![]() |
#2701 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Czesc yaz-owiczki.
Właśnie skończyłam wczoraj aktywne tabletki z 3 blistra a dzisiaj zaczynam już 4 ponieważ chcę przesunąć sobie okres. Mam nadzieję, że nie pojawią się żadne plamienia, ale zobaczymy, będe informować. Po 3 opakowaniu mogę powiedzieć, że jak przy 2 nie miałam apetytu w ogóle to przy tym z kolei na odwrót, ale udało mi się nie przytyć ![]() aquarell- mnie np. piersi urosły, z tym problemem, że wcale tego nie chciałam.... ale to sprawa indywidualna. Zauważyłam, że podczas 3 rzędu tabletek przy każdym opakowaniu pobolewają mnie troche jajniki. Dziwne... ale nie sprawia mnie to raczej problemu. Po 3 blistrze nadal yaz u mnie na + i oby tak zostało ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
ehh a ja chcialam sie troche wyzalic.. Biore yaz 5 miesiac. ale bardzo mi nie sluza. jako takich efektow ubocznych w stylu krwawien czy bolu nie mam. ale suchosc pochwy jest masakryczna;/ totalnie sucho az ciezko cokolwiek mojemu tz z tym zrobic.. w dodatku strasznie ciasno jakbym byla bardzo spieta mimo ze jestem maksymalnie wyluzowana i podniecona.. ale oststnio to juz za kazdym razem jestem spieta ze znowu bedzie tak samo:/ noi cala ta sytuacja nie sprzyja w naszych zabawach milosnych. od pewnego czasu kochamy sie przez to coraz mniej i coraz mniej przyjemnosci z tego oboje mamy. Moje libido = 0. Wielki blad ze zaczelam brac te tabletki. Przez pierwsze 3 miesiace mialam nadzieje ze to tylko poczatkowe efekty uboczne i ze to minie. a teraz nie chce odstawiac bo chce od razu po skonczeniu jednego opakowania przejsc na inne tabletki a ze sejsa to nie mam kiedy pojechac do mojej gin
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Przyczajenie
|
Ponieważ biorę YAZ od około 5 m-cy chciałam się z wami podzielić tym co sama o nich wiem z własnych doświadczeń.Może komuś pomogę.Zacznijmy od tego,że nie są to moje pierwsze tabsy.Mam już 2 dzieci,więc jak można się domyślić trochę już wiem o antykoncepcji.Po pierwsze u mnie nie wystąpiły żadne objawy uboczne-po raz pierwszy przy tabletkach!!!!Straciłam już ok 12kg.HURRRA!!!! Brzuch mnie boli,ale to akurat zapewniam was jest normalne-bez tabletek terz bolał w czasie miesiączki,taka moja natura
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ratunku !!
Wzielam juz 14 tabletke i cały czas mam krwawienie nie wiem co robic ![]() prosze o pomoc ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Przyczajenie
|
A I JESZCZE JEDNO,WEDŁUG MNIE BARDZO WAŻNE: Jeśli macie jakiekolwiek skutki uboczne,bądź czujecie dyskomfort z powodu brania tabletek,PORADŹCIE SIĘ SWOJEGO GINEKOLOGA.Jest naprawdę ogromny wybór tabletek ,a każda z nas jest inna i inaczej reaguje na ten sam lek.Jeśli jedna kobieta biorąca jakiś środek wychwala go pod niebiosa,nie znaczy to,że druga też będzie z niego zadowolona.Tabletki powinien przepisać lekarz po dokładnym przebadaniu pacjentki i zrobieniu jej odpowiednich badań. Jeszcze jedno: OD TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH NIE ROSNĄ PIERSI!!!!!!!!To tylko objaw tego,że tyjemy,a tkanka tłuszczowa u kobiet najszybciej odkłada się właśnie na biuście,jak również najszybciej ją z tamtych obszarów stracić. Czyli jest to (niepokojący)objaw tycia po hormonach.
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Jak najszybciej do lekarza, to nie jest normalne,chyba,że masz sporą nadwagę(wtedy dawka hormonu może być za mała w stosunku do masy ciała) Ale nawet w tedy powinnaś jak najszybciej odwiedzić lekarza.Ponieważ dzisiaj jest niedziela proponuję wizytę w pogotowiu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Raczkowanie
|
Mdłości mdłości mdłości, upławy... eeeeh
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Przyczajenie
|
ona bialystok: Jak najszybciej do lekarza.To jest naprawdę niepokojący objaw.A brałaś już wcześniej tabletki?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że ulotka głosi, że na peirwszym opakowaniu się takie rzeczy zdarzają...
![]() |
#2709 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Przyczajenie
|
Do EYO I KIK jeśli dobrze przeczytacie ulotkę to na stronie 18 jest napisane o krwawieniu śródcyklicznym, a to nie to samo co krwawienie przez 14 dni przyjmowania tabletek. Owszem w działaniach niepożądanych jest wzmianka o takowych,ale dlatego właśnie nazywają się one niepożądanymi. Z tego co mi wiadomo to krwawienie dłuższe niż 9 dni powinno być skonsultowane z lekarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
Działaniem niepożądanym jest również ból piersi, mdłości, brak apetytu, bóle brzucha, bóle głowy itp itd. Gdyby dziewczyny miały się z tym wszystkim zgłaszać do lekarzy, przy przyjmowaniu pierwszego opakowania to lekarz chyba by umarł z przepracowania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba, że leje się z niej przez dwa tygodnie i wygląda to prawie jak krwotok, wtedy należy zgłosić się do lekarza. chociażby po to, żeby się nie denerwować niepotrzebnie. ale też nie panikujmy za bardzo ![]()
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak to sobie tak "przecieka" to moim zdaniem właśnie skutek ubczony rozpoczęcia brania pigułek
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() btw. to ja już chyba powinnam umrzeć skoro przez 1 i 2 op. krwawiłam po 2 tygodnie! nawet moja gin powiedziała, że to norma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
Można w takim przypadku brać sobie żelazo, żeby nie mieć ubytków. Ale nie za dużo i nie za długo.
#2717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo, brawo, brawo - eureka! ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- eyo, kik i rosaline no i juliana ![]() pokażcie mi kobietę, która zaczęła brać tabsy i nic, dosłownie nic jej nie było ![]() Edytowane przez littleblackwitch Czas edycji: 2009-06-14 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą już jestem w połowei pierwszego opakowania YAZ i póki co spokój ( poza grypą której się dorobiła i ciąglę rpzegląda listy leków które mogę/nie mogę brać) --- a z tym żelazem to sądze, że wystarczy trochę wiecej patrzeć co się je i tam wprowadzić więcej żelaza niż brać dodatkowo - ale to dlatego, że ja naprawdę nie lubię żadnych pigułek, cud, że te anty biorę ( białych nie zamierzam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Przyczajenie
|
Dziewczynki proszę was powiedzcie mi czy wszystkie różowe tabletki maja ten sam skład? bo zgubiłam jedną tabletkę i w te miejsce wzięłam ostatnia różową.Wydaję mi się ,ze tak ale nie mam pewności. z góry dziękuje za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy moge bez zadnych obaw opuscic te biale tabletki, przeczekac te 4 dni i zaczac nowy blister? czy one jednak na cos wplywaja?
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz.
![]() |
#2723 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny dzisiaj podczas kąpli wyczułam u siebie zgrubienie przy wejściu do pochwy, nie wiem co to może być
![]() ![]() ![]() ![]() dodam, że ostatnio miałam trudności przy współżyciu ![]() co sądzicie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
Ja mam suchosc oczu
#2725 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
mam do was pytanie i prosze o szybka i konkretna odpowiedz... w poprzednim opakowaniu brania tabletek zapomniałam wziac 20 tabletki, zorientowałam sie dopiero po 12 godzinach, wiec nie robilam 7-dniowej przerwy tylko zaczełam brac nowe opakowanie od razu, 3 dni przed zapomniana tabletka kochałam sie z moim mezczyzna...po jakiejs 4, 5 tabletce z nowego opakowania wystapiły niewielkie krwawienia...wystarczy jedna wkladka dziennie ale krwawienia utrzymuja sie juz kilkanascie dni, do tego strasznie bola mnie piersi i jakas jestem ogolnie osłabiona, np nie moge sie rano obudzic i czesto ziewam...dodam tylko ze biore tabletki juz jakis rok czasu, moze maja za słabe hormony zeby powstrzymac krwawienie przez 2 miesiae? jutro biore ostatnia tabletke z drugiego opakowania pod rzad i przerwa, czy mam powody do niepokoju? prosze pomózcie |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A miałaś zrobić test.I jak? A co do tych skutków ubocznych...to ja mam tylko przebarwienia na brzuchu... A właśnie odnośnie tego,że któraś koleżanka napisała,że piersi nie rosną po tabletkach tylko my tyjemy...No to ja chyba tyję tylko na piersiach...bo one urosły o jakiś jeden rozmiar.Natomiast normalnie schudłam...Co zresztą każdy zauważył. Ale już przywykłam,że jestem odmiennym przypadkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Przyczajenie
|
są to moje pierwsze tabletki . nadwagi nie mam - 173 i 68 kg wiec myślę że nie jest tak źle . po normalnym okresie - ok 7 tabletki jak wzięłam o 10 to już o 10.30 mialam krwawienie, trwalo ono do wieczora - ok 20 i tak przez 4 dni . ostatnie 3 dni (byl stosunek w czwartek tyle ze zabezpieczony dodatkowo prezerwatywa bo nie bylam pewna dzialania tabletek) krwawienie już o wiele mniejsze ale rano jak i wieczorem. po przeczytaniu waszych odpowiedzi chyba wybiorę się jutro lub we wtorek do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.