Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-12, 19:27   #3271
19martusia86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
niech żyje czytanie ze zrozumieniem przepraszam

bardzo fajnie, że istnieje takie forum, bo takie bidoczki jak ja co mieszkają heeeen daleko na obczyźnie i nie mają blisko polskich koleżanek, zawsze mogą z kimś poplotkować, wymienić uwagi, podyskutować, podzielić się żalami, smutkami, radościami , poradzić. i wszystko po polsku

ja to się obawiam, że w sierpniu to już będę tylko leżeć do góry brzuchem
E, to ja bardziej po chińsku niż po polsku napisałam.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 19:32   #3272
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
E, to ja bardziej po chińsku niż po polsku napisałam.
no żebyś chociaż po holendersku napisała to jeszcze bym zrozumiała, ale po chińsku to ja "ani me ani be"...

najważniejsze, że w ostateczności się dogadałyśmy!

pomalowałam paznokcie u stóp... nielada wyczyn dla kogoś z takim brzuchem

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 19:35   #3273
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Zjadłam podwieczorek ... pełną patelnie kopytek opływających w tłuszczu i mnóstwo skwarków i cebulki mniam mniam .... teraz czekam na zgage heh

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 19:40   #3274
aniago25
Zadomowienie

A ja dzisiaj padam ze zmeczenia, pojechałam z mamą do dziadków posprzątać dom po malowaniu, niby mama mi nie dawała zbytnio sprzatać ale jak by nie było to cały dzień byłam na nogach no i efekty mam na wieczór, cała kość łonowa mnie boli chciała mnie wieczorem moja przyjaciółka wyciągnąć na pogaduszki ale nie ma mowy leże i sie dzisiaj już nie ruszę.
DDosiek piekna mamusia z ciebie a zdjęcie super.
Moja siostra jak oglądał ciuszki które kupiłam to stwierdziła że ona lepszych nie kupiła w sklepie co ja w lumpku i jak się napatrzyła na te maleńkie rzeczy to zachciało jej się dziudziusia a ma już dwie córcie.
Jak się będe jutro dobrze czuła to jadę wózki oglądać, muszę miec jakieś typy bo jak narazie to sama już nie wiem jaki ma być.

Odebrałam wyniki hemoglobina mi spadła i dalej mam bakterie i śluz w moczu w piątek mam wizyte i boję sie że mnie do szpitala położy bo już mieisiąc temu mu sie to nie podobało.

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-06-12 o 19:44
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 20:24   #3275
Nika1980
Zakorzenienie

Miłego weekendu moje drogie, do poniedziałku!!!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 21:26   #3276
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki hemoglobina mi spadła i dalej mam bakterie i śluz w moczu w piątek mam wizyte i boję sie że mnie do szpitala położy bo już mieisiąc temu mu sie to nie podobało.
Może nie będzie tak źle i gin przypisze Ci po prostu leki
Miejmy nadzieję, że nie położy Cię do szpitala, chociaż maluszek najważniejszy

Cytat:
Miłego weekendu

A ja właśnie zrobiłam inwentaryzację ciuszków i spisałam na kartce co mam w jakim rozmiarze, nawet trochę się tego uzbierało Teraz wiem co mi brakuje, ale na zakupy poczekam minimum tydzień - może dowiemy się kogo noszę w brzuszku
A na allegro kupiłam przed chwilką okrycie kąpielowe w całkiem fajnej cenie, a i wzory są do wyboru http://www.allegro.pl/show_item.php?item=653995378

