|
|
#961 |
|
Przyczajenie
|
Caly watek jest na ten temat wystarczy sie wysilic i poczytac, a caly czas zadajecie to samo pytanie:"poce sie co zrobic?" no normalnie nie mozna juz czytac tego w kolko
Ja zakochalam sie w Odabanie, uzylam go tylko troche w czwartek i do dzisiaj suchutko i bez podraznien i nawet po depilacji nic sie nie zmienilo nadal sahara pod paszkami
Edytowane przez aga1507 Czas edycji: 2009-06-09 o 10:37 |
|
|
|
|
#962 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nadmierne pocenie się ...
Cytat:
![]() Ja musze sie pochwalic, ze stosuje Antidral juz od 2tyg i nie czuje zadnego pieczenia i swedzenia, a efekty rewelacyjne W porownaniu do tego co bylo wczesniej to to co jest teraz to maly pikus albo i nic wielkiego![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Dla niektorych osob nadmierne pocenie sie jest stresujace i nie chca o tym wogole rozmawiac, ze znajomymi czy z rodzina, dlatego tez np wchodza na forum po to by otrzymac porade.. Wiec nie dziw sie, ze nie kazdy czlowiek jest odwazny i idzie do apteki bez zadnego zastanowienia i prosi o preparat.. Dla mnie tez byl ten temat w pewien sposob wstydliwy wiec rozumiem niektore dziewczyny.. Badzmy ludzmi, nie kazdy jest taki sam.. Edytowane przez Wenus1988 Czas edycji: 2009-06-09 o 16:10 |
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aga1507 - też sądzę ze powinny kobitki czytać wcześniejsze posty albo wyszukać odpowiedniej dyskusji, tematu no ale nie każdemu wychodzi
|
|
|
|
#964 |
|
Przyczajenie
|
Ja oczywiście nie mam nic przeciwko Antidralowi, ponieważ sama go bardzo długi czas używałam i był świetny. Odaban jest nieco droższy to fakt ale dla mnie jest bardziej skuteczny, wystarcza jedna aplikacja raz na 10 dni, nie swędzi (inf. tylko dla osób które mają z tym problem) i nie odbarwia odzieży oraz wchłania sie w jakieś 30 sekund od aplikacji.
Trzymam kciuki za wasze paszki
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"It's a fun show if you haven't seen it. I can't understand what the devil he's saying, but you know, there's a lot of movement, and it's bright and colorful, it keeps my attention." ![]() Edytowane przez watashi Czas edycji: 2009-06-11 o 13:33 Powód: literówka ;) |
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to jest kiedy ktos stosuje go na dzien.. ale wiadomo, ze splywajac razem z potem mogl rzeczywiscie odbarwic conieco
|
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ciekawe że mimo wszytsko piżamy też mam "jak nowe" po nim, żadnych problemów Na początku dla pewności jak go stosoałam wkłdałam białą koszulkę zamist piżamy, potem mi już było wszystko jedno
|
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zazwyczaj spie teraz bez pizamki, takze nie mam zadnych obaw ![]() |
|
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
też dobry sposób
![]() a z odbarwieniami ubrań to pewnie zależy od tego czy wchłonie się preparat czy nie - jak nie to może coś odbarwić. no albo jak się człowiek obficie poci to po aplikacji preparatu on gdzieś z potem się przedostaje - odbarwienie murowane ![]() ja oglądam codziennie swoją piżamkę i nie widzę tam odbarwień, także jest ok
|
|
|
#970 |
|
Przyczajenie
|
Czytam wasze wypowiedzi i większość z was ma problem z poceniem się pod pachami. Ja mam ten problem , że strasznie pocą mi się dłonie i stopy. Jeździłam po dermatologach ale dałam już sobie spokój. Jedni mówila że taka moja uroda i minie to z okresem dojrzewania. Inni mówili że może pomóc tylko botox , który moim zdaniem jest zbyt drogi i krótko wystarczalny. Inni też dawali mi jakieś proszki. Miałam także antidral ale mi nic nie pomagał. Inna panie dermatolog kazała mi jechać do psychologa aby wykluczyć że to na tle nerwowym. No i psycholog wykluczył;/ już sama nie wiem co mam zrobić
|
|
|
|
|
#971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie również pociły się stopy. Ja używam antidralu raz na jakiś czas zapobiegawczo ale codziennie używam dezodorantu mineralnego Deo. Jeśli będzie on dla ciebie i tak za słaby to jego zaletą jest, że NAWET jeśli spocą ci się stopy to pot nie będzie miał żadnego zapachu gdyż Deo zabija bakterie które ten zapach powodują.
|
|
|
#972 |
|
Przyczajenie
|
taaak. Stresujące, ponieważ jak już ktoś powiedział nie każdy jest taki sam. Dla kogoś pójście do apteki i poproszenie o środek na nadmierne pocenie, później być może wysłuchiwanie jak go używać i w ogóle.. Nie mówię o sobie, ponieważ gdy tylko u mnie zaczął się ten problem od razu weszłam na tą stronę. Zdecydowałam się jednak na Etiaxil. Na początku nie stosowałam go tak jak było w ulotce. Rezultaty były widoczne 2-3 dni. Teraz natomiast używam go co tydzień
i jest superr! ;p A więc Apel! ;p Dziewczyny, które męczą się z tym problemem! nie czekajcie! idźcie do apteki.. porozmawiajcie z mamą. Może ona wam coś doradzi Wszystkie wskazówki jak używać i w ogóle znajdziecie na pierwszych stronach tego tematu
|
|
|
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
A mi na szczęście nigdy jeszcze Antidral nie odbarwił bluzki. A wczoraj wieczorem posmarowałam się i dziś rano zapomniałam zmyć
Zmyłam go dopiero teraz czyli o 20;00 , jak myślicie czy to będzie miało jakiś związek z działaniem ?!
|
|
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, a czy któraś z Was ma problem z poceniem sie na twarzy? Bo mi wystarczy chwila, kiedy jest chociaż odrobinę bardziej duszno czy gorąco i jestem od razu zlana, to strasznie żenujące:/ Nie wiem co z tym można zrobić.
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się zawsze wtedy pocę nad górną wargą i niestety na czole pod grzywką. Cała grzywka mi się tak podkręca bo mam falujące włosy i co rano ją pieczołowicie prostuję. Strasznie tego nie lubię ale cóż zrobić. Czoła antidralem smarować się nie odważę ^^
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeny, to ja też pocę się na twarzy
I grzywka się podkręca wtedy podczas, gdy rano wyglądałam fajnie. Wkurza mnie to, bo w siatkę się gra na w-f to od razu pierwsze co to mi na twarzy wychodzi, a najgorzej jak się siądzie na odpoczynek to wtedy jest najgorzej,a nie w trakcie cwiczeń. I przez to pewnie jak ktoś zobaczy to pomyśli, że trochę pograłam i już jestem zmęczona i już mam dosyc,a tymczasem to się ma nijak do tego ile moge wytrzymac!Plecy też jak jest gorąco, jak się zmęczę, czasem sie boję, że mam plamę, ale z drugiej strony wiem, że żeby było coś widac na plecach to trzeba potok, więc to ja tak tylko czuję, ale mam mokre
Zdobyć świata szczyt to jest najważniejszy cel.. Edytowane przez Rozzz Czas edycji: 2009-06-15 o 00:33 |
|
|
|
|
#977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mam, a moze raczej mialam podobny problem. zastosowalam etiaxil i mi pomogl, co prawda ma skutki uboczne: czerwona plama w miejscuu nalozenia, nie jest aaaz tak intensywna, no ale pewne odbarwienie widac;/;/;/ ale chyba lepsze to niz pot?
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." Virginia Woolf |
|
|
|
|
|
#978 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Bardzo cieszę się, że udało mi się trafić na to forum. Od dłuższego czasu zmagam się z problemem nadpotliwości. Problem w moim przypadku dotyczy głównie pach. Dłonie i stopy też pocą się, ale w mniejszym stopniu. Dodam, że bardzo dbam o higienę i nie mam problemu z nieprzyjemnym zapachem, tylko te plamy pod pachami... ehhh W ostatnich tygodniach problem ten uległ nasileniu. A im bardziej o tym myślę, to jest jeszcze gorzej. Jestem wręcz przekonany, że przyczyną jest stres, czyli wszystko rozbija się o 'głowę' (z resztą ostatnio miałem sporo zmartwień i myślę, że to w znacznym stopniu przyczyniło się to do nasilenia problemu). A z tym walczy się bardzo ciężko, o ile w ogóle można... Ale dzięki Wam wczoraj zakupiłem Antidral i co...? SUCHO SUCHO SUCHO !!!
Wczoraj w ciągu dnia siedziałem sobie i czytałem posty i zupełnie bez powodu mocno pociłem się pod paszkami (czułem jak krople ciekną mi po ręku). A teraz zupełnie nic. Jestem bardzo zadowolony, bo wczoraj wieczorem użyłem tego specyfiku po raz pierwszy. Generalnie tylko troszkę szczypało. Ale to może dlatego, że jako facet, moja skóra pod pachami nie jest tak bardzo wrażliwa jak kobieca. Mam nadzieję, że Antidral będzie służył mi długo... Fajnie, że taki wątek powstał na tym forum, bo dzięki temu wiele osób może dowiedzieć się jak walczyć z problemem, z rozwiązaniem którego wielu lekarzy sobie nie radzi, mówiąc "ten typ tak ma...". Zastanawia mnie tylko fakt, że same kobiety zabierają głos, a generalnie wydawało mi się, że pocenie się to głównie problem mężczyzn. A okazuję się, że nie koniecznie. Dzięki wszystkim za bardzo wartościowe informacje i wskazówki - Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia." Virginia Woolf |
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Fabien wspaniale, że takie forum się przydało i kolejnej osobie pomogło
![]() A ja nie -pamiętam kiedy używałam Antidral, chyba z tydzień temu, a gdzie... więcej nawet. I chyba juz powinnam znów zaaplikowac. Ja w życiu na inną częśc ciała nie nałożyłam Antidralu, pod pachami mam skórę wypaloną, mam takie brązowe ślady po strupach...
|
|
|
#981 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj będąc w aptece chciałem wybadać ceny Antidral'u, bo ja kupiłem za 19PLN (a tu był za 15
) i przy okazji Pani poleciła mi preparat będący odpowiednikiem Etiaxilu. Preparat ten nazywa się Aquaselin firmy Oceanic. Ja akurat wczoraj nabyłem Antidral, ale jeśli ktoś ma problemy z innymi preparatami to może warto wypróbować... Na stronie widzę, że jest wersja dla stóp, dłoni i pach.http://www.aptekaekspresowa.pl/shop....FcQTzAodvTGhpQ |
|
|
|
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O moj Boże i ty go dalej stosowałaś??
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie były strupy i chyba potem z tydzień go nie używałam, ale działał w każdym bądź razie. Ale to raczej moja wina, bo tylko raz się tak stało. Po prostu użyłam Antidralu, rano zmyłam i się cały dzień drapałam pod pachami, a wieczorem go zastosowałam znowu i piekł nieziemsko, chyba właśnie dlatego, że sobie przy wcześniejszym drapaniu tak skórę podrażniłam. Teraz już jest lepiej, swędzi, ale da się zniesc. Jutro chyba go użyję, więc zobaczymy, ale tamto było z miesiąc temu jak i nie dłużej.
Zdobyć świata szczyt to jest najważniejszy cel.. Edytowane przez Rozzz Czas edycji: 2009-06-16 o 23:05 |
|
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
lepiej to, niz plamy potu..
![]() ![]()
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
No, na pewno, tym bardziej, że ja z Antidralem wytrzymam z 4 godziny i na spanie go zmywam, bo nie usnę. Choc czasem mi się udawało usnąc to się o 2 w nocy budziłam i musiałam zmyc, ale działał
Choc i tak mam wrażenie, że mam plamy i się zakrywam bluzą czy coś, a nie mam nic! A inne kolezanki mają plamy, nawet takie mega dziunie, ale jakoś żyją. Ale widzę jak zerkają sobie pod pachy
|
|
|
#986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
ale niekiedy tam obciągają te krótkie rękawki, a mają np niebieską czy ziolą, a z resztą obojętnie jaki kolor bluzki i to widac... Ale ja sobie tak myślę, że to nic takiego, bo nikt nic nie reaguje, nie śmieje się ani nic. Ale jak do cholery mają reagowac?
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi bby to przez usta nie przeszlo, jakbym miala cos takiego publicznie powieedziec. w samotnosci z tym kims to jeszcze, ale tak?? hehe ![]() jakos tak nie wypada
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, bo generalnie każdemu może zdarzyc. Tez bym tego nie powiedziała, bo z drugiej strony przeciez tym mi nikt krzywdy nie robi, co innegi jakby ten ktoś się seryjnie nie mył i cuchnął, choc też trudno by było powiedziec, ale są inne sposoby (jakieś liściki czy coś:P).
W samotności to już jakoś prędzej.
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co? chyba się skuszę na ANTIDRAL po tym jak czytałam wasze wypowiedzi
Mam nadzieję, że poskutkuje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

O moj Boże i ty go dalej stosowałaś??