|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo ładny brzusio ![]() Cytat:
Fajny sposób na wybranie imienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A widzę, że piszecie o Jumperze - właśnie wczoraj w pracy odwiedziła nas koleżanka, która urodziła 2 miesiące temu i jej synek pojeździ jeszcze w nim może miesiąc góra dwa i się nie zmieści do gondoli. Także jej dziecko za długo w tej gondoli nie pojeździ, a jeszcze gdyby była zima to już wogóle byłoby ciężko. |
|||||||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Jesteśmy właśnie po drugim śniadanku. Pogoda nadal OK. Żeby tak było w sobotę...
Mój brzdąc znowu w okolicy 22 zaczął szaleć w brzuszku. Jakiegoś bębniarza mam w środku Ale na pewno łobuza, bo jak tatuś przyłożył głowę do brzuszka, to otrzymał mocnego kopniaka prosto w ucho![]() Orzeszek, gratulacje dla Gabi! ![]() Nika, niestety mamy maleńką łazienkę i stąd także maleńką wannę. Ale mizianki pod prysznicem też są fajne;P Tylko potem rachunki za gaz są podwyższone
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza łazienka też nie za wielka , ale ta wanna spora ( może dlatego , że ja taka mała to ona mi sie wydaje duża...) pod prysznicem to u nas z kolei problem , bo ja jestem dużo mniejsza od męża, więc tak jakoś cięzko się... wpasować... Troszkę się u nas przejaśnia, fajnie...robię spis ocen z testów, bo w sobotę mam zajęcia i będę studentom robić wpisy... to jest dopiero nudna robota...
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O! My też zdecydowaliśmy się na pieluszki wielorazowe, ale jeszcze nie robiłam zakupów pod tym względem. Zostawiam to na lipiec/sierpień. Cytat:
|
|
#3005 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie dziewczyny, bo widzę, że chcecie używać pieluszek wielorazowych . My również skłaniamy się do tego z różnych względów ( oczywiście pampersik na spacerek itp )
Teściowa namawia mnie na zakup suszarki w związku z praniem pieluszek( to będzie jednak zima, więc nie ma słonka które szybko wysuszy...) , mówi, że nawet codzienne pranie i suszenie w suszarce pieluszek wychodzi taniej niż stałe używanie pampersów... no i się zastanawiam...jak myślicie?
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam dobry humor. Słońce świeci, dzieciaczek się obudził i kopie, za 5 godzin długi weekend ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak sie napalilam na ten wozek. a teraz od poczatku poszukiwania wozka. zalezy mi na duzych kolkach pompowanych o tej samej wielkosci.
|
|
|
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenka najpierw rano dała znać i teraz się z mamą pobawiła, mama puka , Lenka kopie.. normalnie jestem w niej taaaak zakochana...ok, czyli myslisz, że to się opłaci? bo my z mężem właśnie o tym myslimy, szczególnie, że maleńka urodzi się w październiku i potem wiadomo, jesień , deszcze, zima, śnieg , a pieluszki suszyć trzeba no nic...chyba zaczniemy się rozglądać za suszareczką... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
pamieam jak na początku dyskusji i wózkach, dziewczyny bardzo się martwiły o za małe gondole , ja była m w sklepie jak zobaczyłam wózek z dużą gondolą od razu wiedziałam, że nie kupię takiego- OLBRZYMIE to dla mnie i moich 156 cm wzrostu.... i wybrałam Quinny, który ma normalką gondolkę , nienajwiększą, ale przynajmniej dam radę go prowadzić. każdej z nas pasuje co innego- po prostu idź i sama zobacz, może akurat tobie będzie się dobrze prowadził
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktem jest, że przy dziecku to tego prania będzie sporo, więc przynajmniej na czasie zaoszczędzisz ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo te 75 to chyba tylko dożylnie bym przyjęła
|
|
|
|
|
#3012 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
inna znajoma tez potwierdzila ze te suszarki strsznie duzo pozeraja energii. takze ja zrezygnowalam. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
a zalezy mi na tym by wozeczek byl nie tylko ladny ale przede wszystkim wygodny i dla dziecka i dla mamusi.
|
||
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
Męzuś robi pokój dziecięcy w którym stoi komputer dlatego nie miałam jak wejść i poczytać co u was ![]() Ja siedzę w domu i kombinuje co i jak z budżetem domowym - niesądziłam że aż tyle pójdzie na meble - ehhhh lece was poczytać
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje maleństwo raczej spokojne jest. Kopie raczej umiarkowanie-nie jest to jakoś szczególnie męczące. Czasem tylko napada na mój pęcherz... Rozpycha się tylko bardzo i przeciąga i wtedy żebra z prawej strony cierpią. A co do mizianek w wannie to ja marną wanne mam a prysznica w tym mieszkanku nie ma więc chcąc nie chcąc mizianki w łazience się zdarzają ale nie pod strumieniem wody.
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziecka dotarła porcja energii z mojego śniadania i coraz mocniej kopie
Pewnie daje mi znać, że powinnam wyjść już z Wizażu i zająć się pracą![]() Zaczynamy 6 miesiąc
|
#3016 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Jeszcze trochę i torby do szpitala będziemy pakować. A co do torby to jakiej wielkości torbę zamierzacie zabrać, bo ja w tej kwestii zielona jestem a jakąś torbę kupić muszę, bo w domu to tylko wielkie walizki mam.
|
||
|
|
|
#3017 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jedź i sama spróbuj wózek. ja też słyszałam o moim quinny różne opinie, ale tak jak mówię dal każdej kobiety priorytetem jest co innego. jak zobaczyłam go na zywo i pojeździłam to wiedziałam: wózek dla mnie! Cytat:
Cytat:
zaraz będzie lato, potem wrzesień a potem...Cytat:
tak więc chcę też spróbować wielorazowych, choć zaopatrzymy się na pewno i w pampersy, są wygodniejsze na spacerek ![]() co do torby to jeszcze nie myślałam. po pierwsze nie wiem czy nie będę rodzić w domu, po drugie do szpitala jak się idzie rodzić to też tylko na parę godzin...zobaczymy
|
|
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
Precious_81 - to nie byl sposób wybrania imienia, tylko intuicja ze będzie dziewczynka. Imię dla dziewczynki mieliśmy wybrane juz wcześniej Paulinka, a dla chłopca jeszcze nie. Tylko jak potem w Dniu Matki zobaczyłam że tego dnia sa imieniny Pauliny, to wiedziałam że bedzię dziewczynka, że to nie może być zbieg okoliczności.
dziewczyny, wiem że niektóre z was piją piwo Karmi. Czy to jest bezpieczne w ciąży. Bo takie piwo ma 0,5% alkoholu, a ja tydzień temu nie mogłam się powstrzymać i wypiłam. Czy pytałyście się może lekarza czy można? Edytowane przez III78 Czas edycji: 2009-06-10 o 11:55 |
|
|
|
#3019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znalazłam dziś w końcu moją ulubioną odmianę czereśni są wielkie, słodkie, i cieeemne i pyszne, kosztują teraz 20 zł za kilo, ale za nie każdą cenę oddam mam dziś smak sama nie wiem na co, na kanapkę, na owoce, na cini mini, na kapustę kiszoną z majonezem..ciekawe co jeszcze wymyślę
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3020 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam środowo.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do naszej wyprawki, to właśnie podejmujemy ostateczną decyzję co do wózka (zostały dwa modele do wyboru) i łóżeczko wybieramy. Poza tym mam sporo ciuszków i nic więcej. Dziś chyba podjadę do sklepu i pobuszuję za pierdołami (rożek, butelka, termoopakowanie, smoczek). Mama przysłałą trochę kasy, to może 100zł uszczknę I do lumpika chciałam się przejść w poszukiwaniu jakiś fajnych ciuszków na 68-86cm, bo małych mam już pełno.Cytat:
Cytat:
Rozpatruijemy jeszcze bebetto murano, bo od początku sie napaliliśmy na ten wózek i wczoraj znaleźliśmy go w sklepie. Ekspedient miał nas juz dość, bo przetrzepaliśmy w tym wózku dosłownie wszystko: montowanie wszelkich kombinacji, przypasowanie fotelika do samochodu, składanie stelaża, odpinanie wszystkich kół, przekłądanie rączek, mierzenie wszystkich wymiarów centymetrem. Już na nas patrzeć nie mógł Ale przynajmniej wiemy już wszystko. Gondola jest co prawda mniejsza o półtora cm od baracudy, ale jak patrzyłam na inne wózki z szerszą gondolą, to wydawałay się wielkie. Jak Nika uważam, że ten 1 cm nie zrobi już takiej różnicy. Teraz musimy tylko się zdecydować. Cytat:
Oj, jak czytam te listy, co nalezy wziąć ze soba do szpitala, to chyba spakuję się w walizkę...
|
|
#3021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Absolutnie nie można. Jakakolwiek ilość alkoholu jest dla dziecka podwójna, no i bardzo długo jest trawiona, bo dziecko nie ma enzymów trawiących alkohol. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Tako ma 24-miesięczną gwarancję
|
|
#3022 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nosił ciuszki w rozmiarze 56. Może teraz jakoś szybciej przyrasta, ale w sumie to też u naszych dzieci nie można przewidzieć w jakim tempie będą rosły i na jak długo starczy gondola. Byle chociaż do marca - kwietnia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I niestety nie można go zatrzymać my zaczęliśmy w tamtym tygodniu 7 miesiąc i troszkę żal, że do końca tak niewiele zostało.O wielkości to jeszcze nie myślałam, ale koleżanka poleciła mi, żeby zabrać torbę na kółkach. |
||||
|
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
alkochol szkodzi pity regularnie, jedno, dwa bezalkocholowe ci nie zaszkodza... ja wypilam jakis czas temu takiego lecha
a na stadionie nie widzialam wozok? myslisz ze jutro stadion czynny? |
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o ich piciu przeczytajcie w tym artykule, do którego link wkleiłam.
|
|
#3025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie uznaję nawet takiego piwa w ciąży. Lekarze pewnie mają różne zdanie na ten temat - podobnie jak do lampki wina. Nawet jeśli czasami mam ochotę na piwko bo jesteśmy w towarzystwie to się powstrzymuję, bo myślę wtedy o dziecku a nie o sobie. |
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
staram się nie popadać w paranoje pouczać nikogo nie mam zamiaru i pouczana też nie chce być niech każdy robi jak uważa za stosowne zmieniając temat właśnie zbieram się za pakowanie, niedługo śmigamy nad morze, kompletnie nie wiem, co wziąć jaka pogoda będzie liczę na słoneczko, albo chociaż ciepełko...
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzisiaj dostałam od lekarza L4 na 2 tygodnie (kłucia w brzuchu przy dłuższym chodzeniu), więc może uda mi się wyciągnąć mężusia na jakiś weekend No i przeczytałam ten artykuł o piciu i moje piwko Karmi, które leży sobie w szafce będzie musiało poczekać na jakąś spragnioną koleżankę albo poczeka na mnie do przyszlego roku Edytowane przez III78 Czas edycji: 2009-06-10 o 14:00 |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() korzystaj ze zwolnienia, jak tylko możesz ja na L4 jestem od 7 tyg. choć na początku bardzo tego nie chciałam, teraz się cieszę z tego. doszłam do wniosku, że wolny czas jest mi bardzo potrzebny - to czas tylko dla mnie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

dodam że bardzo najedzony 2 tależe zapiekanki zjadłam
bardzo ładny brzusio
Będziemy mieć Paulinkę
ZDROWY CHLOPAK
zeby pokazac rodzicom
facet powiedział, że chyba źle go wyważyli i jakbym go kupiła to po pół roku bym miała przedramie jak facet 

Ja to może i mam pęd do gromadzenia ekwipunku i wicia gniazda, ale TŻ ma luz i spokój
Qrcze, ja nawet bym sama nie puściła w ciągu dnia.