|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V
Wizaż mi dalej wariuje, jak widzę moje posty to smiać mi sie chce bo wyglądają jak pisane jednym ciągiem, bez enterów
Wy tez tak je widzicie? Nie mam jednak czasu ani siły sie tym bawić... Yerbuś - a ja mam na odwrót, całe dnie w domu przy kompie i muszę mieć w końcu wolne jakieś na nicnierobienie i wyjscie gdzieś bo juz nie rozróżniam dni Mercyś - olej drania, jak Cię proszę, nie próbuj sie juz z nim "godzić" bo to bez sensu przepraszam że tak krótko, ale dziwnie mi sie tak pisze dobrej nocki Kochane
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie srednio na jeza,sama nie wiem co jest,ale samopoczucie podobna jak u Agolka ( trzymaj sie Kochana Chociaz humor poprawia mi moja mala perelka.A mianowicie w zeszlym tygodniu Mama zabrala mnie do Holandii(mieszkamy w sumie blisko granicy) i dostalam pieska Ale jest slodka,spimy sobie razem,chodzimy na dlugie spacery,fajnie jest. Zawsze chcialam miec bernardyna ale to dopiero we wlasnym domu kiedys..Wlasnie zjadlam obiad i czekam az mi sie ulozy i ide na silownie,ale przedtem musze isc z mloda na spacer coby sie nie zsikala jak mnie nie bedzie.Musze wczesniej wstawac zeby z nia wyjsc ,ale pomimo to jest fajnie. Dzis kupilam sobie bluzke na jutrzejszy egzamin Cisnie mnie w biusciePisemna czesc mam o 9,potem o 15ustna A w sobote przyjezda do mnie Tz Troche powizazuje i mykam na silownie
|
|
#4413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro piatek ale sie ciesze... juz sie nie moge doczekac! spakuje sie dzis i jutro po pracy do domu odstawic fure, na lotnisko i fruuuuu ale bedzie faaajnie mam jakis maly pozytyw w tym tygodniu wiec sie ciesze jakie wy macie plany na weekened? a tak swoja droga to nie wiarze normalnie jak czas zasuwa ostatnio.. mileog dzionka wam zycze!
|
|
#4414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po pożegnaniu 3 klas . Dostałaam nagrodę , dyplom za siatkówkę , puchar za klasę roku i list gratulacyjny dla mamy Ale się ucieszyła ^^ Powiedziała ,że jest ze mnie dumna.. Miłe to było , tym bardziej ze sie nam ostatnio nie układało ![]() I przydreptałam do domu w 10 cm szpilkach przez drogę 3km , po alsfalcie w mega upale Tak mnie nogi teraz bolą że już dzisiaj ssię nigdzie nie ruszę. I byłam jeszcze na EKG. Niby wszystko ok ,ale doktorka kazała mi zrobić badania na tarzczycę i anemię bo być moze mam to od tego. Pożyczyłam też książki do czytania. Zacznę chyba od Cejrowskiego ![]() Same wiecie że mam totalnego bzika na punkcie podróży ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u mnie bez zmian, Wizaż ledwo mi zipie (wiem ze u Was dobrze działa, bo sprawdzałam na kompie Siostry i u niej jest ok, tylko u mnie zrąbane ;/) Poza tym byłam dziś u ginekologa kontrolnie i spędziłam w poczekalni jedyne 3 godziny w sumie już przyzwyczajona jestem ale nuda trochę tak czekać... jedynie ze sobie laptopa wzięłam i trochę pracę po pisałam Piękna pogoda dziś Orzeszku - super z tym pieskiem w ogóle pieski są kochane Agolku - baw się dobrze w Londynie Kochana Baby - gratuluję nagród też kiedyś dostawałam, jak jeszcze byłam zdolna (czyli w podstawówce
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia: Ale masz dobrze z tym laptopem
![]() Chodzisz do ginekologa raz na rok na kontrolę? Aa , przecież wiesz że dalej zdolna jestes !
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do gina chodzę częściej ale dlatego ze stosuję antykoncepcję hormonalną, wiec co 4 miesiące muszę się stawiać na badania i po nowe recepty a zdolna może i jestem ale inaczej niż kiedyś |
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Ewus to ten ze zdjec
wlasnie wrocilam ze spaceru z nia. Kurcze,zeby jeszcze chciala chodzic,tzn zeby sie nie opierala,bo czasem musze ja pociagnac zeby szla. Oby sie przyzwyczaila szybko![]() Baby-niemiecki nie jest taki zly.wielu ludziom sie kojarzy z takim ciezkim,twardym jezykiem,nie jest tak przyjemny dla ucha jak np angielski ale nie jest taki zly jak np dla mnie francuski-dla mnie to jeden belkot ![]() A tez bym sie nie obrazila jakby mi cycki zmalaly... w ogole dzis na biezni mi sie ramiaczko od stanika od tylu odpielo i musialam 10min biec i trzymac sie za biust znowu mnie ktos atakuje na nk juz mam tego dosc,i normalnie chyba usune to konto tam. znowu jakies wyznania milosne po 400wiadomosci na skrzynke
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-06-18 o 18:49 |
|
|
|
#4419 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratulujęDrania dziś widziałam jak kosił trawe w ogródku-zerkał na moj dom hahah ale ja oczywiscie olewam go juz zupełnie, bo to nie ma sensu, tylko się męczyłam ![]() Idę się kąpać i spać, jutro prawdopodobnie pojadę sprzątać po remoncie budynek aresztu śledczego-więc moze coś grosza wpadnie Słodkich snów stokrotki
|
|
#4420 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Olej go i nigdy się do niego nie odzywaj za coś takiego Widać, że ma facet jakiś problem ze sobą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() )A tak serio, toznam to no i spokojnie, jeszcze czeka mnie pisanie pracy dyplomowej (wrzesień), tak więc "już się nie mogę doczekać" tego warowania przed kompem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze podtrzymują biust i mają ramiączka jak topy/koszulki, więc nic się nie odpina i nie urywa. Tylko warto zainwestować w taki lepszy, z dobrego sklepu sportowego.A ja miałam dziś pójść po pracy na ściankę wspinaczkową, ale wczoraj coś mi się zrobiło i znów boli mnie noga (ta przez którą jakiś miesiąc temu nie mogłam chodzić ). Tak więc ze ścianki zrezygnowałam, ale w przyszłym tygodniu nic mnie nie powstrzyma ![]() Dobrej nocki
|
||||
|
|
|
#4421 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
W sumie to żegnam się od razu do poniedziałku, bo dziś wieczór z TŻtem, a jutro po pracy znikamy za miasto na taki festiwal i juz raczej nie zdążę zajrzeć ![]() Udanego weekendu
|
|
|
|
#4422 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale powiedz, że taka praca dyplomowa jest którsza od magistarki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj pisałam do 2 w nocy no ale chyba mam już prawie wszystko. Jeszcze idę do biblioteki parę rzeczy dopisać. Promotor mnie podniósł na duchu wczoraj wiec polepszył mi się humor (BTW gdzie Jabłuszko? czy ona nie miała jakos teraz się bronić? ) Idę zaraz na testów alergicznych ciąg dalszy (dziś warzywa i przyprawy - mam nadzieję ze nic mi nie wyjdzie ), później do biblio i spotkać się z kumpelą a pod wieczór jadę do TŻ-a i zostaję do niedzieli (już daaaawno nie mieliśmy całego weekendu dla siebie, no i ja strasznie potrzebuję odpoczynku ) Tak więc życzę Wam Kochane miłego weekendu PS. Wizaż mi sie naprawił |
||||||
|
|
|
#4423 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam siły..
![]() nie sądziłam, że kiedyś przyjaciółki mogą zrobić mi coś takiego.. powiedzieć, że jestem zwykłą głupią kuurwą, że wpieerdalam się tam, gdzie nie trzeba do ludzi.. że nasze wspólne plany realizują beze mnie.. co prawda też nazwałam je szmatami, ale rzeczy nazywa się po imieniu pousuwały mnie ze znajomych, przynajmniej jedna jak narazie.. mogłam je nie przepraszac, zrobiłam z siebie jeszcze gorsze pośmiechowisko.. jeszcze NIGDY NIKT nie zrobił i nie nawrzucał mi tak jak one, po prostu nikt zawsze czułam że jestem nikim, teraz już mnie nawet wakacje nie cieszą bo budzę się z tą świadomoscią, że jednak obrobią mi tyłek i tak i tak.. ale za to jak to one powiedziały 'ja nie mam z kim im obrobic'.. i ze nie mam kolezanek, bzdura! wszystkie pozostawiałam dla nich, po to zeby więcej czasu spędzac wlasnie z nimi.. na dodatek śmieją się że w czasie ed przytyłam ;/ średnia na świadectwie 3.61 bodajże.. czyli nie najlepiej. nie wiem co mam już ze sobą zrobic
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2009-06-19 o 13:22 |
|
|
|
#4424 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam zanieść dziś papiery do szkoły. Babka powiedziała, że się dostane, problemu nie będzie ![]() Mam nadzieję... ![]() Za tydzień się dowiem. _______________ Dzisiaj mój dzień wolny od diety, dziewczyny pisały, żeby jeśc jeden dzień w tygodniu normalnie, wtedy może znów zaczne chudnąć. Dziewczyny z klasy robią grilla, nie wiem, skoro mam dzień wolny od diety, to może kiełbaskę jakąś zjem, a nie będę targać ze sobą serek wiejski.. ![]() Bez piwka się nie obejdzie, ale ono spowalnia metabolizm... Trudno będę jedyna trzeźwa i pilnującą inne dziewczęta ![]() Mimo, że nie lubie pijanych osób, kiedy ja jestem trzeźwa( a prawie zawsze tak jest, nie ciągnie mnie w ogóle do alkoholu )Na zakończeniu roku szkolnego, nawet nie płakałam. Podziękowałam i wręczyłam kwiaty niektórym świetnym nauczycielkom ( w tym pani od niemca, dzięki której tak niemca pokochałam) WAKACJE! tak na nie czekałam, ale kiedy są, już się tak nie ciesze. Nie będę już rozmawiać na lekcjach z kolegami, tudzież pomagać im w lekcjach. Ciekawe jaką będę miała nową klasę, po cichu licze na miłych,normalnych ludzi.Ps. jakie macie wystawione zachowanie>? ![]() _________________________ _ PS. napisałam same głupoty, ale wybaczcie jestem tak podekscytowana, że dziwie się, że jeszcze siedzę i piszę ![]() Miłęgo Dnia
|
|
#4425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W końcu przestałyśmy ze sobą zupełnie rozmawiać, teraz kiedy się widujemy nawet cześć sobie nie mówimy, ona obgaduje mnie ze swoimi znajomymi, którzy mnie NIE znają. Nastawia ludzi przeciwko mnie, nienawidze jej. Zaniosła podanie tam gdzie ja, ale dzięki Bogu to ostatnia ze szkół do których się wybiera. Przyjaciele, to ludzie którzy poratują Cię w każdej sytuacji, pomogą, nie obgadują Cię, zawsze staną za Tobą. Ja niestety nie mam takiej prawdziwej przyjaciółki, mam koleżanki, które uważają się za moje przyjaciółki, ale ja wiem, zę one nimi nie są. Wiem, że obgadują mnie, niestety ja za bardzo przejmuje się opinią ludzi na mój temat, za dużo działo się w mym domu i nie potrafie zaufać ludziom. Z tego powodu wybieram się do psychologa. Sama sobie NIE poradze. Przepraszam za posta pod postem, nie wiedziałam jak go zedytować, żeby dodać jeszcze wpis Ewelki.
|
|
#4426 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje kochana
taki mam plan ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
hej kochane, ja jeszcze 4 h w pracy i uciekam do domu odstawic autko i na lotnisko jade i fruuuu ! milego weekendu wam zycze!!"!
|
|
#4427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hiii
![]() Ale dorobiłam z tymi nogami Teraz nie mogę żadnego buta ubrać i nawet chodzenie w japonkach sprawia mi ból Nie mam pojęcia jak wykurować się na ten wyjazd... Tym bardziej że mamy trase 12 godzinną. Ja chyba nie dam rady![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od września bedzie szansa zeby wszystko naprawić. Uwierz że jak się chce to się wszystko da.Co masz ze sobą zrobić? CIeszyć się latem i wakacjami póki są Cytat:
Cytat:
Mozesz śmiało na PW pisać. |
|||||
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sa Ciebie warte. Zdalam zdalam zdalam Z pisemnego nie ma jeszcze wynikow,ale ustny zdalam,panie byly zaskoczone moja biegloscia jezyka,sasasa ![]() A jutro jade po TZ,yeah Tarantulku´- chodzialm do szkoly jezykowej A teraz mi lazi po glowie nauka francuskiego lub hiszpanskiego ![]() Mialam Wam cos jeszcze napisac ale zapomnialam
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powtarzam sie ,ale zazdroszcze tego niemieckiego ja mam podobna sytuacje z angielskim takze postaram sie go nauczyc tak biegle jak Ty niemca i też bede z radoci skakać Szkoła językowa jednak dużo daje? Bo być może tam własnie się dostane ![]() I ucz się francuskiego koniecznie Ja już sie nie moge doczekac kiedy to we wrzesniu zaczne sie go uczyc;DJak sobie przypomnisz co mialas napisac to pisz;p |
|
|
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Jestem pierwszy raz na tym wątku, ale mam wydaje mi się ważne pytanie i musze znać wasze opinie do poniedziałku
![]() Koleżanka - 25latk udała się do prywatnego "dietetyka". Ten bez żadnych badań-chociażby morfologi i prawie bez żadnego wiwiadu zapisał jej zelixa i glucophage. Chce tu zaznaczyć, że koleżanka ma ok 170 wzrostu i niecałe 70 kg wagi, ma ładną figurę wzrokowo dla mnie nie ma żadnej nadwagi (ma chyba problem z postrzeganiem siebie). Zdziwiło mnie bardzo, ze "lekarz" zapisał przy prawie żadnej nadwadze takie leki. Co do zelixa to znam ten lek, to to samo co meridia, wiem wszystko o jego skutkach ubocznych-ale tego leku po prostu nie jestem jej w stanie wybić z głowy, bo już dawno uparła się, że go załatwi i będzie brała. Postanowiłam tylko (i zgodziła się z tym), że bede kontrolować jej zachowania/nastroje bo koleżanka wpada czasami w depresyjne stany, boję się że wpadnie w silną depresje. Ale drugi lek glucophage -nie znam tego leku. Czytam na necie a tu wszędzie piszą, że to lek stosowany w cukrzycy, typowy lek dla diabetyków. Naprawdę boję się, że koleżanka narobi sobie niezłego bałaganu. Wydaje mi się, że "lekarz" nie ma prawa zapisać leku na cukrzyce bez badania poziomu cukru we krwi. Pozatym zelixa jest tak silnym lekiem, że niepotrzebne już inne. Proszę, pomóżcie mi wybić jej te pomysły z głowy - a może przeciwnie, któraś z Was brała taką "mieszankę" i może mnie jakoś uspokoić. Wypowiedzcie się proszę. pozdrawiam - Aga |
|
|
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje
skłamać chciała ![]() ![]() dziękuję za wszystkie miłe słowa.. wprawdzie mnie już tak bardzo nie rusza, ale wiadomo jak się czuję cóż, mam jeszcze inne kolezanki, i chyba odpowiedniejszym towarzystwem dla mnie są.![]() a ze zmęczenia padaam dobranoc
|
#4432 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś obejrzałam 2 filmy: Prawo ojca i koncówke Zakonnicy w przebraniu, a teraz idę spać, bo padam ![]() Dobranoc stokrotki
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co za nuda się dzis zapowiada... Pogoda się tak popsuła ,że szkoda mówić . Jak jutro się nie poprawi to będę zła . Wypożyczyłam sobie książke W.Cejrowskiego ,,Gringo wśród dzikich plemion" i pochłonela mnie bez reszty. A z nudów wczoraj wiecie co robiłam? Czytałam I część Plotkowego dla dietetyczek ![]() I ogólnie fajnie ten temat się rozwijał. Lolcia zastanawiała sie z czym bedzie jadła owsianke w czasie Świąt Bozego Narodzenia. Fajnie tak poczytać coś o Was... Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4434 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wstałam poltorej godziny temy chyba, chciałam jeszcze pospać, ale mi nie dali. ![]() Aż dziw, ze mi się chciało długo spać ![]() Gardło mnie troche boli, ale to po wczorajszym karaoke. ![]() Jak to Baby zauważyła, mam dobry łeb do picia! ![]() tylko, każdy z domu pyta i co jak głowka, boli? teraz zaczęła, ale nie od tego. Idę dziś poodwiedzać chłopców, a co ![]() Udanego dnia oraz całego łikendu Buzi
|
|
#4435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko zawiodłam się na tych dwóch..Cytat:
Karlus wybieram się do LO na profil psychologiczny jak mnie przyjmą.. a padałam ze zmęczenia bo włóczyłam się pół dnia po mieście z koleżankami i tak jakośś ![]() a czemu Ci pospać nie dali ? ja zauważyłam, że jak wstaję o tej 6 to mniej mi się chce spac niż jak wstaję o 11.. organizm się przyzwyczaił, ale to już chyba pisałam ![]() tak wogóle to skończyłam właśnie kawke i siedzę z maścią cynkową na twarzy po co mi się z cerą porobiło ostatnio to bajka.. i poprawił mi się humor bo siostra chłopaka z którym kręcę widziała, że ma on moje zdj na telefonie ;D a ja myślalam, że tylko się mną bawi ^^ a tak miłoooo
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
karlusss: Jutro w góry już jadę
Miłego odwiedzania kolegów ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
już bym z nim była miesiąc i 20dzieścia dni, ale zaprzeczyłam głupiaa
ale dalej jest dobrze ^^ ja dolnośląskie nigdy nie byłam jeszcze w małopolsce bo razej nie jeżdże w takie trasy więc chyba nie będę w okolicach nawet ![]() a czy przyjmą to- pożyjemy zobaczymy ale muszą, muszą ;d
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dolnośląskie.. Mam tam rodzinę ! Nigdy , przenigdy w Krakowie nie byłaś?
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Baby na dlugo jedziesz w gory? jakas wycieczka?
przyjechal TZ,jestem w siodmym niebie,przez najblizszy tydzien nie bede sie zbytnio udielac,mam nadzeiej ze wybaczycie ale musze sie nim nacieszyc bo od 1lipca TZ dostal prace w PL i wtedy to bedzie ciezko z widzeniem sie bo ja tu jeszcze planuje zostac troche.. ale narazie ciesze sie dniem dzisiejszym i calym wspolnym tygodniem,nie mysle o tym. dzis wspolnie robilsmy wspolnie salatke na obiad,a ile zesmy sie nasmiali przy tym jej.jak ja Go kocham,moglabym caly dzien patrzec mu w oczy i glaskac po buzi ![]() sprobuje mojego leniuszka na basen wyciagnac dzis tzn TZ tylko najpierw musimy zapolowac na kapielowki,bo nie wzial z domu
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjezdzam w poniedziałek a we wtorek jadę już do Łeby na 2 tyg.. Zwariowane to wszystko ,ale dam radę ![]() Ale Ty masz fajnie z tym Tżetem teraz. Ciesze sie ze wszystko Wam się teraz układa i ze jest tak fajnie. Nie wchodz na wizaz tylko naciesz się nim pożądnie _________________________ _________________________ _ Ale mam masakrę w domu ;/ Mama pilnuje 8 miesieczne dziecko kolezanki z pracy i ma ono zostac na cała noc i jutrzejszy dzien Mówie Wam jak to płacze za mamą... Nie wiem czy bede wogole spac. Dzieci są zdecydowanie nie dla mnie. Trzymajcie kciuki ,żebym albo wytrzymała ,albo żeby się ona uspokoiła ![]() EDIT : No to ja już muszę się z Wami pożegnać na 9 dni , bo nie wiem czy rano będę miała czas tu zajrzeć. Miłych wakacji i miłego plotkowania kochane plotkary ;* DO usłyszenia ![]() P.S Chciałam dodać tak na marginesie ,że życie towaerzyskie mi kwitnie. Sąsiad sobie o mnie przypomniał i cały czas do mnie dzwoni i komplementy mi sadzi , przyjaciel przyjechał specjalnie żeby się pożegnać ze mną , kolega z starej klasy nie może się doczekać wyjazdu jutrzejszego , drugi to samo , trzeci (starszy i b.przystojny) mowi ze cieszy się że z nim będę na jednym obozie , kolega który spotkał mnie w sklepie najpeirw przez przypadek na mnie wpadl teraz wydzwania i chce sie umowić ,a jeszcze jeden zaklepał nam impreze jak przyjedziemy . Nie wiem co się dzieje xD
Edytowane przez Baby14 Czas edycji: 2009-06-20 o 21:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Wy tez tak je widzicie? Nie mam jednak czasu ani siły sie tym bawić... Yerbuś - a ja mam na odwrót, całe dnie w domu przy kompie i muszę mieć w końcu wolne jakieś na nicnierobienie i wyjscie gdzieś bo juz nie rozróżniam dni
Mercyś - olej drania, jak Cię proszę, nie próbuj sie juz z nim "godzić" bo to bez sensu przepraszam że tak krótko, ale dziwnie mi sie tak pisze
dobrej nocki Kochane

, no i ja powiedziałam, ze dosyc tego i poszłam do domu.
Ale jest slodka,spimy sobie razem,chodzimy na dlugie spacery,fajnie jest. Zawsze chcialam miec bernardyna ale to dopiero we wlasnym domu kiedys..
i ide na silownie,ale przedtem musze isc z mloda na spacer coby sie nie zsikala jak mnie nie bedzie.
Cisnie mnie w biuscie
ale sie ciesze... juz sie nie moge doczekac! spakuje sie dzis i jutro po pracy do domu odstawic fure, na lotnisko i fruuuuu

Dobrze podtrzymują biust i mają ramiączka jak topy/koszulki, więc nic się nie odpina i nie urywa. Tylko warto zainwestować w taki lepszy, z dobrego sklepu sportowego.
Wiedz ,że masz zawsze nas tutaj i błagam nie załamuj się. Na pewno zaprzyjaźnisz się z bardziej wartościowymi ludźmi