Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-14, 12:57   #3871
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI

Cytat:
Napisane przez Tesiaczek Pokaż wiadomość
Dalej weszłam kilka razy i spodobał mi się tylko sweterek za 160zł i kamizelka za 120
No coś Ty. H&M to mój ukochany sklep. Uwielbiam go.
Zajrzyj na dział dziecięcy - fajne rzeczy w przystępnych cenach.
Stary 2009-06-14, 13:01   #3872
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
No coś Ty. H&M to mój ukochany sklep. Uwielbiam go.
Zajrzyj na dział dziecięcy - fajne rzeczy w przystępnych cenach.
z moim 180 w dziecięce raczej nie wejdę
chyba, że tunikę jako bluzkę bedę mieć
Stary 2009-06-14, 13:04   #3873
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Ah tak, ten H&M to również moje pierwsze miejsce w Katowicach, które odwiedzam.
Ja byłam ostatnio w K. pierwszy raz od kilku lat. Nie weszłam do H&Mu tylko tak sobie go dałam jako punkt odniesienia, bo jest do niego blisko z dworca i w ogóle

Mam nadzieję, że już niedługo będę częstym gościem H&Mu na Stawowej, innych sklepów ciuchowych na mieście, a także SCC. Szukam sponsora
Stary 2009-06-14, 13:13   #3874
emememsik

Cytat:
Napisane przez Tesiaczek Pokaż wiadomość
z moim 180 w dziecięce raczej nie wejdę
chyba, że tunikę jako bluzkę bedę mieć
No tak, tam rozmiarówka jest do 174 cm. Ja na szczęście nie mam tego problemu.
Stary 2009-06-14, 13:41   #3875
marta6704
Zakorzenienie

A ja za to nie przepadam za H&M, jakoś rzadko tam cokolwiek kupuje i uważam, że więcej niż 100 zł za ciuch z h&m bym nie dała ( większość ciuchów jest z kiepskich materiałów).

Jejku robi się ze mnie butomaniaczka, co chwila widze ładne butki na lato, które chętnie bym przygarneła... przez ostatnie 2 miesiące kupiłam 7 par butów
A kiedyś miałam 2 pary, góra 3 na lato i mi to wystarczyło teraz mam o wiele, wiele więcej
Taki rekonesans zrobiłam w szafie i tż na mnie zaczął krzyczeć, że juz nie mam gdzie wsadzać tych swoich butów
A dzwoniła mama i powiedziała, ze mi kupi japoneczki bo widziała śliczne ( co z tego, że to będzie moja 6 para japonek ).

Aaa i mam zamiar kupić rower, taki typowo miejski z koszykiem, gdzie bedę mogła wozić zakupy i jeździć na wycieczki rowerowe
Koleżanka taki kupiła i ostatni nim jeździłam, a tz stwierdził, że wyglądał jak Basia z "Teraz albo Nigdy". Uwielbiam jeździć rowerem, a nie mam żadnego tym bardziej tutaj na studiach
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 13:51   #3876
emememsik

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
A ja za to nie przepadam za H&M, jakoś rzadko tam cokolwiek kupuje i uważam, że więcej niż 100 zł za ciuch z h&m bym nie dała ( większość ciuchów jest z kiepskich materiałów).
Kurcze no, ja uważam, że H&M to naprawdę stosunkowo tani sklep, mam stamtąd bardzo dużo rzeczy i na pewno żadna nie kosztowała powyżej 100 zł. Ostatnio kupiłam sobie tam 2 sukienki na lato po 39,90 zł (cena regularna), a na wesele znalazłam tam boską za 79,90 zł i wszyscy się nią zachwycali, a przecież tyle kasy za sukienkę weselną to naprawdę jest mało. Śliczne kolczyki zazwyczaj kosztują 7,90-9,90 zł. Jak dla mnie - super.

Marta, wrzuciłabyś fotkę swoich butów? Ja od 2 miesięcy szukam czegoś na lato i NIC! Chcę jakieś ładne sandałki na obcasie, albo coś w tym stylu i nigdzie nie ma nic sensownego.

A na rowerze śmigam po mieście bardzo często. Tylko ja nie mam takiego miejskiego z koszyczkiem, tylko zwykłego górala.
Stary 2009-06-14, 13:56   #3877
h2o0
Zakorzenienie

em możesz wrzucić zdjęcie tej sukienki? Ja idę na wesele za 3 tygodnie, a nic nie mam ;( Dzisiaj mierzyłam sukienkę za 99 zł, ale z satyny i się strasznie elektryzuje wrrr
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 14:06   #3878
emememsik

Cytat:
Napisane przez h2o0 Pokaż wiadomość
em możesz wrzucić zdjęcie tej sukienki? Ja idę na wesele za 3 tygodnie, a nic nie mam ;( Dzisiaj mierzyłam sukienkę za 99 zł, ale z satyny i się strasznie elektryzuje wrrr
Jasne, może potem. Tylko że ja ją kupiłam jakoś w połowie marca, więc masz chyba niewielkie szanse na znalezienie jej jeszcze. Mimo wszystko przejdź się na dział damski H&M i zobacz co tam mają, może coś wyszukasz. Aha, od razu mówię, że ta moja sukienka to taka zwykła materiałowa, nie z żadnej satyny ani niczego, kupiłam ją właściwie na imprezy do klubów, ale jako że wesele wypadło mi nagle, to stwierdziłam, że się nadaje, ubrałam do niej grube ciemne rajstopy + szpilki i wyglądało to elegancko.
Stary 2009-06-14, 14:14   #3879
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Cytat:
Jejku robi się ze mnie butomaniaczka, co chwila widze ładne butki na lato, które chętnie bym przygarneła... przez ostatnie 2 miesiące kupiłam 7 par butów
A kiedyś miałam 2 pary, góra 3 na lato i mi to wystarczyło teraz mam o wiele, wiele więcej
Taki rekonesans zrobiłam w szafie i tż na mnie zaczął krzyczeć, że juz nie mam gdzie wsadzać tych swoich butów
Ja zmieniałam wczoraj sobie te fleki, a tych, co nie dałam rady sama, to zaniosłam tacie. No i mama była i zaczęła oglądać i dopytywać się skąd mam takie buty i że ona ich nawet nie widziała, a ja już zdążyłam rozwalić w nich fleki. Dobrze, że nie widziała wszystkich
ale i tak za każdym razem jak wychodzę jest, a kiedy kupiłaś tą bluzkę, znowu masz nowy pasek itd

Kupiłam sobie taką fajną bransoletkę w C&A i po dwóch tygodniach zeszło z niej to srebro spodziewałam się lepszej jakości
Stary 2009-06-14, 14:15   #3880
h2o0
Zakorzenienie

Ja właśnie mam takie głupie przekonanie, że na wesele to szukam sukienki z jakiejś satyny czy czegoś podobnego, a przecież te materiałowe są ok Ostatnio w orsay coś widziałam, może się tam jeszcze przejdę.
Stary 2009-06-14, 14:18   #3881
emememsik

Cytat:
Ostatnio w orsay coś widziałam, może się tam jeszcze przejdę.
Orsay miał ostatnio taką kolekcję sukienek w kwiaty, koleżanka-wizażanka z innego wątku właśnie z tej kolekcji kupiła jedną na wesele.
Stary 2009-06-14, 14:21   #3882
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Cytat:
Ja właśnie mam takie głupie przekonanie, że na wesele to szukam sukienki z jakiejś satyny czy czegoś podobnego, a przecież te materiałowe są ok Ostatnio w orsay coś widziałam, może się tam jeszcze przejdę.
w Orsayu jest właśnie taka satynowa bez ramiaczek za 120 chyba, w Terranovie materiałowa fajnie marszczona za 70, w Zarze też była fajna, ale nie wiem za ile
Stary 2009-06-14, 14:21   #3883
Mariolcia =P
Zakorzenienie

ja tez lubie h&m i ostatnio reserved i troll ale ten w cz-wie bo u mnie w miescie to dziadostwo nie troll.
zamiast sie uczyc ogladalam film ale od 15 siadam, bo jutro o 9 egzamin, pisze do 12 30 chyba

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 14:23   #3884
emememsik

Ja wreszcie znalazłam sposób na zmotywowanie się do nauki - umówiłam się na wieczór i dlatego teraz siedzę nad notatkami, inaczej to bym pewnie znowu cały dzień nic nie robiła, bo przecież zajmę się tym wieczorem.
Stary 2009-06-14, 14:24   #3885
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze no, ja uważam, że H&M to naprawdę stosunkowo tani sklep, mam stamtąd bardzo dużo rzeczy i na pewno żadna nie kosztowała powyżej 100 zł. Ostatnio kupiłam sobie tam 2 sukienki na lato po 39,90 zł (cena regularna), a na wesele znalazłam tam boską za 79,90 zł i wszyscy się nią zachwycali, a przecież tyle kasy za sukienkę weselną to naprawdę jest mało. Śliczne kolczyki zazwyczaj kosztują 7,90-9,90 zł. Jak dla mnie - super.

Marta, wrzuciłabyś fotkę swoich butów? Ja od 2 miesięcy szukam czegoś na lato i NIC! Chcę jakieś ładne sandałki na obcasie, albo coś w tym stylu i nigdzie nie ma nic sensownego.

A na rowerze śmigam po mieście bardzo często. Tylko ja nie mam takiego miejskiego z koszyczkiem, tylko zwykłego górala.
To ja chyba kiepsko szukam w h&m bo jak podoba mi się jakaś rzacz to kosztuje nawet powyżej 100 zł, hmm ale za to zaciekawiła mnie sprawa z sukienkami jak ja szukałam na wesele, to niestety nic ciekawego nie widziałam i jedną oglądałam i kosztowała jakoś z 150 zl ( czyli normalnie jak za sukienke na wesele), ale takich za 79 zł to nie widziałam, moze ja chodze to jakiegoś innego h&m Naprawdę musze się lepiej porozglądać...

Z takich ala sandałki to tylko mam t-bary z Deichmana, no i słynne na wizażu pantofelki z kokardką za 14,99 zl, a tak sandałów nie mam "jeszcze" fajnych, za to wczoraj widziałam z Streecie fajne na obcasie sandały hmm z 89zl chyba kosztowały, gdzieś na wątku zakupowym je widziałam i też śliiicznie sandałki z kokardką na obcasie, bardzo stabilnym w Daniji i ogólnie dużo pięknych butów i przecenionych o 50%.
A tak to mam jeszcze sporo japonek, butów na koturnie i satynowe czarne peep-toe, no i oczywiście zwykłe baleriny z 3 pary

Zaraz zrobie zdjęcie i pokaze

Aaaa sukienki z Orsay'a w jednej takiej bez ramiączek jestem zakochana, ogolnie Orsaya lubie bo mogę tam znaleść rzeczy w moim stylu, Tally Weijl też lubię, czasami naprawdę fajne rzeczy się trafią,Beshke też lubię, za to do Reserved jestem sceptycznie nastawiona bo moja bluzka koszulowa po prostu się rozpada, straciła po pierwszym praniu fason i ogólnie zaczyna przypominać szmatę, nie bluzkę.

Edytowane przez marta6704
Czas edycji: 2009-06-14 o 14:29
Stary 2009-06-14, 14:31   #3886
emememsik

Cytat:
To ja chyba kiepsko szukam w h&m bo jak podoba mi się jakaś rzacz to kosztuje nawet powyżej 100 zł, hmm ale za to zaciekawiła mnie sprawa z sukienkami jak ja szukałam na wesele, to niestety nic ciekawego nie widziałam i jedną oglądałam i kosztowała jakoś z 150 zl ( czyli normalnie jak za sukienke na wesele), ale takich za 79 zł to nie widziałam, moze ja chodze to jakiegoś innego h&m Naprawdę musze się lepiej porozglądać...
Wiesz to też zależy od konkretnego sklepu. W Krakowie są 3 H&My i w tym najbardziej obleganym - w Galerii Krakowskiej ciężko jest znaleźć coś okazyjnego, ja tam zazwyczaj kupuję tylko biżuterię, bieliznę i ew. rzeczy z działu dziecięcego. Sukienkę na wesele kupiłam w mniej obleganej Galerii Kazimierz, a sukienki letnie w M1 - tam chyba najmniej osób zagląda. Tej weselnej w GKrak nie widziałam w ogóle, a tych letnich były jakieś pojedyncze sztuki w skrajnych rozmiarach.
Stary 2009-06-14, 14:32   #3887
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Ja Orsay kiedyś lubiłam bardziej, jak były jeszcze młodzieżowe rzeczy, teraz jest więcej eleganckich, a na takie mam jeszcze czas.

A nie wiecie może, gdzie mogę dostać gorset zapinany na guziki, podobny ja w trollu był (jak znajdę zdjęcie, to wstawię), bo tamten był nie wymiarowy i mi odstawał w talii, mimo że w cyckach nie mogłam się dopiąć

chodziło mi o tą 5 z rzędu http://www.troll.com.pl/Stylizacje.html#, ale widzę, że ona nie tylko na mie jest nie wymiarowa. Taka szeroka nie ma w ogóle uroku

Edytowane przez Tesiaczek
Czas edycji: 2009-06-14 o 14:38
Tesiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 14:35   #3888
emememsik

Generalnie jeśli chodzi o sklepy to ja poza H&M najbardziej lubię te należące do Inditexu - Zara, Stradivarius, Bershka, Pull&Bear, Oysho. Szkoda, że (poza Zarą) w Krakowie są tylko w Galerii Krakowskiej właśnie, czyli tam gdzie najwięcej ludzi. Ale że Inditex to hiszpańska firma, to jak tam jestem w wakacje to łatwo się obkupić (bluzki zazwyczaj chodzą po ok. 3 euro).
Stary 2009-06-14, 14:38   #3889
h2o0
Zakorzenienie

A jakie dodatki byście dobrały do niebieskiej sukienki? Chodzi mi o kolor, myślałam nad białymi albo srebrnymi.
Stary 2009-06-14, 14:40   #3890
emememsik

Cytat:
A jakie dodatki byście dobrały do niebieskiej sukienki? Chodzi mi o kolor, myślałam nad białymi albo srebrnymi.
Zależy jaki to niebieski, czy ciemny czy jasny. Przy ciemnym srebrne dodatki ładnie wyglądają, ale przy jasnym może to wyglądać trochę mdło. Do jasnej sukienki pomyślałabym nad czymś ciemniejszym - czarnym na przykład.
Stary 2009-06-14, 14:43   #3891
h2o0
Zakorzenienie

Ciemny, właściwie granatowy. Z tego fasonu była jeszcze różowa, fioletowa, zielona i złota. A ja właśnie chcę tą granatową.
Stary 2009-06-14, 14:54   #3892
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie jeśli chodzi o sklepy to ja poza H&M najbardziej lubię te należące do Inditexu - Zara, Stradivarius, Bershka, Pull&Bear, Oysho. Szkoda, że (poza Zarą) w Krakowie są tylko w Galerii Krakowskiej właśnie, czyli tam gdzie najwięcej ludzi. Ale że Inditex to hiszpańska firma, to jak tam jestem w wakacje to łatwo się obkupić (bluzki zazwyczaj chodzą po ok. 3 euro).
Ooo właśnie Zara, Stradi itd, Oysho uwielbiam , właśnie je też baardzo lubię
U naj największy i najbardziej oblegany H&M jest chyba w Galerii Bałtyckiej, ja chodze czasami do Alfy i mimo wszystko tak niskich cen nie spotkałam nigdzie.
Cytat:
Zależy jaki to niebieski, czy ciemny czy jasny. Przy ciemnym srebrne dodatki ładnie wyglądają, ale przy jasnym może to wyglądać trochę mdło. Do jasnej sukienki pomyślałabym nad czymś ciemniejszym - czarnym na przykład.
Czarne lub srebrne dodatki wyglądabyły fajnie przy niebieskiej sukience, srebrne polecam, moja koleżanka miała jasno niebieską sukienkę na wesele i srebrne dodatki i bardzo ładnie to wyglądało.

Zrobiłam zdjęcia i bede się chwalić zakupami;D

Em: Jak coś to popatrz na wątek czerwcowe zakupy
Stary 2009-06-14, 14:58   #3893

Cytat:
A
Aaa i mam zamiar kupić rower, taki typowo miejski z koszykiem, gdzie bedę mogła wozić zakupy i jeździć na wycieczki rowerowe
Ja już mam to długo w planach, ale wiadomo, pieniądze. I w ogóle nawet nie mam kiedy jechać, ale w tę sobotę prawdopodobnie jedziemy na pchli targ do Sandomierza i mam pooglądać i być może kupić.
Marzy mi się taka damka holenderska, bo górale są ciężkie, a ja chciałabym cienkie opony, koszyk itp I żebym mogła jeździć w sukienkach
Jeżeli kupię, będę miała na przyszły rok do Kielc.

Wróciłam z wycieczki rowerowej, kondycja się troszeczkę poprawia, chociaż i tak jest tragiczna. Na szczęście mam też rower stacjonarny i mogę w domu jeździć.

Poza tym jem mniej, zaczynam coś zmieniać, bo nie czuję się stuprocentowo dobrze w moim ciele.

Co do H&M'u - nigdy tam nic nie kupiłam, bo ja w ogóle bardzo rzadko kupuję ubrania, poza tym najbliższy ten sklep mam ponad 100 km ode mnie. Muszę jednak zaopatrzyć się tam w kolczyki - niektóe są naprawdę ładne, a co najważniejsze dla mnie - nie zawierają niklu, dlatego aż tak bardzo mnie uszy w nich nie bolą. Gdy będę w Krakowie i będę miała zagospodarowane trochę pieniędzy, to kupię choćby jedną parę.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 15:06   #3894
Mariolcia =P
Zakorzenienie

na tej str z trolla jest taka zolta sukienka z kokardka, bombka, mam taka tylko czerwona

Stary 2009-06-14, 16:36   #3895
Olunia1989
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz to też zależy od konkretnego sklepu. W Krakowie są 3 H&My i w tym najbardziej obleganym - w Galerii Krakowskiej ciężko jest znaleźć coś okazyjnego, ja tam zazwyczaj kupuję tylko biżuterię, bieliznę i ew. rzeczy z działu dziecięcego. Sukienkę na wesele kupiłam w mniej obleganej Galerii Kazimierz, a sukienki letnie w M1 - tam chyba najmniej osób zagląda. Tej weselnej w GKrak nie widziałam w ogóle, a tych letnich były jakieś pojedyncze sztuki w skrajnych rozmiarach.
właśnie wrociłam z M1 - poszukiwanie balerinek w h&m nieudane ;(
ale rzeczywiście, ja też wiekszość rzeczy, jakie mam z h&m mam z tych mniej obleganych w krakowskiej często są przebrane.. trzeba być zaraz po dostawie.

za to wylądowałam w tandecie i kupiłam japoneczki za 28 zł ;] dobrze, że chociaż tyle znalazłam - tak to jest jak się zapomina z domu przywiezc...

chyba lubimy te same sklepy ;] uwielbiam h&m, bershke, zare, stradiego... ahh trzeba by mieć miliony

em, pokaż fotkę jak wyglądałaś na weslu [utnij głowę jeśli nie chcesz sie pokazać cała ]

marta fajne zakuuuuupy

ekhm..

.no !
Olunia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 16:44   #3896
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja też się rozglądam za mieszkaniami w CK, oczywiście nie jest ciekawie. Te ceny!
tak z ciekawości spytam to w jakich cenach są mieszkania do wynajęcia w CK??

wróciłam już do Krakowa

było bosko, cudnie i wogóle
wybawiłam się z TŻ, wytańczyłam, towarzystwo bylo spoko, buty nie nie obtarły, pończochy się nie podarły, fryzura się nie zniszczyła, normalnie świetnie
rodzice TŻ sympatyczni, dziewczyna mojego byłego jest od niego strasza o 7 lat chyba i jest przemądrzała, nawet ich znajomi to zauważyli, a była TŻ to taka szara mysza nieciekawa

i do tego wszystkiego TŻ ofiarował mi najpiękniejszą rzecz na świecie na którą długo czekałam i jestem najszczęsliwszą kobietą na ziemi
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 16:55   #3897
emememsik

Cytat:
Napisane przez Olunia1989 Pokaż wiadomość
em, pokaż fotkę jak wyglądałaś na weslu [utnij głowę jeśli nie chcesz sie pokazać cała ]
Nie dotarły jeszcze do mnie fotki z wesela, ale pracuję nad tym.
Stary 2009-06-14, 17:34   #3898
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Hula to ciesze sie, ze sie udalo podziel sie swoim szczesciem jesli mozesz

Stary 2009-06-14, 18:08   #3899
marta6704
Zakorzenienie

Vill Mi tez takie rowery bardzo się podobają i właśnie chcę taki też żeby moc jeździć w spódnicach itp

Olunia: Dziękuje

Hula: A nie mówiłyśmy, że nie masz czym się martwic? Świetnie, że się dobrze bawiłaś i czekamy na zdjęcia

Za dwa dni egzamin, a ja ide za chwile robić grila na plaży
Stary 2009-06-14, 18:14   #3900
Nija_
Zakorzenienie

A jak wygląda taki rower, na którym można jeździć w spódnicy? Może dacie zdjęcie?

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości