|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Dzień dobry
![]() Chciałam zapytać czy można dołączyć do zacnego grona mam obecnych/przyszłych? Nie będę kłamała: szukałam jakiegoś wątku gdzie będę mogła poczytać o dzieciach, porodach, wszystkim przed i po urodzeniu, a że wśród Was widzę Svineckę to znaczy, że ten wątek jest najfajniejszy ![]() Jestem w 23 tygodniu ciąży, to mój pierwszy dzidziuś i przeżywam, ale nie dramatyzuję. Często, gęsto rodzi mi się w głowie jakieś pytanie i właściwie nie ma kogo zapytać... Poza tym na początku wątku zauważyłam listę mam lipcowych i sierpniowych, a ja zaliczam się do październikowych (wg lekarza). Czy zatem dobrze trafiłam? ![]()
#2492 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() OK ![]() Cytat:
![]() ![]() Całował łożysko mówisz? ![]() No to Cię gin pocieszył, ale przecież to jest tak mniej-więcej, nie? Cytat:
![]() ![]() Ty się tu nie czerwień, tylko się popraw ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Chciałam zapytać czy można dołączyć do zacnego grona mam obecnych/przyszłych? Nie będę kłamała: szukałam jakiegoś wątku gdzie będę mogła poczytać o dzieciach, porodach, wszystkim przed i po urodzeniu, a że wśród Was widzę Svineckę to znaczy, że ten wątek jest najfajniejszy ![]() Jestem w 23 tygodniu ciąży, to mój pierwszy dzidziuś i przeżywam, ale nie dramatyzuję. Często, gęsto rodzi mi się w głowie jakieś pytanie i właściwie nie ma kogo zapytać... Poza tym na początku wątku zauważyłam listę mam lipcowych i sierpniowych, a ja zaliczam się do październikowych (wg lekarza). Czy zatem dobrze trafiłam? ![]() Edit. rany, tekst dwa razy wyszedł i to w dwóch odstępach czasu
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-06-15 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widac ze wspolne pozycie wam służy, bo wizaz nie jest juz priorytetem. Cytat:
![]() Cytat:
w szpitalu mi mowiono ze czy wieksze dziecko tym wieksza granica błędu Cytat:
musze moje zapytac o tą dojrzalosc.Jak sie to ocenia? czekoladko, mialam pytanko do ciebie, niedoczytalas?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mamy na topie watek porodu bo nam juz 2cyfrowe liczby zostaly.... aaaaaaaaa ![]() Jest watek wrzesniowo-pazdziernikowy, ale ja osobiscie nic nie mam zebys z nami bywala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mamy na topie watek porodu bo nam juz 2cyfrowe liczby zostaly.... aaaaaaaaa ![]() Jest watek wrzesniowo-pazdziernikowy, ale ja osobiscie nic nie mam zebys z nami bywala
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2498 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() OK ![]() Cytat:
![]() ![]() Całował łożysko mówisz? ![]() No to Cię gin pocieszył, ale przecież to jest tak mniej-więcej, nie? Cytat:
![]() ![]() Ty się tu nie czerwień, tylko się popraw ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam, bo u nas pod tym względem trzeba liczyć na siebie, więc wolę mieć wcześniej. Cytat:
![]() Mój gin też taki dowcipasek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
zegnam sie bo wizaz szleje i dubluje moje posty
do jutra
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do oddawania w miarę szybko moczu to: (zaczerpnięte ze strony http://resmedica.pl/archiwum/zdart8998.html ) "Jeżeli chcemy uniknąć pomyłek w wyniku, nie czekajmy kilku godzin po oddaniu moczu z dostarczeniem go do laboratorium, zróbmy to możliwie szybko." "Prawidłowo świeżo oddany mocz jest zwykle przejrzysty i klarowny. W miarę stania mętnieje. Mocz od początku mętny występuje w ropnych zapaleniach dróg moczowych i niektórych postaciach kamicy nerkowej." Ja jak zanosiłam mocz to z porannego sikania, żeby jakichś niepotrzebnych zakłamań nie było |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz zdazylo mi sie siurnąć kolo 4 i o 7 juz był oddany do badania, bo ten poźniejszy bylby zbyt swierzy a trąbią zeby stęzenie bylo kilku h.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Zadomowienie
|
Egzamin mam o 12....Ale Adaś się wypina , teraz juz bardzo rzadko kopie raczej tak sie przeciaga Kochany Mój Malutek
![]()
#2504 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam stresa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale może nawet nie wiesz, że masz już to zbadane - na wyniku grupy krwi-masz dopisek, że antygenów przeciwciał nie wykryto czy jakoś tak? Cytat:
![]() Wg mojego suwaczka dokładnie 25 ![]() Żeby tylko umiał się też ładnie "wypasować" ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Ola-Unhola
|
Oj cos tu dzisiaj wizaż wariuje, mam deja vu - kolejny raz czytam te same wypowiedzi
![]() Dobrej i spokojnej nocki Mamusie ![]()
#2506 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A już myślałam że coś kombinujesz ![]() Trzymamy kciuki ![]()
![]() |
#2507 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rany, nie macie stresa?
![]() |
#2508 | ||
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie może być przy moim porodzie, jest z innego szpitala..
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cały czas mam w głowie 17 czerwca...data z pierwszych ruchów...Małej ciągle mówię że ma wyjść w środę...zobaczymy czy posłucha ![]() ![]() W sumie fajnie by było bo właśnie w razie potrzeby wykorzystałabym Babcie do pomocy...wiem że tylko tel by wystarczył i już by była...a tak to w pracy będzie ![]()
![]() |
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A o której masz jutro wizytę? ja idę na 14.45. Co do mamy, to ja też liczę mocno na jej pomoc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oczywiście informować będę...jak tylko coś się zacznie ![]() Wizytę mam o 17... A co do Mamy to moja też wtrącać się nie będzie, ale miło mieć świadomość że w każdej potrzebie pomoże, doradzi i wesprze...fajnie masz że Twoja Mama na emeryturze...spokojnie możesz czekać na poród...ja czuję małą presję ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Uciekam spać powoli...rano trzeba wstać, umyć włoski, przygotować się...a później cały dzień poza domem... Przyjemnej i spokojnej nocy Mamusie ![]()
![]() |
#2512 |
Zadomowienie
|
Cześć. Witam i pozdrawiam wszystkie razem i każdą z osobna
![]() Myślałam że jak już skończe pracować to bede miała więcej czasu na nasz wątek ale oczywiście ![]() ![]() Dziś też miałam wizyte w szpitalu (z doktorem nawet się widziałam co tutaj jest rzadkością). Usg nie było bo nic się nie dzieje ale na "macanego" to Adrianek dalej główką na dole, raczej mały brzdącu (co akurat mnie cieszy bo licze na łatwiejszy poród). No i ogólnie to ok. Dla małego to już chyba wszystko mam z takich większych i wazniejszych rzeczy, tylko musze odebrać w tym tygodniu łóżeczko i Angelcare'a. Potem się biore za prasowanie ubranek. Może jak troche opanuje remont to bede częściej wpadać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam Mamusie!
Trochę mnie mało ostatnio, ale jestem zabiegana ![]() Dziś miałam spotkanie z pediatrą, health visitor i pielęgniarką dot małego Antosia. Miało one na celu podsumowanie tego, co się działo od porodu z małym i nakreślenie planu na przyszłość, a także rozwianie wszelkich moich wątpliwości, pytań itp. Po pierwsze - mały radzi sobie świetnie, waży już 1900g i jest karmiony co 3 godziny przez sondę, w tym dwa razy dziennie piersią. W ciągu najbliższych 2-3 dni planują go przenieść z inkubatora do łóżeczka z podgrzewanym materacem. Stopniowo będzie miał redukowaną liczbę karmień przez sondę, a zwiększaną liczbę karmień piersią. Pediatra była bardzo zadowolona i powiedziała, że jeśli dalej tak pójdzie, to prawdopodobnie wyjdzie do domu za około 3 tygodnie ![]() ![]() Oczywiście nie nastawiam się na 100%, ale fantastycznie jest wiedzieć, że Antonio będzie już z nami wkrótce ![]() Teraz skupiam się głównie na odciąganiu pokarmu, mam wrażenie czasami, że moje życie to jedno, wielkie odciąganie pokarmu ![]() ![]() UnholyOne ma rację mówiąc, że spokój jest bardzo ważny podczas karmienia piersią. Wiele razy pielęgniarki mówiły mi, że bardzo podoba im się mój spokój, opanowanie i skupienie na dziecku podczas karmienia, wtedy Antonio również jest spokojny i zrelaksowany. Szczerze mówiąc ja nawet nic nie widzę, ani nie słyszę, co się dzieje wokół, gdy karmię, patrzę tylko na małego i pomagam mu jak mogę. Wiadomo, że na tym etapie wychodzi mu to raz lepiej, raz gorzej, ale generalnie jestem z małego bardzo dumna, bo świetnie sobie radzi z karmieniem, a dla takiego maluszka to spora praca i wysiłek, dużo większe, niż np karmienie butelką. Prawdopodobnie pod koniec jego pobytu w szpitalu położę się na 48 godzin z nim do szpitala, aby przetestować karmienie wyłącznie piersią, jeśli wszystko będzie ok, to wypiszą nas do domu. A więc trzymam mocno kciuki, aby wszystko się powiodło i przed 5 lipca, mam nadzieję, będziemy w domu ![]() ![]() ------------ Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt, trzymam za was wszystkie mocno kciuki ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-06-15 o 23:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
według nich: mało przytyłam, poszło mi przede wszystkim w brzuch, tyłek i uda mi nie przytyły , brzuch mam "typowy" jak na chłopaka a nie na dziewczynkę, nie zbrzydłam (a na dziewczynkę się brzydnie, bo niby "zabiera urodę matce") - a przecież w trakcie ciąży można tak samo dbać o siebie (a nawet bardziej) niż przed ciążą. Na pewno gdybym chodziła w starych porozciąganych bluzach i T-shirtach Tż, z nieumytymi włosami, bez makijażu i obżerała się cały czas to dopiero by twierdziły, że siedzi we mnie dziewczyneczka ![]() Cytat:
![]() mariolasl fajnie, że wszystko ok. Zobaczysz jak szybko zleci do tego 5 lipca i już będziecie razem w domku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Idę jeść sniadanko i robić kakao. Pogoda dzisiaj u mnie brzydka. Leje od rana. Ale muszę się przyznać, że obecnie cieszę się bardziej na taką pogodę niż na kilkutygodniowe upały po 30 stopni. To bardzo egoistyczne, ale mam nadzieję, że do sierpnia w pogodzie więcej będzie dni chłodniejszych a nawet deszczowych niż upalnych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A komentarze lekarza ![]() Cytat:
![]() Jak sie czujesz? Dzieciatko juz kopie? Nie, czemu? ![]() ![]() Mariola jakie wspaniale wiesci z rana! Ogromne buziaki dla Antosia, radzi sobie niesamowicie dobrze! I juz tak szybko moglby wyjsc? To cudownie! ![]() ![]() Czekoladka pokaz grzywke ![]() ----------- Hej kochane! Juz wtorek, zaraz wychodze na wizyte z polozna. Im blizej porodu, tym mam wiecej pytan. Haga zachmurzona dzisiaj, ale od jutra podobno ma byc pieknie ![]()
![]() |
#2516 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale wczoraj wizaż świrował ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mój Małż instruuje Kubę, jak się ładnie wypasować, czyli, "jak już główka Ci wyjdzie, to ułóż rączki wzdłuż ciała tak bardziej z przodu i wtedy plum" ![]() A ja już sama nie wiem, jak bym wolała, boje się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wagą tak się nie sugeruj, bo to jest tylko orientacyjna kalkulacja mój gin nie chce mi nic powiedzieć na temat wagi - mówi, ze ocenia tylko wymiary i to jest ok, więc waga też jest ok moja koleżanka z pracy miała taką sytuację, ze lekarka jest podawała wagę, a na ostatniej wizycie już przed cc ktoś inny jest zrobił usg i zmierzył inaczej i okazało się, ze mała schudła w brzuchu ![]() oczywiście panika, dodatkowe badania, stres, ze cos się dzieje - zrobili cc i okazało się, że ktoś się musiał pomylić w wymiarach i z małą jest wszystko dobrze, ale ile stresu i płaczu było... Cytat:
![]() na koniec się dowiem, ze to on był w ciąży i on urodził ![]() Cytat:
![]() też sobie planuje urlop na powrót pierwszego wnuka do domu Cytat:
nawet mój małż jak dziś rano się witał z brzusiem to gadał do niego, ze mógłby już wyjść do nas ![]() Cytat:
![]() wszystkie doświadczone pacjentki w tym babcia małża udowadniały mi, ze wyglądam na chłopaka - ładnie wyglądam, nie mam pryszczy ani plam na buzi, zachowałam ładną figurę, brzuch jest raczej do przodu niż na boki.... i takie tam
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie, to przecież najważniejszy zakup ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------- ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A smółka, jak piszesz, imponująca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oooo... to bardzo ważny zakup ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak czytam Twoje posty, to się wzruszam. Zaciskam mocno kciuki za szybki powrót Antosia do domu ![]() -------------------------------------------------------------------- ![]() ![]() Ciekawe co u Gizmo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Nie, no ten wizaz ![]() Czy on nie wie, że moje ręce to odchorują ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakby co to ty podeslesz rzeczy dla synka a ja tobie dla dziolszki ![]() nie zauwazylam wczesniej-pseplasiam ![]() pytalam tż jak on by zrobił taka tarte i powidzial ze moga byc same bialka ubite, moga byc tez bialka ubite i wymieszane z tartym zoltym serem...... a potem zapytal mnie po co wogole ta pianka-przeciez lepiej samym zoltym serem posypac.......a nie tlumaczylam mu juz ze jedna Kasia chce wlasnie z pianika hehe ![]() Cytat:
u mnie tez remont wre ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oby Antoś byl juz z wami za 3 tygodnie ![]() lepiej nie bo wyglada jak ogryzek!!! ale mysle ze jak odrosnie za 2 tygodnie to bedzie w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.