na smierc zagadasz..
borok jeden.. Cytat:
przeciez to nie jest obowiazkowe a co do Pauli od dzis tez nie lubie tego kawalka.. bardzo nie lubie - ale jadac na sale mowilam do tz ze to pewnie - niestety- bedzie jeden z pierwszcch kawalkow..sliczne ![]() Madzialenka12344321 - zajmijcie sie najpiero sprawami w urzedzie bo be ukladu wesele sie odbedzie ale bez protokowu czy spowiedzi juz nie.. jesli chodzi o solarium to ja chodze na lezace ale takie otwarte "kosmiczne" jakbys na fotleu kosmonauty siedziala nie mam bialych plam na lopatkach a fajnie opala.. smaruje sie kremem kupywanym w solarium a na sobie mam tylko majtochy opalam sie bez stanika... jesli chodzi o protokol to moja kuzynka spisywala kilka dni przed slubem bo byli zagranica.. a jelsi chodzi o swiadkow to wsyztko zalezy od ksiedza ale raczej przy protokole..Cytat:
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha
oj tak, potrafię zagadac na smierc. jak ten chlopczyk z reklamy tp a dane swiadków to: imię, nazwisko, data urodzenia, adres zamieszkania i cos jeszcze?? bo wiecej nie wiem
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, ja obecnie jestem pochłonięta nauką
ale oczywiście w chwilach wolnych nie omieszkam pomysleć o ślubie, mam prośbę czy któraś z waz ma możę zdjęcie krótkich włosów coś ala bob z diademem? nie bylam jeszcze na próbnej fryzurze, jesli juz sie na nią zdecyduje to dopiero po obronie, ale jestem wciąz niezdecydowana czy sie uczesac czy obciąć, w związku z tym szukam jakiś zdjec krótkich fryzurek z diademem albo opaską.
|
|
|
|
#1693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem byc moze u was jest inaczej
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze no , swiadkowa ma zgaszony telefon
wiem tylko jak sie nazywa (ale nie dam sobie reki uciąc czy nie ma 2 imion- chyba nie) , data urodzenia, miejsce zamieszkania. nie wiem czy cos jeszcze jest wymagane??
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzwoniła dzisiaj do nas kobieta z sali i pyta czy mamy umowę spisaną bo ona nie może jej znaleźć i że mamy 2 tyg przed ślubem przyjść z umową i z gotówką by dać jej na zakupy
wcześniej mówiła że zaliczkę teraz a resztę po ślubie a teraz coś takiego i jeszcze mówi że to chyba oczywiste że muszą zakupy zrobić ![]() ![]()
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a inaczej sie z ni a umawialas?? jak masz napisane w umiowe?? |
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmykam
Pewnie będę dopiero po weekendzie Choć może w piątek uda mi się zajrzeć do Was. Bawcie się dobrze i opalajcie na słonku
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez za chwilke zmykam spisac ten protokół
mam nadzieje, ze dane które mam na chwile obecna wystarcza.
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atomufka zostawie wiadomosc dla ciebie bylas zaintersowana tematemMoja mama była pytać o zmiane tych dowodów i pani jej powiedziała ze jak jest taka sytuacja to ja musze przyjsc po ślubie spisac wniosek o nowy dowód podpisac go wypełnić wszystko i złożyc, panie go przytrzymaja i puszcza do realizacji jak rodzice doniosa moj akt małżenstwa. Wiec ten problem to juz nie problem
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2009-06-10 o 17:03 |
|
|
|
|
#1701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Swieżo upieczonym zonkom składam najlepsze życzenia Dzis wróciłam ze szpitala... Operacja sie udała, aczkolwiek jeszcze musze poczekac na wyniki badań histopatologicznych. Ordynator powiedział, że udało się wyciąć całego guza i powinnam miec spokój ![]() Staram sie byc dobrej mysli ![]() Byłam najmłodsza na oddziale i mówiono na mnie "laska", alo "młoda". Jak dzis wychodziłam, starsze panie życzyły mi, żebym tu nie musiała wracać, bo jestem na to za młoda... ![]() Dostałam L4 na dwa tygodnie, w środę idę na zdjęcie szwów. Nasze mieszkanie nabiera kształtów, kupiliśmy juz kilka lamp, ale ciągle nie możemy sie zdecydowac na te do sypialni... Kupiłam też bielizne na ślub, bo 18 czerwca idę na przymiarkę i muszę miec biustonosz, w którym pójde do ołtarza. Przeżyłam szok, bo jak wyciągnęłam biuostonosz z reklamówki, okazało sie, że jest brudny- miał ogromna plame na lewej miseczce ![]() Przedtem tego nie zauważyłam... Chciałam to czyścic, ale siostra poszła z nim w moim imieniu do reklamacji i w sklepie go wyczyszczono ![]() Anula, tak jak zapowiedziała- kupiłam tę gazetke z przepisami Ale cudo tam zamieściłaś ![]() Doskonale pamiętam ![]() Cytat:
![]() Super, super, super ![]() Cytat:
Niech dzidzia rośnie zdrowo ![]() Cytat:
Piękna niespodzianka! Ale romantyk z Twojego TŻcika ![]() Maggie1983, normalnie popłakałam się jak głupia czytając twoja relacje z dnia ślubu ![]() sas, co do kupowania książek- to nie tylko zboczenie polonistki, ale też bibliotekarki . W niedzielę znowu wróciłam z zajęć z dwoma nowymi ksiązkami ...
Edytowane przez Rybulka Czas edycji: 2009-06-10 o 17:05 |
|||
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy w moim urzedzie panie tez beda takie mile![]() Nam do slubu zostalo 2,5 tygodnia.A ja juz sie stresuje i nic nie jem ![]() Juz za tydzien lecimy do Polski ![]() Dzis dostalam @ ,ale juz mialam stresa ze jestem w ciazy Na szczescie jeszcze nie.Teraz to byloby mega nie na reke![]() Rybulko super ze zabieg sie udal.Mam nadzieje ze wyniki beda dobre. Ja tez mam przymiarke 18tego
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki by wyniki były dobre.Muszę spłodzić kilka stron pracy mgr na zaliczenie seminarium, mam 3 strony i zero weny na napisanie kolejnych. |
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestem
![]() Wkurzyłam sie, stalam w kolejce do kancelarii w Kociele. przyszła moja kolej, wchodze, mówie o co chodzi. a ksiądz do mnie: a nikt wam nie moił, ze takie sprawy zalatwia sie poza godiznami otwarcia kancelarii ja mówie, ze nie (bo 2 księzy nam chciało spisywac protokól własnie w tych godzinach : raz jak poszlam po kartki do poradni i dwa jak poszlam po akt chrztu - ale wtedy nie mileismy jeszcze wszystkich dokumentow) a ksiądz do mnie" to ja wam to teraz mówie, bardzo ie przyjemny był,. mówil, ze co sie tak z tym spieszymy. ze do 1 lipca mamy czas przeciez. w koncu go poprosilam , aby nas zapisal (nie chciałm ale w koncu ulegl). zapisal nas z wielkim niesmakiem na buzi na piatek o 19. w piąetk: - 16.30 - 17.30 tance - 18.00 - 18.30 - msza i spowiedz 19- spisanie protokołu ![]() Rybulko super, ze oparacja sie udalo. trzymam kciuki za pozytywne wyniki. ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- aaa i bym zapomniała. ksiądz zapytał sie mnie czy odbylismy juz pierwsza spowiedz: powiedziałam , ze nie. to prawie na mnie nakrzyczal, ze powinnam to zrobic 3 miesiące przed slubem dziwny to krzyczy,z e za póxno, a z protokołem,z e sie spieszymy
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
ech no chyba
![]() Tz od rana tez dzwonił do dekoratorów i grajków na slub i albo ktos byl u lekarza, albo na zebraniu albo nie mógł teraz rozmawiac lub nie odbierał co za dzien
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
No nic dziwnego długi weekend wiec ludzie nie myśla juz o pracy i ciezko cos załatwic.
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka a wy juz macie te kartki do spowiedzi?My je dostalismy dopiero po spisaniu protokołu.
|
|
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze w piatek o 19.00 nie odwidzi sie jakiemus księdzu i nie powie aby przyjsc innego dnia. edit: ktos wie jakie dokładne dane swiadków sa wymagane?? |
||
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

a mój tata sie wkurzyl, z ebaba sie bedzie nam wpraszac. powiedzial, ze jakbysmy mieli sale na 400 osób to moze i bysmy ja zaprosil, ale jest limit do 170 osób i nie ma mowy (nawet jak nam ktos odmówim to i tak niech sie babka cmoknie) 
kocham to!!! a w dodatku mój TŻ to

wiec trzymajcie kciuki
najpierw sam je wymienił, a później mówi, to teraz je powtórzmy. I pytał się po kolei 1,2,3....? A później zaczął wymieniać w róznej kolejnosci numerki 5? 4? 7? 1?
A ksiądz : ,,no tak, no tak słuszna uwaga
"
No i na szczęscie nie wspomniał o pieniadzach. Sami dalismy. Zdecydowanie przyjemniej daje się kopertę gdy ksiadz o nią nie prosi