Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-16, 09:16   #3481
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
witam mamusie !
ja sobie w kątku przycupne i będę się orientowac w sytuacji , bo zaległości nie dam rady nadrobić niestety
u nas wszsytko dobrze, mam nadzieje, ze i u Was super do przodu wszystko idzie

ufff - egzaminy doktorskie zdane, teraz została mi tylko teoria do opisania i po macierzyńskim się mogę bronić
wiec mój plan związany z doktoratem zrobiony jak do tej pory w 100% a do porodu jeszcze troche zdążę popisać teorii, a chce teraz zrobic jak najwiecej, by potem miec czas dla Maleństwa, a nie poświecać go na energetykę

tęskniłam za Wami , a teraz w domu nie mam neta, w pracy tylko coś mogę skorzystać a to tez nie za dużo, ale mam nadzieje, ze długiej przerwy nie bedzie
No nareszcie się pojawiłaś! Gratuluję zdanych egzaminów Mnie to będzie czekało gdzieś za dwa lata, bo dopiero w październiku otworzę przewód doktorski.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 09:21   #3482
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
witam mamusie !
ja sobie w kątku przycupne i będę się orientowac w sytuacji , bo zaległości nie dam rady nadrobić niestety

ufff - egzaminy doktorskie zdane, teraz została mi tylko teoria do opisania i po macierzyńskim się mogę bronić
wiec mój plan związany z doktoratem zrobiony jak do tej pory w 100% a do porodu jeszcze troche zdążę popisać teorii, a chce teraz zrobic jak najwiecej, by potem miec czas dla Maleństwa, a nie poświecać go na energetykę

tęskniłam za Wami , a teraz w domu nie mam neta, w pracy tylko coś mogę skorzystać a to tez nie za dużo, ale mam nadzieje, ze długiej przerwy nie bedzie
GRATULACJE
fajnie , że już do nas wróciłaś!

Co do polecamy- odradzamy to niestety dla mnie wiekszość porad bezużyteczna..dotyczy polskich produktów itp... ja za to namiętnie czytam holenderskie gazety dla ciężarnych i strony www, żeby wiedzieć co i jak tutaj...eeeh.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 09:22   #3483
III78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Teraz czas na przeglądanie wątku "polecamy-odradzamy" i robienie notatek
Możesz podesłać linka?
III78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 09:23   #3484
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
Możesz podesłać linka?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77486
Stary 2009-06-16, 09:27   #3485
III78
Raczkowanie

Dzięki
Stary 2009-06-16, 09:27   #3486
aniago25
Zadomowienie

Nika oj to chyba nie dla mnie film, ja bym przepłakała cały, właśnie zobaczyłam jego fragmenty i jestem w szoku.
Stary 2009-06-16, 09:28   #3487
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
No nareszcie się pojawiłaś! Gratuluję zdanych egzaminów Mnie to będzie czekało gdzieś za dwa lata, bo dopiero w październiku otworzę przewód doktorski.
no to zawsze służę cennymi radami - jako bardziej doświadczona w materii doktoratów

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
GRATULACJE
fajnie , że już do nas wróciłaś!

Co do polecamy- odradzamy to niestety dla mnie wiekszość porad bezużyteczna..dotyczy polskich produktów itp... ja za to namiętnie czytam holenderskie gazety dla ciężarnych i strony www, żeby wiedzieć co i jak tutaj...eeeh.
tez się cieszę, bo już mi Was brakowało strasznie, ale wiecie wizaz wciąga na maksa, a doktorat sam sie nie napisze
brakowało mi tego wspólnego przeżywania, a poza tym to już nawet mi minęła studiówka przedporodowa - ale czas zapycha do przodu

dzięki za gratulacje
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 09:59   #3488
Nika1980
Zakorzenienie

Moje dziecko mnie właśnie bardzo wzruszyło... po danonku zaczęła mocno kopać i tańczyć, więc pomyślałam: o nie śpi to wezmę gitarę i jej pośpiewam i pogram...słuchajcie po mała po zagraniu trzech akordów całkowicie ucichła.. po skończonej piosence, chciałam poszukać jakiejś innej , odstawiłam gitarę- kopniaczki!- zaczęłam grać i spiewać- cichutko...
słyszy mnie!!! ona mnie naprawdę słyszy!!!

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Nika oj to chyba nie dla mnie film, ja bym przepłakała cały, właśnie zobaczyłam jego fragmenty i jestem w szoku.
no ja mam zboczenie zawodowe , dlatego oglądam takie filmy, choć potem spać nie moge...

Cytat:

tez się cieszę, bo już mi Was brakowało strasznie, ale wiecie wizaz wciąga na maksa, a doktorat sam sie nie napisze
brakowało mi tego wspólnego przeżywania, a poza tym to już nawet mi minęła studiówka przedporodowa - ale czas zapycha do przodu

dzięki za gratulacje
cieszymy się że stęskniłaś się za nami! wow, studniówka już ci minęła! i nawet nie świętowałyśmy razem, buuu

Stary 2009-06-16, 10:05   #3489
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dziecko mnie właśnie bardzo wzruszyło... po danonku zaczęła mocno kopać i tańczyć, więc pomyślałam: o nie śpi to wezmę gitarę i jej pośpiewam i pogram...słuchajcie po mała po zagraniu trzech akordów całkowicie ucichła.. po skończonej piosence, chciałam poszukać jakiejś innej , odstawiłam gitarę- kopniaczki!- zaczęłam grać i spiewać- cichutko...

cieszymy się że stęskniłaś się za nami! wow, studniówka już ci minęła! i nawet nie świętowałyśmy razem, buuu
a dlaczego ma nie słyszeć słyszy jak grasz, jak śpiewasz, jak mówicie do niej
ale masz racje jest to kochane, wzruszające jak odkrywamy, ze nasze dzieciaczki coś tam robią

a studiówka - możemy nadrobić teraz :p ijemy:
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 10:12   #3490
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Uf... Przebrnęłam dopiero przez 3 pierwsze strony wątku "polecamy-odradzamy". Robię przerwę na pracę
Stary 2009-06-16, 10:27   #3491
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego ma nie słyszeć słyszy jak grasz, jak śpiewasz, jak mówicie do niej
ale masz racje jest to kochane, wzruszające jak odkrywamy, ze nasze dzieciaczki coś tam robią

a studiówka - możemy nadrobić teraz :p ijemy:

no właśnie to jest tak- czytam w książce, od kiedy i co słyszy dziecko w łonie matki i wiem, że słyszy, ale właśnie dziś dotarło to do mnie w pełni, że MOJE dziecko w MOIM łonie MNIE słyszy... i bardzo mnie to wzruszyło!

opijmy to zatem herbatką rumiankową - moja studniówka za ponad dwa tyg- 16 dni!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 10:27   #3492
Tequillla
Zadomowienie

Jak tam moje Cukiereczki? Ja dałam plamę...
Najpierw pobranie na czczo, potem rozrobiłam sobie 75 g glukozy w butelce wody.. trochę się nagimnastykowałam żeby nie rozsypać, ale się udało, wypiłam tego słodziutkiego drinka i wszystko było dobrze, aż po 40 minutach ... zobaczyłam rozmaślonego pająka pod krzesłem i zwymiotowałam Ale przecież ta mikstura nie była aż tak wstrętna, zwykły słodki syropek. Nawet mnie nie mdliło gdy piłam... To pewnie przez pająka fuuuj, zawsze mnie brzydziły takie widoki ale żeby aż do tego stopnia??? Co ta ciąża ze mnie zrobiła
Następne pobranie miałam 2 godziny po wypiciu i pewnie wynik wyjdzie zafałszowany... no bo przecież nie wszystko z tych 75 g miało szansę się wchłonąć Chyba dla świętego spokoju w czwartek zrobię powtórkę. Może tym razem już bez badania na czczo, tylko wypiję sobie to w domu i pojadę po 2 godzinach na test? Poradzicie coś?
Stary 2009-06-16, 10:27   #3493
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Cytat:
Pozazdrościć zdolności wirtuozerskich i wokalnych. Gdyby Matylda mnie usłyszała to pewnie by mnie skopała żebym się zamknęła. Dzisiaj puszczam jej Nine Inch Nails. Żeby się przyzwyczaiła, bo 23-ego idzie ze mną na koncert

Cytat:
a czemu powinna mieć wszystko nowe? takie mebelki naprzykład, kosztują bardzo dużo, a malutkie dziecko ich nawet nie zdąży zniszczyć. używane wyglądają jak nowe.
podobnie wózki, choć wózek wiadomo użytkuje się na zewnątrz nie w domku, więc zależy jak kto dba.
na anszym wózku po kołach widać tylko że używany
materacyk powinien być nowy, ręczniki tego typu rzeczy, ale reszta..chyba byśmy zbankrutowali...
jak kogoś stać to niech kupuje nowe, ale ja nie będę prawie 800 eu za wózek płacić, drugie tyle za meble, a gdzie ubranka, i wszystkie inne duperele...?:
Zgadzam się w 100% i dodam jeszcze że używane rzeczy nie mają już większości szkodliwych substancji, które wydalają z siebie na samym początku - opary farb, klejów, opiłki z maszyn itd. My mamy używany wózek, który poza rączką nie wygląda w ogóle na używany. Nawet kółka ma jak nowe

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Aha! Znalazłam Was
Można dołączyć? Nie wiedziałam, że są takie wątki, a już zupełnie, że są podzielone na m-ce Dopiero mamusie lipcowo-sierpniowe mnie uświadomiły
A zatem, można z Wami "pogaduchować"?

Jestem w 23 tygodniu ciąży, to moja pierwsza dzidzia. Lekarz określił date narodzin na 9 październik.
Też jestem nowa, więc z tym większą radością Cię tu witam! My0 mamy termin na 6 września (28t 3d) Też nie wiedziałam że są takie podziały na miesiące, a kiedy to odkryłam, to stwierdziłam że fenomenalnie będzie sobie porównywać brzuszki i kopniaki

Cytat:
dokładnie stąd się biorą błędy lekarskie: nie widzę siusiaka to pewnie dziewczynka. a to trzeba zobaczyć małą pysię żeby stwierdzić dziewczynkę.
nam niby i na pretecho i na usg u położnej powiedzieli, że widać to, co dziewczynki mają między nogami
Na prenatalnym pokazali nam dwa wały, które mają być wargami sromowymi Matyldy. Od początku przeczuwałam że będzie dziewuszka, ale wciąż zostawiam 1% niepewności na po porodzie...

Cytat:
A ja właśnie wróciłam z zakupów dla córci. Wydałam 150 zł, i mam pełną reklamówkę ubranek. W końcu zaszalałam i kupiłam dużo rózowych rzeczy (nie mogłam się oprzeć)
Wczoraj mnie lekarz uziemił - przez te skurcze zakazał chodzić nawet na najkrótsze spacerki, więc w drodze powrotnej wstąpiłam jeszcze do lumpa i też wyszłam z siatą pełną ciuszków. Łącznie ze skarpetkami i rajstopkami wyszło 27 sztuk. Zmieściłam się w 100 zł i jestem uchachana. Już nawet kurteczkę małej kupiłam, a co. Ale teraz już ciuszkom mówię - stop!

Fasoleczka i Nika1980 macie przecudne bujaki. Też bym chciała sobie taki sprawić, ale raczej ten model holenderski, bo w pokoju dziecięcym za dużo miejsca na dodatkowe sprzęty nie będzie. Tyle że na allegro królują te większych gabarytów. Ale wciąż szukam

Dziewczyny, doskonale rozumiem jak to jest usłyszeć gorzkie słowa od rodziny. U mnie niestety słyszałam je ostatnio od osób najbliższych, czyli od matki i ojca. A to imię im się nie podoba, a to że ślubu nie bierzemy, a że chrzcić nie chcemy... I tak w kółko. Teraz jak się spotykamy to praktycznie nie mamy o czym rozmawiać. Bo jak tylko wjeżdżają na drażliwy temat to ja zaczynam beczeć. I jak tu z rodziną wytrzymać? Mama TŻta niestety nie żyje już od 5 lat (jutro smutna rocznica ) a byłaby dla nas cudownym wsparciem i wspaniałą babcią dla Matyldy. Ech...
Stary 2009-06-16, 10:31   #3494
sweetpinky
Zakorzenienie

Nika mój maluszek też na mnie reaguje i słyszy, czuć to po kopniakach
i wogóle śmiesznie reaguje na tatusia. Jak mały kopie z całych sił i małż położy rękę to maluszek zastyga, małż zdejmie rękę a on znów zaczyna kopać a jak tatuś znów położy to znów zastyga i tak mogą przez długi czas, może traktuje to jako zabawę ???

