|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
To zupełnie jak u nas ![]() Cytat:
Rocznie płaci się kilka tysięcy składki na ubezpieczenie zdrowotne, a potem i tak trzeba isc prywatnie. Czasem czuje sie jak ostatni jeleń... |
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Daj znać jak dojdą Ci te rzeczy czy jest ok A ja się zdrzemnęłam i mam lenia
|
|
#3813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy nie wiem jak się w takich sytuacjach zachować. W tej chwili jestem w podobnej, tyle że to nie moja siostra a przyjaciółka straciła dziecko. Do tej pory wymieniałyśmy się radościami a teraz kontakt się rwie straszliwie (mieszka w Szkocji). My się cieszymy oglądając te wszystkie śpioszki, smoczki, śliniaczki, skarpeteczki, a one...? Kaśka rzuciła się w wir pracy, myślę że to jej pomoże choć w jakimś stopniu...A ja dzisiaj też smętna taka jakaś jestem. Czytam Was, podziwiam nabytki, cieszę się radościami Waszymi, ale samej to mi się chce beczeć. Rano przygotowując się do egzaminu z angielskiego przemawiałam sama do siebie o mojej babci i jak się rozryczałam to przestać nie mogłam. W dodatku od wczoraj wieczór nie czułam Małej i już byłam bliska paniki. Teraz się troszkę rusza, ale delikatnie. A zazwyczaj kopie tak że cały brzuch mi podskakuje. To nie mój dzień. Idę obiad robić, żeby tu chmury gradowej Wam nie przywołać moimi smutasami.
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam ...
Byłam w sklepie meblowym, z dywanami i w hurtowni dziecięcej ![]() Znalazłam, wszystko, to co chciałam ... i jestem szczęśliwa i załamana Szczęśliwa, bo wszystko jest takie, jak chciałam ![]() Załamana, bo muszę poczekać miesiąc na pieniążki Dywan znalazłam odpowiadający moim potrzebom ze względu na zwierzęta ... taki ze sznurka, żeby sierść się nie wbijała. odpowiada mi kolorem i wielkością i ogólnie był piękny. Cena 320 zł Wersalkę znalazłam ... ach myślałam, że jak siadłam, to już z niej nie zejdę ... brązowa, a na środku beżowa w kwiatki, lekko śliczna i wogóle. I tak samo wielkością i kolorem mi odpowiadała. Cena 730 zł. Wózek Baby Merc zielono - oliwkowy. Jak przejechałam się nim po sklepie, to wiedziałam, że nie chcę żadnego innego!!!! Idealny, lekki, gondola wystarczająco duża. Kółka pompowane, na paskach ... no zakochałam się w nim. Cena 860 zł.Łóżeczko i tu miałam mały problem ... bo znalazłam takie jak chciałam tzn. łóżko drewniane (duże) bujane. Bardzo mi się podobało, ale cena mnie przerosła (499 zł) i wzięłam pod uwagę inne (takie, z których potem można zrobić tapczan dla dziecka - cena 299 zł itd). I właściwie dokładnie jeszcze nie zdecydowałam, ale myślę, że napewno w końcu któroś wybiorę. Wanienke i stelaż też już mam wybrane. Wanienka duża, z wkładką plastikową. Stelaż metalowy, lekki i poręczny bardzo. Cena - 250 zł Przewijak zakładany na łóżko. Cena 80 zł Fotelik samochody (0-36 kg) . Cena 350 zł Materac do łóżeczka kokos - gryka. Cena 80 zł. Jak weszłam do tej hurtowni, to powstrzymywałam się, żeby wszystkiego nie dotykac i nie latać jak głupia ... Normalnie, jakbym była tam 20 minut dłużej, to chyba bym urodziła
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
Tysiak, to straszne
miałam podobną sytuację, choć nie taką samą, siostra mojego męża poroniła w 20 tyg ciąży... ja wtedy jeszcze nie byłam, a mimo wszystko bardzo odczułam to na własne skórze, wiem ile bólu to sprawiło Tobie, a co dopiero Twojej siostrze..ja wciąż ubolewam na tym, bo moja przyjaciółka stara się o dziecko od 9 lat, od 3 nie chodzi do lekarza bo zwątpiła, i wszystko było ok dopóki nie zaszłam w ciążę... ja mam tego powodu wyrzuty sumienia choć to chore.. boli mnie to, bo uważam że Ona pierwsza powinna zajść w ciążę bo dłużej się stara, ale wyszło jak wyszlo.. pragnęlam jej pomóc, zapisałam ją do mojego lekarza, chciałam z nią jechać, dziś właśnie miała być ta wizyta, a ona wczoraj napisała że jednak pójdzie do innego.. łzy w oczach mi stanęły i w gardle mnie ścisnęło, poszłam do łazienki i zaczęłam płakać, tak mnie to zabolało, bo czuję się winna..że jestem w ciąży a Ona nie... po wczorajszym stwierdziłam, że ja nic złego nie robię, stało się jak się stało, zrządzenie losu..Boga, nie wiem..Ona nie chce mojej pomocy...nie chce chyba się nawet ze mną spotykać..
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykre są takie sytuacje i nigdy nie będę wiedziała co komuś powiedzieć ![]() Mój brat i bratowa też starają się już dłuższy czas i jak powiedzieliśmy im, że jestem w ciąży, to tak średnio się uśmiechali, a po tym dopiero bratowa mi powiedziała, że mają problem I teraz jeszcze przeprowadzili się 50 m od nas i codziennie się widzimy i pewnie jej przykro jest i mi też trochę żal, że się im nie udaje A jeszcze w dość bliskiej rodzinie dziewczyny pozachodziły w ciążę (mają terminy na sierpień, wrześień i październik jak ja) i jeszcze wczoraj przyszedł syn sąsiadów z żoną i okazało się, że ona w 3 miesiącu - i widziałam prawie łzy w oczach bratowej ![]() Tak bym chciała jej pomóc jakoś, ale nie wiem jak ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Nostalgicznie się zrobiło... Idę robić obiad
|
|
#3817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy Ty ten wózek już kupiłaś czy masz zamiar go kupić?? Ja też chce Baby Merc, tylko ze inny kolor ![]() Nie mialam okazji się nim przejechac, ale widzialam kiedys jak jakas babeczka nim jechala i wydaje mi sie byc super U mnie w miescie nie ma tych wózków i zostaje mi Allegro... i widze, ze jest tańszy, takze jesli jednak nie kupilas, a już wiesz ze taki chcesz to wydaje mi sie ze lepiej przez allegro kupic Aż Ci zazdroszcze takich zakupów
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
|
#3819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie małą przerwę na pyszny jogurcik i brzoskwinkę! ale kolorek jest śliczny na ścianie - piękna wanilia czy jak to zwał
jestem zadowolona.Cytat:
ale wogóle tego nie czuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko zwykle potem tego żałuję hihihico do poronienia- rzuciła się w wir pracy , ale wcale jej to nie pomoże. to z bólu. i z chęci zapomnienia tyle , że zapomnieć się nie da. czas też wcale ran nie goi- tylko pozwala się z nimi oswoić. kiedy zaszłam w ciążę nadal zdarzało mi się płakać za moim pierwszym okruszkiem , który odszedł. jedno dziecko też nie zastąpi drugiego... daj przyjaciółce trochę czasu, żeby zaakceptowała to, co się stało, bo niestety poza rozpaczą zwykle pojawia się też złość i negacja. negacja wszystkiego i wszystkich. przez te etapy żałoby trzeba przejść, tylko wtedy ona będzie gotowa opowiedzieć ci o swoim bólu- a wtedy ty bądź gotowa wysłuchać i płakać z nią- więcej nie trzeba. i broń boże tekstów typu: tak miało być, jeszcze zajdziesz, lepiej teraz niż później. Cytat:
hihihi a skoro wszystko takie drogie to może rozejrzyj się za czymś podobnym ale używanym...? ....................... o moja Lenka się obudziła i tańczy...to ja może jej pogram i pośpiewam i niech tańczy
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój synek już raz mnie do paniki doprowadził.... A potem cały dzień biadoliłam "czemu straszysz mamusię?" Teraz nie mam prawa narzekac, jak dostaję skopa po pęcherzu, albo nogę pod żebra. Kazałam mu się ruszac, to się rusza. ![]() Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy, gdzie polecacie udac sie na USG 4D? |
|
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot faktycznie zapomniałm że podawałam ci tego sprzedawcę
jak tylko przyjdzie paczka dam znac co i jak ![]() Ja się wyszykowałam na spcer a tu się chmurzy, już wiem skąd mój ból głowy, znowu zmiana pogody. kashin ja też wczoraj panikowałam bo maluszek sie nie ruszał a dzisiaj od samego rana skacze jak małpka w cyrku po całym brzuchu chyba ma dzisiaj dzien bezsenny nie martw się , może popukaj leciutko w brzuszek i się ruszy.
|
#3822 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie musi być tak źle ![]() Cytat:
Właściwie to nie korzystam z tych pieniędzy w żaden sposób od lat, a co roku tysiące złotych wpłacam Cytat:
Cytat:
Jak sama widzisz, chyba nie sposób pomóc w takiej sytuacji ![]() Ale faktycznie może uda Ci się być dla niej wsparciem, jeśli sama będzie tego chciała Ja miałam podobną sytuację, jak Aliisanka - brat z bratową TŻ opowiadali o tym, jak to planują dziecko na długo przed tym, nim ja zaszłam w ciążę. I to nie zupełnie planowaną, a raczej planowaną trochę później, więc tym bardziej traktowaną jako 'niezasłużoną'... Na początku jeszcze starała się być miła, ale wraz z upływem kolejnych miesięcy sytuacja stawała się dla mnie coraz bardziej nieznośna - podczas jakiejkolwiek wzmianki o mojej ciąży się jeżyła i wycofywała z rozmowy, jakby mnie bojkotowała. Czułam się w tej sytuacji bardzo niezręcznie... Właśnie się jednak dowiedzieliśmy, że szczęśliwie poczęła i mam nadzieję, że teraz sytuacja się unormuje! Alii, nie smuć się i nie czuj się winna
|
|
#3823 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sama nie wiem....Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też miałam dzisiaj sprzątać a wylądowałam w Centrum Handlowym Kupiłam ręczniczek, kocyk, troszkę ciuszków na 62 i 68 no i wróciłam do domu z pustym portfelem... ![]() Chciałam się pochwalić ale wywala mi załączniki
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze nic nie kupiłam ... narazie tylko nazywiłam oczy. Muszę poczekać na pieniązki.
Co do allegro, to ja tez właśnie patrze, że są tansze, ale tego modelu z tej hurtowni nie ma. Tu jest wszystko na spręzynach. A w hurtowni było na paskach. Ale jeszcze się zastanowie. Bo faktycznie, mogłabym zaoszczędzić troszeczkę. Dzisiaj na obiad pieczone ziemniaki i kotleciki, achhh
|
#3825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-06-18 o 15:30 |
||
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
tak się wciągnęłam w malowanie , że dziś do ogródka już nie dotrę... a tak chciałam jeszcze jednego kwiatuszka przesadzić i troszkę opielić..no nic może jutro
kurcze niby mam plan na obiadek dziś, ale może zadzwonię do męża niech przywiezie cieplutką pizze...sama nie wiem a wy nie wiecie co mi się chce? Cytat:
miesiąc po poronieniu byłam na pierwszych urodzinkach mojego siostrzeńca, były tam też inne dziewczyny z dziećmi. uwierz mi- nie mogłam wypowiedzieć słowa, kroiłam ciasto, zmywałam talerze w kuchni, gryzłam wargi do krwi tak bardzo chciałam płakać i krzyczeć... im się też wydawało, że ich nie lubię, że czuję zawiść. czułam zawiść, do całego świata, nie do nich konkretnie. złość, negacja jest jednym z etapów żałoby. niestety. przez to trzeba przejść- jeśli człowiek ten etap ominie to nigdy nie ocknie się na dobre z żałoby te emocje będą toczyć chorobę głęboko w sercu... uwierz mi, że jej samej też się to wcale nie podoba. pamiętam siebie po poronieniu- byłam "niesobą" - zjeżoną, zrozpaczoną inną mnie. mój mąż i przyjaciele swoim zrozumieniem i cierpliwością pomogli mi przez to przejść.
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-18 o 15:37 |
|
|
|
|
#3827 |
|
Raczkowanie
|
To ja z zupełnej innej beczki.
Zamierzam robić na obiad zupę grzybową z suszonych grzybów. I ponieważ jest to mój pierwszy raz prosze o pomoc. Właśnie grzybki sa namoczone juz i teraz trzeba gotować je, ale w nowej wodzie, w bulionie czy w tej wodzie z grzybów Help
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
hello
wróciłam z Lublina, znów 2 egzaminy do przodu promotor dzisiaj się odezwał poprawiłam już parę drobiazgów i znów czekam mam się jutro z nim spotkać o 10 więc jutro drukuję pracę wreeeeszcie ![]() dziś przechodziłam obok Luxmedu i tak pomyślałam o naszych babeczkach z Lublina, że może właśnie przechodzą obok mnie ![]() Tequillla bardzo przykra sytuacja, współczuję
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwykle samej wody z grzybów jest za mało... |
|
|
|
|
#3830 |
|
Raczkowanie
|
Tequillla dzięki, tak własnie zrobię
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trudno mi ocenić, jaki długi mieli staż w staraniach, bo oficjalnie mówili o tym od może roku (nie wiem sama, bo wcześniej jakoś temat dzieci niespecjalnie mnie interesował ). Rozumiałam, że to może być frustrujące i niepokojące, zwłaszcza, że ich wszyscy znajomi właśnie rodzili albo zachodzili i to na pewno potęgowało ciśnienie. O ile brat zachowywał się normalnie, o tyle ona nie potrafiła ukryć, że ma z tym problem i w sumie nie wiem, czemu nie potrafiła mówić o tym otwarcie - może by to oczyściło atmosferę... Ja mam zupełnie inne podejście i reakcje, nie spotkałam się nigdy wcześniej z takim zachowaniem - jak i zresztą z wieloma innymi w rodzinie TŻ, ale to już naprawdę na osobny wątek ![]() W każdym razie, to nie była sytuacja po poronieniu, to chyba jednak co innego. Cieszmy się, że wszytskie jesteśmy w ciąży i oby nam się zdrowe maluszki urodziły! A i Tysiakowej siostrze oby los się odmienił
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę o wybaczenie wszystko przez to że ja tak z doskoku - z Lenki pokoju z pędzlem do komputera poczytać was
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
sweetpinky gratuluje zdanych egzaminów, mnie dzisiaj na mieście nie było
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-18 o 16:37 |
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na jakiej uczelni studiujesz i co ? A do Luxmedu to ja raczej w porannych godzinach tam bywam
|
|
#3835 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po kolejnej wizycie u dentystki. Następna za dwa tygodnie i wtedy będę musiała wyskoczyć z prawie 400 zł za wszystkie wizyty
Mam ładne duże, proste ząbki, ale jakieś słabe...![]() Po drodze do dentystki znalazłam w jednym lumpiku super torebkę materiałową na drewnianych rączkach, turkusowo-zielone prążki, trochę cekinów i srebrnej nitki - boska! Za jedyne 24 zł ![]() Ten mój spadek energii to wynika z niedospania i kiepskiej pogody. Jak tylko spadł lekki deszczyk i unormowało się ciśnienie, poczułam się lepiej. Z brzdącem bawiłam się dziś dwa razy w odpukiwanie Potem trochę rozrabiał, jak siadłam na fotelu u dentystki - dostało mu się trochę adrenalinki ode mnie![]() Co do NFZ, też jestem za indywidualnym ubezpieczeniem. Jak się wypełnia PITy, to dopiero widać, ile pieniędzy idzie na "kasę chorych" I to nie wraca, bo są lata, że się przez cały rok nie korzysta z państwowej służby zdrowia. Bo nie wyobrażam sobie iść do dentysty czy ginekologa do przychodni. W zeszłym roku strasznie się wkurzyłam, jak na początku lipca musiałam być obejrzana przez kardiologa, a w poradni kardiologicznej przyjmowano zapisy dopiero na następny rok Musiałam iść prywatnie.Fasoleczk4, radzę Ci poszukać wszystkich rzeczy, które Ci wpadły w oko, w internecie. Hurtownia hurtownią, ale też narzucają swoją marżę. Ja na przykład za cenę samego łóżeczka w naszej hurtowni kupię na Allegro łóżeczko+materacyk+koszty wysyłki. Można nieźle zaoszczędzić, jak się kupuje przez neta. A jaka to wygoda będzie, jak się dziecko urodzi. Dzidzia zasypia, a my myk do komputerka i robimy zakupy nie wychodząc z domu ![]() A teraz zmykam do sprzątania.
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
również jestem za indywidualnym ubezpieczeniem, jakby było tak jak w stanach, to byłyby też lepsze szpitale, przychodnie i opieka, wtedy zabijali by się żeby do nich chodzić...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
No i właśnie z tą prywatną służbą zdrowia to jest problem. Bo każdy mógłby sobie tą kasę, którą odprowadza sie na składki odkładac na prywatne konto albo nie i wtedy nie byłoby problemu. Wiedziałabym za co płacę. Ale niestety w sejmie podejmują decyzję osoby troche starsze od nas, które maja inne podejście. Tylko nie rozumiem dlaczego ja jestem zmuszona do takiego systemu, czemu pomimo że nie chcę to mam płacić. Nóż się otwiera w kieszeni.
|
|
|
|
#3839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przespałam się po obiadku na moim tapczaniku (ale wyobrażałam sobie, ze śpie na mojej nowej wersaleczce ). I wytrzuce z pokoju jeszcze swoje ogromne biurko prawie na cala sciane, a znlazlam na allegro tylko takie pod komputer 60 cm długości i będzie miejsce dla dzidziusia.Chyba mi się zgaga zaczyna ![]() Jutro do lekarza idę, posłucham serca swojego maluszka. Ale usg nie będę robiła. Poczekam do 30 tygodnia. Wiecie na co mam ochote? Na sałatkę owocową, z bitą śmietaną i rozpuszczoną czekoladą ... jeju
|
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wcześniej studiowałam na UMCS-e ale przeniosłam się na WSNS na ul. Olchową a studiuję socjologię a dokładnie doradztwo zawodowe ![]() a pod Luxmedem byłam rano około 9 Co ja mam zrobić, nasiliły mi się krwotoki z nosa, właśnie teraz tak ze mnie leci jakby kurek ktoś odkręcił a krwotoki mam codziennie ![]() normalnie okres przez nos dziś byłam z mamą w Lidlu i kupiłyśmy elektroniczną nianię za 110 zł bardzo tanio a naprawdę świetna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

To zupełnie jak u nas 

Help