|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Byłam dziś w lumpeksie koło mnie, ale nic ciekawego nie upolowałam. Dotarło do mnie kilka dni temu (choć jeszcze nie zrobiłam przepatrzenia moich upolowanych ciuszków), że muszę się teraz skupić na ciepłych pajacach, kaftanikach i śpioszkach, bo głównie mam bodziaki i cienkie pajacyki. No i taki ciepły pajacyk wygrałam dziś na Allegro
Taki sam kupiła moja kumpela z pracy, gdy 3 tygodnie temu pierwszy raz poszłam z nią na zakupy dla dzieci do lumpeksu.
|
#3062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
||
|
|
|
#3063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czysty przypadek
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
||
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Mąż szlifuje teraz gładź w naszej przyszłej sypialni, więc i ja powinnam się wziąć za jakąś pożyteczną pracę Czeka na mnie prasowanie i cerowanie skarpetek, ale najpierw to chyba pójdę nastawić zmywarkę i ogarnę trochę kuchnię.
|
#3066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
nie mam gdzie wstawić w tym mieszkaniu, ale jak już wprowadzimy się do siebie to będzie nasz pierwszy zakup
|
||
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo była z cudną aplikacją słonia, a ja zbieram figurki tych zwierzaczków i lubię wszelkie motywy słoniowe.
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Malin słodkiego Misiola upolowałas i bardzo uniwersalny płciowo
a ja sie dziś z wami zagadałam i przegapilam jedna aukcje i chyba za to mala mi kopniaki teraz serwuje
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#3069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() podobać mi się on nadal podoba Muszę się pochwalić, kupiłam dziś wózek z mamą ten mi przypadł do gustu najbardziej jest dla mnie bardzo wygodny i gondolę ma dużą co w zimie jest plusem ![]() Malin oglądałaś go to Roan Marita a kolor to czekoladowy brąz w kremowe groszki ![]() jestem zadowolona ![]()
|
|
#3070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3072 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spacerku z mężem
![]() Cytat:
co do FASu , niektóre dzieci rodzą się z normalnym wyglądem, ale np mają kłopoty z koncentacją, albo z pamięcią...FAS podobnie jak np zespół downa ma różną intensywność, tzn dziecko może mieć bardzo rozwinięty FAS albo jedynie niektóre jego symptomy. Cytat:
Cytat:
no i ostatecznie dla mnie unikanie alkoholu w ciązy nie jest żadnym poświęceniem. to moje elfiątko, moja córeczka, mój skarb... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś zobaczyła ciuszki, jakie do tej pory "upolowałam", to wiele z nich pewnie by Ci się spodobało, bo są właśnie w takim kolorze - beżowym. Nie wiem, co się urodzi, a ciuszki beżowe są uniseks.
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tysiak ja również korzystam z tego programu i dzięki temu zaoszczędzam czas i pieniądze )
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-06-10 o 21:02 |
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Tysiak ty chodzisz do Najmana? Czy mi się coś ubzdurało? W każdym razie on chyba Cezary ma na imię (jeśli to dwie te same osoby) bo właśnie znalazłam go na Naszej-Klasie u znajomych mojego gina, nawet sympatycznie wygląda. Nie wiem jak wy ale ja lubię jak gin wygląda sympatycznie
Kurcze, jajek na miękko mi się zachciało...---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- No to nie dużo. Też chyba na allegro zacznę polować. Właśnie mój kot dobiera się do psiej karmy. Wykończy mnie... Jak nie było psa to suche w zęby go kuło a teraz je, ale psie... A karma dla kastratów jeszcze trochę i kurzem obrośnie. |
|
|
|
#3079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bez obrazy, ale mogłaś to chociaż raz przeczytać zanim się podpisałaś pod tym Po 3 cukierkach 1,6 promila alkoholu we krwi? Rany Julek Kulamy się z mężem ze śmiechu od pięciu minut i nie możemy się uspokoić![]() Może powinnam podrzucić Twój pomysł żulom stojącym pod żabką, po co wydają tyle kasy na jabole, jak mogą zjeść Pawełka za 1,50 i mieć taką samą fazę. Może zwróć się do organizacji zajmujących się alkoholizmem wśród społeczeństwa, żeby zrobili nowe reklamy społeczne: Zjadłeś Pawełka - nie jedź i jak tylko zobaczysz, że Pani w delikatesach sprzedaje dziecku pawełka to koniecznie wezwij Policję rozwaliłaś mnie kompletnie na łopatki ![]() a tak na poważnie to może poczytaj co to jest promil alkoholu we krwi aż się popłakałam
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
z tym pawelkiem to nie raz byly cyrki juz, prawda jest ze kto zjadl wieksza ilosc to przy tescie na alkomat mial przekroczona dopuszczalna ilosc, tak jak po wypiciu alkoholu, ale nie wiem ile tego bylo. Osoba napewno nie byla pijana ani nic
|
|
#3081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
naprawdę dziewczyny bez urazy, ale skąd Wy te wiadomości bierzecie. Jutro normalnie pójdę kupić Pawełka do żabki i przepiszę Wam skład. Nawet jakby te 3 cukierki mon cheri składały się tylko i wyłącznie z denaturatu to nikt nie jest w stanie doprowadzić się do stanu 1,6 promila alkoholu we krwi. |
|
|
|
|
#3082 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynom chodziło o to, ze w wydychanym powietrzu jest dana ilość alkoholu ... wiadomo, że we krwi to nie możliwe ... ale w wydychanym powietrzu tak. Kiedys byla u mnie w domu taka sytuacja, ze tato dostal finlandie cukierki, i przed pojsciem do pracy zjadl kilkanascie, po drodze zatrzymala go policja i dmuchal w alkomat, wyszlo ze jest po alkoholu, wiec on kazal zabrac sie na badanie krwi, a tam nic ... dopiero jak go wypuszczali powiedzial, ze jadl cukierki z alkoholem :P
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Kikunia w wydychanym powietrzu a nie we krwi.... Jak tak nie wierzysz to proponuje czasem wlaczyc Tv i obejrzec wiadomosci bo huczalo o tym glosno
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Jak się czujecie? Jestem w 25 tyg i czuje sie swietnie. Jestem w Rowach nad morzem, pracuje sobie na recepcji, pogodę mamy śliczną. Jak znosicie te ciepłe dni? Wyczytałam ze sporo z Was kompletuje już wyprawkę. Ja mam tylko wózek i łózeczko, parę ciuszków i tyle. Chyba jeszcze czas na zakupowe manie, co? Termin mam na 20 września. Niestety mąż w wojsku służy ojczyźnie. Ale nie ma co narzekać. Nie mam żadnych zachcianek, poza jedną - na potęgę jem żelki Ale niewiele kilo mi przybylo, bo 5. I maluszek się rusza, ale nie znam płci, bo się odwróciło. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie. A może któraś z Was jest z nad morza?
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
u nas dziś leje buuuuu co do ciuszków ciepłejszych dla naszych dzieci zgadzam się, ja mam już właśnie tego pajacyka , dwie pary ocieplanych spodenek, dwie ciepłe bluzy, sweterek i jedną bardzo ciepłą pluszową bluzę. Cytat:
i to jest prawda, pracowałam w placówce dla trudnej młodzieży, mieliśmy alkomat, sama jestem obeznana z tą " maszynką" i badałam chłopców i niestety jest to prawda. w wydychanym powietrzu wykazują alkohol, choć oczywiście takiej zawartości alkoholu we krwi nie ma.
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3088 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3089 |
|
Przyczajenie
|
Oj nie
ja wiedziałam, że nawet ciąża nie zmusi mnie do jedzenia śledzi ;/ I alkoholu też zadnego. Może jestem przewrażliwiona, ale jak bralam ślub, to dosłownie łyka szampana wziełam i tyle. Nie chcę później pluć sobie w brode, że uszkodziłam maluszka. A mam takie nietypowe pyt: czy każda z Was tak konkretnie zdaje sobie sprawe z tego ze jest w ciązy? Bo ja mam z tym maly problem, choc bardzo sie ciesze to jakos tak nie zawsze to dociera. Widze rosnący brzuszek, czuję je, ale to tak jakby bylo gdzies obok mnie...
|
|
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
Teraz nalezaloby sie posmiac z Ciebie kikunia81 ze nie umiesz czytac tekstu ze zrozumieniem
smutne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

Taki sam kupiła moja kumpela z pracy, gdy 3 tygodnie temu pierwszy raz poszłam z nią na zakupy dla dzieci do lumpeksu.

A co do awersji to nie znam tematu z autopsji, nie mniej jednak napatrzałam się i nasłuchałam sąsiadów. Bardzo się cieszę, że część ludzi z takich rodzin jak choćby Ty czy Nika wychodzi na prostą i odcina się od takiego życia. podziwiam tez Twojego tatę, który pomimo wszystko ma ochotę wracać do takiego domu. U moich sąsiadów niestety powiela się schemat-dzieci mają dzieci, dzieci piją przy swoich dzieciach...
dla mnie to jest oczywiste, i myślę że dziecko które wychowało się w rodzinie bez alkoholików, nie jest w stanie zrozumieć tego popadania w skrajność...
czysty przypadek

a ja sie dziś z wami zagadałam i przegapilam jedna aukcje

Together forever