|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
no żebyś chociaż po holendersku napisała to jeszcze bym zrozumiała, ale po chińsku to ja "ani me ani be"...
najważniejsze, że w ostateczności się dogadałyśmy! pomalowałam paznokcie u stóp... nielada wyczyn dla kogoś z takim brzuchem
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Zjadłam podwieczorek ... pełną patelnie kopytek opływających w tłuszczu i mnóstwo skwarków i cebulki mniam mniam .... teraz czekam na zgage heh
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj padam ze zmeczenia, pojechałam z mamą do dziadków posprzątać dom po malowaniu, niby mama mi nie dawała zbytnio sprzatać ale jak by nie było to cały dzień byłam na nogach no i efekty mam na wieczór, cała kość łonowa mnie boli
chciała mnie wieczorem moja przyjaciółka wyciągnąć na pogaduszki ale nie ma mowy leże i sie dzisiaj już nie ruszę.DDosiek piekna mamusia z ciebie a zdjęcie super. Moja siostra jak oglądał ciuszki które kupiłam to stwierdziła że ona lepszych nie kupiła w sklepie co ja w lumpku i jak się napatrzyła na te maleńkie rzeczy to zachciało jej się dziudziusia a ma już dwie córcie.Jak się będe jutro dobrze czuła to jadę wózki oglądać, muszę miec jakieś typy bo jak narazie to sama już nie wiem jaki ma być. Odebrałam wyniki hemoglobina mi spadła i dalej mam bakterie i śluz w moczu w piątek mam wizyte i boję sie że mnie do szpitala położy bo już mieisiąc temu mu sie to nie podobało.
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-12 o 19:44 |
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego weekendu moje drogie, do poniedziałku!!!
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miejmy nadzieję, że nie położy Cię do szpitala, chociaż maluszek najważniejszy Miłego weekendu A ja właśnie zrobiłam inwentaryzację ciuszków i spisałam na kartce co mam w jakim rozmiarze, nawet trochę się tego uzbierało Teraz wiem co mi brakuje, ale na zakupy poczekam minimum tydzień - może dowiemy się kogo noszę w brzuszku ![]() A na allegro kupiłam przed chwilką okrycie kąpielowe w całkiem fajnej cenie, a i wzory są do wyboru
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ciuszki dostane od siostry mojego męża, więc nie mam chyba po co kupować
![]() choć nie raz mnie kusi.. ![]() co do wózka, to zastanawiam się nad tako, quinny, albo z-lander, i bardzo chcę 3-kołowy ![]() a jeśli chodzi o łóżeczko, to chyba będę mieć i łóżeczko i kołyskę tylko nie wiem co najpierw dla dzidziusia może być ![]() odpoczywam teraz po zakupach, kolacji, sprzątanku i kąpieli oglądam "był sobie chłopiec" mimo że oglądałam milion razy ten film bo mam na dvd, to jak leci w tv to nie umiem się oprzeć
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie u gina. Wszystko w porządku i ze mną, i z dzidziolkiem, który waży już prawie 600 g. Doktorek nie nagrał nam dzisiaj badania na płycie, bo brzdąc się kiepsko ułożył. Ledwo mu buzię na trójwymiarowym USG udało się uchwycić. Następną wizytę mamy 8 lipca i muszę przed nią zrobić podstawowe badania + HBs + przeciwciała + glukoza 50. Na szczęście glukozę mam sobie sama rozrobić w domu na czczo i po godzinie lecieć do laboratorium. Jakbym miała siedzieć godzinę w poczekalni, to bym chyba zwariowała. A do laboratorium mam kwadrans piechotką.
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fantastyczne wieści, przynajmniej jesteś spokojniejsza już Ja też mam na następną wizytę (30 czerwca) zrobić glikozę 50 - idę we wtorek, póki małż na urlopie to razem ze mną poczeka, a i tak potem mamy trochę spraw do załatwienia
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko to cudownie, masz jakieś zdjęcie bąbelka?
zmykam na film
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
No, jestem. Choć o dziwo jakoś mniej przeżywałam dzisiejszą wizytę, a po niej jakoś normalnie wszystko przyjęłam, jak po zwykłym badaniu kontrolnym. Chyba to normalny stan jak na drugą połowę ciąży?
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Mam, ale kiepskawe, dlatego ich tu nie umieszczę.
|
#3282 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za pomyślnie zdany egzamin ![]() Cytat:
Przyznaj się lepiej, że to fotograf z wieloletnim doświadczeniem ci je robił Cytat:
![]() Cytat:
Moje maleństwo od kilku dni za to bez przerwy kopie chwili spokoju nie ma
Jesteśmy małżeństwem Mój synek - Szymon Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png Edytowane przez bea83 Czas edycji: 2009-06-12 o 22:03 |
||||
|
|
|
#3283 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Miłego! Cytat:
O rety wreszcie! Stęskniłam się za nim. Mam tylko nadzieję, że się tam z żadnymi świniami nie zadawał i nie przywiezie zarazy.
Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-06-12 o 22:05 |
|||
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem śpiąca. Nie wyspałam się poprzedniej nocy. Może dzisiaj się uda... Dobrej nocy!
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zdrzemnęłam się w dzień godzinkę i teraz nie chce mi się spać ani trochę, chyba poczytam książkę
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór babeczki
Dziś nad morzem pogoda w kratkę, z przeważającą ilością chmur, a od późnego popołudnia deszczu. Mam nadzieję, że jutro będzie ładniej. Byliśmy w Międzyzdrojach. W końcu mam przezroczystą parasolkę, o której tak marzyłam ostatnio. Po drodze kupiliśmy rybki u rybaka i zaraz będziemy je grillować w folii z masłem, czosnkiem, koperkiem i cytryną. Podczas dzisiejszej wycieczki nic tak mnie nie wkurzało, jak ciągły nacisk na pęcherz - myślałam, że oszaleje. Ledwo co zamykałam za sobą drzwi od wc, a już czułam potrzebę powrotu. Parę razy była w tak krytycznym stanie, że chętnie wskoczyłabym w krzaki tuż przy głównym deptaku. Ten specyficzny nacisk na pęcherz stał się moim ciązowym przekleństwem Zartownis, nie poradzę Ci nic na zgagę, bo sama się z nią często borykam. Nie mogę się schylać, bo mi jedzonko wraca. A jak zjem za dużo to mi się niesmacznie odbija. Staraj się może jeść mniejsze porcje, słyszałam też, że mleko pomaga - na mnie niestety te metody nie działąją
|
|
|
|
#3287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje kochanie mialo dzis sen, ze Patryck sie urodzil i rano mowi, ze on byl taki malenki ![]() juz wiem na co mam ochote na grilowana rybkeDobrze, ze nie tylko ja mam takie uciski ![]() Wczoraj z kim rozmawialam i laska mowila, prawdopodobnie maly uciska na przewod moczowy i stad takie uczucie "ciaglej pelnosci" ![]() Wczoraj szukalam o zgadze i mowa, ze migdaly pomagaja , zobaczymy...Jakas laska na necie pisala, ze miala zgage do ...37tc , oszaleje![]() Lece zobaczyc moje buleczki w piecyku ![]() zaraz wracam![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
, ciekawe czy dzis cos ciekawego zobaczymy![]() Mi tez sie czasem wydaje, ze maly nie sypia , ale jakos od wczoraj wieczora siedzi cicho , ale teraz pije kawke wiec pewnie sie obudzi .Foka czytalam o Twoim szczurku Ja tez mialam jeszcze w zeszlym roku szczurka, umarl mial raka , a mial dopiero 3 latka...Zrobisz jak uwazasz, ale pod koniec zycia mojego szczurka (tez mialam jednego) dowiedzialam sie, ze szczurki powinny miec towarzystwo innych wspolbraci A zeby zyl w zdrowiu powinnas kupic/adoptowac szczurka z hodowli, a nie ze sklepu, bo wlasnie te sklepowe podobno bardzo choruja. Jak bylam z moim u weta to tylko sie spytal skad go mam i to mu wystarczylo , juz nigdy wiecej nie kupie sklepowego zwierzatkaEdytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-13 o 07:21 |
||
|
|
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, co ciekwe u nas chyba nie ma takich rozkowU nas zawijaja maluchy jak nalesniki Ps. Znalazlam ![]() http://www.pacco.nl/films.html Mi sie takie podobaja http://www.babyplein.nl/winkel/C17/1...ce--large.html musze jeden taki kupic i zobaczyc czy faktycznie dziecko bedzie lepiej spalo
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-13 o 07:29 |
|
|
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie i ja już nie śpie moje maleńswto mie obudziło, śniło mi sie dzisiaj że urodziłam synka ważył 3100 gram
był taki maleńki i miał czarne włoski szkoda że mi sie imię nie przysniło uciekam na śniadanie a później do siostry po ubranka, muszę wybrać te malutkie miłego dnia życzę
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Najgorsza noc w życiu ... może spałam dwie godziny, a tak leżałam i wpatrywałam się beznamiętnie w sufit. Co zasnę, zaraz się budzę i tak w kółko. Nie wiem czy to stres przed egzaminem, czy za dużo tłuszczu zjadłam przed snem ... Zaraz idę się szykować na egzamin ... tyle materiału było, że nie jestem już pewna czy wszystkiego się nauczyłam. Stresuje, się prawie, tak jak przed maturą, i po co to wszystko??? Dziękuję, że trzymacie kciuki, przydadzą mi się napewno ![]() Śniadanko już zjadłam smażony makaron i dopchałam 2 kanapkami popiłam herbatką i czuje cudowne uczucie pełności, hehe Jeszcze trochę i będę ważyć z 80 kg.Miłego dnia Mamusie
|
#3291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko moje pierwsze 2 szczurki były kupione w sklepie wiele lat temu. Później złapałam kontakt z ludźmi ze szczurzego forum i miałam adoptowane bidy. Chorowały dokładnie tak samo - główną przyczyną zgonu były zwykle nowotwory. Lepszym zdrowiem odznaczały się tylko albinoski po eksperymentach żywieniowych uratowane z laboratorium SGGW(rasa Wistar). Obie moje dziewczyny dożyły 3 lat! Poczytaj na forum: http://www.szczury.org/ Szczur 3- letni to wielki szczęściarz. Średno żyją około 2,5 roku. Jeżeli wcześniej trafi się upierdliwy rodzaj nowotworu to i krócej. Więc Twój szczurek żył bardzo długo - musiałas się nim świetnie opiekowac! Jeden z weterynarzy w gryzoniowej lecznicy, który sam jest wielkim fanem ogonków stwierdził kiedyś smutno usypiając moje zwierzątko, że "szczury to jakiś sadysta wymyślił, bo zawsze pod koniec żytcia cierpią". Za niecałe 7 godzin będe miała mojego ukochanego w domu Wreszcie.... |
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siary na razie nie mam, z czego się bardzociesze bardzo dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
uciekam do pracy. nie chce się. a jutro jeszcze jedna próba i wyjazd na konkurs. ale na szczęście za tydzień ostatni weeekend pracujący.już mam dosyć tego, że wszyscy grilują albo wyjeżdżają, a ja muszę latać z dzieciakami po scenach. ale odbiję sobie w wakacje: cały lipiec i sierpień laba kupiliśmy wczoraj wózek (coneco baracuda) i fotelik (baby design dumbo) i śpiworek do wózka.i wieczorem się skapnęliśmy, że nie zabraliśmy ze sklepy spacerówki do wózka chyba się przejęliśmy za bardzo tymi zakupami. dziś mąż podjedzie.a, dokupiliśmy wcziorahj jeszcze rożek (taki niedrogi, bo chcemyu mieć 2, jak mała będzie ulewqać) i butelkę na wszelki wypadek.
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mnie po wczorajszym staniu w kuchni dziś ciągnie nie przyjemni na dole podbrzusze, więc dzień odpoczynku robię Wieczorem tylko mała imprezka u brata z okazji jego 30 urodzin, a tak to słodkie lenistwo
|
#3294 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też miałam nieprzyjemną noc ..
![]() najpierw nie mogłam usnąć, wierciłam się jak szalona, więc wstałam i wypiłam szklankę ciepłego mleka, w koncu usnęłam, ale całą noc spałam niespokojnie, co chwilę się przewracałam ![]() a rano leżąc na płasko zaczęłam dotykać dołu brzuszka, i wiecie co, nie wiem czy to możliwe ale od środka na prawo mam wrażenie że mam większe wybrzuszenie niż na lewej stronie możliwe że to dzidziuś? po prostu dotykając brzuszka od strony prawej do lewej, zdecydowanie czuję wybrzuszenie po prawej i tak się zastanawiam co to
|
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
hej kobitki!
Mam pytanie do dziewczyn z Wroclawia. w zasadzie dwa Gdzie we Wroclawiu jest jakis wiekszy sklep z dzieciecymi akcesoriami, ciuszkami, mebelkami itp??? bylam wczoraj w Psarach w Baby Maxx, ale jakos asortyment maja raczej maly a chcialabym troche poszalec I pytanie drugie: bylyscie juz na pergoli ogladac nowa fontanne?? Warto czekac do wieczora na pokaz???
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
nie widziałam tej nowej fontanny, ale podobno gdzieś w sieci krąży film z otwarcia jej
![]() co do sklepu dla dzieci, to babymax jest jeszcze na bielanach wrocławskich, no i jeszcze na sztabowej jest askot ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- tutaj masz ofertę askota ![]() http://www.askot.pl/
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Hello! U nas dalej paskudna pogoda, więc nici z ubierania się w moją cygańską sukienkę, wygraną na Allegro, na dzisiejszy ślub i imprezkę
Dobrze, że chociaż padać przestało, ale płaszczyk będzie trzeba narzucić na siebie Pazurki już pomalowane, a teraz szukam fajnych wierszyków do kartki z życzeniami. Co do nocy, to spało mi się tylko trochę lepiej niż poprzedniej. Miałam znowu idiotyczne sny. Mam nadzieję, że to tylko przez niewygodne łóżko.
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
U nas też pogoda okropna. Nic mi się nie chce. Dziecko leży mi na pęcherzu. Ja chcę słońca i ładnej pogody bo chyba w depresje popadnę! Mam górę prasowania. Trzeba by trochę mieszkanko ogarnąć a ja do
|
|
|
|
#3299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki stokrotne Zaraz wyruszam na polowanko!!mam tez nadzieje ze nie bedzie deszczowa bo chcialabym zobaczyc te fontanne, ogladalam filmik na youtubie i naprawde fajnie to musi wygladac !!!
|
|
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten wozek to byla moja milosc od pierwsze wejrzenia, jednak niektore dziewczyny z forum mialy okazje "wyprobowac" go w realu i nie zdecydowaly sie na niego - powiedz czy wy nie miesliscie zadnych zastrzezen do niego? kurcze bo my zdecydowalismy sie niby na x-landera ale caly czas nie moge zapomniec o coneco baracuda
Edytowane przez woman31 Czas edycji: 2009-06-13 o 13:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

niech żyje czytanie ze zrozumieniem
przepraszam 

chciała mnie wieczorem moja przyjaciółka wyciągnąć na pogaduszki ale nie ma mowy leże i sie dzisiaj już nie ruszę.
i jak się napatrzyła na te maleńkie rzeczy to zachciało jej się dziudziusia a ma już dwie córcie.

fantastyczne wieści, przynajmniej jesteś spokojniejsza już 

za pomyślnie zdany egzamin
. Wczoraj widzielismy maly domek (kwalifikuje sie do remontu) z duzym ogrodem i jestesmy umowieni na jutro zobaczyc go od srodka, co dziwne, to naprawde maly domek, a cene ma niezla, ale to pewnie przez ten duzy ogrod

juz wiem na co mam ochote
zaraz wracam

Pazurki już pomalowane, a teraz szukam fajnych wierszyków do kartki z życzeniami. Co do nocy, to spało mi się tylko trochę lepiej niż poprzedniej. Miałam znowu idiotyczne sny. Mam nadzieję, że to tylko przez niewygodne łóżko.