|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Treść usunięta
|
|
|
|
#2552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() AgatkaL walcz o swoje i nie daj sobą pomiatac skoro trafiła Ci się taka tesciówka!! dobrze ze Tzta masz po swojej stronie...jednak jemu tez współczuje....pewnie jest "między młotem a kowadłem"....z Tobą chce byc przez resztę swojego żcia...a matka...no to zawsze matka..:/ a z tego co zauważyłam (równiez z wlasnego doswiadczenia) faceci....jakos dziwnie znoszą jakiekolwiek słowa krytyki pod adresem "mamusi"...
Edytowane przez mka1987 Czas edycji: 2009-06-18 o 09:13 |
|
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ obstawał za mną...nie miał jednak prawa głosu, bo jego własna matka powiedziała, ze jak powie słowo to jak pierd..... go w ryj to go zabije i z łapami do niego....Terror, brak słów, nie wiem jak to nazwać i racjonalnie wytłumaczyć
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska, najpierw była suknia z chin, potem miała być nowa suknia, a potem jeszcze stwierdziłam, że przerobię dół tej z chin, bo w gorsecie dobrze się czuję
I know Agatko, teściowa pokazała totalny brak dobrych chęci. Totalny! Przepraszam ale co to za odzywki że go pier**** w łeb OMG
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2009-06-18 o 09:14 |
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() nawet nie nadrabiam co wczoraj naskrobalyscie. ale musze sie pochwalic, mam juz dyplom z uczelni i od razu mi sie przypomniala jak jedna dyrektorka na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziała,z emnie by z checią przyjela do pracy w ich przedszkolu, ale napewn, napewno jej zdniem nie mam do tego uprawnien, bo w nazwie specjalnosc(wczesna edukacja zintegrowana) nie ma tego ujetego. mam teraz czarne na białym napisane, ze mam PEŁne kawlifikacje aby pracowac we wszystkich typach, przedszkoli, oddziałach przedszkolnych i klsach I-III . az mnie korci by isc i oswieciecic tamtą babę Cytat:
![]() Agatko jestem w szoku. jak dla mnie taka tesciowa by juz nie istaniała. |
|
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
AgatkaL wspóczuje ci naprawde takiej tesciowej i jeszcze tak intryguje przed waszym weselem. Strasznie dziwi mnie jej zachowanie, jak czytam to co napisałas to az nie moge uwierzyc. Mam nadzieje, ze sie troszke sytułacja poprawi jak zamieszkacie razem. Trzymaj sie
groszek80 sukieneczka ładna, mysle ze efekt końcowy bedzie piorunujacy Maggie1983 nie moge sie na ciebie napatrzec, pieknie wyglądałas SollAngelica no to super, ze sie zdecydowaliście gold-fish super, ze jestes teraz zadowolona, czekamy na jakies zdjęcia |
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Ślub byl juz prawie 2 tygodnie temu ale byliśmy na wycieczce na Rodos więc dopiero teraz opisze Wam jak to bylo tego dnia.
Mieszkamy razem od listopada więc i ostatnią noc też spędziliśmy razem. Pobudka byla o 8 (ja sie już wcześniej obudzilam ok 7 ale nie bylo po co wstawać). Zrobiliśmy sobie śniadanko, wlączylam nasze weselne piosenki ulubione (z filmu love story, weselne dzwony itp). Siedzieliśmy troche gadaliśmy w tle leciał "dzien dobry TVN". Zachcialao mi się kawy ale nie bylo mleka więc moj Tż stwierdzil ze pojdzie do sklepu bo mu sie nudzi bo niecierpi czekać. Po kawie poszłam pod prysznic w międzyczasie kurier przywiózł kwiaty. Z ciekawości wybiegłam mokra spod prysznica kwiaty oglądać (jak już kurier sobie poszedł oczywiście). Moja wiązanka jak po raz pierwszy ją zobaczylam stwierdzilam ze nie jest idealnie taka jak chcialam ale i tak była ok. Około 10.20 Tż stwierdzil ze mnie zawiezie do fryzjera a sam pojedzie do restauracji zawieżć kwiaty i prezenty dla rodziców. Fryzjerka robila mi włosy 1,5 godziny ja oczywiście cały czas dyrygowalam (taka już jestem ze musi być jak ja chce). Wyszłam od fryzjera Tż już na mnie czekał i pojechaliśmy do mieszkania. W mieszkaniu zabralam się za malowanie bo sama to robilam (żadna z wizażystek u których byłam na próbie niestety nie sprostała moim wymaganiom). Potem spakowalam kosmetyki i inne potrzebne rzeczy i pojechaliśmy ok 13.45 do miejscowości gdzie odbywał się ślub. Ślub odbywał się pod Warszawą jakieś 25 km (my mieszkamy w Warszawie). Tam w domu czekała moja mama z siostrą. Dom jest naprzeciwko kościoła, mialam zamówione strojenie kościola więc pierwsze co zrobilam to poszlam zobaczyć jak idzie pani florystce. Ubierać zaczełam się jakoś po 15 i moj Tż też. W trakcie ubierania przyjechali Tża rodzice. Błogosławieństwo odbyło się o 15.40, nikt nie płakał nawet mamy chociaż mojej łamał się trochę głos. Po błogosławieństwie poczekaliśmy troche w domu, wyglądaliśmy przez okno jak pod kościół przyjeżdzają kolejni goście. Świadkowie poszli zanieść kartki i obrączki do księdza. My nie musieliśmy być wcześniej bo mieliśmy już podpisane akty a ostatnie podpisy robiliśmy już podczas mszy. O 15.50 moi rodzice zaczeli nas poganiać zebyśmy już szli do kościoła ale moj Tż stwierdził ze jeszcze chwile bo nie będziemy tam stać w dzwiach. Wyszliśmy do kosciola o 15.55, droga na piechotę zajeła nam ok 30 sekund, bo trzeba było tylko przejść przez ulicę. Potem postaliśmy z 5 min w kruchcie kościola, organista zaczał grać, ksiądz wyszedl po nas do kruchty. Nie chcialam zeby ojciec mnie prowadzil do oltarza chcialam iśc z Tż. Msza minela szybko, podczas przysięgi glos nam się nie łamał, nie plakalam zero stresu. Patrzyliśmy obie w oczy uśmiechnięci wypowiadaliśmy słowa przysięgi. Podczas zakladania obrączek byl śmieszny moment bo moj Tż nie mogł mi jej wsunąć do końca bo mam trochę grubszą kostkę. Ksiądz nie odpuścil i powiedzial do niego "wkladaj do konca". Wszyscy się śmiali pod nosem my też a ksiądz nie odpuścil i Tż przez kostkę wkręcił mi tą obrączkę. Jest taki przesąd ze obrączkę trzeba do konca wsunąć zeby malżeństwo trwalo do konca zycia, dlatego ksiądz nie chcial odpuścić. Samochód co jest na zdjęciu wiózł nas po ślubie do restauracji, kupiliśmy sobie wcześniej szampana i wypiliśmy go podczas drogi razem ze światkami (ok 40 min jechalismy dosyć wolno zeby kwiatki nie pospadaly). Dorzucam jeszcze kilka zdjęć.
"bo prawdziwej miłości nawet małżeństwo nie zaszkodzi" mama Aniołka 28.01.2010 Edytowane przez evelina.00 Czas edycji: 2009-06-18 o 09:38 |
|
|
|
#2558 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...Cytat:
czyli przedszkola heh...gratuluję mgr...az Ci zazdroszczę...ja za tydzien dopiero bronie licencjata....
Edytowane przez mka1987 Czas edycji: 2009-06-18 o 09:37 |
||
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
golduś rozumiem Cie doskonale, ja zmieniałam koncepcję biżuterii dokładnie 8 razy, na szczęście udało mi się sprzedać niektóre "egzemplarze" na allegro, tak, że ostatnecznie zostały mi 3 komplety
evelina.00 jesteś jedną z najpiękniejszych panien mlodych, jakie widzialam
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurczaki-nie wiem, czy zalozylismy sobie te obraczki tak naprawde do konca
|
||
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
evelina.00 bosko wyglądałas.
Cytat:
to trzyma kciuki. ja najbardziej bym chciała uczyc w szkole, a nie w przedszkolu, ale narazie o tym nie mysle, bo jade do Holandii na koniec wrzesnia.dostalismy z TZ propozycje od moich rodziców, abymys po slubie zamieszkali u mnie, a nie cos tam wynajmowali. bo i tak we wrzesniu 2 tyg bedziemy w Turcji, a na koniec wrzesnia jedziemy do Holandii juz. ja mam u siebie w domu 2 swoje pokoje (by była sypalnia i dzienny) oraz łazienke i garderobę. rodzice by nam pomogli jaos to urzadzis, by kupili roletki i co tam potrzebujemy, bo nie oplaca sie na miesiąc czegos wynajmowac. mi sie pomysł podobam TZ troche sie wstydzi, ale twierdzi,z e chyba tak bedzie najlepiej. |
|
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Tablice wymyslił moj Tż bo ja mam prawie 30 a on 32 lata. Na sali postawiliśmy sobie tą tablice przed nami na stole.
|
#2563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
evelinkoooo wysłałam ci naprv wiadomośc
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedziemy wtedy tu mieszkac miesiąc, potem 2 tygodnie Turcja i moze z tydzien lub dwa po niej a potem do Holandii ![]() moja mama bardzo sie z tego cieszy, wczoraj jak jechalismy do Olsztyna co chwila dzwoniła bo miala pomysły jak wszytsko zorganizowac. chce moja sypialnie przeniesc na dół (a nie jak wszytskie, ze są na samej gorze, by dac nam wiecej prywatnosci - sama tak powiedziała). a w mojej sypialni zrobi nam dzienny pokój wczoraj latalysmy i myslałmy jak łózku ustawic itp. widac, ze sie kobieta bardzo cieszy no i ja tez
|
|
|
|
|
#2566 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
reeeeeeeeeeeeweeeeeeeeeee eelacja!!!!!! Cytat:
Cytat:
naprawde Ci współczuje samopoczucia, jakiego masz. nie jest to przyjemne. mam tylko nadzieje, że mimo wszystko opamięta się Twoja teściowa i odpuści troszke. Żeby było Wam przyjemnie w waszym dniu! trzymam kciuki.
|
||||
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczny czy na zdjęciu do dowodu musze miec odsloniete ucho??
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jednak musze sobie zrobic nowe zdjęcia. myslalam, ze dam te co miałam do dyplomu
![]() kiedy masz wizyte u lekarza?? |
|
|
|
#2570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agatko - jedyne co ci zostaje to zagryzc zeby i tyle. Porozmawiaj z narzeczonym jak on to dalej widzi. I jak chcecie doprowadzic ten slub do konca. Ale niech od ciebie nie oczekuje jakiego kolwiek zaangazowania w sprawy zwiazne z jego mama. Przed wami wspolna przyszlosc razem, i nie warto tego niszczyc z powodu niesnaskow rodziny. Mi sie latwo wypowiadac, ja nie mam tesciowej, zmarla zanim poznalam TZ ale mieszkamy od 7 lat z tesciem. I tez nie zawsze jest kolorowo. Odstawia numery porzadne, i malo zesmy sie nie rozstali po takiej jednej klotni. Duzo rzeczy w takiej sytaucji trzeba przegryzc w sobie i przymknac oczy, ale w zadnym wypadku nie sugeruje zebys poszla na jakiekolwiek kompromisy w tym wypadku. Zasugerowalas dyskusje i spotkanie, czyli w pewien sposob wyciagnelas reke na zgode. Mysle ze to byla jej szansa. Widocznie kultura i dyplomacja to sa slowa jej obce, wiec nie znizaj sie do tego stanu. Trzymamy kciuki za Ciebie i na prawde wierzymy ze sie wszystko pouklada. Glowa do gory!!! Buziaki K ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Hehe to co my mamy napisac? Ja 30 z zakladka a moj sliczny 35! ![]() Przesliczne zdjecia, bardzo klasyczne i eleganckie. I ty wygladalas jak gwiazda filmowa z lat 30!!! Przepiekne wesele! Gratulacje! |
||
|
|
|
#2571 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
AgatkaL - najważniejsze żeby TŻ był za Tobą - wyprowadzicie się i nie będziesz miała kontaktu z teściową evelina.00 cudnie wyglądałaś
|
|
#2572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prześlicznie wyglądałaś. Z gracją ![]() [QUOTE=martucha84;12811369] Justyna33333 przejedzcie ta trase z zegarkiem i dodajcie chwile ![]() /QUOTE] ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie rozumiem motywacji takich rodziców jak mama Tż - do czego chcą doprowadzić? Cytat:
Ślicznie wyglądałaś![]() Co kupić tacie na Dzień Taty?
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj kupiłam irlandzką whisky (TZ wybierał)
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do babki, do której chciałam iść pierwszy wolny termin, to 27 lipca! A pierwszy wolny to 1 lipca, ale u jakiegoś obcokrajowca :/ I tak jakoś średnio mi się uśmiecha ta wizyta. Próbuję w innej przychodni, ale nikt tam nie odbiera tel.
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto chce za mnie posprzątac w domu?? musze zrobic miejsce na TZ rzeczy i przygotowac wszytsko do "przeprowadzki" pokojowej hehe. |
|
|
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Nie jestem w stanie nadrobić tego co tu naskrobałyście od niedzieli My byliśmy we wtorek spotkać się z zespołem i jak wracaliśmy to zespuło nam się auto i musieli nas holować. Teraz stoi u mechanika i naprawa wyjdzie jakieś 500zł jeszcze tylko tego nam brakowało przed samym ślubem, jakby mało było wydatków, Dlatego jakoś nie mam humoru na nic. Jeszcze jest nam bardzo potrzebne auto, bo to ostatnie załatwiania wiadomo ile jest jeżdżenia a tu taki psikus no, ale trudno jakoś to będzie.
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Podczytałam trochę co pisałyście i teraz pare słów: Groszku wygladasz przepieknie w tej sukni superevelina świetna relacja , dużo szczęścia i miłości ![]() Maggie rzeczywiście niew opłaca się robić wilekiej przeprowadzki do wynajmowanego mieszkania na miesiąc czy dwa i płacic bezsensownie skoro i9 tak wyjeżdzacie, świetny pomysł podsuneła wam twoja mam AgatkaL współczuje
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale już wczoraj pochwaliłam się mamie i teściowej Mam nadzieję, że nie będę musiała tego wycofywać
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

I know
Przepraszam ale co to za odzywki że go pier**** w łeb

Jesteście KOCHANE !!!

super