Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-16, 20:31   #4141
Olunia1989
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
a 2 dni temu zrobiłam sobie arkusz w excelu który mi policzył, że jak wezmę 24tysiące kredytu przez 4 lata to w momencie gdy powinnam rozpoczynać spłatę to będę miałą 42387zł ;]

hmmm... teraz tak patrzę że chyba te moje wyliczenia były złe i jednak bardziej ufam excelowi;]
e no to całkiem sympaycznie
ten kredyt to naprawde nie jest gkupie rozwiazanie. jesli juz ktos chce wydawac pieniadze na bieżąco, to naprawde może podratować miesieczny budżet

ekhm..

.no !
Olunia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 20:34   #4142
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Huluś, a jaki masz %?
ja na razie przez wakacje zarobie jakies 70 zl XDD
i jak tylko gielda sie poprawi pakuje nw fundusz, nie ma przepros, tylko tam mozna duzo zyskac, a przeciez kupuje sie jak jest tanio prawdo ?
[fundusz podwyzszonego ryzyka, nie calkowicie niebezpieczny ;p]
mialam taki przez jakies 4/5 lat i z 1800 zrobilo mi sie 2400 [byloby wiecej ale gielda sie zaczela wlasnie wtedy lamac, a ja wlasniew wtedy skonczylam 18 lat]

lokata bankowa to tylko zarobi tyle, by nie stracic na inflacji.

Nija, a ja naprawde Ci sie dziwie, ze nie chcesz pracowac w sklepie spozywczym.
gdybym ja teraz miala okazje za okolo tysiac miesiecznie ani chwili bym sie nie zastanawiala - i bylabym przygotowana na ostra charowke.
troche dziwne dla mnie jest to, ze nie masz kasy a i tak wybrzydzasz :P

ja jesli skoncz studia i nie bede miec pracy jestem w stanie isc nawet na kase w tesco zeby zarobic cokolwiek. zycie uczy pokory.

hmm, no tak, nie wydalas na glupoty, ale ja i tak wolalabym juz olac ta szkole policealna, a zbierac kase, naprawde
no bo mimo wszystko studia sa wazniejsze od szkoly policealnej, a i bez tej szkoly mozna pracowac w "takim" zawodzie po 2-3 dniach szkolenia.

Olunia, ja bardzo lubie moj kredyt
zreszta czytalam tez nie warto wplacac calosci od razu, bo lepiej dalej inwestowac bo oprocentowanie nawet na glupiej lokacie jest wyzsze niz kredytu :P

i tam tez polecali wpakowanie tego w fundusz [troche w cos pewnego i troche ryzykownego] :P
im sie wiecej ryzykuje tym wiecej mzona zarobic [lub stracic]

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2009-06-16 o 20:40
ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 20:41   #4143
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Olunia1989 Pokaż wiadomość
sprawa pierwsza - cuś pod prostownice ;]
poszłam dziś na chwilę do rossmana i jednak zakupiłam to, o czym myślałam już wcześniej, a mianowicie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mperatury.html
nie mialam jeszcze okazji yprobowac [ale zapewne zrobie to jakoś jutro ]
z tego co wiem, całkiem dobre, tylk trzeba psikać z dalszej odległości, żeby nie zrobić sobie mokrych włosów.
ogólnie- ja zawsze mialam spray i dla mnie to chyba najwygodniejsza forma
wiem, od zaufanej fryzjerki, że super jest: http://www.allegro.pl/item658857056_chi_biosilk _jedwab_do_wlosow_15_ml_o ryginalny.html
[przepraszam za lik do allegro, to nie reklama ;/]
jest wersja w spray'u bardzo dobry, tylko trzeba uważać z ilościa, bo do biosilka włosy lubią sie przyzwyczaić. jeśli dove mi się nie spodoba, albo bede chciała spróbować czegoś innego to kupię, w sumie chyba cos ponad 3 zł za sztukę [to malutkie opakowanie] starcza na długo
a jeśli wyjdzie korzysniej cenowo to można zamówić kilka tych małych

ale nie odpisałaś mi- to Ty masz tą prostownicę remingtona?
bo już sie pogubiłam .. jak sie sprawuje?

sprawa druga: jeśli pytasz o samą matme i fizyke to:
*matma rok
*fizyka semestr

a o które przedmioty więcej Ci chodzi? ten semestr czyy..?
tu masz nazwy przedmiotów i l. godzin:
http://www.wis.pk.edu.pl/modules.php?name=nauka&fi le=index&func=program
Dziekuje za rozpiske przedmiotow caly czas sie zastanawiam czy isc na PG i na co

Co do biosilka to slyszalam ze jest bardzo dobry, ale ja wlasnie nie wiem jak taka mala buteleczka moze starczyc na miesiac lub dluzej kurcze chyba bym nie umiala tego uzywac
napisz jak sprey sie bedzie sprawowal a co mialas wczesniej bo tez mi nie odpisalas :P

No a ja Ci przeciez odpisalam ze to nie ja mialam prostownice Remingtona

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Nija, ale nie zapminajmy ejszcze, ze samochod trzeba karmic.. paliwo kosztuje tez i jego utrzymanie rowniez
Dokladnie, ja naprawde nie wyobrazam sobie jezdzenia chocby po trojmiescie samochodem, przeciez kupowanie co rusz paliwa by zabilo moj budzet, no i ubezpieczenie tego samochodu naprawde wole wydac 50 zl miesiecznie na bilet miejski i miec spokoj
A przeciez Nija od twojej miejscowości do Katowic jest chyba spory kawalek drogi wiec mysle ze drogo by wyszlo codzienne dojezdzanie, nie wiem czy by przypadkiem nie bylo drozej niz wynajecie pokoju

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 20:51   #4144
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

A kredyt studencki jest dla każdego czy trzeba mieć określone dochody?

Vill, na takich funduszach różnie bywa. Rodzice mi wpłacili część kasy na jedno takie konto i w najgorszym czasie z 15tys zrobiło się 3 teraz, co prawda troszkę wrosło, ale musi trochę minąć zanim odzyskam to, co straciłam
Stary 2009-06-16, 20:54   #4145
Olunia1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Dziekuje za rozpiske przedmiotow caly czas sie zastanawiam czy isc na PG i na co

Co do biosilka to slyszalam ze jest bardzo dobry, ale ja wlasnie nie wiem jak taka mala buteleczka moze starczyc na miesiac lub dluzej kurcze chyba bym nie umiala tego uzywac
napisz jak sprey sie bedzie sprawowal a co mialas wczesniej bo tez mi nie odpisalas :P

No a ja Ci przeciez odpisalam ze to nie ja mialam prostownice Remingtona

nie ma sprawy

to ja już nie wiem kto o tej prostownicy mi odpisał

skleroze mam jakas :P
a wcześniej pod prostownice mialam też spray - Toni&Guy. dostałam od siostry, kupowała w irl.

a biosilk.. hm, wierze że i ten by na tyle starczył miałam kiedys taki malutki ale zwyklą odzywke biosilkowa. efekt super
włosy byly naprawde jak jedwab.
wystarczy jedna, dwie kropelki, rozcierasz w dloniach i na włosy [ja brałam na koncowki tylko]. z czasem uczysz sie nie przesadzić

Villlll, jak to mówią jest ryzyko - jest zabawa :P:P:P można sie dorbić ale i stracić..

ekhm..

.no !
Stary 2009-06-16, 20:56   #4146
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
Huluś, a jaki masz %?
ja na razie przez wakacje zarobie jakies 70 zl XDD
i jak tylko gielda sie poprawi pakuje nw fundusz, nie ma przepros, tylko tam mozna duzo zyskac, a przeciez kupuje sie jak jest tanio prawdo ?
[fundusz podwyzszonego ryzyka, nie calkowicie niebezpieczny ;p]
mialam taki przez jakies 4/5 lat i z 1800 zrobilo mi sie 2400 [byloby wiecej ale gielda sie zaczela wlasnie wtedy lamac, a ja wlasniew wtedy skonczylam 18 lat]

lokata bankowa to tylko zarobi tyle, by nie stracic na inflacji.

pracowac w "takim" zawodzie po 2-3 dniach szkolenia.

Olunia, ja bardzo lubie moj kredyt
zreszta czytalam tez nie warto wplacac calosci od razu, bo lepiej dalej inwestowac bo oprocentowanie nawet na glupiej lokacie jest wyzsze niz kredytu :P

i tam tez polecali wpakowanie tego w fundusz [troche w cos pewnego i troche ryzykownego] :P
im sie wiecej ryzykuje tym wiecej mzona zarobic [lub stracic]

narazie nei ma co rozważać co będzie jak skończymy studia, pożyjemy zobaczymy czy bardziej będzie się opłacało inwestować czy robić coś innego

obliczałam to przy oprocentowaniu chyba 3,75% albo 4,5% nie pamoętam, jak chcesz to mogę Ci to wysłąć to sobie przeanalizujesz co i jak
Cytat:
Napisane przez Tesiaczek Pokaż wiadomość
trzeba mieć określone dochody ale to jest rzędu do 2000zł na osobę wiec spokojnie się dostaje;p
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 21:00   #4147
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:

Vill, na takich funduszach różnie bywa. Rodzice mi wpłacili część kasy na jedno takie konto i w najgorszym czasie z 15tys zrobiło się 3 teraz, co prawda troszkę wrosło, ale musi trochę minąć zanim odzyskam to, co straciłam
ponizej 2 tys na glowe w rodzinie.
trzeba miec tez poreczycieli, ale moja mama wystarczyla jako jeden poreczyciel - na szczescie [zarabia jakies niecale 3 tys netto]

ale ja licze sie z tym
najwyzej bede sie pytac mojej kumpeli bo ona ma straszna intuicje gieldowa
jednak wiem ze w dlugim okresie czasu to najbardziej oplacalne, chce teraz wplacic na 2/3 lata, jak ebdziemy wychodzic z kryzysu [po bessie nastepuje hossa]
i bede trzymac az do sredniego cyklu koniunkturalnego
bo bardzo malo prawdopodobne ze po kryzysie zaraz zrobi sie nastepny kryzys

no coz.

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2009-06-16 o 21:03
Stary 2009-06-16, 21:05   #4148
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Nija, a ja naprawde Ci sie dziwie, ze nie chcesz pracowac w sklepie spozywczym.
gdybym ja teraz miala okazje za okolo tysiac miesiecznie ani chwili bym sie nie zastanawiala - i bylabym przygotowana na ostra charowke.
troche dziwne dla mnie jest to, ze nie masz kasy a i tak wybrzydzasz :P

ja jesli skoncz studia i nie bede miec pracy jestem w stanie isc nawet na kase w tesco zeby zarobic cokolwiek. zycie uczy pokory.

hmm, no tak, nie wydalas na glupoty, ale ja i tak wolalabym juz olac ta szkole policealna, a zbierac kase, naprawde
no bo mimo wszystko studia sa wazniejsze od szkoly policealnej, a i bez tej szkoly mozna pracowac w "takim" zawodzie po 2-3 dniach szkolenia.
Mówisz tak jakby brali każdego chętnego, a tak nie jest. Moja "znajoma" (z widzenia i "cześć") stara się znaleźć pracę w spożywczaku gdzieś bliżej bo pracuje w Gliwicach w Biedronce i ciężko jej przy trójce dzieci dojeżdżać godzinę w jedną stronę, ale na razie jej się nie udało.
Udało mi się po znajomości w zeszłym roku, tyle. O tych spożywczakach napisałam ot tak sobie, bez zastanowienia.

(...)

Mogę siedzieć na kasie w Tesco, bo tam potrącaliby mi tylko za moje własne błędy, a nie za to, że ktoś coś ukradł czy że zepsuł się ser.

Cytat:
Dokladnie, ja naprawde nie wyobrazam sobie jezdzenia chocby po trojmiescie samochodem, przeciez kupowanie co rusz paliwa by zabilo moj budzet, no i ubezpieczenie tego samochodu naprawde wole wydac 50 zl miesiecznie na bilet miejski i miec spokoj
A przeciez Nija od twojej miejscowości do Katowic jest chyba spory kawalek drogi wiec mysle ze drogo by wyszlo codzienne dojezdzanie, nie wiem czy by przypadkiem nie bylo drozej niz wynajecie pokoju

Ja też nie wyobrażam sobie jeżdżenia samochodem np. po Katowicach. Bez sensu, są tramwaje, autobusy, można wszędzie dojechać.
Ale ja nie chcę dojeżdżać codziennie do Katowic

Myślałam tylko o dojeżdżaniu na studia do Katowic 2 razy w miesiącu na zaoczne. No i pisałam, że samochód przydałby mi się, jakbym pracowała w którymś z CH w Rybniku. Jakbym miała na pierwszą zmianę jechałabym autobusem, ale już wracając z pracy po 21 byłabym skazana na własny samochód, bo nie mam autobusu.
No i chciałabym czasem gdzieś wyjść ze znajomymi, na misto czy do kina, ale nie mogę, bo nie mam jak wrócić. Wszyscy mieszkają w jakimś normalnym miejscu, gdzie wrócą sobie spokojnie o północy albo nawet nocnym autobusem o 2, tylko ja muszę mieszkać wśród łąk i pól Czemu moi dziadkowie wybrali to miejsce na wybudowanie domu

EDIT: Wśród łąk i pól odcięta od świata. Jak byłam z koleżanką na dyskotece czy w kinie to wcześniej umawiałyśmy się, że mnie odwiezie i płaciłam jej za benzynę. Ale głupio mi ciągle uzależniać swoje wyjście gdzieś od tego, czy ktoś mnie odwiezie do domu i potem liczyć na tą osobę...

Edytowane przez Nija_
Czas edycji: 2009-06-16 o 22:34
Nija_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 21:18   #4149
tamia
Zadomowienie

Cytat:
wrzesień to fajny miesiąc prawda?
wrzesien to suuuper miesiac!! mam wtedy urodziny

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Sprawdziłam ofertę filii i nic mi się tam nie podoba. Nie ma w ogóle ani zarządzania ani gospodarki przestrzennej.
Może jeszcze zobaczę co mają na politechnice (), tam mogłabym dojeżdżać. No i teraz w szkole policealnej miałam zajęcia w budynku politechniki i panuje tam bardzo fajna atmosfera

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Te 500zł to więcej niż połowa miesięcznej pensji mojej mamy, więc jak patrzę na te pieniądze, to naprawdę nie potrafię wydać ich na głupi pokój.
Mam sprzeczne myśli. Z jednej strony chcę się uczyć, studiować w innym mieście itd., ale jak sobie pomyślę, ile to kosztuje, to mi się odechciewa. Załóżmy, że znajdę pracę na cały etat za 1000zł miesięczne. 500 pokój, ok. 300 (250-360) studia. A gdzie jedzenie, jakieś kosmetyki (nie cienie Diora, ale podstawowe - krem, żel do mycia twarzy, tonik, itd.), bilet miesięczny, książki, kserówki na uczelnię, jakieś wyjście do kina. Mimo, że będę zarabiać, to ciągle będę potrzebować pieniędzy od rodziców/babci. A jeżeli dojdzie do sytuacji, że naprawdę nie będą mogli mi dać ani grosza, to co wtedy zrobię? Nie zapłacę za uczelnię czy nie kupię jedzenia?

Pomaluję mój pokój na jakiś fajny kolor, zrobię tu małe przemeblowanie i może nie wpadnę w depresję, że zostanę na kolejny rok w domu

---

Zaliczysz
Cytat:
Ale ja przecież i tak chciałam iść na studia zaoczne, to nie jest dla mnie problem. Student dzienny jest mniej dyspozycyjny niż zaoczny, myślę, że pracodawca chętniej zatrudni kogoś dyspozycyjnego od pon do pt.
Jakbym studiowała dziennie, to odpada 300zł za szkołę, ale dalej zostaje pokój, jedzenie, bilet itd. Z samych weekendowych zajęć 800-900zł? Chyba nie odważyłabym się zaryzykować, że będę w stanie tyle zarobić

Wzięła pożyczkę, bo myśli, że jak się nie wyprowadzę i nie pójdę na studia to wpadnę w depresję/rzucę się z mostu/podetnę sobie żyły. Bo przez ten rok ciągle o tym myślałam, cieszyłam się, mówiłam jak to będzie fajnie jak pójdę na studia itd. Mama widziała, jak bardzo cieszę się na tę zmianę.

A w obecnej sytuacji JA wcale nie chcę, żebyśmy się zapożyczali i tyle ryzykowali dla mojego kaprysu studiów w innym mieście. Przecież jestem dorosła i widzę pewne rzeczy

No i zaś się poryczałam, przez Was!

Nija, bylam w takiej samej pozycji jak ty rok temu, tzn we wrzesniu rok temu.. i wiesz co, zebym chociaz miesiac dluzej zostala w mojej miescinie , chyba mialabym samobojcze mysli..
jednak zobacz.
juz w liceum postanowilam, ze nie zostane w moim miescie tylko wyjade gdzies w swiat bo swiat sam do mnie do tej dziury nie przyjedzie. kwestia byl tylko wybor miasta do ktorego chce wyjechac. wybralam gdansk, z roznych wzgledow.ale to nie wazne.od poczatku wiedzialam ze rodzice nie beda mi pomagac, bo nie beda mieli jak. nie oczekiwalam tego i szczerze mowiac nie chcialam. skoro juz wyjechalam "na swoje" i pracuje i zarabiam, ucze sie zaocznie.
mama sie wahala tylko dlatego, ze wlasnie bala sie ze nbie bedzie mogla mi pomoc i bedzie mi tu zle. poczatki zawsze sa trudne fakt. musisz sie zapoznac z otoczeniem itp. ja sobie jakos poradzilam. na poczatku roznosilam gazety, potem pracowalam w sklepie miesnym, potem bylam hostessa, kelnerka, asystentka, pracowalam w agencji reklamowej, bylam tancerka .. widzisz nie wszystko sie udawalo id samego poczatku. wiele razy brakowalo mi kasy chocby na bilety. glodna jako tak nie chodzilam, bo zawsze cos mialam zamrozonego od mamy wlasnie, bo tyle mogla mi zrobic. zarobki mialam niespecjalnie duze. za mieszkanie (pol pokoju) place 500 zl.
kiedy zarabialam 800 zl to nie bylo latwo, fakt. ale wiesz co jestem z siebie zadowolona, ze przez to wszysko przeszlam, zylam wlasnym zyciem, na swoj koszt. dopiero wtedy naprawde wiesz jak to jest.
Nija, sluchaj to twoje zycie, proste ze przezyjesz je jak bedziesz chciala, jednak powiem ci ze korzystaj poki masz okazje i mlodosc.. bo znam kilku takich moich wujkow, co odkladali plany na 'za rok' i tak minelo 10 lat i juz za pozno bylo.
wiemy, ze chcesz studiowac i nie pozwol zeby cos ci stanelo na przeszkodzie. 1 rok sie przemeczysz, na 2 dostaniesz stypendium. i jakos sie wszystko potoczy!
3mam kciuki

jeszcze jest jasno
a ja powalam was na pysk.. !
tamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 21:23   #4150
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz tak jakby brali każdego chętnego, a tak nie jest. Moja "znajoma" (z widzenia i "cześć") stara się znaleźć pracę w spożywczaku gdzieś bliżej bo pracuje w Gliwicach w Biedronce i ciężko jej przy trójce dzieci dojeżdżać godzinę w jedną stronę, ale na razie jej się nie udało.
Udało mi się po znajomości w zeszłym roku, tyle. O tych spożywczakach napisałam ot tak sobie, bez zastanowienia.

(...)

Mogę siedzieć na kasie w Tesco, bo tam potrącaliby mi tylko za moje własne błędy, a nie za to, że ktoś coś ukradł czy że zepsuł się ser.
no tak wiem, mowilam o sytuacji gdzie juz mialabym ta prace, bo wiem jak trudno znalezc glupie miejsce w pokoju, prace tez [nie odpowiadaja na aplikacje czesto ^^ ]
wiem.
[wlasnie, znowu jestem umowiona na ogladanie miejsc w mieszkaniach, dwoch! w czwartek, trzymajce kciuki postawie Wam wodke jak oglosza ze mnie chca! ]

a co do tesco, na kasie nie jestes odpowiedzialna za braki w kasie
znaczy jesli masz umowe o prace - nie jestes.
musisz tylko napisac oswiadczenie dlaczego "spowodowalas" niedobor/nadmiar w kasie
moja kolezanka [2 razy starsza] przyjela raz falszywa dyche, niechcacy, i nic jej nie zrobili.
w ogole w moim Tesco jest taka swietna atmosfera, ze juz sie ciesze ze od nastepnego tygodnia prawdopodobnie tam wroce

tamia, podziwiam Cie, lubie takich ludzi jak Ty - ktorzy wiedza czego chca od zycia.
moze dlatego ze sama staram sie taka byc:P

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2009-06-16 o 21:26
Stary 2009-06-16, 21:25   #4151
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

tamia

Nija bierz przykład z tamii! Zuch dziewczyna i sobie poradziła świetnie!

Vill ja się będę dopominać o tą wódke

Edytowane przez HulaGirl
Czas edycji: 2009-06-16 o 21:27
Stary 2009-06-16, 21:30   #4152
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Cytat:
trzeba mieć określone dochody ale to jest rzędu do 2000zł na osobę wiec spokojnie się dostaje;p
u mnie w sumie nie wiem ile jest, ale w dochód wliczałby się też mój brat, pracuje w W-wie, więc zarobi trochę, ale zameldowany jest z nami.

Muszę się zabrać w końcu za naukę tego biomedu:/
I jutro rano chyba pojadę sobie na zakupy, bo rodzice nie wiedzą, że mam sesję (zaczęło by się, a napisałaś wszystko, a co dostałaś, a dlaczego nie lepiej itd.), więc codziennie wychodzę coś załatwić, a to do biblioteki, to do sklepu
Stary 2009-06-16, 21:36   #4153
Olunia1989
Zadomowienie

Cytat:
tamia, podziwiam Cie, lubie takich ludzi jak Ty - ktorzy wiedza czego chca od zycia.
moze dlatego ze sama staram sie taka byc:P
dokładnie tamia jestes niesamowita!

Hula, lele to co z tymi zdjęciami?

ekhm..

.no !
Stary 2009-06-16, 21:37   #4154
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:

Hula, lele to co z tymi zdjęciami?

jeszcze nie mam
tzn. mam 2 ale jak jestem sama i czekam na 2 co mi zrobiła mama TŻta i na tych zdjęciach jesteśmy razem
w weekend powinnam je mieć to Wam pokaże
Stary 2009-06-16, 21:41   #4155
Olunia1989
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze nie mam
tzn. mam 2 ale jak jestem sama i czekam na 2 co mi zrobiła mama TŻta i na tych zdjęciach jesteśmy razem
w weekend powinnam je mieć to Wam pokaże
najważniejsze to zobaczyć Cię w sukience itd wieć pokazuj :P
a w weekend dasz wiecej jak bedziesz chciała

ekhm..

.no !
Stary 2009-06-16, 21:42   #4156
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
najważniejsze to zobaczyć Cię w sukience itd wieć pokazuj :P
a w weekend dasz wiecej jak bedziesz chciała
juuutro;p
bo dzisiaj jestem cała w stresie przed egzaminem
Stary 2009-06-16, 21:42   #4157

Miałam pojechać do babci, bo już skończyłam zajęcia, jutro mam wolne. W ogóle chciałam do niej pojechać i pouczyć się, bo zmiana otoczenia w nauce mi sprzyja.

I pojechałam, tata mnie odwiózł.

Nawet nie wiem, jak mam to napisać, bo mogłabym tu wypuścić potoki słów na kilkadziesiąt linijek.

Jestem z powrotem w domu.
Moja ciotka jest nienormalna. I nie piszę tego, bo mnie denerwuje i rzucam jakikolwiek wyraz. Kiedyś była fajna, oczywiście choleryczka (ale to akurat cecha charakterystyczna mojej rodziny), ale miła i ogólnie równa kobitka.

A teraz coś jej się stało. Kilka wątków temu już o niej pisałam, ale teraz naprawdę jest coraz gorzej.
Byłam w pokoju z babcią i tatą, ona wyleciała jak burza i moja babcia coś wspomniała, nie wiem, dlaczego nie może wziąć do naprawy żelazko, bo było kupowane w mieście, gdzie pracuje, coś takiego.

I zaczęło się piekło. Był mój tata, więc piekło podwójne. Zaczęły się wyzwiska, naprawdę takie ostre wyzwiska, ja z trudem zachowałam powagę, bo w takiej sytuacji należy się wyłączyć po prostu.

Już kiedyś pisałam, moja babcia z emerytury opłaca wszystko, bo pani księżna ma inne wydatki (kwiatki i ciuchy). O to są kłótnie, ale one się zamieniają w... to jest wojna, raz doszło do rękoczynów.

Dzisiaj było równie ostro. Moja ciotka na tatę, tata na ciotkę. Jeszcze ja przy tym byłam i słyszałam to wszystko, a nie jest miłe, gdy stare rany i przewinienia mojego ojca są wyciągane na wierzch.

A najbardziej poszkodowana jest moja babcia i ja już jestem we łzach, bo to jest temat, który mnie strasznie porusza. Bo ja jestem bezsilna, nie mogę nic zrobić, a jak pomyślę o jej sytuacji, to... Bardzo bym chciała, żeby ciotka wyniosła się z tego domu. Co z tego, skoro jest miła, czasem, dla mnie, ale nie cierpię jej za to zachowanie.
Chcę, żeby się wyniosła, żeby się wyprowadziła od babci. Bardzo żałuję, że babcia nie może się do nas przeprowadzić, chociaż tamten dom jest jej (do czego to dochodzi, że używam terminologii oficjalnej, prawnie należy dom do babci, a ja chciałabym, żeby ciotka wyniosła się z domu rodzinnego).
Nie wiem, ile to jeszcze będzie trwało. Ja mam dość, a co musi czuć moja babcia....

Przepraszam za ten długi post, ale musiałam chociaż część z siebie wyrzucić...

Edytowane przez ville
Czas edycji: 2009-06-16 o 21:47
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 21:44   #4158
tamia
Zadomowienie

a ja powalam was na pysk.. !
tamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 21:44   #4159
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w sumie nie wiem ile jest, ale w dochód wliczałby się też mój brat, pracuje w W-wie, więc zarobi trochę, ale zameldowany jest z nami.
hmm, chyba tylko patrza na uczace sie "dzieci";
wiec watpie, zeby go liczyli.

napiszesz jakies oswiadczenie, ze on utrzymuje sie sam i nie wkladu w Ciebie i chyba tyle

Hula, pokaz teraz te 2 jak sama, zobaczymy jak ladnie wygladalas

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2009-06-16 o 21:47
Stary 2009-06-16, 22:01   #4160
e_myszka
Zakorzenienie

Ale spamu, szalone jesteście!

Nie zalicze prawdopodobnie tych ćwiczen i będzie wrzesień -> ćwiczenia + egzamin i myślę,że egzaminu ze statystyki tez nie uda mi się zaliczyć ( mam za tydzień )...

zobaczymy ehh
Stary 2009-06-16, 22:06   #4161
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

zauwazyl ktos, ze za jakis czas skonczy Nam sie czesc 11? zwlaszcza, ze ostatnio przyspieszylysmy

ja cos malo pisze ostatnio nie mam czasu, a widze, ze mnie tu sporo omija

chyba troche za bardzo jestem zatezetowana

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 22:37   #4162
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Zastanawiam się nad taką kamiezelką jak ta ostatnia w górnym rzędzie http://www.fimkastore.com/waistcoat.html ale kosztuje 69zł, więc nie wiem, czy nie sporo jak na kamizlekę, bo za inne płaciłam mniej. Przymierzałam też w Orsayu i NY, ale strasznie spłaszczały, a w tej mi się podoba, że ładnie podreśla biust (chociaż zdjęcie jest beznadziejne - czarna kamizelka, na czarną bluzkę)
Stary 2009-06-16, 23:01   #4163
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

3 kawa....
obok stoi jeszcze litr tigera

zetka gdzie jestes? dotrzymasz mi towarzystwa przez pół nocy?
Stary 2009-06-16, 23:03   #4164
Olunia1989
Zadomowienie

Cytat:
3 kawa....
obok stoi jeszcze litr tigera

zetka gdzie jestes? dotrzymasz mi towarzystwa przez pół nocy?
zetka pisała ze dwie str temu dobranoc
wiec moze odyspia

ja swoja droga ciagle bym spala. ;/
wczoraj jakies 12 godz, dzisiaj pol dnia... nie lubie chorowac ;/

ekhm..

.no !
Stary 2009-06-16, 23:09   #4165
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

ehhh to kto się będzie ze mną uczył przez pół nocy ?
Stary 2009-06-16, 23:11   #4166
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Hula, ja wierze w Zetke ona zaraz tu przyjdzie i powie ze sie uczy finansow

Stary 2009-06-16, 23:17   #4167
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Hula, ja wierze w Zetke ona zaraz tu przyjdzie i powie ze sie uczy finansow
też tak mi się wydaje
jeżeli odsypia to zaraz i tak sięobudzi i siądzie do finansów

a Ty dzisiaj się nei uczysz?
Stary 2009-06-16, 23:18   #4168
Nija_
Zakorzenienie

Ucz się dziecino ucz, bo nauka to potęgi klucz
Stary 2009-06-16, 23:39   #4169
lele
Zakorzenienie

Cytat:

lele , hula, wrzucicie coś z tych wesel??
u mnie w domu trwa zbiorowe zgrywaniew zdjec na nasz komputer.. i nie ma mnie samej na ani jendym zdjeciu, ale obiecuje znalezc jakies na ktorym jestem dosc widoczna is ie wyciac ale to nie dzisiaj ani jutro, bo jutro rpacuje

Cytat:
Na razie nie ma studiowania. Myślałam, że studiowanie pojawi się w przyszłym roku, kiedy już będę mogła dojeżdżać, mam nadzieję, samochodem. Bo ja nie chcę studiować w tej filii, nigdy nie chciałam i nie chcę wybierać tam kierunku i specjalności na siłę. A mieszkając w domu nie mam możliwości dojazdu do K. na studia zaoczne.
ja bym jeszcze raz przemyslala.. z kazdym rokiem ponoc trudniej ejst wrcoci do nauki..
Cytat:
dlatego sprzedalam swoj samochod. a teraz ui rodzicow mi go brakuje..

Cytat:
tamia

Nija bierz przykład z tamii! Zuch dziewczyna i sobie poradziła świetnie!

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
...
Chcę, żeby się wyniosła, żeby się wyprowadziła od babci. Bardzo żałuję, że babcia nie może się do nas przeprowadzić, chociaż tamten dom jest jej (do czego to dochodzi, że używam terminologii oficjalnej, prawnie należy dom do babci, a ja chciałabym, żeby ciotka wyniosła się z domu rodzinnego).
Nie wiem, ile to jeszcze będzie trwało. Ja mam dość, a co musi czuć moja babcia....

Przepraszam za ten długi post, ale musiałam chociaż część z siebie wyrzucić...
niestety ale Ty nic nie mzoesz z tym zrobic. wiem, ze sa w rodzinach takei sytuacje, ejdnak mi ciezko to sobie wyobrazic, wiec nie wiem jak moge Ci pomoc. w kazdym razie jak cos wymysle to dam Ci znac. a jak chcesz sie poprstu wygadac to ja to zawsze rpzeczytam

Cytat:
Napisane przez e_myszka Pokaż wiadomość

Nie zalicze prawdopodobnie tych ćwiczen i będzie wrzesień -> ćwiczenia + egzamin i myślę,że egzaminu ze statystyki tez nie uda mi się zaliczyć ( mam za tydzień )...

zobaczymy ehh
Myszko, a pamietasz jak bylo z tym potwierem Twpim w zeszlym semestrze? i zaliczylas! teraz tez tak bedzie!

Cytat:

ja swoja droga ciagle bym spala. ;/
wczoraj jakies 12 godz, dzisiaj pol dnia... nie lubie chorowac ;/
powortu do zdrowia!
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 23:40   #4170
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Hula, a co byloby Ci to na reke?
w sumie moglabym ;x
ale mi sie nie chce xD

czekam az sciagnie mi sie film, pokrece troche hh, zjem zelki,z robie sobie maseczki i ide lulu ;x
jutro sie bede uczyc.
juz sie tego tyle razy uczylam [i dostalam nawet 5 z kola zaliczeniowego - a ten sam material] ze nie chce mi sie juz na to patrzec :P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości