tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-14, 13:19   #2701
soulsis
Przyczajenie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Czesc yaz-owiczki.
Właśnie skończyłam wczoraj aktywne tabletki z 3 blistra a dzisiaj zaczynam już 4 ponieważ chcę przesunąć sobie okres. Mam nadzieję, że nie pojawią się żadne plamienia, ale zobaczymy, będe informować.
Po 3 opakowaniu mogę powiedzieć, że jak przy 2 nie miałam apetytu w ogóle to przy tym z kolei na odwrót, ale udało mi się nie przytyć

aquarell- mnie np. piersi urosły, z tym problemem, że wcale tego nie chciałam.... ale to sprawa indywidualna.

Zauważyłam, że podczas 3 rzędu tabletek przy każdym opakowaniu pobolewają mnie troche jajniki. Dziwne... ale nie sprawia mnie to raczej problemu.

Po 3 blistrze nadal yaz u mnie na + i oby tak zostało

Pozdrawiam.
soulsis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 14:56   #2702
Wizazanka5000
Zakorzenienie

ehh a ja chcialam sie troche wyzalic.. Biore yaz 5 miesiac. ale bardzo mi nie sluza. jako takich efektow ubocznych w stylu krwawien czy bolu nie mam. ale suchosc pochwy jest masakryczna;/ totalnie sucho az ciezko cokolwiek mojemu tz z tym zrobic.. w dodatku strasznie ciasno jakbym byla bardzo spieta mimo ze jestem maksymalnie wyluzowana i podniecona.. ale oststnio to juz za kazdym razem jestem spieta ze znowu bedzie tak samo:/ noi cala ta sytuacja nie sprzyja w naszych zabawach milosnych. od pewnego czasu kochamy sie przez to coraz mniej i coraz mniej przyjemnosci z tego oboje mamy. Moje libido = 0. Wielki blad ze zaczelam brac te tabletki. Przez pierwsze 3 miesiace mialam nadzieje ze to tylko poczatkowe efekty uboczne i ze to minie. a teraz nie chce odstawiac bo chce od razu po skonczeniu jednego opakowania przejsc na inne tabletki a ze sejsa to nie mam kiedy pojechac do mojej gin no ale po sesji od razu do niej biegne i zmieniam te tabletki. Nienawidze yazu
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 15:29   #2703
mabaja
Przyczajenie

Ponieważ biorę YAZ od około 5 m-cy chciałam się z wami podzielić tym co sama o nich wiem z własnych doświadczeń.Może komuś pomogę.Zacznijmy od tego,że nie są to moje pierwsze tabsy.Mam już 2 dzieci,więc jak można się domyślić trochę już wiem o antykoncepcji.Po pierwsze u mnie nie wystąpiły żadne objawy uboczne-po raz pierwszy przy tabletkach!!!!Straciłam już ok 12kg.HURRRA!!!! Brzuch mnie boli,ale to akurat zapewniam was jest normalne-bez tabletek terz bolał w czasie miesiączki,taka moja naturaCo do ochrony w czasie przyjmowania placebo, to jest tak samo wysoka jak w czasie brania tabletek z hormonami(pod warunkiem,że stosujemy tabletki zgodnie z instrukcją na ulotce) Krwawienie występuje zazwyczaj w 4 dniu tabletek placebo i trwa do 2 tabletki z hormonem czyli około 3 dni.Jeśli jesteś chora,to leki dostępne bez recepty nie powinny mieć wpływu na skuteczność tabsów.Ale ja osobiście uważam,że spytanie się farmaceuty o taką ewentualność nie zaszkodzi,a jedynie może pomóc.Co poza tym? Głowa mnie czasem boli,ale nigdy nie składałam tego na tabletki.Jesteśmy ludźmi i ma prawo boleć.Cerę mam fantastyczną, a dodam,że wcześniej brałam cyprest i diane35 z powodu problemów ze skórą i owłosieniem w nietypowych miejscach i nie za bardzo mi pomogły.Po YAZ tego problemu praktycznie już nie mam.To chyba na tyle moje piękne NIC CO LUDZKIE NIE JEST MI OBCE...
mabaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 15:37   #2704
onabialystok
Przyczajenie

Dziewczyny ratunku !!
Wzielam juz 14 tabletke i cały czas mam krwawienie nie wiem co robic iść do lekarza zmienić tabletki czy poczekać może przestanie ?
prosze o pomoc !
onabialystok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 15:46   #2705
mabaja
Przyczajenie

A I JESZCZE JEDNO,WEDŁUG MNIE BARDZO WAŻNE: Jeśli macie jakiekolwiek skutki uboczne,bądź czujecie dyskomfort z powodu brania tabletek,PORADŹCIE SIĘ SWOJEGO GINEKOLOGA.Jest naprawdę ogromny wybór tabletek ,a każda z nas jest inna i inaczej reaguje na ten sam lek.Jeśli jedna kobieta biorąca jakiś środek wychwala go pod niebiosa,nie znaczy to,że druga też będzie z niego zadowolona.Tabletki powinien przepisać lekarz po dokładnym przebadaniu pacjentki i zrobieniu jej odpowiednich badań. Jeszcze jedno: OD TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH NIE ROSNĄ PIERSI!!!!!!!!To tylko objaw tego,że tyjemy,a tkanka tłuszczowa u kobiet najszybciej odkłada się właśnie na biuście,jak również najszybciej ją z tamtych obszarów stracić. Czyli jest to (niepokojący)objaw tycia po hormonach.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez onabialystok Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku !!
Wzielam juz 14 tabletke i cały czas mam krwawienie nie wiem co robic iść do lekarza zmienić tabletki czy poczekać może przestanie ?
prosze o pomoc !
Jak najszybciej do lekarza, to nie jest normalne,chyba,że masz sporą nadwagę(wtedy dawka hormonu może być za mała w stosunku do masy ciała) Ale nawet w tedy powinnaś jak najszybciej odwiedzić lekarza.Ponieważ dzisiaj jest niedziela proponuję wizytę w pogotowiu.
Stary 2009-06-14, 15:53   #2706
kik
Raczkowanie

Mdłości mdłości mdłości, upławy... eeeeh Żeby to wszystko przeszło po tym trzecim opakowaniu... Aż żyć się nie chce Ale libido na miejscu hi hi Te mdłości to najgorsze... Littleblackwitch, robiłaś test?
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 15:58   #2707
mabaja
Przyczajenie

ona bialystok: Jak najszybciej do lekarza.To jest naprawdę niepokojący objaw.A brałaś już wcześniej tabletki?
Stary 2009-06-14, 16:02   #2708
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabaja Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Jak najszybciej do lekarza, to nie jest normalne,chyba,że masz sporą nadwagę(wtedy dawka hormonu może być za mała w stosunku do masy ciała) Ale nawet w tedy powinnaś jak najszybciej odwiedzić lekarza.Ponieważ dzisiaj jest niedziela proponuję wizytę w pogotowiu.
a ja myślałam, że ulotka głosi, że na peirwszym opakowaniu się takie rzeczy zdarzają...

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 16:06   #2709
kik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
a ja myślałam, że ulotka głosi, że na peirwszym opakowaniu się takie rzeczy zdarzają...
I dobrze myślałaś... Wiele dziewczyn przez cały pierwszy blister ma krwawienia... To jeden z wielu skutków ubocznych... Przejrzyjcie wątek
Stary 2009-06-14, 16:16   #2710
mabaja
Przyczajenie

Do EYO I KIK jeśli dobrze przeczytacie ulotkę to na stronie 18 jest napisane o krwawieniu śródcyklicznym, a to nie to samo co krwawienie przez 14 dni przyjmowania tabletek. Owszem w działaniach niepożądanych jest wzmianka o takowych,ale dlatego właśnie nazywają się one niepożądanymi. Z tego co mi wiadomo to krwawienie dłuższe niż 9 dni powinno być skonsultowane z lekarzem.
Stary 2009-06-14, 16:22   #2711
kik
Raczkowanie

Działaniem niepożądanym jest również ból piersi, mdłości, brak apetytu, bóle brzucha, bóle głowy itp itd. Gdyby dziewczyny miały się z tym wszystkim zgłaszać do lekarzy, przy przyjmowaniu pierwszego opakowania to lekarz chyba by umarł z przepracowania Ja uważam, że jeśli to pierwsze opakowanie to nie ma się za bardzo czym przejmować. Tabletki anty nieźle mieszają w organizmie. On biedny musi się po prostu zakumplować z intruzem... A jak wiadomo znajomość nie staje się przyjaźnią w jeden miesiąć, a nawet nie w dwa Że tak zarzuce metaforą
Stary 2009-06-14, 16:59   #2712
misunderstood
Raczkowanie

GG do misunderstood

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
ehh a ja chcialam sie troche wyzalic.. Biore yaz 5 miesiac. ale bardzo mi nie sluza. jako takich efektow ubocznych w stylu krwawien czy bolu nie mam. ale suchosc pochwy jest masakryczna;/ totalnie sucho az ciezko cokolwiek mojemu tz z tym zrobic.. w dodatku strasznie ciasno jakbym byla bardzo spieta mimo ze jestem maksymalnie wyluzowana i podniecona.. ale oststnio to juz za kazdym razem jestem spieta ze znowu bedzie tak samo:/ noi cala ta sytuacja nie sprzyja w naszych zabawach milosnych. od pewnego czasu kochamy sie przez to coraz mniej i coraz mniej przyjemnosci z tego oboje mamy. Moje libido = 0. Wielki blad ze zaczelam brac te tabletki. Przez pierwsze 3 miesiace mialam nadzieje ze to tylko poczatkowe efekty uboczne i ze to minie. a teraz nie chce odstawiac bo chce od razu po skonczeniu jednego opakowania przejsc na inne tabletki a ze sejsa to nie mam kiedy pojechac do mojej gin no ale po sesji od razu do niej biegne i zmieniam te tabletki. Nienawidze yazu
u mnie wręcz odwrotnie... ochote na seks mam maksymalną aż chyba zacznę współczuć mojej Połówce

misunderstood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 17:14   #2713
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kik Pokaż wiadomość
Działaniem niepożądanym jest również ból piersi, mdłości, brak apetytu, bóle brzucha, bóle głowy itp itd. Gdyby dziewczyny miały się z tym wszystkim zgłaszać do lekarzy, przy przyjmowaniu pierwszego opakowania to lekarz chyba by umarł z przepracowania Ja uważam, że jeśli to pierwsze opakowanie to nie ma się za bardzo czym przejmować. Tabletki anty nieźle mieszają w organizmie. On biedny musi się po prostu zakumplować z intruzem... A jak wiadomo znajomość nie staje się przyjaźnią w jeden miesiąć, a nawet nie w dwa Że tak zarzuce metaforą
też tak myślę.
no chyba, że leje się z niej przez dwa tygodnie i wygląda to prawie jak krwotok, wtedy należy zgłosić się do lekarza. chociażby po to, żeby się nie denerwować niepotrzebnie.
ale też nie panikujmy za bardzo
Stary 2009-06-14, 17:31   #2714
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
też tak myślę.
no chyba, że leje się z niej przez dwa tygodnie i wygląda to prawie jak krwotok, wtedy należy zgłosić się do lekarza. chociażby po to, żeby się nie denerwować niepotrzebnie.
ale też nie panikujmy za bardzo
no właśnie - jak się "leje"... to ja bym sie i po 5 dniach zgłosiła do lekarza bo tak mocno to mi raptem zawsze 1 dzień leci... a poza tym to sobie tak "przecieka"

więc jak to sobie tak "przecieka" to moim zdaniem właśnie skutek ubczony rozpoczęcia brania pigułek

15.02.2017 ♥
Stary 2009-06-14, 17:53   #2715
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Do EYO I KIK jeśli dobrze przeczytacie ulotkę to na stronie 18 jest napisane o krwawieniu śródcyklicznym, a to nie to samo co krwawienie przez 14 dni przyjmowania tabletek. Owszem w działaniach niepożądanych jest wzmianka o takowych,ale dlatego właśnie nazywają się one niepożądanymi. Z tego co mi wiadomo to krwawienie dłuższe niż 9 dni powinno być skonsultowane z lekarzem.
to chyba Ci źle wiadomo, przeczytaj ulotke jeszcze raz - tym razem ze zrozumieniem, nie siej paniki i nie wprowadzaj innych w błąd

btw. to ja już chyba powinnam umrzeć skoro przez 1 i 2 op. krwawiłam po 2 tygodnie!
nawet moja gin powiedziała, że to norma
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 17:55   #2716
Juliana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
to chyba Ci źle wiadomo, przeczytaj ulotke jeszcze raz - tym razem ze zrozumieniem, nie siej paniki i nie wprowadzaj innych w błąd

btw. to ja już chyba powinnam umrzeć skoro przez 1 i 2 op. krwawiłam po 2 tygodnie!
nawet moja gin powiedziała, że to norma
Można w takim przypadku brać sobie żelazo, żeby nie mieć ubytków. Ale nie za dużo i nie za długo.
Stary 2009-06-14, 18:06   #2717
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
A I JESZCZE JEDNO,WEDŁUG MNIE BARDZO WAŻNE: Jeśli macie jakiekolwiek skutki uboczne,bądź czujecie dyskomfort z powodu brania tabletek,PORADŹCIE SIĘ SWOJEGO GINEKOLOGA.Jest naprawdę ogromny wybór tabletek ,a każda z nas jest inna i inaczej reaguje na ten sam lek.Jeśli jedna kobieta biorąca jakiś środek wychwala go pod niebiosa,nie znaczy to,że druga też będzie z niego zadowolona.Tabletki powinien przepisać lekarz po dokładnym przebadaniu pacjentki i zrobieniu jej odpowiednich badań. Jeszcze jedno: OD TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH NIE ROSNĄ PIERSI!!!!!!!!To tylko objaw tego,że tyjemy,a tkanka tłuszczowa u kobiet najszybciej odkłada się właśnie na biuście,jak również najszybciej ją z tamtych obszarów stracić. Czyli jest to (niepokojący)objaw tycia po hormonach.
no co Ty, serio..??
brawo, brawo, brawo - eureka!

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

eyo, kik i rosaline no i juliana - muszę Wam przyznać rację - tabsy to ingerencja w zdrowy układ hormonalny, dodam jeszcze, że nie mała - i w związku z tym logiczne, że organizm nie będzie skakał z radości bo ma nowych pomocników a będzie się buntował (!)
pokażcie mi kobietę, która zaczęła brać tabsy i nic, dosłownie nic jej nie było

Edytowane przez littleblackwitch
Czas edycji: 2009-06-14 o 18:20
Stary 2009-06-14, 18:12   #2718
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:

eyo, kik i rosaline - muszę Wam przyznać rację - tabsy to ingerencja w zdrowy układ hormonalny, dodam jeszcze, że nie mała - i w związku z tym logiczne, że organizm nie będzie skakał z radości bo ma nowych pomocników a będzie się buntował (!)
ja-jak już chyba kiedyś wspominałam- nawet się cieszyłam ze skutków ubocznych (które nie były jakieś bardzo uciążliwe) bo przynajmniej wiedziałam, że tabsy działają i 'coś robią'
Stary 2009-06-14, 18:55   #2719
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
no co Ty, serio..??
brawo, brawo, brawo - eureka!

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

eyo, kik i rosaline no i juliana - muszę Wam przyznać rację - tabsy to ingerencja w zdrowy układ hormonalny, dodam jeszcze, że nie mała - i w związku z tym logiczne, że organizm nie będzie skakał z radości bo ma nowych pomocników a będzie się buntował (!)
jak przeczytałam ten odkrywczy dla nas wszystki post pomyślałam to samo

swoją drogą już jestem w połowei pierwszego opakowania YAZ i póki co spokój ( poza grypą której się dorobiła i ciąglę rpzegląda listy leków które mogę/nie mogę brać)

--- a z tym żelazem to sądze, że wystarczy trochę wiecej patrzeć co się je i tam wprowadzić więcej żelaza niż brać dodatkowo - ale to dlatego, że ja naprawdę nie lubię żadnych pigułek, cud, że te anty biorę ( białych nie zamierzam )

15.02.2017 ♥
Stary 2009-06-14, 19:00   #2720
marika19
Przyczajenie

Dziewczynki proszę was powiedzcie mi czy wszystkie różowe tabletki maja ten sam skład? bo zgubiłam jedną tabletkę i w te miejsce wzięłam ostatnia różową.Wydaję mi się ,ze tak ale nie mam pewności. z góry dziękuje za pomoc
marika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:18   #2721
misunderstood
Raczkowanie

GG do misunderstood

dziewczyny, czy moge bez zadnych obaw opuscic te biale tabletki, przeczekac te 4 dni i zaczac nowy blister? czy one jednak na cos wplywaja?

misunderstood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:29   #2722
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez marika19 Pokaż wiadomość
Dziewczynki proszę was powiedzcie mi czy wszystkie różowe tabletki maja ten sam skład? bo zgubiłam jedną tabletkę i w te miejsce wzięłam ostatnia różową.Wydaję mi się ,ze tak ale nie mam pewności. z góry dziękuje za pomoc
tak

Cytat:
Napisane przez misunderstood Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy moge bez zadnych obaw opuscic te biale tabletki, przeczekac te 4 dni i zaczac nowy blister? czy one jednak na cos wplywaja?
mozesz.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:32   #2723
anastazja1990
Przyczajenie

GG do anastazja1990

hej dziewczyny dzisiaj podczas kąpli wyczułam u siebie zgrubienie przy wejściu do pochwy, nie wiem co to może być boje się, że coś poważnego, a wizyte u gina mam dopiero w czwartek
dodam, że ostatnio miałam trudności przy współżyciu
co sądzicie
anastazja1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-14, 19:34   #2724
nymphetaminegirl
Zadomowienie

GG do nymphetaminegirl

Ja mam suchosc oczu
nymphetaminegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:47   #2725
madipio
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny
mam do was pytanie i prosze o szybka i konkretna odpowiedz...
w poprzednim opakowaniu brania tabletek zapomniałam wziac 20 tabletki, zorientowałam sie dopiero po 12 godzinach, wiec nie robilam 7-dniowej przerwy tylko zaczełam brac nowe opakowanie od razu, 3 dni przed zapomniana tabletka kochałam sie z moim mezczyzna...po jakiejs 4, 5 tabletce z nowego opakowania wystapiły niewielkie krwawienia...wystarczy jedna wkladka dziennie ale krwawienia utrzymuja sie juz kilkanascie dni, do tego strasznie bola mnie piersi i jakas jestem ogolnie osłabiona, np nie moge sie rano obudzic i czesto ziewam...dodam tylko ze biore tabletki juz jakis rok czasu, moze maja za słabe hormony zeby powstrzymac krwawienie przez 2 miesiae? jutro biore ostatnia tabletke z drugiego opakowania pod rzad i przerwa, czy mam powody do niepokoju?
prosze pomózcie
madipio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:53   #2726
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez madipio Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
mam do was pytanie i prosze o szybka i konkretna odpowiedz...
w poprzednim opakowaniu brania tabletek zapomniałam wziac 20 tabletki, zorientowałam sie dopiero po 12 godzinach, wiec nie robilam 7-dniowej przerwy tylko zaczełam brac nowe opakowanie od razu, 3 dni przed zapomniana tabletka kochałam sie z moim mezczyzna...po jakiejs 4, 5 tabletce z nowego opakowania wystapiły niewielkie krwawienia...wystarczy jedna wkladka dziennie ale krwawienia utrzymuja sie juz kilkanascie dni, do tego strasznie bola mnie piersi i jakas jestem ogolnie osłabiona, np nie moge sie rano obudzic i czesto ziewam...dodam tylko ze biore tabletki juz jakis rok czasu, moze maja za słabe hormony zeby powstrzymac krwawienie przez 2 miesiae? jutro biore ostatnia tabletke z drugiego opakowania pod rzad i przerwa, czy mam powody do niepokoju?
prosze pomózcie
czasami takie są skutki łączenia.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:54   #2727
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
idę... za tydzień
qrde, naprawdę zaczynam się przejmować
znowu
Nie przejmuj się.Na pewno będzie wszystko dobrze.
A miałaś zrobić test.I jak?
A co do tych skutków ubocznych...to ja mam tylko przebarwienia na brzuchu...

A właśnie odnośnie tego,że któraś koleżanka napisała,że piersi nie rosną po tabletkach tylko my tyjemy...No to ja chyba tyję tylko na piersiach...bo one urosły o jakiś jeden rozmiar.Natomiast normalnie schudłam...Co zresztą każdy zauważył.
Ale już przywykłam,że jestem odmiennym przypadkiem
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 20:34   #2728
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MegNavy Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się.Na pewno będzie wszystko dobrze.
A miałaś zrobić test.I jak?
dzięki Ci wielkie
testu nie robiłam bo jakoś dziwnie spokojna jestem, jednak po tym dzisiejszym wydarzeniu będę musiała - jutro idę do apteki
Stary 2009-06-14, 20:44   #2729
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
dzięki Ci wielkie
testu nie robiłam bo jakoś dziwnie spokojna jestem, jednak po tym dzisiejszym wydarzeniu będę musiała - jutro idę do apteki
No to trzymam kciuki za wynik negatywny.
Jak już będziesz wiedziała to daj znać co i jak
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 21:01   #2730
onabialystok
Przyczajenie

są to moje pierwsze tabletki . nadwagi nie mam - 173 i 68 kg wiec myślę że nie jest tak źle . po normalnym okresie - ok 7 tabletki jak wzięłam o 10 to już o 10.30 mialam krwawienie, trwalo ono do wieczora - ok 20 i tak przez 4 dni . ostatnie 3 dni (byl stosunek w czwartek tyle ze zabezpieczony dodatkowo prezerwatywa bo nie bylam pewna dzialania tabletek) krwawienie już o wiele mniejsze ale rano jak i wieczorem. po przeczytaniu waszych odpowiedzi chyba wybiorę się jutro lub we wtorek do lekarza.
onabialystok jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości