|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
a my dzis mamy swieto
Kuba skonczyl rowny miesiac boziu tak ten czas leci ![]() tz zrobil mi piekny prezencik... dalam Kubie jesc o godzinie 24 i polozylam sie spac... wstaje na karmienie a tu nie ma dziecka, ani tz patrze na zegarek a tu 9:20 tz wzial malego o 3 do salonu i sie nim zajmowal a ja spalam... kochany wyspalam sie ze szok... juz dawno tyle nie spalam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() az mnie zatkalo... swietny prezent, moze tez kiedys podobny zrobie tz albo komus z rodzinki... cudo ![]() a to moj juz miesieczny Kubus
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-06-17 o 15:30 |
||
|
|
|
#842 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
QUOTE=Rozaliontka;1279153 6]
1.NYLA69-URODZILA dzisiaj Natanka 4050g i 57cm 2.Igamisia-tez urodzila wtedy co i ja czyli 9 czerwca Kaja 3600g i 55cm 3.Moniakb tez juz urodzila....25 maja,..Nadie o 7:49 ale nie wiadomo jaka waga i wzrost.,.. juz uciekam buzka....[/QUOTE] Gratulacje dla dziewczyn Zaraz dopiszę do listy ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Gabi szybko pożegna się z tą wstrętną szyną. I świetny prezent wymyśliłaś dla męża Bardzo mi się podoba! ![]() Cytat:
Szkoda tylko, że noszenie dziecka nie wpływa na mieśnie pupy Hmmm... to może lepiej wyposażyć swoją apteczkę w czopki glicerynowe dla maluszków. Moja lekarka mówiła, że gdyby kupki nie było kilka dni to mam małej podać pół takiego czopka (ale to tylko w wyjątkowych przypadkach, żeby dzieciaczka nie przyzwyczaiać do takiego pomagania..) Moja córa chyba wyczuwa o co chodzi, bo kiedyś chciałam jej podać czopek i właśnie byłam w trakcie krojenia go na pół... a tu bach... kupka jak na zawołanie Cytat:
)...Ok opiszę Ci jak to u mnie wyglądało... wyrobiłam glinke w łapkach i rozwałkowałam na desce wałkiem i na powstałym "placku" odbiłam kilka śladów jej rączek i stopek w równych odstępach (trzeba to robić szybko bo ta glinka twardnieje błyskawicznie i będzie problem z mocniejszym odbiciem). Jedną rączką 3małam Blancie, a drugą dociskalam jej łapke, żeby powstał mocniejszy ślad.Jak nie wychodziło to jeszcze raz wyrabiałam gline i wałkowałam.. Potem wycinałam równe kwadraty i obcinałam kąty (żeby były tak ładnie zaokrąglone). Glina musiała poleżeć 4 godziny, ale podczas suszenia te boki troszkę się "odwijały" do góry i jak tylko to zobaczyłam to od razu dociskałam je do tacki A co do doklejenia... w zestawie dodają kilka kawałków taśmy klejącej dwustronnej i spokojnie sięna tym 3ma ramki ![]() Aaaaa i nie zapomnij ściągnąc foli z tego szkła/plastiku w ramce... Ja nie zauwazyłam i zastanawiałam się czemu te zdjęcia takie lekko zamazane są A co do szczepień... to sama wybierasz na co chcesz szczepić... idziesz do lekarza, on wypisuje Ci recepte i kupujesz szczepionke w aptece. Potem możesz zanieść ją do ośrodka zdrowia (tam włożą do specjalnej lodówki) i Ci przechowają, albo sama 3masz w domku we własnej lodówce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj uwierz, że na pewno byś się zdecydowała Czasem nie ma innego wyjścia niestety ![]() A co do tych butelek Lovi to my też ich używamy i są super Moim zdaniem nawet lepsze od Aventu Teraz jest taka promocja, że przy zakupie butelki ze smokiem na 0-3 miesiąca, dostajesz dwa smoczki 3-6 gratis ![]() Cytat:
Taki jest słodki, że szok Gratuluje miesięcznicy i rocznicy
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rumiankowa - też tak myślę, że on wydziwiał bo chciał ze mną pobyć. Potem faktycznie bez problemu odciągnęłam 50 ml w kilka minut. Dawałam mu sztuczne z butelki - nawet nie tknął. Po 14 jak się wyspał - wszystko wróciło do normy. Dziś też wojował od 10 - 14, ale od 14 spi. Potrzebował mamusi. Nawet tatuś go poprzytulał.... tylko mały mu koszulkę i szuję lizał (bo chciał cyca). Mój też ma krostki, a i takie pęchcerzyki białe jakby z płynem na główce. Ma buziaka obsypane go i buzię ni nic więcej. I skóra mu sie łuszczy.
maugoszatka - może to i na zmianę pogody.... mam nadzieję że brzuś go nie boli. Ale na wszelki wypadek piję herbatkę Hipp dla niemowląt - taką z kopru włoskiego... Gabriela - i Tobię dziękuję za radę - Ale Ty już doświadczona jesteś i wiesz sporo - a my świeżynki sie dopiero uczymy...Cytat:
Kathi - cieszę się że Ci dzieciaczki tak zdrowo rosną A prezent suuuper... Ja chciałam Dla tż koszulkę na dzień ojca - zobaczymy czy uda mi się wyrwać z domu i zamówić.... Sukienki zaj####ste... ale dama Ci rośnie... Pioglot - ja miałam anemię, i nawet pobrali mi krew po porodzie, ale nikt mi nie powiedział jaki wynik. Nikt też nie kazał mi sprawdzać. Chyba sama bedę musiała o siebie zadbać i pojechać na badanie krwi. Mój też kicha i czasami kaszle... i ma często czkawkę... A co do tego kryzysu laktacyjnego - czy etapów rozwojowych... nie mogłam znaleźć na necie, a wiem że ktoś wklejał taka tablekę. Bardzo o nią proszę Pakusia - nie mogę, ale tż Ci prezent zrobił. Chyba strasznie trafiony ... no u mnie się tak nie da, bo ja z cyca jadę... co najwyżej tż mi dzieciątko podaje do łóżka i przewija przed karmieniam. Po karmieniu sama odkładam bo on w międzyczasei zasypia... A Kubunio - duży chłopak A co u Sashki? |
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ile trzeba wziac wszystkiego![]() odnosnie butelek tez uzywalam z aventu myslalam ze najlepsze a tu guzik. Teraz dopiero mamy komfort karmienia pakusiu gratulacje dla Ciebie i tzta i caluski dla synka ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Małgosia http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...aktacyjny.html http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktac...ykul,4565.html
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
A i zapomniałam się pochwalić że Antolkowi odpadł kikutek w poniedziałek. A co lepsze dzwonię do Tż z nowiną, a on do mnie - pewnie zahaczyłaś, albo pociągnęłaś i urwałaś....
![]() ![]() I jeszcze się zapytał: "Do kogo ma podobny pępek" i jeszcze dla Was sesja.... A dziś mamy już 2 tygodnie |
|
|
|
#846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- poczytajcie to sie uśmiejecie: http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,9...kami_.html?v=2 |
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, małemu udało się zrobić dwie kupki
Kuroikaze, u nas nawet nie widziałam staników dla karmiących w takiej cenie Jest Anita, drogie ale nie podobają mi się, przynajmniej te co widziałam. Sama mam 5 "karmników", w tym dwa tanie, dwa trooochę ładniejsze i jeden z Triumpha za ok 90 zł, ten nadaje się chociaż do pokazania Też bym sobie strzeliła silikon ale mogę zapomnieć kasy brak na taki cel...Musiałabym sprzedać swój samochód a wtedy nie mielibyśmy czym jeździć i TŻ by mnie chyba szybciej zabił Dzięki za propozycję ale na razie się wstrzymam z tą rurką, w razie czego będę pamiętać Ja w piątek wybieram się na kontrolę do okulisty, zobaczę co babka powie...No i ładnie synek rośnie, rany ja się już boję takiej wagi Już teraz zaczynam małego sadzać bardziej niż kłaść bo nie mogę go utrzymać przy karmieniu...Kathi, piękny ten album , super prezent Aguśka, położna mówiła że to nie ciemieniucha. To wygląda jak biały suchy łupież, nie skorupa i niby jest łuszczącą się skórą. Kazała właśnie smarować oliwką ale mały ma potem takie tłuste włoski... Pakusia, śliczna focia ![]() Boszenka, nawet mam w domu czopki bo kupiłam profilaktycznie dla siebie i nie użyłam Ale na razie za wcześnie na nie, musiałby nie robić kupki przez kilka dni...No, ja też chciałabym sobie wyrobić mięśnie na tyłku, może zacznę małego podnosić na nogach ![]() Małgosia, śliczny Antoś |
|
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
piękny Antoś Małgosiu
![]() i pakusi Kubuś też, ale nim się zachwyciłam już na n-k gratulacje z okazji rocznicy - i tak wspaniałego tż-a ![]() gratuluję wszystkim dzieciom miesięcznic u nas też jutro jak ten czas szybko leci...byłyśmy dziś u neonatologa, Mała waży 5270g przestałam się dziwić, że ciężko mi się ją trzyma na rękach ![]() lekarka powiedziała, że to trądzik. i że poza przemywaniem przegotowaną wodą można jej przemywać buzię nadmanganianem potasu, lekko różowym. |
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Poczytuje was ale jak mam odpisywac to mój aniołek mi nie pozwala bo upomina sie o to żeby się nim troszkę pozajmowac i musiałam pisac rózne prace do szkoły projekty, biznesplany itd. ale pocieszam się że jeszcze jedynie 2 zjazdy i 3 miesięczny odpoczynek. My bylismy wczoraj u pediatry z wielkim strachem co powie na słuch i jak z waga i tak, mój pucuś przybral w 1,5 tygodnia 600gr. a poprzednio w 3 tygodnie zaledwie 320gr. więc jestem spokojniejsza a ze słuchem mni rozwalila bo zareagował 2 razy i powiedziała że jest dobrze i ze bedziemy obserwowac, mój Tz powiedzial ze chyba by ja zatłukł jakby był z nami i to słyszał bo tak nam wtedy nagadala, postraszyła a my umieralismy z nerwów. Mamy tylko problem ze wzdeciami u maluszka bo ma bolesne. |
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zalamana... Kuba ma jakas wysypke... nie sa to krostki tylko rozowe plamki ... na calym cialku... co to moze byc???? teraz zauwazylam... caly brzuszek i plecki w tych plamkach... na nozkach troszke mniej.... potowka to nie jest chyba, bo nie sa to krostki...
|
#851 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dziękuję za zachwyty nas Antosiem Cytat:
Trądzik mówisz... mój też ma chyba trądzik.... Małgosia ładnie Ci rośnie, oj mój Antoś to jej chyba nie dogoni tak szybko. Ciekawe ile teraz waży?! Może go wieczorkiem zważę... Cytat:
Tak rodziców straszyć...Ładnie Ci maluszek rośnie, oj przybiera, przybiera... Cytat:
Pakusiu, a może jakiś nowy kosmetyk używałaś albo proszek do prania i od tego ta wysypka... a raczej plamy. Bo z jedzenia na pewno nic bo karmisz sztucznie.. prawda? A może masz nowe mleko? |
||||
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mleko zmienilam mu juz prawie 2 tygodnie temu wiec wczesniej by sie cos pokazalo... kosmetykow uzywam takich samych od poczatku, wiec to nie przez to.... proszek tez odpada bo uzywam zelowych kapsulek one sie dobrze rozpuszczaja i wyplukuja z tkanin... pozatym tez od poczatku piore w tym... rozmawialam z mama i mowi zebym go poobserowoala do jutra i zobaczymy.... mam nadzieje ze to jednak potowka a nie jakies uczulenie czy chorobsko....
|
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a każda koleżanka która stosowała twierdzi że działa, na Kaję też działało Kaja robi kupki raz na 3-5 dni! i to jest u niej taka norma! (jako noworodek robiła kilka na dzień po czym pojawił się zastój na 6 dni i potem już tak zostało, że jedna kupa na 3-5 dni!) 1. ja dogrzewam starą wysłużoną farelllllką Cytat:
Kaja dostała jak się farby nawdychała, wyglądała jak wielokropek. Co pomogło? Jedna noc u mamy (mojej) musisz znaleźć żródło i usunąć po prostu fenistil w kropelkach pomaga aby nie swędziało i nie bolało |
||
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie widze zeby go swedzialo czy bolalo.... poobserwuje i zobaczymy Malgosia : sliczne focie
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
kuroikaze, aguska
kathi swietny pomysl na prezent pakusia gratulujemy miesiecznicy i rocznicy! Kubus przeslodki malgosia maly slodziak z Twojego synka |
|
|
|
#856 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Byliśmy z małym dzisiaj na usg nerek i zmniejszyło mu się poszerzenie miedniczek nerkowych z 8 mm na 6 mm i pani doktor powiedziała, że prawdopodobnie za 3 miesiące nie będzie po tym żadnego śladu a tak poza tym to synek dzisiaj tak mamusię obsikał sikiem fontannowym, że hej ![]() fajnie, że wszystkie wizyty wypadły dobrze Cytat:
ad. 2 ja pozostaję przy standardowym rodzaju szczepień, z tych dodatkowych to będziemy szczepić małego tylko na rotawirusy, u nas kosztują coś koło 300 zł i są do kupienia w przychodni Cytat:
Cytat:
ad. 2 ale będziesz miała fajowe towarzystwo śliczne ciuszki, a pomysł na prezent dla męża ![]() Cytat:
ad. 2 no należą mu się ![]() ad. 3 przystojniak z niego ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja dzis mam troche dola, bo pierwszy raz po urodzeniu dzidzi tak ostro poklocilam sie z tżtem. Wiem ze czasem to tez jest potrzebne, ale jest mi smutno... Wkurza mnie troche to ze nie mamy teraz czasu dla siebie nawet na przytulanki....a jak jest chwilka to jest z nami moja mama i wiecie same jak to jest....Małgosiu sliczne zdjecia ![]() gosiczku mimo tych tlustych wloskow smaruj mu ta oliwka ![]() rumiankowa a jakie krostki miala Twoja corcia? Bo mojemu ostatnio tez na policzku pare krosteczek wyskoczylo. Myslalam ze to potowki ale przecieram spirytusem i nie schodzi... marika to super ze ze sluchem wszystko dobrze ![]() pakusiu jesli przetrzesz spirytusem i zejdzie tzn ze to potowka..jesli nie moze bys do lekarza z tym poszla? Mam nadzieje ze to tylko potoweczki malutka super wiesci od lekarza ![]() a i ten komentarz na nk Twoj do ostatniego mojego zdjecia mnie rozbawil kto pierwszy usnie?? hihihi raczej on jest twardszy
|
#858 | ||
|
Zadomowienie
|
Bylysmy wczoraj na szczepieniu. Niunia wazy 4900g i mierzy 63cm
Cytat:
Cytat:
Przeszukuje teraz intensywnie fora na temat zwiekszania ilosci pokarmu. Nawet nie myslalam, ze jest az tyle sposobow Jak bedzie trzeba to wyprobuje wszystkie |
||
|
|
|
#859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dobrze ze z samopoczuciem lepiej a co do kłotni z Tz... wiem jak to jest bo my tez juz mamy bardzo powazna klotnie na koncie od tamtego czasu jak sobie wszystko wyjasnilismy widze ze moj maz bardzo sie stara naprawde mimo ze czasem sie nie dogadujemy, wydaje mi sie ze to ta nowa sytuacja, ze trzeba sie do niej przyzwyczaic, do tego dochodzi zmeczenie i brak czasu. Aga wszystko sie unormuje ja w to wierze i Ty tez musisz! nie wsciekajcie sie na siebie z byle powodu bo szkoda na to czasu kochacie sie macie slicznego synka czego chciec wiecej? (moze podrzuccie babci dziecko na jeden wieczor albo na 2 godzinki i zrobcie cos dla siebie?) Cytat:
gratuluje rocznicy i miesiaca ![]() fantastyczny prezent zrobił Ci tz ![]() ![]() u nas kraj jeszcze zacofany bo trzeba sobie te szczepionki kupic... a co do tej wysypki... to jest na calym ciele? mozesz sprobowac kapas w krochmalu albo w nadmanganianie potasu jak to potowki to pownnytroche poschodzic. Cytat:
![]() A taka ze mnie dupa ze zostawilam ta ramke w tej folii babelkowej i widzialam tylko ze od gory jest przyklejona ta glinka i za bardzo tego nie ogladalam bo nei bylo kiedy... a wczoraj wieczorem zauwazylam ze jest tam przeciez i instrukcja i tasma caly wczorajszy ranek sie glowilam jakby to zrobic i postanowilam popytac Ciebie zamiast dobrze zobaczyc co tam jest |
|||
|
|
|
#860 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i 2 tygodni Antos cudenko ![]() Cytat:
Z ta woda kperkowa faktycznie pij i poczekaj na efekty. miejmy nadzieje ze Aleks szybko z tego wyrosnie, wszyscy mowia ze najgorsze 3 miesiace. przed nami jeszcze 2 ![]() ja jestem taka ofiara losu ze jak bylismy u lekarza to znowu zapomnialam zapytac o to oko Cytat:
i super ze Mała tak szybko przybiera ![]() Natan tez ma kroski na buzi lekarka sie upiera przy skazie białkowej. znowu odstawilam nabial zobaczymy czy pomoze... Cytat:
no i super że ze sluchem dobrze, szkoda tylko ze tak musieliscie sie martwic Cytat:
![]() My chyba tez zostaniemy przy standardowych a te pieniadze co mielibysmy wydac na 6 w 1 przeznaczymy na pneumokoki tak mis ie wydaje musze to obgadac z TZtem Fantastycznie z tymi miedniczkami Cytat:
ciekawe czy ja bede musiala kupowac w aptece czy tam maja oczywiscie sie nie zapytalam Z Laktacja Aniu bedzie dobrze, duzo dziewczyn pije bawarke codziennie podobno pomaga Natan spał od 20.30 do 3ciej w nocy! ![]() az wstałam w nocy zobaczyc czy zyje bo dziwne mi sie to wydawało, pozniej krecil sie po 5 i jak dobrze ze maz zaproponowal ze go przebierze ( o tej porze najgorzej mi sei wstaje) i obudzial sie koło 7 na karmienie i spi dalej ![]() w sumei wczoraj w dzien mało spal ale to dziecko mnie zadziwia mam nadzieje ze wszystko z nim ok z tymi szczepieniami to chyba bedziemy szczepic standartowo i za te pieniadze co mielibysmy wydac na 5w1 czy 6w1 dokupimy pneumokoki dziekuje za informacje dot szczepien ![]() nie wiecie co sie dzieje z Mloda, esti? no i ciekawe jak sashka i Kubus Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-06-18 o 09:51 |
||||||
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam nega problem z tesciami....
Tak wlasnie myslalam, ze tak bedzie... dlatego ze mieszkaja klatka obok mojej, spodziewalam sie ze bede miala teraz po porodzie codzienne odwiedziny bez zapowiedzi... Oni nachodza mnie codziennie, raz tesciu, raz tesciowa i przesiaduja ile sobie chca, a ja nie potrafie im powiedziec ze nie zycze sobie codziennych niezapowiedzianych odwiedzin... Poza tym mam przechlapane, bo np wychodzac na spacer juz jestem na celowniku i widzac mnie przez okno, szybko schodza na dol i dolaczaja do mnie albo jeden albo drugi... a ja chce np sobie pobyc na spacerku sam na sam z synkiem...ehh...To ogolnie dobrzy ludzie, ale starsi i bez wyczucia, mysla ze moga wpadac kiedy chca, a ja chyba mam prawo nie miec ochoty na rozmawianie z kimkolwiek, na chodzenie po swoim domu w majtkach a nawet nago! i nie musze wysluchiwac roznych rad, podpowiedzi... Poza tym jesli bede potrzebowala ich pomocy, to poprosze, nic na sile ![]() Nie wiem kompletnie jak z nimi porozmawiac. ![]() aniu ciesze sie ze znalazlas metody na pobudzenie laktacji na pewno jest ich wiele, mam nadzieje ze pomoga![]() kuroikaze Ale wiem, ze babcia jest chetna, no a nam to potrzebne... wiec moze sprobujemy...
|
#862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
ania ja pije wlasnie ta herbatke z hippa, ktora na Ciebie nie dziala, a czy na mnie dziala to szczerze powiem ze nie wiem
do poki mam pokarm to ja pije. Mi polozna zalecila kawe zbozowa pic odpukac!Aguska ja mialam taki problem ze swoja babcia, ktora mieszka niedaleko i zaczela wpadac po porodzie bez zapowiedzi. Najlepsze ze ona zapuka i od razu wchodzi do mieszkania(dobrze, ze mam nawyka zamykania drzwi), normalnie jakbym w danym momencie przechodzila nago to i ona by mnie widziala i sasiedzi jakby akurat szli klatka. Po paru takich wizytach bylam wsciekla a moj Tz to juz w ogole, juz chcial na prawde chodzic nago, zeby babcia sie naciela Jednego razu jak babcia przyszla tak jak zwykle robiac nam niespodzianke, powiedzialam grzecznie ale z aluzja, ze akurat chcielismy sie polozyc bo maly usnal i jest okazja sie zdrzemnac i ze Jacek zmeczony po pracy...Ona zdziwniona powiedziala, ze to ona pojdzie jak nie w pore. Oczywiscie ja zatrzymalam, zeby nie byc niegrzeczna, ale od tamtego czasu zawsze dzwoni i sie nie obrazila
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy od lekarza... lekarz stwierdzil ze nie ma powodow do niepokoju, na cos kuba moze byc uczulony, ja sobie rano przypomnialam ze w nocy jak go przewijalam to nie mialam kremu bambino pod reka bo zostal w salonie i posmarowalam go ziajka dla niemowlakow i najprawdopodobniej to jest przyczyna...
dla pewnosci i swietego spokoju kazal lekarz przeplukac wszystkie ubranka, reczniczki i inne i stosowac te kosmetyki co do tej pory, oprocz zjaki oczywiscie osluchowo bardzo ladnie, rozwija sie tez bardzo ladnie ![]() a my przy okazji zalatwilismy sobie sprawe antykoncepcji, pogadalismy troche z lekarzem i wybralismy zastrzyki cenowo wychodza podobnie jak tabletki a wedlug lekarza sa bedziej skuteczne, wiadmo ewentualne nudnosci czy cos... trzeba sie meczyc... ale ja z tabletek zrezygnowalam dawno bo niemilosiernie po nich przytylam, mialam bole glowy i nie mialam ochoty na seks... zastanawialismy sie jeszcze nad pierscieniem dopochwowym i plastrami, ale do plastrow nie mamy przekonania a ten pierscien to dziwnie... niby dobrze zabazpiecza ale ja bym sie bala ze gdzies mi wyleci czy wepchnie sie za daleko.. nie wiadmo tak ze czekamy na pierwsza @ i idziemy na zastrzyk
|
#865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że byłyśmy z małą na szczepieniu na rotawirusy i jak dobrze, że jest to szczepionka do picia... Mała ciumkała, aż jej się uszy trzęsły Na szczęście katarek nie był przeciwskazaniem, lekarz przepisał jej dodatkowo krople do oczu (![]() ![]() ), które mam podawać do noska Mam nadzieję, że pomogą ![]() Najgorsze jest jednak to, że ja się całkiem rozłożyłam i ledwo zipie... Jakaś paskudna infekcja mnie złapała i tak mnie boli gardło, że nie mogę mówić.. Karmię cały czas piersią, żeby mała dostawała ode mnie przeciwciała i wiem, że dzięki temu się nie zarazi... Ale nie mogę brać praktycznie żadnych leków przez to karmienie... Narazie leczę się mlekiem z miodem i masłem. Znacie jakieś inne sprawdzone domowe sposoby na walkę z choróbskiem? Małgosiu jaki on jest słodki i kochany Cytat:
A tak na poważnie...to ja nie wiem co my zrobimy jak maluszki będą już ważyć te naście kilo ![]() Cytat:
Dobrze, że tylko na siuśkach się skończyło ![]() Super, że z nereczkami wszystko ok Jeszcze kilka miesięcy i nie będzie w ogóle śladu po tym, że mały był wcześniakiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak sobie przypomniałam, że moj TŻ kiedyś chciał, żebyśmy kupili mieszkanie w jego mieście rodzinnym, bo ceny są atrakcyjne, ale ostro zaprotestowałam, bo wiem jak to by wszystko wyglądało...
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
CZESC KOCHANE
a my po szczepieniu maly dzielny nie plakal az w szoku bylam moj maly mezczyzna ![]() Agusia wspolczuje tych wizyt tesciow.. zakochani we wnusiu podobno babcie bardziej kochaja nawet wnusie niz swoje.. moze cos w tym jest naprawde wspolczuje ja bym sie niezle wkurzala malutka syncio chcial ochlodzic mamusie w upalne czerwcowe dni boszenka ja znam domowe sposoby ale takie z ktorych rowniez nie mozesz korzystac.. bo wiadomo cebuli ani czosnku czy tez cytryny nam nie wolno.. kochana pij duzo cieplych herbatek powinno pomoc pakusia ja chce tabletki dla karmiacych mam dobrze dobrane tabletki nie powinny powodowac zadnych skutkow ubocznych rumiankowa wooow ale tluscioszek! hihi
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
Boszenko wypróbuj herbatkę z lipy - mi jak byłam w ciąży i mocno chorowałam to pomogła na gardło.
|
|
|
|
#868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
roznie moze byc, moze to tylko taki okres przejsciowy, wszystcy sa zachwyceni malenswtem i moze im to minac, ale nie musi... warto o tym porozmawiac... i zrobic jak Heksa mowi, daj im dziecko na spacerek na 2 h... oni napewno beda zachwyceni bo pobeda z nim sam na sam i byc moze nie beda juz tak wpadac... najwidoczniej teraz chca sie poczuc potrzebni i ciagle sprawdzaja czy czegos nie potrzebujesz, czy ci nie pomoc... jak zwrocisz sie do nich z zapytaniem czy nie poszli by z nim na spacer bo ty chcesz np. zrobic cos w domu, albo odpoczac troszke to napewno sie zgodza i moze zrozumieja ze jesli beda ci potrzebni to ty ich o to poprosisz ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ja mieszkam z tesciem i tez brakuje mi bardzo tej swobody... narazie jednak nie mamy wyjscia... moglibysmy oczywiscie wynajac cos samym ale wyedy bedziemy zyc jak to mowia akurat... nic by nam nie zostawalo... nie mozna by bylo sobie pozwolic na kupno jakiegosc ciucha czy cos... wic jeszcze sie "pomeczymy" na szczescie moj tesc wiecznie w pracy bo pracuje 22-6 a pozniej 14-20.... wiec w domku go prawie wogole nie ma a jak jest to spi... pozatym sie nie wtraca (poza sprawa karmienia piersia) nie miesza sie do malego ani nic... chyba ze go poprosze o porade. wtedy jest szczesliwy ze moze sie na cos przydac... tak jak wczoraj... wrocil z pracy wiec ja odrazu do niego ze potrzebuje porady doswiadczonego tatusia a czeba przyznac ze dobrze sie zna na dzieciach... lubi czytac i naprawde jest w tym temacie "obyty" ma 7 letniego synka... wiec jak go poprosilam o pomoc to oczy mu sie zaswiecily ze hej ![]() pozatym powiedzial mi ostatnio ze w sobote rezerwuje sobie Kube na 2h a ja mam mu z domu zniknac, isc do fryzjera czy na zakupy... nie chce mnie widziec kolo dziecka... mam sobie odpoczac "od pieluch" wiec nie jest znowu tak zle pozatym zawsze mozemy na niego liczyc gdy go potrzebujemy... on ma swoj swiat a do naszego wkracza jedynie jak go potrzebujemy ![]() Cytat:
wiecznie o nich trzeba pamietac i wogole... teraz jest dziecko i roznie bywa... czasami nie ma czasu sie podrapac po glowie wiec znajac mnie nie raz bym zapomniala.... a tak to mam spokoj na 3 miesiace i nie musze myslec o zazyciu tabletki ale wiadmo to sprawa indywidualna ja wyproboje zastrzyk i mam nadzieje ze nie bede miec zadnych skutkow ubocznych i bede mogla go stosowac...
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
PAKUSIA JA TEZ sie wlasnie o to boje.. chyba bym sie zatrzelila gdybym zapomniala .. na momencie![]() ![]() :e ek:ale powiem ci ze o tych zatrzykach to slyszalam same negatywne opinie..powoduja duzo skutkow ubocznych
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko czy któraś może kupuje mleko na recepte bo mój strasznie ulewa i chyba bede musiala iść do lekarza zeby Nam jakies mleko przepisala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Kuba skonczyl rowny miesiac 
patrze na zegarek a tu 9:20 
) i idziemy na szczepienie za 2 tyg. dziewczyny jak szczepicie swoje pociechy? 6w1? moze ktos mi napisac jak to jest? ja musze kupic taka szczepionke i zaniesc do przychodni czy jak?? 
Zaraz dopiszę do listy 

Ale Ty już doświadczona jesteś i wiesz sporo - a my świeżynki sie dopiero uczymy...

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
Tak rodziców straszyć...

Zabki
Mam nadzieję, że pomogą