|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
|
|
#2822 |
|
Przyczajenie
|
No, mam nie łykać białych placebo i zacząć kolejny blister? Jak to bedzie z okresem teraz? To dopiero moje pierwsze pigułki, więc nie wiem...
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
normalnie będzie. pojawi się pewnie na tabletkach placebo blistra, który teraz rozpoczniesz.
|
#2824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie robi sie cytologii podczas plamien.
|
|
#2826 |
|
Raczkowanie
|
Laski, jak to jest z tą wodą w organizmie? Po którym opakowaniu zauważyłyście, że waga spada (jeśli spadała
) i czy któraś z was ma tak, że waga wzrosła? Bardzo długo starałam się o to żeby schudnąć... Schudłam dziesięć kilo i miałam zamiar zrzucić jeszcze sześć, a tutaj psikus... Dwa kilo w górę... i nie wiem czy to przez tabletki... Czy to woda w organizmie czy apetyty... Ponoć te tabletki mają dodany składnik, który nie zatrzymuje wody... Jeśli tak to jest to lekkie pocieszenie, bo wystarczy, że opanuje swój apetyt, ale jeśli nie, to chyba będę musiała zrezygnować z tabletek a tego bym nie chciała... Jak uważacie?
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
ja za chwilę łyknę 5 z 1 blistra. skutki uboczne to sucha skóra, normalnie jest jak wiór, ale teraz to masakra, trzeba będzie się 2 razy dziennie oliwką smarować :/
płaczliwość minęła, brak humorów, normalnie jestem raczej nerwowa, a teraz "take it easy" krwawienie trwa, chociaż raczej delikatne i głównie są już tylko szkrzepy, ale zastanawia mnie inna rzecz, codziennie biegam i po tym wysiłku, krwawię od nowa, chociaż niezbyt mocno :/ i nie wiem, czy powinnam przestać biegać, czy zlekceważyć to? bo może się okazać, że przez najbliższe 3 miesiące nie bedę mogła trenować, a na to pozwolić sobie nie mogę nie wiem co z libido, z TŻ'em widzimy się dopiero w piątek, więc wypróbujemy ich skuteczność, chociaż już je delikatnie sprawdzalismy po kilku h od wzięcia 1 tabletki ;P ale jak teraz myślę o upojnej nocy, to jakoś mocno mnie nie kręci, więc chyba libido spadło, a taka sytuacja jest dla mnie obca, zawsze i wszędzie mam/miałam? chęć ![]() mam takie pytanie, bo w ulotce jest napisane, zeby tabsa łyknąć "na sucho" ewentualnie popić małą ilością wody, w takim razie po jakim czasie można sobie wypić np. herbatkę, wiecie? |
|
|
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edit: Do suchej skóry polecam emulsję do ciała emolium. Mam atopowe zapalenie skóry i muzę jej używać codziennie i jest super. A skóra od Yazu nie wysuszyła mi się jeszcze bardziej swoją drogą.
"Is this a test? It has to be. Otherwise I can't go on." Edytowane przez Juliana Czas edycji: 2009-06-17 o 22:16 |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stad spadek wytrzymałości.Już dawno temu moja dermatolożka polecała mi te kosmetyki, bo jestm na granicy atopowatości, ale chyba dopiero teraz je sobie sprawię. Swoją drogą branie tabsów nieźle generuje koszty bo: 1. drogie są same tabletki; 2. do tego trzeba zrobić duży zapas wkładek/podpasek/tamponów; 3. nawilżacze do skóry i często lubrykanty; 4. a w niektórych przypadkach zmianę garderoby; i w ten prosty sposób kobiety stosujące tabsy sprawiaja, że kilka gałęzi przemysłuma zbyt, a w skali globalnej to hoho |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
bardzo nie chciałabym Was zostawić - a jak to naprawdę będzie dowiemy się w pon.
jednak obiecuje, że tak czy siak będę tu zaglądać ![]() nie mam pojęcia co mi teraz przepisze, znając życie to pewnie jakiś Yasmin bądź Novynette btw. tych 'starszych' nawet nie chce (!)ach, Ci kochani ginekolodzy i ich metody 'prób i błędów'... ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- edit. miałam jeden taki tydzień, albo i dwa gdzie też moja kondycja wymagała wiele do życzenie - wejście na piętro i już zadyszka - więc ja myślę, że to YAZ |
|
|
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie co do wagi... Miała któraś z was problemy " w górę?" bo narazie co tu czytam to same w dół
zazdroszczę wam tego... Jestem dziewczyną z tendencją do tycia i rok pracowałam na to zeby schudnąć chociaż tak, żeby nie być aż takim grubaskiem... Teraz jestem w miare i boję się wrócić do tamtego grubaska
|
|
|
|
#2833 |
|
Przyczajenie
|
do iwonka90
ja kupuje na storczykowej przy przychodni w aptece i płace 35.50
Edytowane przez onabialystok Czas edycji: 2009-06-17 o 23:10 |
|
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
Ja znalazłam w Bydgoszczy za 39 w Albie na przeciwko Jurasza... widział ktoś jeszcze taniej?
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro masz takie problemy z plamieniami to moze wlasnie ktorychs starszych potrzebujesz
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wzielam pierwsza biala tabletke i szczerze mowiac dopadly mnie jakies glupie mysli...Dodam ze koncze dopiero 1 opakowanie. Po mniej wiecej 6 tabletkach miedzy mna a moim chlopakiem doszlo do pierwszego razu. CO prawda nie konczyl we mnie, ale mam jakies strachliwe mysli. W tym miesiacu kilka razy byl we mnie, ale nigdy njie konczyl w srodku. Dziewczyny wiem, ze caly watek jest o tym i wiele juz o to samo pytalo, ale prosze powiedzcie, wedlug was moglo dojsc do...moge byc w ciazy?
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wymiotowałaś, nie miałaś biegunek, nie bierzesz antybiotyków, to jesteś zabezpieczona.
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko no.. nawet stronę wcześniej albo diw ektoś pytał czy jest się zabezpieczonym od pierwszej pigułki.... Czy tak trudno wysnuć na tej podstawie wniosek ?
|
|
|
#2840 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
muszę się przyznać że jestem troche zła na YAZ bo bierzemy te tabletki po to by być zabezpieczonym podczas stosunku ale jak ma dojść do stosunku kiedy plamienie towarzyszy mi przez całe 1opakowanie - zostało 7 tabletek (w tym 4 białe) ! ;/ ginekolog powiedziala tak jak i wy pisałyscie ze plemaienie może występować do 3 opakowania tylko że tak brakuje bliskości faceta ;/ ajjj ...
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
mojego TŻ to nawet i plamienie nie jest w stanie zniechęcić
![]() |
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziś pół nocy myślałam że odjadę, tak mnie mdliło
![]() coś nie mam szczęścia do tabletek ostatnio skoro dostałam zezwolenie to polecam zakupy w superpharmie ![]() za wykupienie recepty na kwotę powyżej 15 zł dostaje się 10 zł w prezencie do wykorzystania przez miesiąc albo w ich aptece albo w drogerii ![]() miałam zapisane 3 opakowania tabletek ale nie wiedziałam jak będą na mnie działać więc wykupiłam jedno a na resztę wzięłam odpis zapłaciłam za tablety 33 zł, dostałam dychę w prezencie ![]() teraz pódę z odpisem i znowu dostanę dychę zniżki polecam jeśli macie tą aptekę w pobliżu, jest ich chyba dość sporo w kraju
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
super!!! a to do kiedy tak? bo ja muszę kupić właśnie niedługo.... i tylko 33 zł?!
Edytowane przez SmallGreatPhilosopher Czas edycji: 2009-06-18 o 13:11 |
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
ha! o mdłościach któraś z Was napisała! otóż to, nawet po 5h od zjedzenia czuję podczas biegu mdłości, łapie mnie kolka
co więcej i co dziwne wczoraj czułam jakby mięśnie pupu były takie wiotkie, normalnie czułam jak cała pupa podskakuje od biegu, nigdy wcześniej czegoś takiego nie było, dziwne to :?
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
pisałam wcześniej jakiś miesiąc temu, że na Wyżynach przy SP 25 za 37,60 był, ale ta apteka jest teraz w innej sieci, więc nie wiem jaka jest teraz cena
|
|
|
|
#2847 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Od tygodnia biore Yaz i ciagle biegam do toalety??? Czy te tabletki powoduja zapelnie pechrza czy cos ze mna nie tak...Czy ktoras z Was tez tak miala? |
|
|
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedą bliźniaki
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Pytałam o to na wątku o interakcjach tabletek z lekami, ale tam ruch jak widze maluśki, więc zapytam tutaj... W zeszłym tygodniu przestałam brać gasprid (na refluks żołądka). Wyczytałam gdzieś, że trzeba robić odstępy czasowe między wzięciem tabletki anty a lekiem gasprid. Ja tak owego nie zrobiłam... Lek brałam przez trzy dni, dwa razy dziennie i w sobote skończyłam... teraz w sobotę widzę się z moim usychającym z tęsknoty TŻ i nie wiem czy będziemy się musieli dodatkowo zabezpieczyć... Informacyjnie tylko chciałam zapytać czy po tygodniu od brania tego leku jestem już bezpieczna? Ponoć substancja czynna w tym leku(cyzapryd) tylko wpływa na estrogen zawarty w tabletkach anty (w sensie zwiększa jego działane czy jakoś tak), ale na innej stronie potem przeczytałam własnie to, że trzeba robić odstępy, bo zmniejsza on skuteczność tabsów... Więc jaka jest prawda? Orientuje się ktoś? I wie ktoś czy już mogę "kochać się spokojnie"?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

) i czy któraś z was ma tak, że waga wzrosła? Bardzo długo starałam się o to żeby schudnąć... Schudłam dziesięć kilo i miałam zamiar zrzucić jeszcze sześć, a tutaj psikus... Dwa kilo w górę... i nie wiem czy to przez tabletki... Czy to woda w organizmie czy apetyty... Ponoć te tabletki mają dodany składnik, który nie zatrzymuje wody... Jeśli tak to jest to lekkie pocieszenie, bo wystarczy, że opanuje swój apetyt, ale jeśli nie, to chyba będę musiała zrezygnować z tabletek a tego bym nie chciała... Jak uważacie?

btw. tych 'starszych' nawet nie chce (!)