|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cytat:
Grrrr! ![]()
![]() |
#2642 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Mój dzidź chyba przed chwilą szpagat zrobił w brzuchu bo myślałam że noga zaraz przez pępek wyskoczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zadomowienie
|
Chciałam Hippa ale znam tylko jedną stronke gdzie sprzedają polskie kosmetyki w UK ale nie mają tej firmy
![]() Na wątku "mamy z uk" zadałam pytanie nt. takich stronek, może ktoś coś napisze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oooooo mój Dawidek będzie miał konkurencję ![]() Pochłonęłam kubek truskawek z cukrem i śmietanką ... a teraz lecę z psiakiem na spacer ... chociaż nie wiem jak dojdę gdziekolwiek, bo tak mnie boli krzyż i lewy pośladek, ze już prawie zaliczyłam wywrotkę na schodach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Anka Ty na siebie uważaj, babo jedna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
uwazam uważam
![]() przez ten ból tak kuśtykam, ze nie mogę nawet szybko chodzić, więc po tych schodach to jak ślimak szłam ... a i tak mi noga podjechała! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zadomowienie
|
Dzięki, kochana jesteś
![]() Ale dzięki za propozycje. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- To może utworzą jakiś duecik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
BAN stały
|
ale mi się Amelka rozbrykała
![]() nie wiem czy było jak coś to będzie jeszcze raz a temat na topie ![]() http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...=234&Itemid=84 |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie mam czasu Was nadrobic
![]() cos sie wydarzylo dzis ciekawego? ale jestem zla - robie wlasnie rolade z truskawkami bezowa, zaczelam ubijac smietane i sie nie ubija, patrze na date a tam 09.06!!!!! no co za baba posrana dala mi tak przeterminowana smietane i to kobiecie w ciazy jeszcze ehhh ludzie to sa czekam na TZ ma przywiezc nowa smietane
#2652 |
BAN stały
|
svinecka ale ty się zabiegana zrobiłaś
![]() mam taką ochotę na lody że chyba wybiorę się na polowanie i wieczorny spacerek - wreszcie słoneczko wyszło. to idę, do najbliższego sklepu mam z 10 minut piechotką to wrócę na jakiś film po 20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym ze odbiera mamusie mamie to predzej bym okreslila ze kobieta sie zmienia, ale czy brzydnie???poprostu inaczej wyglada Cytat:
![]() Cytat:
ale ty kochana jestes, naprawde ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moze nieswiadomie tobie taka podała.Taka kremowka ma dlugą date wiec pewnie nie sprawdza sie czesto, choc z drugiej str nic jej nie tlumaczy i gdyby znalazł to sanepid to mialaby nieprzyjemnosci... ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- ciekawe co gin pow p4w. Przypomnialo mi sie ze u siostry bylo bardzo podobnie, nawet dodał cos w stylu no, to i tu podal date-mozemy rodzic,akurat mam dyzur, a jak na wizyte zajechala to pow. ze wszystko pozamykane,nie ma co wywolywac i spokoju dziecku burzyc,ale ze od tej chwili uwaza ciaze za donosza i prosze czekac na symptomy, a siorka nastawiona byla ze porod juz bedzie na jego dyzurze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogóle to po porodzie wypuszczają tak szybko jak poród nie był zbyt męczący i skomplikowany i z dzieckiem jest wszystko dobrze. Nikt nie wyrzuci kobiety jeśli jest zbyt zmęczona albo źle się czuje. Tak samo z dzieckiem. Opieka obejmuje po porodzie jeszcze jakiś czas aż mama sobie zacznie radzić sama. Jest inaczej ale chyba nie gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
już jestem
lekarza opitoliłam, ze jeszcze nie urodziłam , a on mi na to, że znów mi powie to samo : szyjka jest baaaardzo miękka, ale rozwarcia nie ma, ale przy takiej szyjce moze się w każdej chwili pojawić ![]() coś nie był rozmowny dziś a mój wymaz fizjologiczny, więc kazał mi tylko czekać... ![]() ![]() idę coś zjeść... oczywiście bardzo Wam dziękuję za wsparcie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2657 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mama tez musiała mieć swoją drogą stracha jak nie mogła się do Ciebie dodzwonić ![]() Cytat:
![]() Z pewnością, bo od razu trzeba go było wczoraj otworzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak sobie pomyślałam, że jakby ich wypuścić po "wyprawkę" to własnie kupiliby rowek, szachy, taki mikroskop i np. płetwy do nurkowania ![]() Po wizycie mam dobre i złe wieści. Dobre - że posiew wyszedł ujemny, pacirków absolutnie brak ![]() Złe -podczas ktg Adasia serduszko zaczęło niebezpiecznie zwalniać, to było okropne...patrzę sobie i widzę 120..110..100..90...80..7 0..60.... ![]() ![]() Mogę rodzić w wannie, ale tylko do partych, jak będzie zajęta to mogę wędrować pod prysznic, zewnątrzoponowe jak będzie mnie bardzo bolało, także z tym fajnie. Idę sobie...jakoś nie mam nastroju, buziaki, miłego wieczoru. P4w mam nadzieję, że Twój posiew też dobry ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała, żeby mnie wypuścili do domu jak najszybciej po porodzie. W ogóle to brałam pod uwagę nawet możliwość porodu w domu, ale w mojej małej mieścince i co najmniej w promieniu 100 km od niej nie praktykuje się tego, nie wiem czy w ogóle w Polsce można tak rodzić.
Kupiłam dla siostrzenicy na 3 urodzinki głęboki wózek i lalkę. ![]() ![]() ![]() Nie pamiętam czy wam pisałam, ale moja siostrzenica mówi wszystkim, że też jest w ciąży, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() znalazłam coś o lewatywie: http://www.babyboom.pl/ciaza/porod_i...do_porodu.html
![]() |
#2660 | ||||
Zakorzenienie
|
wygrała Pani pierwszeństwo w porodzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tzw tradycyjnych, na zakończenie leczenia ząbka ![]() Cytat:
![]() no faceci to mają po prostu rozeznanie co kupic ![]() nie martw się ![]() skoro puścili Cię do domu to nie jest źle, obserwuj tylko Adasia Cytat:
rany jakie napięcie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Ola-Unhola
|
Cześć Kochane
![]() Tak jak Svinecka, nie mam Was czasu nadrobic ![]() Ciagle coś... Teraz np szukałam motto do wpisu na pamiątkowych kartkach dla Pań Wychowawczyń i jak już znalazłam, to wypisywałam - jutro jest oficjalne pożegnanie i zakończenie. Także będą występy i prezenty dla Pań. Oczywiście przedszkole funkcjomuje do końca czerwca, ale zakończenie już teraz, bo niektórzy mogą wcześniej wyjechać. Super, że po wizytach ok ![]() Tru, musiałaś się nieźle wystraszyc, ale to na pewno chwilowe i będzie dobrze ![]() Idę naczynia do zmywarki pochowac, bo już nie moę na ten syf patrzec... ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- A motto takie: Wszystkiego, co naprawdę trzeba wiedzieć, nauczyłem się w przedszkolu- o tym, jak żyć, co robić, jak postępować, jak myśleć i marzyć. W podziękowaniu za trud i opiekę Cioci.... Bartuś ...... Trochę skróciłam oryginał, ale to najbardziej pasowało mi do 6-cioletniego dziecka
#2662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. drgawki jak dzidźka śpi spokojnie i nic sie nie dzieje, je normalnie, płacze normalnie itp i nagle gdy sie obudzi zaczynają się trząść jej rączki i nóżki to nie mamy sie przejmować bo to prawdopodobnie za malo cukru ma dzidzia i dostanie kroplóweczkę i będzie wszystko dobrze 2. żółtaczka tu bardzo dużo mówiły i nie dam rady przypomniec sobie wszystkiego ale co najważniejsze gdy zobaczycie u maluszka że zaczyna żółknąć to nie wychodźcie na siłę ze szpitala tylko lepiej te pare dni dłużej poleżec z maluszkiem. mówiły tez że do 3 doby wszystko sie okaze jak nie dostanie maleństwo już do 3 doby to nie bedzie miało. u nas np jest troszke gorzej bo jak w razie wyjdzie sie do domku i maleństwo dostanie żółtaczke to az do torunia musimy jechac i mama w hotelu i siedząca na krzesle dlatego lepiej jakby w szpitalu dostał maluszek to mamy mają wygodniej. mówiły tez o żółtaczce fizjologicznej ale dokladnie nie pamiętam 3. jak dzidźka wychodzi juz na świat to czasem tak bywa że główka juz wyjdzie a zaprze sie barkami, główka wtedy robi się strasznie sina a reszta ciałka jest normalnie różowiutka, to tez nic strasznego po kilkunastu dniach to minie ale od tego qiększość dzieci dotaje żółtaczki bo jakies hormony są nagromadzone. 4. jeżeli zobaczymy odrobnke takm jakby krwi na pampersiaku to tez nic strasznego bo to dzidzia wydala hormony jest to tzw pierwsza miesiączka ![]() 5. moze pojawić się też rumień to takie placki czerwone i krostki jakby z surowicą to czasem od płynu do kąpieli sie pojawia albo od proszku tyle pamiętam jak coś jeszcze sobie przypomnę to zaraz wam napiszę ![]() a jeszcze może byc tak że dzidzka jak sie urodzi może miec takiego jakby guza na główce nie pamietam jak to sie dokładnie nazywa ale to nie jest groźne i w ciagu kilku godzin mija a i mamy sie nie marwic i nie płakac jak maleństwu wbija wenflonki w główke np przy żółtaczce bo go to tak samo boli jak w inną żyłke ale że dzidżka ma najbardziej widoczne żyłki na gółówce to pielęgniarkom jest łatwiej tam wbić żeby nie poranic za bardzo maluszka bo w te żyłki na rączjach ciężko trafic bo sa cieniutkie no to chyba już wszystko co mówiłyo pępuszku też duzo mówił żeby dobrze spirytusem wycierać ale to już chyba któraś pisała to nie bede powtarzać a dziękuję bardzo ![]()
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2009-06-16 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
no to ja lece na masaz
![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
BAN stały
|
oki mamusie, ja idę pod prysznic i do łóżeczka - dziś tylko z Amelką bo mąż jutro wraca ze szkolenia
dobrej nocy |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze, że wszystko wróciło do normy - będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() no nie... ale czekamy pocieszam się, że jak nie urodzę to pojem trochę czereśni i porzeczek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki
![]() ![]() ![]() Buziaki i pozdrowienia dla Was i Dzidziolków ![]()
#2667 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z maluszkiem bedzie wszystko dobrze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Wtajemniczenie
|
Hejka.
Ja tylko na minutke. Jestem w Polsce bez dostepu do netu niestety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2670 |
Rozeznanie
|
Dobranoc pchły na noc, kalaruchy pod poduchy a pisiorki do norki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.