Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-18, 20:08   #3841
III78
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość

Co ja mam zrobić, nasiliły mi się krwotoki z nosa, właśnie teraz tak ze mnie leci jakby kurek ktoś odkręcił a krwotoki mam codziennie
normalnie okres przez nos
Podobno w ciąży zatkany nos i krwotoki to normalne,
III78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 20:24   #3842
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość

Cytat:
(...)Co ja mam zrobić, nasiliły mi się krwotoki z nosa, właśnie teraz tak ze mnie leci jakby kurek ktoś odkręcił a krwotoki mam codziennie
(...)
Mi lekarz powiedział, że mam się przyzwyczajac.
To było pół roku temu. W sumie... to już się przyzwyczaiłam.
Wkurzam się tylko, jak założę czystą bluzkę i nie poczuję jak mi kapnie
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 20:27   #3843
aniago25
Zadomowienie

Fasoleczka widze że obie mamy jutro wizytę ja jak zwykle już się stresuję ale większy stres mam przed poniedziałkowym USG.
Stary 2009-06-18, 20:31   #3844
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
Podobno w ciąży zatkany nos i krwotoki to normalne,
ale tak codziennie?
Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość

Mi lekarz powiedział, że mam się przyzwyczajac.
To było pół roku temu. W sumie... to już się przyzwyczaiłam.
Wkurzam się tylko, jak założę czystą bluzkę i nie poczuję jak mi kapnie
no właśnie ja teraz utytłałam żółciutką czystą bluzkę

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 20:42   #3845
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
ale tak codziennie?

no właśnie ja teraz utytłałam żółciutką czystą bluzkę
Ja wstawałam razno i zawsze nos utytłany krwią. Zawsze rano przez kilka minut leciała mi krew. A od tygodnia spokój

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Fasoleczka widze że obie mamy jutro wizytę ja jak zwykle już się stresuję ale większy stres mam przed poniedziałkowym USG.
Przed wziyta u lekarza jestem spokojna. Czuje ruchy dzidzi, wiec raczej wszystko ok. Wyniki mam dobre, a usg nie będę miała, więc nie mam się czym stresować. No może jutrzejszą depilacją przed lusterkiem jak zwykle się umeczę strasznie. Bo przez ten brzuch już nic nie widzę

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 20:44   #3846
19martusia86
Zadomowienie

Witam po słodkim lenistwie. Cały dzień Was nadrabiałam... a prosiłam-nie piszcie za dużo Co do krwotoków z nosa to ja rzadko mam ale jeśli już to takie, że cieknie i końca nie widać i raczej w nocy więc ciuchów nie brudzę
Kwestie ciąży i poronień też przerobiłam. Całe szczęście na obcych ludziach, jak byłam u szwagierki w szpitalu. Szwagierka leżała na podtrzymaniu z dziewczynami, które miały być czyszczone po poronieniu... (chora sytuacja) ja z brzuchem a tu dziewczyny które straciły swoje maleństwa... Zresztą ja i tak często myślę, że miałam dużo szczęścia, że udało mi się zajść w ciążę zaraz w pierwszym cyklu w którym zaczęliśmy starania. Nawet nie zdążyliśmy się zacząć stresować zaistniałą sytuacja, ba, byliśmy przekonani, że starania potrwają i w rezultacie ciąża dała nam mnóstwo radości ale też zmieniła kilka planów
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 20:53   #3847
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Co ja mam zrobić, nasiliły mi się krwotoki z nosa, właśnie teraz tak ze mnie leci jakby kurek ktoś odkręcił a krwotoki mam codziennie

dziś byłam z mamą w Lidlu i kupiłyśmy elektroniczną nianię za 110 zł bardzo tanio a naprawdę świetna zasięg do 2 km i świetnie słychać i na tym samym piętrze i wyżej zadowolona jestem bo nianie kosztują w sklepach około 160 zł takie tańsze
Gdy mama była w ciąży ze mną, miala kilkudniowe (i całodniowe) krwotoki z nosa w regularnych comiesięcznych odstępach- wtedy kiedy powinna miec okres. Ja się cieszę, bo tylko raz miałam taki przypadek, odkąd jestem w ciąży. Za to dziąsla krwawią przy każdym myciu

Gratuluję zakupu, u mnie w Lidlu jest już tylko kartka z ceną, a nianie wykupione
Stary 2009-06-18, 20:54   #3848
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
dzięki wcześniej studiowałam na UMCS-e ale przeniosłam się na WSNS na ul. Olchową i dobrze zrobiłam bo nie nawidzę UMCS-u chora uczelnia i źle traktują studentów, byłam tam 3 lata i o 3 za dużo a studiuję socjologię a dokładnie doradztwo zawodowe
a pod Luxmedem byłam rano około 9
Ooo ja też skończyłam socjologię (licencjat)
Teraz męczę pracę magisterską z zarządzania
A UMCS - cóż zalezy jaki wydział, mój mąż kończył tam studia i jest zadowolony

Cytat:
Ja już czuję ekscytację przed sobotą i USG 3D

Zmykam na Housa

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 20:54   #3849
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Witam po słodkim lenistwie. Cały dzień Was nadrabiałam... a prosiłam-nie piszcie za dużo Co do krwotoków z nosa to ja rzadko mam ale jeśli już to takie, że cieknie i końca nie widać i raczej w nocy więc ciuchów nie brudzę
Kwestie ciąży i poronień też przerobiłam. Całe szczęście na obcych ludziach, jak byłam u szwagierki w szpitalu. Szwagierka leżała na podtrzymaniu z dziewczynami, które miały być czyszczone po poronieniu... (chora sytuacja) ja z brzuchem a tu dziewczyny które straciły swoje maleństwa... Zresztą ja i tak często myślę, że miałam dużo szczęścia, że udało mi się zajść w ciążę zaraz w pierwszym cyklu w którym zaczęliśmy starania. Nawet nie zdążyliśmy się zacząć stresować zaistniałą sytuacja, ba, byliśmy przekonani, że starania potrwają i w rezultacie ciąża dała nam mnóstwo radości ale też zmieniła kilka planów
Mam koleżankę ... od trzech lat mężatka ... od czterech lat starają się o dziecko. Poddają się leczeniom ...
a ja? a ja jeden sylwester . Jeden stosunek i w brzuszku rośnie moje dzieciątko ...
Od czego to zależy? Od pecha? Czy od szczęścia? Od łaski Boga? Czemu oni nie mogą mieć dziecka, mimo, że tak strasznie się kochaja? A ja czym zasłużyłam, na to szczęście, jakim jest to maleństwo pod moim sercem??? Tym, ze teraz sama będę je wychowywać ...
To los, wszystko to jest tylko los ...

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-18, 21:05   #3850
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot ja też czekam na to twoje usg, już bym chciała wiedzieć jak było i jak to wszystko wygląda, czekam cierpliwie do soboty na twój opis a ja uciekam na kolacjię, bo troszkę głód nas dopadł.
Stary 2009-06-18, 21:14   #3851
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Miss.hot ja też czekam na to twoje usg, już bym chciała wiedzieć jak było i jak to wszystko wygląda, czekam cierpliwie do soboty na twój opis a ja uciekam na kolacjię, bo troszkę głód nas dopadł.
Ja właśnie wsuwam frytki i rybkę złowioną przez małża.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Mam koleżankę ... od trzech lat mężatka ... od czterech lat starają się o dziecko. Poddają się leczeniom ...
a ja? a ja jeden sylwester . Jeden stosunek i w brzuszku rośnie moje dzieciątko ...
Od czego to zależy? Od pecha? Czy od szczęścia? Od łaski Boga? Czemu oni nie mogą mieć dziecka, mimo, że tak strasznie się kochaja? A ja czym zasłużyłam, na to szczęście, jakim jest to maleństwo pod moim sercem??? Tym, ze teraz sama będę je wychowywać ...
To los, wszystko to jest tylko los ...
Ja w pierwszym momencie pomimo ogromnego szczęścia miałam też poczucie winy, że inni starają się latami a mnie tak łatwo poszło. Wierz mi lepiej, że będziesz sama wychowywać maleństwo niż gdyby miało mieszkać pod jednym dachem z człowiekiem niegodnym tego by go nazywać ojcem.
Stary 2009-06-18, 21:18   #3852
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie wsuwam frytki i rybkę złowioną przez małża.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Ja w pierwszym momencie pomimo ogromnego szczęścia miałam też poczucie winy, że inni starają się latami a mnie tak łatwo poszło. Wierz mi lepiej, że będziesz sama wychowywać maleństwo niż gdyby miało mieszkać pod jednym dachem z człowiekiem niegodnym tego by go nazywać ojcem.
Wiem ... dlatego wybrałam mniejsze zło. Ciesze się z dzidziusia, ale przeraża mnie wizja rozpraw w sądzie itd

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-18, 21:39   #3853
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Wiem ... dlatego wybrałam mniejsze zło. Ciesze się z dzidziusia, ale przeraża mnie wizja rozpraw w sądzie itd
Czego się nie robi dla kochanego maleństwa. Jeśli masz e sms-y które do Ciebie wysyłał to zachowaj je na rozprawy w sądzie, zawsze zadziałają na jego niekorzyść. Staraj się z nim spotykać przy świadkach, zawsze ewentualnie będziesz mogła wykorzystać ich zeznania. I nie daj się-dla dziecka !!!

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

A co do prania ciuszków to jako ciekawostkę mogę Wam powiedzieć (napisać ), że normy temp. prania są znacznie zaniżone zwłaszcza w kwestii ubranek dziecięcych. Kończyłam liceum o profilu kreator ubiorów więc trochę liznęłam wiedzy z materiałoznawstwa i technologii wytwarzania wszelkiego rodzaju tkanin i dzianin itd. Moja nauczycielka wspomniała kiedyś jako ciekawostka o tym, że nie mogła doprać w niczym ubranek syna, wiadomo a to zupka kapnęła, a to czekolada, wiedząc, że i tak się do niczego nie nadają wyprała je w 90 stopniach w Ace nie w proszku i nic się nie zniszczyło-oczywiście nie mówię tu o syntetykach.
Stary 2009-06-18, 22:47   #3854
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy, gdzie polecacie udac sie na USG 4D?
http://www.usg4d.pl/ ja byłam tutaj w pierwszej ciąży i w tej też

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Właśnie odkryłam, że też jestem w 3 trymestrze- od dziś, bo dziś zaczynamy 27 tydzień
Ja w sobote zaczynam 3 trymestr
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 23:08   #3855
Tysiak7
Wtajemniczenie

hej kochane, prostuje ja tam pisałam to nie moja siostra tylko TZa ale ból w sumie jednakowy, z nia mam najlepszy kontakt z calej rodziny Tz
Dzwoniła do mnie wieczorem próbuje kierowac myśli na inny tor i raczej starala sie gadac o czyms innym ja tez na siłe nie zmuszałam. Na wszelkie troski dobre sa zakupy wlasnie na nich byla szukała bucików dla mojej Werki (jest jej jedyna chrzesnicą) i pytała o rozmiar Cos tam pogadalysmy ale tu poprostu potrzeba czasu
Sorry ze zatrulam wam watek, ale ja jakos winna sie czuje czasami sie smieje ze mogłabym wszystkim życzyc zeby im wszystko w życiu tak latwo wychodzilo... jak nam dzieci Wera udala sie za pierwszym razem, Kropeczka za drugim cyklem - farciarze jak nic
ale jak Fasolka napisala nie my o tym decydujemy i o słuszności co sie komu nalezy, różne próby w zyciu przechodzimy, buziaki dla wszystkich
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 23:27   #3856
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Dotąd nie miałam żadnego krwotoku. Szczęściarą jestem, jeśli chodzi o omijanie ciążowych przypadłości.

Za drugim razem, gdy leżałam w szpitalu na podtrzymaniu, do pokoju wprowadziła się dziewczyna z mocnym krwotokiem, niestety straciła dziecko i dwa dni potem ją łyżeczkowali. Źle się z tym czułam i bardzo to przeżyłam.

A jeśli chodzi o nasze zaciążenie to było tak samo jak u martusia tzn. nastawiliśmy się na długie starania, a udało nam się w pierwszym cyklu szczęściarze

Nika, dziękuję za radę ale herbatka z rumianku jak dotąd niewiele pomogła i żołądeczek nadal pobolewa. Zaraz sobie zaparzę kolejną może ona pomoże ale chyba za często też nie można jej pić. Słyszałam o 3-4 torebkach tygodniowo...

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:

A co do prania ciuszków to jako ciekawostkę mogę Wam powiedzieć (napisać ), że normy temp. prania są znacznie zaniżone zwłaszcza w kwestii ubranek dziecięcych. Kończyłam liceum o profilu kreator ubiorów więc trochę liznęłam wiedzy z materiałoznawstwa i technologii wytwarzania wszelkiego rodzaju tkanin i dzianin itd. Moja nauczycielka wspomniała kiedyś jako ciekawostka o tym, że nie mogła doprać w niczym ubranek syna, wiadomo a to zupka kapnęła, a to czekolada, wiedząc, że i tak się do niczego nie nadają wyprała je w 90 stopniach w Ace nie w proszku i nic się nie zniszczyło-oczywiście nie mówię tu o syntetykach.
Też dziś wyprałam ciuchy w 60 stopniach a na metkach, że temp. max. 40, nie rozleciały się, a przynajmniej się porządnie doprały.

Zmykam już bo zmęczenie mnie dopada i dzidzia kopie,może uda nam się zachęcić tatusia do zabawy (interpretacja dowolna...)
pa
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 06:56   #3857
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie dzisiaj ja pierwsza, jakoś nie mogłam rano spać, na dworze pochmurno to już zaczyna robic sie norma jak sie weekend zbliza to pogoda do dupy :/
Nam jak by sie udały starania za pierwszym razem to juz bym była mamą, bo mineło 9 miesięcy od slubu twało to 4 miesiące i w styczniu 2 kreseczki były

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-06-19 o 06:57
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 07:41   #3858
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Jest nas 3.
Dziś 15:15

Cytat:
(...)Wyniki mam dobre, a usg nie będę miała, więc nie mam się czym stresować. No może jutrzejszą depilacją przed lusterkiem jak zwykle się umeczę strasznie. Bo przez ten brzuch już nic nie widzę
Też mam oki wyniki.
Po raz pierwszy na kolejną wizytę nie robiłam hormonów tarczycy. Lekarz powiedział, że teraz mogę robic co drugą wizytę, bo ich niedobór już nie zaszkodzi dzidziusiowi. Jeden stres mi odpadł!
W tym miesiącu miałam minimalistycznie z badaniami: obciążenie glukozą i WR.

Nie tylko mnie, jak czytam, lustrzyca dotknęła...

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
http://www.usg4d.pl/ ja byłam tutaj w pierwszej ciąży i w tej też
(...)

Natknęłam się na tą stronkę wczoraj. Dziewczyny polecały na jakimś innym forum. Pewnie tam zadzwonię w pierwszej kolejności
Stary 2009-06-19, 08:16   #3859
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Właśnie wstałam. Wczoraj napisałam, że od tygodnia nie leci mi krew z nosa ... a tu masz babo placek dzisiaj o 5 cała buzia zakrwawiona ...

Co do mycia zębów, to mi też za każdym razem krew leci. Czasami w mniejszych ilościach, czasami w większych.

W domu nie ma ani kromeczki chlebka ... musze lecieć do sklepu ... a pada, znowu pada Jak wstaje rano to jestem taka głodna, jakbym z tydzień nic nie jadła

Foka no niestety nie tylko Ciebie dotknęła lustrzyca ... ja się z nią męczę już od miesiąca. Czyli będzie coraz gorzej

Tysiak wiem, jaka to niezręczna sytuacja. Tu się cieszysz ze swojego szczęscia, a z drugiej strony smuci Cie czyjeś nieszczeście.
Ta moja koleżanka mężatka, co się stara od 4 lat o dzidziusia, zachowuje się nadzwyczajnie spokojnie przy mnie. Owszem mówi, że chciałaby dzidziusia, ale podchodzi do mojego brzucha, dotyka go, robi mu zdjęcia. Pyta jak się czuje, czy niczego mi nie brakuje itd.

Lecę do sklepu

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-19, 08:37   #3860
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Hej mamuśki, dziś trochę dłużej pospałam, ale i tak jakoś nie za dobrze się czuję - chyba przez pogodę, bo ciśnienie spada

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
h
Sorry ze zatrulam wam watek, ale ja jakos winna sie czuje czasami sie smieje ze mogłabym wszystkim życzyc zeby im wszystko w życiu tak latwo wychodzilo... jak nam dzieci Wera udala sie za pierwszym razem, Kropeczka za drugim cyklem - farciarze jak nic
Tysiak od tego tu jesteśmy, żeby pogadać o róznych sprawach, czasem nawet tych bardziej bolesnych czy nieprzyjemnych

Cytat:
Jest nas 3.
Dziś 15:15
Czekamy więc na 3 relacje dziś

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 08:48   #3861
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, dziś trochę dłużej pospałam, ale i tak jakoś nie za dobrze się czuję - chyba przez pogodę, bo ciśnienie spada

Tysiak od tego tu jesteśmy, żeby pogadać o róznych sprawach, czasem nawet tych bardziej bolesnych czy nieprzyjemnych

Czekamy więc na 3 relacje dziś
Ja do lekarza idę dopiero na 19 ...... ale napiszę napewno co tam i jak tam

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-19, 08:50   #3862
aniago25
Zadomowienie

Foka ja mam na 14.00 dobrze że mam 2 numerek bo mnie plecy bolą jak za długo siedze.
Stary 2009-06-19, 09:01   #3863
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Foka ja mam na 14.00 dobrze że mam 2 numerek bo mnie plecy bolą jak za długo siedze.
U mnie na szczęście na godziny.
Pacjentki poumawiane co pół godziny, do gabinetu ciężarne wchodzą już zważone i ze zmierzonym ciśnieniem, jak potrzeba ktg, to też jest osobny pokój i zajmuje się tym pielęgniarka, więc raczej nie zdarzają się opóźnienia.
Stary 2009-06-19, 09:02   #3864
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dzień dobry! Dzisiaj piąteczek Będę mogła się jutro wyspać, ale najpierw wieczorkiem wymasuję sobie plecy pod biczami wodnymi w aquaparku

Trzymam za dzisiejsze Wasze podpatrywania maluszków.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:05   #3865
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
U mnie na szczęście na godziny.
Pacjentki poumawiane co pół godziny, do gabinetu ciężarne wchodzą już zważone i ze zmierzonym ciśnieniem, jak potrzeba ktg, to też jest osobny pokój i zajmuje się tym pielęgniarka, więc raczej nie zdarzają się opóźnienia.
Mój lekarz tez umawia na godziny ... co 10 minut i zazwyczaj jak mam na 19. To wchodze na 19.40

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-19, 09:14   #3866
nimitz
Raczkowanie

witam z rana!

Mnie krwotoki z nosa jak dotad ominely, ale dziasla krwawia dosc mocno przy kazdym myciu.

Za to lustrzyca dotknela i mnie! ostatnio mialam juz problemy z goleniem nog, chyba bede musiala wykorzystac w tej kwestii malza! W koncu sie goli-powinien dac rade

Dzis ladny dzien sie u mnie zapowiada pospaceruje w koncu troche bo przez ten deszcz ostatnio tylko w domu siedze!
Stary 2009-06-19, 09:18   #3867
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja na szczęście nie mam krwotoków z nosa, ale dziąsła krwawią po myciu zębów. Jednak zmieniłam szczoteczkę i jakoś mniej teraz krwawię.

Na Wirtualnej Polsce jest artykuł o znieczuleniu podczas porodu. Jest podana m.in. taka informacja:
Za znieczulenie zewnątrzoponowe trzeba zapłacić od 300 do 600 zł w państwowych szpitalach, w prywatnych cena może być nawet dwa razy wyższa. Bezpłatnie dostanie anestetyk kobieta, której zdrowie nie pozwala na rodzenie w bólu. Robi się je za darmo, kiedy przyszła matka ma wadę serca, astmę oskrzelową, padaczkę, chorobę nerek, cukrzycę, problemy ze wzrokiem, nadciśnienie tętnicze, gdy maluch ułożył się nieprawidłowo, albo poród jest przedwczesny. Natomiast znieczulenia lekarz nie poda, jeśli kobieta ma zaburzenia krzepliwości krwi.
Stary 2009-06-19, 09:22   #3868
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ja mnie dopadnie taki brzuszek że nie będę mogła się golić, to mąż będzie mnie golił a co w końcu to też Jego ciąża
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:22   #3869
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
hej kochane, prostuje ja tam pisałam to nie moja siostra tylko TZa ale ból w sumie jednakowy, z nia mam najlepszy kontakt z calej rodziny Tz
Dzwoniła do mnie wieczorem próbuje kierowac myśli na inny tor i raczej starala sie gadac o czyms innym ja tez na siłe nie zmuszałam. Na wszelkie troski dobre sa zakupy wlasnie na nich byla szukała bucików dla mojej Werki (jest jej jedyna chrzesnicą) i pytała o rozmiar Cos tam pogadalysmy ale tu poprostu potrzeba czasu
ale jak Fasolka napisala nie my o tym decydujemy i o słuszności co sie komu nalezy, różne próby w zyciu przechodzimy, buziaki dla wszystkich
rozumiem kochana ładnie to napisałaś. mam nadzieję, że Twoja bratowa szybko dojdzie do siebie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość

Nika, dziękuję za radę ale herbatka z rumianku jak dotąd niewiele pomogła i żołądeczek nadal pobolewa. Zaraz sobie zaparzę kolejną może ona pomoże ale chyba za często też nie można jej pić. Słyszałam o 3-4 torebkach tygodniowo...

?????????? coś ty ?? pierwsze słyszę! ja pijęjedną dwie herbatki rumiankowe dziennie! pychotka i jaka zdrowa! a czemu nie można pić za częśto ? nie słsyzałam o żadnych negatywnych stronach picia rumianku

"Rumianek jest wysoce antyseptyczny, działający przeciwko bakteriom, między innymi dobry środek na pleśniawki (Candida albicans). Herbatka rumiankowa pomaga w obniżeniu gorączki i może być podawana w czasie grypy, przeziębienia, bólu gardła i kaszlu. Antyseptyczne olejki, znajdujące się w rumianku, łagodzą zapalenia pecherza moczowego. Rumianek pomaga w łagodzeniu mdłości w czasie ciąży, relaksuje spazmy macicy, łagodzi bóle miesiączkowe, redukuje objawy menopauzy, przynosi ulgę w czasie: zapalenia sutka, przedmiesiączkowego bólu głowy, migreny. Rumianek pomaga w przywracaniu miesiączki po długotrwałych stanch napięcia nerwowego. Herbatka z rumianku może być pita w czasie porodu, aby zrelaksować napięcie i zmniejszyć bóle skurczowe macicy. Jako ogólny środek przeciwbólowy, rumianek może być stosowany na bóle głowy, migreny, bóle zęba, bóle ucha, bóle mięśni podczas grypy, nerwobóle, bóle reumatyczne. Ostatnie badania dowiodły, że rumianek działa jako naturalny lek przeciwhistaminowy. Dlatego może być stosowany przy astmie, gorączce siennej, egzemie. Użyty zewnętrznie jest wspaniałym antyseptycznym lekiem na gojenie się ran, wrzodów, owrzodzeń, oparzeń. Parowe inhalacje pomagają łagodzić astmę, goraczkę sienną, katar, zapalenie zatok. Rumianek w postaci kremu rumiankowego jest używany na bolące sutki, w infekcjach dróg płciowych. Nasiadówki rumiankowe łagodzą hemoroidy i zapalenia pęcherza moczowego. Herbatka rumiankowa służy również do przemywania oczu, jest polecana przy takich skórnych chorobach jak egzema i grzybica."

Na tej stronie rumianek jest podany jako zioło pomocne w ciąży
http://dziecko.onet.pl/1030,6,ziola_...,artykuln.html

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-06-19 o 09:25
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:23   #3870
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
ja mnie dopadnie taki brzuszek że nie będę mogła się golić, to mąż będzie mnie golił a co w końcu to też Jego ciąża
To może być niezła gra wstępna. Wierzcie mi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości