|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !!
jak ciezarki maja po pol kilo,to raczej nie
|
|
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
no tak
te moje hantle w domu to może ok A np. stepper to będzie aerobowy czy mogę ćwiczyć i brać odżywkę. Inne dodatkowe ćwiczenia + jakieś obciążniki bym musiała kupić. Wolałabym zacząć na początku w domu.. hmm Jedno zasadnicze Czy uda mi się to wszystko w domu?Sorry, ze tak pytam
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
na stepperku masz regulacje oporu,tak jak na rowerze stacjonarnym,starczy dac wiekszy, tak, zeby bylo ci dosyc ciezko.przysiady z hantlami-prosze bardzo,ale takimi po 1,5-2kg
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- i wiadomo, ze na silowni szybciej, bo maja lepsze sprzety/ja podnosilam po 40kilo na plecy,wiecej niz sama wazylam /,ale jak chodzi np o pupe, to stepperek i rower powinien wystarczyc.a! i chodzic po schodach![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- a tak mi jeszcze wpadlo do glowy, mozesz kupic taka gume do fitnessu, mozna nia cwiczyc wszystkie miesnie praktycznie i nie ciagnie po kieszeni, widzialam nawet w rossmanie za jakies 30 zl.swietna sprawa |
|
|
|
#4774 |
|
Raczkowanie
|
Ej a jak podwyższyć cholesterol... bo wyszło mojemu bratu na badaniach, że jest sporo poniżej minimum.. ma 15 lat.. jak mu pomóc ?
|
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
jaki cholesterol?
|
|
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
hmm.. miał robione badania krwi i właśnie cholesterol mu wyszedł bardzo marny
|
|
|
|
#4777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
serdecznie dziękuję.Miło, że są tu tak pomocne osoby. poniżej 40 to naprawdę niewiele. I jak teraz jest? pozdrawiam
|
|
#4778 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
no,zlego nie ma co podwyzszac
![]() dietka,kochana,dietka,kwa sy omega-ryby,oliwa z oliwek i inne tloczone na zimno,orzehy,pestki i-uwaga uwaga-zoltka jajek.ale nie na twardo,bo wtedy zmienia sie struktura frakcji tluszczowych i dzialaja na niekorzysc(chodzi o to ,zeby zoltko sie"lalo",najlepiej surowe w ogole.pamietaj,ze wiekszosc olejow pod wplywem temperatury zamienia sie w tluszcze trans,te najmniej korzystne,a w zasadzie calkowicie zbedne!! |
|
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
"no,zlego nie ma co podwyzszac
![]() dietka,kochana,dietka,kwa sy omega-ryby,oliwa z oliwek i inne tloczone na zimno,orzehy,pestki i-uwaga uwaga-zoltka jajek.ale nie na twardo,bo wtedy zmienia sie struktura frakcji tluszczowych i dzialaja na niekorzysc(chodzi o to ,zeby zoltko sie"lalo",najlepiej surowe w ogole.pamietaj,ze wiekszosc olejow pod wplywem temperatury zamienia sie w tluszcze trans,te najmniej korzystne,a w zasadzie calkowicie zbedne!" ślicznie dziękuję
Edytowane przez aniczka111 Czas edycji: 2009-06-12 o 22:46 |
|
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
no ale z jedzeniem jajek na surowo bym uważała... najpierw sprawdź świeżość... w prawdzie po ugotowaniu jajek nie ma on tyle wartości co na surowo, ale pod wpływem temperatury giną wszystkie zarazki itp...
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
jajka mozna oparzyc
a ja wcale nie kaze wciagac surowych, tylko, zeby zoltko nie bylo sciete,takie na bardzo miekko jajka....
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam!
|
|
#4786 |
|
Raczkowanie
|
Niedowaga
Co jeść, aby przytyć?
Mam 162 cm wzrostu i 45 kg wagi.. niedowaga.. ;| jem dużo, często jem np frytki, pizze i jakieś niezdrowe jedzenie, ale nie tyję ;| ;| a bym chciała trochę przytyć, bo jestem strasznie chuda... << tylko proszę bez chamskich komentarzy! >> |
|
|
|
#4787 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Niedowaga
powiem ci że musi się zdrowo odżywiać że by przytyć
|
|
|
|
#4788 |
|
Copyraptor
|
Po pierwsze - złe forum. Poproś moderatora o przeniesienie tematu. Wejdź sobie na forum dietetyka - jest tam masa tematów o tym jak przytyć, a na Codziennych Jadłospisach dziewczyny podają jadłospisy - takie na chudnięcie, takie na utrzymanie wagi, i też takie na przybranie.
Po drugie - okazjonalne jedzenie frytek i pizzy nie sprawi, że nagle zdrowo zwiększysz wagę. Żeby przytyć trzeba jeść pięć posiłków dziennie, odpowiednio kalorycznych i skomponowanych. Jesteś, widzę, nowa na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki, bo zaśmiecanie forum wątkami które pojawiały się tysiące razy budzi tylko frustrację i chamskie komentarze, których się tak boisz
|
|
|
|
#4789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bym spróbowała rozbić mięśnie poprzez białkową dietę. Za każdym razem jak jesz białko ono wybija po części tłuszcz i rośnie masa mięśniowa. Jak trochę przytyjesz możesz szybciej wyćwiczyć mięśnie. Same nie urosną
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby przytyć musisz mieć dodatni bilans kaloryczny = obliczyć ile musisz przyjmować kalorii dziennie przy Twoim wzroście i wadze i jeść więcej, ale jak będziesz jeść takie śmieci, jak jesz to jedyne, co osiągniesz to cellulit, ziemista cera i łamiące się paznokcie.
|
|
#4791 |
|
Nie depcze krokusów
|
Czasem po prostu nie da się przytyć. Moja mama w ciąży ważyła 50 kilo przy Twoim wzroście.
Jeśli jesteś zdrowa, to nie ma sensu tyć na siłę. Masa ciała zależy też od wagi kości i przemiany materii. Tak bardzo Ci to przeszkadza, że jesteś szczupła?
|
|
#4792 |
|
Nie depcze krokusów
|
/dubel - database error/
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-06-15 o 22:00 |
|
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 175 cm wzrostu i waze ledwo 50 kg.
nie przeszkadza mi to, ze jestem szczupla, ale zastanawiam sie, jakie sa skutki niedowagi... ?
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." Virginia Woolf |
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka6 w innym wątku znowu piszesz, że chcesz uzyskać wagę 45kg
|
|
|
|
#4795 |
|
Raczkowanie
|
nie rozumiem Cie...
po prostu zwatpilam, nie wiem czy warto sie odchudzac, czy sa tego jakies negatywne skutki
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." Virginia Woolf |
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu byłam ciekawa co odpowiesz, czy zdałaś sobie już sprawę, że to 50 to jest już za mało czy planujesz nadal lecieć z kilogramów
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Zadomowienie
|
Ja ważę 50kg przy wzroście 172cm. Ale ja zawsze byłam chuda, mogę jeśc, i jeśc, i jeśc i nic. Przyzwyczaiłam się.
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
diete i cale to odchudzanie mam jedynie w psychice.
gdybys mogla zoabczyc ile ja jem- naprawde duzo. mam ogromny apetyt, ostatnio mam dola i jem jeszcze wiecej, po prostu pochlaniam wszystko dookola. ale mam szybka przemiane meaterii przez co jakos ta waga sie utrzymuje... ze mna wszystko w porzadku, nie moge jedynie zniesc mojego grubego brzucha po takiej 'uczcie' dlatego staram sie tyle nie żreć
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczęta, przecież po, co na nia nskakujecie, jsli ona dobrze wie, że będzie wyglądac jak anorektyczka, to nasze gadanie idzie na nic.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

te moje hantle w domu to może ok A np. stepper to będzie aerobowy czy mogę ćwiczyć i brać odżywkę. Inne dodatkowe ćwiczenia + jakieś obciążniki bym musiała kupić. Wolałabym zacząć na początku w domu.. hmm Jedno zasadnicze Czy uda mi się to wszystko w domu?Sorry, ze tak pytam

serdecznie dziękuję.

uwielbiam!