|
|
#4681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: .:: Zelixa::.
Cytat:
Aco do witaminek to dobry pomysł musze kupić jutro i zaczne łykać. a za dzieciaczkami rzeczywiscie sie nabiegam szczególnie za starsza |
|
|
|
|
#4682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na samym poczatku odchudzania nie martwiło mnie to jak bedzie wyglądać moje ciało jak zrzuce zbędny balast i wcale się tym nie przejmowałam,ale czym więcej zrzucałam kilogramów tym bardziej moja skóra zwłaszcza na brzuchu wisiała i postanowiłam ćwiczyć!!! No i efekt ćwiczeń jest taki,że ciało mam jędrne,fałda na brzuchu bardzo ładnie się wciągneła,pupa się nie trzęsie,kondycja moja jest super,jestem zwinniejsza,szybka,nie męcze się przy wisiłku,na 3 piętro wbiegam bez problemu---a to wszystko dzięki rowerkowi stacjonarnemu i bieżni domowej oraz treningowi na basenie!!! ![]() Wysiłek fizyczny to najlepszy sposób na ujędrnienie ciała a kremy i balsamy są oczywiście bardzo wskazane ale jako wypełnienie,dodatek dla gładkiej skóry Moja dobra rada zacznij kochana już teraz systematycznie ćwiczyć to skóra zacznie Ci się wciagać,wcieraj balsamy ujędrniające a sama zobaczysz jaką będziesz mieć delikatną skóre ![]() BUZIOLE
|
|
|
|
|
#4683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tego mi wlasnie brakuje, zawsze lubialam sie taplac sie w wodzie W wannie tez raczej nie poplywam bo mam prysznic
|
|
|
|
|
#4684 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to dzisiaj będziesz mieć wiele pokus na tym grillu no ale co do alkoholu...hmmm...ja osobiście bym nie ruszyła bo to kochana dawka kalorii więc umiar przede wszystkim hehe.ŻYCZE MIŁEJ ZABAWY!!!BUZIOLE ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Dziekuję za gratulacje!!! Wiesz prysznic to także fajna sprawa,połącz przyjemne z pożytecznym...możesz robić przysiady i tzw ósemki biodrami biorąc prysznic i co najważniejsze nie odczujesz,że się spociłaś A to,że mieszkasz na wsi to wielki Twój plus,zdrowe powietrze,w spokoju możesz biegać wszedzie gdzie Cię oczy poniosą... ![]() BUZIOLE
|
||
|
|
|
#4685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do teog ksiazka i relaks fuul wypas W miescie mialam tylko katar, wzielam tabletke na alergie i po sprawie a tu musze mniec juz w asortymencie cala apteke Ale moj pies na tym korzysta bo ma szeroki zakres wybiegu, a ja oczywiscie z tego korzystam Godzinka dziennie to minimum.---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- aha a co do tabletek na alergie to lekarz mi powiedzial, ze jednym ze skutkow ubocznych (wiadomo, kazdy lek takowe posiada) jest przyrost wagi... Kto by pomyslal? Moze to wlasnie dziala na moja wage a nigdy by mi to do glowy nie przyszlo... Ale co mam zrobic, musze brac bo sie zakicham
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Jestem pierwszy raz na tym wątku, ale mam wydaje mi się ważne pytanie i musze znać wasze opinie do poniedziałku
![]() Koleżanka - 25latk udała się do prywatnego "dietetyka". Ten bez żadnych badań-chociażby morfologi i prawie bez żadnego wiwiadu zapisał jej zelixa i glucophage. Chce tu zaznaczyć, że koleżanka ma ok 170 wzrostu i niecałe 70 kg wagi, ma ładną figurę wzrokowo dla mnie nie ma żadnej nadwagi (ma chyba problem z postrzeganiem siebie). Zdziwiło mnie bardzo, ze "lekarz" zapisał przy prawie żadnej nadwadze takie leki. Co do zelixa to znam ten lek, to to samo co meridia, wiem wszystko o jego skutkach ubocznych-ale tego leku po prostu nie jestem jej w stanie wybić z głowy, bo już dawno uparła się, że go załatwi i będzie brała. Postanowiłam tylko (i zgodziła się z tym), że bede kontrolować jej zachowania/nastroje bo koleżanka wpada czasami w depresyjne stany, boję się że wpadnie w silną depresje. Ale drugi lek glucophage -nie znam tego leku. Czytam na necie a tu wszędzie piszą, że to lek stosowany w cukrzycy, typowy lek dla diabetyków. Naprawdę boję się, że koleżanka narobi sobie niezłego bałaganu. Wydaje mi się, że "lekarz" nie ma prawa zapisać leku na cukrzyce bez badania poziomu cukru we krwi. Pozatym zelixa jest tak silnym lekiem, że niepotrzebne już inne. Proszę, pomóżcie mi wybić jej te pomysły z głowy - a może przeciwnie, któraś z Was brała taką "mieszankę" i może mnie jakoś uspokoić. Wypowiedzcie się proszę. pozdrawiam - Aga |
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Dzis mialam takiego lenia ,ze oprocz pobieznego ogarniecia mieszkania nic mi sie nie chcialo. Nie mialam zapalu ani zeby pojsc na sapcer z psem ani na rower, kompletnie nic. Zebralam sie dopiero po 19stej. bo sumienie mnie gryzlo, jak widac sysytematyczny ruch jednak wchodzi w krew
Wygramolilam sie wreszcie z rowerem i zlapala mnie taka ulewa, ze pol godziny wracalam w tym deszczu, nawet majtasy mialam mokre Mam za swoje![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez Tess81 Czas edycji: 2009-06-19 o 20:41 |
|
|
|
|
#4689 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!Dawno tu nie pisałam ale staram się być na bieżąco.Niestety u mnie waga raczej niewiele drgnęła ale coś tam mi ubyło.Tak więc mam nadzieję że nie będę atrakcją turystów(jako wieloryb nad brzegiem morza).Może mała foczka?No ale lato raczej nie zapowiada się na to by wylegiwać się na plaży.Pozdrawiam was serdecznie.No i gratulacje zwłaszcza dla ciebie Chmarzolko .Tylko pozazdrościć
Edytowane przez monisia1978 Czas edycji: 2009-06-19 o 22:30 |
|
|
|
#4691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od tego poniedziałku też biore ZELIXE i GLUCOPHAGE tylko ja u tego lekarza leczę się od 2 lat.Miałam guzki tarczycy i jestem pół roku po operacji i waga za te pół roku wzrosło o 15kg.13.06 byłam na kontrolnej wizycie u mojego lekarza i on mi przepisał w/w tabletki ale ja mam sporą nadwage. ZELIXE brałam już wczesniej przed operacją,biore jeszcze hormony.Biore tak: 7 rano hormon 11 ZELIXE a wieczorem po kolacji GLUCOPHAGE. Ja przy mojej wadze moge dostac cukrzyce ale twoja koleżanka raczej nie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buziaczki już na początku za pomoc Oj czuje że masz racje,tylko jest jeden mały problem......jestem LEŃ jak nie wiem co Mój zapał do ćwiczeń trwał zawsze pierwsze dwa-trzy dni a póżniej już mi się nie chciało![]() ![]() ![]() A właśnie czy któraś zwas ćwiczy na ORBITREKU czy on rzeczywiście jest taki dobry i ile czasu trzeba ćwiczyć dziennie żeby to dawało zadawalający rezultat?? |
|
|
|
|
#4693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zimą brałam Zelixę, schudłam do 54 kg, przy wzroście 167 cm. Zajęło mi to niecały miesiąc. Zaczynałam z wagą około 61 kg, jeśli dobrze pamiętam. Dostało mi się od was porządnie, ale myślę, że dobrze zrobiłam. Mam ładną figurę i dobre wyniki badań. Tak więc zalecam większą dawkę zrozumienia. |
|
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki,właśnie wymyśliłam nowy sposób na ćwiczenie ud,mianowicie biorąc pod uwage to że moja córcia zasypia w wózeczku to ja sie=adam na ławi chwytam stopami podstawke od wózka i wże mała w te i spowrotemłącząc przyjemne z pożytecznym
Więc jeśli którejś się podoba mój sposób i ma dzidziusia w domu to do roboty
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz masz ladna figure ale zobaczymy za rok no moze troche pozniej i jak wtedy bedziesz gruba to wspomnij sobie chamskiego fioluska ktore przez tym przestrzegalazapytaj lekarza co mysli o takim wyniku albo kogos komu sie tez tak udalo. ps. nie potrzebuje twoich smieszych rad wiesz gdzie je wlóż Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2009-06-20 o 13:08 |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ach...monisiu1978 coż to za radość mnie ogarneła jak ujrzałam post od Ciebie-hehe! Określenie foczka jakiego użyłaś to w moim przekonaniu oznacza superaśną lasencje- A tak poważnie...jak tam u Ciebie z dietką ?A waga zadowalająca ?PISZ MONISIU CZĘŚCIEJ!!! |
|
|
|
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny wczoraj nie pisałam bo jakoś nie miałam natchnienia i byłam tak zalatana ze nie miałam na nic czasu u mnie wszystko dobrze dzisiaj mija tydzień brania tabletek
i wynik zadowalający moja mama juz mi dzisiaj powiedziała ze chyba troszeczke schudłam bo z boków mi tak powoli schodzi czyli powoli widać rezultaty zobaczymy jak bedzie dalej pozdrawiam serdecznie dziewuchy![]() 13.06.2009-79.5 20.06.2009-76.5 |
|
|
|
#4698 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do Fiolusiak, (oczywiscie wyrazam tylko i wylacznie swoja opinie) to przynajmniej jest szczera i jak komus sie nie podoba to co pisze, to moze nie czytac. Moze i nie raz jest bezposrednia, ale chyba nie jest to ze zosci, tylko zeby przestrzec "takie" dziewczyny, ktore nie zabardzo sie zastanawiaja zanim cos zrobia Sunsetka88, a co do twojego brania zeli, no to coz, branie lekow ktore sa na recepte i maja tak duzo efectow ubocznych przy takiej wadze jak ty mialas, jest poprostu nie madre, zwlaszcza, ze zaden lekarz by nie przepisal ich do zgubienia kilku kilogramkow! Ale chyba wolalas sobie "zalatwic" zele i isc na skroty, tylko pamietaj, idac ta droga mozesz nie trafic do celu tylko zrobic kolko Pomomimo wszystko, gratuluje zgubienia wagi i zadowolenia z figurki ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Witam kochane dziewczyny! ![]() A moze teraz troszke o moich kilogramkach A wiec jest baaaaaaaaaaaaaaardzo dobrze!!!! ![]() Niewiem co jest, bo u mnie zela dziala chyba troche inaczej niz u wiekszosci, bo zamiast na poczatku gubic kilogramy, to po dwoch tygodniach dopiero zaczelo, ale jak strzala! Tak dla przypomnienia: 01/04/09 - 87 kg 17/05/09 - 83 kg (dieta kopenhaska) 30/05/09 - 76 kg (poczatek zeli) 21/05/09 - 71 kg Tak naprawde to bylabym bardzo szczesliwa jakby tak bylo 63 kg, a jeszcze bardziej jakby bylo 58 kg. ![]() Ale zobaczymy, powolutku, a do celu ![]() Mam nadzieje, ze wam dziewczyny idzie dobrze, goraco wam rowniez kibicuje i pozdrawiam cieplutko! Edytowane przez Alka777 Czas edycji: 2009-06-21 o 15:49 |
|
|
|
|
#4699 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tO juz prawie 5kg ! a co najwazniejsze brzuszek maleje! i te okropne boczki wrr buziaki |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też jak narazie ubyło 5 kilo i licze na więcej 11.06 09 BYŁO 80 21.06.09 JEST 75 KIEDYŚ BĘDZIE 60 |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam Was serdecznie I życzę samych sukcesów
|
|
|
|
|
#4702 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja z takim pytaniem słyszała któraś o takiej sasztce AQUA SLIM to jest
do rospuszczenia w 1.5l butelce wody mineralnej i podobno jest dobre a efekty po 3 tygodniach to ponoć: • widoczny ubytek wagi - 87%* • redukcja tkanki tłuszczowej - 91%* • zahamowanie uczucia głodu - 96%* • poprawa samopoczucia - 100%* • wzrost energii i sił witalnych - 100%* zastanawiam się czy nie połączyć tego z zelką,tylko najpierw chciałam się was poradzić czy nie "przedobrze"? Jeśli któraś by była zainteresowana to można o tym poczytać na www.aquaslim.pl |
|
|
|
#4703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę że się raczej nie przedobrzy a wspomorze
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro poszukam i sprobuje
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorowa pora szanowne Panie zawodniczki w odchudzaniu
Gratuluje wynikowALKA 777 "Niewiem co jest, bo u mnie zela dziala chyba troche inaczej niz u wiekszosci, bo zamiast na poczatku gubic kilogramy, to po dwoch tygodniach dopiero zaczelo, ale jak strzala!" - Mam nadzieje ,ze u mnie tez bedzie takie dzilalanie Na razie niecale 3 kg przy 16 stej tabletce. Wiem,ze jestem w goracej wodzie kapana, codziennie sie mierze z nadzieja na wiekszy ubytek . Milego wieczoru i przyszlego tygodnia!---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Dla zainteresowanych aqua slim http://www.naobcasach.pl/a.4353.Aqua...sylwetke_.htmlJak dla mnie to zadna rewelacja, sklad podobny jak w wiekszosci suplementow na odchudzanie dostepnych bez recepty, ktore na mnie w ogole nie dzialaly a na ktore stracilam kupe kasy
Edytowane przez Tess81 Czas edycji: 2009-06-21 o 23:36 |
|
|
|
#4706 |
|
Raczkowanie
|
Witam z samego rana
Troszke o mnie:noc koszmarna,miałam okropną biegunke tylko nie wiem czy to po zelce czy się czymś zatrułam?? ![]() A czy którąś z was "goniło"? A co do AQUA SLIM to nie wiem co mam o tym myśleć więc chyba spróbuje w sumie nie jest to aż tak drogie u mnie w aptece kosztuje 1.59 za saszetke. Więc napisze czy działa czy nie. Pozdrawiam,miłego dzionka
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny z rana
U mnie humorek poprawiony na lepsze. Waga nareszcie ruszyła i jest juz dziś 66kg czyli 14 mam juz za soba byly i miary ktore wygladaja tak:Biust 96cm Talia 81cm -2 Biodra 93cm Fałda na brzuchu 91cm -1 Udo 55cm Kolano 38cm -1 Łydka 35cm -1 Ramię 25cm -1 Wzrost 165cm Wydaje mi sie ze jet troszke lepiej ale o zmianach i roznicach pozniej jak odzyskam dane z ostatich tygodni. Dzis przechodze na konkretna diete "niełączenia" mam nadzieje ze wytrwam w niej i pozwoli mi ona troche zgubic i poprawic zdrowie Od wczoraj robie jako pielegniarka moj TŻ ma cały czas bardzo wysoką gorączke (ok40 stopni) dzis tak samo zaraz idzie do lekarza i mam nadzieje ze tym razem ie wyleczy do onca bo mam juz dosc jego chorowania
Było: 80kg Lato 2009r: 63kg Jest: 69kg Zaczynamy--> 22.02.2010 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Edytowane przez kasia19987 Czas edycji: 2009-06-22 o 09:19 |
|
|
|
#4708 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Odkad na tym forum zawitalam, to z niecierpliwoscia czekalam na twoje i Chmarzolki posty, takie dusze tego forum ![]() Bardzo sie ciesze z twoich sukcesow wagowych i zycze TZ zdrowka ![]() Pozdrawiam goraco
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawiam sie jak taki len jak ja moze byc inspiracja ale miło to słyszac (tzn czytac )
|
|
#4710 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej...ja równiez cwicze w ten sam sposób co ty he he...mam 2 urwisów i nie mam czasu na jazde na rowerze itp wiec korzystam z tego co mam pod reka...lepsze to niz nic...Jutro wazenie po 2-tygodniowym braniu zeli,ale wydaje mi sie ze jesli chodzi o wage to niewiele mi ubyło chos czuje co nieco po ubrankach ze sa troszeczke luzniejsze zobaczymy ...wszystko okaze sie jutro...buzka dla WAS WSZYSTKICH ! ! !
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

pewnie sie nabiegasz z nimi
Zycze Ci abys znalazla chwile na drzemke

milego dnia dziewczyny