|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
Vill zawsze to lepiej jak się ma świadomość że ktoś inny też się uczy
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
no ale ktos inny idzie ogladac film
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym WORD w Rybniku otwierają 20 lipca, nie wiem czy gliwicki jeszcze działa (bo gliwicki zamykają/zamknęli a rybnicki otwierają na jego miejsce), ale nieważne, zdam sobie teorię i praktykę już w Rybniku. Ja wiem, że moja mama woli, żebym została tutaj, bo wiele razy mówiła, że w przypadku studiów zaocznych płacenie za pokój to wyrzucone pieniądze. Ja się z tym nie zgadzałam, dostrzegając plusy mieszkania w większym mieście - ciekawe praktyki, staże, większa szansa zdobycia fajnego doświadczenia itd. ale teraz chyba przyznaję mamie rację No ale mama wiedziała, że mi zależało na wyprowadzce, więc pożyczyła pieniądze.Zakładając, że pracowałabym tutaj i w K. to mieszkając w domu zaoszczędzam miesięcznie opłaty za pokój, rachunki i jedzenie (po części ). Za to omija mnie studenckie życia, wiele imprez, nauka samodzielności i radzenia sobie w trudnych chwilach. Ale za te zaoszczędzone pieniądze (ok. 700zł/mc) można za jakiś czas kupić używany samochód (albo spłacić pożyczkę wziętą na ten cel ).Znając nastawienie mamy do "wyrzucania pieniędzy w błoto płacąc za pokój" o wiele łatwiej jest mi tu zostać i prosić o pomoc w zakupie samochodu, który jest mi niezbędny w przypadku pracy w CH, pracy hostessy czy każdego innego wyjścia z domu, kiedy miałabym wrócić wieczorem. Mój pokój mówi do mnie: Posprzątaj tu, zła kobieto <- to ja. Cejrowski rozbudzi mnie czy uśpi na amen...?
|
|
#4174 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Do prostowania używam jedwabiu Biosilku, ale też myślę nad czymś w spray'u i chyba kupię ten Dove.Zateżetowanie to nic złego. ![]() Został mi jeden egzamin.
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
marta a powiedz mi prosze czy jak Ty roznosiłaś CV to tylko do miejsc gdzie było ogłoszenie, że kogoś poszukują czy wszędzie zostawiałaś?
bo ja wiem, że niby powinnam zanosić wszędzie ale tak mi głupio wciskać do miejsc gdzie nei ma ogłoszenia |
|
|
|
#4177 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Zdałam
I w dodatku na 4 ![]() A teraz zabieram się nadrabiać Was bo wczoraj nie miałam czasu
|
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Matra super! Gratki
chyba musze sie zaczac pakowac ale jakos mi to nie idzie.. ;p dziewczyny wybieralyscie juz fundusz emerytalny, bo do mnie do domu przyszled list ze musze jakis wybrac.. orientujecie sie o co w tym biega? bo ja nic nie wiem.
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracowałam w tym przez chwilę ![]() lepiej wybierz sobie sama bo jak nie wybierzesz to oni Cię sami przydzielą do jakiegoś tylko że do jakiegoś gorszego (nie do jakiegoś z 5 najlepszych) pełno jest różnych miejsc gdzi emożna się zapisać, nawet w centrach handlowych mają stanowiska. albo wystarczy że zadzwonisz do nich a oni sami od Ciebie przyjada gdzie będziesz chciała;] |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję Marta, świetna ocena.
Ja wybrałam, bo nie chciałam zostać wybrana. Mam w *, na razie nie odczuwam, czy to dobrze, czy to źle. Odczuję na emeryturze ![]() Pojutrze egzamin ![]() * co ja gadam, nie mam w PZU, jakie PZU. Nawet nie wiem, gdzie mam. Edytowane przez ville Czas edycji: 2009-06-17 o 11:03 |
|
|
|
#4182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wciskaniem tego nazwać nie można, po prostu kulturalnie zostawiasz cv na wypadek jakby szukali kogoś do pracy ![]() Cytat:
Cytat:
Nie watpie w to a wódeczke by sie chętni wypiło![]() Sama zastanawiam się czy nie isć do reala na kasę, muszę poszukać pracy na 2 miesiące od poniedzialku do piątku ![]() Ville: niestety czasami w rodzinie zdarzają się kłótnie i nie porozumienia, niestety chyba musisz zostawić tą sprawę do rozwiązania dla twojej babci i taty, niech oni porozmawiają z ciotką.Tamia: Z ciebie to można brać przykład Świetnie sobie radzisz, sama na siebie pracujesz i jesteś bardzo samodzielna tego ci baardzo zazdroszcze i mogę pogratulować wydostania z z małego miasteczka bez przyszłości zapewne ( sama jestem z małej miejscowości, gdzie juz tez raczej na stałe nie chce wrócić).Nija: Dziewczyny tu naprawdę dobrze radzą, ale ty i tak zrobisz jak zechcesz, zapewne w ciągu chociazby kilku dni zmienisz zdanie jeszcze z kilka razy, jestem ciekawa co z tego dalej wyniknie, bo mimo że piszesz że nie masz kasy to strasznie na wszystko wybrzydzasz jak zwróciła uwagę na to Vill. I dokładnie- życie uczy pokory ![]() Fundusz emerytalny?? o matko co to jest każdy chyba musi wybrac sobie taki fundusz prawda? muszę sobie o tym poczytac bo kompletnie sie nie znam, a nie chce żeby mnie przydzielili byle gdzie byle było![]() Moje wczorajsze szkolenie trwało do 24 nie dałam rady sie uczyć i dzisiaj od 6 siedziałam 2 h nad książkami, egzamin za to był bajką, weszła jak tylko przyszłam bo nikt z czekających nie chcial wchodzić, dostałam dosyć łatwe pytania i mam 4 czyli jeden egzamin z głowy![]() Dzisiaj odpoczywam i już
|
|||
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
ville ale OFE mają tylko Ci którzy są zatrudnieni na podstawie umowy o pracę... jesteś?
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem back
![]() I to wzbogacona o buty, torebkę i bluzkę ![]() Zastanawiałam się nad tymi butami, co lele ma, tylko u mnie były skórkowe, a kokarda satynowa, a wolałabym całe satynowe. I po egzaminach muszę poszukać jakiejś pracy, bo kasy mniej, a ja muszę jeszcze zapłacić za rekrutację i kotki wysterylizować. A następne kasa od rodziny dopiero na...mikołaja
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze pamiętam jak musiałam się o tych funduszach pouczyć jak szłam do pracy
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Ville, Tamia
ziekuje No własnie dziewczyny nie wiecie jaki jest najlepszy fundusz emerytalny? znaczy gdzie najlepiej założyć? Bo sie zastanawiam nad ING ![]() Taki pomysł mi rodzice podsuneli, a bym sobie niedługo założyła |
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Cytat:
Zaraz dzwonię do WORDu zapytać czy już przenieśli papiery z tego zlikwidowanego do nowego i od kiedy można się zapisywać
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomóżcie - tamtam!
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
marta Czy Twoim zdaniem wybrzydzam na coś innego oprócz mieszkania z kimś w pokoju i gazu w mieszkaniu?
![]() Chciałabym wiedzieć czy jest coś jeszcze czego nie dostrzegam, bo w/w to dla mnie kwestia pewnego wyboru, kwestia priorytetów, wyboru tego co dla mnie ważniejsze i co da mi komfort psychiczny. A komfort psychiczny jest dla mnie najważniejszy i stawiam go ponad mieszkaniem na siłę w obcym mieście. Jest coś jeszcze Proszę o szczerą odpowiedź.
