|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
Co innego 7 miesiac a co innego 2 ;> czy 3 gdzie nawet brzuszka nie ma. Mojej bratowej też nie będzie bo akurat ma tydzień przed termin porodu, ale moj brat juz na 100% bedzie bo stwierdził że nie moze mojego slubu przegapic
Edytowane przez anjadka Czas edycji: 2009-06-18 o 16:04 |
|
|
|
|
#2612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siostra mojego tz byla w ciazy na ostatnim wesely, baletki na nogach i smigala w tany - nic jej nie przyszkadzalo... a ja tam krzanie jak ktos nie chce przyjsc, jego strata, ci ktorzy sa prawdziwymi przyjaciolmi, i dobra rodzina - pojawia sie zeby nie wiem co. Mamy jedna ciocie ktora przyjezdza do nas na slub w przerwie miedzy chemioterapia a radioterapia, powiedziala ze jak sie leczy to jeszcze zyje, a jak zyje to bedzie zyla na calego - pozazdroscic takiego podejscia do zycia |
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
anjadka no co TY??
siostra cioteczna mojego TZ, bedzie w 7 miesiącu ale obiecała ze przyjdzie. ja tez nie widze w tym żadnego problemu. |
|
|
|
#2614 |
|
Raczkowanie
|
7 miesiac to tez nie tragedia....tym bardziej ze jest szczupłą dziewczyną i nie ma ogromniastego brzucha...ale ja niestety nie zmienie jej podejscia
w ogole to jestem wsciekła juz od jakiegos czasu mowie mojemu TŻtowi ze musimy isc do 1wszej spowiedzi...i tak przekładał to i przekładał...a ja ciagle czekałam...ale do slubu został miesiąc a on ani mysli isc do spowiedzi dlatego postanowiłam ze pojde sama........a TŻ niech się pozniej martwi i tłumaczy ksiedzu, który bedzie nam udzielał slubu dlaczego tak pozno byl u spowiedzi:/
Edytowane przez mka1987 Czas edycji: 2009-06-18 o 16:13 |
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo TZ 3 razy mi sie wykręcił, ale w koncu sie złamał i tydzien temu bylismy. |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
złotko, rybulka dziekuję za pamięć i życzonka
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
AgatkaL wspolczuje... ale najwazniejsze ze jestescie razem...
Rybulka bo ja mam urwanie glowy... wyniki do magisterki sesja zakonczenie porzeszkola obserwacje i slub.. a do tego jutro musze oddac teczke do awansu zawodowego na nauczyciela kontraktowego a jeszcze nie mam podsumowania.. a jakby tego bylo malo mam goracze piekielnie boli mnie gardlo mam dusznosci kaszle taki duszaca i mam napady goraca... do lekarza ide na 17 a niemoge brac l4 bo na zakonczeniu musze byc w przedszkolu! wiec zarabiscie... moze przez weekend sie podlecze bo w przyszlym tygodniu tez musze byc bo mamy wizyty z kuratofium konferenje dyrektorow i inne cyrki na kolkach... i dziekuje ze o mnie pamietasz bo juz myslalam ze przepadlam w odchlani zapomnienia ![]() wogole to tz pojechal mi kupic do empiku po jakas ksiazke bo ostatni nabytek - czerwony rower - poleam- przeczytalam w 1 dzien... nie umialam sie oderwac.. wie ja tez mol ksiazkowy tylko oszczedniejszy jak jedna skonczy druga kupuje inaczej bym wszystkim niepreczytala..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-06-18 o 16:39 |
|
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Podczytuje Was cały czas, ale jakoś nie mam humoru, żeby się udzielać. Dzisiaj TŻ wrócił od mechanika i zapłacił za naprawę 550zł Moglibyśmy za to księdza opłacić, ale autko jest nam potrzebne tym bardziej teraz 1,5 tyg. przed ślubem. Niestety autko nie jest całkiem zrobione, bo całkowita naprawa jakieś 2 tys. by nas przyszła. Narazie jeździ, ale mechanik powiedział, ze nie gwarantuje ile silnik jeszcze pożyje także po weselu je oddamy na części albo sprzedamy za jakieś grosze i kupimy jakieś inne na tymczas choćby jakieś cinqucento póki nie nazbieramy na takie góra 5 letnie. No to już nie smęce wygadałam się.
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobilam albumy dla rodziców teraz zastanawiam sie co włozyc do koszów ze słodyczami kupiłam juz czekolade Toblerone 400g i myśle nad nastepnymi słodkosciami kupie jeszcze lindt lindor czekoladki co jest jeszcze pyszne i ładnie wyglada bo teraz mi na mysl nic nie przychodzi.
|
|
|
|
#2620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozwolilam sobie zapisac. moze kiedys skorzystamy, bo zawsze jezdzimy na jeden dzien.
|
|
|
#2621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to ciekawe, jakie Tz ma grzeszki, że tak sie boi spowiedzi |
||
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
anjadka szkoda, ze siostra TZ nie bedzie na jego weselu... a moze faktycznie bardzo zle sie czuje i nie moze przyjechac. daleko mieszkaja od miejsca zaslubin?
moja kuzynka teraz zaszla w ciaze (tzn jest w jakims pewnie 2 miesiacu) i jedynym jej zmartwieniem jest to, ze sukienke na wesele musi sobie inna kupic niz planowala i zastanawia sie czy bedzie w stanie tanczyc ![]() kwiatuszek wspolczuje takiej niemile niespodzianki zaraz przed slubem
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
anjadka, nie będzie jej bo co?... przecież tak jak wspomniałaś, nawet brzucha nie będzie widać
Nudności pewnie też miała nie będzie...Ale ludzie to są czasem dziwni...
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no napewno bedzie miała brzuch juz jak na porodówke Cytat:
ciekawi mnie jak w takim razie Panny Młode biora slub w 5 czy 6 miesiacui jakos daja rade? co prawda mi samej 8my miesiąc wychodził na własnym slubie, dlatego przełozylismy, no ale to własne wesele i to w 8mym miesiacu, więc to mogłabyc przesada:P |
||
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety trzeba było zapłacić, ale najprawdopodobniej zaraz po ślubie pozbędziemy sie tego auta, bo same straty tylko z nim są.
|
|
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() szkoda tescia w takim razie ![]() kurde my za 10 dni lecimy do Polski a TZet jeszcze garniaka nie ma .. bo jak to on mowi MA CZAS jutro jade odebrac sukienke na poprawiny ![]()
|
|
|
#2627 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Licytuję ładną sukienkę, jak wygram aukcję to się pochwalę!! |
||||
|
|
|
#2628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i powodzonka w tej licytacji, jak cos to czekamy na zdjęcia
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
Juz Wam moje kochane mowie...to nie grzechy tak go odpychają od spowiedzi ale fakt ze....nie był u niej juz z 5 lat!!!!!!
twierdzi, ze nie musi spowiadac się księdzu ale Bogu....taka jest ta Jego dziwna teoria.... ręce opadają....
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ta jego teoria wcale nie jest taka dziwna
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
ja u spowiedzi nie byłam chyba z 3 lata a moj tż to nie pamięta kiedy ostatnio był. Przestałam chodzić do spowiedzi po tym jak mi ksiądz powiedział że krzywdzę swojego chłopca (już eks) sypiając z nim i w ogóle będąc z nim i że mnie zostawi dla dziewczyny która okularów nienosi bo po co mu taka okularnica. Nasłuchałam się ogólnie bardzo niemiłych słów a mój eks powiedział co mial powiedzieć u tego samego księdza i bez gadania żadnego rozgrzeszenie dostał
jakiś dziwny ksiądz wtedy był. Moja ciocia miała męża niemca (zmarło mu się niestety) i on się dziwił naszej spowiedzi bo oni grzechy wypowiadają w kościele w myślach Bogu a nie księdzu. I tak powinno być
|
|
#2632 | |
|
Raczkowanie
|
nie byłaby taka dziwna, gdyby choc raz na rok zacisnął zęby i poszedł do tej spowiedzi, a przez cały rok niechby spowiadał się po swojemu...
a ja w koncu nie poszlam dzisiaj do tej spowiedzi...w smsach TŻ prosił zebym zaczekała na niego do jutra ze spowiedzią....heh...chyba nagram go na tel jak będzie się spowiadał ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak ci powiedzial? co za burak ![]() a mnie wkurza to ze np proboszcz w parafi TZeta przy konfesjonale mowie ze wspolzycie jest be i wogole ze grzech smierteny ( a robisz to z kims kogo kochasz ) a sam sie z dziwkami po lasach wolczy i juz nie raz policja go zatrzymala ![]() Cytat:
|
|
|
#2634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam tą sukienkę
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczna kiecka
|
|
|
#2637 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków
![]() martucha84 życze zdrówka Cytat:
aaa i będzie jeszcze jakaś ładna ramka (którą musimy dopieor kupić) w ktorej bedzie tekst podziękowań, a jak już dostaniemy foty od fotografa to im tam wsadzimy ![]() Cytat:
masakra
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas albumy beda w koszykach albo i nie nie wiem jeszcze a co do podziekowan to sa własnie na 1 stronie w tych albumach. |
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do dziewczyn ktore beda mialy winietki .... a mianowice jak rozwiazecie ten problem jesli np macie napisane Jan Kowalski z osoba towarzyszaca w zaproszeniu ? bedziecie dowiadywac sie z kim przychodzi zeby napisac imie i nazwisko tej osoby na winietce czy napiszecie poprostu na winietce tak jak i na zaproszeniu Jan Kowalski z osoba towarzyszaca? bo nie wiem jak to zrobic
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

siostra mojego TŻta na naszym weselu bedzie w 7 m-cu ciąży i tez traktuje to jak wieeeeelka chorobę, podczas której nie mozna ani stac, ani siedziec, ani tanczyc ani w ogole nic....

juz od jakiegos czasu mowie mojemu TŻtowi ze musimy isc do 1wszej spowiedzi...i tak przekładał to i przekładał...a ja ciagle czekałam...ale do slubu został miesiąc a on ani mysli isc do spowiedzi
a do tego jutro musze oddac teczke do awansu zawodowego na nauczyciela kontraktowego a jeszcze nie mam podsumowania.. a jakby tego bylo malo mam goracze piekielnie boli mnie gardlo mam dusznosci kaszle taki duszaca i mam napady goraca... do lekarza ide na 17 a niemoge brac l4 bo na zakonczeniu musze byc w przedszkolu! wiec zarabiscie... moze przez weekend sie podlecze bo w przyszlym tygodniu tez musze byc bo mamy wizyty z kuratofium konferenje dyrektorow i inne cyrki na kolkach... i dziekuje ze o mnie pamietasz bo juz myslalam ze przepadlam w odchlani zapomnienia 

twierdzi, ze nie musi spowiadac się księdzu ale Bogu....taka jest ta Jego dziwna teoria....