|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - część trzecia włosowej opery mydlanej ;)
Cytat:
i są 2 programy-podstawowy i zaawansowany, po 15 min. każdy, ja zaczęlam od tego podstawowego a potem jak robilam a6w to ani razu zakwasów nie miałam ![]() Cytat:
![]() a Douglas też fajny, zwłaszcza jak sie trafi na obeznaną ekspedientkę szkoda z krem jest z parafiną
|
|
#273 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Ale... kto wie, może odwiedzę Spehorę szybciej niż się spodziewam. Właśnie sie dowiedziałam, że otworzyli kolejną w lokalizacji, w której, jakby nie było, bywam znacznie częściej
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), mocno kryjacy, dlugo sie trzyma, wyglada najnaturalniej sposrod wszystkich, jakie mialam, jest dosyc jasny dla mnie no i co najwazniejsze na lato - mozna nakladac na filtry. Jedyny minus, za to bardzo duzy - cena![]() W Douglasie kiedys wlasnie na taka obeznana trafilam i polecila mi swietne bibulki Kanebo )Koniecznie zdaj relacje z szamponu Himalaya |
|
|
|
|
#275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Były maski ale wolałam kupić czyste masło karite. Widzialam w Naturze Ampulki Joanna Rzepa, czy Ktoras z Was wie czy one maja w skladzie Alkohol denat., bo na KWC nie ma skladu. Chodzi mi o te: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wypadania.html
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zrozum tu mężczyznę ![]() oj, nie narzekaj, jesteś bardzo ładna i masz ładną figurkę.
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne, u mnie dali teraz nawet porządne książki.
A jakie masz plany na dalszą edukację? Liceum? Jaki profil? No, i jakie średnie? Chwalić się
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Nie widzialam skladu tych ampulek, ale na 99% maja denata w skladzie. Skalpowi nie powinno to zaszkodzic, chyba ze masz wrazliwa skore, lojotok itd. Dziewczyny, nie wiecie moze czy u Radka mozna zamawiac za pobraniem? Zamowilabym pare rzeczy, a pieniedzy na konto nie chce przesylac, bo nie umiem Nigdy w zyciu nawet nie bylam w banku w sprawie wlasnych pieniedzy![]()
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No troche tak dziwnie to wyszło że bez ksiazek. U mnie wyszła 5,2 a wasze?
|
|
|
#280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Średnia 4,86, z której naprawdę jestem zadowolona, bo prawie nic nie robiłam przez ten rok Cieszę się, że mam czerwony pasek na koniec gimnazjum ![]() A Ty jaką miałaś średnią?
|
|
#281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze jak mi sie znudzi a6w to to wypróbuję.; Chciałam ejscze oprócz szóstki robić 8 minut abs, ale przestraszono mnie, że za dużo da zbyt mocno rozbudowane mięśnie, a tego nie chcę ![]() Moja średnia? 4.0. Nie ma się czym chwalić, ale biorąc pod uwagę, że w szkole bez praw ucznia były tylko 2 świadectwa z paskiem to chyba nie jest aż tak źle.
||||
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Farmacja tez mi sie bardzo podoba A teraz labaa
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem na humanie i chciałabym na kosmetologie albo farmację.
![]() Bardzo żałuję, że taki profil wybrałam. Lepiej czułabym się pewnie na matematycznym. I w innej szkole, bo w tej moje ambicje się załamują. Moja rozszerzona historia jest dziwna. Niby jako jedyna klasa mamy taką, a klasa matematyczna ma dokładnie takie same sprawdziany i robią na lekcjach to samo co my. Tylko jak przychodzi co do czego to o ocenę trudno, bo "jesteście klasą rozszerzoną". Zresztą, przestałam się uczyć na historię po tym, jak za sprawdzian na którym napisałam bardzo dużo (8 stron) na temat dostałam 1+, a za następny gdzie nic się nie uczyłam i lałam wodę dostałam 4 A jeszcze bardziej mnie zdołował fakt niedawno, pisaliśmy referaty. O powstaniu listopadowym. Napisałam co wiedziałam, wiadomości też spoza podręcznika i nie zaliczyłam. Ok, wkurzyłam się, bo facet mi mówi, ze tak wcale nie było, że książki kłamią i zaczął mi tłumaczyć jak było. Wzięłam referat od kolegi i koleżanki, żeby przeczytać co oni napisali i szok, bo się okazało, że:-kolega miał napisane całkowite przeciwieństwo tego co tłumaczył mi historyk. Miał nawet informacje sprzeczne do podręcznika. dostał 4. -koleżanka miała takie same argumenty, w większości, jak ja. Jej zaliczył,a mi po przeczytaniu pierwszego zignorował całą resztę. I jak ja mam go szanować? Zresztą jestem zadowolona tylko z lekcji polskiego (chociaż chciałabym pisać więcej prac ocenianych jak matura, oraz rozwiązywać więcej arkuszy maturalnych, które potem będą sprawdzane,a nie tak, że my piszemy , a nauczycielka nie sprawdza); ten rok byłam zadowolona baaardzo z matematyki- duże wymagania, ale nauczycielka wiele dawała od siebie, strasznie dużo wynosiłam z lekcji. No i uwielbiam moja profesor (ma faktycznie ten tytuł ) od chemii. To jest nauczyciel
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2009-06-19 o 14:36 |
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uśmiecha mi się wcześniejsze wstawanie, żeby zdążyć na autobus/pociąg do pobliskiego miasta(teraz mam 5 minut drogi spacerkiem do szkoły, 3 szybkim marszem ).
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie ja bym miała 1h busem+ 30 na dojscie, albo 30 min busem u mnie w mieście. Ale oczywiście to w Katowicach jest lepsze. A u mnie też jest dobre. I nie wiem ja narazie na co sie zdecyduję.
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
I już więcej nie marudzę
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolalabym byc na biol-chemie, bo chociaz nienawidze chemii, to tylko jeden znienawidzony rozszerzony przedmiot, a nie dwa![]() Ale jakos specjalnie sie nie przejmuje, bo wiem, ze kierunek studiow jaki wybiore i tak bedzie mial zero wspolnego z przedmiotami szkolnymi. Magdziu, program w zasadzie i tak wszedzie jest taki sam, do matury i tak bedziesz musiala przygotowac sie sama. Tylko tez trzeba patrzec na to, zeby nie isc do liceum, gdzie przyjmuja ludzi majacych w sumie 60-70 punktow, bo z tego nic dobrego wyniknac nie moze (swoja droga zastanawiam sie, jakim cudem mozna osiagnac taki wynik![]() |
|
|
|
|
#288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I dużo zależny od nauczyciela, ale to w każdej szkole można trafić na jełopa( jak np. mój historyk ).
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2009-06-19 o 14:42 |
||||
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
To się będe musiała porządnie zastanowic ale jak sobie pomyślę ze musiałabym wstawac o 5 zeby dojechac do szkoły..... to juz naprawde wole isc do skzoły w moim miescie.
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też nie zamierzam iść na humana, bo rozszerzona historia to nie dla mnie. Ja najbardziej lubię matmę i pod tym kątem będę wybierać profil. |
||
|
|
|
#291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym ostatnim masz racje ), nudzimy sie niemilosiernie. Tylko z laciny naprawde nas cisna, ale to niestety raczej mi sie w zyciu nie przyda![]() A i chodzilo mi bardziej o to, ze jak ma sie do wyboru liceum bardzo dobrze i super cudowne wspaniale niesamowite, to czasem lepiej wybrac to pierwsze. Na jelopke od historii trafilam rowniez
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepis na "chałwę":
-żółtko, -6paczek herbatników (te duże paczki), -2 duże łyżki kakao, -4 duże łyżki cukru pudru, -kostka margaryny. Margarynę trzeba rozpuścić, herbatniki połamać na kawałki wielkości 1-2cm. Dosypać cukier i kakao, wbić żółtko i polać ciepłą margaryną. Szybko wymieszać, żeby herbatniki nie były suche. Następnie przesypać na blachę,miskę itp i przyduszać pałką do ciasta, żeby było to wszystko takie zbite i ładnie połączone ze sobą.Potem zostawić w spokoju na jakiś czas i jak będzie zimne i twarde można jeść.
|
|
|
|
#294 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Cytat:
Przelewy nie są takie trudne
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szkole mojego chłopaka o 5 z PO łatwo, wystarczy byc na lekcjach i zalicać sprawdziany. W mojej szkole ten zaszczyt posiadania 5 z PO spotyka mało osób. Ja np miałam 3 na półrocze, a w tym wychodziła mi piękna 5, dodatkowo brałam udział w konkursie, byłam aktywna na lekcjach, zostawałam po lekcjach,a 5 nie dostałam. Nauczyciel mówił, że ocenę wystawia z dwóch lat (w pierwszej klasie miałam jako jedyna w klasie 5) ,ale jednak mi tej 5 nie wystawił mimo sukcesów. W sumie, pretensji nie mam, bo może faktycznie przeskok o dwie oceny w górę jest niemożliwy,ale szkoda,bo dużo czasu poświeciłam na PO.W LO takie udziwnienia nie są aż tak krzywdzące,ale w gimnazjum, gdy rekrutacja do LO odbywa się za pomocą świadectwa to może być niesprawiedliwe, bo w jednej szkole łatwo o pasek, w drugiej ciężko. Mam koleżankę, która sama mówi, że jej pasek na koniec gimnazjum to w większości był spowodowany tym, że lubili ją nauczyciele. ![]() Żeby było sprawiedliwe to musiałyby być w każdej szkole takie same sprawdziany z danego materiału i taki sam sposób oceniania ich.
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2009-06-19 o 15:02 |
||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet najgłupsza blondynka, taka jak ja, jest się w stanie tam we wszystkim połapać Gorzej z wpłacaniem pieniędzy- w Warszawie do niedawna było tylko kilka ich wpłatomatów i ciągle były zepsute Mojemu Tż już kilka razy wciągnęły pieniądze i musiał czekać 2 tyg. na rozpatrzenie reklamacji. Ale, póki co, nie zamierzam zakładać sobie konta w bardziej dostępnym banku, bo jest mi to niepotrzebne
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja matmy nie lubię.
|
|
|
#298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W mojej szkole to w ogole panuja jakies straszliwe zasady, dwie osoby wyblagaly sobie piatki, jedna dostala 5 na koniec "bo chce miec 5" Cytat:
Cytat:
Ale chyba w koncu zaloze. I wszystkiego sie naucze Tylko najpierw musze znalezc prace na wakacje, co bedzie baaaardzo trudne, bo nie chce pracowac za 5 zl za godzine. A to dlatego, ze na pewno strasznie duzo wydalabym od razu na kosmetyki( ), a mam jeszcze sporo innych potrzeb no i chcialam cos wreszcie zaoszczedzic, bo musze kiedys kupic nowa gitare a w takim tempie za 20 lat nie kupie
|
|||
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje wysokich średnich
Cytat:
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za to bardzo lubię polski i chemię, czyli zupełnie różne przedmioty
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

A co to za ćwiczonka?
Też wzmacniam mięśnie brzucha dla dobre plecków 
Za to pare razy bylam w Douglasie i raz nawet kupilam bibulki matujace
Zrobilo mi sie smutno i az w Rossmanie kupilam Fructisa gladkiego i 2-minutowa Yunga
21.06.2014r.
)
Zamowilabym pare rzeczy, a pieniedzy na konto nie chce przesylac, bo nie umiem