Pochwalę Wam się moimi wczorajszymi zakupami miałam okazję porobić zdjęcia
muszę pospisywać co jeszcze do kupienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4250.jpg (78,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4251.jpg (66,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4252.jpg (75,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4253.jpg (72,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4254.jpg (74,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4255.jpg (64,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4256.jpg (82,6 KB, 24 załadowań)

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 10:33   #3495
margolcia1006
Rozeznanie

Dzień dobry

My już po badankach i po glukozie. Fuj.... okropieństwo! Jakoś to wypiłam ale po każdym łyku miałam odruch wymiotny Mam nadzieję że wyniki będą dobre i nie będę musiała tego paskudztwa pić drugi raz U nas też pogoda do . Jak wróciłam do domu to nawet majtki miałam mokre

Cytat:
Aha! Znalazłam Was
Można dołączyć? Nie wiedziałam, że są takie wątki, a już zupełnie, że są podzielone na m-ce Dopiero mamusie lipcowo-sierpniowe mnie uświadomiły

Jestem w 23 tygodniu ciąży, to moja pierwsza dzidzia. Lekarz określił date narodzin na 9 październik.
Witaj

Cytat:
A to są moje wczorajsze zakupy

Cytat:
Dzień dobry....
Wczoraj siostra płakała przez telefon, znów stres i znów beczałam, obudziłam się dziś o 5.30 , Lenka też, i już nie zasnęłyśmy...
od rana telefony do placówki...
jestem wykończona tym stresem i tą całą sytuacją i ty niespaniem...

witaj fajnie, że jesteś
ja jestem w 25 tygodniu i mam termin na 8 października

kotek pewnie będzie troszkę zdziwiony, że mu namieszaliście w jego królestwie... ale przyzwyczai się, nie ma wyboru

jeszcze będziesz żałować, że tego chciałaś ja wczoraj też nie mogłam zasnąc, bo maleńka wychodziła mi przez skórę brzucha, aż tatuś był w szoku...

oooooooooo rety, ale prześliczne i przesłodkie!!!!! super fajne rzeczy !

Cytat:
No i już po drugim śniadanku Teraz czas na przeglądanie wątku "polecamy-odradzamy" i robienie notatek Dużo tam stron i nigdy nie mam czasu na jego dokładne przejrzenie. Będę więc robiła to na raty podczas przerwy śniadaniowej w pracy.
No właśnie ja też nie mogłam znaleźć tego wątku ale widzę że już podałaś Malinko linka

Cytat:
witam mamusie !

Brawo za zdane egzaminy Zdolna mamusia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 10:38   #3496
III78
Raczkowanie

sweetpinky cudne ciuszki

U mnie w pobliżu jest lumpek dosc spory, chyba sie tam wybiorę
Stary 2009-06-16, 10:39   #3497
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Pozazdrościć zdolności wirtuozerskich i wokalnych. Gdyby Matylda mnie usłyszała to pewnie by mnie skopała żebym się zamknęła. Dzisiaj puszczam jej Nine Inch Nails. Żeby się przyzwyczaiła, bo 23-ego idzie ze mną na koncert

oj kochana, źle mnie zrozumiałaś! ja NIE MAM żadnych zdolności muzycznych, ale czytałam, że dla dzidzi głos mamy najpiękniejszy jest , więc tego się trzymam

Zgadzam się w 100% i dodam jeszcze że używane rzeczy nie mają już większości szkodliwych substancji, które wydalają z siebie na samym początku - opary farb, klejów, opiłki z maszyn itd. My mamy używany wózek, który poza rączką nie wygląda w ogóle na używany. Nawet kółka ma jak nowe

o proszę, o tym pozytywnym aspekcie używanych rzeczy nie pomyslałam, mówiąc szczerze nasz wózek ma znamiona używania na kołach ale mogę z tym żyć hihihi

Na prenatalnym pokazali nam dwa wały, które mają być wargami sromowymi Matyldy. Od początku przeczuwałam że będzie dziewuszka, ale wciąż zostawiam 1% niepewności na po porodzie...

wiesz co , nam też pani coś pokazywała i tłumaczyła, ale ja tam nic nie widziałam może też z emocji. co do 1 % niepewności to i ja go sobie zostawiam a co

Wczoraj mnie lekarz uziemił - przez te skurcze zakazał chodzić nawet na najkrótsze spacerki, więc w drodze powrotnej wstąpiłam jeszcze do lumpa i też wyszłam z siatą pełną ciuszków. Łącznie ze skarpetkami i rajstopkami wyszło 27 sztuk. Zmieściłam się w 100 zł i jestem uchachana. Już nawet kurteczkę małej kupiłam, a co. Ale teraz już ciuszkom mówię - stop!

Fasoleczka i Nika1980 macie przecudne bujaki. Też bym chciała sobie taki sprawić, ale raczej ten model holenderski, bo w pokoju dziecięcym za dużo miejsca na dodatkowe sprzęty nie będzie. Tyle że na allegro królują te większych gabarytów. Ale wciąż szukam

Dziewczyny, doskonale rozumiem jak to jest usłyszeć gorzkie słowa od rodziny. U mnie niestety słyszałam je ostatnio od osób najbliższych, czyli od matki i ojca. A to imię im się nie podoba, a to że ślubu nie bierzemy, a że chrzcić nie chcemy... I tak w kółko. Teraz jak się spotykamy to praktycznie nie mamy o czym rozmawiać. Bo jak tylko wjeżdżają na drażliwy temat to ja zaczynam beczeć. I jak tu z rodziną wytrzymać? Mama TŻta niestety nie żyje już od 5 lat (jutro smutna rocznica ) a byłaby dla nas cudownym wsparciem i wspaniałą babcią dla Matyldy. Ech...
odpowiadam w taki sposób, żebyś się połapała co ja tam chciałam napisać hihi
fajne zakupki, ja też muszę przystopować, bo zbankrutuję...
fotle bujany stoi póki co na dole, ale jest super!!

co do rodziców... ja mam ostatnio taką sytuację rodzinną ( chodzi o rodzinę z mojej strony) że nawet mi się już gadać o tym nie chce...ale obiecałam sobie jedną rzecz: moja matka Lenki nawet nie zobaczy, nigdy nigdy nigdy.

Pinky
ależ przecudne i słodziutkie ciuszki zakupiłaś!!!! super fajne!!!

mojemu męzowi wczoraj pierwszy raz udało się pobawić z Lenką w pukanie i odpukiwanie bo do tej pory , zdarzało się mu poczuć kopniaczki ale jak pukał do małej to ta nie odpowiadała ( a na moje zapukania zwykle odpukuje ...) ale wczoraj się udało i pobawili się razem.. słodkie!

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-06-16 o 10:42
Stary 2009-06-16, 10:43   #3498
III78
Raczkowanie

Biedroneczkaolga sorki, że nic ci nie podeslalam, ale siedzialam z książką 2 godziny, i same poważne, albo bardzo głupie tam były powiedzonka twoje dzieciaki pewnie by nie zrozumiały, nawet ja mialam lekkie problemy
Stary 2009-06-16, 10:50   #3499
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
i wogóle śmiesznie reaguje na tatusia. Jak mały kopie z całych sił i małż położy rękę to maluszek zastyga, małż zdejmie rękę a on znów zaczyna kopać a jak tatuś znów położy to znów zastyga i tak mogą przez długi czas, może traktuje to jako zabawę ???

Słodkie ciuszki! Zawsze najbardziej rozczulają mnie te maleńkie stópki. Zaraz znowu się wzruszę, taka płaksa się w tej ciąży zrobiłam. Jak się nauczę wstawiać zdjęcia to może też coś dorzucę i się Wam w końcu pokażę

Nasz córa też brykała, a kiedy T. przykładał rękę - cisza. Ale ostatnio odkryliśmy, że kiedy T. gładzi mi brzuch ręką, to ona odpowiada kopniakiem. Słyszy widocznie szum w swoim małym pokoiku i reaguje.

Cytat:
co do rodziców... ja mam ostatnio taką sytuację rodzinną ( chodzi o rodzinę z mojej strony) że nawet mi się już gadać o tym nie chce...ale obiecałam sobie jedną rzecz: moja matka Lenki nawet nie zobaczy, nigdy nigdy nigdy.
Kurcze, co to się dzieje? Tak by się chciało, żeby teraz, w ten szczególny czas wszystko było idealnie, jak w bajce, albo filmach... Tylko że ja oglądam filmy typy "Labirynt Fauna" a nie "Domek na prerii"

Aha, i nie bądź tak skromna Bo będziesz musiała to zaraz linka z nagraniem zamieścić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 10:56   #3500
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Sorejna sliczny brzusio a taką spódniczke to już dawno spakowałam
Dziękuję a spódniczkę to i ja niedługo ją spakuję...

Cytat:

sorejna, ale masz mały brzuszek, a jaka z Ciebie szprycha
zachwycona jestem swoim bebzonem, wydaje mi się taki duuży ...
a tą szprychą to mnie nie pocieszyłaś...ale dzięki

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Sorejna śliczny brzusia, ale laska z Ciebie niezła
to mój debiut, pierwszy raz pokazałam się w całej krasie

Cytat:
Aha! Znalazłam Was

witaj

uff ale całusków dziś rozdałam

Cytat:

Dziewczyny szalejecie.
ja cały czas czekam na wózek. Ubranek nie kupuję, bo będę miała od mamy i pewnie dostanę od bratowej mojego, bo w maju im się córuchna urodziła.
Resztę kupimy w sierpniu, bo też nie ma za bardzo gdzie tego trzymać, a poza tym cały czas kaska się zbiera. A im więcej zbierzemy, tym fajniejsze bajery będziemy mogli kupić.
Poza tym przyznam Wam się, że kupowanie jeszcze mnie nie kręci.

Powoli się zbieram, choć tak mi się nie chce. Dziś śmigam w poszukiwaniu obróżki przeciwpchelnej bo moja psina nad morzem parę pchełek złapała. Otumanione łatwiej złapać
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 10:59   #3501
sweetpinky
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny

Sorejna mnie tez zakupy nie kręciły dopóki nie kupiłam pierwszej rzeczy

Stary 2009-06-16, 11:00   #3502
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Słodkie ciuszki! Zawsze najbardziej rozczulają mnie te maleńkie stópki. Zaraz znowu się wzruszę, taka płaksa się w tej ciąży zrobiłam. Jak się nauczę wstawiać zdjęcia to może też coś dorzucę i się Wam w końcu pokażę

Nasz córa też brykała, a kiedy T. przykładał rękę - cisza. Ale ostatnio odkryliśmy, że kiedy T. gładzi mi brzuch ręką, to ona odpowiada kopniakiem. Słyszy widocznie szum w swoim małym pokoiku i reaguje.

Kurcze, co to się dzieje? Tak by się chciało, żeby teraz, w ten szczególny czas wszystko było idealnie, jak w bajce, albo filmach... Tylko że ja oglądam filmy typy "Labirynt Fauna" a nie "Domek na prerii"

Aha, i nie bądź tak skromna Bo będziesz musiała to zaraz linka z nagraniem zamieścić
ja też jestem beksa w ciąży , wszystko mnie wzrusza...
a ciuszki koniecznie pokaż

ooooooo "Labirynt Fauna" świetny film.... w moim typie, ja też takie lubię.
właśnie...wszystko powinno być jak w bajce...i wszystko prawie jest. Dlatego postanowiłam...matka prawie zniszczyła mnie, zniszczyła dzieciństwo moich sióstr ...ale o moją rodzinę będę walczyć jak lwica- nikt nie zrani mojej córeczki!
dom , który "zbudowałam" z mężem jest bezpiecznym , radosnym, przyjaznym miejscem- i tak pozostanie. jej macki dosięgają mnie i tutaj poprzez smutek moich sióstr, ale ja jestem silna , będę jak wielkie drzewo , w którego cieniu mój dom pozostanie bezpieczny od jej toksycznego wpływu.

nie jestem skromna tylko szczera, z nas dwojga, to mój mąż ma wielki talent muzyczny. ja to tak wyje do księżyca bo mam sentymentalną naturę..

Stary 2009-06-16, 11:04   #3503
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość

Załatwiam sobie dodatkową opiekę położnej. Niech mi pokaże co i jak na żywym modelu, bo w szkole rodzenia tylko na lalkach się cwiczy. Mnie się wydaje, że ruszające się dziecko to "level up".
ale miałam na myśli dodatkową opiekę do porodu? tak, żeby była przy Tobie cały czas.

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość

Co do znieczulen to mnie tez przeraza, ale jak sobie pomysle ile bolu moze mnie porod kosztowac, to wybieram mniejsze zlo
To jak z dentysta, nienawidze tego znieczulenia, ale wiem, ze bez niego bedzie jeszcze gorzej, wiec zawsze je biore, choc nie zawsze pomaga.
W zeszlym roku rwali mi jedynke to juz w drodze do domu (jeszcze dzialalo znieczulenie) myslalam, ze umre z bolu.
Dlatego nie wyobrazam sobie porodu "na zywca", slyszac, ze niektore dziewczyny mdleja przy porodach.
A swoje i tak sie nacierpie, bo znieczulaja dopiero przy 4 cm rozwarcia, o ile wogole mnie znieczula
Moja ciotka jak tu rodzila przyjechala do szpitala za pozno i juz jej nie znieczulali, dlatego ja postaram sie byc na czas
Moja mama rodząc mnie zemdlała przy porodzie
Ja u dentysty mam wypracowaną metodę najpierw proszę o znieczulenie dziąsła żelem, jak zacznie działać to dopiero wtedy igłą i dopiero po kilku minutach pozwałam lekarzowi do siebie podejść
Też słyszałam, że czasami poród postępuje tak szybko, że nie zdążą dać znieczulenia.

Cytat:
Aha! Znalazłam Was

Witam
Gratuluję Maleństwa Ja jestem w 27 tc z terminem na 20 września, to też moja pierwsza dzidzia - synek
Też znalazłam to forum dzięki psiapsiółce - mamie lipcowo sierpniowej

Cytat:
No to ja jestem druga

Fajnie macie, że Was kopniaczki w nocy budzą. Moja to tak kopie jakby jej się nie chciało, owszem rusza się, ale ja to czuję jak siedzę przed komputerem albo jak leżę, a na pewno w nocy jej nie poczuję
Mnie wcześniej martwiło, że synuś nie rusza się jakoś spektakularnie, ale od kilku dni tak daje czadu, ze mam go dosyć czasami Ciebie też to czeka

Cytat:
A to są moje wczorajsze zakupy
Poszalałaś Śliczne Dla dziewczynek jakoś bardziej mi się ciuszki podobają, no ale cóż, przynajmniej mąż szczęśliwy, że będzie lego mógł kupować, a nie barbie

Cytat:
No i już po drugim śniadanku Teraz czas na przeglądanie wątku "polecamy-odradzamy" i robienie notatek Dużo tam stron i nigdy nie mam czasu na jego dokładne przejrzenie. Będę więc robiła to na raty podczas przerwy śniadaniowej w pracy.
Jak wyczytasz coś ciekawego to podeślij nam

Cytat:
Hello
wogóle nie mogłam do Was nic napisać cały czas mnie przez parę dni wywalało tylko mogłam Was poczytać.
Piszecie o kinie, ja byłam wczoraj na "Anioły i Demony" bardzo mi się podobał
wczoraj znów też napadłam na sklep z ciuszkami już coraz większa kolekcja
Mój mąż właśnie kończy czytać książkę, potem ja przeczytam i dopiero idziemy na film A jak oceniasz w porównaniu z kodem leonarda? bo książka wg męża lepsza.

Cytat:
Ja też właśnie dzisiaj odkryłam, że mój synuś słyszy Może w mniej romantyczny sposób, ale też się wzruszyłam
Robiłam sobie rano kakao i spadł mi słoik z kakaem na blat - na wysokości brzucha i synek się przestraszył

Cytat:

śliczne ciuszki

Mój synek też tak na ojca reaguje
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 11:09   #3504
III78
Raczkowanie

A ja mam ostatnio hopla na punkcie foteli bujanych i juz prawie małża przekonałam. Wklejam troche kiepskiej jakości, więc sorki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie001.jpg (107,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie002.jpg (99,1 KB, 7 załadowań)
Stary 2009-06-16, 11:15   #3505
III78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość

Mój mąż właśnie kończy czytać książkę, potem ja przeczytam i dopiero idziemy na film A jak oceniasz w porównaniu z kodem leonarda? bo książka wg męża lepsza.
film "Anioły i demony" fajny, ale jak dla mnie to nie dla osób które czytały ksążkę.
To samo było z "Kodem DaVinci" - najpierw przeczytałam książkę i miałam swoje wyobrażenia, i już film mnie nie zaskoczył, a wręcz się nudziłam. dlatego przy "Aniołach i Demonach" postanowiłam książki nie czytać i się sprawdziło - film okazał się super
Stary 2009-06-16, 11:16   #3506
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
ale miałam na myśli dodatkową opiekę do porodu? tak, żeby była przy Tobie cały czas.

Moja mama rodząc mnie zemdlała przy porodzie
Ja u dentysty mam wypracowaną metodę najpierw proszę o znieczulenie dziąsła żelem, jak zacznie działać to dopiero wtedy igłą i dopiero po kilku minutach pozwałam lekarzowi do siebie podejść
Też słyszałam, że czasami poród postępuje tak szybko, że nie zdążą dać znieczulenia.

Witam
Gratuluję Maleństwa Ja jestem w 27 tc z terminem na 20 września, to też moja pierwsza dzidzia - synek
Też znalazłam to forum dzięki psiapsiółce - mamie lipcowo sierpniowej

Mnie wcześniej martwiło, że synuś nie rusza się jakoś spektakularnie, ale od kilku dni tak daje czadu, ze mam go dosyć czasami Ciebie też to czeka

Poszalałaś Śliczne Dla dziewczynek jakoś bardziej mi się ciuszki podobają, no ale cóż, przynajmniej mąż szczęśliwy, że będzie lego mógł kupować, a nie barbie

Jak wyczytasz coś ciekawego to podeślij nam

Ja też właśnie dzisiaj odkryłam, że mój synuś słyszy Może w mniej romantyczny sposób, ale też się wzruszyłam
Robiłam sobie rano kakao i spadł mi słoik z kakaem na blat - na wysokości brzucha i synek się przestraszył

śliczne ciuszki

Mój synek też tak na ojca reaguje
Kod Leonrda jak i Anioły i Demony równie mi się podobały a co do książki, zawsze książka jest lepsza od filmu, takie moje zdanie
a co do lego i barbie, ja wolę "męskie" zabawki już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła pobawić się lego lub samochodami. Moje klocki z dzieciństwa czekają w pudełku na mojego synka

Stary 2009-06-16, 11:18   #3507
Nika1980
Zakorzenienie

Ja też się na tym filmie nudziłam, bo książkę czytałam. zresztą według mnie niektórych książek nie powinno się przenosić na ekran. ale wiadomo...kasa jak się książka popularna robi to przemysł filmowy chce zarobić..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 11:24   #3508
III78
Raczkowanie

Dziewczyny ratunku!!!

Nogi mi spuchły, właśnie wstałam i ledwo mogłam chodzić, a jak ściągnęłam skarpetki, to moim oczom ukazały sie baleroniki!!!!
Stary 2009-06-16, 11:34   #3509
aniago25
Zadomowienie

Sweetpinky jakie śliczne ubranka kupiłaś
A ja już zjadłam obiadek , mam kupke ubrań do prasowania ale mam takiego lenia że mi się nie chce nic

III78 wymocz sobie nogi w letniej wodzie i połóż sie a nogi w górę, opszyj sobie np.na kocu w kostkę złożonym.

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-06-16 o 11:36
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 11:36   #3510
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ratunku!!!

Nogi mi spuchły, właśnie wstałam i ledwo mogłam chodzić, a jak ściągnęłam skarpetki, to moim oczom ukazały sie baleroniki!!!!
musisz zmienić sposób żywienia, unikaj soli, pij duuużo wody mineralnej i jedz dużo białka (sery białe, jogurty, ryby, mięso) powinno pomóc, mi pomogło. Ale ja wodę litrami piję

aniago dziękuję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości