Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-15, 18:12   #3451
Tysiak7
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
... maleńkie dziecko może się obejść bez super nowego modelu wózka, najnowszych mebelków, zabawek, ubranek...to są rzeczy bardziej dla nas, dziecko nawet tego najpierw nie zauważa...to czego mu potrzeba to obecność i miłość mamy i taty.
pieknie powiedziane Nika, nic dodac nic ująć
My przy Werze naprawde kiepsko stalismy finansowo, i naprawde wiekszosc rzeczy mial uzywanych tj wozek, łozeczko, wanienke, ciuszki. Kupialm dosłownie jedną wyprawke nową, rozek, pampersy i kosmetyki.
Po pierwsze pracowalam do konca i nie miałam czasu na zakupy, po drugie wolałam zainwestwoac w generalny remont sypialni i zmiane pieca C.O. bo to było wazniejsze i służy dziecku i nam do tej pory, teraz tez nadal inwestujemy w dom w głownej mierze, zalezy mi zeby dzieci mialy sznase za pare lat na wlasne pokoje i naprawde dom taki ktorego dzieci sie nie będa wstydzić Znam rodzine gdzie dzieci lataja na podworku w super eksta ciuchach a w domu ciasno, ani pokojow, ani porządnej łazienki i myją sie w XXI wieku w kuchni w misce Uważam ze sa rzeczy wazne i wazniejsze, nowa metka na ciuchach to nie wszytko
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 18:13   #3452
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
ja jednak chyba kiedyś opuszczę ten chory kraj jakim jest Polska ;/
chcą zakazać w Polsce in vitro, nie dość że to drogi zabieg, nierefundowany, to jeszcze nie dość, że NFZ za niego nie płaci, to chcą całkiem tego zakazać..
a Ch** za przeproszeniem ich to obchodzi, jak kto wydaje Swoje pieniądze? skoro to dla niektórych par jest jedyną szansą na dziecko?
no przecież w Polsce to ułomni ludzi rządzą
Własnie oglądałam to w telewizji ... zbulwersowało mnie to strasznie

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 18:57   #3453
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
No to widzę, że słodki dzień jutro mamy.
Też z rana się glukozą obciążam

Decyzję co do ZZO podjęłam jednej z ostatnich nocy.
Złapał mnie skurcz w łydkę i nie puszczał przez .... prawie 10 minut (do dziś lekko kuleję)! Zagryzłam tylko zęby na poduszce i usiłowałam byc możliwie cicho, żeby całego osiedla nie obudzic.
Jak już przeszło i tak sobie zaczęłam dumac, że poród to kilka godzin skurczów - to wiedziałam, że igła w kręgosłupie nie przeraża mnie tak bardzo jak myślałam.
hihi dobrze powiedziane ja też się boję wszelkich igieł, ale tą w kręgosłupie przeboleję, byle by tylko nie bolało a swoją drogą czy któraś załatwia sobie dodatkową opiekę położnej do porodu? bo ja zdecydowanie tak

a na skurcze bierz magnez
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 19:19   #3454
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
chcą zakazać w Polsce in vitro, nie dość że to drogi zabieg, nierefundowany, to jeszcze nie dość, że NFZ za niego nie płaci, to chcą całkiem tego zakazać..
a Ch** za przeproszeniem ich to obchodzi, jak kto wydaje Swoje pieniądze? skoro to dla niektórych par jest jedyną szansą na dziecko?
Taak. Mam dziwne wrażenie, że polityka przyciąga niepełnosprawnych umysłowo cwaniaczków jak jakiś magnes.
Ostatnio doszłam do wniosku, że jest to niezależne od opcji politycznej. Wszyscy są siebie warci.

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
hihi dobrze powiedziane ja też się boję wszelkich igieł, ale tą w kręgosłupie przeboleję, byle by tylko nie bolało a swoją drogą czy któraś załatwia sobie dodatkową opiekę położnej do porodu? bo ja zdecydowanie tak

a na skurcze bierz magnez
Biorę aspargin 3 x 2 tabletki i zapijam go obficie wodą wysokozmineralizowaną. Więcej już nie można.
Co ciekawe, w zeszłym miesiącu robiłam elektrolity i są w normie.
A skurcze jak miałam tak mam...
Mam małe marzenie - bez lęku z rana się przeciągnąc...

Załatwiam sobie dodatkową opiekę położnej. Niech mi pokaże co i jak na żywym modelu, bo w szkole rodzenia tylko na lalkach się cwiczy. Mnie się wydaje, że ruszające się dziecko to "level up".

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-06-15 o 19:20
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 19:31   #3455
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość

Fajne spodenki, tez musze sie wyraz na zakupy, bo mam tylko dzinsy ciazowe a w nich zaczyna mi byc juz za goraco! Wdzianko dla Lenki slodkie

A ja mam w srode USG i juz sie nie moge doczekac! moze w koncu sie dowiem co nosze w brzuszku !!!!
powodzenia w środę

Cytat:
no to ładnie............

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
pieknie powiedziane Nika, nic dodac nic ująć
My przy Werze naprawde kiepsko stalismy finansowo, i naprawde wiekszosc rzeczy mial uzywanych tj wozek, łozeczko, wanienke, ciuszki. Kupialm dosłownie jedną wyprawke nową, rozek, pampersy i kosmetyki.
P Uważam ze sa rzeczy wazne i wazniejsze, nowa metka na ciuchach to nie wszytko

dzięki. kupowanie ubranek jest super, wybieranie mebelków sprawia mi radość, ale to, o co naprawdę się martwię to nie czy mój wózek ma wystarczającą gondolę, albo czy mam wystarczająco dużo kaftaników , ale to jaką mamą chcę być, jaką będę, jak chcę wychować moje dziecko, jakie zasady mu zaszczepić i jak to zrobić...to mi spędza sen z powiek..

......................... ...
a mnie nadal zastrzyk w kręgosłup przeraża - chyba bardziej niż poród. nie wiem jak zareaguje na ten ból...może w ostateczności będę o znieczulenie błagać.
ale póki co od samego porodu bardziej boję się właśnie tego zastrzyku, tego, że dziecko się nie przekręci i połozna będzie musiała rękami mi na brzuch naciskać i cesarki...
no i tego wszystkiego co po porodzie : pierwszej kupy ( nie, nie dziecka kupy, mojej własnej!) i innych "przyjemności"
......................... .........
mój mąż ratuje świat od hakerów....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 19:32   #3456
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
a gdzie Miss.hot się podziewa
Jestem, jestem, ale jakiegoś doła mam od wczoraj i nie chce mi się siedzieć przy kompie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Tez jutro masz badanie glukozy??? Razem pocierpimy :P Tyle, ze ja zjadłam już czeresnie i jabłko, mam nadzieję, ze do jutra się wszystko "ładnie sfermentuje"
Widzę, że już niezła grupka nas się zebrała - mnie też jutro ta wątpliwa przyjemność czeka

Cytat:
kupiłam spodnie, ale troszkę się podłamałam..spodnie ciążowe esprit XS - ledwo przecisnęłam przez biodra, więc kupiłam S.. ( Holenderki są długie i proste a ja krótka i mam krągłości )
okazja super, bo kosztowały wcześniej 65 eu a ja za 19 eu kupiłam. mają w środku gumeczkę, którą się podpina na guziczki - w ten sposób można je zmniejszyć a potem zwiększać jak rośnie brzuszek, więc super.
a top to tak...dla przyjemnośc ( cena wcześniejsza 50 eu ja za 10 eu kupiłam) i coś dla Lenki...
Super zakupki - szczególnie ta tunika wpadła mi w oko

Cytat:
Szukam na allegro jakiejs taniej kołyski dla dzidzi. Postanowiłam kupić łóżeczko i kołyskę (o ile znajdę coś taniego)
Ja się właśnie zastanawiam nad opcją łóżeczka - kołyski coś takiego jak to http://www.allegro.pl/item659838917_...w1_zobacz.html
Mam jeszcze trochę czasu, więc pomyślę dokładniej
Kupować będę koło lipca, sierpnia

Cytat:
Nika super zakupy a ja byłam u fryzjera pani od razu z dzwi mówi i co synek będzie a ja jej mówie że usg mamy za tydzień i jeszcze nie wiemy a ona mówi że na 100 % na chłopca wyglądam, ja nie wiem jak to ludzie widzą
Mam nadzieję, że pokażesz się w nowej fryzurce wkrótce
A dzidzia może się w końcu ujawni za tydzień

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
To zdjęcie z wczoraj, 22 tydzień
Sorejna śliczny brzusia, ale laska z Ciebie niezła

Cytat:
Ja robię tak:
400 g mąki
30 g drożdży
4 łyżki oliwy z oliwek
2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach
pół łyżeczki soli i cukru
szczypta pieprzu
bazylia, oregano, tymianek

Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dolać oliwy z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą ciepłego mleka oraz 1/2 łyżeczki cukru. Wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z wodą. Ciasto zagniatać przez około 10 minut. Następnie odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a potem rozwałkować na placki grubości 5-6 mm i ponakłuwać je widelcem. Piec w temeraturze 180 stopni.

Ale nie zawsze mi wychodzi ... nie wiem od czego to zależy. Chyba od mojego badziewnego piekarnika. Bo raz urośnie, raz opadnie, raz się spali, raz nie upiecze się. A dzisiaj wyszła idealnie
Ja najpierw drożdże, część mleka (najlepiej jak jest trochę ciepłe), mąkę i sól mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce, żeby się taki zaczyn zrobił, dopiero potem mieszam z resztą składników i odstawiam na dłużej

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Pożarłam miseczkę truskawek... chyba z kilogram. I teraz mam zgagę, a co
Ale dziś były wyjątkowo słodkie, nareszcie słoneczko je przygrzało.
Ja też dziś miałam ochotę na truskawki, ale wolałam się powstrzymać przed jutrzejszym badaniem glukozy
Ale jutro po południu sobie odbiję

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 20:24   #3457
zartownis
Zadomowienie

hejka
Wpadlam sie odezwac, co prawda czytalam was dzis, ale nie chcialo mi sie pisac
Fasoleczk4 nie przejmuj sie takim gadaniem, olej ta stara ropuche.
Tak czasem jak czytam niektore posty, ktore piszecie o rodzine, to ciesze sie, ze z rodzicami TZ-a jest jak jest. Tzn, ze nas olali, a ja ich tez i nikt mi nie pieprzy od rzeczy, bo to jest najgorsze..
Tzn, szkoda mi troche ze wzgledu na TZ-a, bo to jednak jego rodzice, z tego wzgledu malo na ich temat rozmawiamy, bo nie chce mu robic przykrosci, a dobrego slowa o nich raczej powiedziec nie moge...

Weekend nam sie udal, w sobote zrobilismy grilla (przyjechal tez brat TZ-a, on jest jeszcze najfajniejszy z tej calej chorej rodziny), a w niedziele bylismy u mojej ciotki na obiedzie

Co do znieczulen to mnie tez przeraza, ale jak sobie pomysle ile bolu moze mnie porod kosztowac, to wybieram mniejsze zlo.
To jak z dentysta, nienawidze tego znieczulenia, ale wiem, ze bez niego bedzie jeszcze gorzej, wiec zawsze je biore, choc nie zawsze pomaga.
W zeszlym roku rwali mi jedynke to juz w drodze do domu (jeszcze dzialalo znieczulenie) myslalam, ze umre z bolu.
Dlatego nie wyobrazam sobie porodu "na zywca", slyszac, ze niektore dziewczyny mdleja przy porodach.
A swoje i tak sie nacierpie, bo znieczulaja dopiero przy 4 cm rozwarcia, o ile wogole mnie znieczula
Moja ciotka jak tu rodzila przyjechala do szpitala za pozno i juz jej nie znieczulali, dlatego ja postaram sie byc na czas

Umowilismy sie juz na 3D juz nie moge sie maluszka doczekac

Co do kopniakow to maly mi dzis nie dal spac, tak kopal w dol brzucha
Ale widze, ze wy tez cierpicie to mnie podnosi na duchu, bo jakby nie bylo jestesmy zagrozeni ADHD, i troche sie martwie jak a bardzo mi kurdupel szaleje, ale widac, ze to calkiem normalne
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 20:46   #3458
aniago25
Zadomowienie

A ja dzisiaj zjadłam 1 kg truskawek i od 17.00 mnie zgaga męczy
Miss.hot nie dołuj się
Ja dzisiaj byłam na zakupach, mąż kupił mi 2 pary bucików nie pamietam kiedy ostatnio coś cobie kupiłam cały czas tylko zakupy dla maluszka uciekam do łóżeczka bo mnie maluch kopie chyba mu nie wygodnie, dobrej nocki zyczę .
Stary 2009-06-15, 20:47   #3459
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Uciekam dziewczyny
Dobranoc wszystkim mamuśkom!!! Kolorowych snów, bez żadnych skurczy.

A my jutro wypijemy glukozę za Wasze zdrowie

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 21:11   #3460
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Nie chciało mnie zalogować... Chyba za 10 razem się udało. Widzę, że uciekacie już do łóżek. A ja siadłam na chwilę do komputera, bo czekam, aż podłoga w sypialni wyschnie. Powoli nowa sypialnia nabiera blasku i charakteru. Sporo sprzątania mnie jeszcze czeka, ale przynajmniej bliżej rozwiązania będzie mi łatwiej zapanować nad ładem w mieszkanku. Jutro mąż skręci łóżko, to będę wiedziała, w którym miejscu postawimy łóżeczko dla brzdąca. No i jestem okropnie ciekawa, jak będzie wyglądała nasza komódka po skręceniu A pod koniec tygodnia odbierzemy od teściowej naszego kocura Ciekawe, jak zareaguje na tę nieoczekiwaną zamianę miejsc... pokoi?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 22:42   #3461
DianaM
Zadomowienie

Aha! Znalazłam Was
Można dołączyć? Nie wiedziałam, że są takie wątki, a już zupełnie, że są podzielone na m-ce Dopiero mamusie lipcowo-sierpniowe mnie uświadomiły
A zatem, można z Wami "pogaduchować"?

Jestem w 23 tygodniu ciąży, to moja pierwsza dzidzia. Lekarz określił date narodzin na 9 październik.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 07:22   #3462
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Jestem dziś pierwsza?

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Aha! Znalazłam Was
Można dołączyć? Nie wiedziałam, że są takie wątki, a już zupełnie, że są podzielone na m-ce Dopiero mamusie lipcowo-sierpniowe mnie uświadomiły

Jestem w 23 tygodniu ciąży, to moja pierwsza dzidzia. Lekarz określił date narodzin na 9 październik.
To fajnie, że nas znalazłaś. Witaj i rozgość się
Stary 2009-06-16, 07:26   #3463
III78
Raczkowanie

No to ja jestem druga

Fajnie macie, że Was kopniaczki w nocy budzą. Moja to tak kopie jakby jej się nie chciało, owszem rusza się, ale ja to czuję jak siedzę przed komputerem albo jak leżę, a na pewno w nocy jej nie poczuję
III78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 07:29   #3464
III78
Raczkowanie

A to są moje wczorajsze zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie006.jpg (136,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie007.jpg (136,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie008.jpg (138,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie009.jpg (138,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie010.jpg (137,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie011.jpg (135,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie012.jpg (138,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie013.jpg (141,1 KB, 24 załadowań)
Stary 2009-06-16, 07:33   #3465
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
ale zaszalałaś
Stary 2009-06-16, 07:39   #3466
Nika1980
Zakorzenienie

Dzień dobry....
Wczoraj siostra płakała przez telefon, znów stres i znów beczałam, obudziłam się dziś o 5.30 , Lenka też, i już nie zasnęłyśmy...
od rana telefony do placówki...
jestem wykończona tym stresem i tą całą sytuacją i ty niespaniem...

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Aha! Znalazłam Was

witaj fajnie, że jesteś
ja jestem w 25 tygodniu i mam termin na 8 października

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nie chciało mnie zalogować... Chyba za 10 razem się udało. Widzę, że uciekacie już do łóżek. A ja siadłam na chwilę do komputera, bo czekam, aż podłoga w sypialni wyschnie. Powoli nowa sypialnia nabiera blasku i charakteru. Sporo sprzątania mnie jeszcze czeka, ale przynajmniej bliżej rozwiązania będzie mi łatwiej zapanować nad ładem w mieszkanku. Jutro mąż skręci łóżko, to będę wiedziała, w którym miejscu postawimy łóżeczko dla brzdąca. No i jestem okropnie ciekawa, jak będzie wyglądała nasza komódka po skręceniu A pod koniec tygodnia odbierzemy od teściowej naszego kocura Ciekawe, jak zareaguje na tę nieoczekiwaną zamianę miejsc... pokoi?
kotek pewnie będzie troszkę zdziwiony, że mu namieszaliście w jego królestwie... ale przyzwyczai się, nie ma wyboru

Cytat:
No to ja jestem druga

Fajnie macie, że Was kopniaczki w nocy budzą. Moja to tak kopie jakby jej się nie chciało, owszem rusza się, ale ja to czuję jak siedzę przed komputerem albo jak leżę, a na pewno w nocy jej nie poczuję
jeszcze będziesz żałować, że tego chciałaś ja wczoraj też nie mogłam zasnąc, bo maleńka wychodziła mi przez skórę brzucha, aż tatuś był w szoku...

Cytat:
oooooooooo rety, ale prześliczne i przesłodkie!!!!! super fajne rzeczy !

Stary 2009-06-16, 07:39   #3467
aniago25
Zadomowienie

To ja trzecia dzisiaj mi sie dobrze spało bo deszcze leje i pogoda do dupy :/
III78 ale śliczne ubranka

Witam nową mamusię
Nika współczuję ci, w ciąży nie powinnaś sie denerwować ale wiem że w tej sytuacji to nie uiknione.

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-06-16 o 07:43
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 07:41   #3468
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Dzień dobry....
Wczoraj siostra płakała przez telefon, znów stres i znów beczałam, obudziłam się dziś o 5.30 , Lenka też, i już nie zasnęłyśmy...
Stary 2009-06-16, 07:55   #3469
nimitz
Raczkowanie

Witam! u mnie znowu pada, co za pogoda!

Cytat:
no to poszalalas!! ślicznosci!!

Cytat:
Dzień dobry....
trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 07:58   #3470
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
To ja trzecia dzisiaj mi sie dobrze spało bo deszcze leje i pogoda do dupy :/

Nika współczuję ci, w ciąży nie powinnaś sie denerwować ale wiem że w tej sytuacji to nie uiknione.
u nas też leje do tego wszystkiego, ale dobrze, bo wczoraj ogródka nie podlałam...

nie umiem się nie denerwować.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
dzięki Malinko...
......................... ......................... ...
Jeśli ktoś lubi trudne filmy oparte na prawdziwych zdarzeniach to polecam film "An American Crime" - historia wydarzyła się naprawdę w latach sześćdziesiątych, opowiada dramtyczne przeżycia dziewczynki trzymanej i maltretowanej w piwnicy domu pewnej gospodyni domowej...przerażające jak ludzie, dzieci potrafią być okrutni...bez powodu, po prostu dlatego, że ktoś jest bezbronny.
my obejrzeliśmy w weekend i byliśmy w szoku...

"On October 26th, 1965, God saved Sylvia Likens. Hearing her cries, God delivered her from the hands of her tormentors and torturers. On October 26th, 1965, Sylvia Likens died in a shabby rundown house in a poor section of Indianapolis. She died surrounded by evil. She died unheard. She died in silent agony. She was 16 years old. Evil found Sylvia on the streets of Indianapolis in the summer of 1965.
Sylvia and her younger sister, Jenny were entrusted into the care of a single mother, Gertrude Baniszewski by their father. Unknowingly, he left Sylvia and Jenny in the hands of evil. Within four months, the police would be summouned to that house. They would find the body of Sylvia, emaciated, bruised and burned with over 100 cigarette and match burns. They would find the words, "I'M A PROSTITUTE AND PROUD OF IT"; burned by a heated sewing needle onto her stomach. Gertrude and her family, as well as neighborhood children, encouraged by Gertrude beat, humiliated, tortured, burned and starved Sylvia until her body could withstand no more. They murdered her.
In life, we failed Sylvia Likens. We did not listen to her cries. We did not see her pain.
In death, we remember Sylvia Likens. She died alone but she will never be forgotten. We remember the young girl with eyes full of hope and anticipation.This site is dedicated to the memory of Sylvia Likens."

http://en.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Likens

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-06-16 o 08:09
Stary 2009-06-16, 08:24   #3471
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

chyba się skuszę na ten film
w piątek idę na "u pana Boga za miedzą" się doczekać nie mogę
Nikuś, bądź dzielna, myślę o Tobie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 08:25   #3472
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Sliczne i jakie kolorowe, az mam sama ochote na zakupy poleciec, a kasy nie ma, moze po niedzieli cos wpadnie

Cytat:
No to ja jestem druga

Moze powinnas sie cieszyc, moj maly cale noce buszuje i to wcale nie jest AZ takie fajne, bo ja spioch sie zrobilam i nie lubie jak ktos mi przeszkdza
Dzis w nocy byl w miare do wytrzymania, ale tatus rano go obudzil jak sie szykowal do pracy

Wczoraj u nas lalo i suszylam w suszarce, a dzis piekna pogoda, to by za darmo wyschlo, no nic chociaz ciuszki sa mieciutkie i reczniki, chyba uzalezniam sie od tej maszyny.
Dzis jedziemy zobaczyc nastepny domek, ten co widzielismy w niedziele mial tylko jedna sypialnie, choc w ogloszeniu bylo o dwoch.
Wlasciciele w sypialni wygrodzili sobie metr na dwa metry i tam byl pokoik dla dziecka, myslalam, ze padne jak to zobaczylam
Nie ma to jak pomyslowi belgowie

Lece sie kapac i uciekam na zakupy, dzis robie pomidoroweczke, a na drugie to jeszcze nie wiem
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 08:54   #3473
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
O! Nawet nie wiedziałam, że powstała trzecia część. Mam nadzieję, że będzie równie udana co dwie pierwsze.
Stary 2009-06-16, 08:58   #3474
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

film polecam ale tylko ludziom o mocnych nerwach, ja musze przyznać, że my "przewinęliśmy" kilka scen, bo oboje nie mogliśmy wytrzymać.
ale film daje do myślenia.

teraz bardzo chcę obejrzeć "Obcy we mnie"- niemiecki filmo depresji poporodowej, ale to jest film niekomercyjny i nie wiem czy będzie u nas w kinie..

jem danonka bananowego

Stary 2009-06-16, 09:03   #3475
III78
Raczkowanie

Skoro juz mowa o filmach, to w weekend oglądałam na DVD "Gang dzikich wieprzy". Film rewelacyjny, od początku do końca płakaliśmy z mężem ze śmiechu. Polecam
Stary 2009-06-16, 09:04   #3476
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

No i już po drugim śniadanku Teraz czas na przeglądanie wątku "polecamy-odradzamy" i robienie notatek Dużo tam stron i nigdy nie mam czasu na jego dokładne przejrzenie. Będę więc robiła to na raty podczas przerwy śniadaniowej w pracy.
Stary 2009-06-16, 09:07   #3477
Nika1980
Zakorzenienie

Z tego co czytam to chyba nie mój typ filmu, choć może powinnam zacząc takie łatwe i lekkie kino oglądać, tyle, że ono mnie często bardziej irytuje niż śmieszy...
ale może mój mąż się skusi.

u nas się rozpogadza, podlało mi ogródek i przestaje padać

Stary 2009-06-16, 09:09   #3478
sweetpinky
Zakorzenienie

Hello
wogóle nie mogłam do Was nic napisać cały czas mnie przez parę dni wywalało tylko mogłam Was poczytać.
Piszecie o kinie, ja byłam wczoraj na "Anioły i Demony" bardzo mi się podobał
wczoraj znów też napadłam na sklep z ciuszkami już coraz większa kolekcja

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 09:10   #3479
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Skoro juz mowa o filmach, to w weekend oglądałam na DVD "Gang dzikich wieprzy". Film rewelacyjny, od początku do końca płakaliśmy z mężem ze śmiechu. Polecam
fakt, rewelacja byłam na nim w kinie dawno, a ostatnio też na hbo leciał przez spory czas, to się nie raz uśmiałam
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 09:11   #3480
katarzinka
Wtajemniczenie

witam mamusie !
ja sobie w kątku przycupne i będę się orientowac w sytuacji , bo zaległości nie dam rady nadrobić niestety
u nas wszsytko dobrze, mam nadzieje, ze i u Was super do przodu wszystko idzie

ufff - egzaminy doktorskie zdane, teraz została mi tylko teoria do opisania i po macierzyńskim się mogę bronić
wiec mój plan związany z doktoratem zrobiony jak do tej pory w 100% a do porodu jeszcze troche zdążę popisać teorii, a chce teraz zrobic jak najwiecej, by potem miec czas dla Maleństwa, a nie poświecać go na energetykę

tęskniłam za Wami , a teraz w domu nie mam neta, w pracy tylko coś mogę skorzystać a to tez nie za dużo, ale mam nadzieje, ze długiej przerwy nie bedzie
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości