|
|
#2701 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Czesc yaz-owiczki.
Właśnie skończyłam wczoraj aktywne tabletki z 3 blistra a dzisiaj zaczynam już 4 ponieważ chcę przesunąć sobie okres. Mam nadzieję, że nie pojawią się żadne plamienia, ale zobaczymy, będe informować. Po 3 opakowaniu mogę powiedzieć, że jak przy 2 nie miałam apetytu w ogóle to przy tym z kolei na odwrót, ale udało mi się nie przytyć aquarell- mnie np. piersi urosły, z tym problemem, że wcale tego nie chciałam.... ale to sprawa indywidualna. Zauważyłam, że podczas 3 rzędu tabletek przy każdym opakowaniu pobolewają mnie troche jajniki. Dziwne... ale nie sprawia mnie to raczej problemu. Po 3 blistrze nadal yaz u mnie na + i oby tak zostało ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
ehh a ja chcialam sie troche wyzalic.. Biore yaz 5 miesiac. ale bardzo mi nie sluza. jako takich efektow ubocznych w stylu krwawien czy bolu nie mam. ale suchosc pochwy jest masakryczna;/ totalnie sucho az ciezko cokolwiek mojemu tz z tym zrobic.. w dodatku strasznie ciasno jakbym byla bardzo spieta mimo ze jestem maksymalnie wyluzowana i podniecona.. ale oststnio to juz za kazdym razem jestem spieta ze znowu bedzie tak samo:/ noi cala ta sytuacja nie sprzyja w naszych zabawach milosnych. od pewnego czasu kochamy sie przez to coraz mniej i coraz mniej przyjemnosci z tego oboje mamy. Moje libido = 0. Wielki blad ze zaczelam brac te tabletki. Przez pierwsze 3 miesiace mialam nadzieje ze to tylko poczatkowe efekty uboczne i ze to minie. a teraz nie chce odstawiac bo chce od razu po skonczeniu jednego opakowania przejsc na inne tabletki a ze sejsa to nie mam kiedy pojechac do mojej gin
no ale po sesji od razu do niej biegne i zmieniam te tabletki. Nienawidze yazu
|
|
|
|
#2703 |
|
Przyczajenie
|
Ponieważ biorę YAZ od około 5 m-cy chciałam się z wami podzielić tym co sama o nich wiem z własnych doświadczeń.Może komuś pomogę.Zacznijmy od tego,że nie są to moje pierwsze tabsy.Mam już 2 dzieci,więc jak można się domyślić trochę już wiem o antykoncepcji.Po pierwsze u mnie nie wystąpiły żadne objawy uboczne-po raz pierwszy przy tabletkach!!!!Straciłam już ok 12kg.HURRRA!!!! Brzuch mnie boli,ale to akurat zapewniam was jest normalne-bez tabletek terz bolał w czasie miesiączki,taka moja natura
|
|
|
|
#2704 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ratunku !!
Wzielam juz 14 tabletke i cały czas mam krwawienie nie wiem co robic iść do lekarza zmienić tabletki czy poczekać może przestanie ? prosze o pomoc ! |
|
|
|
#2705 |
|
Przyczajenie
|
A I JESZCZE JEDNO,WEDŁUG MNIE BARDZO WAŻNE: Jeśli macie jakiekolwiek skutki uboczne,bądź czujecie dyskomfort z powodu brania tabletek,PORADŹCIE SIĘ SWOJEGO GINEKOLOGA.Jest naprawdę ogromny wybór tabletek ,a każda z nas jest inna i inaczej reaguje na ten sam lek.Jeśli jedna kobieta biorąca jakiś środek wychwala go pod niebiosa,nie znaczy to,że druga też będzie z niego zadowolona.Tabletki powinien przepisać lekarz po dokładnym przebadaniu pacjentki i zrobieniu jej odpowiednich badań. Jeszcze jedno: OD TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH NIE ROSNĄ PIERSI!!!!!!!!To tylko objaw tego,że tyjemy,a tkanka tłuszczowa u kobiet najszybciej odkłada się właśnie na biuście,jak również najszybciej ją z tamtych obszarów stracić. Czyli jest to (niepokojący)objaw tycia po hormonach.
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Jak najszybciej do lekarza, to nie jest normalne,chyba,że masz sporą nadwagę(wtedy dawka hormonu może być za mała w stosunku do masy ciała) Ale nawet w tedy powinnaś jak najszybciej odwiedzić lekarza.Ponieważ dzisiaj jest niedziela proponuję wizytę w pogotowiu. |
|
|
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
Mdłości mdłości mdłości, upławy... eeeeh
Żeby to wszystko przeszło po tym trzecim opakowaniu... Aż żyć się nie chce Ale libido na miejscu hi hi Te mdłości to najgorsze... Littleblackwitch, robiłaś test?
|
|
|
|
#2707 |
|
Przyczajenie
|
ona bialystok: Jak najszybciej do lekarza.To jest naprawdę niepokojący objaw.A brałaś już wcześniej tabletki?
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że ulotka głosi, że na peirwszym opakowaniu się takie rzeczy zdarzają...
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Przyczajenie
|
Do EYO I KIK jeśli dobrze przeczytacie ulotkę to na stronie 18 jest napisane o krwawieniu śródcyklicznym, a to nie to samo co krwawienie przez 14 dni przyjmowania tabletek. Owszem w działaniach niepożądanych jest wzmianka o takowych,ale dlatego właśnie nazywają się one niepożądanymi. Z tego co mi wiadomo to krwawienie dłuższe niż 9 dni powinno być skonsultowane z lekarzem.
|
|
|
|
#2711 |
|
Raczkowanie
|
Działaniem niepożądanym jest również ból piersi, mdłości, brak apetytu, bóle brzucha, bóle głowy itp itd. Gdyby dziewczyny miały się z tym wszystkim zgłaszać do lekarzy, przy przyjmowaniu pierwszego opakowania to lekarz chyba by umarł z przepracowania
Ja uważam, że jeśli to pierwsze opakowanie to nie ma się za bardzo czym przejmować. Tabletki anty nieźle mieszają w organizmie. On biedny musi się po prostu zakumplować z intruzem... A jak wiadomo znajomość nie staje się przyjaźnią w jeden miesiąć, a nawet nie w dwa Że tak zarzuce metaforą |
|
|
|
#2712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba, że leje się z niej przez dwa tygodnie i wygląda to prawie jak krwotok, wtedy należy zgłosić się do lekarza. chociażby po to, żeby się nie denerwować niepotrzebnie. ale też nie panikujmy za bardzo
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak to sobie tak "przecieka" to moim zdaniem właśnie skutek ubczony rozpoczęcia brania pigułek
|
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
btw. to ja już chyba powinnam umrzeć skoro przez 1 i 2 op. krwawiłam po 2 tygodnie! nawet moja gin powiedziała, że to norma |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 |
|
Raczkowanie
|
Można w takim przypadku brać sobie żelazo, żeby nie mieć ubytków. Ale nie za dużo i nie za długo.
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo, brawo, brawo - eureka! ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- eyo, kik i rosaline no i juliana - muszę Wam przyznać rację - tabsy to ingerencja w zdrowy układ hormonalny, dodam jeszcze, że nie mała - i w związku z tym logiczne, że organizm nie będzie skakał z radości bo ma nowych pomocników a będzie się buntował (!)pokażcie mi kobietę, która zaczęła brać tabsy i nic, dosłownie nic jej nie było
Edytowane przez littleblackwitch Czas edycji: 2009-06-14 o 18:20 |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą już jestem w połowei pierwszego opakowania YAZ i póki co spokój ( poza grypą której się dorobiła i ciąglę rpzegląda listy leków które mogę/nie mogę brać) --- a z tym żelazem to sądze, że wystarczy trochę wiecej patrzeć co się je i tam wprowadzić więcej żelaza niż brać dodatkowo - ale to dlatego, że ja naprawdę nie lubię żadnych pigułek, cud, że te anty biorę ( białych nie zamierzam )
|
|
|
#2720 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki proszę was powiedzcie mi czy wszystkie różowe tabletki maja ten sam skład? bo zgubiłam jedną tabletkę i w te miejsce wzięłam ostatnia różową.Wydaję mi się ,ze tak ale nie mam pewności. z góry dziękuje za pomoc
|
|
|
|
#2721 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy moge bez zadnych obaw opuscic te biale tabletki, przeczekac te 4 dni i zaczac nowy blister? czy one jednak na cos wplywaja?
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz.
|
|
#2723 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny dzisiaj podczas kąpli wyczułam u siebie zgrubienie przy wejściu do pochwy, nie wiem co to może być
![]() ![]() boje się, że coś poważnego, a wizyte u gina mam dopiero w czwartek![]() dodam, że ostatnio miałam trudności przy współżyciu ![]() co sądzicie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam suchosc oczu
|
#2725 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
mam do was pytanie i prosze o szybka i konkretna odpowiedz... w poprzednim opakowaniu brania tabletek zapomniałam wziac 20 tabletki, zorientowałam sie dopiero po 12 godzinach, wiec nie robilam 7-dniowej przerwy tylko zaczełam brac nowe opakowanie od razu, 3 dni przed zapomniana tabletka kochałam sie z moim mezczyzna...po jakiejs 4, 5 tabletce z nowego opakowania wystapiły niewielkie krwawienia...wystarczy jedna wkladka dziennie ale krwawienia utrzymuja sie juz kilkanascie dni, do tego strasznie bola mnie piersi i jakas jestem ogolnie osłabiona, np nie moge sie rano obudzic i czesto ziewam...dodam tylko ze biore tabletki juz jakis rok czasu, moze maja za słabe hormony zeby powstrzymac krwawienie przez 2 miesiae? jutro biore ostatnia tabletke z drugiego opakowania pod rzad i przerwa, czy mam powody do niepokoju? prosze pomózcie |
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A miałaś zrobić test.I jak? A co do tych skutków ubocznych...to ja mam tylko przebarwienia na brzuchu... A właśnie odnośnie tego,że któraś koleżanka napisała,że piersi nie rosną po tabletkach tylko my tyjemy...No to ja chyba tyję tylko na piersiach...bo one urosły o jakiś jeden rozmiar.Natomiast normalnie schudłam...Co zresztą każdy zauważył. Ale już przywykłam,że jestem odmiennym przypadkiem |
|
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Przyczajenie
|
są to moje pierwsze tabletki . nadwagi nie mam - 173 i 68 kg wiec myślę że nie jest tak źle . po normalnym okresie - ok 7 tabletki jak wzięłam o 10 to już o 10.30 mialam krwawienie, trwalo ono do wieczora - ok 20 i tak przez 4 dni . ostatnie 3 dni (byl stosunek w czwartek tyle ze zabezpieczony dodatkowo prezerwatywa bo nie bylam pewna dzialania tabletek) krwawienie już o wiele mniejsze ale rano jak i wieczorem. po przeczytaniu waszych odpowiedzi chyba wybiorę się jutro lub we wtorek do lekarza.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

no ale po sesji od razu do niej biegne i zmieniam te tabletki. Nienawidze yazu

hi hi
Te mdłości to najgorsze... Littleblackwitch, robiłaś test?