|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() ![]() My przy Werze naprawde kiepsko stalismy finansowo, i naprawde wiekszosc rzeczy mial uzywanych tj wozek, łozeczko, wanienke, ciuszki. Kupialm dosłownie jedną wyprawke nową, rozek, pampersy i kosmetyki. Po pierwsze pracowalam do konca i nie miałam czasu na zakupy, po drugie wolałam zainwestwoac w generalny remont sypialni i zmiane pieca C.O. bo to było wazniejsze i służy dziecku i nam do tej pory, teraz tez nadal inwestujemy w dom w głownej mierze, zalezy mi zeby dzieci mialy sznase za pare lat na wlasne pokoje i naprawde dom taki ktorego dzieci sie nie będa wstydzić ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a na skurcze bierz magnez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio doszłam do wniosku, że jest to niezależne od opcji politycznej. Wszyscy są siebie warci. Cytat:
Co ciekawe, w zeszłym miesiącu robiłam elektrolity i są w normie. A skurcze jak miałam tak mam... Mam małe marzenie - bez lęku z rana się przeciągnąc... ![]() Załatwiam sobie dodatkową opiekę położnej. Niech mi pokaże co i jak na żywym modelu, bo w szkole rodzenia tylko na lalkach się cwiczy. Mnie się wydaje, że ruszające się dziecko to "level up". ![]() Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-06-15 o 19:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki. kupowanie ubranek jest super, wybieranie mebelków sprawia mi radość, ale to, o co naprawdę się martwię to nie czy mój wózek ma wystarczającą gondolę, albo czy mam wystarczająco dużo kaftaników , ale to jaką mamą chcę być, jaką będę, jak chcę wychować moje dziecko, jakie zasady mu zaszczepić i jak to zrobić...to mi spędza sen z powiek.. ......................... ... a mnie nadal zastrzyk w kręgosłup przeraża - chyba bardziej niż poród. nie wiem jak zareaguje na ten ból...może w ostateczności będę o znieczulenie błagać. ale póki co od samego porodu bardziej boję się właśnie tego zastrzyku, tego, że dziecko się nie przekręci i połozna będzie musiała rękami mi na brzuch naciskać i cesarki... no i tego wszystkiego co po porodzie : pierwszej kupy ( nie, nie dziecka kupy, mojej własnej!) i innych "przyjemności" ![]() ......................... ......... mój mąż ratuje świat od hakerów.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | ||||||
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem, ale jakiegoś doła mam od wczoraj i nie chce mi się siedzieć przy kompie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam jeszcze trochę czasu, więc pomyślę dokładniej ![]() Kupować będę koło lipca, sierpnia ![]() Cytat:
![]() A dzidzia może się w końcu ujawni za tydzień ![]() Sorejna śliczny brzusia, ale laska z Ciebie niezła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jutro po południu sobie odbiję ![]()
![]() |
#3457 |
Zadomowienie
|
hejka
Wpadlam sie odezwac, co prawda czytalam was dzis, ale nie chcialo mi sie pisac ![]() Fasoleczk4 nie przejmuj sie takim gadaniem ![]() ![]() Tak czasem jak czytam niektore posty, ktore piszecie o rodzine, to ciesze sie, ze z rodzicami TZ-a jest jak jest ![]() Tzn, szkoda mi troche ze wzgledu na TZ-a, bo to jednak jego rodzice, z tego wzgledu malo na ich temat rozmawiamy, bo nie chce mu robic przykrosci ![]() Weekend nam sie udal, w sobote zrobilismy grilla (przyjechal tez brat TZ-a, on jest jeszcze najfajniejszy z tej calej chorej rodziny ![]() ![]() Co do znieczulen to mnie tez przeraza ![]() ![]() To jak z dentysta, nienawidze tego znieczulenia, ale wiem, ze bez niego bedzie jeszcze gorzej, wiec zawsze je biore, choc nie zawsze pomaga ![]() W zeszlym roku rwali mi jedynke to juz w drodze do domu (jeszcze dzialalo znieczulenie) myslalam, ze umre z bolu ![]() Dlatego nie wyobrazam sobie porodu "na zywca", slyszac, ze niektore dziewczyny mdleja przy porodach ![]() A swoje i tak sie nacierpie, bo znieczulaja dopiero przy 4 cm rozwarcia ![]() ![]() Moja ciotka jak tu rodzila przyjechala do szpitala za pozno i juz jej nie znieczulali ![]() ![]() Umowilismy sie juz na 3D juz nie moge sie maluszka doczekac ![]() Co do kopniakow to maly mi dzis nie dal spac, tak kopal w dol brzucha ![]() Ale widze, ze wy tez cierpicie to mnie podnosi na duchu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj zjadłam 1 kg truskawek i od 17.00 mnie zgaga męczy
![]() Miss.hot nie dołuj się ![]() Ja dzisiaj byłam na zakupach, mąż kupił mi 2 pary bucików ![]() ![]()
#3459 |
Rozeznanie
|
Uciekam dziewczyny
![]() Dobranoc wszystkim mamuśkom!!! Kolorowych snów, bez żadnych skurczy. A my jutro wypijemy glukozę za Wasze zdrowie ![]()
#3460 |
Zakorzenienie
|
Nie chciało mnie zalogować... Chyba za 10 razem się udało. Widzę, że uciekacie już do łóżek. A ja siadłam na chwilę do komputera, bo czekam, aż podłoga w sypialni wyschnie. Powoli nowa sypialnia nabiera blasku i charakteru. Sporo sprzątania mnie jeszcze czeka, ale przynajmniej bliżej rozwiązania będzie mi łatwiej zapanować nad ładem w mieszkanku. Jutro mąż skręci łóżko, to będę wiedziała, w którym miejscu postawimy łóżeczko dla brzdąca. No i jestem okropnie ciekawa, jak będzie wyglądała nasza komódka po skręceniu
![]() ![]() ![]()
#3461 |
Zadomowienie
|
Aha! Znalazłam Was
![]() Można dołączyć? Nie wiedziałam, że są takie wątki, a już zupełnie, że są podzielone na m-ce ![]() ![]() A zatem, można z Wami "pogaduchować"? Jestem w 23 tygodniu ciąży, to moja pierwsza dzidzia. Lekarz określił date narodzin na 9 październik.
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Jestem dziś pierwsza?
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3463 |
Raczkowanie
|
No to ja jestem druga
![]() Fajnie macie, że Was kopniaczki w nocy budzą. Moja to tak kopie jakby jej się nie chciało, owszem rusza się, ale ja to czuję jak siedzę przed komputerem albo jak leżę, a na pewno w nocy jej nie poczuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Raczkowanie
|
A to są moje wczorajsze zakupy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
#3466 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Wczoraj siostra płakała przez telefon, znów stres i znów beczałam, obudziłam się dziś o 5.30 , Lenka też, i już nie zasnęłyśmy... od rana telefony do placówki... jestem wykończona tym stresem i tą całą sytuacją i ty niespaniem... Cytat:
![]() ![]() ja jestem w 25 tygodniu i mam termin na 8 października ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oooooooooo rety, ale prześliczne i przesłodkie!!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zadomowienie
|
To ja trzecia
![]() III78 ale śliczne ubranka ![]() Witam nową mamusię ![]() Nika współczuję ci, w ciąży nie powinnaś sie denerwować ale wiem że w tej sytuacji to nie uiknione.
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-16 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3469 | |
Raczkowanie
|
Witam! u mnie znowu pada, co za pogoda!
no to poszalalas!! ślicznosci!! Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie umiem się nie denerwować. dzięki Malinko... ......................... ......................... ... Jeśli ktoś lubi trudne filmy oparte na prawdziwych zdarzeniach to polecam film "An American Crime" - historia wydarzyła się naprawdę w latach sześćdziesiątych, opowiada dramtyczne przeżycia dziewczynki trzymanej i maltretowanej w piwnicy domu pewnej gospodyni domowej...przerażające jak ludzie, dzieci potrafią być okrutni...bez powodu, po prostu dlatego, że ktoś jest bezbronny. my obejrzeliśmy w weekend i byliśmy w szoku... "On October 26th, 1965, God saved Sylvia Likens. Hearing her cries, God delivered her from the hands of her tormentors and torturers. On October 26th, 1965, Sylvia Likens died in a shabby rundown house in a poor section of Indianapolis. She died surrounded by evil. She died unheard. She died in silent agony. She was 16 years old. Evil found Sylvia on the streets of Indianapolis in the summer of 1965. Sylvia and her younger sister, Jenny were entrusted into the care of a single mother, Gertrude Baniszewski by their father. Unknowingly, he left Sylvia and Jenny in the hands of evil. Within four months, the police would be summouned to that house. They would find the body of Sylvia, emaciated, bruised and burned with over 100 cigarette and match burns. They would find the words, "I'M A PROSTITUTE AND PROUD OF IT"; burned by a heated sewing needle onto her stomach. Gertrude and her family, as well as neighborhood children, encouraged by Gertrude beat, humiliated, tortured, burned and starved Sylvia until her body could withstand no more. They murdered her. In life, we failed Sylvia Likens. We did not listen to her cries. We did not see her pain. In death, we remember Sylvia Likens. She died alone but she will never be forgotten. We remember the young girl with eyes full of hope and anticipation.This site is dedicated to the memory of Sylvia Likens." http://en.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Likens
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-16 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Wtajemniczenie
|
chyba się skuszę na ten film
![]() w piątek idę na "u pana Boga za miedzą" się doczekać nie mogę ![]() Nikuś, bądź dzielna, myślę o Tobie ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Zadomowienie
|
Sliczne i jakie kolorowe
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzis w nocy byl w miare do wytrzymania, ale tatus rano go obudzil jak sie szykowal do pracy ![]() Wczoraj u nas lalo i suszylam w suszarce, a dzis piekna pogoda, to by za darmo wyschlo ![]() ![]() ![]() Dzis jedziemy zobaczyc nastepny domek, ten co widzielismy w niedziele mial tylko jedna sypialnie, choc w ogloszeniu bylo o dwoch ![]() Wlasciciele w sypialni wygrodzili sobie metr na dwa metry i tam byl pokoik dla dziecka ![]() ![]() Nie ma to jak pomyslowi belgowie ![]() Lece sie kapac i uciekam na zakupy, dzis robie pomidoroweczke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
O! Nawet nie wiedziałam, że powstała trzecia część. Mam nadzieję, że będzie równie udana co dwie pierwsze.
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() film polecam ale tylko ludziom o mocnych nerwach, ja musze przyznać, że my "przewinęliśmy" kilka scen, bo oboje nie mogliśmy wytrzymać. ale film daje do myślenia. teraz bardzo chcę obejrzeć "Obcy we mnie"- niemiecki filmo depresji poporodowej, ale to jest film niekomercyjny i nie wiem czy będzie u nas w kinie.. jem danonka bananowego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Raczkowanie
|
Skoro juz mowa o filmach, to w weekend oglądałam na DVD "Gang dzikich wieprzy". Film rewelacyjny, od początku do końca płakaliśmy z mężem ze śmiechu. Polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
No i już po drugim śniadanku
![]() ![]()
#3477 |
Zakorzenienie
|
Z tego co czytam to chyba nie mój typ filmu, choć może powinnam zacząc takie łatwe i lekkie kino oglądać, tyle, że ono mnie często bardziej irytuje niż śmieszy...
![]() ale może mój mąż się skusi. u nas się rozpogadza, podlało mi ogródek i przestaje padać ![]()
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() wogóle nie mogłam do Was nic napisać ![]() Piszecie o kinie, ja byłam wczoraj na "Anioły i Demony" bardzo mi się podobał ![]() wczoraj znów też napadłam na sklep z ciuszkami ![]() ![]()
#3479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Wtajemniczenie
|
witam mamusie !
ja sobie w kątku przycupne i będę się orientowac w sytuacji , bo zaległości nie dam rady nadrobić niestety ![]() u nas wszsytko dobrze, mam nadzieje, ze i u Was super do przodu wszystko idzie ![]() ufff - egzaminy doktorskie zdane, teraz została mi tylko teoria do opisania i po macierzyńskim się mogę bronić ![]() wiec mój plan związany z doktoratem zrobiony jak do tej pory w 100% a do porodu jeszcze troche zdążę popisać teorii, a chce teraz zrobic jak najwiecej, by potem miec czas dla Maleństwa, a nie poświecać go na energetykę tęskniłam za Wami , a teraz w domu nie mam neta, w pracy tylko coś mogę skorzystać a to tez nie za dużo, ale mam nadzieje, ze długiej przerwy nie bedzie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.