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 21:41   #3277
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ja ciuszki dostane od siostry mojego męża, więc nie mam chyba po co kupować
choć nie raz mnie kusi..
co do wózka, to zastanawiam się nad tako, quinny, albo z-lander, i bardzo chcę 3-kołowy
a jeśli chodzi o łóżeczko, to chyba będę mieć i łóżeczko i kołyskę tylko nie wiem co najpierw dla dzidziusia może być
odpoczywam teraz po zakupach, kolacji, sprzątanku i kąpieli oglądam "był sobie chłopiec" mimo że oglądałam milion razy ten film bo mam na dvd, to jak leci w tv to nie umiem się oprzeć
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 21:42   #3278
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Melduję się po wizycie u gina. Wszystko w porządku i ze mną, i z dzidziolkiem, który waży już prawie 600 g. Doktorek nie nagrał nam dzisiaj badania na płycie, bo brzdąc się kiepsko ułożył. Ledwo mu buzię na trójwymiarowym USG udało się uchwycić. Następną wizytę mamy 8 lipca i muszę przed nią zrobić podstawowe badania + HBs + przeciwciała + glukoza 50. Na szczęście glukozę mam sobie sama rozrobić w domu na czczo i po godzinie lecieć do laboratorium. Jakbym miała siedzieć godzinę w poczekalni, to bym chyba zwariowała. A do laboratorium mam kwadrans piechotką.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 21:45   #3279
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie u gina. Wszystko w porządku i ze mną, i z dzidziolkiem, który waży już prawie 600 g. Doktorek nie nagrał nam dzisiaj badania na płycie, bo brzdąc się kiepsko ułożył. Ledwo mu buzię na trójwymiarowym USG udało się uchwycić. Następną wizytę mamy 8 lipca i muszę przed nią zrobić podstawowe badania + HBs + przeciwciała + glukoza 50. Na szczęście glukozę mam sobie sama rozrobić w domu na czczo i po godzinie lecieć do laboratorium. Jakbym miała siedzieć godzinę w poczekalni, to bym chyba zwariowała. A do laboratorium mam kwadrans piechotką.
fantastyczne wieści, przynajmniej jesteś spokojniejsza już
Ja też mam na następną wizytę (30 czerwca) zrobić glikozę 50 - idę we wtorek, póki małż na urlopie to razem ze mną poczeka, a i tak potem mamy trochę spraw do załatwienia

Stary 2009-06-12, 21:48   #3280
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Malinko to cudownie, masz jakieś zdjęcie bąbelka?
zmykam na film
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-12, 21:50   #3281
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No, jestem. Choć o dziwo jakoś mniej przeżywałam dzisiejszą wizytę, a po niej jakoś normalnie wszystko przyjęłam, jak po zwykłym badaniu kontrolnym. Chyba to normalny stan jak na drugą połowę ciąży?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Malinko to cudownie, masz jakieś zdjęcie bąbelka?
zmykam na film
Mam, ale kiepskawe, dlatego ich tu nie umieszczę.
Stary 2009-06-12, 21:57   #3282
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Jutro egzamin .... trzymajcie kciuki proszę
Teraz się uczę, ale już mnie wszystko boli, a dopiero wstałam. Pospałabym jeszcze ze dwie godzinki ....
Trzymam za pomyślnie zdany egzamin

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
[ ... ] ja chciałam takie fotki, ale że mam fotografa pod ręką (nieprofesjonalnego, bo raczej amatora, ale jestem zadowolona), to wczoraj pobuszowaliśmy w zbożu i mam parę fotek.
Na łące nikogo nie było, więc nawet się zdecydowałam na nagie ujęcia. No i teraz mnie wszystko swędzi, bo mnioe komary pogryzły. ale nie żałuję.
A zdjęcia całej trójki zrobimy jak przyjedzie szwagier albo moja siostra i nam zrobią.
Wklejam jedną z fotek z wczorajszego pleneru.
Śliczne zdjęcie Jakby to była profesjonalna sesja fotograficzna Przyznaj się lepiej, że to fotograf z wieloletnim doświadczeniem ci je robił

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Ps. Spisze sobie jeszcze kilka adresow z netu ciekawych domkow i jutro znowu jedziemy ogladac. Wczoraj widzielismy maly domek (kwalifikuje sie do remontu) z duzym ogrodem i jestesmy umowieni na jutro zobaczyc go od srodka, co dziwne, to naprawde maly domek, a cene ma niezla, ale to pewnie przez ten duzy ogrod.
Jakby troche z ceny zeszli to bysmy mogli sie nad nim porzadnie zastanowic.
Pa pa , jutro pewnie zajrze, jak mnie synek nie zameczy
Powodzenia w poszukiwaniu idealnego i wymarzonego domku

Cytat:
To dobrze, że wszystko w porządku u maluszka i u mamuśki

Moje maleństwo od kilku dni za to bez przerwy kopie chwili spokoju nie ma tak jakby wogóle nie sypiało

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png

Edytowane przez bea83
Czas edycji: 2009-06-12 o 22:03
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 22:04   #3283
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Super, gratuluję!

Cytat:
(...)pomalowałam paznokcie u stóp... nielada wyczyn dla kogoś z takim brzuchem
Też dziś malowałam pazuraski u stóp. Nastękałam się niemiłosiernie i zastanawiam się ile razy jeszcze mi się ta sztuka w tym sezonie letnim uda

Cytat:
Miłego!

Cytat:
Ja też mam na następną wizytę (30 czerwca) zrobić glikozę 50 - idę we wtorek, póki małż na urlopie to razem ze mną poczeka, a i tak potem mamy trochę spraw do załatwienia
Też się we wtorek na glukozę tłukę. Dziś laboratorium zamknięte, a jutro wraca mój mąż i do pn włącznie ma wolne więc nie będę go budziła z rana.

O rety wreszcie! Stęskniłam się za nim. Mam tylko nadzieję, że się tam z żadnymi świniami nie zadawał i nie przywiezie zarazy.

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-06-12 o 22:05
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 22:22   #3284
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ale jestem śpiąca. Nie wyspałam się poprzedniej nocy. Może dzisiaj się uda... Dobrej nocy!
Stary 2009-06-12, 22:36   #3285
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ale jestem śpiąca. Nie wyspałam się poprzedniej nocy. Może dzisiaj się uda... Dobrej nocy!
Miłych snów w takim razie Malin

Ja zdrzemnęłam się w dzień godzinkę i teraz nie chce mi się spać ani trochę, chyba poczytam książkę

Stary 2009-06-12, 23:12   #3286
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

dobry wieczór babeczki
Dziś nad morzem pogoda w kratkę, z przeważającą ilością chmur, a od późnego popołudnia deszczu. Mam nadzieję, że jutro będzie ładniej.
Byliśmy w Międzyzdrojach. W końcu mam przezroczystą parasolkę, o której tak marzyłam ostatnio.
Po drodze kupiliśmy rybki u rybaka i zaraz będziemy je grillować w folii z masłem, czosnkiem, koperkiem i cytryną.

Podczas dzisiejszej wycieczki nic tak mnie nie wkurzało, jak ciągły nacisk na pęcherz - myślałam, że oszaleje. Ledwo co zamykałam za sobą drzwi od wc, a już czułam potrzebę powrotu. Parę razy była w tak krytycznym stanie, że chętnie wskoczyłabym w krzaki tuż przy głównym deptaku. Ten specyficzny nacisk na pęcherz stał się moim ciązowym przekleństwem

Zartownis, nie poradzę Ci nic na zgagę, bo sama się z nią często borykam. Nie mogę się schylać, bo mi jedzonko wraca. A jak zjem za dużo to mi się niesmacznie odbija. Staraj się może jeść mniejsze porcje, słyszałam też, że mleko pomaga - na mnie niestety te metody nie działąją
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 07:15   #3287
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Po drodze kupiliśmy rybki u rybaka i zaraz będziemy je grillować w folii z masłem, czosnkiem, koperkiem i cytryną.

Podczas dzisiejszej wycieczki nic tak mnie nie wkurzało, jak ciągły nacisk na pęcherz - myślałam, że oszaleje. Ledwo co zamykałam za sobą drzwi od wc, a już czułam potrzebę powrotu. Parę razy była w tak krytycznym stanie, że chętnie wskoczyłabym w krzaki tuż przy głównym deptaku. Ten specyficzny nacisk na pęcherz stał się moim ciązowym przekleństwem

Zartownis, nie poradzę Ci nic na zgagę, bo sama się z nią często borykam. Nie mogę się schylać, bo mi jedzonko wraca. A jak zjem za dużo to mi się niesmacznie odbija. Staraj się może jeść mniejsze porcje, słyszałam też, że mleko pomaga - na mnie niestety te metody nie działąją
wstalam w dobrym humorze, bo znowu udalo mi sie dopasc TZ-a
Moje kochanie mialo dzis sen, ze Patryck sie urodzil i rano mowi, ze on byl taki malenki, a ja mowie, no mam nadzieje, ze nie dobije chlopak do 4 kg

juz wiem na co mam ochotena grilowana rybke
Dobrze, ze nie tylko ja mam takie uciski, jak jestesmy w weekendy w lesie z psami to tez mam czasem przez chwile mysle, zeby wskoczc gdzies w krzaki
Wczoraj z kim rozmawialam i laska mowila, prawdopodobnie maly uciska na przewod moczowy i stad takie uczucie "ciaglej pelnosci"

Wczoraj szukalam o zgadze i mowa, ze migdaly pomagaja, zobaczymy...
Jakas laska na necie pisala, ze miala zgage do ...37tc, oszaleje

Lece zobaczyc moje buleczki w piecyku zaraz wracam

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Powodzenia w poszukiwaniu idealnego i wymarzonego domku

Moje maleństwo od kilku dni za to bez przerwy kopie chwili spokoju nie ma tak jakby wogóle nie sypiało
Nie dziekuje, nie chce zapeszac, ciekawe czy dzis cos ciekawego zobaczymy

Mi tez sie czasem wydaje, ze maly nie sypia, ale jakos od wczoraj wieczora siedzi cicho, ale teraz pije kawke wiec pewnie sie obudzi.

Foka czytalam o Twoim szczurku
Ja tez mialam jeszcze w zeszlym roku szczurka, umarl mial raka , a mial dopiero 3 latka...
Zrobisz jak uwazasz, ale pod koniec zycia mojego szczurka (tez mialam jednego) dowiedzialam sie, ze szczurki powinny miec towarzystwo innych wspolbraci, nawet jak jeden jest chory to trzeba zabrac obydwa do weta, zreszta moj wet tez tak mowil
A zeby zyl w zdrowiu powinnas kupic/adoptowac szczurka z hodowli, a nie ze sklepu, bo wlasnie te sklepowe podobno bardzo choruja.
Jak bylam z moim u weta to tylko sie spytal skad go mam i to mu wystarczylo, juz nigdy wiecej nie kupie sklepowego zwierzatka

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-13 o 07:21
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 07:24   #3288
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

A na allegro kupiłam przed chwilką okrycie kąpielowe w całkiem fajnej cenie, a i wzory są do wyboru http://www.allegro.pl/show_item.php?item=653995378
sliczne, a te rozki jakie ladne, co ciekwe u nas chyba nie ma takich rozkow
U nas zawijaja maluchy jak nalesniki, jak znajde to wstawie

Ps. Znalazlam, mam nadzieje, ze sie otworzy
http://www.pacco.nl/films.html

Mi sie takie podobaja http://www.babyplein.nl/winkel/C17/1...ce--large.html musze jeden taki kupic i zobaczyc czy faktycznie dziecko bedzie lepiej spalo

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-13 o 07:29
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 07:33   #3289
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie i ja już nie śpie moje maleńswto mie obudziło, śniło mi sie dzisiaj że urodziłam synka ważył 3100 gram był taki maleńki i miał czarne włoski szkoda że mi sie imię nie przysniło uciekam na śniadanie a później do siostry po ubranka, muszę wybrać te malutkie miłego dnia życzę
Stary 2009-06-13, 07:50   #3290
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Witam!
Najgorsza noc w życiu ... może spałam dwie godziny, a tak leżałam i wpatrywałam się beznamiętnie w sufit. Co zasnę, zaraz się budzę i tak w kółko. Nie wiem czy to stres przed egzaminem, czy za dużo tłuszczu zjadłam przed snem ...

Zaraz idę się szykować na egzamin ... tyle materiału było, że nie jestem już pewna czy wszystkiego się nauczyłam. Stresuje, się prawie, tak jak przed maturą, i po co to wszystko??? Dziękuję, że trzymacie kciuki, przydadzą mi się napewno

Śniadanko już zjadłam smażony makaron i dopchałam 2 kanapkami popiłam herbatką i czuje cudowne uczucie pełności, hehe Jeszcze trochę i będę ważyć z 80 kg.

Miłego dnia Mamusie

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 08:36   #3291
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
(...)Foka czytalam o Twoim szczurku
Ja tez mialam jeszcze w zeszlym roku szczurka, umarl mial raka , a mial dopiero 3 latka...
Zrobisz jak uwazasz, ale pod koniec zycia mojego szczurka (tez mialam jednego) dowiedzialam sie, ze szczurki powinny miec towarzystwo innych wspolbraci, nawet jak jeden jest chory to trzeba zabrac obydwa do weta, zreszta moj wet tez tak mowil
A zeby zyl w zdrowiu powinnas kupic/adoptowac szczurka z hodowli, a nie ze sklepu, bo wlasnie te sklepowe podobno bardzo choruja.
Jak bylam z moim u weta to tylko sie spytal skad go mam i to mu wystarczylo, juz nigdy wiecej nie kupie sklepowego zwierzatka
Niestety sklepowe czy nie - nie ma to znaczenia.
Tylko moje pierwsze 2 szczurki były kupione w sklepie wiele lat temu. Później złapałam kontakt z ludźmi ze szczurzego forum i miałam adoptowane bidy. Chorowały dokładnie tak samo - główną przyczyną zgonu były zwykle nowotwory.
Lepszym zdrowiem odznaczały się tylko albinoski po eksperymentach żywieniowych uratowane z laboratorium SGGW(rasa Wistar). Obie moje dziewczyny dożyły 3 lat!
Poczytaj na forum: http://www.szczury.org/
Szczur 3- letni to wielki szczęściarz. Średno żyją około 2,5 roku. Jeżeli wcześniej trafi się upierdliwy rodzaj nowotworu to i krócej. Więc Twój szczurek żył bardzo długo - musiałas się nim świetnie opiekowac!

Jeden z weterynarzy w gryzoniowej lecznicy, który sam jest wielkim fanem ogonków stwierdził kiedyś smutno usypiając moje zwierzątko, że "szczury to jakiś sadysta wymyślił, bo zawsze pod koniec żytcia cierpią".

Za niecałe 7 godzin będe miała mojego ukochanego w domu
Wreszcie....
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 08:43   #3292
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam, a właściwie miałam bardzo silne te skurcze. Lekarza kazał brać nospe jesli są mocne i mam magnez (magnefar b6) 2 razy dziennie po 2 tabletki.

Siary nie produkuje, nawet jak naciskam to też nie leci :/ ale może to lepiej, chyba jeszcze mam czas ...
ja miałam skurcze ponad miesiąc temu. lekarz kazał leżeć i jeść no-spę 3x dziennie i magnefar 3xdziennie. Po miesiącu przeszły, choć czasami miewam twardy brzuch. wtedy biorę nospę.
siary na razie nie mam, z czego się bardzociesze

Cytat:
śliczne zdjęcie Widać, że sesja się udała

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość

Ładna z Ciebie mama!
Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
DDosiek piekna mamusia z ciebie a zdjęcie super.
.
bardzo dziękuję

Cytat:
bardzo się cieszę, że wszystko ok. moje maleństwo też się odwróciło plecami na 3d. ale udało sie z profilu złapać.
Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Śliczne zdjęcie Jakby to była profesjonalna sesja fotograficzna Przyznaj się lepiej, że to fotograf z wieloletnim doświadczeniem ci je robił
dzięki. robił je mąż. wieloletni pasjonat i amator. samouk. ale ja jestem zadowolona,.

Cytat:
Witam!
Najgorsza noc w życiu ... może spałam dwie godziny, a tak leżałam i wpatrywałam się beznamiętnie w sufit. Co zasnę, zaraz się budzę i tak w kółko. Nie wiem czy to stres przed egzaminem, czy za dużo tłuszczu zjadłam przed snem ...

Zaraz idę się szykować na egzamin ... tyle materiału było, że nie jestem już pewna czy wszystkiego się nauczyłam. Stresuje, się prawie, tak jak przed maturą, i po co to wszystko??? Dziękuję, że trzymacie kciuki, przydadzą mi się napewno

Śniadanko już zjadłam smażony makaron i dopchałam 2 kanapkami popiłam herbatką i czuje cudowne uczucie pełności, hehe Jeszcze trochę i będę ważyć z 80 kg.

Miłego dnia Mamusie
powodzenia na egzaminie.. i nie denerwuj się tak!!!

uciekam do pracy. nie chce się. a jutro jeszcze jedna próba i wyjazd na konkurs. ale na szczęście za tydzień ostatni weeekend pracujący.już mam dosyć tego, że wszyscy grilują albo wyjeżdżają, a ja muszę latać z dzieciakami po scenach. ale odbiję sobie w wakacje: cały lipiec i sierpień laba dobrze, że mam bezrobotną sąsiadkę, to się nie będę w ttygosdniu nudzić.

kupiliśmy wczoraj wózek (coneco baracuda) i fotelik (baby design dumbo) i śpiworek do wózka.i wieczorem się skapnęliśmy, że nie zabraliśmy ze sklepy spacerówki do wózka chyba się przejęliśmy za bardzo tymi zakupami. dziś mąż podjedzie.
a, dokupiliśmy wcziorahj jeszcze rożek (taki niedrogi, bo chcemyu mieć 2, jak mała będzie ulewqać) i butelkę na wszelki wypadek.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 08:59   #3293
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć
Mnie po wczorajszym staniu w kuchni dziś ciągnie nie przyjemni na dole podbrzusze, więc dzień odpoczynku robię
Wieczorem tylko mała imprezka u brata z okazji jego 30 urodzin, a tak to słodkie lenistwo

Stary 2009-06-13, 09:32   #3294
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ja też miałam nieprzyjemną noc ..
najpierw nie mogłam usnąć, wierciłam się jak szalona, więc wstałam i wypiłam szklankę ciepłego mleka, w koncu usnęłam, ale całą noc spałam niespokojnie, co chwilę się przewracałam
a rano leżąc na płasko zaczęłam dotykać dołu brzuszka, i wiecie co, nie wiem czy to możliwe ale od środka na prawo mam wrażenie że mam większe wybrzuszenie niż na lewej stronie możliwe że to dzidziuś? po prostu dotykając brzuszka od strony prawej do lewej, zdecydowanie czuję wybrzuszenie po prawej i tak się zastanawiam co to
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-13, 11:00   #3295
nimitz
Raczkowanie

hej kobitki!
Mam pytanie do dziewczyn z Wroclawia. w zasadzie dwa Gdzie we Wroclawiu jest jakis wiekszy sklep z dzieciecymi akcesoriami, ciuszkami, mebelkami itp??? bylam wczoraj w Psarach w Baby Maxx, ale jakos asortyment maja raczej maly a chcialabym troche poszalec
I pytanie drugie: bylyscie juz na pergoli ogladac nowa fontanne?? Warto czekac do wieczora na pokaz???
Stary 2009-06-13, 11:40   #3296
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

nie widziałam tej nowej fontanny, ale podobno gdzieś w sieci krąży film z otwarcia jej
co do sklepu dla dzieci, to babymax jest jeszcze na bielanach wrocławskich, no i jeszcze na sztabowej jest askot

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

tutaj masz ofertę askota
http://www.askot.pl/
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-13, 11:43   #3297
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Hello! U nas dalej paskudna pogoda, więc nici z ubierania się w moją cygańską sukienkę, wygraną na Allegro, na dzisiejszy ślub i imprezkę Dobrze, że chociaż padać przestało, ale płaszczyk będzie trzeba narzucić na siebie Pazurki już pomalowane, a teraz szukam fajnych wierszyków do kartki z życzeniami. Co do nocy, to spało mi się tylko trochę lepiej niż poprzedniej. Miałam znowu idiotyczne sny. Mam nadzieję, że to tylko przez niewygodne łóżko.
Stary 2009-06-13, 12:40   #3298
19martusia86
Zadomowienie

U nas też pogoda okropna. Nic mi się nie chce. Dziecko leży mi na pęcherzu. Ja chcę słońca i ładnej pogody bo chyba w depresje popadnę! Mam górę prasowania. Trzeba by trochę mieszkanko ogarnąć a ja do jestem.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 12:51   #3299
nimitz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
nie widziałam tej nowej fontanny, ale podobno gdzieś w sieci krąży film z otwarcia jej
co do sklepu dla dzieci, to babymax jest jeszcze na bielanach wrocławskich, no i jeszcze na sztabowej jest askot

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

tutaj masz ofertę askota
http://www.askot.pl/

dzieki stokrotne Zaraz wyruszam na polowanko!!
mam tez nadzieje ze nie bedzie deszczowa bo chcialabym zobaczyc te fontanne, ogladalam filmik na youtubie i naprawde fajnie to musi wygladac !!!
Stary 2009-06-13, 13:14   #3300
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
kupiliśmy wczoraj wózek (coneco baracuda) i fotelik (baby design dumbo) i śpiworek do wózka.i wieczorem się skapnęliśmy, że nie zabraliśmy ze sklepy spacerówki do wózka chyba się przejęliśmy za bardzo tymi zakupami. dziś mąż podjedzie.
a, dokupiliśmy wcziorahj jeszcze rożek (taki niedrogi, bo chcemyu mieć 2, jak mała będzie ulewqać) i butelkę na wszelki wypadek.

ten wozek to byla moja milosc od pierwsze wejrzenia, jednak niektore dziewczyny z forum mialy okazje "wyprobowac" go w realu i nie zdecydowaly sie na niego - powiedz czy wy nie miesliscie zadnych zastrzezen do niego? kurcze bo my zdecydowalismy sie niby na x-landera ale caly czas nie moge zapomniec o coneco baracuda

Edytowane przez woman31
Czas edycji: 2009-06-13 o 13:33
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości