|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?] | |||
| super . ! |
|
475 | 61,29% |
| nie mam na ten temat zdania. |
|
40 | 5,16% |
| wolę zapuścić swoje. |
|
160 | 20,65% |
| wygląda to nienaturalnie. [!] |
|
100 | 12,90% |
| Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przedluzanie wlosöw-czescIII wätek zbiorczy
Cytat:
to za mało.jeśli masz długie włosy,a chcesz dodac im długość np o 10-15 cm ,wtedy ok.ale na przedłużenie krótszych włosów to za mało. |
|
|
|
|
#2882 |
|
Przyczajenie
|
Na początku wypadałoby się przywitać, więc witam serdecznie Wszystkie Panie.
Włosy przedłużam od 3 lat. Zawsze były to włosy naturalne. Zawsze 60, bądź 65 centymetrowe, w kolorach od ciemnego blondu po ciemny brąz, z końcówką keratynową, pod zgrzewarkę. Na głowie mam zazwyczaj od 100 do 120 pasemek. Po trzech latach przedłużania tą metodą włosy na pewno trochę się osłabiły i przerzedziły, choć trudno 'obwiniać' o to jedynie przedłużanie/zagęszczanie włosów (miałam jedną dość niefortunną wizytę u fryzjera, która akurat z tym zabiegiem miała niewiele wspólnego.) Tak czy inaczej dalej będę włosy przedłużać, bo przy tak cienkich włosach jak moje, nie ma po prostu innego wyjścia. Metoda 'pod zgrzewarkę' u mnie się sprawdza i raczej nie będę próbowała innych metod (mikroringi itd.). Włosy od 2 lat zakłada mi ta sama fryzjerka, a pasma zamawiam sama przez internet. Zdejmuję zazwyczaj po 2-4 miesiącach, sama, w domu, przy pomocy płynu neutralizującego keratynowe zgrzewy. Przez ten czas próbowałam przeróżnych pasemek, od kilku sprzedawców. Możemy mówić, że najlepsze włosy to włosy indyjskie, bądź słowiańskie, ale prawda jest taka, że większość sprzedawców nazywa sprzedawane przez siebie włosy tak jak chce. Także może nam się wydawać, że kupujemy dobry włos, a po 2-4 tygodniach włosy wyglądają niczym włosy lalki (wydaje mi się, że wiekszość z nas miała kiedyś podobne doświadczenia). Jeszcze niedawno miałam tylko dwóch sprawdzonych sprzedawców, u którch wiedziałam, że włosy które zamawiam będą spełniać wszystkie wymogi. Niestety firma u której zamawiałam włosy najczęsciej przestała istnieć (były to jedyne włosy jakie znałam świetnej jakości w dość przystępnej cenie), natomiast druga nadal istnieje (sprzedawca z Allegro) jednak cena za pasemko to 13 zł (jak dla mnie jest to dość dużo). I tu moje pytanie. Czy możecie z czystym sumieniem polecić sprzedawcę, bądź firmę polską, lub zagraniczną do tego rodzaju metody? Byłabym wdzięczna za pomoc. W razie jakichkolwiek pytań, również chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Margot |
|
|
|
#2883 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
I jak tam twoje wloski syntetyczne sie sprawuja? ![]() Dziewczyny mam mega problem ![]() Otóz planuje zmienic kolor włosów obecnie mam jasny platynowy blond to jest kolor 613 i teraz chce zmienic na taki dokladnie jak ma Agnieszka Popielewicz lub cos podobnego taki karmelkowy i nie dosc zekompletnie nie wiem jaka farbe kupic i uzyskac taki kolor to i nie wiem czy w ogole z takiego koloru uzyskam wlosy zeby je pozniej doczepic najlepiej metoda clip on Prosze jak znacie jakies adresy na allegro czy adresy sklepow z podobnym kolorem to pomozcie mi b jestem w kropce ![]()
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponawiam prosbe
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
witam z góry przepraszam ze sie wcinam i mecze przyznaje sie bez bicia ze nie czytałam wątku.
chciałam zapytac o to czy syntetyki zawsze musza byc słabej jakosci http://www.allegro.pl/item659384870_...y.html#gallery no te
|
#2886 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda.. :/ w naturalnych nie ma mojego odcienia
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie domiar tego fakt zrobilam te laczenia ale okazalo sie ze "keratyna" ta juz po kilku myciach rozmiekczyla sie i zrobila sie z tego "mazista pasta " w mikroringu wiec ja juz nie skozystalam wiecej z zakupow w tej firmie .ale zaznaczam ze to jest tylko moja subiektywna ocena !!!! co do samej uslugi to nie moge sie wypowiadac bo nie wiem jak tam przedluzaja wloski , ale ja sama po tej "keratynie " zakupionej nie zaryzykowalabym ze swoja glową .cale szczescie ja moja glowe sama przedluzam , a kazdy musi sam za siebie zadecydowac . podkreslam ze ja opisuje tu tylko moje subiektywna ocene w zwiazku z tym co zakupilam i oceniam tamten towar . ale co do przedluzania i samej uslugi nie moge sie wypowiedziec bo nie widzialam na wlasne oczy . pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
a co do syntetykow to pamietaj ze one zawsze beda sie odrozniac polyskiem od naturalnych niestety sa to wlosy sztuczne . no a przy dluzszym noszeniu bardzo czesto zamieniaja sie w tzw. "włosy lalki " czyli po prostu kolotnią sie matoweja czesciowo w niektorych miejscach. wiec doradzilabym Ci naprawde wloski naturalne , bo nieraz jest warto zaplacic troszke wiecej ale wiedziec ze to wytrzyma dluzej , niz wyrzucic pieniadze i po krotkim czasie kupowac na nowo
|
||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
taki sredni braz ale koniecznie popielaty..
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
munecabrava a powiedz mi proszę jak sobie przedłużasz sama włosy?
chodzi mi o tył bo boki to pikuś, ja np tyłu zrobić sobie nie umiem chyba ze podzielisz sie tajemnicą ?
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
munecabrava a jesli mozesz sie podzielic to skad zamawiasz keratyne? bo potrzebuje jakas dobra
|
|
|
|
#2895 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja byłem szkolony w SO.CAP i tam kupuje zazwyczaj włosy. Są bardzo dobrej jakości- sprawdzone!! Czasem tez korzystam z włosów http://www.longhair.pl/index.php też są fajne. ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Mam taka straszna prośbę. Musze kupić swojej kuzynce na ślub paska clipy. Wesele już za 3 tygodnie a ona dziś do nie przychodzi i mówi że chciała by mieć lekko skręcone rozpuszczone(bardzo naturalne) włosy, bo sukienkę ma skromną. Niestety gęstością to ona nie grzeszy i chciała by troszkę wspomóc naturę. Zależy jej tylko na tym jednym dniu, więc stała metoda jest bez sensu! I tu jest problem- niestety nie znam się na tych włosach. Z dobraniem koloru raczej nie będzie problemu bo ma czarne. Jest ktoś kto może mi polecić włosy na prawdę dobrej jakości oczywiście naturalne tak do 400 zł?! Aha i zależy mi żeby były długie nawet 65 cm. (bo ona ma długie ale rzadkie) . Bardzo proszę o pomoc!! |
|
|
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz polecałam wczesniej takie włosy dziewczynie, chyba strone wczesniej
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
w tym http://www.allegro.pl/item659384870_...y.html#g allery medium brown bardzo mi sie podoba bo nie widac w ogóle rudosci
albo http://www.allegro.pl/item654127681_...a.html#gallery czarna kawa.. napisane ze bez dodatku czerwonego i rudego
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiednik kolor 30,lub 4. wkleiłaś dwa kolory różniące się od siebie,jednak w naturalnych jest dużo odpowiedników. rozwiń wzory kolorów,a sama zobaczysz. |
|
|
|
|
#2899 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... ja robie to przy pomocy sprytnej szafki lazienkowej ktora ma 3 lustra czyli duze w srodku a dwa male ruchome po bokach i tak ustawiam te lustra zeby w tym durzem widziec odbicie glowy z tyłu taka sprytna sztuczka . jednakze na poczatku poraz pierwszy samemu robilam to wiele godzin a teraz juz doszlam do wprawy i wychodza swietnie , bo jak przedluzam klientkom to pikuś w 3 godziny estem gotowa z jedna klientką ale sama to na swoja glowe potrzebuje minimum 6 godzin ale zakladajac sama jestem pewna tego ze zaloze dobrze ze sie nie beda zsuwac oraz oczywiscie hihi po co fryzjerka ma chodzic do fryzjera to kwestia wprawy i dobrze usawionych luster ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
ja jestem w 100% zadowolona z ich produktow i nigdy nie zamienie tej hurtowni na inna bo wloski sa dobrej jakosci , keratyna czysciutka , i inne produkty rowniez w 100% profesjonalne
|
||
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
z Tym keglem to sie zgodze, nosze sama od nich włosy i są super, nic sie z nimi nie dzieje
![]() A co do luster ja ich nieeeee mam tzn nie takie jak Ty masz, jestem na etapie szkolenia tża do tej roli jednak sie boję puki co mu dać moje włosy w łapska
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
według mnie ten kolor 4 jest rudy;/
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
mozesz sprobowac ustawic 2 lustra .... naprzeciw siebie po lekkim skosie . np z tylu duze lustro na jakiejs szafce czy krzesle stanac tylem do niego tak zebys byla na srodku tego lustra i drugie lustro postawic przed siebie i tak nim manipulowac by bylo dokladnie tyl widac
ja tak sobie zaradzilam kiedy przebywalam poza domem za granica na wyjezdzie a musialam niestety podciagnac laczenia ale naprawde jest to kwestia wprawy .... za pierwszym razem i mnie nie wyszlo w 100% idealnie ale teraz po tylu razach jest juz super
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
4 nigdy nie jest ruda.jest odcieniem kawy,a fotka nigdy nie oddaje orginalnego odcienia.sama kupowałam kolor 4 więc wiem.
poza tym pokazałaś dwa rózne od siebie odcienie w sztucznych,czyli,że możesz swoje dofarbować. tak samo mozesz zrobić z naturalnymi.maznąć farbą po pasemkach,aby nabrały odpowiedniego odcienia włosów. gorzej jest dobrać do syntetykw,ale do naturalnych? one ,aż się proszą,zeby jest pofarbować. |
|
|
|
#2904 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Przedluzanie wlosow-czescIII
a czy te włosy na klipsy się trzymają? nie spadają...
|
|
|
|
#2905 |
|
Raczkowanie
|
nie nie spadają wystarczy umiejętnie je założyć a z tym nie ma problemów... sama nosze od 3 tyg i jestem zadowolona , jesli boisz sie ze ci sie zsuną to zawsze mozesz lekko podtapirowac dla pewnosci
ja na poczatku tez sie balam i tapirowalam ale teraz juz przestalam wogole, wlosy mam geste i klipsy swietnie sie trzymaja
|
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
http://www.allegro.pl/item662755485_...zy_zestaw.html
Dziewczyny podbijam moje pytanie ,czy te włosy będą dobre ,wystarczy taki zestaw do przedłuzenia gęstych włosow i czy to ,że z tyłu mam wycieniowane nie da sztucznego efektu ?
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie juz swoich dwoch pasm nie moge doczekac ;-) Maksymalnie jutro powinnam dostac, a wlasciwie dzis.. no ale zobaczymy..
Jednak zeby je nosic na codzien bede musiala chyba poczekac az mi urosna wlasne troche, bo na górze mam wycieniowane tak ze mam tylko z 10cm włosa.. |
|
|
|
#2908 |
|
Przyczajenie
|
alegro 098767890 gdzie kupiłaś te clipy? hmm boję sie troche zamowic przez alegro, choc na forum duzo sie o nim mowi... oczywiscie naturalne lepsze? mysle, ze dam rade zalozyc:P a czy one wygladaja naturalnie? Pozdrawiam.
|
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Dziś po długim oczekiwaniu przyszły mi włoski (syntetyczne CLIP IN) http://allegro.pl/show_item.php?item=642820218 uradowana otwieram kopertę i kopara mi po prostu opadła
.Włosy są nie proste tylko poskręcane jakoś tych włosów mi się nie podoba !! Więc dziewczyny co ja mam zrobić nie wolno tych włosów prostować to co mam zrobić żeby były proste? |
|
|
|
#2910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

I jak tam twoje wloski syntetyczne sie sprawuja? 

Bardzo chcialabym uslyszec opinie o tym 

.Włosy są nie proste tylko poskręcane jakoś tych włosów mi się nie podoba !!