Październikowe PM :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-16, 15:07   #451
SSR
Zadomowienie

GG do SSR
Dot.: Październikowe PM

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość

Dziewczyny jeśli mi zostało 3 miesiące do slubu oprócz tego to czy już mamy z TŻ-em iść podpisywac ten protokół?? Daje sie jakąś kase na to czy na co inne od razu? I czy mamy sie umawiac na podpisanie protokołu?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

SSR mam suknie MS MODY model Amanda
olajka suknia fajna z takimi marszczeniami i skosami. Jak się nie mylę to na wątku ogólnym PM 2009 taką samą ma baja86, możecie się powymieniać przemyśleniami co do dodatków

Co do spisania protokołu to pewnie w każdej parafii jest różne, ale u nas nie ma co się pokazywać wcześniej niż 3miechy przed ślubem. Raz, że musisz mieć zaświadczenie z USC o braku przeciwwskazań do zawarcia związku (no wiesz, że nie masz męża w ?Indonezji a drugiego na Rodos), do tego wszystkie akty i nauki i poradnie. Tak myślę 2 miesiące wcześniej jest ok. Ja pójdę po 3 lipca do USC i jak tylko załatwię ten papier to uderzam do księdza, bo my obydwoje z jednej parafii i wszystkie akty mamy w kancelarii, które zresztą też trzeba wyciągać za opłatą - tak słyszałam.
Cytat:
A takie zaproszenia zamówiliśmy ( obrazek ze z stronki )

Oby dobrze podrukowali. Dziewczyny ale lipa bo jedno napewno wiemy, że przekręciliśmy nazwisko kolegi na zaproszeniu.. szok No i nie wiem co teraz zrobimy. Kupilismy troche więcej tych zaproszen, kilika do wpisania nazwisk w razie właśnie pomyłki, bo tak to wszystkie z personalizacją.
Zaproszenia fajne, a też z czerwoną wstążeczką czy macie inny kolor?? A pomyłką się nie przejmuj, błądzić jest rzeczą ludzką
Cytat:
Napisane przez gabryna Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 17.10 tak apropo to za równe 4 miesiące nasz ślub Boże jak ten czas leci.

Co do obrączki to rzeczywiście masz rację bo żeby się później nie okazało że będę na biegu kupowała następną no i zaczynam powoli chodzić w butach bo trzeba je rozchodzić i tak jak w moim przypadku nauczyc się chodzić na wysokim obcasie
O to znaczy, że ja mam już mniej niż 4 miechy mały szok a właściwie szoczek
O Ty już zaczynasz wędrówki w butkach, a ja swoich jeszcze nie mam. Ale się nie przejmuję kieckę też jako jedna z ostatnich wybierałam to myślę, że mam jeszcze czas
Cytat:
Dziewczyny a Wy już macie zaproszenia? pokażcie !
Pokażę jak wydrukuję, na pewno obiecuję Mam własny projekt na papierze czerpanym więc go teraz nie majak pokazać. Cierpliwośi i będą
Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
witajcie,
ja tez bede sama do piatku prawdopodobnie... TZ jedzie w interesach az do slowenii z moim tata, namawiaja mnie bym jechala z nimi, ale hmmm za ten czas tyle bym w domu zrobila

co do pogody to tez sie obawiam...z moich obserwacji, ktore prowadzialam przez ostatnie dwa pazdzierniki wynika, iz pierwsza sobota (nasza, czyli: Ana*** fretka82 hipka80 LadySith malenstwoKr SSR zlotko855) byla niestety pochmurna i trochu deszczowa a kolejne soboty pazdziernika byly cieple i sloneczne mam nadzieje, ze tym roku zmieni sie ta pierwsza sobota i bedzie ladnie.
zlotko weź tą prognozę w tej chwili wymaż(bo wypluć nie można). No wiesz co Pogoda październikowa będzie najładniejsza w całym roku i tego się trzymajmy

A Ty czemu nie chcesz jechać i to jeszcze z TŻ JA bym jechała jak bym tylko miałą okazję Może jednak to przemyślisz?

Ciekawe co u mysi?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 15:07   #452
BEAMI
Raczkowanie

olajka wcześniej nie chciało mi sie otworzyc zdjęcie z twoim zaproszeniem, ale teraz sie udało. Bardzo ładne i ciekawe.

zlotko855 jeszcze nie zdązyłan nawet zapytac a pani sama powiedział ze jak by była kiedys potrzeba zwiekszenia lub z mniejsze nia to jest to mozliwe.

Ja sie włąsnie ucze, ale nie moge sie opanowac by tutaj nie wejsc. Jak tylko szukam sobie materiałów to zaglądam do was co nowego. Ciekawe co tam u mysia7a
Stary 2009-06-16, 16:04   #453
BEAMI
Raczkowanie

Wstawiam obiecancane butki trosze nie wyrazne zdjęcia bo tel robione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20090612_001.jpg (165,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20090612_002.jpg (154,9 KB, 17 załadowań)
Stary 2009-06-16, 16:11   #454
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
O to znaczy, że ja mam już mniej niż 4 miechy mały szok a właściwie szoczek
O Ty już zaczynasz wędrówki w butkach, a ja swoich jeszcze nie mam. Ale się nie przejmuję kieckę też jako jedna z ostatnich wybierałam to myślę, że mam jeszcze czas

zlotko weź tą prognozę w tej chwili wymaż(bo wypluć nie można). No wiesz co Pogoda październikowa będzie najładniejsza w całym roku i tego się trzymajmy

A Ty czemu nie chcesz jechać i to jeszcze z TŻ JA bym jechała jak bym tylko miałą okazję Może jednak to przemyślisz?

Ciekawe co u mysi?
no SSR nam (i wszystkim z 3.10) zostalo 3 miesiace i 17 dni, jakos nie moge w to uwierzyc
a pogoda w tym roku w pazdzierniku bedzie nadzwyczaj piekna, zobaczycie. jestem tego pewna!!! tamto co napisalam to tylko tak dla prownania

nie bardzo chce mi sie wlasnie z nimi jechac, bo dopracowalabym swoja prace przez ten czas i to jeszcze samochodem jada, bo pociagiem jednak nie chca, takze meczace to bedzie. a niech pobeda chlopy sami tzn jada jeszcze jacys specjalisci z nimi, takze 4 osoby w samochodzie w sumie... duze i wygodne auto, ale moze lepiej nie... jeszcze TZ i tata pojada z przodu a ja co... posrodku obcych osob z tylu na tak dlugo, nie bede sie mogla nikomu na kolanach polozyc
myslalam nad tym, ale chyba nie pojade jednak:/

BEAMI ja tez tak mam, ze jak tylko jest okazja to zerkam na wizaz

wlasnie tez sie zastanawiam co u mysi

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
no no no buciki pierwsza klasa, bardzo ladne
teraz wiadomo, ze nie do slubu

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 16:46   #455
hipka80
Raczkowanie

Cytat:

BEAMI, super butki
Stary 2009-06-16, 17:03   #456
BEAMI
Raczkowanie

zlotko855, hipka80 dziękuje
Stary 2009-06-16, 17:36   #457
olajka
Zadomowienie

Dziewczynki ja tez biore ślub w pierwszą sobote października My w Polsce jesteśmy cały czas Może później się wyjedzie gdzies jeszcze
Zaproszenia są z bordową wstążeczką, czyli tak jak na obrazku. Ostatnio nie widziałam tutaj Baji, bo kiedyś jak wpisałam model mojej sukni to mi jej post własnie wyskoczył, i tylko tu mogłam zobaczyć fotkę bo na necie nie wyszukiwało mi z innych stronek. W jakim wieku Wy dziewczyny jesteście wogóle? Jeśli mogę zapytać oczywiście..
Beami świetne buciki
złotko fajny avatarek, taki wyluzowany
hipka Twój nick mnie zawsze pozytywnie nastraja
SSR ciekawy nick...

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 20:10   #458
Claris
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny, można się dołączyć?
Ja październikowa, ale przyszłoroczna. Nasza data to 2.10.2010
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 20:35   #459
zlotko855
Rozeznanie

to olajka tak jak ja i Ana***, fretka82, hipka80, LadySith, malenstwoKr, SSR slubujemy 3 pazdziernika. na pierwszej stronie jest nasz kalendarz, do ktorego dopisuje nas judith
pozwole sobie odpowiedziec za SSR - baja czesto sie udziela na ogolnym forum o PM2009, to tutaj jest poswiecone tylko nam, pazdziernikowym PM takze jej tutaj nie ma.
co do avatarka to uwielbiam ja no i nie lubie sie stresowac dlatego taki wyluzowany avatar i muzyka choc stres chyba i tak na dobre jest wpisany w moja psychike mimo wszystko
wpisalam w google nazwe Twojej sukienki i tez mi wyskoczyla stronka z wizazu tak baja ja ma, bardzo ladna suknia. ona slubuje przed Toba. na pewno pokaze zdjecia z wesela na forum, wiec popatrzysz sobie

kochane a mam do Was prosbe... przypadkiem znalazlam buty dzisiaj ale nie jestem do nich przekonana....czy ten paseczek trzyma dobrze stope? moze ktoras z Was ma doswiadczenie z takiego typu butami? nie bylo mojego rozmiaru, wiec dopiero przywioza i wtedy zmierze jak leza i czy sa wygodne, ale jakos boje sie tego paseczka na piecie. doradzcie prosze
ich kolor to bardzo jasne zloto, tutaj sa troche ciemniejsze.

witaj Claris jak przygotowania?

photo.jpgphoto(2).jpgphoto(3).jpg

Stary 2009-06-16, 20:42   #460
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
to olajka tak jak ja i Ana***, fretka82, hipka80, LadySith, malenstwoKr, SSR slubujemy 3 pazdziernika. na pierwszej stronie jest nasz kalendarz, do ktorego dopisuje nas judith
pozwole sobie odpowiedziec za SSR - baja czesto sie udziela na ogolnym forum o PM2009, to tutaj jest poswiecone tylko nam, pazdziernikowym PM takze jej tutaj nie ma.
co do avatarka to uwielbiam ja no i nie lubie sie stresowac dlatego taki wyluzowany avatar i muzyka choc stres chyba i tak na dobre jest wpisany w moja psychike mimo wszystko
wpisalam w google nazwe Twojej sukienki i tez mi wyskoczyla stronka z wizazu tak baja ja ma, bardzo ladna suknia. ona slubuje przed Toba. na pewno pokaze zdjecia z wesela na forum, wiec popatrzysz sobie

kochane a mam do Was prosbe... przypadkiem znalazlam buty dzisiaj ale nie jestem do nich przekonana....czy ten paseczek trzyma dobrze stope? moze ktoras z Was ma doswiadczenie z takiego typu butami? nie bylo mojego rozmiaru, wiec dopiero przywioza i wtedy zmierze jak leza i czy sa wygodne, ale jakos boje sie tego paseczka na piecie. doradzcie prosze

witaj Claris jak przygotowania?

Załącznik 2313867Załącznik 2313868Załącznik 2313869
Super butki, ale strasznie duży obcas ale patrząc na nie muszą byc wygodne, moja siostra ma podobne jest znich mega zadowolona tylko granatowe. Takie chcesz do ślubu?
Stary 2009-06-16, 20:44   #461
Claris
Zakorzenienie

złotko jeśli chodzi o przygotowania to w sumie wszystko co ważne na prawie 1,5 roku przed mamy: sala na 120 osób, fotograf, kamerzystka, zespół. Aktualnie jesteśmy na etapie nauk przedmałżeńskich, wkrótce spotkanie indywidualne z babką z poradni rodzinnej A takto zastój, bo co można jeszcze załatwić tyle czas naprzód? Wogóle chcieliśmy nasz ślub we wrześniu, ale zaraz po nowym roku 09' zarówno sala jak i zespół były już zajęte na całe wakacje i wrzesień, więc jest pierwszy wolny termin Achhh jak ja Wam zazdraszczam, że Wam tylko 3 mce zostały, oby pogoda dopisała Będę starała się Was nadrobić
Stary 2009-06-16, 20:46   #462
BEAMI
Raczkowanie

Witaj Claris zobaczysz jak ci szybciutko zleci ten czas.
Stary 2009-06-16, 20:55   #463
zlotko855
Rozeznanie

BEAMI wlasnie nie wiem czy wygodne bo te na sklepie byly duzo za duze, wiec czekam na dobry rozmiar i wtedy zmierze i pochodze w nich. obcas w rzeczywistosci jest nizszy tu jakis wysoki wyszedl, ale nie wiem ile ma cm, moze tak z 9cm, ale sa na koturnie wiec obcas jakby sie zmniejsza. spodobaly mi sie i pomyslalam ze moglyby byc do slubu, moze kupie na poprawiny w tych kolorach sukienke to by byly od razu na 2 dni.... no i taki kolor, ze moze pozniej jak cos to beda do czegos innego. sama wlasnie nie wiem.

claris - rozumiem Twoj bol zwiazany z rezerwacja... my jak rezerwowalismy sale 2 lata wczesniej to cale wakacje byly zajete i wrzesien, tylko wlasnie najwczesniej 3.10 byl wolny, czyli tak jak u Ciebie.
to te podstawowe rzeczy juz macie fajnie, ze juz teraz tez zalatwiacie nauki i poradnie rowniez, bo pozniej bedzie mniej spraw.

Stary 2009-06-16, 20:56   #464
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Claris zobaczysz jak ci szybciutko zleci ten czas.
Pewnie tak, sama nie wiem kiedy zleciało te 150 dni od zaręczyn

Dziewczyny a może macie jakieś pomysły co jeszcze warto załatwić już teraz, zeby później mieć to z głowy, może macie coś takiego, co załatwiałyście później i żałowałyście, że nie zrobiłyście tego wcześniej? masło maślane wiem, ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi

edit: złotko to widzę też się naczekałaś Szybko minęło?

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2009-06-16 o 20:57
Stary 2009-06-16, 21:00   #465
judith8
Rozeznanie

Claris, olajka dopisalam was do kalendarza

BEAMI buty swietne, zlotko co za obcas do slubu? ja nie pomoge bo mialam wypadek i nie moge chodzic w wysokich i najchetniej pomykam w plaskich czarnych butach z delikatnym szpicem bo do pracy chodze zazwyczaj w garniturowych spodniach i takie plaskie mi najbardziej pasuja do caloksztaltu; takich z paseczkeim nigdy nie mialam, z otwartym palcem tez za bardzo nie moge nosic...........ok widze ze w miedzyczasie napisalas posta i odpowiedzialas na moje pytanie

pytanie ogolne: ja mam buty obcas5cm i tak sie zastanawiam czy nie martwicie sie tym ze zahaczycie obcasem o suknie, bo ja przez caly czas mam te obsesje

olajka w zalaczniku zaproszenie ale kiepsko wyszlo zdjecie bo telefonem robilam, zaproszenie stylizowane troche na retro zakupione w empiku, srodek sami drukujemy i wklejamy

Claris ja do teraz zaluje ze nauk [juz mamy] i poradni [nadal brak] nie zalatwilismy duzo wczesniej

jestem przerazona tym ze tak czas leci, jezeli chodzi o nas to boje sie bo moj tz co dwa tygodnie lata na zajecia i nie ma go prawie w domu, oczywiscie na wszystko jest czas a boje sie ze z czyms sie nie wyrobimy

dostalam dzisiaj smsa ze sklepu z bydgoszczy ze moje buty przyszly tz jak wroci z konferencji to je odbierze bo ja nie mam jak pracujac w poznaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenia.jpg (151,9 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-06-16 o 21:05
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 21:35   #466
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
BEAMI wlasnie nie wiem czy wygodne bo te na sklepie byly duzo za duze, wiec czekam na dobry rozmiar i wtedy zmierze i pochodze w nich. obcas w rzeczywistosci jest nizszy tu jakis wysoki wyszedl, ale nie wiem ile ma cm, moze tak z 9cm, ale sa na koturnie wiec obcas jakby sie zmniejsza. spodobaly mi sie i pomyslalam ze moglyby byc do slubu, moze kupie na poprawiny w tych kolorach sukienke to by byly od razu na 2 dni.... no i taki kolor, ze moze pozniej jak cos to beda do czegos innego. sama wlasnie nie wiem.

claris - rozumiem Twoj bol zwiazany z rezerwacja... my jak rezerwowalismy sale 2 lata wczesniej to cale wakacje byly zajete i wrzesien, tylko wlasnie najwczesniej 3.10 byl wolny, czyli tak jak u Ciebie.
to te podstawowe rzeczy juz macie fajnie, ze juz teraz tez zalatwiacie nauki i poradnie rowniez, bo pozniej bedzie mniej spraw.
Buciki mi sie strasznie podobają, super kolorek, ale czy wytrzymasz w nich całą noc, chyba ze chodzisz na codzień w takich mniejwięcej wysokościach to napewno. a paseczek powinien trzymac nóżke. Ja to kupuje najwyżej 5 cm, bo ja tak na codzień to własnie chodze na płaskim.

judith8 bardzo ciewkawe zaproszonka, nawet sie stakimi nie spotkałam

Edytowane przez BEAMI
Czas edycji: 2009-06-16 o 21:38
BEAMI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 21:46   #467
zlotko855
Rozeznanie

claris - no tak naczekalam sie... dokladnie na pazdziernik bedzie 20 miesiecy jak sie zareczylismy i termin z lokalu, gdzie chcielismy miec wesele byl wlasnie na 3.10 najwczesniej. ale teraz jeszcze tylko ponad 3 miesiace, takze leci czas
Ty tez troche poczekasz, ale tak jak BEAMI pisze szybko Ci zleci. dobrze licze, ze zareczyny odbyly sie w lutym? jesli tak to tak jak u mnie
jesli chodzi o sprawy do zalatwienie wczesniej to nie mam pomyslu co dopisac do Twojej listy. chyba wszytsko co najwazniejsze juz macie zarezerwowane.
aaaa chyba, ze kosciol (jesli biezecie slub koscielny), czasami ksieza rok wczesniej robia z tym problem, ale czasami bez problemu zapisuja mloda pare na wybrana godzine. mysmy u naszego ksiedza byli pol roku wczesniej.

judith no wlasnie obawiam sie tego ze ten pasek nie bedzie trzymal piety i sie zabije na tym obcasie w drodze do oltarza, choc tak jak pisalam jest on wydaje mi sie z 2cm nizszy z rzeczywistosci, tutaj wyszedl jakos dlugo wiem juz ze siostra BEAMI jest zadwolona z tego typu butow, ale ja nie mialam tez z takimi do czynienia, bo na co dzien wole luzniejszy styl chyba zaczne chodzic w wysokich butach zeby nogi przyzwyczaic
judith a zaproszonka Twoje tez super, czemu sie nie chwalilas wczesniej ty ty

Stary 2009-06-16, 21:49   #468
anjadka
Raczkowanie

Zlotko, ja takich paskow na piete nie lubie bo mi "klapią" ale to kwestia gustu chyba
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 21:57   #469
Claris
Zakorzenienie

złotko zaręczyny były 20.12.2008., a zaraz po nowym roku i "oficjalnych" zaręczynach zaczęliśmy węszyć Do kościoła myślę pójdziemy dopiero na początku przyszłego roku, mieszkam w niewielkiej dzielnicy, myślę, że godziny nie będą zajęte.
A właśnie o których godzinach dziewczyny bierzecie ślub? Ja się waham między 15 lub 16?
Stary 2009-06-16, 22:02   #470
judith8
Rozeznanie

jak to mawiala reba z powiesci kinga 'reka mistrza' [polecam goraco na marginesie] oj niedobry ty, niedobry
nie chwalilam sie bo jakos zrobienie zdjecia telefonem potem zgranie na laptopa...len jestem smierdzacy

co do butow to jak na codzien nie nosisz to zacznij jak najszybciej przyzwyczajac noge bo taka roznica bedzie odczuwalna dla stopy, wprawdzie zawsze mozesz miec buty na zmiane ale nie powinny bardzo roznic sie obcasem od tych wybranych butow bo bedziesz deptac suknie
grunt to by byly dobrze wywarzone, ja mam 9cm buty kupione w aldo na wielkie wyjscia do malej czarnej i sa super wywarzone wiec od swieta sie poswiecam i je zakladam - w ramach bonusu zdjecie pyzy i lucki - w chwile potem ratowalam buty

Claris my mamy na 16.00
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20090616307.jpg (135,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20090616310.jpg (26,1 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-06-16 o 22:04
Stary 2009-06-16, 22:08   #471
zlotko855
Rozeznanie

wiecie co NIE WIEM co zrobic... przespie sie z tym i tak jeszcze tych butow nie ma w sklepie... jest jeszcze cos co dziala na ich plus... nigdzie nie moge znalesc na mnie rozmiaru, bo zawsze sa za duze, a te sa dobre (mierzylam moj rozmiar tylko w innym kolorze) zawsze mialam 35 a teraz jakos sa za duze - szaleja z ta numeracja, bez przesady 34 to chyba komunijne bym musiala kupic

BEAMI wlasnie jak cos (jak trzeba) to chodze w 5 cm obcasach a te sa wieksze, wiec mysle, ze dalabym rade, ale reki sobie nie dam uciac BEAMI a te Twoje czarne, ktore kupilas tez sa wysokie, nie?

anjadka no wlasnie kwestia gustu a przede wszystkim wogody. bardzo mi sie one podobaja i gdyby nie ta pieta tylko inne zapiecie bylabym przekonana i do tego chyba dobry rozmiar a z tym ciezko u mnie w tego typu butach, wszytskie slubne ktore znalazlam na checiach mierzenia sie konczylo, bo jak juz znalazlam cos fajnego to nie bylo rozmiaru,

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
jak to mawiala reba z powiesci kinga 'reka mistrza' [polecam goraco na marginesie] oj niedobry ty, niedobry
nie chwalilam sie bo jakos zrobienie zdjecia telefonem potem zgranie na laptopa...len jestem smierdzacy

co do butow to jak na codzien nie nosisz to zacznij jak najszybciej przyzwyczajac noge bo taka roznica bedzie odczuwalna dla stopy, wprawdzie zawsze mozesz miec buty na zmiane ale nie powinny bardzo roznic sie obcasem od tych wybranych butow bo bedziesz deptac suknie
grunt to by byly dobrze wywarzone, ja mam 9cm buty kupione w aldo na wielkie wyjscia do malej czarnej i sa super wywarzone wiec od swieta sie poswiecam i je zakladam - w ramach bonusu zdjecie pyzy i lucki - w chwile potem ratowalam buty

Claris my mamy na 16.00
wlasnie znalazlam w aldo buty idealne dla mnie ostatnio, ale rozmiar najmniejszy byl 39...
a Twoje sa bardzo ladne i ten obcas wysoki aczkolwiek szerszy, wiec na pewno bardzo stabilny.
no a kocurki oczywiscie zweszyly cos nowego na podlodze, wiec sie zainteresowaly

claris a my mamy na 14.00 juz msze

Stary 2009-06-16, 22:11   #472
judith8
Rozeznanie

Cytat:
W jakim wieku Wy dziewczyny jesteście wogóle? Jeśli mogę zapytać oczywiście..
przegapilam, ale juz sie melduje - 29 lat

zlotko buty sa mega stabilne a kotki, kotki zaraz zaczely sprawdzac czy to mozna zjesc

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-06-16 o 22:13
Stary 2009-06-16, 22:13   #473
zlotko855
Rozeznanie

a no to ja tez mam 24 lata

judith a kociaki sa kochane... i widac ze bardzo wszystkiego ciekawe dobrze ze uratowalas buty a mlode sa te kociaki, ze tak lubia jeszcze wszystko jesc? jak sie miewa ten rudy kociak? on wygladal na takiego powaznegi i rozwaznego

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-06-16 o 22:16
Stary 2009-06-16, 22:16   #474
Claris
Zakorzenienie

14. , 16. wow jaki rozrzut
Ja mam rocznikowo 23 lata (ur. w grudniu)
Stary 2009-06-16, 22:18   #475
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
14. , 16. wow jaki rozrzut
Ja mam rocznikowo 23 lata (ur. w grudniu)
czyli nie bardzo Ci pomoglysmy
u mnie w regionie robi sie zazwyczaj wczesnie wesela, juz nie mowie o tych typowo goralskich, ktore nie wiem czemu zaczynaja sie o 11

p.s. jak narazie jestes najmlodsza... aha gabryna chyba pisala ze ma 22 lata

Stary 2009-06-16, 22:23   #476
judith8
Rozeznanie

zlotko te ze zdjecia to maja tak z dwa lata, ale mam w sumie szesc kotow (3 kotki i 3 kocury) i taka banda rozbrabiakow; rudy marian spi teraz i ma generalnie swiat w nosie, nie spal jak robilam zdjecie zaproszenia - jak otworzysz je to po lewej widac swiecace oczka mariana

Claris ja mam 16.00, bo tz stwierdzil ze wczesniej to nie ma sensu a pozneij to ja nie chcialam bo sie ciemno robi wczesniej w pazdzierniku

uciekam bo musze wstac jak zwykle o 4.15 zeby byc w pracy na 7.30 i tak do 17.30 popracowac a potem na pociag i bede w domu tak o 19.30; mam nadzieje ze wypali z przeprowadzka do poznania jakos w przyszlym roku bo juz czuje sie zmeczona dojazdami (to juz okolo 5 lat tak sie woze buziaki

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-06-16 o 22:25
Stary 2009-06-16, 22:29   #477
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie bardzo Ci pomoglysmy
u mnie w regionie robi sie zazwyczaj wczesnie wesela, juz nie mowie o tych typowo goralskich, ktore nie wiem czemu zaczynaja sie o 11

p.s. jak narazie jestes najmlodsza... aha gabryna chyba pisala ze ma 22 lata
Hmm może to wypośrodkuję
Najmłodsza? W roku ślubu będę miała tyle lat co Ty

Cytat:
Claris ja mam 16.00, bo tz stwierdzil ze wczesniej to nie ma sensu a pozneij to ja nie chcialam bo sie ciemno robi wczesniej w pazdzierniku
No później niż o 16. to my napewno też nie chcemy właśnie ze względu na to, że będzie ciemno. No i też ze względu na przyjezdnych gości, coby nie czekali tak długo na jedzenie po podróży. To idź spać już, bo się nie wyśpisz
Stary 2009-06-16, 22:31   #478
judith8
Rozeznanie

ide do jutra
Stary 2009-06-16, 23:03   #479
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Fajne
Cytat:
no SSR nam (i wszystkim z 3.10) zostalo 3 miesiace i 17 dni, jakos nie moge w to uwierzyc
a pogoda w tym roku w pazdzierniku bedzie nadzwyczaj piekna, zobaczycie. jestem tego pewna!!! tamto co napisalam to tylko tak dla prownania

nie bardzo chce mi sie wlasnie z nimi jechac, bo dopracowalabym swoja prace przez ten czas i to jeszcze samochodem jada, bo pociagiem jednak nie chca, takze meczace to bedzie. a niech pobeda chlopy sami tzn jada jeszcze jacys specjalisci z nimi, takze 4 osoby w samochodzie w sumie... duze i wygodne auto, ale moze lepiej nie... jeszcze TZ i tata pojada z przodu a ja co... posrodku obcych osob z tylu na tak dlugo, nie bede sie mogla nikomu na kolanach polozyc
myslalam nad tym, ale chyba nie pojade jednak:/
zlotko wow 3 miesiące i 17 dni, no nie mogę dopiero były 4 A z tą pogodą to tak właśnie krakaj, będzie piękna
Teraz rozumiem, czemu nie jedziesz do Słowenii, no to dopieszczaj tą pracę powodzenia
Cytat:
W jakim wieku Wy dziewczyny jesteście wogóle? Jeśli mogę zapytać oczywiście..
SSR ciekawy nick...
olajka ja mam 27lat póki co A nick jak nick każdy dobry Co do załatwiania jeszcze to na pewno ustalcie już między sobą godzinę ślubu i awaryjną też, co by nie było, że Wasza już może być zajęta. Pomyślcie o podróży poślubnej i pomyślcie jaki chcecie budżet wydać i jakich świadków wybrać. A na resztęto macie czas
Cytat:
Czesc dziewczyny, można się dołączyć?
Ja październikowa, ale przyszłoroczna. Nasza data to 2.10.2010
Można jak najbardziej, zapraszamy srdecznie
Cytat:
zlotko butki superanckie, ale ten obcas Z moich doświadczeń wiem, że tego typu buty musząbyć baaaardzzoo dopasowane do nogi, bo jak miałam za duże ciut to mi ten pasek zlatywał, albo moja autosugestia to była, tego ne wiem, ale zawsze go nad piętą poprawiałam. Musisz przymierzyć i pochodzić, poskakać
Cytat:
pytanie ogolne: ja mam buty obcas5cm i tak sie zastanawiam czy nie martwicie sie tym ze zahaczycie obcasem o suknie, bo ja przez caly czas mam te obsesje

olajka w zalaczniku zaproszenie ale kiepsko wyszlo zdjecie bo telefonem robilam, zaproszenie stylizowane troche na retro zakupione w empiku, srodek sami drukujemy i wklejamy
judith ja będę miał buty na kaczuszce więc to żaden obcas, ale jak miałam obcasy to wszystkie kiecki czy to studniówka, bale czy wesela zahaczałam. Twoja obsesja jest realna, niestety w moim przypadku.
A to zaproszenie to super, jeszcze takiego nie widziałam
Cytat:
A właśnie o których godzinach dziewczyny bierzecie ślub? Ja się waham między 15 lub 16?
Ja mam ślub o 12:00, ale u mnie na śląsku to normalne Bywają nawet wcześniej, choć teraz coraz później młodzi robią.
Cytat:
j
Eleganckie te buciki, a kociaki przesłodkie

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 23:19   #480
zlotko855
Rozeznanie

judith - jest i tam marian faktycznie e prze kocur masz fajna zgraje w domu przynajmniej jest frajda jak ich obserwujesz jak cos robia sobie
ja wlasnie sie umylam i tez zaraz ide spac, czekam jeszcze na TZ az zje odnosnie przeprowadzki to trzymam kciuki, a wstawania tak wczas - to podziwiam

claris - no tak fakt bedziesz miec 24, ale teraz najmlodsza jestes
my zdecydowalismy sie na 14 wlasnie z racji tego, ze szybko robi sie ciemno, a ze gosci troche bedzie to zejdzie z zyczeniami i jeszcze z 20km mamy z kosciola na sale.

dziewczyny kiedy robicie sobie sesje w plenerze?
my w tygodniu po slubie, a wy jak?

no ja tez zmykam spac.
milej nocki dziewczyny

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość

zlotko wow 3 miesiące i 17 dni, no nie mogę dopiero były 4 A z tą pogodą to tak właśnie krakaj, będzie piękna
Teraz rozumiem, czemu nie jedziesz do Słowenii, no to dopieszczaj tą pracę powodzenia

zlotko butki superanckie, ale ten obcas Z moich doświadczeń wiem, że tego typu buty musząbyć baaaardzzoo dopasowane do nogi, bo jak miałam za duże ciut to mi ten pasek zlatywał, albo moja autosugestia to była, tego ne wiem, ale zawsze go nad piętą poprawiałam. Musisz przymierzyć i pochodzić, poskakać
SSR dokladnie o tym myslalam, ze niedawno mowilysmy tu, ze jeszcze 4 miesiace nam zostaly, a tu juz niemal 3
a pogoda bedzie naaajlepsza pod sloncem
ciesze sie, ze buty Ci sie podobaja, tylko wlasnie ten obcas...hmm jak przyjda to poskacze tam w sklepie, racja dzieki za rady bo przezylas to na wlasnej skorze
zapamietam, by bylo dobrze dopasowane, ok

no dobra i ide juz
dobranoc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości