|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
Dopóki mój dzieciaczek nie będzie miał alergii itp to będę używała pampersy.
![]() |
#3572 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dasz radę Katarzinko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczytałam trochę na temat różnych pieluszek i ja niestety zbyt dużo widzę wad w tetrach
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
dostałam zawiadomienie , że za dwa tygodnie zaczynam zajęcia w szkole rodzenia
![]() ![]() co do pampersów- wybór każdej mamy. ja się osłuchałam na studiach i już stamtąd wyniosłam przekonanie, że choć pieluszka wielorazowa wymaga więcej pracy jest zdrowsza. jak tak czytam teraz fora przesłane przez dziewczyny to widze ile zalet ma pieluszka wielorazowa. na spacerek, dłuższe wyjście pewnie pampers. bo pampers ma tylko jedną zaletę ale za to wielką : święty spokój rodzica ![]() czas na przygotowanie obiadku, mój mąż dziś spóźniony, jakieś zebranie ma..
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3576 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Ale Wy produkujecie dużo
![]() 30 minut siedzę i nadrabiam te kilka stron od wczoraj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i czekamy na jakąś fotorelację ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też dziś piłam 50 ale gram rozrobione z wodą w kubeczku plastikowym - jakoś poszło ![]() ![]() Oczywiście miałam wątpliwą przyjemność spotkania na korytarzu starszych Pań, które, w momencie kiedy spytałam się czy mogę wejść bez kolejki na to pierwsze pobranie (a było koło 30-35 osób ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Aniago pamiętaj, że zawsze możesz jeszcze ze mną się spotkać, jeśli będziesz chciała ![]() A gdzie w końcu mieszkanie znaleźliście ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ciuszki cudaczne ![]() Cytat:
Diana M witamy w wątku ![]() Widzę, że dziś dzień "fotkowy" tutaj, więc i ja pochwalę się swoimi dzisiejszymi lumpkowymi łupami ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-16 o 17:02 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ograniczasz przynajmniej dwuletnią ekspozycję skórki i naturalnych otworów dziecka na związki chemiczne zawarte w pieluchach jednorazowych. Używając pieluszek nie wybielanych chlorem, „ dziękujesz” dioksynom, tj. produktowi ubocznemu wybielania chlorem (bielenie celulozy w jednorazówkach) stojącemu na pierwszym miejscu wśród produktów rakotwórczych. Nie eksponujesz skórki na poliakrylany (wg Europejskich zasad certyfikacji kosm natur. i organ. ich użycie jest zabronione w kosmetykach naturalnych ), które już w latach osiemdziesiątych zostały wycofane z tamponów, jako główna przyczyna Symptomu Szoku Toksycznego (TSS); wysuszają skórkę dziecka, prowadzą do nadwrażliwości i uczuleń. Poliakrylany to absorbenty, które zamieniają żel w mocz – chemiczna „wygoda”. • Poliakrylany- Extonet z Oregon State University w USA określił, że poliakrylany są odpowiedzialne za występowanie wysypek, astmy, osłabienia zmysłu powonienia, chronicznych bólów głowy, sztywnienia mięśni. • Badania dowodzą, że w pieluszkach jednorazowych i chusteczkach jednorazowych jest około 50 składników chemicznych, które skóra może wchłaniać. Wciąż nie znane sa wszystkie skutki ich długoterminowego odkładania się. Przy produkcji pieluch jednorazowych pracownicy muszą zakładać odzierz ochronną i maski ochronne na twarz . Pieluszki z materiału nie podgrzewają jąderek, co w przypadku podwyższenia non stop temperatury w jednorazowych pieluchach o 1,5 stopnia C nie jest optymalną temperaturą do ich rozwoju (jeden ze stwierdzonych czynników prowadzących do niepłodności)*; ( szczegóły publikacji, czyt: **)nie prowadzą do grzybic i okołonerkowego zapalenia układu moczowego. Pieluszki z materiału to odpowiednia cyrkulacja powietrza i prawidłowa temperatura w pieluszce. Podwyższona temperatura w mosznie przy użyciu pieluszek jednorazowych może prowadzić do niepłodności mężczyzn. Wzrost użycia jednorazowych pieluch może tłumaczyć rosnącą w ostatnich 25 latach niepłodność, jak wskazują badania opublikowane w czasopiśmie Archives of Disease in Childhood. ![]()
![]() |
#3578 |
Wtajemniczenie
|
Ciasto drożdżowe w piekarniku
![]() za godzinę zapraszam na ciepłe ciasto drożdżowe z rabarbarem, czereśniami i kruszonką ![]() ![]() przez ten aft, co zrobił mi się z tyłu języka, nic jeść nie mogę, bo boli dziadostwo ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam dwa kłucia przed i po - ciekawe jak inne dziewczyny ? Cytat:
![]() Idę w takim razie zrobić sobie płatki na mleku ![]()
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
Ja sama jestem tym zdziwiona, ale tak mi powiedziała pielęgniarka, gdy spisywała mi badania, jakie mam zrobić na następną wizytę.
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obracamy się w takich czasach, że wszędzie otaczają nas związki chemiczne na które nie mamy wpływu. Nie wiem, może złe dam porównanie, ale np my kobiety nosimy podpaski i tak patrząc na to, to powinnyśmy wkładać w majtki watę lub tak jak kiedyś siano.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podpasek, to szukam jak najbardziej naturalnych, bez żadnych siateczek i specjalnych wkładów zamieniających krew w żel, bo tylko od tego miałam odparzenia i blisko mi było do stanów alergicznych, a przecież podpaskę ma się tylko kilka dni w miesiącu, a taki maluch pampersa około dwóch lat codziennie.
![]() |
#3583 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Super zakupy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3584 |
Rozeznanie
|
Przepraszam za to poprzednie panikowanie na forum
![]() Przespałam się trochę i bardziej trzeźwo myślę o tym wszystkim. Fakt problem nie znikł, ale zmniejszył się do rozmiarów biedronki ![]() Dziękuję Wam za słowa otuchy i rady, kilka razy jeszcze wszystko przemyślę, skonsultuję z rodzicami, z rodziną (oni też napewno coś wymyślą). Tak będę walczyć, jak lwica i nie odpuszcze! Nie pozwole skrzywdzić mojego bąbelka. Jeśli od tego, jakie ja mam stosunki z tym człowiekiem bedzie zależeć szczęscie i spokój mojego dziecka, to postaram się rozmawiać ... ale jak rozmawiać, jak on na święta wielkanocne wysłał mi życzenia: "nie będę hujem. wszystkiego najlepszego". A jak niby kupił łóżeczko napisał do mojej mamy: "przyjmie, to pani?" ja napisałam: "mieliśmy wspólnie decydować o zakupach dla dziecka i kupywac po połowie" a on odpisał: "spierdalaj, nie do Ciebie był baranie ten sms" .... Ale dobrze będę rozmawiać ... postaram się
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co jak co ale dobro dla mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze. I dziwię się, że w ten sposób to napisałaś.
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem też ciekawa jak z innymi pieluszkami czy rzeczywiście tylko pampersy mogą powodować przegrzewanie jąderek.
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
Każda podejmuje decyzję sama. My się tu dzielimy tylko informacjami. Czasem jakaś z nich może się okazać pomocną dla wahającej się i tyle. Ja się zdecydowałam na ulepszoną "starą" metodę pieluszkowania i już. Nie jestem wojującą z tymi, które wybierają jednorazowe pieluszki.
Spadam stąd. Boli mnie kręgosłup i w ogóle jakoś przeszedł mi zapał na pisanie dzisiaj na Wizażu...
#3589 |
Raczkowanie
|
To ja z zupełnej innej beczki..
Czy do www.babystrology.com trzeba się zalogować żeby liczył dni ciąży? Bo bez logowania wychodzi mi 33 tydzień ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://ww.noworodek.pl/index.php?ms=4&eks=4989 a na stronach eko pisza na odwrót ![]()
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko po kolei musisz wypełnić wszystko ![]()
![]() |
#3592 |
Raczkowanie
|
Miss.hot (albo inne laseczki) a jak to zrobić, żeby zamiast nazwy www. .... itd, było moja wlasna nazwa? Sorki za takie pytania
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
przeglądam tą stronę pieluszkarni, dużo jest plusów wypisanych ale jestem ciekawa czy to nie jest też reklama dla ich produktów.
Kurde chciałabym poznać opinie też innych osób/lekarzy czy stron internetowych. Zaciekawiła mnie tam chusta dla dzidzusia tylko te zdjecia są troszkę przerażające, że te dziciaczki takie zakryte łącznie z buzią. Bo przy tych nosidełkach główki mają na wierzchu. aaaa i jeszcze jedno, nigdy nie wiedziałam jak zakłada się pieluszki tetrowe i tam jest wyjaśnione z tym, że tam też jest pokazane, że zakłada się te tzw otulacze. To wtdy dziecku nie będzie przy ciepło???
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-06-16 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaznaczasz tą opcję z mniejszą ilością znaków i kopiujesz tylko to od słowa babystrology do liczby 1. W edycji podpisu wpisujesz po tym znaku w miejscu gdzie wstawiłam kropki to co skopiowałaś a za nawiasem wpisujesz to co chcesz byśmy my widziały, czyli tak jak np u mnie "okruszek" [u r l = h t t p : / / . . . ] ... [ / u r l] (tylko bez spacji) i tyle ![]()
![]() |
#3595 |
Wtajemniczenie
|
kochane podoba mi sie jak swiat idzie z postępem, a własciwie sie cofa
![]() ![]() ![]() wiecie co 2,5 roku temu ja urodzilam Were to bylam jedyna na wątku ktora używała tetry ![]() ![]() ![]() ![]() sama wypróbowalam tetre przez 1,5 roku i jakis wielkich rewelacji nie odkryłam w sensie rozwoju, czy szybszej nauki sikania, nie mniej jednak znowu pranie terty nie jest takich trudem, problem itd, sama naturalnosć przemawia tu za ![]() ![]() sama nie mam nic przeciwko, ale tez nie dziwie sie mamą ktore cenia sobie wygode, racja jest ja d... każdy ma swoją ![]() A ogólnie jestem ciekawa ile z nas utrzyma sie w postnowieniu tertowym jak wyprobuje je w praktyce ja mam 1,5 roczne doświadczenie i swiatopolgląd juz mi sie troche wyprostował ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-16 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pinky, najwidoczniej masz wysoką wilgotność powietrza w mieszkaniu - przynajmniej tak mi się wydaje... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() trzeba do tego dodać kłopoty ze zwieraczami- choć to już bardziej u dziewczynek. wiem, że wiele mamus powie, że zakładały swoim córeczkom i córeczki nie popuszczają siusiu- ale trzeba pamiętać, że te kłopoty wychodzą czasem w praniu potem... ja nie jestem całkowitą przeciwniczką pampersów- sama jestem na etapie ogarnięcia informacji o pieluszkach, co i jak..sama na spacerek założę dziecku pewnie pampersa, ale faktycznie przychylam się coraz bardziej do tetry - również dzięki informacjom dziewczyn z tego forum ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pinky, masz jeszcze czas , więc możesz na spokojnie popytać poszukać, a może po prostu połączyć dwie metody i używać pieluszek na zmianę? sprawdź linki które podawał dziś chyba karamari , tam napewno coś będzie choć to o pieluszkach wielorazowych. ale jest tam na przykład porównanie kosztów używania pampersów i tetry ( z uwzględnieniem wody i prądu na pranie itp) i byłam w szoku... mój mąż szoruje samochód... ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
tu jeszcze możesz poczytac... Cytat:
![]() ![]() prawdopodobnie też pierwsze kilka dni zanim dojdę do siebie, ogarnę nową sytuację i wejdę we wprawę z obsługą maluszka ( ja i mąż) też będą pampersy, ale potem naprawdę chciałabym uzywać wielorazówek. masz rację : jak będzie wyjdzie "w praniu". ale myslę, że warto wymienić się informacjami i argumentami bo mądra dyskusja uczy no i pomaga podjąć ostateczną decyzję ![]()
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-16 o 18:50 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Raczkowanie
|
miss.hot dzieki, udało się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
#3599 |
Zakorzenienie
|
Pinky tu jeszcze możesz poczytać:
http://www.ekobaby.pl/ep_dlaczego_pi..._materialu.php Plusy stosowania pieluch z materiału
Ja oczywiście nikogo nie przekonuję - sama jestem na etapie docierania do informacji ... ![]()
![]() |
#3600 |
Raczkowanie
|
"Uczą dzieci używania rzeczy wielokrotnego użytku"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.