![]() |
#2851 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Witam was dziewczyny, za pare dni (ile dokladnie to jeszcze niewiem) zaczynam brac YAZ. Przez prawie 6 lat bralam tabletki anty cilest, wczoraj wzielam ostatnia tabletke i czekam teraz na okres aby zaczac brac YAZ. Mam nadzieje ze w przypadku zmiany nie bede miec plamien przy pierwszym opakowaniu. Za jakis czas podziele sie swoimi spostrzezeniami na temat tych tabletek
![]() Tak na marginesie, po przeczytaniu czesci tematu mam nadzieje ze rowniez schudne troszke:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
ja zaczęłam czwarte i no przykro mi kompletnie sucho :| z opakowania na opakowanie. nie rozumiem tego. oszaleć można.
![]() |
#2854 |
Raczkowanie
|
U mnie 2 op. i narazie git majonez oprócz twarzy...
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2856 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nie kolejne Kaczyńskie bliźniaki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 |
Raczkowanie
|
Dziś wzięłam dopiero 3 tabletkę mojego pierwszego opakowania. Okres jak był, tak jest nadal, normalny, żadnych różnic nie widzę, ale chyba widzieć nie powinnam. czuję się świetnie póki co.
BTW - znacie aptekę we Wrocławiu w której YAZ jest tani? |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Przyczajenie
|
Kurcze, a ja mam cały czas ból podbrzusza. Już chyba z tydzień. Niewielki, taki, jak przed okresem (okres wg tabletek ma się pojawić za tydzień). Nigdy mnie brzuch nie bolał przed. Miałyście może coś takiego? Troszkę się boję, tak szczerze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Przyczajenie
|
wiem że po tym poście niektóre z Was zaraz się oburzą ale cóż. Czytając niektóre notki zastanawiam się po ile lat mają niektóre z Was. Pytania jak z bravo girl - brakuje jeszcze tylko tych o guzek za kolanem i ciążę pozamaciczną. Jeśli nie wiecie podstawowych rzeczy na temat zachodzenia w ciążę to po co w ogóle "bierzecie się" za seks i tabletki??? tak, ja wiem że to świadczy o Waszej odpowiedzialności no ale bez przesady!!!! to albo wina wieku, który bez przesady, ale co poniektórym można określić na 15-16 lat, albo całkowitego braku edukacji seksualnej w życiu. Sorry, ale taka jest prawda. Jak macie panikować co miesiąc to może odpuście sobie seks na razie??? bo ja nie wiem nawet jak Wasi faceci wytrzymują coś takiego.
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- dodam jeszcze: wielkie brawa Marwari za to, bo mi opadły ręce po przeczytaniu i nie byłam w stanie nic sensownego wymyślić................. ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Przyczajenie
|
Marwari- dziewczyna teraz ze strachu posiwiała, bo pewnie będą bliźniaki a może i coś więcej.....
![]() Zgadzam się z moją poprzedniczką- niektóre panie powinny puknąć się w głowę i zastanowić, po co biorą hormony i uprawiają sex, skoro tyle w nich watpliwości i paniki na każdym kroku . Zaraz przypomina mi się pytanie jednej z czytelniczek jakiegoś młodzieżowego pisma, czy jak po stosunku zrobi siku to nie będzie w ciąży... ![]() ![]() Drugi tydzień drugiego blistra- poważnych skutków ubocznych brak ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
a jak to jest przy przyjmowaniu YAZu i opalaniu sie czy obniza sie ich skutecznosc? :P
`Mój wymiankowy ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedyne co ci sie moze stac jak sie bedzie opalac na jakichkolwiek pigulkach anty to przepiekne biale plamy na skorze
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
`Mój wymiankowy ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
O tutaj ![]() Jeżeli masz jakieś informacje to się podziel ![]() Sama pisałam tam o aptece we Wrocku ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie no uwielbiam Cię normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak odnośnie naszych niedoświadczonych koleżanek zadających głupie pytania.To mogę śmiało stwierdzić, że brak kompetencji (a czasami inteligencji ![]() Ja oczywiście wspieram wszystkie zagubione duszyczki...ale czasami wystarczy zapytać lekarza,przeczytać ulotkę lub chociaż samodzielnie poszukać.Ale to już też tyle razy było poruszane,że szkoda gadać ![]() ![]() ![]() ![]() A ja jak zwykle off topuję ![]() ![]() Edytowane przez MegNavy Czas edycji: 2009-06-19 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a wszystkie krzyczą, że są dorosłe, gotowe, odpowiedzialne bo tabsy biorą...
![]() |
#2867 |
Przyczajenie
|
proszę o radę, skończyłam właśnie 3 opakowanie yazu - przy każdym okres miałam 3-4 dni przed białymi tabletkami. konsultowałam to dziś z ginekolog, która stwierdziła, że to normalne bo w ostatnich 3 różowych tabletkach spada stężenie hormonów, tak żeby wahania nie były zbyt drastyczne. pierwszy raz słyszę taką informację, nie wiem czy brać kolejne opakowanie :|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Raczkowanie
|
Również pierwszy raz spotykam się z taką teorią, ale dlaczego niby miałabyś zaprzestać brania anty? Okres występuje różnie, zależnie od dziewczyny. Niektórym przypada nawet na różowe tabletki już po tych białych. Myślę, że teoria pani doktor jest błędna, bo te tabletki posiadają te same stężenie hormonów, każda z osobna, ale to co sie dzieje z twoimi okresami według mnie nie jest aż takim problemem. Różne dziewczyny, różne organizmy, różne odpowiadanie na hormony.
![]() Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale ja myślę, że spokojnie możesz dalej brać Yaz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
libido nie spadło i wilgoć jest jak należy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wracając do podjętego wcześniej tematu - rozumiem, że krwawienie może się pojawiać później np. gdy stężenie hormonów wolniej spada, ale przed tabletkami placebo? Nasuwa mi się jedynie wniosek, że tabletki nie działają tak jak powinny. Nie wiem co o tym myśleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w sensie: 21 tabletek i 7 dni przerwy
![]() |
#2872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zadomowienie
|
Ja dostałam okres na 2 białej tabletce. Niestety ból jest taki jak miewałam wcześniej...
Poza tym żadnych skutków ubocznych, tabletki jak na razie są w porządku A tak odnośnie mojego wczesniejszego pytania. Forum jest po to, bynajmniej według mojego mniemania, aby się poradzić, udzielić wsparcia, pocieszyć. Nie rozumiem dlaczego ktoś robi wielki problem w powtórzeniu tego, co było mówione enty raz. Nie chcecie to nie odpowiadajcie, bez łaski. Po prostu chciałam się poradzić, a tu jak spadły na mnie komentarze...SORY! |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Raczkowanie
|
Właśnie po to jest forum. A nie po to by je zaśmiecać powtarzając n-ty raz to samo.
#2875 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy tabletki anty mogą powodować żyłki na piersiach? Pojawiły mi się straszne żyłki na lewej piersi... nie wiem o co tutaj chodzi... Proszę o odpowiedź...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zadomowienie
|
Kończe trzecie opakowanie (dziś będzie 3biała), przy poprzednich opakowaniach okres pojawiał się na 2giej, więc sądziłam, że zawsze już tak będzie (
![]() Ciąża raczej niemożliwa, nie zapomniałam o żadnej tabletce, nigdy nie minęło więcej niż 12h odstępu, biegunek też nie było, antybiotyków nie brałam i przez 3tyg miałam abstynencję (plus chory pęcherz w między czasie ![]()
Edytowane przez electric blue Czas edycji: 2009-06-20 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
btw. lecimy widze z yaz tak samo tez dzis biore 3 biala z 3 opakowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Przyczajenie
|
mam takie pytanie jesli chce przerwac stosowanie tych tabletek ( moj chlopak wyjezdza na dlugo zagranice) to czy nie z tym problemu tzn jak skonczy mi sie to opakowanie to po prostu mam niezaczynac nastepnego i wszystko bedzie ok?
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- acha i wydaje mis ei ze troche przytylam przez te tabletki? czy to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
BAN stały
|
czerwona herbata nie działa na działanie tabletek YAZ
![]() biore 5 opakowanie YAZ jest cudowny tylko cena starszna 47zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.