Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-13, 07:25   #2161
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)

Cześć kobiałki

eleeri teraz rozumiem, dlaczego po terminie, trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Hejka kobitki, u mnie bez zmian, zero oznak porodu no może prócz takich małych skurczy, ale bardzo delikatnych.

He he taki se czopik żadne cudo
Pranko powieszone siedze i czekam
Ciekawe, co przyniesie Ci dzisiejszy dzień

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
pan polecał mi mniejszą, ale uparłam się na większą, bo ja w domu nie mam wanny tylko prysznic
A ja z początku chciałam mniejszą, bo taka jakaś za duża mi się wydawała, ale dziewczyny mnie przekonały i wezmę większą , też mam tylko prysznic .

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jutro baaardzo ciężki dzień - wybór garnituru dla Małża. To się będzie działo....

Kucze, ale mi dzisiaj dziąsła krwawią - cały dzień mam ten smak w buzi. Pewnie na końcówkę się nasila.
Mam nadzieję, że nie będzie źle i szybko kupicie jakiś fajny garnitur . Współczuję krwawiących dziąseł, mnie na razie to nie dotyka (przeszło jakiś czas temu).

Cytat:
Wiecie co ... jak tak czytam o tych Waszych skurczach to zaczynam się zastanawiać, czy to co czuje co jakiś czas to napewno boksy Dawidka w mój pęcherz ... czy jakieś skurcze moze? Już sama nie wiem
Ja też się zastanawiam, czy przypadkiem czegoś nie przeoczę

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja tez nie wiem co sie ostatnio dzieje z moim dzieckiem. Jego ruchy sprawiają mi ból Wypycha sie w każda stronę, cały brzuch faluje. A najbardziej czuje go w podbrzuszu. Naciska na pęcherz, czuje takie szczypanie w środku...
Ciasno Mu pewnie, mój Małż mówi, że trzeba sobie powiększyć przestrzeń życiową

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Nie, nie wyliczałam tego, nawet bym nie wiedziała jak się do tego zabrać ale najbardziej przekonuje mnie to że w pieluszce nie podnosi się temp jask w jednorazówkach co w przypadku chłopców ma znaczenie.

*Ja wstępnie planuję 1 otulaczek, i pewnie wezmę 3 Bumgenios i 1 all in one. te BG bardzo szybko schną. Pytałam czy mozna ich użyć jako otulaczka i pani mi powiedział że tak. Tyle że to zależy od mamy i tego jak ona określi chigieniczność... Po siku jak najbardziej można ale po kupce to pranie już... Czyli cos jak otulaczek. Jak będzie bardzo zabrudzony to do pralki.
*Te papierki też planuje kupić. Ponoć sprawdzaja się dobrze, ale troszkę później, jak kupka juz jest bardziej zwięzła. Pani mi powiedziała że można je prać ale jej się i tak zawsze zaplątywały w bębnie ...
*Co do proszku. Pieluszki można prac w proszku dla niemowląt, chyba że pierze się w płatkach mydlanych to trzeba dodać tego Napy Fresch, ze względu na to że płatki "zapychają" polarek i nie siąknie tak.
*Co do kieszonek: dowiedziałam się że można w nie włożyć wszystko dosłownie. Nie ma sensu do nich brać "suchej pieluchy" bo polarek w środku odprowadza mocz i pieluszka jest sucha. Można w środek tetrę, albo UWAGA! stary ręcznik pociąc na kawałki, obszyć i w pieluszkę
*nad tą Tots Bots nawet nie myslałam. Muszę się jej przyglądnąc...
*Pani polecała mi dla noworodka właśnie otulaczki ze wzgledu na to że mają "mniej " między nóźkami, a z drugiej strony słyszę że u nas pewiatrzy zalecają zwłaszcza na noc wkładać drugą pieluszkę, żeby więcej było (ponoć nózki mają byc szerzej)

* dla noworodka z tego co wiem pieluszki formowalne się nie nadają, bo są troszkę za duże i wychodzą z otulaczka. Lepsze dla większych dzieciaczków
*Te tradycyjne pieluszki (jak tetra mają zółtawy kolor... jakby zszażały... wygląda to tak sobie, ale ponoć sa bardziej chłonne i wraz z praniem są coraz bardziej miękie i chłonne

To moje spostrzeżenia po rozmowie z panią z pieluszkarni Może też coś pomogę
kamilka dziękuję za wszystkie przemyślenia

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziś Antoś skończył całe dwa tygodnie Waży 1750g i jest karmiony piersią na razie raz dziennie, aby się nie zmęczył i świetnie mu idzie. świetnie, mam wrażenie, że miałby być ochotę karmiony częściej. Resztę mleka mamy dostaje przez sondę.
Cudowne wieści , dzielny chłopak

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Pewnie, że pomogą! czyli do otulaczka co bierzesz - jednak tradycyjne składane, zwykłą tetrę? bo ja celowałam w te formowane ze względu na wygodę, ale jak mówisz, że mogą być za duże to już nie wiem wychodzi, że faktycznie trzeba po jedenej sztuce kilku zamówić i sprawdzić Też czytałam, że chłonność pieluszek rośnie z ilością prań, podobno nawet do 9 potrzeba, żeby osiągnęły pełną.
Jesteście skarbnicą wiedzy

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w tą deszczową sobotę...

Tż wychodząc do pracy obudził mnie i jakoś spać już nie mogę, więc co będę leżeć bez sensu w łóżku jak mogę nadrobić wczorajszy dzień

Dla kogo kawusia? a może kakao
Cześć Karola , ja mam kawkę Co u Ciebie?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 07:47   #2162
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt!

Jeśli chodzi o makijaż, to ja w drugiej dobie po cięciu miałam wymalowane rzęsy i nieco pudru na nosie . Nikt nie patrzył się dziwnie, wręcz przeciwnie, doceniono moje starania i śliczną pidżamę

UnholyOne w głowie mi się nie mieści, jak można być tak bezczelnym . Nie pożyczyłabym pieniędzy na twoim miejscu, poza tym wcale nie musisz się tłumaczyć

Jeszcze coś chciałam rzec, ale zapomniałam...
----------
Dziś Antoś skończył całe dwa tygodnie Waży 1750g i jest karmiony piersią na razie raz dziennie, aby się nie zmęczył i świetnie mu idzie. świetnie, mam wrażenie, że miałby być ochotę karmiony częściej. Resztę mleka mamy dostaje przez sondę.
fajnie, że Antoś przybiera na wadze i że ssie cycusia 0 to chyba najpiękniejsza chwila od momentu pojawienia się dzidzi na świecie... tak mi się wydaje

Cytat:
Yyy chyba nie pomogę, bo podobają mi sę wszystkie te kolory ale najdłużej zawiesiłam oko właśnie na fiolecie i turkusie

Oj to by trzeba było się fryzjera poradzić...mnie wychodzą ewidentne loki przy samym ugnieceniu pianką, które potem robią się z czasem coraz bardziej proste, a wyjściowo mam druty. Może więc u Ciebie styling podbił by jeszcze tendencję do kręcenia itrzymało by się to dłużej?

Dobrze, że się odezwałaś, bo się martwiłam

Pewnie, że pomogą! czyli do otulaczka co bierzesz - jednak tradycyjne składane, zwykłą tetrę? bo ja celowałam w te formowane ze względu na wygodę, ale jak mówisz, że mogą być za duże to już nie wiem wychodzi, że faktycznie trzeba po jedenej sztuce kilku zamówić i sprawdzić Też czytałam, że chłonność pieluszek rośnie z ilością prań, podobno nawet do 9 potrzeba, żeby osiągnęły pełną.
to będę musiała się zainteresować tym zabiegiem, ale to już po porodzie

Cytat:
Dzień dobry
Ja właśnie po kubku herbaty z miodkeim i cytryną

Chciałam wyciągnąć tz na spacer do ogrodu botanicznego albo arboretum, a tu taka beznadziejna pogoda.. może chociaż zmuszę go do poprzyklejania naklejek w pokoju małego

Wczoraj tz został oficjalnie poproszony na chrzesnego swojego bratanka. Tym sposobem mamy we wrześniu dwa chrzty - na jednych ja będę chrzesną, a na drugich tz. Pytanie do doświadczonych w temacie - jakie są obowiązki chrzesnych podczas chrztu - trzymają dziecko? robią coś innego? jest jakiś tradycyjny prezent, który się powinien pojawić ze strony matki czy ojca chrzesnego ?
ja też już po sniadanku i kawce - kilka ostatnich nocy śpię tak płytko jakbym czekałą na akcję porodową
ale ja w nocy żadnych skurczów nie mam

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Unholy, powodzenia na zakupach
a na pozbycie się smaku krwi z buzi możesz spróbować płukać buzię ulubionym płynem do higieny jamu ustnej, albo roztworem wody utlenionej - ta jest ohydna, ale zmniejsza krwawienie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 07:51   #2163
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja w nocy żadnych skurczów nie mam
No to dobrze jeszcze nie Twój czas widocznie
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 07:59   #2164
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Alez ten czas leci, juz synek ma dwa tygodnie Zdrowka!

Hej kochane! Dziwnie spie ostatnimi czasy, wstaje kilka razy do wc, sny mam jakies takie niedorzeczne, duzo sie w nich dzieje no i ktos mnie budzi czkawka rano
Juz sobota Chce dzisiaj sprobowac wymienic ten nieszczesny pokrowiec na materac, ciekawe czy sie uda... A potem jedziemy odwiedzic znajomych i Ich synkow, jeden ma juz ponad 2 latka, a drugi skonczyl 7 miesiecy. Sa cudowni
No i trzeba kilka pralek wstawic, bo sie nazbieralo
A Wy, tez macie ambitne plany na dzisiaj?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 08:33   #2165
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak
A oddac może w lipcu, może w sierpniu.
Najbardziej to mnie denerwuje fakt rozdysponowania moich pieniędzy. Tzn, "wiemy, ze babcia ma Ci przysłac, a może już przysłała?, bo musisz nam pożyczyc, a wózek możesz kupic tańszy i jakiś inny, nie musisz takiego (jak sobie zamarzyłam). Kto takie drogie wózki wymyślił...Chyba wystarczająco zarabiacie, zeby sobie kupic i bez tych pieniędzy".itd, itp
Ja nikomu do portfela nie zaglądam i nie patrzę co za ile kupił. Jeżeli go stac, odłożył sobie, wziął kredyt itp - jego sprawa..
No i sie zbulwersowalam z samego rana. Widze ze dziewczyny juz ci dobrze doradzily wiec podpisuje sie pod wszystkim. Dodam tylko ze napewno bym nie pozyczyla jesli sama musialabym z czegos przez to zrezygnowac, zwlaszcza dla dzidzi. O nie. A potem bedziesz jezdzila tanszym wozkiem i zalowala swojej decyzji.
Jesli jest mozliwosc to powiedz ze mozesz im pozyczyc powiedzmy jakis procent z tej sumy ktora chca, ale nie calosc.

Cytat:
A juz myslałam, że pomaga

Dziewczyny ja to mam nadal problem z upławami. Raz są wodniste i duzo, raz gęste, białe lekko zółte. Na wkładki nie wyrabiam.
Ne swędzi mnie, zapachu tez nie mają brzydkiego. Nie wiem czy to infekcja czy może taka moja natura. Byłam dzisiaj u ginki ale zapomniałam o to zapytac

Ja tez mam takie uplawy i myslalam ze to normalne w ciazy. Bez swedzenia i zapachu. No i okazalo sie ze mam bakterie

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt!

Jeśli chodzi o makijaż, to ja w drugiej dobie po cięciu miałam wymalowane rzęsy i nieco pudru na nosie . Nikt nie patrzył się dziwnie, wręcz przeciwnie, doceniono moje starania i śliczną pidżamę

UnholyOne w głowie mi się nie mieści, jak można być tak bezczelnym . Nie pożyczyłabym pieniędzy na twoim miejscu, poza tym wcale nie musisz się tłumaczyć

Jeszcze coś chciałam rzec, ale zapomniałam...
----------
Buziaki dla dzielnego Antonia Wlasnie takie wiadomosci poprawiaja mi humor

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 08:35   #2166
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wpadłam zobaczyć co z megi, ale widze, ze wieści brak

O 7 obudziły mnie straszne huki ... panowie robią elewację na domku i od samego rana tak hałasuja że spać nie mogę!

A przed chwilą dostałam smsa od przyjaciólki: "Hej jak tam? Bo śniło mi się, ze przyszedł Twój czas." no ona chyba zwariowała!
Cytat:
Ja tez nie wiem co sie ostatnio dzieje z moim dzieckiem. Jego ruchy sprawiają mi ból Wypycha sie w każda stronę, cały brzuch faluje. A najbardziej czuje go w podbrzuszu. Naciska na pęcherz, czuje takie szczypanie w środku...
o to to to! Mój dzisaij baraszkował do 2 w nocy ... prawie nie spałam, bo tak się wypychał, ze na żadnym boku nie uleżałam dłuzej niż 10 minut! I to naprawdę bolało
Cytat:
super wieści!!!
Cytat:
Wczoraj tz został oficjalnie poproszony na chrzesnego swojego bratanka. Tym sposobem mamy we wrześniu dwa chrzty - na jednych ja będę chrzesną, a na drugich tz. Pytanie do doświadczonych w temacie - jakie są obowiązki chrzesnych podczas chrztu - trzymają dziecko? robią coś innego? jest jakiś tradycyjny prezent, który się powinien pojawić ze strony matki czy ojca chrzesnego ?
hmmm ... ja jak byłam chrzesztną to nie trzymałam małego w kościele ... u nas chrzestny zapala świecę, a chrzestna kładzie białą szatę ... no chyba ze to zależy od regionu
A co do prezentu to

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-06-13 o 08:36
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 09:20   #2167
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
No tak
A oddac może w lipcu, może w sierpniu.
Najbardziej to mnie denerwuje fakt rozdysponowania moich pieniędzy. Tzn, "wiemy, ze babcia ma Ci przysłac, a może już przysłała?, bo musisz nam pożyczyc, a wózek możesz kupic tańszy i jakiś inny, nie musisz takiego (jak sobie zamarzyłam). Kto takie drogie wózki wymyślił...Chyba wystarczająco zarabiacie, zeby sobie kupic i bez tych pieniędzy".itd, itp
Ja nikomu do portfela nie zaglądam i nie patrzę co za ile kupił. Jeżeli go stac, odłożył sobie, wziął kredyt itp - jego sprawa..
ja znam taka sytuacje doskonale ze strony tż-jego brat jest taki......
powiem ci ze ja na twoim miejscu bym nie pozyczyla skoro jeszcze jednego dlugu nie oddali....
ja wogole nigdy od nikogo kasy nie pozyczylam i sama tez nie lubie pozyczac.......

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nie urodzę w tym m-cu

no właśnie głównie smażone miałam na myśli, dawniej potrafiłam zjeść kilka kawałków naraz a teraz ani jednego
a z puszki to jem tylko szproty w pomidorach

a ta farba może taka ma być, nie ?
może ją trzeba tylko wymieszać

dziwnie ze sie smaki zmieniaja w ciazy hehe
a co do tej farby to tż pojechal tam wczoraj i wrocil bez kasy i bez farby
kazali mu zlozyc reklamacje i musi czekac-potem dostanie zwrot gotowki......no ale to ze tam 3 raz bedzie musial jechac sie nie liczy?to w koncu 8km!!i nie po drodze!! a farba byla rozwarstwiona-wczesniej zuzylismy juz 5 puszek i byly ok......

Cytat:
?

Odnosnie pozyczania, oddawania to też będę wredna ale nic nikomu nie oddaje. Wszystko do tej pory kupiłam sama, nic od nikogo nie dostałam i nie mam zamiaru sie tym dzielić. Jak Kuba będzie wyrastał z ciuszków, pakuje je do worka i na stryszek będą dla drugiego dziecka. Może jestem samolubna ale chyba w tych czasach inaczej sie nie da.
ja mysle podobnie...
nikt mi nic nie dał to sama tez nie bede dawac-zostawie dla drugiego dzieciaczka ktore mamy w planie za 3 lata....

Cytat:

wlasnie ja tez mam to szczypanie w srodku .......i mam wrazenie wtedy jakbym miala zapalnie pecherza....

Cytat:
----------
o jeny juz 2 tygodnie swietnie przybiera na wadze!!

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Hej kochane! Dziwnie spie ostatnimi czasy, wstaje kilka razy do wc, sny mam jakies takie niedorzeczne, duzo sie w nich dzieje no i ktos mnie budzi czkawka rano
Juz sobota Chce dzisiaj sprobowac wymienic ten nieszczesny pokrowiec na materac, ciekawe czy sie uda... A potem jedziemy odwiedzic znajomych i Ich synkow, jeden ma juz ponad 2 latka, a drugi skonczyl 7 miesiecy. Sa cudowni
No i trzeba kilka pralek wstawic, bo sie nazbieralo
A Wy, tez macie ambitne plany na dzisiaj?
to milej soboty!!

Witam mamusie!!
ja w planie mam sprzatanie chaty jak narazie......i chyba nic wiecej-potem slodkie lenistwo!!
ale sie dzisiaj wyspalam- tż poszedl do pracy na 7.00 a ja dalej spalam i wstalam o 9.00 a zwykle wstaje po 7.00!!
to chyba ta pogoda na spanie!

Aniu odpisali mi z firmy Tako ze firma planuje przerwe urlopowa ok 20 lipca.....

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

odpisali mi jeszcze z Tako ze na wózek sie czeka zwykle miesiąc......i ze lepiej jak juz teraz zamowie.....
wiec chyba nie mam wyboru tylko zamowic!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 09:29   #2168
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć Mamusie!

Ale miałam okropny sen.. Śnilo mi sie ze urodzilam i wszystko było dobrze , porod nie bolal , ale potem okazalo sie ze mój Synek zniknął i nikt nie wiedział gdzies jest Tak sie umeczyłam tej nocy że nie wiem ...

a teraz pije kawke i jem ptasie mleczko bo juz po sniadanku jestem, moze mi to humor poprawi
Stary 2009-06-13, 09:35   #2169
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Ale miałam okropny sen.. Śnilo mi sie ze urodzilam i wszystko było dobrze , porod nie bolal , ale potem okazalo sie ze mój Synek zniknął i nikt nie wiedział gdzies jest Tak sie umeczyłam tej nocy że nie wiem ...

a teraz pije kawke i jem ptasie mleczko bo juz po sniadanku jestem, moze mi to humor poprawi
o mamo co za sen!! na szczescie to tylko sen!!
ptasie mleczkopodziel sie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-06-13, 09:39   #2170
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Rzuciłam pare na Śląsk Wiem że tylko sen ale teraz jakas niespokojna jestem i humoru nie mam....

A dzisiaj jedziemy z Tż do Wawy , odbieramy zaproszenia nasze slubne no i odwiedzimy znajomych. A jutro wybieramy panele do sypialni. Noi Tż wraca do Ostrołęki , a ja zostaje w Wawie caly tydzien bo egzaminy mam
Stary 2009-06-13, 09:43   #2171
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Rzuciłam pare na Śląsk Wiem że tylko sen ale teraz jakas niespokojna jestem i humoru nie mam....

A dzisiaj jedziemy z Tż do Wawy , odbieramy zaproszenia nasze slubne no i odwiedzimy znajomych. A jutro wybieramy panele do sypialni. Noi Tż wraca do Ostrołęki , a ja zostaje w Wawie caly tydzien bo egzaminy mam
takie rozstania sa trudne......ale tydzien szybko zleci!!
powodzenia na egzaminach

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 09:50   #2172
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Nie dziękuje Na szczescie od 23 czerwca bedziemy sie juz widziec codziennie, a od sierpnia razem mieszkac. Ta wizja mnie pociesza
Stary 2009-06-13, 10:01   #2173
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Aniu odpisali mi z firmy Tako ze firma planuje przerwe urlopowa ok 20 lipca.....

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

odpisali mi jeszcze z Tako ze na wózek sie czeka zwykle miesiąc......i ze lepiej jak juz teraz zamowie.....
wiec chyba nie mam wyboru tylko zamowic!
po pierwszym zdaniu troche się zdenerwowałam!
No ale skoro się czeka miesiąc na wózek ... trudno! mam niebieski i już !!!
Cytat:
Cześć Mamusie!

o kurcze!!! Dobrze, ze to tylko sen!
za egzaminy!!!

Mi się śniło przedwczoraj, ze urodziłam trojaczki i nie wiedziałam, które najpierw karmic, przewijać, usypiać ... to było straszne!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-06-13, 10:03   #2174
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
zastanawiam sie jaki kolor fotelika wziac
http://www.allegro.pl/item657876483_...agajacych.html
ten turkusowy dla mnie jest poprostu niebieskim.Widzialam na zywo niebieski i czerwony, a najbardziej widzi mi sie fiolet i szary.
Cytat:

A i jeszcze do naszych poznanianek
W uwadze klka dni temu było o pryw. przedszkolu Green House
http://www.polskoangielskie.pl/m7.html
Na miejscu rodziców zabrałabym dzieci do innego ...
ogl. to w przelocie,ale nie doslyszalam w takim razie ze to o Pń'u mowa.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
macierzyńskiego tylko 4 m-ce
później m-c urlopu
jeszcze kilka dni zaległego urlopu,
i byle do końca roku a w styczniu nowy cały urlop
i Mati będzie miał już pół roku

a ja niestety do pracy

taki mam plan
u mnie niestety tak samo bedzie to wygladalo.

Cytat:
ma coraz mniej miejsca,a on coraz wiekszy

Cytat:
Nie, nie wyliczałam tego, nawet bym nie wiedziała jak się do tego zabrać ale najbardziej przekonuje mnie to że w pieluszce nie podnosi się temp jask w jednorazówkach co w przypadku chłopców ma znaczenie.
dla mnie to przesada...
to w takim razie jaka temp.panuje w pampersie a jaka w pieluszce???skoro jest tak znaczna?
pampersy tez "oddychaja, sa wyk. z materialów przepuszczajacych powietrze.
Napewno byly wykonywane cale serie badań czy szkodza,w jakim stopniu itp,wiec gdyby zagrazaly do tego stopnia o jakim wspominacie to zostalyby wycofane ze sprzedazy.
Pieluszki uwazam sa bardziej eko i jest kilka razy wiecej roboty z nimi,a pampersy poprostu sa jednorazowkami ktore zasmiecaja srodowisko za to sa po stokroc wygodniejsze.

Cytat:
u mnie jak u Ani.
Kto trzyma dziecko zalezy od ksiedza.Nasz twierdzi ze dzieci u rodzicow sa grzeczniejsze.Na prezent dostał maly mega zapas mleka i pieluch, ale dlatego ze to mlody od siostryi wspolnie ustalilysmy ze wszystko ma,ciuchow nie chce,na zabawki za maly, siano to byloby dla rodzicow wiec wybralismy praktyczne rzeczy.
A tak moze jakis madalionik, cos...

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja też już po sniadanku i kawce - kilka ostatnich nocy śpię tak płytko jakbym czekałą na akcję porodową
ale ja w nocy żadnych skurczów nie mam
tez mysle jak Tru, jeszcze troszke, musi przyjsc wlasciwy czas, a ty 37tydz jestes.Potrzymaj jeszcze
Cytat:
Cześć Mamusie!

wstretny...umeczylas sie psychicznie takim snem...

a mi na slodko sie snilo...rolada bezowa z owocem
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 10:08   #2175
skierka1981
BAN stały

cześć laseczki ale u mnie pogoda, deszcz pada cały czas, masakra jakaś. a ja muszę iść do sklepu...mam ochote na jakieś ciacho to zaraz poszukam jakiegoś przepisu i pewnie coś z truskawkami będzie..

tru myślę że jak masz być chrzestną to trzeba mamę dziecka zapytać czego oczekuje i jakie są u nich "zwyczaje", moja koleżanka mówiła że u nich chrzestny opłaca chrzest - z czym się jeszcze nie spotkałam. u mnie natomiast w rodzinie jest tak że to chrzestna ubiera dziecko do chrztu, czyli wszystkie ciuszki kupuje - a to już spory wydatek (już patrzyłam pod spód to normalnie koszulka, kaftanik, ale na wierzch taka sukieneczka to nawet 100 zł ) na pewno chrzestny to świecę, a chrzestna tą szatkę. co do takich kościołowych spraw to czeka was spowiedź i jeśli chrzestni nie są małżeństwem to księża potrafią robić problem i nie wyrażać zgody na takich chrzestnych. ale też można dyspensę uzyskać. zależy od ks. to chyba wszystko co wiem, ja swoją małą do chrztu ubrałam właśnie, kupiłam kwiatki do przybrania a na prezent to już nie pamiętam, ale chyba jakieś kosmetyki i ciuszki - wtedy na studiach byłam i tata wszystko sfinansował.
ciężko wymyśleć prezent dla takiego brzdąca, czytałam trochę wątek na wizażu właśnie nt prezentów, padały pomysły że jakiś obrazek albo taki ze srebra stojący obrazek np. z Matką Boża, ale wg mnie to pamiątka ale póki co dla dziecka bezużyteczna. ja bym kupiła jakiś obrazek z aniołem stróżem nad łóżeczko żeby powiesić i do tego albo jakiś komplet ciuszków + kosmetyki albo np karuzelę na łóżeczko, coś takiego...
nie wiem mam nadzieję że choć trochę ci pomogłam (a i ja dostałam od swoich chrzestnych takie pamiątki chrztu - rozkładane i np w środku medalik albo obrazek z dedykacją - mam do teraz i z cęcią do tego wracam)
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 10:15   #2176
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
co do takich kościołowych spraw to czeka was spowiedź i jeśli chrzestni nie są małżeństwem to księża potrafią robić problem i nie wyrażać zgody na takich chrzestnych. ale też można dyspensę uzyskać. zależy od ks.
mysle ze to wymysł ksiedza...niby co ma malzenstwo do bycia rodzicem.ch.?
U siostry jestem ja a ojcem ch. jest brat taty mlodego.
Sama mam 2 rodziców ch. po jednym ze stron mamy i taty.
Jeszcze sie nie spotkalam , by rodziacami musialo byc malzenstwo, ksieza to sobie utrudniaja...i na okolo tez potrafia uprzykrzyc

Stary 2009-06-13, 10:21   #2177
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej kobitki
Na chwilke wpadłam zobaczyc co nowego.
U nas pogoda okropna, pochmurno i pada Senny dzien sie zapowiada.
TŻ pojechał po zakupy a ja sie biore za obiad i małe sprzatanko.
Dzisiaj troszke mniej mnie plecy bolą może będę w stanie chociaż z grubsza domek ogarnąć (oczywiscie małż odkurza i myje podłogi)
Bedę zaglądała do Was

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 10:27   #2178
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Jeszcze sie nie spotkalam , by rodziacami musialo byc malzenstwo, ksieza to sobie utrudniaja...i na okolo tez potrafia uprzykrzyc

to prawda ale zależy od ks. właśnie tej koleżanki brat miał być chrzestnym a że z laską żyją bez ślubu to się ksiądz nie zgodził. różnie to bywa. rodzice i rodzice chrzestni mają być przykładem i ja też bym wolała kogoś kto mojemu dziecku da dobry przykład - od razu uprzedzam że tych żyjących bez ślubu nie uważam za gorszych. różnie ludzie są wychowywani, mają różne przekonania. jas chciałam na chrzestną moją siorkę,ale ostatecznie jej nie wezmę właśnie z takich powodów - wiem że pewnie dostanie mi się od was, ale chcę by chrzestną była osoba dla której Bóg coś znaczy, chodzi do kościoła, bo tak chcę wychować moją córkę, chcę żeby nasze dzieciątko widziało od młego jak z tatą klękamy do codziennej modlitwy a potem żeby chciaało klękać razem z nami. tak zostałam wychowana i to dla mnie bardzo ważne. siostra też wydawać by się mogło wychowana została tak samo, tylko jej się w życiu pomieszało przez śmierć taty - obwinia Boga że to Jego wina i nie potrafi się pogodzić z tym do tej pory. dlatego jest jak jest.
no to pewnie wywołam burzę
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 10:28   #2179
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dzień dobry mamusie
Ufff zaparłam sie i przeczytałam zaległosci od ostatniego razu kiedy tu byłam

U nas nic ciekawego... zyjemy sobie z dnia na dzien i ja odliczam dni az to moje małe ze mnie wyjdzie...
Ale za to widze, że u Was masa nowych wydarzeń

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Witam po kolejnej dłuższej nieobecności

Cassandra bidulko jeszcze troszkę i będzie po wszystkim.

U nas pokój dzidzi wykończony. Wczoraj przyszedł dywan i wstawiłam już kołyskę Do końca tego miesiąca planuję wstawić jeszcze łóżeczko - chociaż termin dopiero 1 sierpnia
A tutaj pokoik małej Kingusi:
Pokoik śliczny Jaki to kolor farby masz na ścianach??

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a wiec tak najpierw moj brzuchol:

firanka i hol(mialam kiedys wkleic efekt koncowy scian....):

i sypialnia zeby pokaza jaki mamy mega skos.....i nie bardzo jest jak umeblowac, ale tak pod skos pojda komody a lozeczko bedzie stalo przy tej dlugiej scianie, nasze lozko bedzie tak ze glowy beda pod skosem...
czekoladko Ty tez piekne masz mieszkanko

Cytat:
p4w, cass jak czytam o tym że już na dniach możecie rodzić to wydaje mi się to tak nierealne,.... Tyle czasu spędzamy tu wszystkie na wątku, i jakoś tak nie może dotrzeć do mnie że już niedługo powoli będziemy się wykruszać. I zajmiemy się naszymi dzieciaczkami...
Nooo zanim mnie weźmie to juz pewnie zostanie nas dosłownie kilka sztuk... Przynajmniej zdjęcia maluszków sobie pooglądamy...

Cytat:
Widze że tematem na topie jest poród Na szczescie u mnie zostały jeszcze 2 miesiące, wiec się nie stresuje
Afrodytko... My też pewnie razem bedziemy sie dopingowac... W koncu ta sama okolica terminowa u nas A tu jeszcze 2 miesiace... chciałąbym miec juz to za soba

Ciekawe co tam u megi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 10:28   #2180
UnholyOne
Ola-Unhola

Czesc Kochane

Ja tak na momencik, bo gonię Małża z łóżka, żeby zjadł juz i szykowała się na zakupy.
Wyspałam się dzisiaj i jeszcze bym spała - chyba dzięki tej okropnej pogodzie. Kiedy w końcu będzie cieplej. nie czekam na upały, ale na słoneczko i brak deszczu...

Tru co do chrzestnych, to tak jak pisała skierka(u mnie jest) Mama ch. kupuje ubranko (chcociaz często sie od tego odstępuje, bo każda mama ma cos upatrzonego i nie zawsze chce obciązac duzymi kosztami rodzica chrzestnego), chrzestny rzyma świecę, chrzestna szatkę. Co do prezentu to tez tak jak dziewczyny pisały * coś ze złota (łańcuszek, medalik, krzyżyk, pierścionek), święty obrazek, pieniądze lub cos praktycznego.
Teraz wymyslaja tez takie rzeczy:
http://allegro.pl/show_user_auctions...35&gr_id=11763
http://allegro.pl/search.php?string=...at=1&country=1

Myślę, ża taka ksiega pamiątkowa tez jest fajnym dodatkiem do prezentu.

Mariola, super wieści. Świetnie, ze Antonio rośnie i to juz 2 tygodnie...jak ten czas szybko leci.

WrednaAfrodyto, ale sen Nie trawię takich męczących...

Ciekawe jak tam Megi
Stary 2009-06-13, 10:30   #2181
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Tez sie z tym nie spotkalam
Bylam chrzestna dwa razy. Pierwszy raz dla cudnego synka mojej siostry 3 lata temu, z tego co pamietam duza czesc Mszy trzymalam malenstwo na rekach, grzecznie sobie spal, byl bardzo spokojny. Na sam moment Chrztu rowniez ja trzymalam dziecko (alez bylam dumna ). Jako prezent dostal ksiazeczke cos w stylu "Od kolyski do mundurka"gdzie wpisuje sie wspomnienia z dziecinstwa.
Drugi raz bylam chrzestna u synka kuzynki, w kwietniu tego roku. Jako ze odbywalo sie to niedawno, juz mialam brzuszek, wiec w zasadzie nie trzymalam dziecka w ogole na rekach, robili to wzruszeni rodzice dziecka. Moim zadaniem bylo nalozenie szatki Jako prezent dalam zestaw do jedzenia: miseczke, talerzyk, sztucce, podkladke i sliniak. Szczerze, po prostu zapytalam kuzynke wprost, co by Im sie przydalo i tak tez kupilam.

OK, jedna pralka juz zrobiona, ide dzisiaj jak burza
Dobrego dnia wszystkim!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 10:33   #2182
CannibalCorpse
Przyczajenie

Megi sie trzyma
CannibalCorpse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 10:37   #2183
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
to prawda ale zależy od ks. właśnie tej koleżanki brat miał być chrzestnym a że z laską żyją bez ślubu to się ksiądz nie zgodził. różnie to bywa. rodzice i rodzice chrzestni mają być przykładem i ja też bym wolała kogoś kto mojemu dziecku da dobry przykład - od razu uprzedzam że tych żyjących bez ślubu nie uważam za gorszych. różnie ludzie są wychowywani, mają różne przekonania. jas chciałam na chrzestną moją siorkę,ale ostatecznie jej nie wezmę właśnie z takich powodów - wiem że pewnie dostanie mi się od was, ale chcę by chrzestną była osoba dla której Bóg coś znaczy, chodzi do kościoła, bo tak chcę wychować moją córkę, chcę żeby nasze dzieciątko widziało od młego jak z tatą klękamy do codziennej modlitwy a potem żeby chciaało klękać razem z nami. tak zostałam wychowana i to dla mnie bardzo ważne. siostra też wydawać by się mogło wychowana została tak samo, tylko jej się w życiu pomieszało przez śmierć taty - obwinia Boga że to Jego wina i nie potrafi się pogodzić z tym do tej pory. dlatego jest jak jest.
Dla mnie burzy nie wywołałaś. Każdy żyje wg swoich przekonań i uważam, że akurat w dziedzinie wiary nikt nie ma prawa nikogo krytykowac. A juz co do wyboru chrzestnych, to każdego sprawa indywidualna i co komu do tego.

U mnie jak wybierałam chrzestnego - był nim mój brat, to na początku ksiądz nie chciał się zgodzic, bo stwierdził, że mało go w kościele widuje....Musiałam iśc do Proboszcza w tej sprawie, bo ten ksiądz się uparł. Udało się, ale zostawiło to u mnie pewien niesmak..
Co on ma do tego, czy on w ogóle był w stanie zobaczyc kto i kiedy jest w kościele przy takiej liczbie osób na mszy?
A może chodzi gdzie indziej - to mi powiedział, ze ma swoja parafię i ma chodzic do niej...Oj szkoda gadac...
Dla mnie się liczy jaki ktoś jest, a nie czy był w kościel na każdej mszy czy co drugiej...
Stary 2009-06-13, 10:37   #2184
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda ale zależy od ks. właśnie tej koleżanki brat miał być chrzestnym a że z laską żyją bez ślubu to się ksiądz nie zgodził. różnie to bywa. rodzice i rodzice chrzestni mają być przykładem i ja też bym wolała kogoś kto mojemu dziecku da dobry przykład - od razu uprzedzam że tych żyjących bez ślubu nie uważam za gorszych...
nie no burze nie...
ale jesli kazda ze stron ma zalozona włana rodzine to ja nie rozumiem o co chodzi.
Ksieza wymyslaja takie glupoty, tak potrafia utrudniac a potem sie dziwia ze mlodziezy w kosciele nie widac.
Kiedys zajmowali sie tylko religia, bo taka ich droga zyciowa a teraz nosy wtykaja gdzie sie da, az w polityke, i najlepiej jakby jeszcze kochanki, zony i dzieci mogli miec.
Nie dot. to 100% ksiezy, ale zdecydowanej polowy...

Stary 2009-06-13, 10:41   #2185
majka versace
Zadomowienie

Witam

Mam pytanie: jak często macie skurcze Braxtona-Hicksa? Ja mam ostatnio dość często i tak się zastanawiam czy oby nie za często Trwają napewno mniej niż 30 sekund ale wtedy to się zginam wpół i czekam aż minie. Nie moge też spać na żadnym z boków bo zaraz mnie łapie

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 10:50   #2186
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć Karola , ja mam kawkę Co u Ciebie?
U mnie ok, wczoraj dość dobrze się czułam, chociaż wieczorem się zaczęło...straszny ból brzucha, jednak przeszło i dzisiaj znowu dobrze...

Wczoraj przygotowałam z Mamą kołyske, przywieźliśmy fotelik, resztę rzeczy Mama wyprasowała wybrałam ciuszki dla Małej do szpitala, wszystko chyba gotowe więc generalnie czekamy

Cytat:
Rzeczywiście sen straszny...ale to tylko sen

Cytat:
Ja tak na momencik, bo gonię Małża z łóżka, żeby zjadł juz i szykowała się na zakupy.
Wyspałam się dzisiaj i jeszcze bym spała - chyba dzięki tej okropnej pogodzie. Kiedy w końcu będzie cieplej. nie czekam na upały, ale na słoneczko i brak deszczu...
Miłych zakupów... to już tylko tydzień
Stary 2009-06-13, 11:19   #2187
UnholyOne
Ola-Unhola

http://www.pacco.nl/films.html

Znalazłam to na innym wątku mamuś i wydaje mi się, że za mocno to dziecko ściska. Tak to mozna maluszka, a to to już większe i chciałoby jednak tymi rączkami poruszac, a tu go zawinęła jak mumię...
Stary 2009-06-13, 11:30   #2188
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Nie dziękuje Na szczescie od 23 czerwca bedziemy sie juz widziec codziennie, a od sierpnia razem mieszkac. Ta wizja mnie pociesza
supernic tylko sie cieszyc!!

Cytat:
po pierwszym zdaniu troche się zdenerwowałam!
No ale skoro się czeka miesiąc na wózek ... trudno! mam niebieski i już !!!
przeciez niebieski tez sliczny

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

czekoladko Ty tez piekne masz mieszkanko

wlasnie skonczylam odkurzac i odpoczywam- ale zaraz lece pod prysznic.....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-06-13, 11:52   #2189
Ania0104
Zakorzenienie

Mamusie rozpakowane

Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm)
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------------------ 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm
mariolasl (Mariola, 34l, UK) -------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm)

......................... ......................... ......................... ......................... ..................

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
30 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz ....................... Vers Connect
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś ............ Mutsy Urban Rider
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś ......................... .. Tako Jumper
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka ..................... Mutsy 4 rider
ainka11111 (???, ?? l, ...) -------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś ....................... X-lander w. limitowana
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - Joachim Łukasz
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano
Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-06-13, 11:53   #2190
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
27 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika
frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka ................... Roan Kortina
Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 11.08.09 - Natan / Ksawery
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? .................... Graco Tour Elite
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc
groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ???
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena
Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości