|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Już się wagą nie przejmuje. Wtryniłam przed chwilą mega pake chipsów ... nie mogłam się powstrzymać po prostu, taką miałam ochotę. Zaraz uciekam spać.
Usg u swojego lekarza będę miała 24 lipca (więcej niż miesiąc, musze czekac, żeby zobaczyć Niuńka), a 3d pewnie kilka dni po tym, bo już u innego lekarza, bo mój nie ma tego czegoś ![]() Dobranoc wszystkim. Kolorowych snów ![]()
#3992 |
Raczkowanie
|
zapomnialam dopisac ze wlasciwie nie wiem jak to sie stalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja idę jutro na 9:30 na 3D właśnie ![]() Chyba w nocy nie zasnę z wrażenia ![]()
![]() |
#3994 |
Wtajemniczenie
|
byłam dziś z mężem w sklepie dla kobiet w ciąży, i kupiłam pierwsze zakupy
![]() ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do ciuszkow, to dzisiaj patrzylam i wszystko liczylam i wychodzi, ze mam 14 par skarpetek dla malucha ![]() ![]() Ps. tez uciekam sie myc i spac, jutro ciezki dzien ...w samotnosci ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-19 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja wstałam rano i pakuje się bo chcemy troche rzeczy dzisiaj do mamy wywieźć, mąż wczoraj kupił bilet na samolot na 4 lipca
![]() Madzialinda trzymam kciuki za obronę ![]() Sweetpinky gratuluje zdanych egzaminów Foka czekałam bardzo na to Usg 3D ale musze dzisiaj odwołać , zobacze co mi lekarz powie w czwartek na Usg jeśli zrobi mi tylko zwykłe to w nastepny poniedziałek pójdę na 3D ![]()
#3997 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekam na relację!!! Cytat:
A największą to ma głowę.Wyszło, że głowa wygląda na 29 tyg., a jestem jeszcze w 27 tc ![]() Niech mu już tak szybko główka nie rośnie... ![]() Skarpetek mam ....18 par ![]() Mój mąż poszalał w Stanach. Z jednej strony mi trochę przykro, bo kupił taniej ładniejsze rzeczy niż ja, nie mam już właściwie żadnych ciuszków do kupienia... A z drugiej sporo zaoszczędziliścmy. Tam sklepy typu outlet, to są naprawdę outlety, a nie tak jak u nas. Nakupował markowych ciuszków za niewielki ułamek pierwotnej ceny. Dla przykładu: czteropak body w rozmiarze 68 za odpowiednik naszych 15 zł! A ja za dwupak dawałam 20-25 zł.... Sprzedawcom się wydaje, że my bogatym narodem jesteśmy? ![]() Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-06-20 o 06:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki,
Pogoda u nas dziś kompletnie do ![]() ![]() A my z mężem po USG mamy jeszcze całą listę spraw do załatwienia ![]() No nic zbieram się ![]() Aniago jakoś przetrzymasz te 3 miesiące, choć wiem, że lekko nie będzie ![]() Foka no ceny nowych ciuszków w PL rzeczywiście przyprawiają o zawró głowy - szczególnie w sklepach, dobrze, że mamy Allegro ![]() Cos mi się zdaje, że dołączę niedługo do klubu "lustrzyc" ![]() ![]() ![]() ![]()
#3999 |
Zadomowienie
|
Faktycznie pogoda u nas jesienna, ja się pakuje w żółwim tempie bo jakos nic mi się nie chce
Miss.hot powodzenia na usg i czekamy na wyniki ![]()
#4000 |
Wtajemniczenie
|
znalazłam sukienkę którą kupiłam wczoraj, pokażę Wam, i kupiłam jeszcze jeden taki fason tylko inne kolorki
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas drozej, bo za zwykle body w C&A place 3eu, kasy juz wydalam sporo na same ciuszki, ale co zrobic jak sie jest tu samemu ![]() Znajoma miala dac jakies rzeczy uzywane, ale nie poszlismy na jej urodziny to pewnie nie da ![]() Ona wogole jakas dziwna jest ![]() ![]() ![]() W zeszlym roku bylismy razem w knajpie, a ze bylo juz pozno mowie do TZ, ze chce do domu, to mi jaka awanture zrobila, ze czemu nie moge isc sama ![]() ![]() ![]() Wypilam kawka i lece do sklepu ![]() Mam nadzieje, ze TZ szybko wroci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-20 o 08:04 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4002 |
Rozeznanie
|
Witam z rana!
U nas całą noc padało ![]() A ja całą noc nie spałam. O 23 dostałam smsa od szanownego tatusia mojego dzieciątka, z prośbą o spotkanie jutro. I pół nocy nie mogłam oka zmrużyć, bo od razu wlączały mi sie wizje tego spotkania, co mu powiem, żebym powstrzymała emocje. Czego on chce ode mnie, po co to spotkanie, dlaczego, jak długo, gdzie mam się z nim spotkać ... Najchętniej, to bym wyjechała z kraju i urwała jakikolwiek kontakt. No ale na spotkanie musze pójśc, bo potem w sądzie będzie argumentował, że nie chciałam mu nawet powiedzieć co z dzieckiem. Ale na spotkanie zabieram mojego tate, jako świadka i ochroniarza. Zobaczymy, czy odważy się przy moim ojcu wyzywać mnie od szmat itd. Zobaczymy, czy będzie taki odważny ![]() Do domu go nie mam zamiaru zapraszać, na neutralnym gruncie jak chce się spotkać. A nie, to dla mnie jeszcze lepiej. I tak do 2 kręciłam się z boku na bok, aż wkońcu poszłam do mamy do łożka (tato na noc do pracy), i jak to u mamy nerwy mi odpuściły ![]() ![]() Ps. Właśnie szanowny tatuś odpisał: "po co ci ojciec, nie będe cie bil, ale dzieki dzieki". Odpisalam: "chcesz pogadac czy nie, nie to nie" Zaczyna mnie denerwować, po co mi te przepychanki słowne, po co mi to wszystko. Przez 3 miesiące żyłam w błogim spokoju, a teraz? Znowu powraca demon przeszłości ![]() Wracam dzisiaj do nauki wspaniałej socjologii ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
#4003 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie
![]() nie było mnie 1 dzień i 10 stron do nadrobienia - ![]() tempo macie niesamowite ![]() byłam wczoraj na tej glukozie, mialyście racje nie było tak straszliwie, choć ulepek straszny do wypicia, zwłaszcza, jak się niczego nie słodzi na codzień, teraz tylko miec nadzieje, ze wyniki bedą w porządku ![]() a tu wszsytkim, które w jakiejkolwiek dziedzinie są przerażone, wklejam moje dzieło, co byście wiedziały, że "nie taki diabeł straszny..."
![]() |
#4005 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomnialam ostatnio napisac... jak pamiętacie (chyba), to na początku ciązy toxo wyszlo mi ze jest to swieze zakazenie, no i niedawno gienek skierowal mnie na powtorzenie toxo i wyszedl ten sam wynik, dlatego tez wyslali moja probke krwi do Wrocławia i oni robili tam jakąs inną metodą i po wyniku okazalo sie ze jest to stare przechorowanie lub po prostu zmniejszyl sie wynik poprzez branie antybiotyku.. a że nie wiadomo ktra odpowiedz jest prawidlowa, to lepiej dmuchać na zimne i barac jednak do konca ciązy antybiotyk.. ale ogolnie ciesze sie ze wynik jest ponizej wyniku oznaczającego świeze zarazenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() U mnie na USG wszystko wskazywalo 23 tydzien, tylko jedynie nóżki na 21 tydzien i nie wiem czemu tak... ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() Edytowane przez ja88 Czas edycji: 2009-06-20 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kazde zwierze ma swoj zapach, my z reszta tez ![]() Ja mam samiczke, a one ponoc smierdza mniej od nawet kastrowanych samcow, ale i ona smierdzi niesamowicie ![]() Niektorzy kapia fretki, ale ponoc po kapieli probuje szybko dojsc do swojego zapachu i przez to smierdzi jeszcze bardziej ![]() Do tego stopnia, ze jak zamknelam raz na noc pokoj gdzie byla, rano....nie moglam tam wejsc bez maski gazowej ![]() ![]() Z kotem powinna sie polubic, ale trzeba miec wszystko pod kontrola, bo np. moj kot pogryzl ja dotkliwie ![]() ![]() Jedynie nie moze byc z gryzoniami, a dlaczego.... zalaczam zdjecie ![]() Ps. Frety podobno nie lubia malych dzieci, gryza je jesli nadazy sie okazja, najlepiej wychowac razem od malego dziecko z fretka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana kupiłam ją w Magnolii w sklepie Nivena, dla ciężarnych pań, naprawdę mają ładne ciuszki ![]() co do wagi, to u mnie jest 16 tydzień, i nie przybrałam na wadze nic na razie ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-06-20 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
Zadomowienie
|
TZ dzwonil juz zaladowani i wyjechali z Paryza
![]() ![]() Lece sprzatac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |||||||
Zakorzenienie
|
Nie było mnie tu ponad 24 godziny i tyle do nadrobienia
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4012 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Ja nie wiem, co to za położna, która takie rady daje ![]() ![]()
![]() |
#4013 |
Raczkowanie
|
Czy którejś z Was dzidziuś jest ułożony pośladkowo?? Moja niunia tak, no i niby do 30 tygodnia ma czas, ale teściowa mi powiedziala, ze jesli jest takie duze (580 g-23 tydzien), to moze miec pozniej problem z odwróceniem się
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-20 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() ale jezeli chodzi o zachcianki kobiet w ciazy to ja mam swoja teorie- jak sie chce to jesc- byle ostro nie przesadzic . moja przyjaciolka jak byla w ciazy to miala WIECZNA OGROMNA NIEODPARTA OCHOTE na slodkie i zapytala swojego lekarza co ma zrobic- a on powiedzial ze widocznie organizm tego potrzebuje i gorzej jest dla dziecka jak matka odmawia sobie kiedy ma tak ogromna ochote, bo wtedy jest drazliwa. no i sie zgadza- moja druga kumpela chyba dbala bardziej o swoj wyglad niz malenstwo (tak przesadnie liczyla kazdy kilogram w ciazy) i nie pozwalala sobie na zadne zachcianki- ale pamietam ze byla nie do zniesienia w tym stanie- wiecznie wkurzona, rozdrazniona i zla na caly swiat wrrrrrr ja tez widze po sobie ze jak mi sie chce czegos a nie tego nie ma tego w domu to "wariuje", dopoki nie znajde sobie jakiegos zastepczego slodyczka hihihiihi (wersja jak meza nie ma), albo ja nie dostane tego czego chce (wersja jak maz jest w domu i biegnie szybko do sklepu hihiihi). mam kochanego meza bo ja mam taka zachcianke to jak wraca ze sklepu to nie dosc ze ma ta moja zachcianke, ale tez cala torbe przeroznych slodkosci ktore palaszuje przez nastepny tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko wiesz, za niecałe 3 miesiące to wielkie głowisko będzie się na zewnątrz pchało ![]() Cytat:
Co ona tam wsuwa? Myszoskoczek, koszatniczka? Ja to bym jednak puszkowaną karmę kupowała.... nie dałabym rady nakarmic czymś, co ma futro. Cytat:
Moje non-stop poprzecznie.... |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4018 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tu o polozeniu poprzecznym http://pl.wikipedia.org/wiki/Po%C5%8...zne_p%C5%82odu Ktos wczesniej wklejal atrykul z gazety, porod lotosowy ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Por%C3%B3d_lotosowy Ps. Moj TZ juz dojezdza do Belgii ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-20 o 14:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i jestem już kochane i czekam na niebieskie gratulacje ![]() Mam zdrowego synka o wadze 532 g ![]() Wszystkie pomiary odpowiadają rzeczywistemu wiekowi ciąży ![]() Synek był bardzo żywy podczas badania, machał rączkami, mąż zadowolony oczywiście ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-20 o 17:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.