|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
Mnie to będzie czekało gdzieś za dwa lata, bo dopiero w październiku otworzę przewód doktorski.
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie , że już do nas wróciłaś! Co do polecamy- odradzamy to niestety dla mnie wiekszość porad bezużyteczna..dotyczy polskich produktów itp... ja za to namiętnie czytam holenderskie gazety dla ciężarnych i strony www, żeby wiedzieć co i jak tutaj...eeeh.
|
|
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
|
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
Nika oj to chyba nie dla mnie film, ja bym przepłakała cały, właśnie zobaczyłam jego fragmenty i jestem w szoku.
|
#3487 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
brakowało mi tego wspólnego przeżywania, a poza tym to już nawet mi minęła studiówka przedporodowa - ale czas zapycha do przodu ![]() dzięki za gratulacje
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mnie właśnie bardzo wzruszyło... po danonku zaczęła mocno kopać i tańczyć, więc pomyślałam: o nie śpi to wezmę gitarę i jej pośpiewam i pogram...słuchajcie po mała po zagraniu trzech akordów całkowicie ucichła.. po skończonej piosence, chciałam poszukać jakiejś innej , odstawiłam gitarę- kopniaczki!- zaczęłam grać i spiewać- cichutko...
słyszy mnie!!! ona mnie naprawdę słyszy!!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słyszy jak grasz, jak śpiewasz, jak mówicie do niej ale masz racje jest to kochane, wzruszające jak odkrywamy, ze nasze dzieciaczki coś tam robią a studiówka - możemy nadrobić teraz ![]() ![]() :p ijemy:
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Uf... Przebrnęłam dopiero przez 3 pierwsze strony wątku "polecamy-odradzamy". Robię przerwę na pracę
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie to jest tak- czytam w książce, od kiedy i co słyszy dziecko w łonie matki i wiem, że słyszy, ale właśnie dziś dotarło to do mnie w pełni, że MOJE dziecko w MOIM łonie MNIE słyszy... i bardzo mnie to wzruszyło! opijmy to zatem herbatką rumiankową - moja studniówka za ponad dwa tyg- 16 dni!
|
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
Jak tam moje Cukiereczki? Ja dałam plamę...
Najpierw pobranie na czczo, potem rozrobiłam sobie 75 g glukozy w butelce wody.. trochę się nagimnastykowałam żeby nie rozsypać, ale się udało, wypiłam tego słodziutkiego drinka i wszystko było dobrze, aż po 40 minutach ... zobaczyłam rozmaślonego pająka pod krzesłem i zwymiotowałam Ale przecież ta mikstura nie była aż tak wstrętna, zwykły słodki syropek. Nawet mnie nie mdliło gdy piłam... To pewnie przez pająka fuuuj, zawsze mnie brzydziły takie widoki ale żeby aż do tego stopnia??? Co ta ciąża ze mnie zrobiła![]() Następne pobranie miałam 2 godziny po wypiciu i pewnie wynik wyjdzie zafałszowany... no bo przecież nie wszystko z tych 75 g miało szansę się wchłonąć Chyba dla świętego spokoju w czwartek zrobię powtórkę. Może tym razem już bez badania na czczo, tylko wypiję sobie to w domu i pojadę po 2 godzinach na test? Poradzicie coś?
|
|
|
|
#3493 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fasoleczka i Nika1980 macie przecudne bujaki. Też bym chciała sobie taki sprawić, ale raczej ten model holenderski, bo w pokoju dziecięcym za dużo miejsca na dodatkowe sprzęty nie będzie. Tyle że na allegro królują te większych gabarytów. Ale wciąż szukam ![]() Dziewczyny, doskonale rozumiem jak to jest usłyszeć gorzkie słowa od rodziny. U mnie niestety słyszałam je ostatnio od osób najbliższych, czyli od matki i ojca. A to imię im się nie podoba, a to że ślubu nie bierzemy, a że chrzcić nie chcemy... I tak w kółko. Teraz jak się spotykamy to praktycznie nie mamy o czym rozmawiać. Bo jak tylko wjeżdżają na drażliwy temat to ja zaczynam beczeć. I jak tu z rodziną wytrzymać? Mama TŻta niestety nie żyje już od 5 lat (jutro smutna rocznica ) a byłaby dla nas cudownym wsparciem i wspaniałą babcią dla Matyldy. Ech...
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Nika mój maluszek też na mnie reaguje i słyszy, czuć to po kopniakach
![]() i wogóle śmiesznie reaguje na tatusia. Jak mały kopie z całych sił i małż położy rękę to maluszek zastyga, małż zdejmie rękę a on znów zaczyna kopać a jak tatuś znów położy to znów zastyga i tak mogą przez długi czas, może traktuje to jako zabawę ???![]() Pochwalę Wam się moimi wczorajszymi zakupami miałam okazję porobić zdjęcia ![]() muszę pospisywać co jeszcze do kupienia
|
#3495 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
My już po badankach i po glukozie. Fuj.... okropieństwo! Mam nadzieję że wyniki będą dobre i nie będę musiała tego paskudztwa pić drugi raz U nas też pogoda do ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdolna mamusia
|
|
#3496 |
|
Raczkowanie
|
sweetpinky cudne ciuszki
U mnie w pobliżu jest lumpek dosc spory, chyba sie tam wybiorę |
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne zakupki, ja też muszę przystopować, bo zbankrutuję... fotle bujany stoi póki co na dole, ale jest super!! co do rodziców... Pinky ależ przecudne i słodziutkie ciuszki zakupiłaś!!!! super fajne!!! mojemu męzowi wczoraj pierwszy raz udało się pobawić z Lenką w pukanie i odpukiwanie bo do tej pory , zdarzało się mu poczuć kopniaczki ale jak pukał do małej to ta nie odpowiadała ( a na moje zapukania zwykle odpukuje ...) ale wczoraj się udało i pobawili się razem.. słodkie!
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-16 o 11:42 |
|
|
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
Biedroneczkaolga sorki, że nic ci nie podeslalam, ale siedzialam z książką 2 godziny, i same poważne, albo bardzo głupie tam były powiedzonka
twoje dzieciaki pewnie by nie zrozumiały, nawet ja mialam lekkie problemy
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nasz córa też brykała, a kiedy T. przykładał rękę - cisza. Ale ostatnio odkryliśmy, że kiedy T. gładzi mi brzuch ręką, to ona odpowiada kopniakiem. Słyszy widocznie szum w swoim małym pokoiku i reaguje.Cytat:
Kurcze, co to się dzieje? Tak by się chciało, żeby teraz, w ten szczególny czas wszystko było idealnie, jak w bajce, albo filmach... Tylko że ja oglądam filmy typy "Labirynt Fauna" a nie "Domek na prerii" Aha, i nie bądź tak skromna Bo będziesz musiała to zaraz linka z nagraniem zamieścić
|
|
#3500 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
zachwycona jestem swoim bebzonem, wydaje mi się taki duuży ... a tą szprychą to mnie nie pocieszyłaś...ale dzięki Cytat:
uff ale całusków dziś rozdałam ![]() Cytat:
ja cały czas czekam na wózek. Ubranek nie kupuję, bo będę miała od mamy i pewnie dostanę od bratowej mojego, bo w maju im się córuchna urodziła. Resztę kupimy w sierpniu, bo też nie ma za bardzo gdzie tego trzymać, a poza tym cały czas kaska się zbiera. A im więcej zbierzemy, tym fajniejsze bajery będziemy mogli kupić. Poza tym przyznam Wam się, że kupowanie jeszcze mnie nie kręci. Powoli się zbieram, choć tak mi się nie chce. Dziś śmigam w poszukiwaniu obróżki przeciwpchelnej bo moja psina nad morzem parę pchełek złapała. Otumanione łatwiej złapać
|
||
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
Sorejna mnie tez zakupy nie kręciły dopóki nie kupiłam pierwszej rzeczy
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciuszki koniecznie pokaż ooooooo "Labirynt Fauna" świetny film.... w moim typie, ja też takie lubię. właśnie...wszystko powinno być jak w bajce...i wszystko prawie jest. Dlatego postanowiłam...matka prawie zniszczyła mnie, zniszczyła dzieciństwo moich sióstr ...ale o moją rodzinę będę walczyć jak lwica- nikt nie zrani mojej córeczki! dom , który "zbudowałam" z mężem jest bezpiecznym , radosnym, przyjaznym miejscem- i tak pozostanie. jej macki dosięgają mnie i tutaj poprzez smutek moich sióstr, ale ja jestem silna , będę jak wielkie drzewo , w którego cieniu mój dom pozostanie bezpieczny od jej toksycznego wpływu. nie jestem skromna tylko szczera, z nas dwojga, to mój mąż ma wielki talent muzyczny. ja to tak wyje do księżyca bo mam sentymentalną naturę..
|
|
|
#3503 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja u dentysty mam wypracowaną metodę najpierw proszę o znieczulenie dziąsła żelem, jak zacznie działać to dopiero wtedy igłą i dopiero po kilku minutach pozwałam lekarzowi do siebie podejśćTeż słyszałam, że czasami poród postępuje tak szybko, że nie zdążą dać znieczulenia. Cytat:
![]() Gratuluję Maleństwa Ja jestem w 27 tc z terminem na 20 września, to też moja pierwsza dzidzia - synek![]() Też znalazłam to forum dzięki psiapsiółce - mamie lipcowo sierpniowej ![]() Cytat:
Ciebie też to czeka![]() Poszalałaś Śliczne Dla dziewczynek jakoś bardziej mi się ciuszki podobają, no ale cóż, przynajmniej mąż szczęśliwy, że będzie lego mógł kupować, a nie barbieCytat:
![]() Cytat:
A jak oceniasz w porównaniu z kodem leonarda? bo książka wg męża lepsza.Cytat:
![]() Robiłam sobie rano kakao i spadł mi słoik z kakaem na blat - na wysokości brzucha i synek się przestraszył ![]() Cytat:
![]() Mój synek też tak na ojca reaguje
|
||||||||
|
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam ostatnio hopla na punkcie foteli bujanych i juz prawie małża przekonałam. Wklejam troche kiepskiej jakości, więc sorki
|
|
|
|
#3505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To samo było z "Kodem DaVinci" - najpierw przeczytałam książkę i miałam swoje wyobrażenia, i już film mnie nie zaskoczył, a wręcz się nudziłam. dlatego przy "Aniołach i Demonach" postanowiłam książki nie czytać i się sprawdziło - film okazał się super |
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do lego i barbie, ja wolę "męskie" zabawki już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła pobawić się lego lub samochodami. Moje klocki z dzieciństwa czekają w pudełku na mojego synka
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się na tym filmie nudziłam, bo książkę czytałam. zresztą według mnie niektórych książek nie powinno się przenosić na ekran. ale wiadomo...kasa
jak się książka popularna robi to przemysł filmowy chce zarobić..
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratunku!!!
Nogi mi spuchły, właśnie wstałam i ledwo mogłam chodzić, a jak ściągnęłam skarpetki, to moim oczom ukazały sie baleroniki!!!!
|
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Sweetpinky jakie śliczne ubranka kupiłaś
![]() A ja już zjadłam obiadek , mam kupke ubrań do prasowania ale mam takiego lenia że mi się nie chce nic ![]() III78 wymocz sobie nogi w letniej wodzie i połóż sie a nogi w górę, opszyj sobie np.na kocu w kostkę złożonym.
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-16 o 12:36 |
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniago dziękuję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Mnie to będzie czekało gdzieś za dwa lata, bo dopiero w październiku otworzę przewód doktorski.

Ale przecież ta mikstura nie była aż tak wstrętna, zwykły słodki syropek. Nawet mnie nie mdliło gdy piłam... To pewnie przez pająka fuuuj, zawsze mnie brzydziły takie widoki ale żeby aż do tego stopnia??? Co ta ciąża ze mnie zrobiła
Chyba dla świętego spokoju w czwartek zrobię powtórkę. Może tym razem już bez badania na czczo, tylko wypiję sobie to w domu i pojadę po 2 godzinach na test? Poradzicie coś?

Mam nadzieję że wyniki będą dobre i nie będę musiała tego paskudztwa pić drugi raz