|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
jak ja dopiero znalazlam czas na kompa to juz wszystkie ida spac
![]() Cytat:
![]() ja dzis TZ zaciagnelam na lody mniaaam Cytat:
![]() no ale najwazniejsze, ze jednak wszystko wrocilo do normy ![]() a ja jestem sama bo TZ musial pojechac do pracy ![]() w kuchni sterta garow - powiedzial, ze umyje jak wroci.....taaaa jasne Unholy my mamy zakonczenie 19 czerwca ![]() moj synol nawet role dostal ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- a Karola pisala co po wizycie?
![]() |
#2672 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cytat:
Cytat:
![]() A małż co 3 sekundy pyta - rusza się? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rodzę na oddziale mojego gina (on jest ordynatorem), ale nie wiem czy akurat będzie na dyżurze, w Łodzi jest taka lipa, że lekarz nie może przyjechać do swojej pacjentki jak nie ma dyżuru, tu też nie można opłacić oficjalnie położnej ani pojedynczej sali ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisz smska jakby coś się u Ciebie działo ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marica dzieki za info.Z ta zoltaczka to wlasnie tak jest ze lepiej zeby dostalo dziecko w szpitalu bo potem jest problem z poworotem na oddzial, no i mama musi w hoteliku przyszpitalnym byc jesli karmi lub codzien dojezdzac. Cytat:
Potem to juz sie nauczylam mala łapac, choc bywalo ze tetno znikalo na 3sekundy i wracalo zdecydowanie szybsze. Zwalniajace slyszalam u tej dziewczyny tylko ale u niej byly najpierw szybkie na maksa i schodzily do zera, do zupelnej ciszy...na kilka sek... Zaczeli cie przekrecac na plecy to w jakiej pozycji mialas robione? to bylo twoje pierwsze ktg? no i jeszcze napisz nam czy skurcze jakies sie zapisywaly? Cytat:
Siostry syn wsadzil sobie dzis pilke pod koszulke i przyszedl mi pokazac ze ma dzidzie.2 latka z hakiem a jakie bystre ![]() Cytat:
dobranoc i ja mowie leze juz jakies 3h i czuje dziwne bole...tak tak...skurcze... ide lyknac tabletki i nynki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie to samo pomyslalam......jakos wydal mi sie ten tekst za bardzo hmmm wygorowany?
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- katarzynko czyzbys dzis miala rodzic? ![]()
#2675 |
Zakorzenienie
|
Karola pisz szybciutko co u was bo ja juz konam a wytrwale czekam na relacje twoja
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- dobry zart ![]() dobrze ze pojutrze na ktg ale jak jutro tez tak bedzie to pojade juz jutro Gdybym dzis sie przeforsowala to bym wiedziala od czego mnie ciagnie i boli a ja dzis nic wielkiego nie robilam...poza planowaniem co bym chciala ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz się już żegnam ![]() Edytowane przez majka versace Czas edycji: 2009-06-16 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a ja nie chce jeszcze ![]() w czwartek mam wizyte u gin ja bym chciala do 9 lipca nie urodzic.... ide spac bo padam na twarz dobranoc ![]()
![]() |
#2678 |
Wtajemniczenie
|
Wojtusia dzięki za cenne informacje
![]() Ania0104 uważaj na siebie kobieto !!! ![]() truheart to się musiałaś najeść strachu bidulko ![]() ![]() Dziękujemy za kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2679 |
Ola-Unhola
|
Wiadomo, że rodzice, przede wszystkim. Jednak placówki edukacyjne sa ważne w roli dziecka i niestety jest tez tak, że w teraźniejszym świecie to wielu rzeczy nauczy szkoła i my będziemy mieli mały na to wpływ. (nie zawsze tych dobrych rzeczy i nie zawsze bezpośrednio)
A jeżeli chodziło akurat o ten cytat. To sa to słowa amer. pisarza - trochę skrócone i na koniec 4-letniej nauki w przedszkolu wydają mi się optymalne. Bartek spędził tam 2/3 swojego życia, poznał i znalazł się w wielu sytuacjach. A przede wszystkim pracują tam Panie, które czegoś uczą, a nie tylko przechowują dzieci. I myslę, że przyczyniły się również do tego co Bartuś umie i wie ![]() Dobranoc Kochane, bo już późno. Do juterka ![]()
#2680 |
Zakorzenienie
|
Svinecka
![]() Katarzynko już piszę ![]() Starałam sie właśnie wszystko nadrobić, ale tyle mi to zajmuje że nie będę miała już sił na opisanie wizyty...więc najpierw wizyta a jutro nadrobię resztę dzisiejszego dnia ![]() A więc...nie urodziłam jeszcze ![]() Przyszłam do gina...standardowo sprawdził ciśnienie (troszkę się zmartwił bo oczywiście wyszło 140/85...ale że w domu ok to mam dalej mierzyć i jak skoczy powyżej 140/90 to od razu mam jechać do szpitala i mówić że stwierdziłam nadciśnienie), paciorka, troszkę pogadaliśmy...śmiał się że chce jutro rodzić i koniec ![]() Najpierw sprawdzał szyjkę...ręcznie (pierwszy raz)...rozwarcia nie ma, ale jest mięciutka jak do porodu...więc stwierdził że wszystko może się zdarzyć ![]() Następnie usg...łożysko dojrzałe, wody ok, prawidłowa ilość...gin zmierzył moją Malutką Kruszynkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i na koniec stwierdził że widzimy się albo na porodówce albo na ktg w czwartek ![]() ![]() To tak na szybko, bo padam...jutro nadrobię, ale widziałam że wizyty wszystkie udane, tylko Tru miała niezbyt przyjemny moment...na pewno to tylko chwilowe było ![]() P.S. Mała właśnie robi mi wielkie przemeblowanie, dawno tak nie miała,więc może jutro się uda...może się szykuje ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- No i wszystkie Mamy zwiały do łóżek...ja to mam speeda...oczywiście nie zdążyłam ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-06-16 o 23:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam bladym świtem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Skurcze moje natomiast jakieś tam były, ale takie 20, maks do 30 więc chyba lichutkie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ta pani wyobrażam sobie, że mogła Ci napędzić stracha, też bym się bała słysząc takie coś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja szyjka też miękka i bez rozwarcia (tzn. powiedział, że "zaczyna trochę przepuszczać" cokolwiek to znaczy ![]() To co? będę dziś trzymać kciuki za Ciebie, żebyś urodziła, tak? ![]() ![]() Aaa, a ja sobie wczoraj ostatecznie spakowałm torbę, bo mi gin kazał ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-06-17 o 05:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam porannie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to już niedługo Zuźka bedzie w ramionach mamusi ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie dziwie sie, ze sie wystraszylas ![]() Unholy Ty to jestes prawdziwa Matka Polka. Chory maz, synek ma problem z noga, Ty w zaawansowanej ciazy, slub na horyzoncie, a Ty jeszcze cytatow szukasz? ![]() ![]()
![]() |
#2684 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Paciorkowi mowimy precz! ![]() A ta biedna rodzaca...wiesz, kazda kobieta jest inna, ma inna tolerancje bolu, to naprawde nie jest wyznacznik jak Ty sie bedziesz czula. No juz, glowa do gory ![]() Cytat:
![]() A z drugiej strony... ![]() Cytat:
![]() ----------------------- Witam serdecznie! Kto ma dzisiaj wizyte? Dzien bedzie piekny, 21 stopni ![]() ![]()
![]() |
#2685 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() To nie jest tak, że każdą żółtaczkę dziecko przechodzi w domu. Jeśli jest to żółtaczka fizjologiczna, a wiec taka, która pojawia się ok 3 doby (doba w której urodzi się maluszek, to doba "0"), a dziecko nie jest senne, karmione jest regularnie, oddaje mocz i robi kupkę, a wynik bilirubiny (u nas SBR ![]() Jeśli dziecko zaczyna zażółcać się wcześniej nić w 3 dobie (i/lub np z dnia na dzień jest bardziej żółte), a na dodatek nie jest chętne do jedzenia, bardzo senne, oddaje mało moczu i nie robi kupek, a wynik SBR jest podwyższony, to kwalifikuje się do phototerapy, czyli wygrzewania się pod fioletowymi lampami - w szpitalu. Cytat:
Wiem, że taki incydent jest straszny dla matki, ale w 90% przypadków jest to spowodowane złą pozycją mamy. ![]() Karolinak82 ciesze się, że wizyta wypadłą dobrze. Dużego masz dzidziusia ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-06-17 o 07:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdążysz na pewno - z resztą po każdej dawce będzie ich coraz mniej, więc po kilku praktycznie nie będzie paciora ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja wczoraj wylądowałam na izbie przyjęć... wieczorem po kąpaniu zawsze smaruję brzuszek i wtedy zawsze Tomuś się przeciąga i układa do snu, a wczoraj nic... zaczęliśmy trząść brzuchem na wszystkie strony, mąż też i nic nawet się nie przeciągnął ![]() więc my pędem do szpitala i tam sprawdzanie tętna i ktg, potem badania okazało się wszystko dobrze - tętno aż "za miarowe" jak to powiedziała pielęgniarka i wrócilismy do domu - nie muszę dodawać, że po powrocie się ożywił i baraszkował dłuższą chwilę - udzieliłam synkowi pierwszej reprymendy, zeby więcej tak nie straszył rodziców ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To i tak dobrze, że gin zadzwoni w razie czego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To urodzisz dzisiaj, czy nie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też powoli uzupełniam zawartość torby ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() daj znac dzisiaj czy rodzisz hehe Witam mamusie ![]() ja mam w planie dzisiaj umyc takie 2 male okienka tam gdzie sypialnia bedzie- panele juz polozone, jeszcze tylko w garderobie......potem listwy i zamawiam łóżko!! i kogos z komandora zeby przyjechali na pomiar drzwi...... pogoda piekna wiec moze posiedze na slonku ![]()
![]() |
#2690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale strachu sie pewnie najadlas-wierze, na szczescie to tylko psikus syneczka ![]()
![]() |
#2691 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() synuś ujawnił swój charakterek - poruszył sie wtedy kiedy mu się chciało, a nie wtedy kiedy nim ruszaliśmy - po Tatusiu oczywiście ![]() czułam się na tej izbie jak intruz, który zakłócił spokój pielęgniarki i lekarki, bo pielęgniarka co chwilę pytała "i co - słyszy/czuje już Pani?"
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze ze pojechalas przynajmniej wiesz ze wszystko ok!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Czekoladko, Antonio miewa się dobrze
![]() Ze mną gorzej, sypię się trochę. Od miesiąca bywam codziennie po kilka razy dziennie w szpitalu, odciągam pokarm co 3 godziny i dwa razy dziennie karmię. Mam spore manko w spaniu, jestem permanentnie zmęczona, ostatnio płaczę bez powodu. Widzę, że ma to wpływ na pokarm, bo od wczoraj jest go znacznie mniej. Najbardziej wykańczają mnie dojazdy i powroty ze szpitala i brak czasu na odpoczynek w ciągu dnia. Nie przeczę, że brak pomocy osób trzecich (nie liczę męża), czy chociażby, a może przede wszystkim, brak wsparcia psychicznego osób bliskich ma tutaj decydującą rolę. Cóż, taka dola emigranta, wiedziałam, że tak będzie ![]() Chciałabym mieć już Antonio w domu i chciałabym już nie odciągać pokarmu. Mam naprawdę czasami dosyć.
#2695 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie dziwie sie, ze sie przestraszylas- ja mam identycznie, gdy sie moje dziecko bawi w chowanego. Co tu duzo mowic- stracilysmy glowy dla tych naszych dzieciakow i tak nam na zawsze pewnie zostanie ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musisz dać radę, bo synuś musi jeść Twój pokarm, bo na nim najszybciej nabierze sił ![]() Cytat:
![]() nie mam siły pisać, chyba sobie kawkę zrobię - dziś przywożą nowa lodówkę i trzeba ja będzie umyć przed włączeniem - muszę się zacząć zbierać....
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pomysl ze to dzieki tobie Antonio jest taki silny i dzieki tobie szybciej wyjdzie do domciu!! brak bliskiej osoby napewno utrudnia teraz zycie codzienne.......jak bylam w IE i widzialam te polki co maja male dzieci zawsze myslalam ze tak dziwnie wlasnie na emigracji bez rodziny, bez pomocy..... ale ty jestes silna dasz rade-wierzymy w ciebie!! jeszcze troche i krolewicz bedzie z wami ![]()
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Wpadłam na chwileczkę i zaraz lece bo troche do zrobienia mam. Dobrze że u was wszystko w porządku! Do wieczorka ![]()
#2700 |
Zakorzenienie
|
Tulipfever, p4w, Miramej, czekoladka21
![]() To wszystko przez szalejące hormony ![]() ![]() ![]() ![]() Ale tak łatwo sie nie poddamy ![]() Dołek nakręcił się jeszcze bardziej, gdy zobaczyłam wczoraj mniejszą ilość mleka, na co miał wpływ dołek... Więc koło się zamyka. Czasami trudno mi nakręcić się pozytywnie, ale już jest nieco lepiej. ![]() Wszystko byłoby inaczej, gdyby dziecko urodziło się normalnie i mogło być ze mną w domu, wtedy miałabym więcej czasu dla Antosia i dla siebie. No ale nie mogło być aż tak pięknie ![]() ![]() Ściskam was mocno i życzę miłego dnia. Wybaczcie marudzenie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.