|
|
#451 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe PM
Cytat:
![]() Co do spisania protokołu to pewnie w każdej parafii jest różne, ale u nas nie ma co się pokazywać wcześniej niż 3miechy przed ślubem. Raz, że musisz mieć zaświadczenie z USC o braku przeciwwskazań do zawarcia związku (no wiesz, że nie masz męża w ?Indonezji a drugiego na Rodos ), do tego wszystkie akty i nauki i poradnie. Tak myślę 2 miesiące wcześniej jest ok. Ja pójdę po 3 lipca do USC i jak tylko załatwię ten papier to uderzam do księdza, bo my obydwoje z jednej parafii i wszystkie akty mamy w kancelarii, które zresztą też trzeba wyciągać za opłatą - tak słyszałam.Cytat:
![]() Cytat:
mały szok a właściwie szoczek![]() O Ty już zaczynasz wędrówki w butkach, a ja swoich jeszcze nie mam. Ale się nie przejmuję kieckę też jako jedna z ostatnich wybierałam to myślę, że mam jeszcze czas ![]() Pokażę jak wydrukuję, na pewno obiecuję Mam własny projekt na papierze czerpanym więc go teraz nie majak pokazać. Cierpliwośi i będą![]() Cytat:
Pogoda październikowa będzie najładniejsza w całym roku i tego się trzymajmy A Ty czemu nie chcesz jechać i to jeszcze z TŻ JA bym jechała jak bym tylko miałą okazję Może jednak to przemyślisz?Ciekawe co u mysi?
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
olajka wcześniej nie chciało mi sie otworzyc zdjęcie z twoim zaproszeniem, ale teraz sie udało. Bardzo ładne i ciekawe.
zlotko855 jeszcze nie zdązyłan nawet zapytac a pani sama powiedział ze jak by była kiedys potrzeba zwiekszenia lub z mniejsze nia to jest to mozliwe. Ja sie włąsnie ucze, ale nie moge sie opanowac by tutaj nie wejsc. Jak tylko szukam sobie materiałów to zaglądam do was co nowego. Ciekawe co tam u mysia7a |
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Wstawiam obiecancane butki trosze nie wyrazne zdjęcia bo tel robione
|
|
|
|
#454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a pogoda w tym roku w pazdzierniku bedzie nadzwyczaj piekna, zobaczycie. jestem tego pewna!!! tamto co napisalam to tylko tak dla prownania![]() nie bardzo chce mi sie wlasnie z nimi jechac, bo dopracowalabym swoja prace przez ten czas i to jeszcze samochodem jada, bo pociagiem jednak nie chca, takze meczace to bedzie. a niech pobeda chlopy sami tzn jada jeszcze jacys specjalisci z nimi, takze 4 osoby w samochodzie w sumie... duze i wygodne auto, ale moze lepiej nie... jeszcze TZ i tata pojada z przodu a ja co... posrodku obcych osob z tylu na tak dlugo, nie bede sie mogla nikomu na kolanach polozyc myslalam nad tym, ale chyba nie pojade jednak:/ BEAMI ja tez tak mam, ze jak tylko jest okazja to zerkam na wizaz ![]() wlasnie tez sie zastanawiam co u mysi ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- no no no buciki pierwsza klasa, bardzo ladne teraz wiadomo, ze nie do slubu
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
BEAMI, super butki
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
zlotko855, hipka80 dziękuje
|
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja tez biore ślub w pierwszą sobote października
My w Polsce jesteśmy cały czas Może później się wyjedzie gdzies jeszcze Zaproszenia są z bordową wstążeczką, czyli tak jak na obrazku. Ostatnio nie widziałam tutaj Baji, bo kiedyś jak wpisałam model mojej sukni to mi jej post własnie wyskoczył, i tylko tu mogłam zobaczyć fotkę bo na necie nie wyszukiwało mi z innych stronek. W jakim wieku Wy dziewczyny jesteście wogóle? Jeśli mogę zapytać oczywiście.. ![]() Beami świetne buciki złotko fajny avatarek, taki wyluzowany hipka Twój nick mnie zawsze pozytywnie nastraja SSR ciekawy nick...
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, można się dołączyć?
![]() Ja październikowa, ale przyszłoroczna. Nasza data to 2.10.2010
|
|
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
to olajka tak jak ja i Ana***, fretka82, hipka80, LadySith, malenstwoKr, SSR slubujemy 3 pazdziernika. na pierwszej stronie jest nasz kalendarz, do ktorego dopisuje nas judith
![]() pozwole sobie odpowiedziec za SSR - baja czesto sie udziela na ogolnym forum o PM2009, to tutaj jest poswiecone tylko nam, pazdziernikowym PM takze jej tutaj nie ma. co do avatarka to uwielbiam ja no i nie lubie sie stresowac dlatego taki wyluzowany avatar i muzyka choc stres chyba i tak na dobre jest wpisany w moja psychike mimo wszystko![]() wpisalam w google nazwe Twojej sukienki i tez mi wyskoczyla stronka z wizazu tak baja ja ma, bardzo ladna suknia. ona slubuje przed Toba. na pewno pokaze zdjecia z wesela na forum, wiec popatrzysz sobie![]() kochane a mam do Was prosbe... przypadkiem znalazlam buty dzisiaj ale nie jestem do nich przekonana....czy ten paseczek trzyma dobrze stope? moze ktoras z Was ma doswiadczenie z takiego typu butami? nie bylo mojego rozmiaru, wiec dopiero przywioza i wtedy zmierze jak leza i czy sa wygodne, ale jakos boje sie tego paseczka na piecie. doradzcie prosze ![]() ich kolor to bardzo jasne zloto, tutaj sa troche ciemniejsze. witaj Claris jak przygotowania?photo.jpgphoto(2).jpgphoto(3).jpg
|
|
#460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale patrząc na nie muszą byc wygodne, moja siostra ma podobne jest znich mega zadowolona tylko granatowe. Takie chcesz do ślubu?
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
złotko jeśli chodzi o przygotowania to w sumie wszystko co ważne na prawie 1,5 roku przed mamy: sala na 120 osób, fotograf, kamerzystka, zespół. Aktualnie jesteśmy na etapie nauk przedmałżeńskich, wkrótce spotkanie indywidualne z babką z poradni rodzinnej
A takto zastój, bo co można jeszcze załatwić tyle czas naprzód? Wogóle chcieliśmy nasz ślub we wrześniu, ale zaraz po nowym roku 09' zarówno sala jak i zespół były już zajęte na całe wakacje i wrzesień, więc jest pierwszy wolny termin Achhh jak ja Wam zazdraszczam, że Wam tylko 3 mce zostały, oby pogoda dopisała Będę starała się Was nadrobić
|
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Claris zobaczysz jak ci szybciutko zleci ten czas.
|
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
BEAMI wlasnie nie wiem czy wygodne bo te na sklepie byly duzo za duze, wiec czekam na dobry rozmiar i wtedy zmierze i pochodze w nich. obcas w rzeczywistosci jest nizszy tu jakis wysoki wyszedl, ale nie wiem ile ma cm, moze tak z 9cm, ale sa na koturnie wiec obcas jakby sie zmniejsza. spodobaly mi sie i pomyslalam ze moglyby byc do slubu, moze kupie na poprawiny w tych kolorach sukienke to by byly od razu na 2 dni.... no i taki kolor, ze moze pozniej jak cos to beda do czegos innego. sama wlasnie nie wiem.
claris - rozumiem Twoj bol zwiazany z rezerwacja... my jak rezerwowalismy sale 2 lata wczesniej to cale wakacje byly zajete i wrzesien, tylko wlasnie najwczesniej 3.10 byl wolny, czyli tak jak u Ciebie. to te podstawowe rzeczy juz macie fajnie, ze juz teraz tez zalatwiacie nauki i poradnie rowniez, bo pozniej bedzie mniej spraw.
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak, sama nie wiem kiedy zleciało te 150 dni od zaręczyn
![]() Dziewczyny a może macie jakieś pomysły co jeszcze warto załatwić już teraz, zeby później mieć to z głowy, może macie coś takiego, co załatwiałyście później i żałowałyście, że nie zrobiłyście tego wcześniej? ![]() edit: złotko to widzę też się naczekałaś Szybko minęło?
Edytowane przez Claris Czas edycji: 2009-06-16 o 20:57 |
|
|
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
Claris, olajka dopisalam was do kalendarza
![]() BEAMI buty swietne, zlotko co za obcas do slubu? ja nie pomoge bo mialam wypadek i nie moge chodzic w wysokich i najchetniej pomykam w plaskich czarnych butach z delikatnym szpicem bo do pracy chodze zazwyczaj w garniturowych spodniach i takie plaskie mi najbardziej pasuja do caloksztaltu; takich z paseczkeim nigdy nie mialam, z otwartym palcem tez za bardzo nie moge nosic...........ok widze ze w miedzyczasie napisalas posta i odpowiedzialas na moje pytaniepytanie ogolne: ja mam buty obcas5cm i tak sie zastanawiam czy nie martwicie sie tym ze zahaczycie obcasem o suknie, bo ja przez caly czas mam te obsesje olajka w zalaczniku zaproszenie ale kiepsko wyszlo zdjecie bo telefonem robilam, zaproszenie stylizowane troche na retro zakupione w empiku, srodek sami drukujemy i wklejamy Claris ja do teraz zaluje ze nauk [juz mamy] i poradni [nadal brak] nie zalatwilismy duzo wczesniej jestem przerazona tym ze tak czas leci, jezeli chodzi o nas to boje sie bo moj tz co dwa tygodnie lata na zajecia i nie ma go prawie w domu, oczywiscie na wszystko jest czas a boje sie ze z czyms sie nie wyrobimy dostalam dzisiaj smsa ze sklepu z bydgoszczy ze moje buty przyszly tz jak wroci z konferencji to je odbierze bo ja nie mam jak pracujac w poznaniu
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-06-16 o 21:05 |
|
|
|
#466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, chyba ze chodzisz na codzień w takich mniejwięcej wysokościach to napewno. a paseczek powinien trzymac nóżke. Ja to kupuje najwyżej 5 cm, bo ja tak na codzień to własnie chodze na płaskim.judith8 bardzo ciewkawe zaproszonka, nawet sie stakimi nie spotkałam Edytowane przez BEAMI Czas edycji: 2009-06-16 o 21:38 |
|
|
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
claris - no tak naczekalam sie... dokladnie na pazdziernik bedzie 20 miesiecy jak sie zareczylismy i termin z lokalu, gdzie chcielismy miec wesele byl wlasnie na 3.10 najwczesniej. ale teraz jeszcze tylko ponad 3 miesiace, takze leci czas
Ty tez troche poczekasz, ale tak jak BEAMI pisze szybko Ci zleci. dobrze licze, ze zareczyny odbyly sie w lutym? jesli tak to tak jak u mnie jesli chodzi o sprawy do zalatwienie wczesniej to nie mam pomyslu co dopisac do Twojej listy. chyba wszytsko co najwazniejsze juz macie zarezerwowane. aaaa chyba, ze kosciol (jesli biezecie slub koscielny), czasami ksieza rok wczesniej robia z tym problem, ale czasami bez problemu zapisuja mloda pare na wybrana godzine. mysmy u naszego ksiedza byli pol roku wczesniej. judith no wlasnie obawiam sie tego ze ten pasek nie bedzie trzymal piety i sie zabije na tym obcasie w drodze do oltarza, choc tak jak pisalam jest on wydaje mi sie z 2cm nizszy z rzeczywistosci, tutaj wyszedl jakos dlugo wiem juz ze siostra BEAMI jest zadwolona z tego typu butow, ale ja nie mialam tez z takimi do czynienia, bo na co dzien wole luzniejszy styl chyba zaczne chodzic w wysokich butach zeby nogi przyzwyczaic![]() judith a zaproszonka Twoje tez super, czemu sie nie chwalilas wczesniej ty ty
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Zlotko, ja takich paskow na piete nie lubie bo mi "klapią" ale to kwestia gustu chyba
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
złotko zaręczyny były 20.12.2008., a zaraz po nowym roku i "oficjalnych" zaręczynach zaczęliśmy węszyć
A właśnie o których godzinach dziewczyny bierzecie ślub? Ja się waham między 15 lub 16?
|
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
jak to mawiala reba z powiesci kinga 'reka mistrza' [polecam goraco na marginesie] oj niedobry ty, niedobry
![]() nie chwalilam sie bo jakos zrobienie zdjecia telefonem potem zgranie na laptopa...len jestem smierdzacy ![]() co do butow to jak na codzien nie nosisz to zacznij jak najszybciej przyzwyczajac noge bo taka roznica bedzie odczuwalna dla stopy, wprawdzie zawsze mozesz miec buty na zmiane ale nie powinny bardzo roznic sie obcasem od tych wybranych butow bo bedziesz deptac suknie grunt to by byly dobrze wywarzone, ja mam 9cm buty kupione w aldo na wielkie wyjscia do malej czarnej i sa super wywarzone wiec od swieta sie poswiecam i je zakladam - w ramach bonusu zdjecie pyzy i lucki - w chwile potem ratowalam buty Claris my mamy na 16.00
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-06-16 o 22:04 |
|
|
|
#471 | |
|
Rozeznanie
|
wiecie co NIE WIEM co zrobic... przespie sie z tym
i tak jeszcze tych butow nie ma w sklepie... jest jeszcze cos co dziala na ich plus... nigdzie nie moge znalesc na mnie rozmiaru, bo zawsze sa za duze, a te sa dobre (mierzylam moj rozmiar tylko w innym kolorze) zawsze mialam 35 a teraz jakos sa za duze - szaleja z ta numeracja, bez przesady 34 to chyba komunijne bym musiala kupicBEAMI wlasnie jak cos (jak trzeba ) to chodze w 5 cm obcasach a te sa wieksze, wiec mysle, ze dalabym rade, ale reki sobie nie dam uciac BEAMI a te Twoje czarne, ktore kupilas tez sa wysokie, nie?anjadka no wlasnie kwestia gustu a przede wszystkim wogody. bardzo mi sie one podobaja i gdyby nie ta pieta tylko inne zapiecie bylabym przekonana i do tego chyba dobry rozmiar a z tym ciezko u mnie w tego typu butach, wszytskie slubne ktore znalazlam na checiach mierzenia sie konczylo, bo jak juz znalazlam cos fajnego to nie bylo rozmiaru, ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
a Twoje sa bardzo ladne i ten obcas wysoki aczkolwiek szerszy, wiec na pewno bardzo stabilny. no a kocurki oczywiscie zweszyly cos nowego na podlodze, wiec sie zainteresowaly ![]() claris a my mamy na 14.00 juz msze
|
|
|
#472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zlotko buty sa mega stabilne a kotki, kotki zaraz zaczely sprawdzac czy to mozna zjesc
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-06-16 o 22:13 |
|
|
|
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
a no to ja tez
mam 24 latajudith a kociaki sa kochane... i widac ze bardzo wszystkiego ciekawe dobrze ze uratowalas buty a mlode sa te kociaki, ze tak lubia jeszcze wszystko jesc? jak sie miewa ten rudy kociak? on wygladal na takiego powaznegi i rozwaznego
Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-06-16 o 22:16 |
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
14. , 16. wow jaki rozrzut
![]() Ja mam rocznikowo 23 lata (ur. w grudniu) |
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
czyli nie bardzo Ci pomoglysmy
![]() u mnie w regionie robi sie zazwyczaj wczesnie wesela, juz nie mowie o tych typowo goralskich, ktore nie wiem czemu zaczynaja sie o 11 ![]() p.s. jak narazie jestes najmlodsza... aha gabryna chyba pisala ze ma 22 lata
|
|
#476 |
|
Rozeznanie
|
zlotko te ze zdjecia to maja tak z dwa lata, ale mam w sumie szesc kotow (3 kotki i 3 kocury) i taka banda rozbrabiakow; rudy marian spi teraz i ma generalnie swiat w nosie, nie spal jak robilam zdjecie zaproszenia - jak otworzysz je to po lewej widac swiecace oczka mariana
![]() Claris ja mam 16.00, bo tz stwierdzil ze wczesniej to nie ma sensu a pozneij to ja nie chcialam bo sie ciemno robi wczesniej w pazdziernikuuciekam bo musze wstac jak zwykle o 4.15 zeby byc w pracy na 7.30 i tak do 17.30 popracowac a potem na pociag i bede w domu tak o 19.30; mam nadzieje ze wypali z przeprowadzka do poznania jakos w przyszlym roku bo juz czuje sie zmeczona dojazdami (to juz okolo 5 lat tak sie woze buziaki
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-06-16 o 22:25 |
|
|
|
#477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najmłodsza? W roku ślubu będę miała tyle lat co Ty Cytat:
|
||
|
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
ide
do jutra
|
#479 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Fajne
![]() Cytat:
A z tą pogodą to tak właśnie krakaj, będzie piękna ![]() Teraz rozumiem, czemu nie jedziesz do Słowenii, no to dopieszczaj tą pracę powodzenia ![]() Cytat:
A nick jak nick każdy dobry Co do załatwiania jeszcze to na pewno ustalcie już między sobą godzinę ślubu i awaryjną też, co by nie było, że Wasza już może być zajęta. Pomyślcie o podróży poślubnej i pomyślcie jaki chcecie budżet wydać i jakich świadków wybrać. A na resztęto macie czas![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z moich doświadczeń wiem, że tego typu buty musząbyć baaaardzzoo dopasowane do nogi, bo jak miałam za duże ciut to mi ten pasek zlatywał, albo moja autosugestia to była, tego ne wiem, ale zawsze go nad piętą poprawiałam. Musisz przymierzyć i pochodzić, poskakać![]() Cytat:
A to zaproszenie to super, jeszcze takiego nie widziałam Cytat:
Cytat:
|
|
#480 | |
|
Rozeznanie
|
judith - jest i tam marian faktycznie
e prze kocur masz fajna zgraje w domu przynajmniej jest frajda jak ich obserwujesz jak cos robia sobie![]() ja wlasnie sie umylam i tez zaraz ide spac, czekam jeszcze na TZ az zje odnosnie przeprowadzki to trzymam kciuki, a wstawania tak wczas - to podziwiam![]() claris - no tak fakt bedziesz miec 24, ale teraz najmlodsza jestes ![]() my zdecydowalismy sie na 14 wlasnie z racji tego, ze szybko robi sie ciemno, a ze gosci troche bedzie to zejdzie z zyczeniami i jeszcze z 20km mamy z kosciola na sale. dziewczyny kiedy robicie sobie sesje w plenerze? my w tygodniu po slubie, a wy jak? no ja tez zmykam spac. milej nocki dziewczyny ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() a pogoda bedzie naaajlepsza pod sloncem ![]() ciesze sie, ze buty Ci sie podobaja, tylko wlasnie ten obcas...hmm jak przyjda to poskacze tam w sklepie, racja dzieki za rady bo przezylas to na wlasnej skorze![]() zapamietam, by bylo dobrze dopasowane, ok no dobra i ide juz ![]() dobranoc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

No i nie wiem co teraz zrobimy. Kupilismy troche więcej tych zaproszen, kilika do wpisania nazwisk w razie właśnie pomyłki, bo tak to wszystkie z personalizacją.
a kolejne soboty pazdziernika byly cieple i sloneczne

A takto zastój, bo co można jeszcze załatwić tyle czas naprzód? Wogóle chcieliśmy nasz ślub we wrześniu, ale zaraz po nowym roku 09' zarówno sala jak i zespół były już zajęte na całe wakacje i wrzesień, więc jest pierwszy wolny termin

tz jak wroci z konferencji to je odbierze bo ja nie mam jak pracujac w poznaniu