|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
i skąd wiesz, że przy innych tabletkach nie ma takich problemów, skoro w poprzednim poście napisałaś, że to Twoje pierwsze? każde tabletki anty są ingerencją w układ hormonalny i wywołują reakcje organizmu w postaci skutków ubocznych w pierwszych miesiącach. o co więc chodzi?
|
|
#2792 |
|
Przyczajenie
|
Koleżanki brały inne tabletki i u nich skutkami były bóle głowy...
Trochę moja wina że się nie zainteresowałam tym tak jak powinnam, ale zaufałam chyba nieodpowiedniej osobie... w końcu nie byłam u weterynarza tylko u ginekologa i sądziłam że wie więcej na temat tych tabletek niż osoba które je widzi po raz pierwszy w życiu i która się wcześniej w coś takiego nie bawiła... Kobieta zna mnie od lat i ma moja kartę i gadałam z nią o tym czego się spodziewam po takich tabletkach. Poza tym nie słyszałam wcześniej od dziewczyn o takich skutkach,ale może dlatego że nie brały YAZu |
|
|
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny help me!!!
czy tabletki anty moga miec jakis powazny zwiazek z problemami układu wydalniczego?? bo juz drugi dzien umieram na tyłku siedziec nie moge i zastanawiam sie czy ma to jakis zwiazek z tabsami?? bo nigdy wczesniej nie miałam z tym problemów ![]() ![]() ![]()
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
A ja teraz się zastanawiam czy te moje upławy to infekcja czy po prostu upławy jako skutek uboczny tych tabletek... Bo niby nie ma żadnych innych objawów, ale nie wiem... A nie chce przez przypadek zarazić biednego mojego kochanego... Eh
Niedługo się widzimy, a jak ja zacznę się leczyć to ponoć takiego typu leki obniżają skuteczność CZEMU AKURAT TERAZ |
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normlanie wtedy to pustynia mogła się przy mnie schować.... z dobre 2 miesiące przejść nie chciałopóki co przy YAZ faktycznie jest raczej sucho ale w ramach normalnosci wiec ok
|
|
|
#2797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogę ci powiedziec, że ja skróciłam sobie przerwę o 2 dni i to wystarczyło by miec plamienia przez prawie całe 4. opakowanie (wcześniej prawie w ogóle nie miałam, tydzień na 1. blistrze jedynie). Mysle, że ciezko cokolwiek na tabletkach przewidziec. Tak jak koleżanki pisały to nie cukierki Aha, i nie odkładaj tabsów, bo pierwsze opakowanie Ci sie nie podoba, później mogą Ci skutki uboczne przejsc i poznasz prawdziwe uroki tabsów ![]() A odkładanie po miesiącu stosowania to totalny bezsens. |
|
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyna na pewno powinna zorientowac sie wczesniej w kwestii pigulek lub nawet juz po dostaniu recepty. Ale z drugiej strony poszla do ginekologa i zaufala mu, w koncu nikt raczej nie zostaje nim bez jakiejs wiedzy. Faktycznie, gdybys chciala przesunac okres w wakacje, pigulki trzebaby zaczac brac chociaz w kwietniu, ale to glupota brac je po to zeby przesunac okres...
Ja moge od siebie dodac, ze laczylam 2-3 a i tak bylo to dla mojego organizmu za wczesnie i mialam ponad dwutygodniowe plamienia. Z jednej strony byly na pewno bardziej komfortowe niz obfity okres, z drugiej 2 tygodnie plamien, a 4-5 dni krwawien to jednak hmm roznica. Aaa no i rowniez dostalam okres po tym laczeniu, wczoraj wieczorem sie zaczal . Mam nadzieje, ze szybko sie skonczy, a co do kiepskiego humoru i ochoty na zabicie wszystkich dookola to mam taki calkiem czesto, wiec jak dla mnie bez roznicy .Pozdrawiam
|
|
|
|
#2799 |
|
Przyczajenie
|
witam was dziewczynki
jestem przy 2 opakowaniu Yaz dokladnie przy 4 tabletce [wczoraj] i wczoraj mialam stosunek jednak chlopak ze stresu "poplamil" sperma mi krocze te okolice, [mowi ze w srodku nie] jednak wierzyc facetom czy sadzicie ze moze cos z tego wyjsc.. czy ufac tabletkom |
|
|
|
#2800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedyne co mi się nasuwa to a jedyne co może wyjść to plamy na pościeli... -- sorry za off'a , ale nie mogłam się powstrzymać Edytowane przez FaberCastell Czas edycji: 2009-06-17 o 11:18 |
|
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
po co brac tabletki skoro im sie nie ufa?
|
|
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
Jeeeeny
Zostawic Was na troche same, to sie tak rozgadacie, że pol nocy spedziłam czytajac A i tak do końca nie doszłam.. ![]() Otóż! Mam pytanie: Ostatnie strasznie dużo pije, z zalecenia dermatolożki. Problemy z cerą to jednak NIE zasługa Yazu, ale raczej zmiany trybu życia itd, wiec nie stresujcie sie Chodzi o to, że okropnie często chodzę siusiu.. W ciągu ostatnich 75minut byłam 4razy. I teraz pytanie.. Czy istnieje jakieś ryzyko nieskuteczności tabletki, niedokładnego wchłonięcia się jej, czegokolwiek, jeśli tak częste oddawanie moczu ma miejsce do 4h po łyknięciu tabletki?
|
|
#2803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie, nie sądzę by mogłoby to w jakikowiek sposób wpływac na obniżenie skuteczności.
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Raczkowanie
|
Sądzę, sądzę
Tylko to chyba dosc rzadko spotykane zeby sikac 5 razy w ciągu godziny? ;>co do tabletek ;> Jestem na 22 z 2opakowania. Nie mielismy jeszcze z TZ okazji tak intesywnego ekspolatowania ich skutecznosci jak więkoszosc z Was, ale!: - żadnych skutków ubocznych, plamienia które trwały ze 3 - 5 dni po miesiączce ustały zupełnie, nadmierna mokrość także. - czuje się świetnie, piersi się ujędrniły, skóra na całym ciele jest w lepszej kondycji niż zazwyczaj. - apetyt się zdecydowanie umiarkował - libido wysokie ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
fantazjowanie to zdecydowanie moja działka dziękuję za pomoc <zawstydzony>
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny...
Pewnie gdzieś był już podobny post, ale nie mogę się doszukać... Otóż przez przypadek/roztargnienie/sesja (?) wzięłam wczoraj dwie tabletki YAZ z pierwszego rzędu... (6 i 7) (to moja druga paczka). Co teraz? wziąć normalnie kolejną, 8 tabletkę? czy jak?Proszę o odpowiedź...
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a po kiego grzyba miałybyśmy się truć tabletkami jakby od 'poplaminia' miało coś wyjść?! |
|
|
|
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
mimo, iż bardzo bym nie chciała, będę musiała sie rozstać z YAZem...
![]() zwyczajnie chyba jest nie dla mnie - za mała dawka czy jak to tam się nazywa; na 4 opakowania tylko jedno - i to w dodatku 3, co mnie bardzo dziwi - było bez plamień/krwawień ![]() aktualnie 4, druga połowa blistra i znowu to samo |
|
|
|
#2810 |
|
Przyczajenie
|
a powiedzcie mi czy cytologie można robić biorąc te tabletki i mając takie plamienia?
Też się zastanawiam czy te plamienia są efektem tabletek, czy może infekcji.... w badaniach chyba wyjdzie co i jak, jeśli wcześniej powiem że biorę YAZ? |
|
|
|
#2811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie może czy Polopiryna S lub Fluimucil wpływa na działanie pigułek ( czytałam, że nie na kilku listach ale znowu na innej mignęło, że tak więc chę się upewnić) ?
|
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
Małaczarna! Nie zostawiaj Naaaaas! ;(
A propos leków wpływających na tabletki. Proponuje wypisać je tu wszystkie od nowa. Strasznie trudno to zebrać w jednym miejscu, o odnalezieniu nie ma mowy.. Może uda nam się, z doświadczenia, wypisac chociaż część? ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#2814 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Czy może któraś z was jest z Białegostoku i wie gdzie można tam kupić najtaniej Yaz?? Z gory wielkie dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
#2815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...&highlight=yaz
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
A we Wrocku gdzieś jest taniej jak 40 złotych? :/
|
|
#2817 |
|
Przyczajenie
|
witam
dawno tu nie zaglądałam ale teraz nadrabiam zaległości czytając Wasze posty i dodam coś od siebie. Otóż jestem na drugim opakowaniu, 3 tydzień brania tabletek. Pierwszy miesiąc to był koszmar - przez calutki miesiąc miałam obfite plamienia które utrudniały mi życie, ciągłe wahania nastrojów, płacz bez powodu i ciągłe kłótnie o byle co ze swym lubym ulubionym. Nawet doszło do tego, że kazał mi je odstawić bo miał mnie dość :/ ale ja jako twardy przedstawiciel płci pięknej nie poddałam się i zaczęłam drugie opakowanie. I jest rewelacja! Żadnych plamień, piersi duuuużo większe, jędrne, żadnych wyprysków na twarzy które były normą u mnie przed każdą miesiączką, skóra gładka i nie taka przesuszona jak w zeszłym miesiącu, iiii nie wiem czy to przez tabletki, ale od kiedy zaczęłam je brać schudłam 5kg bez żadnej diety i ćwiczeń, tak po prostu nooo i mam wrażenie, że mój TŻ coś bierze, bo od kiedy jestem znów "normalna" a nawet kapkę lepsza, dobiera się do mnie zawsze i wszędzie co było nie do pomyślenia ![]() ![]() och i ach ![]() ![]() pozdrawiam Was bardzo serdecznie kochane Forumowiczki obyście też miały takie wrażenia po przyjmowaniu tabsów no i oczywiście takich TŻ jak mój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2818 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
a wiecie może gdzie w Białymstoku mozna kupić najtaniej Yaz?
|
|
|
|
#2819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście jeżeli chodzi o tą drugą część.Bo u mnie też jest och i ach...i wszędzie gdzie się tylko da Także gratuluje Ci(Nam) wytrzymałego partnera
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Przyczajenie
|
Drogie koleżanki. Mam problem. Biorę Yaz, w ubiegłą niedzielę kochałam się z chłopakiem, dziś biorąc pigułkę zauważyłam, że wczoraj (wtorek) zamiast różowej pigułki wziełam białą (placebo). Była to przedostatnia różowa z blistra. Dziś wg. ulotki wziełam zaległą i dzisiejszą, pomijam białe i zaczynam nowy blister. Czy grozi mi ciąża?
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- No pomóżcie. Martwię się... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

. Mam nadzieje, ze szybko sie skonczy, a co do kiepskiego humoru i ochoty na zabicie wszystkich dookola to mam taki calkiem czesto, wiec jak dla mnie bez roznicy
jednak chlopak ze stresu "poplamil" sperma mi krocze te okolice, [mowi ze w srodku nie] jednak wierzyc facetom
czy sadzicie ze moze cos z tego wyjsc..
czy ufac tabletkom