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pracowałam tam |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
http://www.ptepolsat.com.pl/?nodeid=...id=94&sparam=1
tutaj nie jest nigdzie napisane ze trzeba byc zatrudnionym.. hm nie wiem, teraz nie pracuje tez, ale bede niedlugo. heh no w kazdym razie chyba w tym polsacie zaloze bo w rankingach wygrywa. a ze i tak nie wiem o co w tym chodzi, to obojetnie mi;p edit. ooo ING to moze tam zaloze. mam tam konto to bedzie jedno
Edytowane przez tamia Czas edycji: 2009-06-17 o 11:24 |
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze mi dziewczyny doradziły
![]() Ja też jak zaczynałam staż to nie miałam pojęcia o tych funduszach
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet glosilam ze w mieszkaniu z nikim obcym mieszkac nie bede bo nie lubie itp. a teraz szukam miejsca w pokoju, ogladam, a oni mi pisza z przepraszaja ale wybrali kogos innego i owocnych poszukiwan ![]() dla mnie chyba wazniejsze jest zebym skonczyla studia niz jakis tam komfort, gdzie jak mi zle to moge sie zamknac w lazience, a tez zalezy na kogo sie trafi, nie przesadzajmy, w dwojce jest smieszniej i ciekawiej ![]() ja sie czesto nie moglam dogadac z moja, bo mialysmy troszke inne priorytety ![]() jutro ide ogladac pokoj za 500 zl [bo podobno maly] i miejsce w pokoju dwuosobowym za 400 iles.. i jakos tak wewnetrznie to chce to miejsce w dwojce bo dziewczyna wydawala sie przemila ![]() aczkolwiek zobacze jutro na miejscu jakie sa warunki itp, choc i tak wiem ze to nie ja bede decydowac
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz mogłabym mieszkać w kimś w pokoju, pewnie. Jestem przyzwyczajona, więc dla mnie to ganz egal, czy sama, czy z kimś. Pewnie, komfort o wiele większy, mając własny pokój, ale będę wybierać, czy chcę sama czy z kimś, gdy będę miała na to pieniądze. Będę chciała jak najmniej wydawać, mam nadzieję, że uda mi się pracować w tym roku akademickim, chociaż to będzie trudne, studia + kurs pedagogiczny. Planowałam jeszcze prawo jazdy, ale jednak nie będę mieć na to i pieniędzy, i czasu. Zostawię to na trzeci rok studiów, gdzie będzie trochę luźniej, mam nadzieję.
Nie chcę już brać od rodziców pieniędzy, a jak mam brać, to jak najmniej. |
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
ja też kiedyś myślałam, ze ciężko będzie z kimś w pokoju bo zawsze miałam sama swoje małe królestwo.
ale we 2 osoby jest fajnie ![]() i nawet jak przychodziłam tak zmeczona, że nie miałam siiły i ochoty nawet butów zdjąć to po prostu rzucałam w kąt moje rzeczy i padałam na łózko i wcale mi obecność drugiej osoby nie przeszkadzała. albo jak przychodziłam z basenu to też tylko hop na łóżko i spac;] |
|
|
|
#4197 | |||
|
Zakorzenienie
|
jakiś private equity / venture capital ?
![]() I tak samo jak Wy, podziwiam Tamię! jakie spać?! poszłam spać o 6 a wstałam o 7:30 ;P po prostu musiałam się odłączyć od wszystkich stron oprócz poczty roku i forum roku i uczyć się. a co mi z tego wyszło - zobaczymy za 2h bo wtedy wyniki... Cytat:
Cytat:
mogę opowiedzieć coś o funduszach emerytalnych i ich chęci inwestowania w różnego rodzaju PIFy itd ja bym poprosiła na PW o adres ![]() bo miałam skasowaną listę stron i nie mogę sobie za nic przypomnieć jak dokładnie brzmi adres ![]() Cytat:
zwłaszcza, że jestem jedynaczką i gdybym chciała to mogłabym w domu w ogóle nie widywać się z rodzicami, normalnie poruszając się po domu ale wolę teraz pokój 2osobowy czekam teraz na właścicielkę (uhh, a mogłam już być na piwie;P), zaraz potem lecę na wydział, potem znowu do domu, ogarnąć się i mieszkanie i na 19 na pierwszą domówkę i potem kluby ![]() ![]() co by się nie działo - mam...WAKACJE!!!! ![]()
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zeby isc na fir musze miec zgode dziekana mojego wydzialu ^^
pojde jutro do dziekanatu zorientowac sie co trzeba miec na ta "zgode" ale pewnie wysoka srednia ^^ no trudno, czasu nie zmarnuje, zapisze sie do jakeigos finansowego kola [zobacze czy to polubie], pojde sobie na kurs prawka i niemieckiego ![]() a oprocz tego bede miec rachunkowosc i finanse na msg xDD dzisiaj dzien obijania sie ![]() nie musze absolutnie niczego ;x [znaczy pozniej sie poucze ]i pocwicze troche, obejrze jakas komedie i jest pieknie
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka ja też wzięłam wczoraj od Black
Bo zapomniałam adresu, tak dawno tam nie wchodziłam Także już wysyłam!
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

<- to ja. Cejrowski rozbudzi mnie czy uśpi na amen...?

kurcze chyba bym nie umiala tego uzywac
postawie Wam wodke jak oglosza ze mnie chca!
]
niestety czasami w rodzinie zdarzają się kłótnie i nie porozumienia, niestety chyba musisz zostawić tą sprawę do rozwiązania dla twojej babci i taty, niech oni porozmawiają z ciotką.