.:: Zelixa::. - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-19, 14:23   #4681
tina1987
Raczkowanie

Dot.: .:: Zelixa::.

Cytat:
Napisane przez Tess81 Pokaż wiadomość
Hmmm byc moze pomoglyby Ci jakies preparaty witaminowe, ja na wszelki wypadek mam pastylki rozpuszczalne w wodzie,mltiwitamine z mineralami. Z pewnoscia dzieci pomagaja Ci w szybszym spadku wagi pewnie sie nabiegasz z nimi Zycze Ci abys znalazla chwile na drzemke
Dziękuje bardzo myśle że jak mąż wróci z pracy to będe mogła troszke odpocząć...
Aco do witaminek to dobry pomysł musze kupić jutro i zaczne łykać.
a za dzieciaczkami rzeczywiscie sie nabiegam szczególnie za starsza
tina1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 14:51   #4682
CHMARZOLKA
Raczkowanie

GG do CHMARZOLKA

Cytat:
Napisane przez tina1987 Pokaż wiadomość
Witam ja też mam za sobą dziś ważenie i kolejne 2 kilo mniej,ale dopiero dziś będzie 9 tabletka,w sumie poszło już 5 kilo ale jakoś specjalnie tego po mnie nie widać
A jeśli moge zapytać to jak po zrzuceniu tych 18.4 kg wygląda Twoje ciało czy skóra jest w miare jędrna?? Stosujesz coś na to (ćwiczenia,kosmetyki)??

BYŁO 80
JEST 75
BĘDZIĘ 60

Wiecie co chyba się uzależniłam od tego forum i od was bo jeszcze się dobrze nie obudziłam a już sprawdzam co się dzieje u moich kochanych ZELIKSJANEKbuziaczk i dla wszystkich
hej
Na samym poczatku odchudzania nie martwiło mnie to jak bedzie wyglądać moje ciało jak zrzuce zbędny balast i wcale się tym nie przejmowałam,ale czym więcej zrzucałam kilogramów tym bardziej moja skóra zwłaszcza na brzuchu wisiała i postanowiłam ćwiczyć!!!
No i efekt ćwiczeń jest taki,że ciało mam jędrne,fałda na brzuchu bardzo ładnie się wciągneła,pupa się nie trzęsie,kondycja moja jest super,jestem zwinniejsza,szybka,nie męcze się przy wisiłku,na 3 piętro wbiegam bez problemu---a to wszystko dzięki rowerkowi stacjonarnemu i bieżni domowej oraz treningowi na basenie!!!
Wysiłek fizyczny to najlepszy sposób na ujędrnienie ciała a kremy i balsamy są oczywiście bardzo wskazane ale jako wypełnienie,dodatek dla gładkiej skóry
Moja dobra rada zacznij kochana już teraz systematycznie ćwiczyć to skóra zacznie Ci się wciagać,wcieraj balsamy ujędrniające a sama zobaczysz jaką będziesz mieć delikatną skóre
BUZIOLE
CHMARZOLKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 15:04   #4683
Tess81
Raczkowanie

GG do Tess81

Cytat:
Napisane przez CHMARZOLKA Pokaż wiadomość
hej
Na samym poczatku odchudzania nie martwiło mnie to jak bedzie wyglądać moje ciało jak zrzuce zbędny balast i wcale się tym nie przejmowałam,ale czym więcej zrzucałam kilogramów tym bardziej moja skóra zwłaszcza na brzuchu wisiała i postanowiłam ćwiczyć!!!
No i efekt ćwiczeń jest taki,że ciało mam jędrne,fałda na brzuchu bardzo ładnie się wciągneła,pupa się nie trzęsie,kondycja moja jest super,jestem zwinniejsza,szybka,nie męcze się przy wisiłku,na 3 piętro wbiegam bez problemu---a to wszystko dzięki rowerkowi stacjonarnemu i bieżni domowej oraz treningowi na basenie!!!
Wysiłek fizyczny to najlepszy sposób na ujędrnienie ciała a kremy i balsamy są oczywiście bardzo wskazane ale jako wypełnienie,dodatek dla gładkiej skóry
Moja dobra rada zacznij kochana już teraz systematycznie ćwiczyć to skóra zacznie Ci się wciagać,wcieraj balsamy ujędrniające a sama zobaczysz jaką będziesz mieć delikatną skóre
BUZIOLE
Na poczatku gatuluje Ci Twojego wyniku w odchudzaniu co do cwiczen to z pewnoscia daja rezultaty.Kremy stosuje i rzeczywiscie chyba dzialaja. Na basen to bym z checia jezdzila, ale od paru mcy mieszkam na wsi i mam bardzoo daleko do najblizszej plywalni Tego mi wlasnie brakuje, zawsze lubialam sie taplac sie w wodzie W wannie tez raczej nie poplywam bo mam prysznic
Tess81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 15:23   #4684
CHMARZOLKA
Raczkowanie

GG do CHMARZOLKA

Cytat:
Napisane przez sylwusia085 Pokaż wiadomość
Hejka CHMARZOLKA Cos osattnio malo tu zagladasz a ty nasza iskierka nadziei jestes hihi ja narazie tez mam zastoj, ale mam nadzieje ze teraz niebawem cos ruszy, od przyszlego tygodnia zaczynam praktyki w przedszkolu tak wiec mam nadzieje ze sie troche wybiegam z dzieciaczkami ogolnie mam zastoj z cwiczeniami i pozwolilam sobie na pozniejsze kolacje, ale czas to zmienic! na szczescie waga nie poleciala ani razu do gory bo wtedy bym sie chyba zalamala Dzisiaj ide na mala imprezke z % i grillem troche sie obawiam tego spotkania Ja+ Alkohol bo to sie = jedzenie... Ale pozostaje mi nadzeja ze dam rade sie opanowac i nie przesadze milego dnia dziewczyny
HEJKA SYLWUSIA
No to dzisiaj będziesz mieć wiele pokus na tym grillu,jedzonko z rusztu nie powinno ci zaszkodzićno ale co do alkoholu...hmmm...ja osobiście bym nie ruszyła bo to kochana dawka kalorii więc umiar przede wszystkim hehe.ŻYCZE MIŁEJ ZABAWY!!!
BUZIOLE

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Tess81 Pokaż wiadomość
Na poczatku gatuluje Ci Twojego wyniku w odchudzaniu co do cwiczen to z pewnoscia daja rezultaty.Kremy stosuje i rzeczywiscie chyba dzialaja. Na basen to bym z checia jezdzila, ale od paru mcy mieszkam na wsi i mam bardzoo daleko do najblizszej plywalni Tego mi wlasnie brakuje, zawsze lubialam sie taplac sie w wodzie W wannie tez raczej nie poplywam bo mam prysznic
HEJKA
Dziekuję za gratulacje!!!
Wiesz prysznic to także fajna sprawa,połącz przyjemne z pożytecznym...możesz robić przysiady i tzw ósemki biodrami biorąc prysznic i co najważniejsze nie odczujesz,że się spociłaś
A to,że mieszkasz na wsi to wielki Twój plus,zdrowe powietrze,w spokoju możesz biegać wszedzie gdzie Cię oczy poniosą...
BUZIOLE
Stary 2009-06-19, 15:44   #4685
Tess81
Raczkowanie

GG do Tess81

Cytat:
HEJKA SYLWUSIA
No to dzisiaj będziesz mieć wiele pokus na tym grillu,jedzonko z rusztu nie powinno ci zaszkodzićno ale co do alkoholu...hmmm...ja osobiście bym nie ruszyła bo to kochana dawka kalorii więc umiar przede wszystkim hehe.ŻYCZE MIŁEJ ZABAWY!!!
BUZIOLE

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

HEJKA
Dziekuję za gratulacje!!!
Wiesz prysznic to także fajna sprawa,połącz przyjemne z pożytecznym...możesz robić przysiady i tzw ósemki biodrami biorąc prysznic i co najważniejsze nie odczujesz,że się spociłaś
A to,że mieszkasz na wsi to wielki Twój plus,zdrowe powietrze,w spokoju możesz biegać wszedzie gdzie Cię oczy poniosą...
BUZIOLE
hhehehehhe jak mieszkalam miescie to mialam wanne i uwielbialam sie moczyc w cieplej wodzie mmmmmm do teog ksiazka i relaks fuul wypas .A co do wsi , to paradoksalnie wcale to takie zdrowe dla mnie nie jest hhe jestem uczulona na pylki ,i wszystko co kwitnie od maja do wrzesnia Wiec wystarczy, ze otworze okno i kichawa murowana heh do tego doszly mnie swedzace oczy i nos nawet podniebienie mnie swedzi W miescie mialam tylko katar, wzielam tabletke na alergie i po sprawie a tu musze mniec juz w asortymencie cala apteke Ale moj pies na tym korzysta bo ma szeroki zakres wybiegu, a ja oczywiscie z tego korzystam Godzinka dziennie to minimum.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

aha a co do tabletek na alergie to lekarz mi powiedzial, ze jednym ze skutkow ubocznych (wiadomo, kazdy lek takowe posiada) jest przyrost wagi... Kto by pomyslal? Moze to wlasnie dziala na moja wage a nigdy by mi to do glowy nie przyszlo... Ale co mam zrobic, musze brac bo sie zakicham
Stary 2009-06-19, 19:59   #4686
Gusiasiusia
Raczkowanie

Hej! Jestem pierwszy raz na tym wątku, ale mam wydaje mi się ważne pytanie i musze znać wasze opinie do poniedziałku
Koleżanka - 25latk udała się do prywatnego "dietetyka". Ten bez żadnych badań-chociażby morfologi i prawie bez żadnego wiwiadu zapisał jej zelixa i glucophage. Chce tu zaznaczyć, że koleżanka ma ok 170 wzrostu i niecałe 70 kg wagi, ma ładną figurę wzrokowo dla mnie nie ma żadnej nadwagi (ma chyba problem z postrzeganiem siebie). Zdziwiło mnie bardzo, ze "lekarz" zapisał przy prawie żadnej nadwadze takie leki. Co do zelixa to znam ten lek, to to samo co meridia, wiem wszystko o jego skutkach ubocznych-ale tego leku po prostu nie jestem jej w stanie wybić z głowy, bo już dawno uparła się, że go załatwi i będzie brała. Postanowiłam tylko (i zgodziła się z tym), że bede kontrolować jej zachowania/nastroje bo koleżanka wpada czasami w depresyjne stany, boję się że wpadnie w silną depresje.
Ale drugi lek glucophage -nie znam tego leku. Czytam na necie a tu wszędzie piszą, że to lek stosowany w cukrzycy, typowy lek dla diabetyków. Naprawdę boję się, że koleżanka narobi sobie niezłego bałaganu. Wydaje mi się, że "lekarz" nie ma prawa zapisać leku na cukrzyce bez badania poziomu cukru we krwi. Pozatym zelixa jest tak silnym lekiem, że niepotrzebne już inne. Proszę, pomóżcie mi wybić jej te pomysły z głowy - a może przeciwnie, któraś z Was brała taką "mieszankę" i może mnie jakoś uspokoić. Wypowiedzcie się proszę. pozdrawiam - Aga
Gusiasiusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:10   #4687
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gusiasiusia Pokaż wiadomość
Hej! Jestem pierwszy raz na tym wątku, ale mam wydaje mi się ważne pytanie i musze znać wasze opinie do poniedziałku
Koleżanka - 25latk udała się do prywatnego "dietetyka". Ten bez żadnych badań-chociażby morfologi i prawie bez żadnego wiwiadu zapisał jej zelixa i glucophage. Chce tu zaznaczyć, że koleżanka ma ok 170 wzrostu i niecałe 70 kg wagi, ma ładną figurę wzrokowo dla mnie nie ma żadnej nadwagi (ma chyba problem z postrzeganiem siebie). Zdziwiło mnie bardzo, ze "lekarz" zapisał przy prawie żadnej nadwadze takie leki. Co do zelixa to znam ten lek, to to samo co meridia, wiem wszystko o jego skutkach ubocznych-ale tego leku po prostu nie jestem jej w stanie wybić z głowy, bo już dawno uparła się, że go załatwi i będzie brała. Postanowiłam tylko (i zgodziła się z tym), że bede kontrolować jej zachowania/nastroje bo koleżanka wpada czasami w depresyjne stany, boję się że wpadnie w silną depresje.
Ale drugi lek glucophage -nie znam tego leku. Czytam na necie a tu wszędzie piszą, że to lek stosowany w cukrzycy, typowy lek dla diabetyków. Naprawdę boję się, że koleżanka narobi sobie niezłego bałaganu. Wydaje mi się, że "lekarz" nie ma prawa zapisać leku na cukrzyce bez badania poziomu cukru we krwi. Pozatym zelixa jest tak silnym lekiem, że niepotrzebne już inne. Proszę, pomóżcie mi wybić jej te pomysły z głowy - a może przeciwnie, któraś z Was brała taką "mieszankę" i może mnie jakoś uspokoić. Wypowiedzcie się proszę. pozdrawiam - Aga
zglos ja na leczenie psychiatryczne skoro nie chce pomocy to niech robic co chce, przeciez dorosla jest a ty nie mieszaj sie w jej sprawy bo na dobre ci to nie wyjdzie
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:36   #4688
Tess81
Raczkowanie

GG do Tess81

Witajcie. Dzis mialam takiego lenia ,ze oprocz pobieznego ogarniecia mieszkania nic mi sie nie chcialo. Nie mialam zapalu ani zeby pojsc na sapcer z psem ani na rower, kompletnie nic. Zebralam sie dopiero po 19stej. bo sumienie mnie gryzlo, jak widac sysytematyczny ruch jednak wchodzi w krew Wygramolilam sie wreszcie z rowerem i zlapala mnie taka ulewa, ze pol godziny wracalam w tym deszczu, nawet majtasy mialam mokre Mam za swojeA moglam sie wczesniej zebrac? heheh Ale teraz sucha juz jestem i po malej kolacyjce

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Zapewn ejekby poszla do lekarza panstwowego to nie dostalaby recepty a ze poszla do prywatnego- zaplacila za wizyte a ze miala szczescie w nieszczesciu i trafila na lekarza, ktorego interesuje tylko kasa a nie dobro pacjenta to recepte dostala... Ciezko mi cokolwiek Ci doradzic... Jedynie co mozesz zrobic, to badz przy niej i kontroluj sytuacje. Jest dorosla osoba i z doswiadczenia wiem,ze jak bedzie nieustepliwa to i tak zrobi to co chce i nie wplyniesz na nia- niestety. Jesli ktos nie chce czyjejs rady i pomocy nie oferuj mu jej na sile , jeszcze dostaniesz za to po "łapach" To tez wiem niestety z doswiadczenia.

Edytowane przez Tess81
Czas edycji: 2009-06-19 o 20:41
Stary 2009-06-19, 22:29   #4689
monisia1978
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!Dawno tu nie pisałam ale staram się być na bieżąco.Niestety u mnie waga raczej niewiele drgnęła ale coś tam mi ubyło.Tak więc mam nadzieję że nie będę atrakcją turystów(jako wieloryb nad brzegiem morza).Może mała foczka?No ale lato raczej nie zapowiada się na to by wylegiwać się na plaży.Pozdrawiam was serdecznie.No i gratulacje zwłaszcza dla ciebie Chmarzolko .Tylko pozazdrościć

Edytowane przez monisia1978
Czas edycji: 2009-06-19 o 22:30
monisia1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 23:43   #4690
Nataliiee
Zadomowienie

GG do Nataliiee

dzis 1 dzien z Zelixa 15 ..
jak myslicie? mozn ja brac tylko miesiac nie 3 tak jak powinna trwac kuracja???
Stary 2009-06-20, 00:16   #4691
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
Witam! Nie wiem ale moze twoja kolezanka i ja chodzimy do tego samego lekarza Ja od tego poniedziałku też biore ZELIXE i GLUCOPHAGE tylko ja u tego lekarza leczę się od 2 lat.Miałam guzki tarczycy i jestem pół roku po operacji i waga za te pół roku wzrosło o 15kg.13.06 byłam na kontrolnej wizycie u mojego lekarza i on mi przepisał w/w tabletki ale ja mam sporą nadwage. ZELIXE brałam już wczesniej przed operacją,biore jeszcze hormony.Biore tak: 7 rano hormon 11 ZELIXE a wieczorem po kolacji GLUCOPHAGE. Ja przy mojej wadze moge dostac cukrzyce ale twoja koleżanka raczej nie. Pozdrawiam
1969joanita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 07:07   #4692
tina1987
Raczkowanie

Wink Dot.: .:: Zelixa::.

Cytat:
hej
BUZIOLE

Buziaczki już na początku za pomoc
Oj czuje że masz racje,tylko jest jeden mały problem......jestem LEŃ jak nie wiem co Mój zapał do ćwiczeń trwał zawsze pierwsze dwa-trzy dni a póżniej już mi się nie chciało Ale musze się wziąść w garść i zacząć poważnie ćwiczyć,bo przecierz musze jakoś wyglądać jak zrzuce tą mojąnadwyżke W sumie to od jakiegoś czasu myśle nad kupieniem sobie ORBITREKA ale jak tylko sobie odłoże jakieś pieniążki to zawsze mi coś wypadnie i pieniążki wyparowują

A właśnie czy któraś zwas ćwiczy na ORBITREKU czy on rzeczywiście jest taki dobry i ile czasu trzeba ćwiczyć dziennie żeby to dawało zadawalający rezultat??
Stary 2009-06-20, 11:14   #4693
sunsetka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
zglos ja na leczenie psychiatryczne skoro nie chce pomocy to niech robic co chce, przeciez dorosla jest a ty nie mieszaj sie w jej sprawy bo na dobre ci to nie wyjdzie
Ciebie, to się czytać nie da. Wygłaszasz nic niewnoszące opinie, jesteś chamska, a chwilami bezczelna.
Zimą brałam Zelixę, schudłam do 54 kg, przy wzroście 167 cm. Zajęło mi to niecały miesiąc. Zaczynałam z wagą około 61 kg, jeśli dobrze pamiętam.
Dostało mi się od was porządnie, ale myślę, że dobrze zrobiłam. Mam ładną figurę i dobre wyniki badań. Tak więc zalecam większą dawkę zrozumienia.
sunsetka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 12:15   #4694
tina1987
Raczkowanie

Hej dziewczynki,właśnie wymyśliłam nowy sposób na ćwiczenie ud,mianowicie biorąc pod uwage to że moja córcia zasypia w wózeczku to ja sie=adam na ławi chwytam stopami podstawke od wózka i wże mała w te i spowrotemłącząc przyjemne z pożytecznym I chyba to działa bo po 100 powtórzeniach czuje swoje mięsnie przy chodzeniu.
Więc jeśli którejś się podoba mój sposób i ma dzidziusia w domu to do roboty
Stary 2009-06-20, 13:06   #4695
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunsetka88 Pokaż wiadomość
Ciebie, to się czytać nie da. Wygłaszasz nic niewnoszące opinie, jesteś chamska, a chwilami bezczelna.
Zimą brałam Zelixę, schudłam do 54 kg, przy wzroście 167 cm. Zajęło mi to niecały miesiąc. Zaczynałam z wagą około 61 kg, jeśli dobrze pamiętam.
Dostało mi się od was porządnie, ale myślę, że dobrze zrobiłam. Mam ładną figurę i dobre wyniki badań. Tak więc zalecam większą dawkę zrozumienia.
wzruszylam sie teraz masz ladna figure ale zobaczymy za rok no moze troche pozniej i jak wtedy bedziesz gruba to wspomnij sobie chamskiego fioluska ktore przez tym przestrzegala
zapytaj lekarza co mysli o takim wyniku albo kogos komu sie tez tak udalo.

ps. nie potrzebuje twoich smieszych rad wiesz gdzie je wlóż

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2009-06-20 o 13:08
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 13:32   #4696
CHMARZOLKA
Raczkowanie

GG do CHMARZOLKA

Cytat:
Napisane przez monisia1978 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!Dawno tu nie pisałam ale staram się być na bieżąco.Niestety u mnie waga raczej niewiele drgnęła ale coś tam mi ubyło.Tak więc mam nadzieję że nie będę atrakcją turystów(jako wieloryb nad brzegiem morza).Może mała foczka?No ale lato raczej nie zapowiada się na to by wylegiwać się na plaży.Pozdrawiam was serdecznie.No i gratulacje zwłaszcza dla ciebie Chmarzolko .Tylko pozazdrościć
hejka
ach...monisiu1978 coż to za radość mnie ogarneła jak ujrzałam post od Ciebie-hehe!
Określenie foczka jakiego użyłaś to w moim przekonaniu oznacza superaśną lasencje- więc kochana widze postępy!!!A ten PŁETWAL BŁĘKITNY-to chyba już przeszłość?hihihihi
A tak poważnie...jak tam u Ciebie z dietką?A waga zadowalająca?
PISZ MONISIU CZĘŚCIEJ!!!
BUZIOLE
Stary 2009-06-20, 19:50   #4697
Madzia8103
Raczkowanie

GG do Madzia8103

hej dziewczyny wczoraj nie pisałam bo jakoś nie miałam natchnienia i byłam tak zalatana ze nie miałam na nic czasu u mnie wszystko dobrze dzisiaj mija tydzień brania tabletek i wynik zadowalający moja mama juz mi dzisiaj powiedziała ze chyba troszeczke schudłam bo z boków mi tak powoli schodzi czyli powoli widać rezultatyzobaczymy jak bedzie dalejpozdrawiam serdecznie dziewuchy

13.06.2009-79.5
20.06.2009-76.5
Madzia8103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 11:30   #4698
Alka777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sunsetka88 Pokaż wiadomość
Witam
Co do Fiolusiak, (oczywiscie wyrazam tylko i wylacznie swoja opinie) to przynajmniej jest szczera i jak komus sie nie podoba to co pisze, to moze nie czytac.
Moze i nie raz jest bezposrednia, ale chyba nie jest to ze zosci, tylko zeby przestrzec "takie" dziewczyny, ktore nie zabardzo sie zastanawiaja zanim cos zrobia
Sunsetka88, a co do twojego brania zeli, no to coz, branie lekow ktore sa na recepte i maja tak duzo efectow ubocznych przy takiej wadze jak ty mialas, jest poprostu nie madre, zwlaszcza, ze zaden lekarz by nie przepisal ich do zgubienia kilku kilogramkow! Ale chyba wolalas sobie "zalatwic" zele i isc na skroty, tylko pamietaj, idac ta droga mozesz nie trafic do celu tylko zrobic kolko
Pomomimo wszystko, gratuluje zgubienia wagi i zadowolenia z figurki

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Witam kochane dziewczyny!
A moze teraz troszke o moich kilogramkach bo juz dawno nie pisalam.
A wiec jest baaaaaaaaaaaaaaardzo dobrze!!!!
Niewiem co jest, bo u mnie zela dziala chyba troche inaczej niz u wiekszosci, bo zamiast na poczatku gubic kilogramy, to po dwoch tygodniach dopiero zaczelo, ale jak strzala!
Tak dla przypomnienia:

01/04/09 - 87 kg

17/05/09 - 83 kg
(dieta kopenhaska)
30/05/09 - 76 kg (poczatek zeli)

21/05/09 - 71 kg

Tak naprawde to bylabym bardzo szczesliwa jakby tak bylo 63 kg, a jeszcze bardziej jakby bylo 58 kg.

Ale zobaczymy, powolutku, a do celu

Mam nadzieje, ze wam dziewczyny idzie dobrze, goraco wam rowniez kibicuje i pozdrawiam cieplutko!

Edytowane przez Alka777
Czas edycji: 2009-06-21 o 15:49
Alka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 12:40   #4699
ella91
Przyczajenie

Talking Dot.: .:: Zelixa::.

Cytat:
Napisane przez Madzia8103 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wczoraj nie pisałam bo jakoś nie miałam natchnienia i byłam tak zalatana ze nie miałam na nic czasu u mnie wszystko dobrze dzisiaj mija tydzień brania tabletek i wynik zadowalający moja mama juz mi dzisiaj powiedziała ze chyba troszeczke schudłam bo z boków mi tak powoli schodzi czyli powoli widać rezultatyzobaczymy jak bedzie dalejpozdrawiam serdecznie dziewuchy

13.06.2009-79.5
20.06.2009-76.5
Gratulacje Madziu ciesze sie Twoim sukcesem ja wam tez musze sie pochwalić laseczki dzis weszłam na wage i ... 84,4 ;D poczzatkowa waga 89,1 tO juz prawie 5kg ! czuje sie rewelacyjnie ! jestem taka zadowolona a co najwazniejsze brzuszek maleje! i te okropne boczki wrr pozdrawiam Was dziewczyny ! i trzymam kciuki za Wasze dalsze sukcesy ! buziaki
ella91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 13:59   #4700
tina1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ella91 Pokaż wiadomość
Gratulacje Madziu ciesze sie Twoim sukcesem ja wam tez musze sie pochwalić laseczki dzis weszłam na wage i ... 84,4 ;D poczzatkowa waga 89,1 tO juz prawie 5kg ! czuje sie rewelacyjnie ! jestem taka zadowolona a co najwazniejsze brzuszek maleje! i te okropne boczki wrr pozdrawiam Was dziewczyny ! i trzymam kciuki za Wasze dalsze sukcesy ! buziaki
Gratuluje ubycia kilogramów,ale przede wszystkim takiego podejścia.buziole

U mnie też jak narazie ubyło 5 kilo i licze na więcej

11.06 09 BYŁO 80
21.06.09 JEST 75
KIEDYŚ BĘDZIE 60
Stary 2009-06-21, 20:02   #4701
Madzia8103
Raczkowanie

GG do Madzia8103

Cytat:
Napisane przez ella91 Pokaż wiadomość
No to gratuluje mi sie tez powoli robi mniejszy brzuszek i z boczków ubywa pozdrawiam Was serdecznie I życzę samych sukcesów
Stary 2009-06-21, 22:26   #4702
tina1987
Raczkowanie

Question Dot.: .:: Zelixa::.

Hej dziewczyny ja z takim pytaniem słyszała któraś o takiej sasztce AQUA SLIM to jest
do rospuszczenia w 1.5l butelce wody mineralnej i podobno jest dobre a efekty po 3 tygodniach to ponoć:
• widoczny ubytek wagi - 87%*
• redukcja tkanki tłuszczowej - 91%*
• zahamowanie uczucia głodu - 96%*
• poprawa samopoczucia - 100%*
• wzrost energii i sił witalnych - 100%*
zastanawiam się czy nie połączyć tego z zelką,tylko najpierw chciałam się was poradzić czy nie "przedobrze"?
Jeśli któraś by była zainteresowana to można o tym poczytać na www.aquaslim.pl
Stary 2009-06-21, 22:49   #4703
Madzia8103
Raczkowanie

GG do Madzia8103

Cytat:
Hej dziewczyny ja z takim pytaniem słyszała któraś o takiej sasztce AQUA SLIM to jest
do rospuszczenia w 1.5l butelce wody mineralnej i podobno jest dobre a efekty po 3 tygodniach to ponoć:
• widoczny ubytek wagi - 87%*
• redukcja tkanki tłuszczowej - 91%*
• zahamowanie uczucia głodu - 96%*
• poprawa samopoczucia - 100%*
• wzrost energii i sił witalnych - 100%*
zastanawiam się czy nie połączyć tego z zelką,tylko najpierw chciałam się was poradzić czy nie "przedobrze"?
Jeśli któraś by była zainteresowana to można o tym poczytać na www.aquaslim.pl
wlasnie wczoraj cos takiego w gazecie widziałam i też się zastanawiam czy zastosować tego w połączeniu z Zelkamyślę że się raczej nie przedobrzy a wspomorze
Stary 2009-06-21, 23:13   #4704
kasia19987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzia8103 Pokaż wiadomość
wlasnie wczoraj cos takiego w gazecie widziałam i też się zastanawiam czy zastosować tego w połączeniu z Zelkamyślę że się raczej nie przedobrzy a wspomorze
Witam ja tez o tym slyszalam ale jeszcze nigdzie nie widzialam Jutro poszukam i sprobuje
Zaczynamy--> 22.02.2010
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

kasia19987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 23:32   #4705
Tess81
Raczkowanie

GG do Tess81

Witam wieczorowa pora szanowne Panie zawodniczki w odchudzaniu Gratuluje wynikow
ALKA 777

"Niewiem co jest, bo u mnie zela dziala chyba troche inaczej niz u wiekszosci, bo zamiast na poczatku gubic kilogramy, to po dwoch tygodniach dopiero zaczelo, ale jak strzala!" - Mam nadzieje ,ze u mnie tez bedzie takie dzilalanie Na razie niecale 3 kg przy 16 stej tabletce. Wiem,ze jestem w goracej wodzie kapana, codziennie sie mierze z nadzieja na wiekszy ubytek . Milego wieczoru i przyszlego tygodnia!

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Dla zainteresowanych aqua slim http://www.naobcasach.pl/a.4353.Aqua...sylwetke_.html

Jak dla mnie to zadna rewelacja, sklad podobny jak w wiekszosci suplementow na odchudzanie dostepnych bez recepty, ktore na mnie w ogole nie dzialaly a na ktore stracilam kupe kasy

Edytowane przez Tess81
Czas edycji: 2009-06-21 o 23:36
Stary 2009-06-22, 07:09   #4706
tina1987
Raczkowanie

Witam z samego rana
Troszke o mnie:noc koszmarna,miałam okropną biegunke tylko nie wiem czy to po zelce czy się czymś zatrułam??
A czy którąś z was "goniło"?

A co do AQUA SLIM to nie wiem co mam o tym myśleć więc chyba spróbuje w sumie nie jest to aż tak drogie u mnie w aptece kosztuje 1.59 za saszetke.
Więc napisze czy działa czy nie. Pozdrawiam,miłego dzionka
Stary 2009-06-22, 07:45   #4707
kasia19987
Raczkowanie

Witam dziewczyny z rana U mnie humorek poprawiony na lepsze. Waga nareszcie ruszyła i jest juz dziś 66kg czyli 14 mam juz za soba byly i miary ktore wygladaja tak:
Biust 96cm
Talia 81cm -2
Biodra 93cm
Fałda na brzuchu 91cm -1
Udo 55cm
Kolano 38cm -1
Łydka 35cm -1
Ramię 25cm -1
Wzrost 165cm

Wydaje mi sie ze jet troszke lepiej ale o zmianach i roznicach pozniej jak odzyskam dane z ostatich tygodni. Dzis przechodze na konkretna diete "niełączenia" mam nadzieje ze wytrwam w niej i pozwoli mi ona troche zgubic i poprawic zdrowie Od wczoraj robie jako pielegniarka moj TŻ ma cały czas bardzo wysoką gorączke (ok40 stopni) dzis tak samo zaraz idzie do lekarza i mam nadzieje ze tym razem ie wyleczy do onca bo mam juz dosc jego chorowania
Zaczynamy--> 22.02.2010
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Edytowane przez kasia19987
Czas edycji: 2009-06-22 o 09:19
Stary 2009-06-22, 09:08   #4708
Alka777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasia19987 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny z rana U mnie humorek poprawiony na lepsze. Waga nareszcie ruszyła i jest juz dziś 66kg czyli 14 mam juz za soba byly i miary ktore wygladaja tak:
Biust 96cm
Talia 81cm
Biodra 93cm
Fałda na brzuchu 91cm
Udo 55cm
Kolano 38cm
Łydka 35cm
Ramię 25cm
Wzrost 165cm

Wydaje mi sie ze jet troszke lepiej ale o zmianach i roznicach pozniej jak odzyskam dane z ostatich tygodni. Dzis przechodze na konkretna diete "niełączenia" mam nadzieje ze wytrwam w niej i pozwoli mi ona troche zgubic i poprawic zdrowie Od wczoraj robie jako pielegniarka moj TŻ ma cały czas bardzo wysoką gorączke (ok40 stopni) dzis tak samo zaraz idzie do lekarza i mam nadzieje ze tym razem ie wyleczy do onca bo mam juz dosc jego chorowania
Kasiu19987, jestes dla mnie inspiracja!
Odkad na tym forum zawitalam, to z niecierpliwoscia czekalam na twoje i Chmarzolki posty, takie dusze tego forum
Bardzo sie ciesze z twoich sukcesow wagowych i zycze TZ zdrowka
Pozdrawiam goraco
Alka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 09:17   #4709
kasia19987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alka777 Pokaż wiadomość
Kasiu19987, jestes dla mnie inspiracja!
Odkad na tym forum zawitalam, to z niecierpliwoscia czekalam na twoje i Chmarzolki posty, takie dusze tego forum
Bardzo sie ciesze z twoich sukcesow wagowych i zycze TZ zdrowka
Pozdrawiam goraco
Dzieki nie spodziewałam sie Zastanawiam sie jak taki len jak ja moze byc inspiracja
ale miło to słyszac (tzn czytac)
Zaczynamy--> 22.02.2010
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Stary 2009-06-22, 10:43   #4710
Ggooocha
Przyczajenie

Cytat:
Hej dziewczynki,właśnie wymyśliłam nowy sposób na ćwiczenie ud,mianowicie biorąc pod uwage to że moja córcia zasypia w wózeczku to ja sie=adam na ławi chwytam stopami podstawke od wózka i wże mała w te i spowrotemłącząc przyjemne z pożytecznym I chyba to działa bo po 100 powtórzeniach czuje swoje mięsnie przy chodzeniu.
Więc jeśli którejś się podoba mój sposób i ma dzidziusia w domu to do roboty

Hej...ja równiez cwicze w ten sam sposób co ty he he...mam 2 urwisów i nie mam czasu na jazde na rowerze itp wiec korzystam z tego co mam pod reka...lepsze to niz nic...Jutro wazenie po 2-tygodniowym braniu zeli,ale wydaje mi sie ze jesli chodzi o wage to niewiele mi ubyło chos czuje co nieco po ubrankach ze sa troszeczke luzniejsze zobaczymy ...wszystko okaze sie jutro...buzka dla WAS WSZYSTKICH ! ! !
wazenie 02.08-59kg
waga obecna:58 i jesli chodzi o zelixe to tyle
mój cel:55kg
Ggooocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości